Dodaj do ulubionych

Auto w szponach Bałtyku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:21
Pani Ewuniu - za to "wszystko jest pod kontrolą - ciągną auto do mola" jestem
gotów ofiarować Pani ogromny bukiet jesiennych róż, bowiem chyba żadna
administracja morska nad Bałtykiem, powiem więcej w całej Europie, a nawet w
USA, którą znam bardzo dobrze - nie ma tak dywagująco podawanych komunikatów o
istotnych sparwach urzędu. Jestem pod wrażeniem. Rano wysyłam posłańca z
bukietem dla Pani.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Wieczorek Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.ums.gov.pl 17.09.04, 12:36
      Jest godzina 12.36...
      Posłańca ani widu ani słychu. Ale to już tak zwykle bywa, że mężczyźni dużo
      OBIECUJĄ...;)))
      Ad rem:
      Po pierwsze-nie był to komunikat, tylko powiedzmy sobie, wypowiedź na gorąco.
      Po drugie-rozumiem, że opinia Szanownego Internauty odnosi się do wszystkich
      przygotowywanych przeze mnie komunikatów (świadczy o tym użycie liczby mnogiej,
      no chyba, że chodziło o zastosowanie środka stylistycznego zwanego
      hiperbolą...), a z tym się , przepraszam, zgodzić nie mogę.
      Po trzecie- nie demonizujmy z tą "istotną sprawą Urzędu", bo się zrobi historia
      medialna pt. "BARKA II".
      Ja również jestem pod wrażeniem. Z niecierpliwością czekam na te jesienne
      róże. :))
      Pozdrowienia. Ewa Wieczorek
    • masaladosa Re: Auto w szponach Bałtyku 17.09.04, 13:11
      no i co lordzie
      ma pan odrobine klasy?
      czy tez stac pana wylacznie na tanie docinki?
      czekam na post pani ewy z wiadomoscia ze otrzymala kwiaty od pana
      bo czeka z niecierpliwoscia
      a dzentelmeni nie pozwalaja kobietom czekac lordzie...

mdosa
      • Gość: See Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.cable.net.pl / 80.48.241.* 17.09.04, 14:30
        Jesienne roze jak nazwa wskazuja beda po 21szym...
      • Gość: Lord Nordham Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:40
        Mon Cher Masaladasa - róże będą, nawet 21 szt. jak w Polsce obyczaj każe, bo
        doprawdy nikt nie potrafi z takim wdziękiem prawić dyrdymałów w imieniu Urzędu
        na pl. Batorego! NIKT, Chyba nawet samy szef Jej nie dorówna. Sam Mon Cher
        zobacz co pani Ewunia w odpowiedzi- poście do mnie napisała - mamy nawet
        sprawdzone minuty, i ta kobieca ironia dot. męskiego rodu i z ten przekąs w
        komentarzu i ten kosmiczny mętlik wątków - jak w damskiej torebce. 200 % Blondynki.
        • Gość: dżentelmen ;) Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:33
          Ty nie Lord, Ty miękka rura jesteś i hańbisz ród męski! "Kobieta Cię bije" -
          wstyd, chłopie, wstyd...
        • Gość: Marynarka Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:47
          oj Lordzie, mój Lordzie.. Nie jesteś nawet godzien wysyłać Ewci róż, bo do pięt
          jej nie dorastasz - w kwestiach:
          1. elokwencji
          2. inteligencji
          3. poziomu wychowania i kultury osobistej

W kwestii formalnej: piszesz "nie ma tak dywagująco podawanych komunikatów o
          istotnych sparwach urzędu". Pomijam literówkę (no comments, pewnie pisałeś to w
          chwili uniesienia emocjonalnego, więc wybaczam). Ale o ile znam
          słowo "dywagować", które chyba zbyt pochopnie użyłeś w swojej wypowiedzi,
          oznacza ono " mówić, pisać nie na temat albo od rzeczy" (porównaj, proszę
          wersję W.Kopalińskiego "Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych").
          Pewnie chodziło Ci o słowo "lakonicznie", ale tego już tłumaczyć Ci nie będę.
          Liczę na Twoją (??) inteligencję.. ;P
          Kto boi się kobiecej ironii, jest tchórzem i mięczakiem. Przekąsu doszukałeś
          się chyba tylko Ty sam. Mętliku wątków również.. A o ile widziałam panią
          rzecznik prasową UMS, to ma ona ciemne włosy. Zresztą, charakteryzowanie ludzi
          po kolorze włosów świadczy tylko o Twoim braku inteligencji..
          Z poważaniem
          Blond-Marynarka
          P.S. Ups..Wydało się...
          • Gość: Lord Notham Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:28
            Ależ Droga Ewuniu - u nas na Wyspach doskonale wiemy co to znaczy dywagować a
            nawet znamy słowniki prof. Kopalińskiego. Użyłem słowa dywagować - w takim
            naczeniu, o jakim pisze w swoim słowniku Kopaliśnki. Za "literówki" - very
            sorry. Zdarzają mi się. Swoja drogą nie posądzałm Cię Moja Droga Rzeczniczko o
            małostkowość, ale widać się pomyliłem. To też się zdarza. Jesteś w błędzie Moja
            Droga Rzeczniczko - bardzo lubię kobiety, ich elokwencję, inteligencje i inne -
            encje. A swoją różę dostaniesz - w poniedziałek, wszak chyba nie pracujesz w
            weekendy?
          • Gość: Lord Northam Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:35
            Pani Blond-Marynarko czyli Ewuniu - - ani tchórzem nie jestem ani też mało
            inteligentnym. Nerwy Cię ponoszą. Oczywiście,że wiem iż Pani Rzecznik Urzędu
            Morskiego w Szczecinie jest z natury szatynką, słowo "blondynka" jest tutaj
            synonimem. Znaczenie słowa "synonim" Blond Marynarko znajdziesz również w
            słowniku prof. Kopalińskiego.
            Pozdrawiam najserdeczniej.
            PS. owo słówko "lakoniczny" - to do czego mam dopasować? Moja lordowska
            inteligencja, niestety, w takich niuansach już się nie orientuję.
            • Gość: Marynarka Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:02
              Szanowny Lordzie, uprzejmie informuję, że NIE JESTEM Ewą Wieczorek, bo jak
              widzisz ona sama podpisuje się swoim imieniem i nazwiskiem. Coś mi się wydaje,
              że na jednym bukiecie się nie skończy...a nerwy z pewnością NIE MNIE
              ponoszą.. ;P
              Chyba jednak czujesz się osobnikiem zagrożonym przez kobiety, skoro w ich
              zwyczajnych i bardzo neutralnych wypowiedziach zawsze doszukujesz się
              złośliwości, małostkowości itp. Czyżby jakaś Lady dała Ci kiedyś prztyczka w
              nos? ;D
              A tak przy okazji, żeby była zupełna pewność, że to nie Ewunia - informuję, że
              mam na imię Dorotka ;)))))
              • Gość: Lord Northam Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 22:08
                Szalenie przepraszam Pani Dorotko, ale sugrowałem się tym "pst, wyrwało mi się"
                przy podpisie Blondynka-Marynarka, stąd te skojarzenia. Mylić się jest rzeczą
                ludzką, choć przyznawanie się do błędów, nie zawsze cechuje ród męski, przyznaję.
                Po raz drugi - powtarzam - lubię kobiety, zwłaszcza intligentne, z poczuciem
                humoru i skłonne do autoironii. Ale nie na tyle, by wszystkie, które ze mną
                konwersują obdarzać bukietami kwiatów.
                Nie bardzo mogę pojąć po czym Pani wnioskuje, że czuję się zagrożonym pzrez
                kobiety? Uważam je za wspaniałe partnerki, nie tylko w pracy. Oczywiście, moja
                pamięć kryje skrzętnie jakieś czarne polewki i kosze z okresu podbojów damskich
                serc, ale teraz mam u boku wspaniałą Lady Northam i na płaszczyźnie
                damsko-męskiej, nie tylko miłości, ale też serdecznej przyjaźni, nie czuję się
                w niczym zagrożony a każdy ze spędzonych wspólnie dni - daje mi pełną satysfakcję.
    • Gość: Wyrezik Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:30
      Pani Ewuniu ten Lord to chyba Pania tak średnio lubi.A kwiatów i tak nie
      przysle.
      • Gość: torpeda SZMONDAK A NIE LORD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:15
        Jaki tam z niego lord!Zeby zwac sie lordem,to trzeba miec
        klase,wyglad,szyk,styl i pieniadze!A to zwykly szmondak jest.Nawet jesli zakupi
        roze,to wreczy je osobiscie czy tez wysle jakiegos chlopczyka za 2 zlote????
        • Gość: Lord Northam Re: SZMONDAK A NIE LORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:39
          Ależ Panie Torpeda - oczywiście, że przez posłańca. Pani Ewunia nie jest jakaś
          tam tancerką kabaretową czy inną cyrkówką, bym do garderoby jej zawitał z
          bukietem róż, butelką szmpana i propozycja kolacji ze śniadaniem. U nas na
          Wyspach mamy nieco staroświeckie obyczaje a ja jestem torystą od pokoleń.
          • Gość: Marynarka Re: SZMONDAK A NIE LORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:28
            czy będę małostkowa jak zapytam, czy jesteś "torystą", czy raczej "torysem" (a
            może "turystą"??) od pokoleń i czy w tym momencie też jesteś "tam u Was na
            Wyspach"? bo nie wiedziałam, że macki telekompromitacji polskiej s.a. tak
            daleko sięgają... ;>
            • Gość: Lort Northam Re: SZMONDAK A NIE LORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 22:09
              Torysem, rzecz jasna - czasami mi język polski nie dopisuje, więc nie traktuję
              pytania jako małostkowości.
    • Gość: andreas Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.intranet.salsa.pl / 62.233.223.* 17.09.04, 22:31
      a ja myślę, że wszystko jest pod kontrolą i róże w drodze... zobaczycie
      • Gość: Marynarka Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:04
        czekamy z niecierpliwością... swoją drogą, drogi andreasie.. czy wiesz coś
        czego inni nie wiedzą?? ;))
        • Gość: andreas Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.intranet.salsa.pl / 62.233.223.* 18.09.04, 14:26
          Hm, tak mnie zastanowiło to "czekamy" i ten podpis "Marynarka". Hm, ja tam nic
          nie wiem... ale honoru forumowiczów jestem gotów bronić! Poczekajmy... Lord nie
          zawiedzie - zobaczycie, że tak powiem, niech mi bedzie wolno - dziewczyny!
    • Gość: Lord Northam Re: Auto w szponach Bałtyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 09:27
      Pani Ewo - róże zostały wysłane i zostaną podane na srebrnej tacy. Proszę w
      poniedziałek zaglądnąć do sekretariatu, tam powinny się znajdować. Posłałem je
      pod adres:sekretariat@ums.gov.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka