Dodaj do ulubionych

KIM JEST A. SIWY?

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 16:32
Obserwuj wątek
    • lupin2 Rentierem, ekonomistą , samorządowcem. 24.06.02, 18:52
      Arnold Siwy jest majętna osobą, która w zasadzie jest rentierem, a w chwili
      obecnej studiuje intensywnie praktyczną ekonomię oraz pisuje na ten temat do
      Gazet.
      Z tego co pamiętam to w okresie studiów nie udzielał się politycznie.
      Był aktywny w samorządowych organach.Był radnym z mandatu ugrupowania, które
      sam stworzył nazwa "Sojusz na rzecz Sczzecina". Już w latach 80-tych działał na
      włąsny rachunek. Miał cegielnię. Działał gospodarczo również w turystyce oraz
      handlu lekami.
      Byłem na jego wykładach na Uniwersytecie. To mądry człowiek i pragmatyczny
      ekonomista.
      Sądzę, że tacy faceci winni być we władzach tego miasta. Kraść nie muszą, a we
      łbie mają poukładane, jak mało kto?
      Mimo, że nie wiem dlaczego pytasz, zaryzykowałem ocenę ale ręczę, że z
      mojej strony szczerą.
      • gabi99 Re: Rentierem, ekonomistą , samorządowcem. 25.06.02, 10:53
        do tego jest jeszcze moim radnym ;)
        ale już pewnie nie długo skoro tak intensywnie działa na rzecz Szczecina :(
      • Gość: pałer Re: Rentierem, ekonomistą , samorządowcem. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 21:12
        lupin2 napisał(a):

> Arnold Siwy jest majętna osobą, która w zasadzie jest rentierem, a w chwili
        > obecnej studiuje intensywnie praktyczną ekonomię oraz pisuje na ten temat do
        > Gazet.
        > Z tego co pamiętam to w okresie studiów nie udzielał się politycznie.
        > Był aktywny w samorządowych organach.Był radnym z mandatu ugrupowania, które
        > sam stworzył nazwa "Sojusz na rzecz Sczzecina". Już w latach 80-tych działał na
        >
        > włąsny rachunek. Miał cegielnię. Działał gospodarczo również w turystyce oraz
        > handlu lekami.
        > Byłem na jego wykładach na Uniwersytecie. To mądry człowiek i pragmatyczny
        > ekonomista.
        > Sądzę, że tacy faceci winni być we władzach tego miasta. Kraść nie muszą, a we
        > łbie mają poukładane, jak mało kto?
        > Mimo, że nie wiem dlaczego pytasz, zaryzykowałem ocenę ale ręczę, że z
        > mojej strony szczerą.

dzięki
        zwyczajnie pytam z ciekawości

a tak na marginesie: to, że ktoś ,,ma poukładane we łbie" i przy tym kapitał nie
        zawsze świadczy o uczciwych zamiarach
        i jeszcze jedno - chyba nie ograniczymy sie do rządów wyłącznie facetów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka