Dodaj do ulubionych

Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S...

18.06.13, 09:22
To tylko dowód, że ta banda, bo nie można ich nazwać radnymi, głosuje bez czytania za wszystkim co myślą, że rzucił im prezydent.
Jesteście hańbą dla miasta "radni".

Jak wam nie wstyd tam siedzieć i udawać, że reprezentujecie mieszkańców jak faktycznie chodzi tylko o wasze własne interesy?
Banda skorumpowanych owiec.

I dziwi mnie wyjście z sali PO, czyżby weszli na smycz do arcybiskupa i chcieli tam kościoła? Czy może to kolejny handel coś za coś?
Obserwuj wątek
    • ok-cham Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S... 18.06.13, 09:31
      Potrzebna jest reasumpcja, bo zagrożona jest konsumpcja - kolejnej nieruchomości w Szczecinie, przez parafialnych speców od przerabiania za friko publicznego na prywatne.
      • Gość: jacek Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.szczecin.mm.pl 18.06.13, 09:41
        Ale jak to było z tymi głosami? Z podanej statystyki: obecnych było 18-tu, za było 14, przeciw 2, nikt się nie wstrzymał. To gdzie się podziały głosy dwóch radnych?
        • ok-cham Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 09:58
          Ich podpis na liście obecności oznaczał gotowość do wzięcia za udział, ale do wzięcia udziału już nie.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S... 18.06.13, 09:43
      Gdzie muszę pisać aby wystąpić o zarząd komisaryczny dla miasta Szczecina...

Przecież takie głosowanie to jawna kpina, dyskwalifikująca radnych.
      • zly_podatnik Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 11:19
        Dlatego powinno przekazać się jak najwięcej terenów Kościołowi by jakiś komunistyczny kacyk komisaryczny nie miał co wyprowadzać ze Szczecina - miasta od zawsze polskiego i katolickiego! Tylko mądrość zarządzania Kościoła gwarantem dobrobytu mieszkańców Ziem Odzyskanych!
        Elity oraz sympatycy powinni przekazać swoje dzieci parafiom, seminarium i biskupowi bo tylko to gwarantuje wychowanie i wykształcenie kolejnych zdrowych elit rządzących tym miastem ku chwale Kościoła Jedynego Przenajświętszego i Ojca Arcydobrodzieja!

Zastanawia mnie tylko jedno, cała Polska śmiała się z serii komedii "U Pana Boga..." widać w szczecińskim przypadku można identyczny film nakręcić ale dokumentalny....
        Liczę, że będzie zmiana po wyborach...jak nie..będzie to miasto pośmiewskiem.
        • Gość: lutka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 11:50
          jestes buc,
          nie moze byc "mniejszego zla"..............................!
      • Gość: oder Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.158.216.228.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 13:29
        Te wszystkie smieci, dyplomowane i ze stpniami naukowymi, nawiedzone i bedące w trakcje nawiedzenia znaja bardzo dobrze pewne mazurskie przysłowie

" KTO WYJE TAK JAK WILKI-TEN MOŻE WIESĆ DŁUGO SWÓJ PIESKI ŻYWOT"
    • jeepwdyzlu a niech sobie budują ten kościół w cholerę 18.06.13, 09:45
      będzie kolejny pusty stał
      i tylko ludzi wkurzą
      chce sobie prezydent w stopę strzelać a jego radni do końca się kompromitować - proszę bardzo!
      jeep
      • Gość: w-zetka Radny Szałabawka IP: *.205.103.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 10:00
        Radny Szałabawka z PiS-u nie po raz kolejny udowodnił, że nic nie kuma, nie kojarzy tego co czyta, o ile w ogóle coś potrafi przecztać ze zrozumieniem, jest jak dziecko we mgle, żenada i taki facet jest na stanowisku.... jedyne co załatwił to żonie fuchę w ZBiLK-u.
        • Gość: lutka Re: Radny Szałabawka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 11:50
          nie dziwie sie ,ze nie kuma....
          z takim nazwiskiem,..bucha,chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    • Gość: TomTom Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 10:14
      Rozumiem, że Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem?? Radni PO i SLD wyszli zrywając kworum aby nie doszło do reasumpcji. Czyli NIE CHCĄ KOŚCIOŁA W TAMTYM MIEJSCU. Czy naprawdę w narodzie jest już tak źle, że nie potrafią nawet faktów kojarzyć, nie mówiąc o zrozumieniu tekstu pisanego/czytanego???
      • Gość: w-zetka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.205.49.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 10:32
        Tylko że przedtem Szałabawka zagłosował jak zagłosował, czyli bez zrozumienia tego co głosuje, więc mam rację. O to chodziło. Facet nie kuma nad czym głosuje, jak mu ktoś nie podpowie, to nic nie wie. Żalosne są te wpisy broniące SLD i PiS, koalicjatów w mieście. A Po wcale nie lepsza....
        • Gość: Maciej Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 10:44
          Radny Szałabawka w przyszłym roku na 100% będzie startował do Europarlamentu, a więc teraz musi dbać o swój wizerunek...bo tam to dopiero jest koryto na długich pięć lat, a przez ten czas na długie lata można ustawić finansowo siebie, żonę, córki a nawet dalszą rodzinę i zaufanych znajomych. Zresztą dotyczy to wszystkich lanserów z tego coraz bardziej hermetycznego kręgu ustawiaczy list wyborczych. Na wybory chodzą tylko zainteresowani a reszta społeczeństwa to takie owieczki pędzone do golenia.
          Ech Bruksela, Brukseeeellllaaa!
          • jeepwdyzlu Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 10:46
            bo tam to dopiero jest koryto na długich pięć lat
            -----------
            nie
            koryto jest do końca życia bo wpada się w parlamentarny system emerytalny
            jeep
            • Gość: w-zetka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.205.49.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 10:51
              I to koryto to jedyna rzecz jaką radny Szałabawka kuma. Ale ponoć potrafi nurkować, więc jak zanurkuje na 5 lat, to jakoś przetrwa ten kanał, a przynajmniej tak mu się wydaje. Nie głosujmy na takie miernoty, to wstyd dla miasta, że tacy ludzie jeszcze mają czelność podnosić głos, że jest OK. PiS to nie Prawo i Sprawiedliwość, ale Smoleńsk i Nepotyzm.
              • Gość: AXN Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 18:16
                [...]ale Smoleńsk i Nepotyzm[...] Czyli w skrócie SiN, po angielsku GRZECH. Co na to arcypiskupi i inni purpurowo-czarni?
          • Gość: lutka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 11:52
            ja nie chodze juz od lat na wybory...
            i mam sie dobrze.
            • zed.1 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 15:21
              I może właśnie dzięki temu radny szałabała też ma się dobrze.
          • Gość: oder Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.158.216.228.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.13, 13:11
            cyt. z biskupa Ratzingera.

" Bóg jest niekończenie dobry i cierpliwy, zawsze chetnie wybacza. ALE BÓG NIE MOZE

POZWOLIĆ NA TO BY WIECZNIE GO LECEWAŻONO"

ale dobre, bardzo dobre bracie Szłąbawka.
      • zed.1 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 15:19
        Jeśli tak jest, to czemu radni po i SLD nie mogli jeszcze raz przegłosować zmiany planu? Przecież mają większość i ani PiS ani "Szczecin dla przewałów" im nie zagrozi.
        • zed.1 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 17:38
          Ale zwracam honor PO i wycofuje swoje wcześniejsze słowa na ich temat. Sorry :)
    • marysia.3.3 Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S... 18.06.13, 10:39
      radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=100557
      "Przed głosowaniem nie było dyskusji, "za" było nawet trzech radnych PiS, przedszkole "przeszło" stosunkiem głosów 14 do 2. Cztery głosowania później - konsternacja, radna prezydenckiego klubu Szczecin dla pokoleń Jolanta Balicka prosi o powtórzenie.
      - Pomyliłam się. Zagłosowałam nie tak, jak myślałam - tłumaczyła swój wniosek Balicka.
      "
      Dla przypomnienia "mądrości" działkowczyni
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,14053976,Jolanta_Balicka_show__czyli_jak_radna_krzyczy_na_zwiazkowcow.html
      "Uważam, że państwo po prostu, zanim trafią na radę miasta, przedstawią nam swoje problemy, powinni te sprawy przedyskutować we własnym gronie. A nie my siedzimy tu i debatujemy półtorej godziny - kontynuowała Balicka. - Ja jako radna miasta dopiero po półtorej godziny mam szansę zabrać głos! [dokładnie o godz. 11.21]. Bardzo proszę, na następną komisję, żeby te sprawy były przedyskutowane, jasne stanowisko, i nie w ten sposób - zarządziła."

• blogfiles Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S... 18.06.13, 10:41
      Nie ważne kto i jak głosuje, ważne kto liczy głosy.
      • Gość: lutka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 11:53
        ...bo doliczyc kolejny,by pasowalo.....trzeba umiec.
    • Gość: Lucjan Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.teleton.pl 18.06.13, 10:44
      ujęło mnie to, aż się wzruszyłem - "PiS i Szczecin dla Pokoleń myśleli, że to jeden z projektów prezydenckich"

widzicie, oto nasi przedstawiciele ( nie różnią się od siebie, niezależnie od przynależności ) - nie jest ważny konkretny cel, wizja, plan, tylko "kto kogo i co w zamian", do tego nie potrafią używać rozumu

od gminy do sejmu tak samo działa ... demokracja
      • Gość: Joanna Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: 212.14.58.* 18.06.13, 11:00
        Mnie również to oburza! To, co wyrabiają radni w Szczecinie, to istny kabaret, tylko bardzo niskich lotów. Ale kiedyś skończy się kadencja Krzystka i jego rozdawnictwo majątku KK. Podobnie, jak Pani wypowiadająca się powyżej głosowałam na niego i uważam to, za moją porażkę!
      • Gość: Hama Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 11:29

kolejna żenada
    • Gość: lutka Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.06.13, 11:47
      PO tez sie nawrocila.....
      czyli wszyscy swieci...........................
      wiec koscioly sa potrzebne,
      amen.

Na glupote nie ma jeszcze ,niestety lekarstwa.
      • Gość: bow Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 12:16
        Brawo , myślę,że w tamtych okolicach powinno powstać kilka świątyń! Wymaga to jednak mobilizacji sił fizycznych, moralnych i duchowych całej okolicy.
        Powinna tez wrócic do łask tradycja odkupywania win za popełnione grzechy -tak więc wszyscy , od góry do dołu drabiny społecznej powinni po wyznaniu grzechów zasuwać na teren budowy nie tylko ze stosownym czekiem ,ale i chęcią noszenia kamieni, podawania cegieł.,heblowania, kopania itd.

• agathen_76 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 20:21
        Radni PO i SLD wyszli aby zablokować możliwość ponownego głosowania uchwały, którą nieogarnięci radni z PIS i frakcji Krzystka przegłosowali nie czytając treści. Czyli w dużym skrócie wyszli aby uchwała SLD została utrzymana w mocy - a tereny nie zostały przekazane Kościołowi.
    • maroova Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i S... 18.06.13, 17:01
      Brawo mieszkańcy Gumieniec! Dzięki wątpliwej inteligencji radnych pisu udało się ocalić chociaż kawałek tego miasta od domeny czarnych! Mieszkam na Warszewie, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę bo tu nam się nie udało mimo, że walczyliśmy. Co do głosowania... I tacy ludzie nas reprezentują!!! Kompromitacja na cały kraj, nie wiedzieć za czym się głosuje! Choć i tak podejrzewam, że czarni tak łatwo nie odpuszczą. A teraz panie Krzystek, Duklanowski i cała reszta sługusów watykańskich, NA KOLANA I NA DYWANIK DO OBERBISKUPA Dzięgi bo chłopina pewnie mocno się wkurzył na waszą niesubordynację. Ale co tu wymagać od takich mózgów... Jak władca dokladnie nie wytłumaczył to sługa babola strzelil. I nici z życia wiecznego!
    • agathen_76 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 20:16
      Radni PO i SLD wyszli aby zablokować możliwość ponownego głosowania uchwały, którą nieogarnięci radni z PIS i frakcji Krzystka przegłosowali nie czytając treści. Czyli w dużym skrócie wyszli aby uchwała SLD została utrzymana w mocy - a tereny nie zostały przekazane Kościołowi.
      • piotr33k2 Re: Sesja przerwana z powodu kościoła. Radni PO i 18.06.13, 23:39
        reasumpcja glosowania , he he ,ciekawe że tak sie teraz nazywa bolszewicka metoda zablokowania demokratycznego wyboru .moze zrobimy reasumpcje glosownia w wyborach do sejmu lub prezydenckich ? rece opadaja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka