Gość: były harcerz Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.globalconnect.pl 21.03.11, 17:18 WSZYSCY mają gdzieś ten majątek. Miasto ma tylko problem z harcerzami - lepiej się bietrze od chińczyków czy innych koreańczyków, a harcerze mają gdzieś samych siebie i od lat nic nie robią tylko marnotrawią majątek zbudowany porzez lata. Do włądzy dorwali się ludzie łapczywi i nic nie umiejący. Wystarczy spojrzeć na skład tzw. władz.... BEZNADZIEJA. To koniec tej organizacji. Szkoda tylko dzieciaków i fajnej ideii Baden Powella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy małpki Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: 31.63.247.* 08.04.11, 18:41 a naczelna horągiew harcerska nie widzi, nie słyszy, nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy małpki Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 08.05.11, 22:33 nie widzi, nie słyszy, nie mówi a czy ma jeszcze na czym żeglować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaczej Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.11, 19:10 to już nie HOM a TRZY MAŁPKI / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 10:07 i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 słonie Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.cable.smsnet.pl 23.05.11, 21:39 I JAJCO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.11, 09:50 wreszcie Tytan nie stoi lodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: HOM! We all live in a yellow submarine!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.06.11, 10:36 podobno w UM Szczecin jest Wydział Sportu i Turystyki ktory sprawuje nadzór nad działalnością stowarzyszeń, kiedyś nawet dokonał kontroli w Jacht Klubie AZS, tyle, że AZS jest najlepiej zorganizowanym i funkcjonującym klubem a poza tym było to dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czebiesz Trzebież IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 14:01 na ostatnich Dniach Morza dh Rybarski lansował się z usługami dowodzonego przezeń Ośrodka w Trzebieży. S/y Kapitan Głowacki wygladał jak hurtownia z lat 90 - obwieszony banerami ośrodka jazdy konnej w Brzózkach. Całe szczescie ze ten obciach i kpine z etykiety jachtowej widzieli nieliczni. Tym co widzieli to się niedobrze robiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to smutne Re: czebiesz Trzebież IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.11, 23:04 harcerstwo sprzedano Chińczykom, zostalo tylko druhowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: czebiesz Trzebież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:00 W sobote zaczyna sie Kielerwoche, jedz, zobacz jak obwieszaone babberami sponsorow i wynajmujacych sa zaglowce . Tak jest na kazdej tego typu imprezie .Nie jestem fanem Rybarskiego i dalej czekam jak sie skonczy sprawa "Tytana' . O osrodku sie nie wypowiadam ale "Glowacki" na reszczie jest w dobrych rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: czebiesz Trzebież IP: *.146.219.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.11, 13:59 Masz bardzo dziwne poczucie humoru. "Głowacki w dobrych rękach" - to jakaś kpina. Naprawdę zapomniałeś o „Tytani” a przecież był w tych samych „dobrych rękach”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: czebiesz Trzebież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 21:43 na poczucie humoru nie narzekam.Mam tez wiedze w temacie i wiem ze "Glowacki" ma po raz pierwszy od lat stalego kapitana ktorego fachowosc i pracowitosc dobrze znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Re: czebiesz Trzebież IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.11, 21:33 Tytan z HOMu też w rękach Rybarskiego był w świetnym stanie. Człowiek ten bardzo dbał o niego. Do czasu kiedy musiał go oddać i przestać na nim zarabiać (650 zł za dobę czrteru). Zostawił w lodzie, ogołocił ze wszystkiego na czele z silnikiem. Oddał 31 grudnia 2010 gołą skorupę, zniszczoną przez lód. Na przekazanie