Gość: szczecinianin IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.05, 22:22 a ja Was wszystkich proszę o jedno (prezydenta i radę) złóżcie mandaty i jedźcie w cholerę, byle szybko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kurna mać Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:41 powtórzyc referendum. kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Wijas się denerwuje :D 13.01.05, 00:27 >> Ja już nic z tego nie rozumiem - denerwuje się Jędrzej Wijas, szef klubu SLD. No i słusznie że się denerwujesz tylko, że pretensje możesz mieć do siebie i swoich kolegów. Zamiast - wiedząc kto i jak rządzi miastam - zająć się odpowiednio budżetem i być przygotowanym zawczasu to zajmujesz się pominkiem grudnia, zamiast pilnować aby miasto pozyskiwało fundusze - likwidujecie przedszkola dla "oszczędności". Zamiast modernizowac kompieliska kombinujecie jak wstawic kolejny hipermarket. Ale co tam... przecież to nie leży w kompetencjach rady miasta? To nie problem rady tylko kogos tam... Gratuluję poczucia misji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Wijas się denerwuje :D IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 15:35 O i tu Drogi Macieju nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Wczoraj twierdzili, że kasa nie przedapnie bo nikt IP: *.iscnet.pl 13.01.05, 07:26 nie złożył wniosku. Ale nawet nikt nie zadzwonił do Urzędu Marszałkowskiego, żeby to sprawdzić. I będzie tak samo jak z datą składania wniosków - my nie wiedzieliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intraEmigrnat CZY KTOS CHCE SIE W SZCZECINIE OSIEDLIC? IP: 193.110.99.* 13.01.05, 13:03 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio [...] 12.01.05, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar błaganie... 13.01.05, 10:10 marianie(pseudonim"święty")zrób coś dla miasta-ODEJDŹ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Tak się zdenerwowałam, że napisałam do debili z UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:05 W imieniu wszystkich obywateli naszego szacownego miasta "serdecznie dziękuję" wszystkim odpowiedzialnym za zamieszanie powstałe przy ubieganiu się o dofinansowanie z zasobów przyznanych przez Unię Europejską na restrukturyzację naszego regionu. Oczywiście, pieniądze wcale nie musiały nam się z góry należeć. Ale to karygodne, żeby przez takie niechlujne zaniedbanie dopuścić do takiej sytuacji (drugi raz z rzędu podobno). Pytam się tylko, czy ktokolwiek zostanie za to pociągnięty do odpowiedzialności? Indolencja, niekompetencja, ignorancja - oto, co was wszystkich charakteryzuje w tym zapyziałym urzędzie! Wstydzę się za was i mam dosyć takiego marnotrawstwa w mieście, które co i rusz wydaje niepotrzebnie pieniądze na głupoty (jak renowacja fontann zamiast ich wymiana, czy też odszkodowania, których można było uniknąć) i groszem wcale nie śmierdzi. Ktoś podejmuje te wszystkie idiotyczne decyzje lub popełnia błędy, ale nikt jakoś nie odpowiada za to. Myślę, że większość mieszkańców, którzy jeszcze stąd nie uciekli, myśli podobnie jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka zrzygać się można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:10 a oni są oczywiście pełni samozadowolenia i odpowiedzą: o co chodzi?, robimy wszystko dla dobra miasta. WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi odpowiadam ostatni raz n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:18 Szanowny Pani, Bezrobocie to jest problem. Rzeczywiście bo to i emerycie i renciści bez pracy, bieda. Szanowny Panie, ale tak nie wchodząc w te liczby to najważniejsze ze Szczecin się rozwija. Planujemy oggromne inwestycje, Szanowny panie. Był wczoraj u mnie osobiście taki jeden co chce. Ja mu że w szczegóły nie wchodzę bo od tego mam innych ale teraz to mogę powiedzieć. Będzie basen. Tysiące nowych miejsc pracy. Przeciwpożarowy - to prawda, ale ważne ze się dużo robi. Ten rok to będzie rok inwestycji. Zapowiadałem ze będzie ten rok udanym i nikt nie może tego podważyć. Był, o przepraszam najmocniej – będzie to rok udany. Szanowny. I na koniec powiem ze dziś w nocy wrócił jakiś tam mój zastępca, nie pamiętam nazwiska, ale nie o to chodzi, i mi powiedział ze rusza wielka inwestycja pod Hamburgiem. To dla nas wielkie możliwości. Da nam znowu szanse. Bo szanse dla Szczecina to sprawa najważniejsza. Teraz kończę ale ja jeszcze pokaże. I te plany i te dotacje to tak naprawdę to ten tego -szczegół. My żadnych pieniędzy nie potrzebujemy, ani tam Niemca ani innego tam kapitału. Musimy wyzwolić lokalne możliwości. Bo i stocznia itd. Życzę szanowni aby było dobrze. A ja słowa dotrzymuję. ................... (podpis nieczytelny) (Fugazi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomole Re: odpowiadam ostatni raz n/t IP: *.pl / 213.155.191.* 12.01.05, 23:35 O kretyno,budomali se woja arobilise joja,dkondete wszyskie malony miastowe bugunimi za cekole nagrzmole robole dole nie dole ja już wole te rgole piernole,niz te miejskie cwanole. To je taka mowa ktoro nkt niewi o co chodzi.Bo i nie poczba jao w noszym miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Tak się zdenerwowałam, że napisałam do debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:09 Fajnie byłoby przeczytac komentarz np. Pazdziocha albo Studenta1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxi "Prostacy do władzy" ..... IP: *.szczecin.mm.pl 13.01.05, 00:51 „Prostacy do władzy”... cd.. „Prostacy do władzy” - tak napisał w „Głosie” z dnia 29 listopada 2002 r. Andrzej Kraśnicki JR, omawiając skandaliczną wypowiedź Mariana Jurczyka na inauguracyjnej sesji Rady Miejskiej Szczecina. Jurczyk stwierdził wówczas publicznie m.in., że „profesorowie Polskę rozłożyli. Polska jest na granicy upadłości przez profesorów”. Pamiętamy też wypowiedź byłego agenta „Świętego” do studentów, którym z pogardą oświadczył, że na ich głosach mu już nie zależy. Warto przypomnieć owe prostackie wypowiedzi w sytuacji, gdy w Szczecinie świeci gwiazda prof. Jana Lubińskiego, do którego zresztą ostatnio także niektórzy się przyczepiają, ale nade wszystko warto o tym powiedzieć, gdy Jurczyk „grzeje się” przy 2-krotnym sukcesie szczecińskiego liceum (której uczniem przed laty było także moje dziecko), a które obecnie znalazło się na świeczniku polskich szkół średnich. To z tej szkoły, z tego XIII Liceum wyjdą przyszli wspaniali studenci i może także profesorowie, tacy jak prof. Jan Lubiński. Tak więc szczecińska nauka jest niewątpliwie sukcesem Szczecina, zaś kto rozkłada miasto Szczecin, który może będzie na granicy upadłości po wyroku Sądu Apelacyjnego – to się okaże jeszcze w tym roku. . "Ty się chłopie, lepiej nie ucz" - autor Marian Jurczyk, były płatny agent "Święty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Czy winnych nie można pociagnać do odpowiedzialnoś IP: *.comnet.krakow.pl 13.01.05, 05:26 ści karnej ? no przecież taki urzedas bierze państwowe pieniądze za swoja pracę, jeżeli działa na szkode tego państwa powinien natychmiast być usuniety z urzedu i stanać przed Sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Czy winnych nie można pociagnać do odpowiedzi IP: *.agro.ar.szczecin.pl 13.01.05, 08:41 Mylisz się ci urzędnicy (samorządowi) biorą nie państwowe pieniądze ale żyją z Twoich podatków. Teraz narzekacie na urzędy, radnych i wreszcie "magazyuniera", a gdzie byliście jak były wybory (pewnie nie poszliście), gdzie byliście jak było referendum (pewnie nie poszliście), no to za was wybierali ci co poszli i tak wam wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 13.01.05, 07:29 Wszyscy teraz się wkurzają, a gdzie byli w dniu referendum??? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. w Piers DENTy 13.01.05, 08:27 .. Urzad informuje, egzekwuje, kasuje .. to cala praca, reszte obywatelu i gmino ZROB SOBIE SAMA .. .. wierze ze gminy nie umialy przygotowac wnioskow, gdyz nie maja pieniedzy na wynajecie tzw profesjonalistow, ktorzy to za swoje uslugi zadaja niebotycznych pieniedzy, .. taka konstrukcje zafundowal nam dwuetatowy MIERNY SZAL z UM, gdyz taka nabija kabze kolesiostwu .. miedzy innymi z drugiej pracy rzeczonego, .. kolesiostwo na te cele dostaje kase na tzw ' pstrykniecie ', .. prymitywna konstrukcja, ale wystarczajaca by przekroczyla mozliwosci percepcji obecnego w Piers Dentego tego miasta, .. jak tzw LADNI i RADNI nie wiedza o co chodzi to albo sie BOJA, albo sa UWIKLANI, albo sa warci swego obecnego w PIERS DENTEGO ... .. podzielam .. gdzie byliscie gdy bylo referendum .. w miedzy czasie jedynie bezrobocie wzroslo .. no to macie co chcieliscie !! Enancjo .. skrocic kadnecje radnym i dyscyplinarka Piers Dentemu, to chyba oczywiste rozwiazania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.teleton.pl 13.01.05, 08:31 Sprawa dla Prokuratora. Kto powinien sformułować pisemnie zarzuty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 09:13 W takich sprawach Pażdzioch głosu nie zabiera i dalej twierdzi że referendum to był wymysł oszołomów? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit przyczyny 13.01.05, 09:35 mimo ze wydaje sie ze w tym miasteczku nic nie moze nas jzu zaskoczyc to jednak ten niedowlad budzi i moje oburzenie. trzeba przypomniec przyczyny: prezydent miasta ktory nie ma pojecia czym zarzadza i po co plus jego pomocnicy z wyjatkiem pani nowak calkowicie niewladni umyslowo. no i urzednicy magistratu przyjmowani na zasadzie koneksji rodzinnych i towarzyskich,. to musi owocowac anarchia, brakiem profesjonalizmu i kolejnymi wpadkami. nie ma co sie dziwic kolejnym emigrantom, do ktorych tak bardzo chcialbym nalezec. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vendora Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.chello.pl 13.01.05, 10:07 Jedynie co potrafią to brać wypłatę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODDAJCIE SZCZECIN POWTÓRZYĆ REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
student_wzieu Politycy ze Szczecina nie nadaja sie do niczego ! 13.01.05, 12:18 Nie mozna za wszystko obwiniac Jurczyka . Nie jestem jego zwolennikiem i wolał bym zupełnie kogos innego na jego miejscu . To co sie dzieje w Szczecinie to zjawisko nie mieszczace sie w zadnych granicach rozsadku , racjonalnosci nie mówiac juz o moralnosci . Wszyscy w naszym dupowatym miescie zachowuja sie jak dupasy - nastepuje efekt domina . Mam pomysł zatrudnijmy jakiegos administratora czy np menagera miasta z Krakowa , Warszawy czy Poznania . Jesli sami nic nie potrafimy zlećmy to lepszym .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Los Pundykos, co sie tam u Ciebie dzieje w tym UM? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackson Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.pl / 62.233.173.* 13.01.05, 13:55 wywalić tych wszystkich durniów na trawe to się może nauczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.arkonskie.v.pl 13.01.05, 15:25 Rada Miasta jako reprezentanci mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Miasto znów przespało dotacje 13.01.05, 15:49 ludu mój ludu cóżem ci uczynił!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:59 miasto znow przespalo- nieprawda to swiadome dzialanie nieudacznikow i niedouczonych urzedasow!Swiadome dzialanie ma doprowadzic do dalszej degradacji naszego miasta, i w takim pozbawionym szans rozwoju i zapomnianym przez wszystkich bezmyslny Jurczyk i jego wlazidupki, czyt. pospolici klakierzy maja szanse sie utrzymac. Oby wreszcie ta klika zajal sie NIK.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Kaczmarski na każda okazję 13.01.05, 16:59 Kariera Nikodema Dyzmy Kaczmarski Jacek Mój śmiech histerii i pogardy Do waszych uszu nie dociera To on jest dzielny, mądry, twardy - Ja tylko wariat, degenerat. On jest sól ziemi i kość z kości, Głosiciel nieobjętych dążeń... A ja w monoklu śmieć ludzkości, Zdeklasowany, chory książę. Więc śmiech piskliwy we mnie wzbiera Na widok pychy i charyzmy. Na waszą miarę to kariera, Kariera Nikodema Dyzmy. W pas się kłaniają ministrowie U stóp byłego fordansera, Wyrokiem jest cokolwiek powie, Nikim jest kogo sponiewiera. Kocha go moja piękna siostra, Wszyscy się boją go lokaje, Nie widać więc, gdy budzi postrach - Czego i gdzie mu nie dostaje. Odrzucił tych, po których wspiął się, Lecz sami sobie winni teraz, Gdy w swoim wszechwiedzącym dąsie Mało pozycji mu premiera! Rzecznicy salonowej tłuszczy Unoszą brwi - To wielki człowiek! Ja krzyczę: Cham to! Cham griaduszczyj! - Lecz przecież mam nierówno w głowie. Nikodem - mąż opatrznościowy! Bez wad charakter, bez rozterek! Oto Polaka portret nowy! - Tylko mu w rękę dać siekierę! Lecz zmilczę. ma nade mną władzę I zapowiedział mi to w porę, Że jeśli go w czymkolwiek zdradzę, Natychmiast wyśle mnie do Tworek! Więc śmiech płaczliwy we mnie wzbiera, Na widok pychy i charyzmy - Na waszą miarę to kariera! Kariera Nikodema Dyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:11 Ludzie, opamiętajcie się w końcu i wyślijcie całą ekipę tego umysłowo upośledzonego Jurczyka na księżyc! Doprowadzą to miasto do ruiny, chociaż i tak niewiele brakuje... Niedługo nawet Kozia Wólka prześcignie Szczecin pod względem wartości inwestycji w mieście. Brakuje mi słów. Od sześciu lat mieszkam w Warszawie, musiałem wyjechać właśnie ze względu na brak rozwoju i brak inwestycji, podobnie jak tysiące młodych ludzi w związku z pracą. Nie mogę patrzeć, jak miasto w którym się wychowałem osiąga kolejne już dno. Ale chyba w końcu się zamelduję w Warszawie, bo scyzoryk mi się otwiera w kieszeni jak sobie pomyślę, że moje podatki idą na tego barana i jego ekipę z podłódzkiego targowiska... Czy pozostał w Szczecinie jeszcze ktoś myślący czy już wszyscy wyjechali?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 19:16 Są, są jeszcze - nieliczni. .... Pakują się. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:24 No tak, bo i co im zostało? I jak powiadał kiedyś w kabarecie Jan Pietrzak: "wszyscy wyjeżdżają, ostatni gasi światło..." Może tak należy zrobić. Zresztą komunistycznej władzy tuż po wojnie zależało przecież na tym żeby Szczecin się nie liczył, bo to przecież nie było "polskie" miasto... To, czego nie udało się zrobić komunistom przez 45 lat, udaje się z powodzeniem aktualnym rządzącym. Wypada pogratulować... Wszystkim już spakowanym zatem życzę udanej podróży i dotarcia do celu! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki LUDZIE! PODZIĘKUJMY SZANOWNEMU MARIANOWI! IP: *.iscnet.pl 13.01.05, 20:39 BĘDZIE POMNIK GRUDNIA'70, I TO NAJDALEJ DO SIERPNIA! KIT TAM Z MILIONAMI NA INWESTYCJE - CZESNY KOGOŚ ZNAJDZIE POD ŁODŹIĄ. CZY KOGOŚ JESZCZE TA SYTUACA ROZŚMIESZA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Miasto znów przespało dotacje IP: *.chello.pl 13.01.05, 21:34 A czego własciwie oczekiwaliście mieszkańcy mojego miasta?! Co magazyniera z wizją rozwoju, geniusza ???? Takie rządy, jaki prezydent. Stała śpiewka i ciągle ta sama - stocznia, Pogoń i pomnik, a reszta jakoś pójdzie. Mamy se symbola ze styropianu i takie rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODDAJCIE SZCZECIN POWTÓRZYĆ REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODDAJCIE SZCZECIN POWTÓRZYĆ REFERENDUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:27 Odpowiedz Link Zgłoś