didimos68 18.10.11, 15:57 Rzeczywiscie on usypia, starałem się go słuchać, ale nie da rady. Mam nadzieje że nie będę zmuszony do wysłuchiwania tego pana bo wtedy się zabiję bez usypiania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heniek300 Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 18.10.11, 16:00 He he. Całkiem rozsądnie się wypowiadał.Zepsuł pańci prowadzącej misternie utkany plan.Nie dał się zgasić wyciągniętym z kontekstu zdaniem i,niestety znał partyjnych konkurentów,czym mocno zawiódł rzeczoną. Jestem przeciwny futrom. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Żenujące dziennikarstwo. 18.10.11, 19:48 O ile dziennikarz powinien ponoć być obiektywny to kowalewska stosuje chyba technikę bycia subiektywnym i stawiania się w jak najbardziej przeciwnej roli do rozmówcy. Jest to żenujące a to, ze argumenty i pytania były po prostu najczęściej GŁUPIE tym bardziej napawa niesmakiem. DNO, DNO, DNO. Miała szczęście, że gość nie jest obyty medialnie bo inny, bardziej doświadczony polityk by ja przerobił w tak durnej rozmowie na popielniczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: Żenujące dziennikarstwo. IP: *.szczecin.mm.pl 19.10.11, 00:17 Pani Redaktor chciała ale nie umiała. Niech no tylko ją zobaczę w KFC. Biedne kurczaki za którymi się nie ujęła. No i świnki. Oraz indyki. I inne rybki. Takoż wołowinki i cielęcinka. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik_były Żenujące dziennikarstwo. IP: *.warszawa.mm.pl 19.10.11, 08:09 Jako czytelnik GW jestem rozczarowany. Kiedyś ciekawa dziś skręca w lewą stronę rozdmuchując do granic możliwości pierdoły. Robi przysłowiowe widły z igły i huczy jakby świat się miał zawalić. Wieje nudą i tanim dziennikarstwem. Dziś kupuję GW tylko dla DF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hahahaha Re: Co to za wywiad ?! IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:46 Nie macie w Szczecinie inteligentniejszych dziennikarek ? Przecież osoba prowadząca ten wywiad to jakaś tępa strzała Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd Ciekawe, jakie 'haki' ma Palikot na Michnika? 19.10.11, 02:33 Bo od czasu wyborow, gdy Palikot nadal nie chce cicho siedziec, Agora nic innego nie robi, a tylko 'podsrywa': a to zauwaza wsrod poslow Ruchu jedynie 'odmiencow', gejow i tranwestytow, jakby sama ich praw do czasu 'zgowinienia' nie bronila i nie zmuszala innych, by ich traktowali 'normalnie'. A to mamy podkreslanie ze Palikot nie zadlawil sie 'Tak mi dopomoz Bog', a teraz - dla odmiany - mamy krwawego kata biednych sazczurkow, by chocby licealistki z roznych 'eco' do Ruchu Palikota zniechecic (coz, to moglby byc jego elektorat za 4 lata). A ze Polak nie mysli, to daje sie dziennikarzynom za raczke prowadzic i tanczy tak, jak mu Agora na emocjach pogrywa - vide: niektore posty nizej. Coz, raz sie zgodze z PiSmatolami jesli chodzi o 'lemingi';) Niemniej ludzie z Ruchu to nie PiSmatoly, i bym sie wcale nie zdziwila, gdyby juz jutro Palikot opublikowal liste pan z PO, tudziez zon, matek i corek czolowych POwcow, co to paraduja w futrach z norek pana Pietaka i nakrecaja koniunkture na hodowle i uboj tych zwierzakow. Coz, POPYT wymusza podaz - nie zas odwrotnie:) Oj, Palikot dla POPiSu musi byc grozny skoro przystepuje do ataku z 4-letnim wyprzedzeniem :))) Sama naturalnych futer nie nosze, choc przy roznicach cenowo-placowych pomiedzy Polska i UK z latwoscia byloby mnie na to stac, bo po prostu angielska pogoda i...angielska ulica by mi na to nie pozwolily. Niemniej nic mnie tak nie bawi jak - z jednej strony - zbyt czytelna manipulacja durnej dziennikarskiej dupenki, z drugiej zas smiertelnie przestraszony polityczny 'establishment'. Faryzeusze! A schabowego to nie jedza i chodza tylko w plastikowych butach? Ja chce wywiadu z PSL-owskimi hodowcami drobiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 kowalewskaGW,jak widać, różnicuje nie tylko ludzi 19.10.11, 06:37 dla gazety czy kowalewskiej różnicowanie ludzi to standard. natomiast wprowadzenie tego róznicowania w świat zwierząt to nowość. jak blondynka jada hot wings w kfc to nie wie z jakiej fabryki pochodzą skrzydełka ? no chyba wie ! a więc są zwierzęta lepsze i lepsiejsze jak u orwella. zabijanie kurcząt to nie jest grzech , a zabijanie norek to grzech. no nic tylko MORDERCA dostał się do sejmu. hej blondyneczki. a wiesz,że bzykanko bez całowania to nie jest zdrada ? tylko, że to jest dowcip a kowalewska robi to zupełnie na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykiwany protest przeciw zabijaniu dzikich zwierzat na futr IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 06:41 Norki to nie tylko futra, to mięso (białko) które jest dalej przetwarzane. Ciekawe czy ktoś sie zastanawiał co je jego pies lub kot. Odłów dzikich zwierząt szczególnie gatunków rzadkich dla futer jest gwałtem zadawanym naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazi (miś) Re: Tyle ile potrzeba futer dla dziwek! IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:48 I to jest prawidłowa postawa obrońców zwierząt!! Nie kupujmy dziwkom futer a poseł Palikota pójdzie z torbami! Brak popytu jest najmocniejsza bronią w walce z kłusownikami, hodowcami, w obronie tygrysów itp. rzadkich zwierząt. Argument że zwierzę już i tak zabito jest prymitywny! Zabito, ale nie zabiją następnego, nie utworzą nowej fermy, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Tyle ile potrzeba futer dla dziwek! IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:05 facet, nie myl tygrysa z norką czy żubra z krową. Norka, to zwierze hodowane tak jak np. kury, świnie, krowy i cały szereg innych, co innego zwierzeta dzikie, w przypadku których popyt na ich futra może doprowadzić do wyginiecia gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
protest1 Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 18.10.11, 16:17 Dynamiczne i ciekawe dziennikarstwo wysokich lotów, to nie jest, Pani Jolanto, dziennikarstwo Moniki Olejnik. Chciała Pani ze swojego gościa zrobić drugiego Leppera, chłopka roztropka w gumiakach. Nie udało się. Cóż to za pytanie? Gdyby to o mnie chodziło odpowiedziałbym: "Odpowiem pod warunkiem, że powie Pani ile Pani zarobi na tym wywiadzie". albo "Ile Pani wtrząchnęła schabowych za ostatnie pół roku?" Te same emocje, ta sama retoryka, ten sam niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkey_circus Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 16:36 Czy ta dziennikarka jest idiotka? 'drobiu pan nie hoduje, wiec o drobiu rozmawiac nie bedziemy'... wyjąca rozpaczliwie głupota. wnioskuje, ze to miala byc dyskusja, wiec albo osoba prowadzaca powinna blysnac intelektem, zeby byla interesujaca dla widza i nie zasypial, albo po ch.. ona. gadanie dla samego gadania? zwykly pustostan slowny? jestem ciekaw, co powiedzialaby myslaca osoba na temat: zarzynanie setek tysiecy kurakow, a zarzynanie (no dobra, "usypianie") tysiecy norek. bo dla mnie to to samo. masówka na uzytek konsumenta i nie ma znaczenia to, czy do jedzenia, czy na szaliczek. jak sie do tego odnosi zwykly konsument? No ale pytanie padlo na wyjatkowo pusty grunt... Nie jestem zadnym ekologiem; nie bawie sie w takie sprawy, wiec zawczasu zaznaczam. ja tylko mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Wyjątkowo odmóżdżona dziennikarka IP: *.aster.pl 18.10.11, 18:51 Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 08:32 Poseł elekt powinien zapytać panią wywiadowczynię kiedy ostatnio zabiła karpia na wigilię lub zarżnęła kurczaka na rosół. Pańcia jest pewnie z tych co jedzą drób a nie kury,indyki no i wieprzowinę a nie świnie. Albo bardziej wykwintnie kiedy ostatnio wciągnęła żywą ostrygę i jak długo ta jej w żołądku figlowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.171.146.228.static.crowley.pl 19.10.11, 09:28 > Cóż to za pytanie? > Gdyby to o mnie chodziło odpowiedziałbym: > "Odpowiem pod warunkiem, że powie Pani ile Pani zarobi na tym wywiadzie". > albo > "Ile Pani wtrząchnęła schabowych za ostatnie pół roku?" Tylko to jest wywiad z posłem a nie z dziennikarką. Odpowiadając pytaniem `na pytanie zrobił byś z siebie głupca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Zwyczajny biznesmen płacący podatki i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 17:13 Ilu takich zwyczajnych bussinesmenow placacych podatki jest w naszym sejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
robert919 A może miał chociaż dziadka w Wermachcie? 18.10.11, 16:57 Nie miał? A to szkoda... Szacun dla pani Jolanty Kowalewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 18.10.11, 17:11 Aż strach pomyśleć, co by mówili gdyby posłem został dyrektor ubojni. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 18.10.11, 19:27 Sparafrazuję cytat ze starego czeskiego filmu (kto to pamięta?) : "Gdyby głupota mogła fruwać to J.K. byłaby gołębicą". Niestety J.K. potwierdza ten stan rzeczy niezmiennie przy każdym wejściu na wizję. Żal patrzeć i słuchać. Błagam niech Pani sobie odpuści TV. To naprawdę nie jest robota dla Pani. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Kowalewska nie pal glupa IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.10.11, 20:33 zaloze sie robisz cos w zyciu co powoduje ze ktos inny zabija w twoim imieniu jakies zwierzeta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży pies Re: Kowalewska nie pal glupa IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.10.11, 09:15 Może hoduje węże, które trzeba karmić myszkami... Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 ups 18.10.11, 21:00 O jak miło sie zrobiło, nagle jakoś tak nikomu nie przeszkadza zabijanie norek ups ...usypianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 22:07 Pamiętam rozmowę z TV reg. kolejny drugi raz nie słucham. W skrócie odbiór to: Nie dokładnie zredagowane pytania red. - wymijająco wyważona odpowiedż gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
orion57 do tych bardzo oburzonych usypianiem... 18.10.11, 23:36 on 40 000 a ile w Polsce i Europie "usypia" się świń, krów, koni, ryb czy kurczaków? miliony jak nie miliardy. I co ? kotlet schabowy smakuje? Ciekawe czym się to różni od siebie - usypianie norek od usypiania świń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 00:15 Ano tym, że jeść trzeba, a futer nosić nie trzeba. Nowoczesny, kulturalny człowiek nie nosi futer. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.10.11, 00:20 dales to sobie wmowic - poczytaj o alergiach - kondomy robi sie z baranich jelit, poza tym - tyle sie pitoli o ekologi - zapytaj sie tych co sie tak troszcza o zwierzeta ile zwierzyny ginie podczas pordukcji tworzyw sztucznych z ktorych ma sie robic sztuczne futra - z przyglupami nie ma dyskusji - nowoczesny, kulturalny czlowiek wie jakie sa koszty srodowiskowe i nie chwali sie swoja niewiedza. Podobnie sie ma sprawa z bateriami slonecznymi czy wiatrakami - eksportujecie biede i zniszczenie srodowiska do krajow takich jak Indie czy Chiny i jeszcze wydaje wam sie ze jestescie tacy swieci bo dbacie o srodowisko... Sa klienci, jest popyt, beda producenci - jakby sie hodowla norek nie oplacala toby nie hodowal. Skonczcie z ta obluda. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... 19.10.11, 02:52 @Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): "> dales to sobie wmowic - poczytaj o alergiach - kondomy robi sie z baranich jelit" Czy ty, glupku, widziales kiedys kondoma z bliska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _@/' Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.internetia.net.pl 19.10.11, 06:51 odchudzacz napisała: > @Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > > "> dales to sobie wmowic - poczytaj o alergiach - kondomy robi sie z barani > ch jelit" > > Czy ty, glupku, widziales kiedys kondoma z bliska? jego ojciec takiego używał i skończyło się tak, jak się skończyło :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. co? nie wiedziales? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.10.11, 21:26 stad agresywna reakcja... zrozumiale... www.shopinprivate.com/trojnatlamco1.html?cmp=googlebaseaffiliate&kw=trojnatlamco1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.szczecin.mm.pl 19.10.11, 00:29 Te, nowoczesny i kulturalny, trawę jedz jak jeść trzeba, albo korę opadłą z drzew. Że już nie zaproponuję czegoś na g. Odpowiedz Link Zgłoś
cotozanazwa Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... 19.10.11, 00:35 Alez nikt nie kaze ich kupowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.tarifa.biz 19.10.11, 01:25 widzisz jakie to prostaki i jak odpowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: 188.125.236.* 19.10.11, 08:19 Jeść mozna trawę - mięsa też jeść nie trzeba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:14 nie myl pojęć, nowoczesny i kulturalny nie oznacza hipokryta, czy konformista .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 08:49 orion57 - ile norek zjadłeś w ostatnim roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:18 on może nie zjadł ani jednej, ale twój kot lub pies na pewno dużo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hodowca Re: do tych bardzo oburzonych usypianiem... IP: *.wiakom.pl 12.05.12, 20:46 Świnie z tego co wiem prądem się ogłusza, norki gazem CO2 albo CO, jest to kilka minut i norki są uśpione dosłownie uśpione nic nie czują, zero bólu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orion57 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 18.10.11, 23:37 następny nawiedzony...a tak fajnie smakuje kiełbasa, szynka czy łopatka ze świni. To Cie nie drażni? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadoslaw.zamszyc Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 18.10.11, 23:46 Na tym polega fenomen tego ruchu. Palikot zebral grupe dziwakow, przekretow i debili (freakow) i wciska spoleczenstwu, ze to normalne. Ludzie , obudzcie sie, to tylko zly sen, otyworzcie oczy a minie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:07 przepraszam prowadzenie legalnego własnego interesu jest "głupie, debilne i pełne przekrętów" i "nienormalne" ?? Ty chyba naprawdę musisz dorosnąć zanim zaczniesz udzielać publicznie wypowiedzi. Wypada trochę znać się na gospodarce i prawie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 07:03 JA myślę, że jednak większym idiotą jesteś TY. A wiesz dlaczego? Bo biznes to biznes ten facet nie chodzi w futrach.... Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 18.10.11, 23:49 Szkoda, ze nie mozna usypiac tych, ktorzy nosza futra z norek. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 00:02 Jak to - nie można? Można. Wystarczy, że zaczniesz klepać standardowe tekściory "obrońców" o "luksusie za cenę cierpienia" i w trymiga usną z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:08 ano podpiszę się pod tym jak zaczniesz to stosować na wszelkiej maści ekooszołomów :) Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 19.10.11, 00:21 Dykcja koszmarna, jąkanie, nerwowy sposób wypowiadania się. Jakiś specjalista powinien ich nauczyć sposobu wypowiadania się publicznie. I dużo, dużo ćwiczeń. Do treści zastrzeżeń nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.ntlworld.ie 19.10.11, 00:32 > Dykcja koszmarna, jąkanie, nerwowy sposób wypowiadania się. > Jakiś specjalista powinien ich nauczyć sposobu wypowiadania się publicznie. > I dużo, dużo ćwiczeń. > > Do treści zastrzeżeń nie mam. koles zarabia milion a ty cos o wypowiadaniu sie heh , dobre wyrobi sie na salonach Odpowiedz Link Zgłoś
cotozanazwa Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 19.10.11, 00:31 A ta pani to chyba jest byla nauczycielka? Bo tak brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 19.10.11, 00:33 prawdziwy człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 00:34 Głosowałam na Ruch Palikota, ale akurat takiego osobnika potępiam. I doprawdy pora wreszcie na zakaz hodowli zwierząt na futra. (Zdanie na temat mięsożerstwa, co by nie być nazywana hipokrytką: potępiam, ale zdaję sobie sprawę, że zakaz byłby przeciwskuteczny. Ja po prostu trochę czytałam np. o historii prohibicji w USA - nie da się zakazać czegoś popieranego i praktykowanego przez tak dużą część społeczeństwa. Rozwiązania widzę dwa - pierwsze: rozwijać technologię produkcji mięsa w laboratorium, ze zwierzęcych komórek macierzystych, i gdy stanie się opłacalna, wydajna i bezpieczna - zakazać praktyki znanej pod eufemistyczną nazwą"uboju". Drugie: liczyć na jakiś przełom duchowy, który sprawi, że ludzie masowo uznają konieczność rozszerzenia zasady miłości bliźniego na istoty inne niż ludzie. Szczerze chciałabym w to wierzyć, ale nikt nie wie, jak taki przełom wywołać...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:19 łożesz jak ja czytam twoje przemyślenia to włosy na całym ciele mi się jeżą! Takich idiotyzmów dawno nie czytałem! "produkcji mięsa w laboratorium, ze zwierzęcych komórek macierzystych" Teraz hodowla to kupa szmalu by dostać grudkę tkanki. odpowiednie laboratoria iiii zgadnij - komórka macierzysta po iluś tam podziałach może jednak się w końcu przeobrazić! A ty chcesz tą metodą wytworzyć żywność dla całego świata?! A skąd weźmiesz pożywkę? hormony? też chemicznie stworzysz? Od setek lat ludzie zabijali zwierzęta dla mięsa, skór czy kości! a ty bo jesteś fanatyczką zielonych warzywek pragniesz by tak jak inni kochali wszystko co zielone... a sarenki biegały dalej po pięknej kwiecistej łące! Wybacz bambi nie istnieje! W twojej utopii to zwierzęta zaleją miasta, zniszczą hodowane rośliny a ludzie wydadzą bajońskie sumy na "bezpieczne" odgrodzenie się od dzikich zwierząt i te poronione techniki 'produkcji' mięsa. Tylko kto za to zapłaci?! W życiu ręki nie przyłożę do tego by ktoś mi zabronił zjedzenia czerwonego mięsa prosto od biegającego zwierzęcia na świecie! Ja cie nie zmuszam do oddzielenie tego co musi być zrobione od tego czego nie powinno się robić a ty mnie nie zmuszaj do przejścia na twój styl żywienia i myślenia o zwierzętach hodowlanych! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 07:32 zewszad_i_znikad napisała: > Drugie: liczyć na jakiś przełom duchowy, który sprawi, że ludzie masowo uznają > konieczność rozszerzenia zasady miłości bliźniego na istoty inne niż ludzie. Szczerze > chciałabym w to wierzyć, ale nikt nie wie, jak taki przełom wywołać...) Trzeba byłoby najpierw masowo odmóżdżyć ludzi i doprowadzić do poziomu zwierząt. A gdyby odmóżdżenie poszło za daleko i ludzie staliby się warzywami, to może nawet pobrataliby się z marchewką. Tymczasem ani nie ma konieczności żadnego rozszerzenia, ani zwierzę nie będzie bliźnim, więc miłość bliźniego w ogóle go nie dotyczy. PS. A jeśli futro, to tylko naturalne. Niekoniecznie z norek. Odpowiedz Link Zgłoś
niusiki I jaka to lewica? 19.10.11, 01:14 Jak ten "lewicowy" poseł usypiający dziesiątki tysięcy norek ma się do nowoczesnej lewicy na Zachodzie zwalczającej mordowanie zwierząt na futra? Jak ten cały Ruch Poparcia składający się niemal z samych biznesmenów ma się do lewicy jako takiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_ltd A KTO ci takich bzdur naopowiadal? 19.10.11, 02:56 KIEDY Palikot powiedzial ze jest 'lewica'? Wystarczy przeczytac ze zrozumieniem jego PROGRAM, by wiedziec, ze to dokladnie taka sama 'lewica', jak Blair i Cameron:) To tylko w polskim anachronicznym katolandzie zostaje sie 'lewica', gdy zada sie znikniecia przedmiotow kultu ze sfery publicznej, nie pluje sie na geja, dopuszca sie aborcje na kazde zadanie (i nawet nie az do 24 tygodnia, jak to jest w Torysowskim UK), finansuje sie z ubezpieczenia spolecznego zaplodnienia in vitro itp (takze: Cameron) i pod odpowiedzialnoscia karna wymaga sie rownouprawnienia wszelkich obywateli bez wzgledu na wiek, plec, wyznanie, orientacje seksualna, kolor skory czy pochodzenie etniczne (vide: juz torysowski Equality Act z pazdziernika 2010). Program gospodarczy Palikota jest zdecydowanie LIBERALNY, nawet Balcerowicz go pochwalil. Bo..."Gospodarka, durnie!". Na owym Zachodzie to gospodarcze wizje, nie zas obyczajowosc, decyduje o 'prawicowosci czy 'lewicowosci'. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: A KTO ci takich bzdur naopowiadal? 19.10.11, 07:43 ciotka_ltd napisała: > KIEDY Palikot powiedzial ze jest 'lewica'? A OD KIEDY to klasyfikuje się polityków na podstawie tego, co mówią? W polskim Sejmie zasiadają tylko i wyłącznie partie lewicowe i Palikot nie jest tu żadnym wyjątkiem. > Program gospodarczy Palikota jest zdecydowanie LIBERALNY, nawet Balcerowicz go > pochwalil. ROTFL Przede wszystkim Balcerowicz nie jest żadnym liberałem, tylko socjaldemokratą. Ze względu na to, że co innego mówi, a co innego robi, a tacy, jak ty oceniają polityków po tym, co mówią, uchodzi za liberała. Taki z niego "liberał", jak ze Zdzisława_Chrupiące_ Bułeczki_Krasińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: I jaka to lewica? IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:27 do, że na zachodzie znalazło się paru oszołomów co to nie lubią jak się kury, krowy, kozy, owce itd. zabija dla mięsa i ładnie sobie pokrzyczy z transparentem wcale a wcale nie oznacza, że zachód jest przeciwny temu procederowi. Cóż nikt was nie zmusza do kupowania takich futer, mięsa, drewnianych mebli, kosmetyków, skórzanych butów, pasków. I sam sobie dopisz inne ubrania naturalne powstałe z udziałem zwierząt. i właśnie palikot nie jest lewicowcem. On głośno wygłasza parę 'lewicowych' haseł, które tak samo można przypisać liberałom. Odpowiedz Link Zgłoś
hirszhahr Futro to wiocha 19.10.11, 01:42 jednak faktycznie - tak samo morduje się świnie, krowy, konie, a mleczne krowy - PIJ MLEKO BĘDZIESZ WIELKI - od dzieciństwa do śmierci skrawka trawy nie widzą, zamknięte nieruchomo w boksie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldboy42wawa Re: Futro to wiocha IP: *.kosnet.pl 19.10.11, 01:47 żenada jak reszta Palikotów ma podobne siano we łbach to będziemy mieli lepszy cyrk niż z PIS-em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Futro to wiocha IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:30 ale co żenada? gość znalazł niszę na rynku i zarabia na niej? Czy odnośnie komentarza... tu fakt krowy nie są nieruchome w boksie ale spokojnie sobie chodzą i na czas dojenia są zapędzane do boksu. Ale miastowy nie musi wszystkiego wiedzieć. Wypadało by też się nie mądrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrother123 Totalna Hipokryzja ruchu obrony praw zwierząt. 19.10.11, 19:08 Wejdź na stronę: www.petakillsanimals.com/ i zobacz, że na zabijaniu zarabiają również ci, po których nigdy byś się tego nie spodziewał - organizacje obrony praw zwierząt. Największa z nich PETA z USA wydaje miliony dolarów na kampanie medialne przekonujące ludzi aby nie jedli mięsa, nie pili mleka, nie nosili futer, nie odwiedzali ZOO, nie trzymali w domach psów i kotów oraz ryb w akwariach. Jednocześnie prowadząc w USA schroniska dla bezdomnych zwierząt w latach 1998 do 2010 bestialsko uśmiercili prawie 30.000 niewinnych psów – zwierząt, które są największym przyjacielem człowieka, aby ograniczyć koszty swego funkcjonowania. Średni czas życia domowego zwierzaka, który trafi w ich ręce to 2 i pół godziny. Skrót PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) rozszyfrowywany jest również nie bez powodu jako People Eating Tasty Animals (Ludzie Jedzący Smaczne Zwierzęta). Niemiła lektura ale polecam bo odkrywa prawdziwe intencje tych i im podobnych ekoterrorystów, pełnych hipokryzji aktywistów ruchu obrońców praw zwierząt. www.petakillsanimals.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Futro to wiocha IP: *.171.146.228.static.crowley.pl 19.10.11, 10:28 > ale co żenada? > gość znalazł niszę na rynku i zarabia na niej? To ze znalazł nisze i zarabia jest ok. Żenadą jest to ze się tego "wstydzi" , ze gada głupoty o "usypianiu" , ze zasłania się kurami i świniami. Sam widzi ze jego ferma to obciach i wstyd przed wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Futro to wiocha IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:30 nie odnoszę takiego wrażenia, po prostu pokazuje tym porównaniem hipokryzję takiego podejścia do jego biznesu. Pokazuje jak blisko do Orwella tym "ekologom". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Futro to wiocha IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 17:26 > nie odnoszę takiego wrażenia, po prostu pokazuje tym porównaniem hipokryzję tak > iego podejścia do jego biznesu.Pokazuje jak blisko do Orwella tym "ekologom". Jakim ekologom ? Jeśli ktoś nie popiera zabijania zwierząt dla przyjemności ( w tym wypadku przyjemności starych bab) to jest ekologiem ? ;-) Naprawdę uważasz ze tekst: "to nie jest zabijanie tylko usypianie" pokazuje hipokryzje kogokolwiek innego poza panem posłem-hodowcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrother123 Totalna Hipokryzja ruchu obrony praw zwierząt. 19.10.11, 18:58 Zapraszam na stronę: www.petakillsanimals.com/ gdzie można zobaczyć czym zajmują się tego typu organizacje jak twoja. Największa z nich PETA z USA wydaje miliony dolarów na kampanie medialne przekonujące ludzi aby nie jedli mięsa, nie pili mleka, nie nosili futer, nie odwiedzali ZOO, nie trzymali w domach psów i kotów oraz ryb w akwariach. Jednocześnie prowadząc w USA schroniska dla bezdomnych zwierząt w latach 1998 do 2010 bestialsko uśmiercili prawie 30.000 niewinnych psów – zwierząt, które są największym przyjacielem człowieka, aby ograniczyć koszty swego funkcjonowania. Średni czas życia domowego zwierzaka, który trafi w ich ręce to 2 i pół godziny. Skrót PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Ludzie na rzecz Etycznego Traktowania Zwierząt) rozszyfrowywany jest również jako People Eating Tasty Animals (Ludzie Jedzący Smaczne Zwierzęta). Niemiła lektura ale polecam bo odkrywa prawdziwe intencje tych i im podobnych ekoterrorystów, pełnych hipokryzji aktywistów ruchu obrońców praw zwierząt. www.petakillsanimals.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 19.10.11, 01:50 A ta paniusia, to pewnie po pracy zasiada w Radzie Parafialnej ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw28 Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana fer... 19.10.11, 02:01 trzeba byc wyjatkowo malo cywilizowanym,zeby sie podjac takiego 'zajecia".Wstyd,ze takie indywidum jest poslem. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 02:10 Ale karpia panie Lesławie sie wcina, co ?... Ciach w łeb i uśpiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f IP: *.156.115.240.mortin.pl 19.10.11, 04:32 jak kochasz jeść codziennie warzywka to twoja sprawa. Jak uznasz, że warzywka też mają uczucia i są żywymi istotami to co sam przejdziesz na fotosyntetyczne odżywianie czy chemotrofizm [beztlenowy!]? A może by nie szkodzić światu ożywionemu uśmiercisz się altruistycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Słabiutki argument IP: *.icm.edu.pl 19.10.11, 06:40 Można z pewnością 100% stwierdzić, że zwierzęta cierpią i nie trzeba w to wierzyć. Natomiast w to, że cierpią rośliny trzeba uwierzyć, bo dowodów nie ma. Czy nie dostrzegasz tej różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Słabiutki argument 19.10.11, 07:49 Gość portalu: Luk napisał(a): > Można z pewnością 100% stwierdzić, że zwierzęta cierpią i nie trzeba w to wierzyć. > Natomiast w to, że cierpią rośliny trzeba uwierzyć, bo dowodów nie ma. Czy > nie dostrzegasz tej różnicy? A o zasadzie ostrożności, tak poważanej przez zielonych, coś słyszałeś (-łąś)? Na twoją inteligencję też nie mamy dowodów. Możemy wierzyć lub nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_abraham Re: Słabiutki argument 19.10.11, 07:58 misiu-1 Sorry, ale to co napisałeś to jakiś bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Słabiutki argument IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 12:34 jaki bełkot, nie przyznawaj sie do tego, że nie "chwyciłes" sensu tego co napisał misiu1, bo sam sie stawiasz świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrother123 Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 22:15 Taaaak ... lepiej być na utrzymaniu nas wszystkich i brać kasę z budżetu, tak jak to robisz co miesiąc ustawiając się w kolejce do pomocy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Do posła: Ile norek jest zabijanych na pana f 19.10.11, 02:12 Kompromitacja Kowalewskiej. Nie jestem, nie bylem i nie bede wyborca Palikota. Over. Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa Jaka jest róznica pomiędzy ,,usypianiem''na ? 19.10.11, 02:26 Jaka jest różnica pomiędzy mordowaniem (usypianiem) zwierząt na futra i na kiełbasę? Perfidna hipokryzja! Kiełbaski, baleronik, szyneczkę, kurczaka z rożna, cielęcinę by się chętnie zjadło, ale już do futerek ma się wstęt? Od początku istnienia życia na Ziemi tak natura stworzyła łańcuch pokarmowy wśród istot żywych i to naturalna rzecz. Wśród zwierząt to jest normalka (często jedno drugie dla zachowania bytu zabija w bardzo okrutny sposób i przyrodnicy są przeciw ingerencji w to), a człowiek nagle ma przejść na pokarm sztuczny (z ropy, węgla ?). Pokarm roślinny też odpada. Przecież nauka udowodniła, że rośliny jako istoty żywe też odczuwają ból, lecz nie mają możliwości tego przekazać w sposób widoczny gołym okiem. Kwestią dyskusji jest tylko sposób usypiania zwierząt przeznaczonych na konsumpcję. Odpowiedz Link Zgłoś