IP: *.fnet.pl 31.05.05, 23:24
sedina.pl
Portal Miłośników Dawnego Szczecina

wprowadził cenzurę,

teraz tylko lepsi (czyli zalogowani) mogą postować,
reszta musi pościć

(taki świat, bezpieczeństwo, czipy, bezpieczeństwo,
zero wolności)

Obserwuj wątek
    • skuter70 Re: sedina.pl 01.06.05, 08:31
      zalogowanie zdaje sie nic nie kosztuje
      • student1 Re: sedina.pl 01.06.05, 08:37
        widocznie administratorzy sedina pl poczuwają się do odpowiedzialności za
        teksty umieszczane na ich stronie
        w przeciwieństwie do GW
        • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 01.06.05, 19:36
          jestem zwyczajny i cenię sobie swoją wolność (jak i innych),
          nie wszystko jest dla wszystkich,
          ja to rozumiem i szanuję,

ale fakt pozostaje faktem: COŚ tylko dla swojaków

(A TO MI BRZYDKO PACHNIE)
          i tyle
          • Gość: mamoniowa Re: sedina.pl IP: 62.69.200.* 01.06.05, 21:40
            Bylam tysieczna osoba, ktora sie zalogowala na tej stronie (sami mnie o tym
            poinformowali). Obiecanej nagrody jak nie ma tak nie ma he he he.
            • albert_c Re: sedina.pl 02.06.05, 13:03
              a co na to Arek i inni czytajacy to forum z sediny.pl?:)

mi osobiscie to tam nie przeszkadza i nie widze w tym niczego co by naruszalo
              wolnosc, czyjakolwiek...
              • Gość: mamoniowa Re: sedina.pl IP: 62.69.200.* 02.06.05, 21:24
                ja nawet zalu nie mam za te obiecanki-cacanki :-)
    • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 03.06.05, 22:42
      coś tam się dzieje, może to jest dobro całe, może?

sedina.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=2263
    • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 03.06.05, 22:58
      i

sedina.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=442&mode=thread&order=0&thold=0

nawet mam kilka konkretów, ale pozostaną u mnie bo forum tylko dla swojaków

(a sedina.pl chce się rozwijać)
      • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 13.06.05, 20:42
        no, niestety,
        sedina.pl stała się klubem wzajemnej adoracji

(tak przynajmniej to wygląda)
    • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 13.06.05, 20:53
      ZA PORTALEM:
      Ksiega gości :: rejestracja

jolawit (jolawit@o2.pl)
      Bardzo mi się podoba portal milośników dawnego Szczcina.Po wielu próbach
      zarejestrowania się,dziś wreszcie udało mi się.Moja radość trwała krótko,przy
      próbie logowania,zobaczyłam napis,że mam niewłaściwy login Ten portal jest
      strzeżony jak forteca,czy aby nie przesadzacie ?Sorry,że muszę wpisać te słowa
      do księgi gości,ale jestem zła,że nie mogę się dostać na stronki mojego
      ukochanego Szcze

(COŚ W TYM JEST)
      • Gość: Yomi Re: sedina.pl IP: *.chello.pl 14.06.05, 14:50
        Jezeli jolawit masz problemy z zalogowaniem sie prosze skontaktuj sie z administratorem (Arkiem Bisem) - na pewno cos wymysli. Namiary znajdziesz na witrynie portalu.
        Pozdrawiam
        Maciej
        • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 14.06.05, 15:04
          Nie pisałem o tym wczesniej bo chyba nie musze sie tłumaczyc ze wszystkiego co
          pieszy znajdzie na sedina.pl - ale ta sprawa została załatwiona "od reki".
          Ksiege gości czytam "na bieżąco".
    • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 14.06.05, 12:46
      No cóż. Mogę powiedziec tylko że mi przykro to raz. Bo zupełnie nie rozumiem
      Twojej motywacji.

Dwa, że sie jeszcze taki nie urodził coby wszystkim dogodził to dwa.

Drogi pieszy kilka razy zachecałem Cię do logowania. Coż twój wybór. Dlatego
      kilka słów:

1. Możliwość pisania tylko przez zalogowanych uzytkowników jest standardem na
      wielu forach. A na sedina.pl została wprowadzona na prośbę użytkowników którzy
      wielokrotnie musieli wysłuchiwać dziwnych i niecenzuralnych wypowiedzi.
      Nierzadko byli tez obrażani. Paradoksalnie wprowadznie cenzury (wg ciebie)
      sprawiło że ze takie przypadki zniknęły zupełnie...

