Dodaj do ulubionych

Adria pada!

06.03.06, 22:56
Prasa doniosła, że kino "Adria" - najstarsze w Koszalinie jednak pada!
Zostaniemy miastem o jednym kinie! I pół. Tośmy się dorobili....
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Adria pada! 07.03.06, 00:23
      szubs napisał:

> Prasa doniosła, że kino "Adria" - najstarsze w Koszalinie jednak pada!
      > Zostaniemy miastem o jednym kinie! I pół. Tośmy się dorobili....

Odpowiedz sobie na pytanie - dlaczego.
      • brat187 Re: Adria pada! 07.03.06, 00:43
        Wina Szczecina
        • sloggi Re: Adria pada! 07.03.06, 00:49
          brat187 napisał:

> Wina Szczecina

To do tego kina przestali chodzić mieszkańcy Szczecina? A to szelmy.
      • mobi25 Re: Adria pada! 09.03.06, 23:11
        Adria pada to bardzo dobrze , nienawidze tego kina. Zimna sala , niewygodne
        fotele , czesto spotykalem sie tam z nieostrym obrazem a najbardziej
        dobijajacy jest wiatrak w suficie ktory jest strasznie głosny i te dziadowskie
        nagłosnienie. Wiele razy rezygnowalem z ogladania w kinie jakiegos filmu bo
        wyswietlali jej w tym kinie gdzie technika zatrzymala sie w 1990 roku. Nic
        dziwnego ze to pada jesli wlasciciele nie inwesstowali w rozwój, tak sie konczy
        skompstwo.
    • andre3b Re: Adria pada! 07.03.06, 09:28
      Prasa doniosła, ze sal kinowych w Koszalinie przybędzie, ponieważ w nowym
      centrum bedzie mulipleks :-)
      • szubs Re: multipleksy... 07.03.06, 11:13
        Gruszki na wierzbie. W Emce też miała byc sala widowiskowo-kinowa. Widowiskowa
        jest - łąka! Ale macie rację - widać nie ma zapotrzebowania. Na kino. Bo
        filmami obwieszone kioski.
        • andre3b Re: multipleksy... 07.03.06, 12:05
          Nie przypominam sobie, zeby w Emce miało powstac to o czym piszesz! Tak nawiasem
          mówiąc to gdzie przezczytałes ostatnio o likwidacji kina Adria ?
    • szubs Re: Adria pada! 07.03.06, 12:15
      Wczoraj w Głosie Koszalińskim, mała notka i apel czytelnika chyba. A o planach
      zagospodarowania Emki bylo wiele mowy, zanim zaczęto. Plany były rózne, własnie
      te o sali zapamiętałem, bo miałbym blisko. No, i sala estradowo-widowiskowa
      przydałaby sie bardzo. Potem , jak zwykle nastepowały modyfikacje i teraz mówi
      sie tylko o powiększeniu części handlowej - ogrody, dom itp.
      • andre3b Re: Adria pada! 07.03.06, 12:36
        Tak myślałem, ze chodzi Ci o Głos Koszaliński. Tam nie było żadnej
        dziennikarskiej notatki tylko liscik czytelnika, a to jak sądze za mało zeby
        mówic o likwidacji Adrii! Jeśli chodzi o multipleks, to wczoraj firma AM
        przedstawiła swoje projekty i w jednej z czesci nowego kompleksu jest
        przewidziane kino z czterema salami!!! Koncepcji zagospodarwania Placu
        Papieskiego bylo wiele i nie ma co tego porównywac z konkretną propozycją
        powaznego holenderskiego developera.
        • szubs Re: Adria pada! 07.03.06, 16:01
          Andre, widziałem. W tym samym GK projekt. Mnie się podoba. Miejmy nadzieję, że
          wszystko zostanie zrealizowane. Ale wówczas to juz na 100% Adria się spakuje.
          Wiesz, głos czytelnika, czy nie czytelnika - coś widać się dzieje na ul.
          Grunwadzkiej...
    • zosillia Re: Adria pada! 07.03.06, 12:19
      No coż, chyba należałoby sie tego spodziewac. jesli mam isc na film za 17zl,to
      jak idziemy w dwojeke +popcorn wychodzi nas 5 dych,sporo jak na 2godzinny wypad
      do miasta. zwlaszcza ze za pol roku i tak filmik bedzie dostepny na dvd w
      wypozyczalni za max 7zeta. osobiscie wolę sie wybrac do naszego teatru.
      • szubs Re: Adria pada! 07.03.06, 12:38
        Jest w tym coś. Także w łatwym dostepie do filmow w innych formatach, niz sala
        kinowa. Niedawno słyszałem o wynikach sondaży i wszędzie, nie tylko w
        Koszalinie ubywa widzów kinowych. A filmow kręci sie coraz więcej! Ale kin
        żal...
    • zosillia Re: Adria pada! 07.03.06, 13:09
      z drugiej strony wlasciciele Adrii sa wlascicielami Hawany w
      Mielanie(przynjamniej keidsy byli) wiec chyba nie zmankan kina,a hawana latem
      jest oblegana.ja mysle ze gdyby wrowadzic karnety np na 3-6 seansow wazny na
      3miesiace,do wybru po 10zl za film, to by sie znalazlo troche chetnych.sama bym
      taki kupila i potem czyhala na cos "do obejrzenia" w ciagu waznosci kanetu.ale
      tak za 17zl,to naprawde duzo mozna kupic.i niewielu stac na kino w obecnej chwili.
      • sylwia_29 Re: Adria pada! 07.03.06, 19:19
        Zosilla, z tymi karnetami to całkiem niezły pomysł ;-)
    • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 07.03.06, 20:41
      No, to sie porobilo. Bedziemy miec dwa multipleksy! Ten w nowym centrum - za
      trzy lata, i wcześniej - w Emce! Wyszło na moje. Razem - osiem sal, do tego
      Kryterium, Alternatywa, Adria... Ciekawe, po ile będą bilety!
      • andre3b Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 08:20
        Nic nie słyszałem o multipleksie w Emce! Możesz podac jakies szczegóły, źródło?
        Jeśli chodzi o nowe centrum to będzie ono otwarte na Boże Narodzenia 2007.
        • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 10:50
          Wczoraj w wiadomościach MAXA dyrektor Buwelski rzotaczał wizje i zapowiadal
          szybkie roboty. Chodzi o łąke, oczywiście. Jakby wraca do pierwotnych planów.
          Możesz jeszcze dziś do 17.00 trafić wczorajsze doniesienia.
          • andre3b Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 10:55
            Nie wierze, ze nie postawią tam hipermarketu!
            • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 11:01
              Buwelski opowiadał, że juz ogrodowych sklepów ma tam nie być.
              • andre3b Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 11:07
                Miałem na myśli hipermarket typu TESCO. Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że majac
                możliwości prawne( teren ma plan zagospodarownia , który przewiduje wielki
                sklep) zrezygnuja z tego, tym bardziej, ze czeka ich wojna z "Gnieźnieńską",a
                bez hipermarketu moga im skoczyć :-) No chyba,ze podpisali z Sano tajny pakt o
                nieagresji :-)
                • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 11:44
                  Ja myślę, że to wynik przerażenia tym, co mówisz. Zdają sobie sprawe, że
                  konkurencja staje się realna. No, i nie musi wszystkiego jawnie od razu mówić.
                  Wojna o klienta będzie, to wiadomo.
                  • andre3b Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 11:49
                    Jedno jest pewne! Dwa mulipleksy w mieście nie powstaną. Jezli Emka zacznie
                    budowac taki obiekt szybciej, to na Gnieźnieńskiej kino nie powstanie.Pytanie
                    tylko który inwestor ma większą siłe przebicia i przekona do siebie takie firmy
                    jak Multikino, czy Cinema City
                    • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 11:51
                      jesli "Gnieźnieńska " nie już podpisanej umowy - to sądzę, że szybszy.
                      • andre3b Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 12:02
                        Lepszym miejscem wydaje sie jednak Emka, ze wzgledu na położenie.
                        • szubs Re: Multipleksy, multipleksy... 08.03.06, 12:10
                          Też mi się wydaje, bo mam bliżej... Ale poważnie - sądzę, że to nie ma
                          wiekszego znaczenia. Do Emki ciągną ludzie z całego miasta i nie tylko. A też
                          wydawało się, ze będzie to tylko dla mieszkańców Północy. Choć, zważywszy losy
                          Hippo, gdzie trzeba było specjalnie jechać i po pęczek rzodkiewki oraz 1
                          kurczaka nie opłacało się - może i masz rację.
    • szubs Re: Adria pada - w kwietniu 16.03.06, 15:13
      Jak baba jaka moge powiedzieć - a nie mowiłem! Ale nie jest to powód do
      satysfakcji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka