skuter70 16.05.02, 09:23 interesuja mnie na jakiej wusokosci znajduja sie 3 pkty w miescie wzgorze hetmanskie osowo najwyzszy pkt warcislawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbury Re: ma ktos mape z wysokosciami? 16.05.02, 09:25 Podobno na pomorzy najwyższe są Wzgórza Warszewskie... ale na mapie tegom nie widział :( Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Prrrroooszęęęęę :) 16.05.02, 11:41 Mam taką mapę na ścianie - dominują na niej reklamy ale i trochę wysokości jest: 1.Osiedle Gubałowka (obok ul. Lisiej Góry) wys. 111,2 a trochę dalej na północ nawet 124,2 ! 2. Park Leśny koło jeziora Szmaragdowego wys. 93,75 3. Trochę za Warcisława w stronę Żelechowej koło ul. Rostockiej i Andromedy (tylko) 86,1 4. Wzgórza Hetmańskie - nie ma :( wysokości ale niedaleko jest Białowieska a tam tylko 24,6 PS O dziwo w szczecinie są miejsca gdzie jest ... 1m . Wykopać dołek i będzie depresja ! To wyjaśnia nastrój wielu forumowiczów. Ale to jest dla mnie zakakujące (!) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Prrrroooszęęęęę :) 16.05.02, 11:53 bbury napisał(a): dzieki klocilem sie kiedys z kolega o to kto wyzej mieszka bo on twierdzil, ze mieszkajac w bloku jest wyzje niz ja. Wychodzi, ze musialby mieszkac ponad 60m nad poziomem ziemi, zeby byc rowno ze mna:) > PS O dziwo w szczecinie są miejsca gdzie jest ... 1m . a port? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Depresje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 11:53 bbury napisał(a): > PS O dziwo w szczecinie są miejsca gdzie jest ... 1m . Wykopać dołek i będzie > depresja ! To wyjaśnia nastrój wielu forumowiczów. > Ale to jest dla mnie zakakujące (!) Zaskocze cie jeszcze bardziej. Nie trzeba kopac. Na Wyspie Puckiej jest depresja 0,1 m p.p.m. A co do watku wyzej - Warszewskie Wzgórza nie sa najwyzsze (131 m), wyzsze sa Bukowe (147 m). Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Depresje 16.05.02, 11:56 www.spectrum.com.pl/puszcza_bukowa/ Bukowiec jest najwyższym wzniesieniem całej Niziny Szczecińskiej sięgający 148,3 m n.p.m. Porośnięty jest stuletnią, prześwietloną Buczyną. A propos 0,1 to chyba jeszcze nie depresja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Re: Depresje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 11:58 bbury napisał(a): > A propos 0,1 to chyba jeszcze nie depresja ? Ale 0,1 p.p.m. (jak napisalem) jest Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Depresje 16.05.02, 12:03 Gość portalu: uotr napisał(a): > Ale 0,1 p.p.m. (jak napisalem) jest uotr ma na dzialce wykopany dolek i jest depresja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Re: Depresje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 12:05 skuter70 napisał(a): > uotr ma na dzialce wykopany dolek i jest depresja:) Nie, no poważnie! Zerknij tu: www.szczecin.pl/srodowisko/naturalne.htm Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Depresje 16.05.02, 11:57 Gość portalu: uotr napisał(a): > A co do watku wyzej - Warszewskie Wzgórza nie sa najwyzsze (131 m), wyzsze sa > Bukowe (147 m). o ile wiem to Wzg Warszew sa w granicach miasta a Puszcz Bukowa juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Re: Depresje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 12:02 skuter70 napisał(a): > o ile wiem to Wzg Warszew sa w granicach miasta a Puszcz Bukowa juz nie Zgadza sie. Ale sprawa byla o najwyzsze wzniesienia na Pomorzu. A wiec niekoniecznie w Szczecinie. Wiec podalem info o Bukowych. A poza tym to tak naprawde na Pomorzu najwyzsza jest Wierzyca kolo Gdanska - jakies 300 m Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Depresje 16.05.02, 12:08 Koło Gdańska się nie liczy - toż to Pomorze Wschodnie :) a nie Pomorze :))) A nawyzsze miejsce jest i tak na maszcie w Kołowie Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Prrrroooszęęęęę :) 16.05.02, 11:56 bbury napisał(a): > 3. Trochę za Warcisława w stronę Żelechowej koło ul. Rostockiej i Andromedy > (tylko) 86,1 troche zle:( andromedy jest duzo wyzej niz chcialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbek Re: Prrrroooszęęęęę :) IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 19:14 a o Bukowcu fajne informacje znajdują się na stronie: www.bukowa.px.pl/szlaki/opisy/czarny.na.bukowiec.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Prrrroooszęęęęę :) IP: 64.9.159.* 16.05.02, 19:24 bbury napisał(a): > Mam taką mapę na ścianie - dominują na niej reklamy ale i trochę wysokości jest > : > > 1.Osiedle Gubałowka (obok ul. Lisiej Góry) wys. 111,2 a trochę dalej na północ > nawet 124,2 ! > > 2. Park Leśny koło jeziora Szmaragdowego wys. 93,75 > > 3. Trochę za Warcisława w stronę Żelechowej koło ul. Rostockiej i Andromedy > (tylko) 86,1 > > 4. Wzgórza Hetmańskie - nie ma :( wysokości ale niedaleko jest Białowieska a > tam tylko 24,6 > > PS O dziwo w szczecinie są miejsca gdzie jest ... 1m . Wykopać dołek i będzie > depresja ! To wyjaśnia nastrój wielu forumowiczów. > Ale to jest dla mnie zakakujące (!) Ty , bbury ale mi tym przypomniales ten watek o granicach miasta i gdzie sie konczy morze.. he he he he tam swe mistrzowstwo w kopaniu u zrodel dopiero pokazales, do dzis sie smieje........he he he dolek wykopac i bedzie depresja :-)))))))))))))))))) za ten dolek daje ci mistrzostwo swiata!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Prrrroooszęęęęę :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 01:23 > PS O dziwo w szczecinie są miejsca gdzie jest ... 1m . Wykopać dołek i będzie > depresja ! To wyjaśnia nastrój wielu forumowiczów. > Ale to jest dla mnie zakakujące (!) tacy Holendrzy to mają przechlapane Odpowiedz Link Zgłoś