Dodaj do ulubionych

ks. P. Skargi - ulica

26.05.11, 21:26
Od czasu zamknięcia ul. Słowackiego i Krasińskiego, od rana do późnego wieczora ruch samochodowy od Ronda Giedroycia w górę przypomina arabską karawanę na pustynii. Kiedyś pisano "dziękujemy ci OMO" , dzisiaj wypada "dziękujemy ci ZDTiM". Dlaczego nie można skanalizować na czas tych robót ruchu pieszych i rowerzystów przez Jasne Błonia ? Nie można zamontować tymczasowej sygnalizacji ? Piesi czują się tam świetnie, w zasadzie tam nie ma jezdni, jest promenada i deptak.
Obserwuj wątek
    • 1przeciwnik_glupoty Re: ks. P. Skargi - ulica 26.05.11, 21:37
      Przecież beton z ZDiTM przerasta nawet wyznaczenie objazdu dla TIRów tak, żeby nie przechodził przez skrzyżowanie, które w tym samym dniu zamykają: www.24kurier.pl/W-Kurierze/Objazdem-wjada-w-korek
    • Gość: . Re: ks. P. Skargi - ulica IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 23:16
      Mógłbyś exman rozwinąć swoją myśl:
      Dlaczego nie można skanalizować na czas tych robót ruchu pieszych i rowerzystów przez Jasne Błonia ? Nie można zamontować tymczasowej sygnalizacji ?

Urzekł mnie twój "piękny" umysł, ale nie wiem o co ci chodzi.
      Co znaczy skanalizować na czas tych robót ruchu pieszych i rowerzystów przez Jasne Błonia?
      Gdzie zamontować tymczasową sygnalizację?

Albo jesteś taki mądry że wyprzedzasz swoim myśleniem epokę, albo nie masz kompletnie pojęcia o temacie i pitolisz żeby tylko zaznaczyć swoją obecność na forum
      • andreas.007 Re: ks. P. Skargi - ulica 27.05.11, 23:54
        Jak idziesz do lekarza czy mechanika to mówisz jaki masz problem,
        a nie jak ma lekarz Ciebie leczyć czy mechanik naprawić Twoje auto...

Exman wyraża potrzebę stworzenia alternatywnych dróg,
        tak by na czas wykopkow dało sie żyć i funkcjonować.
        • Gość: . Re: ks. P. Skargi - ulica IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 01:12
          że nie wybudowali czegoś z płyt przez Jasne Błonia...
          a co to ma wspólnego z pasem rowerowym? bo chyba zgubiłem wątek
          • exman Re: ks. P. Skargi - ulica 28.05.11, 09:13
            więc powtórzę, może teraz zakminisz zamiast się czepiać, na ul. ks. P. Skargi, na czas remontu ulic Słowackiego i Krasińskiego należy skanalizować ruch pieszych, którzy kompletnie blokują ruch samochodowy na odcinku od pl. Giedroycia do ul.Wyspańskiego. W jaki sposób to zrobić, tego nie wiem, ale są tacy, którzy biorą za to pieniądze i od nich możemy tego wymagać. O pasie rowerowym nie pisałem ani słowa. Miłego weekendu życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka