g.r.a.f.z.e.r.o 27.04.12, 21:33 Nie 3 tysiące, właściwym określeniem będzie PONAD(prawie - zależy jak liczyć) 30 PROCENT przedszkolaków bez MIEJSCA W PRZEDSZKOLU. Cały miejski wydział oświaty do wywalenia z miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja p...e Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.szczecin.mm.pl 27.04.12, 21:43 ja p...e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 22:58 Zajebiste miasto nie ma co, zlikwidować przedszkola, szkoły... z oszczędności, a lekką ręką oddać za darmo teren z budynkiem szpitala. działka na której stoi gimnazjum nr 3 zapewne będzie sprzedana pod biurowce. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.globalconnect.pl 28.04.12, 09:05 Obdarowywanie kuriewnych majątkiem gminy Szczecin było ewidentnym działaniem na szkodę mieszkańców. Krzystek i część radnych ma w głębokim poważaniu interes Szczecinian ( chyba, że tak jak jego brat chodzą w czarnej sukience ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serce mnie boli Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.play-internet.pl 27.04.12, 22:59 Najstraszniejsze jest to, że człowiek o dużej złej woli w sobie (dla mnie pan Duklanowski z Pis-u) może powiedź ze brak miejsc to wina PO bo odroczyła wiek rozpoczynania obowiązkowej nauki szkolnej z siedmiu do sześciu lat. Serce mnie boli bo to śp. prezydent Lech Kaczyński zawetował ustawę obniżającą wiek rozpoczynania obowiązkowej nauki szkolnej z siedmiu do sześciu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 09:01 Odrobaczyć Szczecin z miernot typu Masojć, Soska, Krzystek i z tego całego wazeliniarstwa PiSowo-SLDowskiego. Ci od Krzystka to też tylko sępy na posady miejskie. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 14:33 moje dziecko zostało zmuszone aby w wieku niecałych 5 lat poszło do szkoły!!!! bez rozmowy z nami rodzicami, psychologiem i nauczycielem prowadzącym w przedszkolu!!!! to ma być reforma.... syn nie został przyjęty do grupy 5 latków po dwóch latach w przedszkolu .... w pierwszym roku płakał, w drugim się przyzwyczaił a w trzecim wynocha do szkoły-super!!!! ciekawe czy ktoś ma serce w tym urzędzie i myśli o tych małych ludziach dla których każda zmiana jest wielkim stresem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic działka na Złotowskiej zamiast pod kościół IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 14:48 na przedszkole powinna być przeznaczona, tak samo jak możnaby budynki po Szpitalu na Janosika "przerobić" na kompleks przedszkoli i żłobków. Tylko myśleć trzeba,ale tego nie uczą na politologiach, socjologiach i pedagogikach, po których większość decydentów w mieście jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog aspołeczne gnidy IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 04:18 > ba,ale tego nie uczą na politologiach, socjologiach i pedagogikach, po których > większość decydentów w mieście jest mylisz się. uczą!!! ale jak masz złamanego ch....ja a nie człowieka to żadna nauka nic nie da Szczecin opanowały aspołeczne, cyniczne gnidy i nie w nauce tu problem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Znowu rodzice zrobili na złość władzy... 28.04.12, 11:28 Najpierw jak władza podniosła odpłatność za przedszkola, to rodzice zaczęli oszczędzać i kasy mniej wpływało.... a teraz znowu wzięło sie tych dzieci nie wiedzieć skąd na złość władzy! Nie igrajcie Szczecinianie z władzą, bo nie wygracie! Teraz zapewne podniosą znowu opłaty w przedszkolach, ale tak ze Wam buty pospadaja i będziecie mieli nauczke! Z władza nikt jeszcze nie wygrał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analogowy01 30 procent dzieci bez miejsca w przedszkolu IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 13:55 Co - choćby na podstawie tego imponującego wyniku - myśleć o p. Krzystku, p. Masojć, nawet o tym ambitnym figurancie p. Sosce - wiadomo i widzę, że na razie wszyscy na forum się w tym zgadzają. Szkoda zatem się powielać i pluć jadem, bo na razie to nic nie zmieni. Przyjdą wybory, pogadamy. Ja mam tylko pytanie do p. red. Jachima: 30 procent dzieci bez miejsca w przedszkolu - czyje to jest zwycięstwo, panie redaktorze? Może jakiś komentarz? Jakieś błyskotliwe wyjaśnienie tych "zaskakujących" (tylko UM) wyników? Broń pryncypała, panie redaktorze, bo Ci czynsz podniesie i ten niby-dodatek lokalny stanie się całkiem nierentowny. A wtedy biedny redaktor na zielona trawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a rok temu IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.12, 07:37 www.szczecin.pl/UMSzczecinSwiat/chapter_59255.asp PYTANIE Mama: ile jest miejsc dla trzylatków i czy starczy miejsc dla wszystkich spełniających warunki? ODPOWIEDZ: Lidia RogaśOferta edukacyjna dla dzieci w wieku przedszkolnym jest szeroka. Przygotowane są miejsca w różnych formach wychowania przedszkolnego, w tym w przedszkolach publicznych i niepublicznych, punktach przedszkolnych publicznych i niepublicznych oraz w oddziałach zorganizowanych dla 3 - latków w szkołach podstawowych. Wybór pozostawiamy rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX4Ever Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.globalconnect.pl 28.04.12, 14:21 Nie ma się co denerwować. Dzieci wyrosną, wyjadą stąd a te ponure Soski beda latać po tych pustostanach i po pustych przedszkolach (młodzież poza menelkami praktycznie uciekła stąd, więc urodzą gdzie indziej), będzie mógł sobie podliczać zlikwidowane infrastruktury, może powolac komisję taka lub inną. To juz bez znaczenia. Umarłemu czopki już nie pomogą. Władza wygrała z miastem, czyli jego mieszkańcami. Brawo. Niebawem będzie można przerobić Szczecin na hiper klasztor. Czyli przyjdzie walec i wyró... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna100-19 Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż mi... 30.04.12, 23:16 Obydwoje z mężem zatrudnieni na całe etaty, zameldowani w Szczecinie, cztery przedszkola na osiedlu (Zawadzkiego) z czego jedno pod nosem. Nasze dziecko się nie dostało do żadnego, a dzieci z innych dzielnic tak. Ale tak to jest jak przyjmuje się tylko znajomków, a dyrektorzy przedszkoli traktują je jako swoje prywatne królestwa. Zasady przyjęcia pozostają w tajemnicy, ale raczej łatwo się domyśleć jak są respektowane. Teraz w przedszkolach pozostaną dzieci 6 letnie, a moja trzyletnia córka będzie musiała iść do punktu przedszkolnego w szkole!!!!Czy tylko jak mam wrażenie, że dzieje się tu coś dziwnego. Jestem zwyczajnie wściekła i mam chęć napisania do wydziału oświaty żeby sprawdzili, kto tak naprawdę został przyjęty do przedszkoli, czy rzeczywiście wszytko odbyło się tak jak powinno, ponieważ mam co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.play-internet.pl 30.04.12, 23:35 przecież 6 latki mogą być w przedszkolach co najmniej od 15 lat. Tak było i tak pewnie będzie. Miejsc w przedszkolach brakuje odkąd Krzystek zlikwidował kilka przedszkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama tyśki Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 01.05.12, 00:33 Jak to sobie można wyobrazić dzieci 3-letnie w oddziałach przedszkolnych przy szkołach podstawowych , to się w głowie nie mieści . Cała szkoła pracuje w tedy na dwie zmiany , 3-4 letnie dzieci w śród dzieci o 10 lat starszych . Szkoły nie mają dobrych warunków dla uczniów 0 - 6 klas a co dopiero dla tych maluszków . Jestem doświadczonym rodzicem mam dwoje dzieci o dosyć dużej różnicy wieku , córka chodziła do przedszkola na Zawadzkiego w grupie było chyba ponad 30 dzieci i przeżyła , podstawówka to koszmar praca na dwie zmiany w pierwszej klasie szła na 13 godzinę dwa razy w tygodniu , w klasie grubo ponad 30 dzieci . Syn przedszkole przeszedł jak burza z zerówka włącznie nigdy bym nie dała dziecka 6 letniego do szkoły , rok dzieciństwa dłużej . Pierwsze trzy lata szkoły na jedną zmianę w szkole a kolejne z perspektywą nauki na popołudniowe zmiany – to jest chore . Polityka miasta miała założenia likwidacji dwuzmianowości w szkołach nawet pod tym pretekstem przenoszono szkoły – gimnazja i łączono w zespoły szkół z szkołami ponadgimnazjalnymi , kolejny argument to duża różnica wieku miedzy uczniami podstawówki a gimnazjalistami , poprzednio bardzo przeszkadzała a teraz to już nie przeszkadza ? W niektórych szkołach świetlica to katastrofa , brak infrastruktury sportowej a gdzie jakiś plac zabaw dla tych maluszków . W nielicznych szkołach jest taka baza a reszta jaką ma ofertę dla 3-4 latków ? Na koniec , wieloletnia bierność rodziców w naszym mieście doprowadziła do takiego chaosu oświatowego , pod przewodnictwem jedne pani , trwającej na barykadzie w różnych odsłonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Przedszkola: prawie 3 tys. więcej dzieci niż IP: *.szczecin.mm.pl 01.05.12, 18:21 co do bierności rodziców ( i nie tylko) zgadzam się. Słyszałem Soskę w swoim radiu. Niemalże z dumą mówił, że protesty rodziców w Szczecinie to nie protesty bo w innych miastach miały całkiem mocniejsze oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Koniec z grzecznością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.12, 20:45 Gość portalu: mariusz napisał(a): > co do bierności rodziców ( i nie tylko) zgadzam się. Słyszałem Soskę w swoim ra > diu. > Niemalże z dumą mówił, że protesty rodziców w Szczecinie to nie protesty bo w i > nnych miastach miały całkiem mocniejsze oblicze. Oki jak jakiś debil z UM teraz będzie gadał ze starymi bachoruf to kilku rosłych ojcuf najpirw celnie kopnie urzedowego debila w jaja.. zeby e nie pomyslał ze to slaby protest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ale miasto za to sponsoruje kościół i was pyerdoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.12, 18:45 Daje czarnym ile chcą... a to idzie w wielomilionowe dotacje co roku. UM narobiło deficyt na 30 mln w kasie miejskiej i odpowiedzialni dalej są u władzy... wypyerdolić krzystka i tę jego popyerdoloną ekipę karierowiczów łącznie z radą miasta z pis-dami, lsd-e i innymi wijasami, wypieprzyć ich z posad w spółkach miejskich i z innych koryt do których zdążyli wleźć, skasować spółki typu scr, odciąć wysokie gaże w tych spółkach, bo to super niemoralne i nie powoływać żadnych do budowy gontynki za ponad pół miliarda złotych i wreszcie zająć się ludźmi, mieszkańcami i prawdziwymi problemami miasta... Inaczej to rządzi w UM tylko mafia, która przejęła władzę w szczecinie i traktuje miasto jak pasożyt swoją ofiarę... oni pyerdolą problemy rodziców, samotnie wychowujących kobiet etc. nie mają pieniędzy na nic co jest społecznie pożyteczne i konieczne... Pójdą później te s..syny w pochodach życia czy innych pajacowych imprach i pod pachę z lokalnym guru-arcybe będą się fotografować i robić miny palantów... Wy.ebać ich wszystkich i szybciutko wziąć się za ratowanie miasta.. inaczej jeszcze trochę a będzie znacznie więcej powodów by stąd emigrować gdziekolwiek.. Odpowiedz Link Zgłoś