przyszedł z adwokatem, który w jego imieniu oddawał jachty (w lodzie) Sam kręcił wszystko kamerą video. Pytanie jaki będzie los jednostek COŻ w przypadku gdy nie uda się ich obecnemu armatorowi sprywatyzować? I czy takie ręce są na pewno dobre? A co z etyką i zwykłą ludzką przyzwoitością? o etyce żeglarskiej nie wspominając - ta zanika. Jak powiedział ktoś faceta poznaje się po tym jak kończy. Jak skończył Rybarski z Tytanem do dziś można zobaczyć na Youtube. Howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Bosman "Głowackiego" IP: *.play-internet.pl 19.06.11, 21:46 cała nadzieja w bosmanie "Głowackiego". Przepraszam - Pani Bosman. Pięknej, doświadczonej i wykształconej żeglarce. Szacuneczek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeglarz Re: czebiesz Trzebież IP: *.in 21.08.11, 11:09 Czarterowałem łodzie z homu i to były jedyne w pełni sprawne jachty jakie udało mi się przez 10 lat pływania czarterować na Bałtyku. Do dziś wspominam zastrugane ołówki w nawigacyjnym. W tym roku penie wezmę z Trzebieży i liczę na te ołówki. Nie znam do brze Pana Tomka , po czarterze napisze jak teraz w Trzebieży gdzie patenty robiłem a od 20 lat wszystko do tej pory padało na ryja powoli to wszyscy wiedza, ąle jakoś nikt nie pisze co było do tej pory w Trzebieży. Pozdrawiam Osoby które coś w życiu zrobiły , a nie tylko starały się przeszkadzać jak komuś idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: czebiesz Trzebież IP: *.ibd.gtsenergis.pl 07.07.11, 08:43 Już nie ma kolego : "Centralny Ośrodek Żeglarstwa zatrudni kapitana s/y KAPITAN GŁOWACKI. Warunki zatrudnienia po przesłaniu CV na adres biuro@coz.com.pl " Odpowiedz Link Zgłoś
gama1969 Re: czebiesz Trzebież 08.07.11, 20:15 szkoda mi was drodzy przyjaciele, z kąt w was tyle nienawiści i cholera wie czego jeszcze. Czytając wasze wypociny od stycznia zaczynam powoli nie żałować wyprowadzki ze Szczecina blisko 10 lat temu. Nie macie tam nic do roboty??? zapraszam do mnie trzeba trawniczki kosić, to i napijemy się browca (żywiec blisko) i pogadamy o żaglach.Oświadczam od razu,że większość mnie zna lub znała, ja też na pewno znam większość z uczestników Forum, znam się też z podejrzanym TR, może nawet się przyjaźnie, ale to już jego by trzeba zapytać. Odwiedzam KOCHANY SZCZECIN kilka razy w roku,pływam po kochanym Dąbiu,i Zalewie i jakoś przez ostatnie lata wszystko było ok, Hom piękniał wszyscy bili brawa, a teraz co?? BE! Bywałem też w Trzebieży i widziałem co się dzieje z ośrodkiem.... Byłem tam też w maju tego roku i jakoś NIE BE. Pewnie to WINA nowego zarządu a może PREZESA. Skoro już teraz wiedzą co niektórzy co będzie z COŻ za dwa lata to może niech podadzą liczby z lotto na sobotę przyda się. Szkoda Homu, tam zaczynałem, ale czy TR zrzucił tam atomówkę jak odchodził? Nikt nie wiedział, że po lecie przyjdzie jesień a potem zima? Tak jest zawsze. I co nikogo nie bolało serduszko ja widział jachty w basenie? Mnie strasznie zabolało gdy zobaczyłem. Braci żeglarska gdzie byliście??? Rzucacie kamieniami a WY co bez winy. TR ogrodził basen w Homie drutem kolczastym? chyba po odejściu z homu TR ktoś bierze kase za swoją prace? ale czy słusznie? Pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieje, że ci co zawinili w sprawie jachtów poniosą jakie konsekwencje , a ja zjawie się w Szczecinie już za miesiąc i znowu będę żeglował a nie zajmował się oszołomstwem , czego i wam drodzy " przyjaciele życzę" Piotr Gama Gamalczyk POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: czebiesz Trzebież IP: *.asianetcom.net 20.06.11, 10:05 A co tu duzo chciec od prostego czlowieka zadnego wladzy i szybkiej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
wiking-szczecin Re: czebiesz Trzebież 20.09.11, 21:54 A ja jako osoba z zewnątrz stwierdzam że HOM jakoś żyje i powoli staje na nogi !!! www.homszczecin.pl lub www.facebook.com/pages/Harcerski-O%C5%9Brodek-Morski-ZHP-w-Szczecinie/109649879122008 Odpowiedz Link Zgłoś