2. W ponad rocznej historii portalu tylko raz (w ubieglym tygodniu)
      zablokowalismy uzytkownika ze wzgledu na zachowanie. Pozostalych 1500 pisze i
      pisac moze....

3. Czy jest to coś dla swojaków ? Hmmm Chyba ze jako swojaka potraktujemy
      kazdego kto chce sie zalogowac za darmo. Dodatkowo sprawa dotyczy TYLKO pisania
      postów. Przegladanie forum, pobieranie plikow, czytanie artykułów czy galerii
      jest i bylo dostepne...

4. Forum podziemne posiada czesc zamknieta. Wynika to z bardzo prostej
      przyczyny. Grupa osób wymienia sie doswiadczeniami i lokalizacjami nowych
      dostepnych obiektów. Zamkniecie miało na celu unikniecie sytuacji gdy jakis
      mlody czlowek wpadnie gdzies i zrobi sobie krzywde a potem ja bede scigany
      przez opiekunow ze otwarcie pisze o takich miejscach. Dodatkowo wiele z
      podawanych wczeniej na otwartym forum w krotkim czasie bylo niszczone przez
      wandali i tzw. zlomiarzy... Dlatego z dwojga zlego wole wysluchiwac narzekania
      ze forum jest zamkniete (na szczescie tylko pieszego) niz ze forum jest otwarte
      i mlodziez krzywde sobie zrobi czy zlomiarze rozbieraja nierzadko zabytki...

5. Klub wzajemnej adoracji - a i owszem. Aczkolwiek co chwile pojawiaja sie
      coraz to nowi adoratorzy, dla ktorych przeszkoda nie jest zalogowanie sie, bo
      CHCĄ i MAJĄ coś do powiedzenia. Jesli pieszy ma cos ciekawego do zaproponowania
      zapraszam do klubu...

6. Mamoniowa - przepraszam. Naprawde liczylem ze sie pojawisz na naszym
      spotkaniu, a potem kontakt sie urwal (z mojej winy) naprawde nie wiem co moge
      ci podarowac ale cos wymysle - obiecuje...

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim z cieple slowa. Wszelkie uwagi (wbrew temu co
      twierdzi pieszy) mozna wyrazic na forum (fakt wymaga zalogowania) i o nich
      szczerze porozmawiac. Wspomniany artykuł "co dalej z sedina.pl" wysołał dość
      ciekawą dyskusję o której pieszy nie raczył wspomniec...

Arkadiusz Bis
      Administrator Portalu
      sedina.pl
      Portal Miłosników Dawnego Szczecina
      • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 14.06.05, 12:48
        Jeszcze wazne słowko uzupełnienia.

Tzw. cenzura została wprowadzona w okolicy Wielkanocy 2005.
    • Gość: szperacz88 Re: sedina.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:42
      Popatrzmy trzeźwo na problem logowania itd.
      Były już przypadki że miłośników dawnego szczecina wyzywano od najgorszych,
      ponadto pisano z wieloma przekleństwami oraz w sposób obrażający innych, więc
      było to niezbęde. Jednak z drugiej strony przyznam że osoby starsze, lub
      początkujące w internecie lub w pracy z komputerem moga nie wiedzieć jak nalezy
      sie rejstrowac lub logowac co także jest problemem bardzo dużym, bowiem mają oni
      utrudniony dostep.
      Jedynym wyjściem byłoby otwarcie forum dla wszystkim, ale w zamian za to że nikt
      nigdy nie przeklnie, nie bedzie się kłócił, wyzywał itp. Jednak sami wszyscy
      wiemy że to niemożliwe, że zawsze znajdzie się ktoś kto wyłamie sie z tych zasad.
      • Gość: sz Re: sedina.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:48
        Zapomniałem dodac, że na rozumiem problem bo np. wchodzę sobie na jakiś portal z
        grami w celu znalezinia kodów do jakiejś gry, wyszukuje kod na liście klikam n
        niego, i wyskakuje że musze sie zarejstrować, co czasami jest denerwujące, ale
        jak mus to mus.
    • Gość: Aygon Re: sedina.pl IP: *.digitalnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:22
      Witam. Wcale nie uważam iż stanowimy zamknięte forum, przecież każdy może
      wejść na strone i przeglądać zasoby, a zalogowanie się w celu pisania na forum
      nie uważam za problem (na wielu ciekawych stronach trzeba się logować, tak
      administratorzy pilnują porządku, a jak ktoś nie chce ujawniać e-maila to niech
      sobie założy jakiś osobny darmowy adres tylko do rejestracji i ma spokój,
      zresztą myślicie że administratorzy nie znają adresów z których wchodzi się na
      stronę nawet jak się nie zaloguje?:) Serwer wszystko odnotowuje i są
      statystyki. Na sedinie nikt przecież spamu nie wysyła ani zadnych ankiet więc
      dostaje się tylko login i hasło raz na maila. Dla wciągnięcia nowych osób
      stworzony został na forum dział z zagadkami dla poczatkujących żeby nie
      odstraszać poziomem trudności, a jest to bardzo przyjemny sposób poznawania
      naszego miasta i prawie każdy z nas zaczynał od łatwych zagadek lecz apetyt i
      wiedza w miarę "jedzenia" rosły. Zapraszam gorąco do zgadywania, bo to tylko od
      was zależy czy to bedzie się kręcić. Niech nowi użytkownicy zadają pytania,
      opisują zasłyszane ciekawostki, przesyłaja ciekawe zdjęcia, bo jeśli Wy, nowi
      użytkownicy nie będziecie się włączać to wtedy portal zacznie się w sobie
      troche zamykać a tego właśnie chcemy uniknąć.
      PS. Jeśli ktoś ma problemy z logowaniem czy inne, jakieś pytania i/lub
      wątpliwości to naprawdę proszę napisać maila do administracji potralu i
      gwarantuję że zostaną dołożone wszelkie starania aby problem rozwiązać. Tutaj
      każde pytanie o pomoc nie zostanie bez odpowiedzi.
      PS2. Mamy ponad 1500 zarejestrowanych użytkowników więc ciężko nas nazwać
      portalem "zamkniętym", co do nagrody za 1000 miejsce :) słowo się rzekło,
      kobyłka będzie;).
      • Gość: mamoniowa Re: sedina.pl IP: 62.69.200.* 15.06.05, 00:06
        No wlasnie jako 1000 osoba, ktora odwiedzila portal, potwierdzam :-)
        • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 15.06.05, 21:36
          przyjmuję wszystko do wiadomości,
          takie wasze prawo i nic mi do tego,
          wyraziłem swoje zdanie.

(i tyle)

pozdrawiam
          • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 16.06.05, 11:50
            Nie mój drgoi pieszy.
            Ty nie wyrazieles swojego zdania.
            Wyrazeniem swojego zdania byłoby stwierdzenie faktu jakim jest.

Ty natomiast pozwoliles sobie na ocene tego i do tego wybiórczo potraktowales
            pewne fakty jednak nie przedstawiłeś ich obiektywnie. Ale cóż takie Twoje
            prawo.

Demokracje ktora wymogla na mnie wola wiekszosci uzytkownikow odebranie
            mozliwosci pisania niezalogowanym a ktora nazwales cenzura - pozwala pisac
            Tobie takie-tam.

Dlatego podtrzymuje ze jest mi przykro i zastanawiam sie w jakim celu to
            pisales...

A ze posmrodziles troche na nas - zawsze cos z tego smrodu zostanie - nawet
            jesli to co napisales nie zawsze i nie do konca jest zgodnie z prawda...

Niemniej pozdrawiam i stale zapraszam do czytania ogladania i pobierania.
            • Gość: pieszy Re: sedina.pl IP: *.fnet.pl 16.06.05, 19:45
              drogi Busol'u,
              dwa różne zdania nie oznaczają dwóch faktów

tak jak trzy trzech itd.

(a fakt jast tylko faktem)

oczywiście jak każdy mam prawo do ocen i tego bronię,
              oceniam to co jest mi dostępne i znane, i można ze mną polemizawać.

myslę jednak, że mój głos pozwolił wyprostować sprawę z mamoniową, a ponadto
              jeżęli sedina.pl jest otwarta i nie zformalizowana to jest to głos w sprawie.

(najgorsze jest głaskanie)
              pozdrawiam, oczywiście będę was odwiedzał,
              cenię waszą pracę.
              powodzenia
              • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 17.06.05, 08:37
                To w takim razie bardzo mi milo.

Zapraszam a nawet wespre w procesie logowania
        • Gość: Busol Re: sedina.pl IP: *.system.szczecin.pl 17.06.05, 21:54
          Mamoniowa - Wyslalem maila ale odpowiedzi nie odstalem. Jesli go nie dostalas
          prosze o kontakt admin(at)sedina.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka