wotywa321 Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 12:29 Ludu moj lidu ,nie samym chlebem czlowiek zyje.Wstyd.Nie caly Szczecin taki.Na czszescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strach Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 12:57 właściciele sie znależli. Dostali lokale za parę złotych i właścicieli udają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Heleny Majdaniec nikt nie zna IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 12:35 Może jakieś dziadki po 60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Heleny Majdaniec nikt nie zna IP: *.centertel.pl 23.12.12, 14:27 Też będziesz dziadkiem. Wówczas usłyszysz od swoich dzieci i wnuków - Doda? A kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Heleny Majdaniec nikt nie zna IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.12, 15:09 Jeśliby za 20 albo 40 lat ktoś chciał postawić tablicę Dodzie, to na pewno będę gorąco protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 12:39 Zostawmy na boku dulszczyznę mieszkańców i inne sprawy - ale na jaki grzyb wydawać PUBLICZNE pieniądze na jakieś tablice dla ledwo znanych ludzi? Nie lepiej wybudować jakąś kładkę, urządzić jakieś boisko, wyremontować ścieżkę rowerową? Mało mamy pomników? Bo moim zdaniem w Polsce mamy tak ze 100 razy za dużo pomników, i z 10 razu za mało mostów i dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 12:48 Zwykle jestem za takim myśleniem jak twoje. Tylko pomyśl realnie. Ile kosztować może taka tablica? Co być w zamian mógł zrobić? 3 m^2 chodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 12:54 Ano chyba nie masz pojęcia o sprawie. Tablica to: 1. Projekt artystyczny. 2. Projekt fachowców od montażu. 3. Szereg papierków, zezwoleń i innych wysiłków stosownych panów urzędników. 4. I dopiero teraz: koszt materiału i koszt wykonania samej tablicy. 5. Koszt montażu. A to razem daje wcale nie taką małą kasę jak ci się wydaje. Ręczę, że można by za to zrobić chociażby wyrównanie ze 100 hopek krawężnikowych na ścieżkach rowerowych (czyli podjeżdża gość z młotkiem pneumatycznym i 3 minuty kuje krawężnik). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 13:48 Eeeee Chyba jednak mam, i chyba nie sądzę by tak było jak piszesz. Kasa naprawdę nie jest taka wysoka w porównaniu do tego co piszesz. Kolega z prywatnej inicjatywy przy pomocy sponsorów taką tablicę załatwiał. To naprawdę można zrobić tanim kosztem i można wiele przez to osiągnąć. Zobacz np to: www.hurtowniamanufaktury.pl/01fotogaleria.html www.hurtowniamanufaktury.pl/01fotogaleriaD.html Czy naprawdę wg. ciebie lepiej by zamiast tego zrobić wyrównanie dróg rowerowych? IMHO jednak "odchamianie" społeczeństwa przez przypomnienie im, że miasto ma więcej lat niż wiek ich rodziców ma swoją wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trombozuh Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.12, 14:37 A jednak chyba nie masz pojęcia. Zastanów się, co wynika z tego że prywatnie Twój kolega zrobił to tanio? Kompletnie nic. Gdy w rurze z państwową, "niczyją" kasą płyną pieniądze, to na każdym etapie tego przepływu pojawiają się różni ludzie, którzy odsysają swoją działkę. Koło mnie jest jakieś 150 drogi gruntowej, którą utrzymujemy ja i sąsiedzi. Czasem ktoś naładuje i uklepie gruz, gdy zrobi się większa dziura, czasem trzeba trochę pomachać szpadelkiem, ale droga cały czas jest przejezdna i generalnie koszty tego są minimalne. A wiesz ile by kosztowało utrzymanie tej drogi, gdyby miało się tym zająć miasto? Tak gdzieś ze 100x więcej... A druga sprawa trzecia - pojeździj sobie rowerkiem po krawężnikach. Może za przetka ci się coś w mózgu zanim wypadnie ci dysk z kręgosłupa.... Bo jeśli uważasz, że stawianie jakiejś tablicy dla jakiejś praktycznie nieznanej piosenkarki ma być "odchamianiem", to przetkanie mózgu zdecydowanie się przyda. Tak jak pisałem wcześniej - mamy w Polsce ze 100x za dużo pomników, i z 10x za mało dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 14:41 maaac to lemyngus Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 18:20 Rozumiem, że "nie-leminga" poznajesz po tym, że upiera się przy swoim zdaniu nie mając za wiele w jego obronie a leminga po tym, że potrafi argumentować i ma na to realne dowody? Czy choć kliknąłeś na linki fotografiami z Będzina? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 18:18 > A jednak chyba nie masz pojęcia. Zastanów się, co wynika z tego że prywatnie Tw > ój kolega zrobił to tanio? Kompletnie nic. Gdy w rurze z państwową, "niczyją" k > asą płyną pieniądze, to na każdym etapie tego przepływu pojawiają się różni lud > zie, którzy odsysają swoją działkę. I dokładniuśko tak samo to może wyglądać z udrażnianiem dróg rowerowych.... Tyle, że ty jeździsz na rowerze i najwyraźniej poza nim nie potrafisz zobaczyć. > Koło mnie jest jakieś 150 drogi gruntowej, którą utrzymujemy ja i sąsiedzi. Czasem ktoś > naładuje i uklepie gruz, gdy zrobi się większa dziura, czasem trzeba trochę pomachać > szpadelkiem, ale droga cały czas jest przejezdna i generalnie koszty tego są minimalne. A > wiesz ile by kosztowało utrzymanie tej drogi, gdyby miało się tym zająć miasto? Tak gdzieś > ze 100x więcej... Oooooooo!!!!!! 100 razy więcej za tablicę i 100 razy więcej za drogi... Hehe tablica dalej tańsza jak się oba czynniki mnoży. > A druga sprawa trzecia - pojeździj sobie rowerkiem po krawężnikach. Może za prz > etka ci się coś w mózgu zanim wypadnie ci dysk z kręgosłupa.... Bo jeśli uważas > z, że stawianie jakiejś tablicy dla jakiejś praktycznie nieznanej piosenkarki m > a być "odchamianiem", to przetkanie mózgu zdecydowanie się przyda. Tak jak pisa > łem wcześniej - mamy w Polsce ze 100x za dużo pomników, i z 10x za mało dróg. Och szkoda bo akurat jeździłem dużo jeszcze niedawno na rowerze po mieście. Po Wrocławiu również. Spoko - da się. Tylko trzeba umieć. Aha - nie przejeżdża się rowerami przez przejścia dla pieszych - nie ma wtedy tylu problemów krawężnikami. I raczej lepiej mieć resorowanego górala niż szpanerski, jakże modny we Wrocku, kradziony z Holandii i kupiony na Niskich Łąkach rower miejski. Świetne są na Holandię ale kiepskie w Polsce. No ale szpanerzy muszą chociaż nie wiedzą po co i potem narzekają na krawężniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trombozuh Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.12, 19:48 "I dokładniuśko tak samo to może wyglądać z udrażnianiem dróg rowerowych...." Co to to nie, synu. Dokładniuśko to tak może wyglądać z tablicami i pomnikami. Jeśli ojciec zamiast na leczenie i edukację dziecka będzie wydawał kasę na bzdury, to się mu to dziecko odbiera. Chcesz sobie kogoś upamiętnić - to za swoją, a nie za publiczną kasę, jasne? Za publiczną kasę mamy robić to, co jest naprawdę potrzebne. Póki w tym kraju ludzie umierają, bo szpitale nie mają pieniędzy na podstawowe leczenie, póki w drogi są w stanie takim, jak w Azji, póki polskie uczelnie są w czwartej setce na świecie, to won mi gnoju od publicznych pieniędzy na jakieś tablice dla jakichś dawno przebrzmiałych piosenkareczek. Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 24.12.12, 09:45 Dotarło że jesteś chamem, głupcem i skrajnym lewackim populistą. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 24.12.12, 10:30 To się zgadza, gnojku - jesteś chamem, głupcem i skrajnym lewackim populistą. Jak każdy lewak, chciałbyś wyciągać nie swoją kasę i płacić za to, co ci się w móżdżku ubrdało. Byle tylko rączek sobie pracą nie ubrudzić. Drogi i mosty to sobie ludzie mają budować sami, leczyć się mają sami, a w uczelniach niech sobie siedzą kumple mojego kumpla i zajmują się cukrem w cukrze. A ty lewaku, pod publiczkę postawisz ludziom pomnik albo fontannę, oczywiście z każdego kontraktu po 20% do twojej kieszonki, a lud ma wyć ze szczęścia, że jest kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil pisiorek się popluł IP: *.centertel.pl 24.12.12, 11:37 i wyszło z niego buractwo Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: pisiorek się popluł 26.12.12, 07:37 Wiesz jeszcze nie spotkałem zwolennika PiS/"prawicy", który po udowodnieniu mu że jest lewackim kłamcą nie zapluł by się i nie zachował jak ostatni cham. Oni nienawidzą prawdy i ludzi lepszych od nich. Tyle, że zamiast samemu starać się poprawić będą tych ludzi niszczyć. Stąd ta niechęć do tablic, stąd ochota lustrowania - szukania brudów na temat tych co coś osiągnęli, stąd antysemityzm i ogólnie ksenofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: pisiorek się popluł 26.12.12, 17:16 Dokladnie tak jest jak piszesz! Niejednego karła własna małosć zżarła. Odpowiedz Link Zgłoś
kurzyrozumek Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 14:43 Nawet na kostkę na ten chodnik nie wystarczy. Zwiedzając różne miasta zawsze oglądam tablice pamiątkowe, w nich jest ukryta ta druga warstwa historii dla zwiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.12, 15:08 "Zwiedzając różne miasta zawsze oglądam tablice pamiątkowe, w nich jest ukryta ta druga warstwa historii dla zwiedzających. " To miłe, ale znacznie więcej warstw historii, kurzy rozumku, znajdziesz choćby czytając artykuły w Wikipedii, wiesz? Oglądanie tablic i obrazków dobre jest dla malutkich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To są publiczne pieniądze. czyli moje. 23.12.12, 18:25 trombozuh ? MonX? A imię twoje za to zapewne Legion? Ciekawe czy "nie kurzy rozumku" wiesz skąd to cytat i dlaczego go przytoczyłem? Taa..... "oglądanie tablic i obrazków dobre jest dla malutkich dziec" - rozumiem - "jestem chamem i dobrze mi z tym" i "broń Boże by ktoś to chciał zmienić". Próbowałeś raz przejść się po Wrocławiu i znaleźć jak najwięcej krasnali? Czy chociaż wiesz dlaczego one tam są? Czy zamiast krasnali powinno być we Wrocku więcej dróg? Odpowiedz Link Zgłoś
kapralzbrujev Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 12:40 Pozdrawiam szczecińskich moherów z okazji Świąt: JEBAŁ WAS WSZYSTKICH W DUPĘ PIES !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 12:45 z takimi sąsiadami też bym wracał i wychodził na rauszu Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiekh Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 12:50 Jak czytałem wspólnota ma wiele innych problemów.A wymuszanie czegoś na członkach wspólnoty jest niepotrzebną histerią .Pani Majdaniec bardzo ładnie śpiewała ,ale czy od razu należy wmurowywać tablicę .A miasto jak chce to na swoim terenie może postawić nawet pomnik.A tak na marginesie każdy celebryta z daleka jest piękny.Z bliska jest taki sam jak inni ma swoje wady i zalety. Pomników dla robienia pieniędzy nie powinno się stawiać.Wspólnota jak chce tak zrobi,miasto może tylko z nimi negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu 23.12.12, 15:13 Z tekstu nie wynika, aby miasto na nich wymuszało. Odwrotnie: oni chcą wymusić korzyści. I dlaczego nie mają być krytykowani? Nie chcą tablicy, to jej nie będzie - jednak wszędzie indziej mieszkańcy nie torpedowali inicjatywy, która wyszła podobno od młodych ludzi (czyli jednak ktoś w tym pokoleniu coś kojarzy z dawnych czasów, nieprawdaż?). Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Właściciele czy mieszkańcy? 23.12.12, 13:05 "Mieszkańcy szczecińskiej kamienicy" bo jeśli nie są właścicielami, to nie mają wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Właściciele czy mieszkańcy? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.12, 15:11 A jeśli są właścicielami, to zamkniesz ryja, czy nadal będziesz krzyczał, że to durnie, mohery itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozka Re: A jesli są .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 16:05 Gość portalu: MonX napisał(a): > A jeśli są właścicielami, to zamkniesz ryja, czy nadal będziesz krzyczał, że to > durnie, mohery itd? ......................................................................... To, że sa właścicielami nie oznacza, że nie mogą byc moherami i prymitywami . Od włsności niestety rozumu nie przybywa. Śmieszni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO Re: A jesli są .... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 23.12.12, 16:30 oj Rozka, to Ty wlasnie nic nie rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mig1anc Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu 23.12.12, 13:06 Proszę pamiętać, że Polska to (ponoć) wolny kraj i prawo własności (ponoć) jest w nim respektowane. Jak się wspólnota nie zgodziła, to wara Wam od ich domu i ich ściany. Postawcie pomnik. Albo ochronkę ufundujcie. Albo wesprzyjcie grupę AA. Blachę do ściany samowolnie to i ja umiem przykręcić. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu 23.12.12, 15:16 mig1anc napisał: > Proszę pamiętać, że Polska to (ponoć) wolny kraj i prawo własności (ponoć) jest > w nim respektowane. Jak się wspólnota nie zgodziła, to wara Wam od ich domu i > ich ściany. > Postawcie pomnik. Albo ochronkę ufundujcie. Albo wesprzyjcie grupę AA. Blachę d > o ściany samowolnie to i ja umiem przykręcić. > I tyle. Howgh. Rzekłeś miszczu. I jeszcze powinniśmy tych cwaniaków pochwalić? Odpowiedz Link Zgłoś
cichwoda Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 13:12 "Pani po sześćdziesiątce, którą spotkaliśmy na klatce schodowej, mówi wprost: - Nie potrzebujemy tu tej pijaczki! Zresztą, my tu nie prowadzimy działalności charytatywnej, żeby teraz za darmo się na coś godzić!" mozna dac babie na pol litra i sprawa zalatwiona.. Odpowiedz Link Zgłoś
smart21 Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 13:12 KĘDZIERSKI TY KUNDO, ALE MASZ PROBLEM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klk Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 13:15 "nic nam nie dała" jakie to polskie Odpowiedz Link Zgłoś
oyayebye Jakież to Polskie 23.12.12, 13:21 nic darmo. Ciecie kupili ruinę a teraz za tabliczkę na ICH, Qwa ICH !!! ruderze chcą remontu tego badziewia. Jak już ci właściciele tak postawili sprawę to powinni zacząć od dachu poprzez mieszkania i klatkę schodową do piwnicy. Aha, zapomniał bym o elewacji całego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gauecki Polska i Polacy 23.12.12, 13:24 Dobrzy ludzie, sami patrioci i katolicy. rzygać się chce na ten zawistny polski grajdół. ciemnota i zawiść - nasze dumy narodowe Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec to ignoranci 23.12.12, 13:24 Już sobie wyobrażam kampanie pro i kontra wśród mieszkańców Koszalina w sprawie tablicy pamiątkowej upamiętniającej miejsce urodzenia niejakiego Kupy Wojewódzkiego. To sprawa odległej przyszłości, Kupie życzę długiego życia, jak wszystkim swoim bliżnim. Prawdę mówiąc, guzik mnie to wszystko obchodzi. Pomniki, tablice, obeliski i inne Kupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Na tabliczki kasa jest IP: *.internet.szczecin.pl 23.12.12, 13:26 > Na tabliczki kasa jest, na jakieś lipne szlaki też - na remont podwórka nie ma. a porównałeś koszt tablicy z koszte remontu? Poziom inteektualny właściceli mieszkań sięgnął bruku, skoro nie potrafią zrozumieć, że dzięki temu, że bedą tym szlakiem poruszać się turyści, to znacznie prędzej znajdą się pieniądze na remont podwórka. Ale pewnie te mieszkania zostały "kupione" od miasta za grosze, i dlatego ci ludzie jtego nie szanują. Jak coś się dostaje za darmo , to często się to traktuje bez należytego respektu. Odpowiedz Link Zgłoś
an.noyed Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 13:27 ja jestem z Wielkopolski i nie życzę sobie, żeby mieszkańcy jakiejś kamienicy robili taki obciach przy ulicy Wielkopolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy buractwo IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 15:05 a ja prawie codziennie przechodzę koło tej kamienicy i też wstyd mi, że się rozległo pierdnięcie na całą Polskę właśnie stąd... Ostatnio powstał świetny projekt szlaku "Kamienice Szczecina", który ma przybliżyć mieszkańcom wybitne postacie z historii tego miasta. Byli to ludzie, którzy mieli wybitne osiągnięcia, choć też nie byli ideałami i mieli zwykłe ludzkie wady, ale to schodzi tu na plan dalszy... Umieszczenie tablicy to nie dowód czołobitności, ale uświadomienie mieszkańcom miasta i turystom, jakie osoby były z tym miastem związane i budowały jego tożsamość. Niestety, to straszne buractwo nie może tego zrozumieć - dla nich Szczecin ma pozostać szary i bury, kamienice mogą się sypać, a o tym kto gdzie mieszkał, lepiej nie mówić, bo się okaże, że to był Niemiec, Żyd, Ukrainiec, homoseksualista - i już "plama na honorze" dla mieszkańców kamienicy. A Helena Majdaniec była naprawdę wspaniałą artystką! Będziemy ją pamiętać bez tych buraków! www.youtube.com/watch?v=QfuRz8sifuo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już emeryt Re: "Bo my tu jesteśmy wspólnota właścicieli.." IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 13:36 To jest właśnie dzisiejsze podejście do stosunków międzyludzkich ludzi którzy przeżyli kupę lat i w dzisiejszych czasach nie zawsze zgadzają się z tym co im ktoś i coś narzuca.Rzecz dotyczy konkretnego budynku i konkretnych osób więc oni wypowiedzieli swoje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurko Re: "Bo my tu jesteśmy wspólnota właścicieli.." 24.12.12, 19:17 Pewnie nie jeden z tych współmieszkańców miał ochotę się z panią Heleną zaprzyjaźnić a to, że go odrzuciła jest dzisiaj powodem do zemsty Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Słusznie - Neoszczecinianie, co tu wypominać ... 23.12.12, 13:47 Słusznie - Neoszczecinianie, co tu wypominać jakichś pradawnych "Ojców - Założycieli" Miasta Stettin czy najbardziej znaną w Polsce Szczeciniankę, zamiast tablicy - dać Wam trochę grosza na flaszkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaise Re: Na tabliczki kasa jest IP: *.pl 23.12.12, 13:50 Mieszkam w Łodzi i Szczecinie. Po pierwsze po co ten artykuł. Po co być może 3 kretynów promować. Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 14:18 Zabrakło mi w tym wszystkim rzetelnej informacji czy ona w końcu naprawdę była na starość tą pijaczką czy nie. Bo ogół społeczeństwa kojarzy ją z tym że śpiewała ładne piosenki w latach 60-tych, 50 lat temu. Tymczasem sąsiadom może kojarzyć się z czymś zupełnie innym - z zarzyganymi schodami, z całonocną balangą nie dającą się wyspać. Artykuł twierdzi że przeprowadziła się do Paryża, ale jak tak bardziej poczytać to wychodzi że miała dwa domy i mieszkała trochę tu a trochę tam. A że ludzie próbują przy okazji coś ugrać bo chcieliby mieć wyremontowaną bramę czy podwórko? Cóż, każdy by pewnie chciał, tylko nie każdy wpadnie na pomysł by zagrać kartą tablicy pamiątkowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu IP: *.centertel.pl 23.12.12, 14:30 Jakkolwiek patrzeć, takie "ugrywanie tablicą", coś za coś jest wredne. Pamiętaj, że tą bramę zdewastowali właśnie jej mieszkańcy. Niech remontują za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu 25.12.12, 18:18 Brama leży w obrysie budynku, zatem jest częścią nieruchomości, ergo za jej remont odpowiada wspólnota. To samo dotyczy podwórka, jeżeli również jest własnością wspólnoty. Próby wymuszenia od gminy pieniędzy na ich naprawy to zwykły rekiet, który należałoby zgłosić prokuraturze. I nie, nie każdy "by chciał", bo nie każdy jest drobnopazernym prymitywem o pańszczyźnianej mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczak Szef wspólnoty to pieprzony rasista! 23.12.12, 14:24 "A ci ludzie z tablic...Na innej ma być np. jakiś Niemiec, a właściwie Żyd niemiecki, który uciekł ze Szczecina przed wojną. Czy nie lepiej, żeby to byli szczeciniacy-Polacy?" Co to w ogóle ma być nie ma na takiego prostaka paragrafu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikusie Re: Szef wspólnoty to pieprzony rasista! IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 14:43 w Israelu może jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Re: Szef wspólnoty to pieprzony rasista! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.12, 14:53 Kochany - gdyby na to był paragraf, pieniądze całej Uniji nie wystarczyłby na polskie więzienia! Cierp ciało! Odpowiedz Link Zgłoś
kurzyrozumek Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 14:28 Głupole są wśród nas. Miasto powinno na sąsiedniej kamienicy powiesić ładną tablicę : W kamienicy obok żyła i tworzyła Helena Majdaniec której śpiew było słychać do tego miejsca......................... Stara przekupa co skakała w swoim dzieciństwie na gumie słuchając jej piosenek niech przemyśli myśli czy aby od Heleny Majdaniec nic nie dostała. Sam fakt ze pamięta zdarzenie sprzed pół wieku jest cennym prezentem Odpowiedz Link Zgłoś
adammis Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebuje... 23.12.12, 14:56 Oto nasi kochani rodacy ! Pierwsza porządna kamienica w Polsce- dosłownie aniołki. Obłudnicy z wszystkimi naszymi przywarami. Dobrze że są w Polsce ludzie myślący inaczej.Jak rozumiem to są CI PRAWDZIWI RODACY ! Z okazji Świąt radzę przemyśleć swoją postawę. Czy nigdy nikt z was nie wrócił do domu na bani ! NIE WIERZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu IP: *.dynamic.lte.plus.pl 23.12.12, 15:03 Moze bardziej dala sie zapamietac sasiadom jako pijaczka a nie jako piosenkarka. Co by nie bylo sasiedztwo pijaka do najmilszych nie nalezy, zwlaszcza uciazliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Upamiętniamy jedynie JPII, ewentualnie kartofle. 23.12.12, 15:09 Upamiętniamy jedynie JPII i kartofle. Inni są niegodni. Odpowiedz Link Zgłoś
phlora Proste rozwiązanie 23.12.12, 15:18 Skoro mieszkańcy sąsiednich kamienic nie mają nic przeciwko, to tablicę trzeba zawiesić na kamienicy sąsiedniej z inskrypcją: "W sąsiedniej kamienicy, pod numerem xxx, mieszkała..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adammis Re: Proste rozwiązanie IP: *.play-internet.pl 23.12.12, 15:29 Helenka siedzi sobie w niebie , popija drinki i śmieje się do rozruchu jak czyta te nasze wypociny. Wesołych Świat . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Proste rozwiązanie 23.12.12, 18:27 Pod spodem bym dopisał - "Tablica wisi tu nie tam bo mieszkańcy się nie zgodzili." No cóż - prawdy by nie mogli oprotestować - a wszyscy to czytający by się z nich śmiali. I dobrze im tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy Re: Upamiętniamy jedynie JPII, ewentualnie kart IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 15:29 to fakt, kilka kroków od kamienicy, gdzie mieszkała Helena Majdaniec biegnie dziś al. papieża Jana Pawła II. Jeszcze sześć lat temu to była al. Jedności Narodowej. Nie było większych protestów mieszkańców, kiedy przemianowywano jakieś 5 lat temu ulicę. Czy dzięki temu wzrósł szacunek do Papieża- Polaka? Wątpię. Ale jedno jest pewne - o jedności narodowej możemy już zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Upamiętniamy jedynie JPII, ewentualnie kart IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 16:23 to fakt, kilka kroków od kamienicy, gdzie mieszkała Helena Majdaniec biegnie dz > iś al. papieża Jana Pawła II. Jeszcze sześć lat temu to była al. Jedności Narod > owej. > > > Nie było większych protestów mieszkańców, kiedy przemianowywano jakieś 5 lat te > mu ulicę. Wymiana setek dowodów osobistych, pieczątek (przy b. al. Jedności Narodowej znajduje się rektorat uniwersytetu i wszystkie druki uczelniane mają adres na to miejsce), druków, zapisów w dokumentacji - nic nikomu nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBS Re: Dawni sąsiedzi Heleny Majdaniec: Nie potrzebu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.12.12, 15:22 Polacy w wiekszosci charakteryzuja sie mentalnoscia kolejkowa, mentalnoscia masy pielgrzymkowej, zlosliwie i zazdrosnie patrzacych na tych co inni, tlumiacych swoje poglady, niezaradniych i zupelnie zagubionych wsrod uniwersaliow kultury i swiata- a wiec nieprzygotowanych do egzystencji w swiecie gdzie kontakt z roznoscia, rozmaitoscia, wieloscia jest czyms codziennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamerek Będę spluwał IP: *.szczecin.mm.pl 25.12.12, 06:20 Często tamtędy przechodzę. Teraz przechodząc koło tej bramy będę spluwał z obrzydzeniem mając w pamięci jakie podłe świnie miała za sąsiadów Helenka Majdaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify Re: Będę spluwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.12, 16:29 (the) worst punishment ever Odpowiedz Link Zgłoś