Dodaj do ulubionych

Ewa Podgajna skłamała...

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 19:14
Dziennikarka GNP - p. Ewa Podgajna w publikacji pt. "Rozgrywka" z dn. 28.06.br.
skłamała (inaczej: wprowadziła swoich czytelników w błąd i zbudowała na nim
swój "sensacyjny" artykuł), pisząc, że Zamek Książąt Pomorskich podlega
Urzędowi Miejskiemu w Szczecinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 21:20
      Gość portalu: olgird napisał(a):

> Dziennikarka GNP - p. Ewa Podgajna w publikacji pt. "Rozgrywka" z dn. 28.06.br.
      > skłamała ...
      Większość pismaków nie ma bladego pojęcia o tym o czym wypisuje swoje wierszówki!
      Paradoks polega na tym, ze najmniejszy odsetek pismactwa stanowią absolwenci
      dziennikarstwa uniwersytetów. Następny to fakt, że w tym fachu wysarczy być
      kompetentnym i zaraz zostaje się gwiazdą, (np. Monika Olejnik). Dlaczego?
      Bo w tej branży kompetentnych dziennikarzy jest jak na lekarstwo.
      A na prowincji pt. Szczecin jak na zbawienie!
      • Gość: dido Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 195.116.71.* 04.07.01, 11:38
        > Większość pismaków nie ma bladego pojęcia o tym o czym wypisuje swoje wierszówk
        > i!
        to znaczy ilu? kto liczyl i na jakiej probie te badania?
        > Paradoks polega na tym, ze najmniejszy odsetek pismactwa stanowią absolwenci
        > dziennikarstwa uniwersytetów.
        uniwerek nie czyni automatycznie inteligentnym, niestety

kompetentnych dziennikarzy jest jak na lekarstwo.
        > A na prowincji pt. Szczecin jak na zbawienie!
        bo sie ich nie ceni. wiec uciekaja albo sfrustrowani obnizaja loty. albo nigdy
        nie byli dobrzy ale sa uparci i wszystko zniosa - tacy dozyja emerytury.

• Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 04.07.01, 13:38
        Dziennikarze są takimi samymi ludźmi, jak wszyscy inni. Popełniają błędy, bo nikt nie jest doskonały
        (oprócz Ciebie - jak rozumiem). Problem polega na tym, że ich błędy są bardzo widoczne. Możesz
        pisać pięc lat dobre teksty, zrobisz jeden błąd, natychmiast znajdą sie tacy, którzy to wytkną i uogólnią.
    • Gość: ania Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 21:46
      Zawsze wiedziałam, że ta gazeta jest wybiórcza.
      I tak należy ją traktować.
      • Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 02.07.01, 21:12
        Bardzo celny wniosek. Brawo dla tej pani! Założę się, że jest blondi.
        • Gość: leon Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 23:48
          Gość portalu: wojtek napisał(a):
          > Bardzo celny wniosek. Brawo dla tej pani! Założę się, że jest blondi.
          To nie ma znaczenia.
          Ewa jest dobra w tym co robi ale jak każdy normalny człowiek nie nadąża
          za faktami!!!!
          Ot co.

• Gość: cytelnik Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 195.116.71.* 04.07.01, 11:33

> Bardzo celny wniosek. Brawo dla tej pani! Założę się, że jest blondi.

po nazwie serwera 'goscia portalu' widac, ze to gosc z gazety. moze by pan jednak
          nie obrazal czytelnikow (niezaleznie od ich ewentualnej inteligencji). bo podobno
          dla nich robicie gazete, don't U?

• Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 04.07.01, 13:23

> po nazwie serwera 'goscia portalu' widac, ze to gosc z gazety. moze by pan jedn
            > ak
            > nie obrazal czytelnikow (niezaleznie od ich ewentualnej inteligencji). bo podob
            > no
            > dla nich robicie gazete, don't U?
            >
            Piszę jako gość z gazety z pełną świadomością, że to jest widoczne. Po prostu wkurzają mnie
            uogólnienia typu �ja wiedziałam że to wybiórcza gazeta�, ponieważ uogólnienia zawsze są krzywdzące. To
            jest poziom dyskusji, którego ja nie toleruję. Poza wszystkim zgadzam sie, że dziennikarz nie powienien
            popełniać takich błędów.
            • Gość: neon Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 212.160.165.* 04.07.01, 14:23
              > w kurzają mnie uogólnienia typu ja wiedziałam że to
              > wybiórcza gazeta, ponieważ uogólnienia z
              > awsze są krzywdzące.
              Widać, że jesteś b. młodym pismakiem.
              Gdybyś miał tyle stażu co pan Sawka
              - wiedziałbyś co to za gazeta...
              • Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 04.07.01, 20:23
                Gość portalu: neon napisał(a):

>
                > Widać, że jesteś b. młodym pismakiem.
                > Gdybyś miał tyle stażu co pan Sawka
                > - wiedziałbyś co to za gazeta...

Tak się składa, ciemny neonie, że mam podobny staz

• Gość: eon Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 15:04
                  > Tak się składa, ciemny neonie, że mam podobny staz
                  Szanowny Panie Wojciechu Jachim!
                  Pomijam pańskie obrażanie czytelników.
                  Niprawda autorstwa pani Pogajnej jest w tym przypadku bezdyskusyjna.
                  Jako redaktor prowadzący powinien pan wyjasnic czytelnikom jak to jest,
                  że w takim mieście jak Szczecin jego największa instytucja kulturalna,
                  położona w centralnym, reprezentacyjnym punkcie miasta - organizacyjnie
                  nie podlega Miastu Szczecin!!!
                  I to jest temat dla pani Podgajnej!
                  Ukłony dla redakcji.

• Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 05.07.01, 20:49
                    Szanuję Czytelników, ostrzejsze słowa skierowałem jedynie do dwóch osób, w tym do Ciebie.
                    Za poradę - dziekuję.
                    • Gość: olgird Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 21:06
                      W całym tym zamieszaniu najlepsze co Ewa Pogajna zrobiła to ... zanotowała:
                      - Wypowiedź senatora Sauka, który powiedział co wiedział, lub co mu
                      podpowiedziano ... i
                      - Wypowiedź autorytetu - czyli pana Jurka Salwarowskiego, który dotknął istoty
                      sprawy.
                      Idea uczczenia pamięci Lutosławskiego jest tak znakomita, że nikt jej nie może
                      zakwestionować. Nawet urzędnicy miejscy!
                      „Decyzje Gajewskiego szkodzą imprezie”. Niestety z bólem serca ale obserwując
                      tą imprezę od początku, muszę przyznać panu Jurkowi, ze jest to prawda. To
                      przykład jak idea przerosła samego autora, który z perspektywy pakamery w
                      szczecińskiej filii Akademii Muzycznej zatrzymał się w czasie. Na początku
                      miała to być impreza promująca kompozytorów szczecińskich. Pamiętam inaugurację
                      i świetny koncert! Były tłumy. Szczecińskie prawykonania... Później – coraz
                      gorzej!
                      Atutem nadal jest Maksymiuk ale to nie może być granie jedną osobą!
                      A teraz? Czy festiwal to jeden koncert inauguracyjny? Czy ten festiwal to
                      promocja jednego, „jedynego” kompozytora Pyrzyckiego? Tego Ewa Podgajna nie
                      dochodzi. Liczy się prosty slogan: Urzędasy skąpią pieniędzy! Jak w szesnastym
                      wieku w Stettinie! Nic się nie zmieniło! Historia stoi w miejscu a pani Ewa
                      doskonale wcieliła się w trybuna piwoszy!
                      To już nie może być sposób na życie – panie Gajewski. Ludzie cokolwiek od pana
                      teraz oczekują. A pan tkwi w błogim przekonaniu, że lud wyżywi się ochłapami a
                      pan będzie spijał śmietankę finansową solo we własnej pakamerze bez
                      jakiejkolwiek kontroli instytucjonalnej!
                      W całej tej sprawie osoba pani Ewy jawi mi się jako przykład nieświadomej (lub
                      świadomej) uczestniczki nagonki, pt. Huzia na Józia urzędnika, bo ten na pewno
                      skorumpowany, bo nawet jak proponuje rozsądnie koordynować tzw. życie muzyczne
                      w mieście. Swego czasu w tym samym momencie odbywały się 3 ciekawe i podobne w
                      repertuarze imprezy muzyki poważnej w Zamku, Operze i Filharmonii - skołowani
                      melomani nie wiedzieli co zrobić z tym urodzajem. Skończyło się na tym, ze na
                      koncert Pani Agnieszki Duczmal przyszła garstka widzów i wstyd było ... (czy za
                      szczecińską publiczność, czy za lokalnych organizatorów?) –j.n.p. Gajewski.
                      „Dla mnie jest to prawdziwy krok do korupcji” – powiedział Gajewski,
                      nieświadomy znaczenia swoich własnych słów...

Pozdrowienia i ukłony.
                      • Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 08:28
                        Widzę olgird,że w końcu zaczynasz z wolna czytać tekst Pani Ewy. Ale to jeszcze
                        nie to.
                        Fakt. Zauważyłeś już, że odnotowała wypowiedzi Sauka i Salwarowskiego ale nie
                        chcesz już zauważyć (albo tego nie potrafisz),że sam tekst to także tylko
                        przedstawienie wypowiedzi 2 stron.
                        No i sprawa najważniejsza. Miej odwagę (tylko czy tchórz i manipulant może mieć
                        odwagę)przyznać w końcu,że w tekście nie tyle chodzi o to czy urzędasy miejskie
                        dadzą pieniądze ale o to, że kolejna impreza kulturalna, która mogłaby być
                        wysokiego poziomu i rangi ogólnopolskiej zniknie ze Szczecina ponieważ zadufani
                        w sobie i ślepi z nienawiści oraz rzucający błotem w innych
                        ( jak Ty na ten przykład )ludzie nie umieją się dogadać i zrobić razem coś
                        dobrego dla miasta i jego mieszkańców.
                      • Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 09:11
                        Olgird jesteś niepoprawny.
                        Znowu pokazałeś że jak kogoś nie lubisz to go obrażasz.Chodzi oczywiście o Twój
                        komentarz do wypowiedzi Pana Sauka. Tym potwierdzasz swoją klasę a raczej jej
                        brak.
                        A tak na marginesie, coś mi się wydaje, że Twoje inicjały to SS.
            • Gość: neon Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 212.160.165.* 04.07.01, 14:23
              > w kurzają mnie uogólnienia typu ja wiedziałam że to
              > wybiórcza gazeta, ponieważ uogólnienia z
              > awsze są krzywdzące.
              Widać, że jesteś b. młodym pismakiem.
              Gdybyś miał tyle stażu co pan Sawka
              - wiedziałbyś co to za gazeta...
            • Gość: cytelnik Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 195.116.71.* 05.07.01, 12:56
              pierwsze primo: uwazam ze ewa p. jest dobra dziennikarkarka, w porywach nawet
              b.dobra (mam za soba lekture wiekszej ilosci jej tekstow, nie tylko tego z
              inkryminowanym klamstwem)
              drugie primo: 'gosc z gazety wojtek' mogl sie wkurzyc poziomem dyskusji,
              rozumiem - problem w tym, ze blond-uwaga jeszcze ten poziom obnizyla (co
              zdawalo sie zrazu niemozliwe;)
              trzecie primo czyli tertio: jakiekolwiek sa stosunki m-ludzkie w redakcji, nie
              powinni na tym cierpiec czytelnicy; szkoda ze wyjasnienie p.ewy nie pokazlo sie
              na portalu wczesniej
              i last but not least: poziom dyskusji jednak wzrosl :)
              ps. nie zycze p. ewie nieomylnosci - tacy ludzie to potwory.
        • Gość: bru net Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 212.160.165.* 04.07.01, 12:27
          Z ilosci kwiatkow Wybiórczej
          wygląda na to, że żeńską część redakcji opanowały blondyny
          a mąską stanowią radarowcy z przesłuchem niezrozumiałym...
          • Gość: franek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 212.160.165.* 04.07.01, 12:57
            Nie odkryłeś niczego szczególnego.
            Gdybym miał wierzyć w to co wypisują gazety...
            już dawno przestałbym wierzyć!
            • Gość: michal Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 16:05
              Ta nagonka, pod pretekstem dyskusji jest bez sensu. To jakis belkot.
              Dziennikarz to takze czlowiek, a ludzie sie myla. I tyle na ten temat.
    • Gość: K.Dubiel Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 17:07

> Dziennikarka GNP - p. Ewa Podgajna w publikacji
      pt. "Rozgrywka" z dn. 28.06.br.
      > skłamała (inaczej: wprowadziła swoich czytelników w
      błąd i zbudowała na nim
      > swój "sensacyjny" artykuł), pisząc, że Zamek Książąt
      Pomorskich podlega
      > Urzędowi Miejskiemu w Szczecinie.

Przeczytałem tekst inicjujacy ten temat, autorstwa
      olgirda i... włos mi się zjeżył na głowie.
      Oto bowiem mamy przykład manipulowania czytelnikami
      forum Gazety w stylu najznakomitszych speców w tej
      dziedzinie z czsów komuny.
      Tylko macher z tamtej epoki mógł dać tytuł "Ewa Podgajna
      skłamała" a następnie dopiero w treści swojego wywodu
      dodać,że wprowadziła czytelników w błąd i na dodatek w
      odpowiednim dla manipulatorów z minionej epoki
      kontekście.
      Wiadomo! Ludzie zwracają uwagę na tytuły i na tej
      podstawie wyrabiają sobie opinię. Treść umieszczona po
      tytule nie jest już tak stymulująca.
      Olgird. Gratuluję! Dorównałeś komuchom z czasów
      propagandy sukcesu. A może jesteś jednym z nich?
      Niestety jesteś również tchórzem. Bowiem tylko tchórz
      pisząc o kimś z imienia i nazwiska sam nie podpisuje się
      imieniem i nazwiskiem.
      No i sprawa ostatnia. Czytałem tekst Pani Ewy kilka razy
      i żadnej sensacji w nim nie dostrzegłem.
      Jest tam jedynie szczera i bolesna informacja o tym,
      że "wykształceni" i "inteligentni" Polacy tradycyjnie
      już-dla zaspokojenia własnych wygórowanych ambicji-
      zniszczą imprezę jedyną taką w skali kraju. I nie jest
      ważne pod kogo podlega Zamek. Ważne jest co napisałem
      powyżej oraz to ,że urzędasy z Urzędu Miejskiego nie
      chcą dać na imprezę ani grosza, chyba że przy okazji
      skorzstają na tym kolesie tych urzędasów.
      W przeciwieństwie do olgirda podpisuję się imieniem i
      nazwiskiem - Krzysztof Dubiel.
      PS
      Pani Ewo. Tylko leń się nie myli. Ponadto mam
      wrażenie,że tajemniczy olgird to człowiek,
      którego "trafiła" Pani swoim tekstem i dlatego mamy
      manipulację we wrednym, dawnym stylu na łamach forum
      Gazety.
      Proszę więc nadal "dowalać" tego typu "cwaniakom".
      K.D.
      • Gość: olgird Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 18:44
        Gość portalu: K.Dubiel napisał(a):
        > Tylko macher z tamtej epoki mógł dać tytuł
        Osobiście uczę się na GNP - to ich szkoła!!!
        > Olgird. Gratuluję! Dorównałeś komuchom z czasów
        > propagandy sukcesu.
        Dzięki, nie ukrywam, że towarzysz Urban jest moim medialnym idolem!
        A może jesteś jednym z nich?
        Legitymacji jeszcze nie posiadam. Czekam na oferty!
        > Czytałem tekst Pani Ewy kilka razy
        > i żadnej sensacji w nim nie dostrzegłem.
        Sensacją, choć przyznam w Szczecinie standardową jest
        "wykrywanie" spisku urzędasów, którzy "normalnie kurde, panie tego przeszkadzają
        obywatelowi w melomaństwie tutejszym" (mówiąc językiem Kiepskich ... pismaków).
        > Jest tam jedynie szczera i bolesna informacja o tym,
        że jeden facet wodzi za nos gazetę i ludzi, którzy ją czytają.
        > I nie jest ważne pod kogo podlega Zamek.
        Owszem ważne bo dobry gospodarz nie da się łatwo okraść!
        > urzędasy z Urzędu Miejskiego nie
        > chcą dać na imprezę ani grosza
        Owszem chyba nie czytałeś dokładnie tego tekstu.
        Urzędnicy nie chcą aby taki festiwal robiła jedna osoba bez jakiejkolwiek
        współpracy instytucjonalnej. I to rozumiem.
        > chyba że przy okazji skorzstają na tym kolesie tych urzędasów.
        Takie rozumowanie ujawnia jedynie myślenie autora i jego ścieżki działań...
        > mam
        > wrażenie,że tajemniczy olgird to człowiek,
        > którego "trafiła" Pani swoim tekstem
        Niestety nie znam pani Ewy i osobiście tylko krew mnie zalewa jak widzę
        pismaka dającego uwikłać się w jedynie słuszną rację.
        Więcej obiektywizmu panie i panowie!!!
        • Gość: obrazony Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 195.116.71.* 06.07.01, 11:38
          nie wiem czy zwrociliscie uwage na zaplatanego w tym galimatiasie wczorajszego
          posta 'wojtka z gazety'. otoz tlumaczy sie on ze nie obrazil czytelnikow...
          bo 'ostrzejsze slowa' skierowal tylko do 2 osób. brawo. od ilu sztuk
          sa 'czytelnicy'? jesli od 3, to mozna ich uznac za obrazonych, bo ja sie
          dopisuje. z powazaniem.
          • Gość: wojtek Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szcz.gazeta.pl 09.07.01, 13:14
            Gość portalu: obrazony napisał(a):

> nie wiem czy zwrociliscie uwage na zaplatanego w tym galimatiasie wczorajszego
            > posta 'wojtka z gazety'. otoz tlumaczy sie on ze nie obrazil czytelnikow...
            > bo 'ostrzejsze slowa' skierowal tylko do 2 osób. brawo. od ilu sztuk
            > sa 'czytelnicy'? jesli od 3, to mozna ich uznac za obrazonych, bo ja sie
            > dopisuje. z powazaniem.

Do obrażonego: pozwól, że wprowadze cie w arkana logiki. Jesli jedna pani mówi o GW �wybiórcza�
            a drugi pan o jej dziennikarzach �pismaki� to oznacza, że oboje nie szanują Gazety Wyborczej. Skoro jej
            nie szanują, należy wnosić, że jej nie czytają. A skoro jej nie czytają, tzn. - nie są jej czytelnikami. Ergoi:
            moje stwierdzenie, że jakieś słowa skierowałem nie do czytelników, tylko do dwóch konkretnych osób,
            jest uprawnione.
        • Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 08:52
          Szkoda tylko,że nadal jesteś tchórzem i się nie przedstawiłeś.
          Ale jeszcze większa szkoda tyle że nie dla Ciebie, że zarzuciłeś komuś kłamstwo
          i budowanie na nim tekstu, podczas gdy w rzeczywistosci była to zbędna pomyłka,
          która nie miała wpływu na wnioski wypływajace z tekstu. Jakby nie było sam
          obecnie formułujesz takie wypowiedzi na forum, z których wynika, że chodi Ci o
          sposób postępowania dotychczasowego organizatora festiwalu, którego bardzo
          nienawidzisz (co rzuca się w oczy w trakcie czytania twoich wypowiedzi - a
          najbardziej Cię boli, że on na tym może zarobić i to bez Ciebie).
          Zresztą pałanie nienawiścią i opluwanie ludzi to cecha charakterystyczna dla
          specyficznej kategorii współczesnych Polaków (zaliczam do nich i Ciebie).
          Wyznają oni teorię: najpierw obrzucę błotym i fekaliami a jak już rozejdzie się
          smród to ewentualnie przedstawię argumenty,które może trochę odbiegną od
          pierwotnie ogłoszonych faktów ale przecie nie o fakty chodzi tylko o
          sponiewieranie człowieka i danie upustu swojej nienawiści.
    • Gość: olgird Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 20:55
      Gość portalu: Ewa Podg napisał(a):
      > Wazniejsze od tego, komu podlega Zamek jest to, ze prestizowy Festiwal im.
      > Lutoslawskiego nie dostal od miasta ani grosza.
      Pod tym samym pretekstem organizator wykorzystując takich pismaków jak Pani
      co roku chce wypracować sobie interes bez jakiejkolwiek kontroli za publiczne
      pieniądze.
      To właśnie dla tego z nikim nie chce współpracować co udowodnił przez lata. Jest
      skłócony ze wszystkimi - proszę zapytać w Filharmonii i w Zamku. Tego już Pani
      nie zrobiła bo to byłoby wielostronne pokazanie tematu
      a na to już nie ma miejsca.
      Niestety nie jestem związany ani z urzędem ani z bohaterami Pani artykułu.
      Ten tekst daje mi tylko przykład jak łatwo jest w Szczecinie urobić pismaka.
      I to mnie boli jako czytelnika waszej gazety!!!
      (jeszcze)

• Gość: andrzej Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: 212.77.96.* 04.07.01, 21:17
        Pamiętam, że w tym artykule była wypowiedź dyrektora
        filharmonii, który zjechał festiwal. Więc oco ci
        Olgird chodzi
        • Gość: olgird Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 21:31
          Gość portalu: andrzej napisał(a):
          > Więc oco ci Olgird chodzi?
          O to, że kiedy biorę do ręki Gazetę to chcę być informowany
          a nie pakowany w bzdurne tezy poparte niekompetencją.
          Ot co.
          Pani Ewie życzę samych dobrych (rzeczowych), tekstów bo i takie potrafi pisać!

• Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 17:03

> Gość portalu: andrzej napisał(a):
            > > Więc oco ci Olgird chodzi?
            > O to, że kiedy biorę do ręki Gazetę to chcę być informowany
            > a nie pakowany w bzdurne tezy poparte niekompetencją.
            > Ot co.
            > Pani Ewie życzę samych dobrych (rzeczowych), tekstów bo i takie potrafi pisać!
            >

Olgird!
            Bzdurną tezę to sformułowałeś Ty inicjując temat dyskusji na forum Gazety.
            Na dodatek poparłeś to kłamliwą manipulacją.
            Podsumowując:nie czyń drugiemu co tobie niemiłe
          • Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 18:43
            Olgird.Ty chyba nie przeczytałeś uważnie omawianego tekstu Pani Podgajnej.
            Tam przecież mamy opinie obu stron i żadnych tez.
            Tezy i to wyssane z palca formułujesz Ty na forum Gazety.
            Istnieje jeszcze druga możliwość - umiesz czytać ale w swym zacietrzewieniu nie
            umiesz myśleć nad tym co przeczytałeś.
      • Gość: K.DUBIEL Re: Ewa Podgajna skłamała... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 18:36

> Gość portalu: Ewa Podg napisał(a):
        > > Wazniejsze od tego, komu podlega Zamek jest to, ze prestizowy Festiwal im.
        >
        > > Lutoslawskiego nie dostal od miasta ani grosza.
        > Pod tym samym pretekstem organizator wykorzystując takich pismaków jak Pani
        > co roku chce wypracować sobie interes bez jakiejkolwiek kontroli za publiczne
        > pieniądze.
        > To właśnie dla tego z nikim nie chce współpracować co udowodnił przez lata. Jes
        > t
        > skłócony ze wszystkimi - proszę zapytać w Filharmonii i w Zamku. Tego już Pani
        > nie zrobiła bo to byłoby wielostronne pokazanie tematu
        > a na to już nie ma miejsca.
        > Niestety nie jestem związany ani z urzędem ani z bohaterami Pani artykułu.
        > Ten tekst daje mi tylko przykład jak łatwo jest w Szczecinie urobić pismaka.
        > I to mnie boli jako czytelnika waszej gazety!!!
        > (jeszcze)
        >
        Olgird,Olgird. Po co te kolejne kłamstwa. Przecie pewnym jest-na podstawie
        analizy formułowanych przez Ciebie wypowiedzi (między innymi typowo urzedowy styl
        ich formułowania)- że jesteś tzw. osobą zainteresowaną w sprawie opisanej przez
        Panią Podgajną.
        Wstydź się kłamczuszku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka