Dodaj do ulubionych

Interwencje, 481 83 00

IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 12:37
Z książek w Książnicy Pomorskiej korzystam od kiedy skończyłam 6 lat i
umiałam w miarę dobrze sama czytać; natomiast z czytelni młodzieżowej od
kiedy ta powstała. Informacje podane w Interwencji na temat tej czytelni są
jak najbardziej niesprawiedliwe. Radio gra cicho, a nawet jeśli komuś
przeszkadza, to czemu nie poprośił o ściszenie??? Mi na przykład ciężko jest
się uczyć bez muzyki, i myślę, że większość młodzieży ma takie
same "problemy" co do nauki. I jeszcze jedno co do hałasów: chodzące
komputery, stukanie ludzi piszących na klawiaturach, czy klimatyzacja są
głośniejsze od radia. I co zrobić? Wyłączyć komutery??? Wyłączyć
klimatyzację??? Wtedy dopiero warunki panujące w czytelni pogorszyły by się.
I mówiąc nawiasem, to cała ta wypowiedź "czytelniczki" wygląda mi na
nieudolną prowokację (bo komu kto ma kilkanaście lat może przeszkadzać
radio???) a gazeta wyborcza zbiera byle odpadki i nie wie o czym naprawdę ma
zamieszczać artykuły. Martyna Maciejewska.
Obserwuj wątek
    • Gość: BFG [...] IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 13:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Janina W. i inni. Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 13:41
      Mialam dzisiaj okazję przeczytać artykuł dotyczacy grającego radia w czytelni i
      musze przyznać,że jestem zaszokowana.Od wielu lat korzystam z Czytelni,która
      kiedyś była na parterze razem z wypożyczalnią i tam naprawdę trudno było się
      uczyć,bo ciągle chodziły osoby wypożyczajace ksiażki,biegały małe dzieci i
      dobiegały rozmowy osób korzystających z wypożyczalni.Jak przeniesiono czytelnie
      na drugie pietro to pomyślalam,że wreszcie ktos o nas pomyślał, i że mamy swoje
      miejsce w tej wielkiej bibliotece.Czytelnia choć mała staje sie naszym
      miejscem,w którym czujemy się swobodnie.Czasami przychodzimy całymi grupami i
      wspólnie odrabiamy lekcje lub szukamy wiadomosci w internecie.Radio nigdy nam
      nie przeszkadzało,bo to,że jest cichutko właczone dodaje tylko jeszcze
      cieplejszego klimatu tej czytelni.Wolę słyszeć dźwieki muzyki,ktora jest
      uspakajajaca niż szumu komputerów, klimatyzacji i dzwoniącego telefonu.Zgadzam
      sie z Martyną,że cala ta skarga to zlośliwe oszczerstwa.Wielokrotnie bylam
      swiadkiem jak pani pytała czy zamknać okno,lub czy przeszkadza radio.Raczej
      odpowiadaliśmy,ze może jeszcze dodać watów,przecież to jest dla nas czytelnia i
      mamy sie w niej czuć swobodnie i dobrze,a nie jak sztywniaki.Ciekawa czy ta
      osoba kiedykolwiek powiedziala,ze jej coś przeszkadza.Jak widać woli po
      tchórzowsku działać i robic afery z niczego.Ta czytelnia jest za mala na taka
      ilośc przychodzacej młodzieży i w niej nigdy nie bedzie bezwzględnej ciszy i
      nawet nam o to nie chodzi,bo nie jesteśmy starymi wapniakami.
    • Gość: Maria Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 13:56
      Uważam że cichy podkład muzyczny to relax i generalnie nikomu nie powinno to
      przeszkadzać.W końcu Czytelnia Młodzieżowa służy młodzieży,więc tym bardziej
      nie widzę powodów żeby był jakiś problem.
    • Gość: Ada Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 14:16
      Szczerze mówiąc czytelnia to czytelnia. Miejsce spokoju i skupienia. Radio
      owszem o ile nikomu nie przeszkadza. Jeśli jednak dzieje się inaczej należałoby
      zwrócić pani uwagę aby je wyłączyła lub ściszyła. Bez przesady
    • Gość: Felix Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 21.05.05, 14:37
      Radio... małe piwo, ja nie mogę się skupić kiedy panie bez przerwy rozmawiają,
      a już całkiem jak gadają przez telefon. Tego po prostu już przeżyć nie można.
      Radio można wyłączyć, ale panią trudno uciszyć.
      • Gość: Paulina Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 15:01
        To robienie z "igły wideł". Radio jest wszedzie-w autobusie, tramwaju, nawet w
        urzedach.Nikt nie robi z tego problemu. Jesli autorka tego donosu teskni za
        cisza i skupieniem; proponuje jej las i łono natury.Nie spotkałam sie jeszcze z
        cichutka młodzieżą, sami też nie jestesmy aniołami a oskarżanie innych i ich
        ocenianie za nasze niepowodzenia lezy w naszej naturze. Obok czytelni
        młodziezowej jest inna, duża dla dorosłych, i tam też nie jest ani cicho i
        spokojnie.Mnie radio nigdy nie przeszkadzalo, a jeśli nie mam dnia to i mucha
        mi bedzie przeszkadzac w nauce.A co do Pani redaktor. Dziennikarz chyba
        powinnien byc obiektywny prawda? A z tego co przeczytałam, to w każdym słowie
        aż kipi od ironi, oceny i braku szacunku do drugiego człowieka.Poczekamy az
        Pani dziecko bedzie w wieku szkolnym i bedzie korzystać z Czytelni. Może by
        Pani zapytała pracujacych tam ludzi i innych czytelników o kompetencje tych
        pań? czy ktos został tam źle potraktowany? wyszedł bez odpowiedzi na pytania?
        Watpię.Przykro mi że w was tam mało życzliwości i tolerancji. Najlepszym
        rozwiazaniem bedzie jak na drzwiach wejsciowych do Ksiaznicy bedą ostrzeżenia:
        cisza bezwzgledna- rozmowa pod karą rozstrzelania. I dotyczyc ma to
        wszystkich!!!! Pracowników i korzystajacych. O!
        • Gość: ssa Re: Interwencje, 481 83 00 IP: 217.153.6.* 21.05.05, 15:19
          Byłem raz w tej czytelni z 10 latkiem myśląc, że zaszczepie miłość do książek.
          Wyskoczyła do mnie pani wyrażnie podniecona, że nagle "dorosłego" zobaczyła. Po,
          krótkiej rozmowie odniosłem wrażenie, że tam niezłe gniazdko panie biblitekarki
          sobie już uwiły i obcym wstęp wzbroniony; no może paru wygodnych jeszcze
          przyjmą. Mój 10 latek wyczuł sytuację zapowiadającego się terroru typu:
          dyscyplina uber alles i nie wyraził zainteresowania a reaczej strach przed
          kontroloholikami co nie lubią obcych. Kawka, radyjko, przytłumione dzieci i na
          stałe karteczka obok drzwi "zaraz wracam".
          • Gość: Seba Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.pgi.pl / 80.55.151.* 21.05.05, 22:01
            Uczyłem się tam do matury, było tyle ludzi, że brakowało miejsc. Uważam,że
            czytelnia powinna być jeszcze większa. Książki mają super i obsługa jest ok.
            Pani redaktor chyba nie ma co robić.
          • Gość: Kaśka Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.pgi.pl / 80.55.151.* 21.05.05, 22:05
            Żeby zaszczepić miłośc do czytania to się dziecku czyta w dzieciństwie, a nie
            chodzi do biblioteki jak jest już za pózno.
          • Gość: czytelnik ksiazni Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 23.05.05, 17:19
            zeby zaszczepic w kims milosc to trzeba ja najpierw samemu mic w sercu.Jak po
            jednej wizycie mozna az tak wiele wiedziec o czytelni i osobach tam
            przychodzacych.widac ze pana dziecko przy panu nie nauczy sie niczego innego
            jak podlosci i braku szacunku do innych.tylko wspolczuc panu i dziecku.na
            odleglosc sie czuje ze jest pan podstawiony albo jasnowidzem.
    • Gość: komarolka Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.pgi.pl / 80.55.151.* 21.05.05, 21:23
      Myślałam ,że czasy donosów już mamy za sobą.
      • Gość: Aśka Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.pgi.pl / 80.55.151.* 21.05.05, 21:49
        Jetem stałą czytelniczką Książnicy Pomorskiej, a teraz szczególnie czytelni
        młodzieżowej. Jestem tegoroczną maturzystką i wiele czasu spędziłam w tym
        miejscu przygotowując prezentację maturalną. Jestem pewna, że warunki jakie
        mamy zapewnione do pracy są o wiele lepsze od warunków jakie były w poprzedniej
        czytelni ulokowanej w wypożyczalni głównej. Ciekawa jestem, czy ta koleżanka
        miałaby warunki do skupienia się nad lekturą, gdzie cały czas non stop
        dziesiątki ludzi wypożycza książki. Dla mnie to jest niezrozumiałe,jeżeli coś
        mi przeszkadza, to proszę grzecznie o wyłączenie radia a nie dzwonię do
        gazety.To jest chore. Współczuję tej dziewczynie. Wspomnę jeszcze, że w
        czytelni uzyskałam fachową pomoc i panuje tam miła atmosfera , a panie są
        bardzo życzliwe.
        • Gość: Kalosz Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.pgi.pl / 80.55.151.* 21.05.05, 21:54
          Nikomu się na sto procent nie dogodzi. Jeden chce ciszy , a drugiego cisza i
          spokój przeraża jak tego Pana z dzieckiem. Myślał,że będzie jak w markecie?
    • Gość: Beata Re: Interwencje, 481 83 00 IP: 217.153.6.* 21.05.05, 23:38
      Często bywam w tej czytelni i nigdy nie usłyszałam sprzeciwu kiedy pani pytała
      czy sciszyc radio.Uwazam, że jeżeli komus coś przeszkadza powinien grzecznie
      poprosic aby pani sciszyla, tej dziewczynie poprostu sie nudzi albo ma za duzo
      energi proponuje jej pojeździć lub sie wybiegać, a nie robić z igły
      widły!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: A Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.iscnet.pl 23.05.05, 20:18
      Gdyby nie pani Podgajna, nigdy nie dowiedzialabym sie o istnieniu radia w
      czytelni mlodziezowej. Odwiedzalam ja wielokrotnie i nigdy nie slyszalam tam
      jego dzwiekow. Wierze, ze tak jest, ale dla mnie nie jest to istotne, ja tego
      po prostu nie slysze. I jesli komus przeszkadza grajace radio, to wystarczy
      powiedziec o tym paniom bibliotekarkom, a nie pisac "sensacyjne" artykuly do
      gazety. Pani Ewo, nie jest Pani teraz wstyd? Jak Pani spojrzy w oczy paniom
      pracujacym w wypozyczalni. Czasy podkladania swin dawno sie juz skonczyly.
      Zycze Pani, aby kiedys znalazla sie Pani w podobnej sytuacji. Zeby jakis
      redaktor zepsul Pani dobra opinie. Co wtedy pomysli sobie Pani o autorze
      szkalujacego artykulu?
    • Gość: Paweł Wawrowski [...] IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 09:52
    • Gość: PAULINA [...] IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 09:53
      • Gość: KLA RA [...] IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 09:58
        • Gość: MACIEK [...] IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 10:01
    • Gość: PAWEŁ I PAULINA Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 11:53
      DLACZEGO WYKASOWALIŚCI NASZE LISTY BO CO PRAWDA KOLE W OCZY TAKĄ SUKE
      POWINNIŚCIE WYKASTROWAC......
    • Gość: PAWEŁ I PAULINA Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 11:54
    • Gość: PAWEŁ I PAULINA Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 24.05.05, 11:55
      I JESZCZE JEDNO TEGO NIEKASUJCIE PROSIMY NALEŻY SIĘ COŚ JEJ ZA TE KŁAMSTWA
    • Gość: PAWEŁ Re: Interwencje, 481 83 00 IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 25.05.05, 11:25
      WAL SIE NA RYJ STARA WYDECHOWA RURO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka