Dodaj do ulubionych

SzpitalPolice

08.11.04, 20:08
No więc dziewczyny moze którejś się to przyda, bo na gforum padały rużne
informacje sprawdziłam Police. Otóż w ordynatorem jest tam nadal Niedzielski,
zastępcą Bielewicz, którzy jak powiedziała mi pielęgniarka mają dosc często
dyżury. Zaszły pewne zmiany, polegały na tym że doszło tam kilku lekarzy,
którzy praowali n Unii Lubelskiej.
Obserwuj wątek
    • agus1975 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 10:15
      Bardzo się cieszę z tego , że Bielewicz i Niedzielski nadal tam są ,
      zwłaszcza , że Bielewicz jest moim gin. Planuję poród w Policach. Czy masz może
      jakieś informacje na temat porodu rodzinnego tam , koszty , warunki , itp.
      Słyszałam , że w Policach można rodzić ze swoja położną. Pozdrawiam Aga
      • kama_msz Re: SzpitalPolice 09.11.04, 11:23
        w policach porod rodzinny kosztuje 50zl,osobna sala(jezeli akurat jest
        wolna)100zl,znieczulenie 500 zl,a wlasna polozna 300zl.tak to mniej wiecej
        wyglada.sale porodowe wygladaja calkiem nienajgorzej,maja tam wanny,stolki do
        rodzenia no i oczywiscie zwykle lozka.bylismy tam z mezem,ale w koncu jednak
        zdecydowalam sie na wojskowy ze wzgledu na duzo nizsze koszty i dobre opinie.no
        i przede wszystkim w policach podobno po porodzie opieka jest dosyc slaba,ze
        wszystkim musisz radzic sobie sama,a to jest moj pierwszy maluszek i wiem,ze
        sama nie dam rady,ze ktos mi bedzie musial pomoc na poczatku.
        pozdrawiam
        kama z kinia
        • ankas70 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 12:43
          Z TEGO CO WIEM BO PRAKTYKOWAŁA TO MOJA ZNAJOMA W POLICACH MOŻESZ RODZIĆ TAKŻE
          ZE SWOIM LEKARZEM, 3 LATA TEMU BYŁO TAK ŻE NIE MUSIAŁ BYĆ PRACOWNIKIEM
          SZPITALA, TERAZ JAK JEST NIE WIEM. JEŚLI CHODZI O POŁOŻNĄ TO PO PROSTU ZADZWON
          I SIĘ ZAPYTAJ. JEŚLI CHODZI O SAM PORÓD JA WSPOMINAM DOBRZE LEKARZA I JEDNĄ
          POŁOŻNĄ DRUGA BYŁA MNIEJ MIŁA A JAK SĄDZĘ ZE ZDJEĘCIA W INTERNECIE CHOĆ NIE
          JESTEM TEGO NA 100 PROCENT PEWNA TO TA MNIEJ MIŁA BYŁA WŁAŚNIE OD TEJ PODOBNO
          ZNANEJ SZKOŁY RODZENIA. W INTERNECIE JEST STRONA POŚWIĘCONA POROOMU W POLICACH
          JAK ZNAJDĘ TO cI WKLEJĘ. JA RODZIŁAM NATURALNIE Z MĘŻEM I W NOCY BYŁAM NA
          PORODÓWCE SAMA MOGŁAM WEJSC DO WANNY, DOSTAŁAM TEŻ CHYBA JAKIŚ LEKKI ŚRODEK
          ZNIECZULAJĄCY . MOJE WSPOMNIENIA ZE SZPITALA SĄ DOBRE, POKÓJ DWU OSOBOWY Z WC
          OBOK SALA WSPÓLNA NA DWA POKOJE Z OGRZEWANIEM POD KTORYM MOŻNA PRZEBRAĆ
          DZIECKO, NIEKT MNIE NIE ŚCIGAŁ, NIE KAZAŁ STAĆ NA BACZNOŚC NIE CZEPIAŁ, NIE
          CZUŁAM SIĘ JAK W SZPITALU. JEŚLI CHODZI O OPIEKĘ NAD DZIECKIEM, TO DZIECKO MASZ
          JE PRZY ŁÓŻKU I SAMA SIĘ NIM O PORODZIE ZAJMUJESZ, ALE NIE OD RAZU - DAJĄ CI
          ODPOCZAĆ, CHOĆ JA BYŁAM TROCHĘ ZŁA BO NIE WIEDZIAŁAM CO ONI TAM ROBIĄ Z MAŁYM.
          NIESTETY MĄŻ AKURAT MUSIAŁ WYJECHAĆ 2 GODZINY PO PORODZIE NA EGZAMIN I TEŻ NIE
          MÓGŁ BYĆ PRZY DZIECKU. JEŚLI CHODZI O OPIEKĘ NAD DZIECKIEM TO NIE JEST
          NADSKAKUJĄCA ALE JAK POSZŁAM I POPROSIŁAM O WYKĄPANIE MAŁEGO TO NIKT MI NIE
          ODMÓWIŁ, PODOBNIE BYŁO JAK NIE CHCIAŁ MI JEŚĆ PRZEZ DOBĘ OD URODZENIA TYLKO
          SPAŁ TEŻ ZJAWIŁA SIĘ PEDIATRA.PONIEWAŻ NIE MIAŁAM ZADNYCH PERYPETII I PROBLEMÓW
          WWIĘC NIE NARZEKAM DLA MNIE TO WAŻNE ŻE PO PORODZIE NIE CZUŁAM JAKBYM BYŁA W
          SZPITALU. PRZY OBCHODZIE NIE TRZEBA BYŁO LEŻEĆ A ŁÓŻKU. A GDY WŁAŚNIE
          PRZWIJAŁAM DZIECKO TO LEKARZ ZAJRZAŁ DO SALI OBOK I SAM SPYTAŁ CZY WSZYSTKO OK.
          WYGLĄD PLACÓWKI MOŻE NIE POWALAŁ 3 LATA TEMU GDY RODZIŁAM NIE BYŁY TO ŚWIECĄCE
          NOWOSCIĄ SPRZĘTY I ŚCIANY JAK JEST TERAZ NIE WIEM, ALE PODOBAŁ MI SIĘ SPOKÓJ I
          TO ŻE NIKT NA MNIE NIE PATRZYŁ Z WYŻSZOŚCIĄ JAK NA PETENTA PACJENTA.
          A PROPOS GOLENIA TO NIE GOLĄ TYLKO PODGALAJĄ, LEWATYWĘ PROPONUJĄ ALE PÓŹNIEJ
          MASZ DO DYSPOZYCJI TOALETĘ CHYBA LEPIEJ TAK NIŻ MIEC PÓŹNIEJ NIESPODZIANKĘ.
          A TAK NA ZAKONCZENIE ZAPYTAM NA KIEDY MASZ TERMIN?
    • mazuba Re: SzpitalPolice 09.11.04, 12:30
      a ja myslalam, ze Halec jest zastepca, zreszta gdzies tutaj to przeczytalam,
      ale na wizytowce tego nie ma to fakt...
      a ze jest ich wielu z unii, to nic dziwnego jak stamtad jest niedzielski...
      pozdr
      magda
    • ankas70 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 14:30
      a to jest strona internetowa
      www.narodziny.info/szpital.html
      • agus1975 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 14:47
        Termin ma na maj dopiero:) więc mam jeszcze sporo czasu , ale na POloce jestem
        zdecydowana na 99%. Wszystkie kobiety , które znam i które tam rodziły
        wypowiadają się o nim pozytywnie. dzięki za informacje. Za jakiś czs miuszę się
        tam wybrać na mały wywiad, bo myślę ze maja tam jakieś dni "otwartych
        drzwi".pozdrawiam
        • ankas70 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 17:32
          to się moze spotkamy bo ja też mam termin na początek maja, ale poprzednio
          urodziłam2 tyg. wcześniej pozdrowionka
        • malaika7 Re: SzpitalPolice 09.11.04, 18:38
          Ja pojechałam do Polic kilka tygodni temu i wszystko sobie obejrzałam, położna
          nas z mężem oprowadziła i wszystko szczegółowo opowiedziała. To była niedziela,
          na oddziale totalny spokój, kilka kobiet po porodzie, na samej porodówce
          nikogo. Długo się wahałam między Policami a Pomorzanami, w końcu wybrałam
          Pomorzany.
          Pozdrawiam
          • agus1975 Re: SzpitalPolice do Malaika 10.11.04, 13:02
            A jeśli to nie tajemnica to czemu zdecytowałaś się jednak na Pomorzany??? Ja
            tez się jeszcze zastanawiam i dlatego ciekawi mnie co zawarzyło na Twojej
            decyzji.Aga
            • malaika7 Re: SzpitalPolice do Malaika 12.11.04, 11:11
              Mój lekarz gin pracuje na Pomorzanach. To jeden powód "dlaczego". Poza tym,
              leżałam tam na patologii ciąży w sierpniu, i może to głupio zabrzmi, ale
              oswoiłam się z tym szpitalem, i jest mi przez to jakiś "bliższy"
              i "przyjaźniejszy". A najważniejszą sprawą jest dla mnie to, że na Pomorzanach
              jest oddział intensywnej terapii noworodka. Bezpieczeństwo dziecka. Może ten
              wybór nie jest wygodny dla mnie (w Policach jest zzo, na Pomorzanach nie), ale
              na pewno lepszy dla dziecka. No i położne na Pomorzanach tak miłe, że jest to
              aż niewiarygodne.
              Pozdrawiam :))
              • 1979pi Położne 12.11.04, 11:30
                To prawda że położne są miłe i po porodzie na pewno nie zostawią Cię bez opieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka