columbus1969 24.02.08, 19:51 witam serdecznie planuje zakup wypoczynku do salonu z aneksem kuchennym i problem polega na tym iz nie wiem czy z materialu nie bedzie wchlanial zapachow.Moim zdaniem bedzie bardziej praktyczny ze skory.Prosze o porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana119 Re: wypoczynek skora czy material 25.02.08, 09:43 mam otwartą kuchnie i pierwsze słyszę, żeby kanapa chłonęła zapachy:) żeby w pokoju zapachów nie było musisz wietrzyć podczas gotowania, przykrywać garnki, zmywać po posiłkach i nic nie będzie pachnieć. kiedy wchodzę do domu nie czyje żadnych zapachów obiadowych w pokoju. mam piaskowe kanapy z materiału pokrytego teflonem. taki mi polecił facet ze sklepu a mam dziecko i kota i są jak nowe. chciałm inny materiał tez zmywalny ale podobno ten jest inaczej tkany i kot nie szarpie tkaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
carmella Re: wypoczynek skora czy material 26.02.08, 11:02 ten materiał to pewnie alcantara (???) czy mozesz mi napisac jaka to jest kanapa? gdzie kupina , z jakiej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: wypoczynek skora czy material 27.02.08, 08:33 www.rafek.waw.pl/index.html zamawiałam osobiście ale mają swoje kanapy również w salonach. mają duży wybór materiałów, robią dowolną szerokość - polecam obsługę mój model to Luna. prosta, bez udziwnień. mam kanapę, fotele i dużą pufę. Odpowiedz Link Zgłoś
carmella Re: wypoczynek skora czy material 27.02.08, 09:33 dzięki!!! fajna ta luna, ja szukam narożnika i ten jest ok. możesz napisać ile kosztował twój komplet z tą tkaniną? Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: wypoczynek skora czy material 28.02.08, 10:30 dokładnie nie pamiętam, ale cena była bardzo niska. Zadzwoń do firmy to dostaniesz więcej informacji. znalazłam ich adres na forum wnętrza, bo był polecany i jak się okazało nie zawiodłam się. rozkłada się również lekko (typ belgijski) Odpowiedz Link Zgłoś