Dodaj do ulubionych

Kolor mebli kuchennych

28.09.05, 17:23
Witajcie. Jestem nowym forumowiczem. Odkryłem Was kilka dni temu.Bardzo sie
ucieczyłem bo myślę ,że mi pomożecie.Mój dylemat to kolor mebli kuchennych.
Planowałem w kolorze wisni ale spodobał mi sie bardzo kolor olcha-orzech i
styl rustykalny. Tylko teraz zastanawiam sie czy kolor podłogi w pokoju
dąb /kuchnia otwarta /, terakota lub gres w kolorze beżu , drzwi w kolorze
teak i meble w pokoju w kolorze ciepłej olchy będzie ze soba pasować? Jaki
mam dac kolor ścian? Podpowiedzcie facetowi bo juz sam nie wiem , ale cos mi
tu nie gra . Tylko co? Z góry dzięki za wszystkie rady.
Obserwuj wątek
    • wi40 Re: Kolor mebli kuchennych 28.09.05, 19:45
      Czy nie znajdzie sie dobra dusza, któa mi podpowie?
      • chomik1973 Re: Kolor mebli kuchennych 29.09.05, 09:12
        witaj
        ja tez wlasnie po etapie decyzyjnym i tez sie zakochalam w orzechu, tylko nie
        olcha-orzech a buk-orzech, kolorystycznie niewiele sie rozni ale gosc mi
        powiedzial ze buk jest trwalszy niz olcha wiec wybralam buk.
        Plytki mam Tubadzin z klekcji Kuba a sciane taka zgaszona zielen oliwkowa, wg
        mnie wyglada gut. Wydaje mi sie ze jak zrobisz wszystko na bez to sie zleje
        dlatego sciane warto pomalowac na jakis odmienny kolor - oczywiscie rzecz
        gustu:)
        ale orzech jest supcio
        zycze udanej kuchni
        • wi40 Re: Kolor mebli kuchennych 29.09.05, 11:13
          Dzięki.Fakt kolor orzech mnie zauroczyyyyyyłłłłłłł. Porozmawiam , może też
          wezme buk-orzech.Kuchnia jest otwarta na pokój. I własnie dylemat jaki kolor na
          podłogi? Jaki płytek na ściane?A Tobie życzę miłego kuchtowania w pięknej
          kuchni. Pozdrawiam.
    • margie Re: Kolor mebli kuchennych 29.09.05, 11:19
      Caly problem polega na tym, z ewynienine przec ciebie kolory mogamiec tak rozne
      odcienie, w zaleznosci od producenta, ze trudno cokolwiek doradzic. Pomijajac
      fakt, ze slabo mi sie robi jak slysze bezowa terrakota, dab na podlodze, olcha,
      wisnia i orzech.... czy wszysc naprawde musza miec to samo?!
      • wi40 Re: Kolor mebli kuchennych 29.09.05, 11:27
        Witaj Margie. Wiesz ja moge jeszcze wszystko zmieniC bo jeszce mam kilka dni do
        podjęcia decyzji. Ale tylko kilka dni. A możesz coś mi zaproponować.? Jestem
        facetem który lubi ciepłe kolorkino i tez jestem chyba mało odwazny na
        nowoczesność. Poradź prosze.Pozdrawiam.
    • wi40 Re: Kolor mebli kuchennych 29.09.05, 19:57
      Czemu nikt nie chce pomóc. Chyba zostane starym kawalerem bo jak zrobie
      bezgustownie to żadna dziewczyna nie zechce u mnie zostac.Pozdrawiam.
      • wi40 Do Margie 30.09.05, 22:14
        Rozmyśliłem sie i zrezygnuję z koloru orzech.Chyba jednak wole jasniejszy
        kolor. Margie jak byś to widziała? Pozdrawiam.
    • siasia4 Re: Kolor mebli kuchennych 08.10.05, 16:17
      Powinieneś zdecydowac się na inny kolor podlogi w kuchni - beż to taki nijaki
      kolor. Jest duzy wybor, jeśli dopasujesz kolor podłogi i blatow w kuchni to
      będzie łatwo wybrać kolor ścian i frontow szafek. Ty wiesz najlepiej w jakim
      otoczeniu czujesz sie najlepiej. Ciepłe kolory dzialają na apetyt, zimne
      odwrotnie. Ja uwielbiam wszystkie odcienie żółtego, ale w domu zdecydowalam się
      na połaczenie go z zielenią, pomarańczą, brązem. W kuchni mam błekitno szarą
      podłogę, i jaśniejsze ale w tym odcieniu blaty. Szafki niestety mam białe -
      niestety bo trzeba dużo pracy by były białe :) Kafelki między szafkami są w
      odcieniu szarości, a ściany żółte. Powinieneś wziąść próbki frontów, farb i
      poprostu sprawdzać jakie zestawienia ci bardziej odpowiadają. Widziałam kuchnie
      u znajomych gdzie połaczono kolor szafek grusze z odcieniami moreli i smietany.
      Całkiem do przyjęcia zestawienie pastelowych barw. Możesz poprosić kogoś
      znajomego do pomocy, znajdziesz napewno jakąs życzliwą koleżankę lub dwie które
      przedyskutują z toba temat i doradzą. Muszą jednak zobaczyć i wnętrze i to co
      chcesz wybrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka