Dodaj do ulubionych

niskie łożko

16.04.08, 18:08
Po bardzo długich poszukiwaniach znalazłam wymarzoną sypialnie z
litego drzewa, ale...no właśnie ,łóżko ma ok 30cm wysokości. Czy
macie doświadczenie z taką wysokością łóżka? Powiem wprost sypialnia
bardzo mi się podoba i nie wiem czy wogóle zwracać na to uwagę, czy
jednak będę przeklinać poranne wstawanie przez resztę lat? Rodzina
odradza mi tą wersje, a ja mam dość poszukiwania nowoczesnej i
wygodnej sypialni (łózko i szafa, bo w większości firmy oferują
sypialnie bez szaf).Zaznaczam,że mioeszkam w woj.śląskim i do
Warszawy lub Krakowa mam dość kawałek, aby obejrzeć sobie jakieś
przyzwoite salony. Jeżeli macie jakieś namiary na solidne(i
oczywiście nie z kosmosu ceny)firmy ,wpiszcie adresy meilowe.Z góry
dziękuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • apusz Re: niskie łożko 18.04.08, 11:54
      Czy wszyscy napewno są zadowoleni ze swoich sypialń???
      I niepotrzebnie zaprzątam sobie głowę wygodą w domu?
      • laenia Re: niskie łożko 22.04.08, 00:38
        No to ci odpowiem: przez dwa lata spałam na materacu, z wbudowanym stelażem.
        Materac wysoki, kieszeniowy, b. wygodny, ale mimo wszystko drażniła mnie ta
        bliskość podłogi, fakt, że nie mogę sobie usiąść normalnie na brzegu łóżka ze
        spuszczonymi nogami, miałam też bez przerwy wrażenie, że wdycham kurz z podłogi,
        więc non stop ją odkurzałam, choć za sprzątaniem nie przepadam. Może to kwestia
        zdolności adaptacyjnych organizmu, ja mam widać dość niskie :) Japończycy np.
        nie narzekają. W każdym razie teraz do nowego mieszkania kupuję z powrotem łóżko
        o normalnej wysokości.
        • apusz Re: niskie łożko 22.04.08, 19:10
          Pani z salonu meblowego też zwróciła własnie uwagę na "oddychanie
          kurzem" ale machnełam na to ręką, a widzę teraz , że może to być
          dość denerwujące.
    • lady_sphinx Re: niskie łożko 22.04.08, 17:10
      Od początku do końca czasu posiadania tego łóżka będziesz przeklinać każdorazowe wstawanie/podnoszenie się z niego.
      Wygodne łóżko to takie, które ma około 60 cm wysokości. Jeśli należysz do osób niskich może nawet 50 cm będzie wygodne.

Skoro nadal się zastanawiasz i masz możliwość sprawdzenia łóżka - to spróbuj się na nim położyć i wstać tak 10 razy z rzędu - jeśli kolana Cię nie rozbolą to możesz je smiało kupować ;)
      • laenia Re: niskie łożko 22.04.08, 22:38
        Odpowiedz sobie jeszcze na dwa pytania:
        1. Czy sypialnia i łóżko będzie służyć tylko do spania i za dnia będzie
        wyłączona z użytkowania, czy może będziesz sobie tam przysiadać, szukając chwili
        spokoju, żeby przejrzeć jakieś dokumenty (wygodnie się je na dużym łóżku
        rozkłada, hehe), opiłować paznokcie, posegregować i poskładać wyprane rzeczy,
        żeby je schować do szafy itp. Wszystko zależy od rozmiaru mieszkania i liczby
        domowników. Wymienione czynności na niskim łóżku nie będą przyjemne.
        2. Czy koniecznie jest ci potrzebny zakup kompletu łóżko + szafa? Według mnie w
        komplecie z łóżkiem dobrze kupić szafki nocne, ewentualnie komodę, ale szafę?
        Jest taki wybór na rynku szaf, nawet gotowych (o robionych na zamówienie nie
        wspomnę), że spokojnie można dobrać coś, co będzie ładnie współgrało. Mnie
        osobiście nie podobają się sypialnie urządzone w całości meblami z jednego
        kompletu, kojarzą mi się z wnętrzami sklepu meblowego.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka