Dodaj do ulubionych

Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrymin...

13.06.13, 15:02
W cywilizowanym kraju niedaleko od nas są specjalne, wydzielone plaże dla psów. Tam, i tylko tam z psem można przychodzić. Cóż więc dziwnego, że zaczynamy przejmować dobre obyczaje z sąsiedztwa ?
Obserwuj wątek
    • ok-cham Dlaczego nie z psem? 13.06.13, 15:48
      Ano dlatego, że taszczenie psa na plażę poza wyznaczonymi do tego miejscami jest zwykłym nadużywaniem własnych swobód kosztem swobód innych ludzi.
    • tertium-non-datur Dyskryminacja 13.06.13, 16:36
      Uważam, że psy są również dyskryminowane na cmentarzach i ich właściciele nie mogą zabrać zwłok zdechłego psa do swojego grobu.

Mężczyźni byli jeszcze do niedawna dyskryminowani i musieli przymusowo odbywać służbę wojskową.

Mężczyźni są nadal dyskryminowani jeśli chodzi o wejścia do klubów, pubów etc. Kobiety zwykle wchodzą za darmo...

Także co mnie obchodzą jakieś problemy psów, skoro wśród ludzi są ważniejsze?
      • Gość: Meduza Re: Dyskryminacja IP: *.globalconnect.pl 13.06.13, 16:43
        Bo ludzie powinni do grobu zabierać żywe psy i nie tylko! Całe rodziny, służbę, konie i żonę jako sati! Nie można pakować człowiekowi do trumny padliny. Zoofile niech się pochowaja żywcem jak Hindusi albo Prasłowianie czy Celtowie.
      • Gość: równouprawnienie Re: Dyskryminacja IP: *.30.126.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.13, 13:57
        Ale teraz jest równouprawnienie: Już nie trzeba ustępować miejsca w autobusie kobietom, bo to seksizm. Nie trzeba przepuszczać w kolejce do kasy bo to seksizm. Nie trzeba otwierać drzwi. A i w ryja wolno przy....lić, bo w sumie to co to za różnica, czy dziecko z karabinem, czy mężczyzna z karabinem, czy dziewczę z karabinem?
    • Gość: behemot Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 17:24
      A ja sie czuje głeboko ustatysfakcjonowana faktemz,ę została madrtze przez władze miast uwolniona od nieprzyjemnego dla mnie towarzystwa psów na plaży. Obecnośc czworonogów zakłócała mój wspaniały wypczynek nad morzem.....
      Pies na plaży to przede wszystkim męczarnia dla psa, nawet jeżeli leży po parasolem i właściciel pomyśłi o misce z woda to mimo wszytsko wysokie temperaturu nie sądobre dla psa. Szczerze powiedziawszy,aż serce sie kraje patrząc na czworonogi zmuszane przez właścicieli do tkwienia razem z nimi na plaży. I to niby z wielkiej miłości. Moze i tak ale połaczonej z wielką głupotą. Kwiestia psiego smrodku i psich produktów ubocznych jest jakby oczywista- nawet jak właściciel raczy sprzatnąc to smrodek jest.....o tym,ze niektórzy ludzie njazwyczajniej boją sie psów, i strach na plaży na której mieli sie relaksowac to raczej niepożądane zjawisko.
      Trudno masz psa to trzeba liczyć się z ograniczeniami, nie da się terroryzowac swoją miłościa do zwierzaka innych ludzi. Prosze po prostu nie iśc na plażę.
      • Gość: Anna Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 18:26
        Droga behemotko, prawdziwy smrodek jest teraz w środkach komunikacji miejskiej, psy mają swój zapach, którego nie czujesz z normalnej , bezpiecznej odległości, w której znajduje się ,nie Twój zresztą, pies. Uprzedzając Twoje pytanie, zagłosowałam, jako właścicielka dużego psa, za zakazem wstępu psów na ogólnodostępne plaże, ponieważ rozumiem np. strach przed psami. Wyczuwam Twoją niechęć do psów, tym bardziej dziękuję, że piszesz o groźnej dla psów wysokiej temperaturze panującej latem na plaży. Z życzeniami dobrego nadmorskiego wypoczynku -zakochana w psach Anna.
        • Gość: behemot6 Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 18:40
          Mylisz lubię, ba nawet kocham wszystkie zwierzęta- psy także. Niemniej ogrom uczcuć dla zwierzaków nie wyklucza obiektywnego stwierdzenia,ze psy śmierdzą. Zwierzeta kocham i szanuję ale niestety psi zapach działa na mnie potwornie. Niestety tak mam i nie ja jedna. Więc stąd tez wtręt o psim zapacu/smrodku. Niemniej i tak najważniejsze jest zwykłe męczenia zwierzaka na plaży i ludzi sąsiadującyh z takim czworonogim plażowiczem też.

Smrodek w środkach komunikacji....moze też zakazac wstępu śmierdziuchom> Jestem za!
          • niewiecki Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 13.06.13, 19:34
            a przy sraniu zakładasz gaz maskę ?Gość portalu: behemot6 napisał(a):

> Mylisz lubię, ba nawet kocham wszystkie zwierzęta- psy także. Niemniej ogrom u
            > czcuć dla zwierzaków nie wyklucza obiektywnego stwierdzenia,ze psy śmierdzą. Zw
            > ierzeta kocham i szanuję ale niestety psi zapach działa na mnie potwornie. Nies
            > tety tak mam i nie ja jedna. Więc stąd tez wtręt o psim zapacu/smrodku. Niemnie
            > j i tak najważniejsze jest zwykłe męczenia zwierzaka na plaży i ludzi sąsiadują
            > cyh z takim czworonogim plażowiczem też.
            >
            > Smrodek w środkach komunikacji....moze też zakazac wstępu śmierdziuchom> Je
            > stem za!
            • Gość: pani z pieskiem pies do budy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 20:03
              Mam niecałe lat 40. Miałam w życiu 3 psy. Z żadnym, nigdy nie byłam na żadnej plaży. Kocham psiaki i chyba to był główny powód, by nie dostarczać im "warowania" przy ręczniku. Do wody? Mokry pies śmierdzi. To naturalne. Mokry pies lubi się wytrzepotać :) Wesoły pies skacze, sypiąc wokół piaskiem. Z tego samego zresztą powodu irytują mnie małe dzieci, których rodzice muszą koniecznie usadowić się pod wydmami (bo tam "można" wypić, zapalić), a te dzieciary pokonują trasę wydmy - morze: z piłką, z kółkiem, z wiaderkiem, z wodą w rączkach, z błotkiem i w końcu jak się doczekają to z wodą w kubku, po tym piwku. Gwoli ścisłości dzieci mam również.

Biorąc psa, należy wziąć odpowiedzialność za konsekwencje za tym idące.
              Takie paniusie, co to z pieseczkiem na plażę chcą, to te z tych, co pieseczka w sweterku na rączki siuuup i do Biedronki.
              Przykład z wczoraj, z Zawadzkiego. Choć w tym przypadku to był akurat facio z nagim buldożkiem.
              Chcesz się relaksować z psem? Masz las, działkę, łąki, parki.
              Nie kupuj psa, jeśli musisz go zabierać do sklepu, na plażę, mieszkasz w centrum lub nie chcesz zbierać kup. Taka ustawa - taki obowiązek. Normy należy przestrzegać.

Marzy mi się jeszcze plaża ze strefą dla niepalących...
              • Gość: Behemot6 Re: pies do budy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 20:17
                Własnie droga pani z pieskiem. Brawo.
            • Gość: behemot6 Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 20:16
              Nie wiem jak ty a sranie-jak się poetycko wyraziłeś -zajmuje mi o wiele mniej czasu niż pobyt na plaży. Polecam proktologa, możesz mieć hemoroidy.
          • jogar Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 13.06.13, 20:16
            Do behemot6.

A mnie przeszkadza smród ludzi, ich tłuste cielska i nienawistne spojrzenia puszczane dokoła.
            Nie pierwszy raz dochodzę do wniosku, że psy są lepsze od ludzi bo kochają bezgranicznie, są wierne, nie kopcą papierochów, nie piją alkoholu itp.
            • Gość: behemot Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 20:19
              To problem Ciebie nie dotyczy- skoro nie lubisz ludzi, to nie bywasz tam gdzie liudzie przebywają w dużych skupiskach jak na plaży .
          • fogohogo Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 17.06.13, 00:33
            behemoty też śmierdzą...wystarczy wsiąść do tramwaju bylejakiego albo pójść na plażę bylejaką by się o tym przekonać... niech siedzą sobie w domu - i wszystkim będzie raźniej
    • niewiecki Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 13.06.13, 18:12
      eee to Lesiu chyba nie zna się na sąsiedzkich plazach bo bzdury wypisuje tam wstęp jest wolny dla psów tylko trzeba pilnować czystosci za naszymi pupilami i przy kazdym wejsciu wisza pojemniki z woreczkami .....
      lehoo napisała:

> W cywilizowanym kraju niedaleko od nas są specjalne, wydzielone plaże dla psów.
      > Tam, i tylko tam z psem można przychodzić. Cóż więc dziwnego, że zaczynamy prz
      > ejmować dobre obyczaje z sąsiedztwa ?
      • Gość: czesław Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 19:21
        Fajnie , tylko i tak większość przychodzących na plażę z psami będzie mieć ten zakaz w dupie.
        Pytanie do dyrekcji Wolińskiego Parku Narodowego, ile mandatów wystawiliście w ubiegłym
        roku za łamanie zakazu wejścia z psem na plażę ? - jeden, czy np. dwadzieścia pięć ?, a może żadnego ?. Na wielu ścieżkach prowadzących nad morze przez las jest zakaz wchodzenia z psem.
        No i co z tego, skoro w sezonie na plaży jest pies co sto metrów i ujadanie, sranie, bieganie po kocach itd. + reszta trzody łażąca po klifach z góry na dół, w celu wysrania się w lesie lub bez celu, petująca w piasku itd.
        A więc kiedy zacznie być egzekwowany ten zakaz ? - od tego sezonu?, czy może w tym roku jeszcze luz i zaczniecie od przyszłego ?.
        Dlaczego Woliński Park Narodowy i jego władze mają to w dupie ?, bo nie chodzi o to by kawałek Polski, zwany Parkiem Narodowym (zwany tak od narodu) był zachowany w możliwie jak najlepszej kondycji, tylko o to żeby "się kręciło". A kto i po co ma "trzody" pilnować ? - zakaz jest dla zakazu tylko, bo jeden Marian (na służbie) nie będzie karać drugiego Mariana (na wakacjach), bo będąc Marianem (klasycznym polskim jakich wielu) nie widzi problemu i to jest problem właśnie.

• lehoo Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 14.06.13, 21:47
        Ty masz swoje spostrzeżenia, ja mam swoje. Zrób eksperyment: rozlokuj się na głównej plaży w Haffbad w Ueckermunde z psem. Włącz sobie stoper i zmierz, po jakim czasie cię z psem na
        Hundestrand wyproszą. Gwarantuję, że długo to nie potrwa.
    • Gość: szczecinnnnn Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 19:41
      nie mam nic do zwierząt na plaży, ale żeby właściciele sprzątali po zwierzętach oraz co jakiś czas poszli z nimi do lasu.. a nie że gówna leżą na plaży
      • Gość: psiamorda Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 20:31
        Jestem właścicielem psa, z którym jak był młodszy chętnie spacerowałem po plaży, ale odbywało się to w godzinach od 6.00 do 8.00 i od 19.00 do 21.00. Owszem kila razy za namową rodziny zabraliśmy psa na tzw. plażowanie. Ale to była mordęga dla psa i dla nas jako plażowiczów. Pies chociaż łagodny (golden) to jednak wokół pełno dzieci oraz inni plażowicze, którzy po prostu mogą się bać psów. A psu trzeba było zapewnić cień i wodę i cały czas praktycznie trzymać go na smyczy, a wiadomo, jak te psy kochają wodę. Więc po trzech, czterech razach zrezygnowaliśmy z zabierania psa na plażę oprócz spacerów o wschodzie i zachodzie słońca. Uważam, że ograniczenia powinny dotyczyć nie miejsca, a czasu na tzw. miejskich plażach, np. w godz. od 9.00 do 18.00 zakaz wprowadzania psów, kotów, szczurów, papug, kuców, osłów, kur i co tam kto ma. Odnośnie sprzątania po sobie i swoich zwierzakach to powinno się też nakazać sprzątać mamusiom po wysadzanych swoich pociechach w pobliżu placu zabaw na moim osiedlu, obok którego przechodzę codziennie z moim psem i po nas nie zostają żadne ślady obecności.
    • jogar Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrymin... 13.06.13, 20:12
      Tradycyjnie wszystkim przeszkadzają psy! A nikomu nie przeszkadza dym z papierosów wszechobecny na plażach, namioty piwne, porozbijane na plaży butelki, mooooc resztek papiero-
      sów? I innych tym podobnych gooowien! Co komu przeszkadza pies na plaży do godz 9 rano lub po 18tej? Dla mnie jest oczywiste, że nawet za przyzwoleniem nie wprowadzę na plażowy tłum i na upał psa czyli w godzinach 11-16tej ale poza tymi godzinami dlaczego nie? Do cholery nie przesadzajcie. Dlaczego tylko za to, ze nie wszyscy sprzątają po nich to reszta ma byc potraktowana zakazem? Doczekacie się czasów gdy będziecie prosić byśmy przyjeżdżali z psami bo nikogo nie ma.
      • Gość: kociara chodniki wolne od psich kup!Piesi dyskryminowani IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 20:48
        Obfite psie kupy na miejskich ulicach to kukułcze jajo podrzucane przez psich miłośników reszcie obywateli naszego miasta!
        Piesi są dyskryminowani narażanie na oglądanie , wąchanie i wdeptywanie w psie ekskrementy.
        Niech sobie siedzą w domach albo na działkach. Przestrzeń publiczna powinna być wolna od ujarzmiających biedne zwierzęta , które powinny przebywać na terenach wiejskich
        • Gość: psiara Re: chodniki wolne od psich kup!Piesi dyskryminow IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 21:51
          Mniej obfite od psich kup, kocie kupy, w PIASKOWNICACH, to kukułcze jajo podrzucane przez kocich miłośników reszcie obywateli naszego miasta! I tak możemy przerzucać się argumentami bez końca. psiara
          • ok-cham Re: chodniki wolne od psich kup!Piesi dyskryminow 13.06.13, 22:15
            A co to za argument, że oprócz psich kup na chodnikach są jeszcze kocie kupy w piaskownicach? Żenada...
    • damakier1 Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrymin... 13.06.13, 21:52
      Popieram "Panią z pieskiem" i jeszcze kogoś o nicku "psiamorda", którzy pomyśleli o tym, jak męczą się na plaży psy. Żadna to frajda dla psa prażenie sie w słońcu na rozgrzanym piachu nie wiadomo po co i na co. Kto dba o swego psa, może go wziąć na plażowy spacer wczesnym rankiem albo późnym wieczorem, kiedy plaża jest pusta, pies może sie wybiegać i wykąpać i nikomu to nie przeszkadza. Za trzymanie psa w upalny dzień na zatłoczonej plaży bezwzględnie powinny być słone mandaty za zakłócanie spokoju innym plażowiczom i jeszcze bardziej za znecanie sie nad zwierzęciem.
      • Gość: KOTbehemot Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 22:07
        Nieskromnie powiem,ze to ja pierwsza zwróciłam uwagę,że pies na plaży w trakcie upłąu to meczarnia dla psa. Panpsiamorda -super uwaga o czasowym ograniczeniu. To jest pomysł.
      • Gość: fogohogo Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 23:04
        ludzie też się męczą na plaży...topią się, dostają czerniaka, oparzeń ...ludzi nie należy wpuszczać na plażę w ich własnym, dobrze pojętym, interesie, którego te nieszczęsne ciemniaki nigdy nie mogły pojąć, czego najlepszy dowód dały obalając prl....
        • damakier1 Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 21.06.13, 21:17
          Gość portalu: fogohogo napisał(a):

> ludzie też się męczą na plaży...topią się, dostają czerniaka, oparzeń ...ludzi
          > nie należy wpuszczać na plażę w ich

Nie zauważyłeś drobnego faktu, że ludzi nikt na plażę nie przyprowadza na smyczy ;)
    • tkaninymeblowe Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrymin... 17.08.13, 10:38
      Nikt nie dyskryminuje LUDZI korzystających z plaż. Dyskryminowane są psy, którym zakazuje się plażowania w obrębie kąpielisk ludzkich. A to proszę pani (autorki listu) jest zasadnicza różnica!!!
    • pomaranczowoczarny Właścicielki psów są często zryte psychicznie . 17.08.13, 10:57
      Na plażach powinny być wyznaczone miejsca w czasie sezonu gdzie można wejść z psem,powinny być monitorowane dodatkowo bo niestety paniusie potrafią wysuwać żądania ale już kupska nie chcą zabierać ze sobą .
      W Sopocie są 2 wejścia gdzie można po 18 wchodzić z psami i tak powinno być wszędzie .
    • Gość: 5th_element Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym IP: *.play-internet.pl 17.08.13, 22:12
      dokładnie. Tak jak dla zwolenników paradowania z gołym dupskiem. Nikt nikomu w paradę nie wchodzi. (tylko tak sobie myślę że biedni naturyści z psami, lol)
    • puz.on Re: Plaża wolna od psów. Dobry pomysł czy dyskrym 18.08.13, 00:20
      Psy są brudne i hałaśliwe,nie powinny wychodzić na plażę,co innego pytony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka