miro_to_ja 21.12.09, 11:32 czyli wszystko ok! Tatuś wojewody, redaktor Zydorowicz może wracać! Pokój, przygotowany, czeka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koleś Re: Kurator Gałęski odpowiada na zarzuty IP: *.centertel.pl 21.12.09, 12:51 Biorąc pod uwagę zwolnienia w 2008 roku i ztrudnienie kolesi i koleżanek. To 591 tys. na nagrody dla swoich to dość pokaźna sumka. Ciekawe jak rozdzilili te pieniądze. Pewnie kierownictwo 1 kierownik na 4 pracowników otrzymali przynajmniej 4 razy wiecej niż pozostali. Zresztą to co pisze Gałęski jest wyjątkowo bezczelne biorąć pod uwagę liczbę przejechanych kliometrów. Nie sadzę, żeby tak ochoczo jeździł po województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Kurator Gałęski odpowiada na zarzuty 21.12.09, 13:10 alez pan kurator wyraznie napisał, ze czyni dokładnie jak poprzednicy... tylko nie sprecyzował czy chodzi mu o tych z czasów PZPR? W kazdym razie winii sa poprzednicy.... ze tak robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca krzystka Czy kuratorium jest potrzebne ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 13:19 czy byłaby szkoda gdyby kuratorium nie istniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Czy kuratorium jest potrzebne ? IP: *.chello.pl 21.12.09, 13:33 Kuratorium jest potrzebne dla kuratorium jako uciążliwość dla nauczycieli , rodziców i uczniów. Nieraz tak jet ,że jakiś tam polityk , czy osoba rządząca potrzebuje też jak dawniej szlachta mieć jakąś służbę . A to na konia wsiąść, to znaczy samochód umyć , a to rozesłać wici - to znaczy do GSu , po półlitry posłać . Albo kiedy jest wzburzony w mordę dać pachołkowi , bo pod ręka nie ma kogo. I tak myślę ,że wszystkie te znamiona pracy na służbie u wojewody osoba urzędowa Gałęski wyczerpuje. Tylko ja siem pytam dlaczego za moje podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj_ignacy Re: Kurator Gałęski odpowiada na zarzuty IP: *.szczecin.mm.pl 21.12.09, 14:47 ...a głupia publika łyka i łyka... Bezczelność tego pana jest porażająca. Co z zarzutami o kolesiostwo i kumoterstwo? Przypomnę fragment tytułu pierwszego artykułu: "... i jego dwór". Tłumaczenie "bo inni tak robią (robili") powala z nóg! Ten facet ma moralność dziecka z piaskownicy albo co najwyżej Jacka Kurskiego. On ma dawać przykład nauczycielom, a ci dalej - uczniom. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Kurator Gałęski odpowiada na zarzuty IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 21.12.09, 17:34 Kurator odpowiada, że próg wymagany w teście przekroczyło po jednej osobie w każdym naborze - cóż za zbieg okoliczności! Czyli pewnie ci małomiasteczkowi koledzy kuratora, którzy je znali przed testem. Jako ciekawostkę powiem, że większość pytań z testu na stanowisko "administracyjne" w wydziale monitorowania procesów edukacyjnych, analiz czy coś takiego dotyczyła wyłącznie ustawy o służbie cywilnej. Za to przed testem miła pani prowadząca ten zapewne ustawiony sprawdzian wiedzy poinformowała, że wynagrodzenie na tym stanowisku wyniesie... o ile pamiętam 2200 brutto... i komu nie odpowiada, może się wycofać przed testem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajzis Re: Kurator Gałęski odpowiada na zarzuty IP: *.anonymouse.org 21.12.09, 18:48 Standardowe tlumaczenie- To nie my, to oni! A te standardy to niziutko, oj niziutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Nitrasowcy bronią kuratora z PO IP: *.chello.pl 04.01.10, 22:02 - Uważam, że pan Gałęski jest jednym z lepszych kuratorów, jaki przydarzył się Pomorzu Zachodniemu. Magdalena Kochan dodała, iż nie widzi niczego niestosownego w tym, że dyrektor podległej kuratorowi placówki zatrudnia kogoś z rodziny. Jeśli chodzi o samochód służbowy, kurator oddał pieniądze za paliwo. Miała to wykazać przeprowadzona w Kuratorium kontrola. Kuratora broniła też radna Urszula Pańka (jej córka była zatrudniona w kuratorium - jak przyznał kurator po znajomości - na umowy-zlecenia). Długo opowiadała o umiejętnościach swojej córki. - Mimo zalet mogła być zmuszona szukać pracy za granicą, a ja chciałam tego uniknąć - stwierdziła. - Cała ta sprawa to burza w szklance wody - oświadczył na czwartkowej konferencji prasowej poseł Marcinkiewicz. - Zarzuty są tendencyjne i nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Nitrasowcy bronią kuratora z PO IP: *.chello.pl 03.02.10, 20:03 Bo kochana pani Kochan kocha pana Adama! Odpowiedz Link Zgłoś