Dodaj do ulubionych

A co by było gdyby wkroczyła.........

08.08.02, 23:07
.....do akcji policja.
Moze ktos chciał zeby tak sie stało i pod Odra zaczela by sie interwencja.
Kto zapanowal by nad taka iloscia ludzi. Nie wiem jakie byly nastroje wsrod
stoczniowcow ale wydaje mi sie ze ci ludzie sa juz bardzo zdesporowani.
Moze w Szczecinie znow polala by sie krew.
Tych policjantow chyba trzeba nagrodzic za opanowanie tak wybuchowej sytuacji
a nie odwolywac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 08.08.02, 23:22
      Też mi się tak wydaje.Bo interwencja pod samą Odra do rozlewu krwi napewno by
      doprowadziła. Było trzeba zatrzymać ich na terenie stoczni.Albo w gabinecie
      dyrektora jak byli. Na zewnatrz byłaby tragedia napewno.Tylko szkoda
      zawieszonych ludzi. Bo głowy lecą nie w Warszawie a tutaj.Słuchajcie to była
      sytuacja bez wyjścia. Jakby wkroczyła policja i byłaby zadyma tez by tych ludzi
      wywalili z roboty - nieinterweniowali tez jest aferA
    • bollo100 Re: A co by było gdyby wkroczyła......... 08.08.02, 23:58
      A moze chcieli tych ludzi udupic. I szukali tylko jakiegos haka.
      Dzisiaj duzo rozmawialismy o tym i prawie kazdy mowil ze moglo dojsc do duzo
      wiekszej tragedi.
      Wyglada na to ze polacy tez tak uwazaja .
      Durczok mowi o warcholach juz to slyszalem potem lala sie krew.
      • jottka chwilkę, 09.08.02, 00:02
        policja nie jest od gdybania, policja jest właśnie po to, żeby wkraczać w
        sytuacji naruszania prawa, już nie mówiąc o tak drastycznych zajściach.

nie spieram się, że może to trzeba było wcześniej załatwić, ale policjant jest
        również od tego, żeby myślał, i właśnie do interwencji oraz utrzymywania ładu
        społecznego powołany.
        • bollo100 Re: chwilkę, 09.08.02, 00:04
          a ILU ICH BYLO widac ze jestes mloda . Bo nie wiem czy ktos zapanowalby by nad
          tym tlumem.
          • jottka Re: chwilkę, 09.08.02, 00:13
            słuchaj, ja się nie domagam, żeby jeden policjant otaczał i rozganiał
            iluśtamsetny tłum :)

przypuszczam natomiast, że policja wie, co się w mieście dzieje, potrafi
            korzystać z urządzeń tele, potrafi zaplanować szybką akcję, ściągnąć posiłki,
            jeśli trzeba, albo porozmawiać z kilkorgiem ludzi, jeśli trzeba inaczej.

bo jeśli nie umie, to nie ma państwa, no ale do takiego katastrofizmu na razie
            jeszcze chyba nie doszliśmy? żaląc się nad biedną policją, nic nie osiągniemy,
            to jest trudna i nierzadko brutalna praca, tyle że dlatego właśnie policję się
            utrzymuje.

raz jeszcze powtórzę - policja musi umieć zaprowadzić spokój, bo od tego jest,
            i najlepiej, żeby to czyniła w pokojowy sposób, ale nie wolno jej stać z boku.
        • Gość: JACEK Re: chwilkę, IP: 64.9.159.* 09.08.02, 00:37
          Powinni wkroczyc , zlac dupe tym co maja prawo w dupie i zadaja samosadow !!!!! W panstwie prawa nie ma miejsca
          dla samosadow !!!!!! Powtarzam, NIE MA !!!!!!!!!!!!!! a kazde odstepstwo od tej reguly gwalci PRAWO !!!!!!!!
          Ps a jak by wkroczyli to pewno by sie znalazla banda ignorantow prawa krzyczaca o policyjnej brutalnosci !!!!! Ale
          napewno paru gieroji z kilku tysiecznego tlumu by sie powstrzymalo od samosadu w przyszlosci !!!!!!! TYLE !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: MAX Re: chwilkę, IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 23:11
          O tak ważnych decyzjach powinien decydować szef Policji, albo i sam minister
          Janik. To minister jest odpowiedzialny, to ministra podwładni nie podjeli
          działań, to minister dobiera sobie kadry.

Janik dał ciała.
    • bollo100 Re: A co by było gdyby wkroczyła......... 09.08.02, 00:25
      A kiedy bylas ostatnio na ulicy w Polsce, kiedy rozmawialas z ludzmi.
      Moze dioptri masz za malo i nie widzisz ze wystarczy iskra zeby zaczela sia
      pozoga.
      Tego chcesz?
      • jottka Re: A co by było gdyby wkroczyła......... 09.08.02, 00:28
        czekaj, bo zaczynam dostrzegać ciekawą prawidłowość pt. domniemany cel uświęca
        środki.

ilu ludzi można bezkarnie pobić, żeby uratować ulice przed pożogą? rozumiem, że
        jeden człowiek to pestka

• bollo100 Re: A co by było gdyby wkroczyła......... 09.08.02, 00:43
          Nie nie dostrzegasz . Nikogo nie wolno bic. Od wymiarzania sprawiedliwosci sa
          sady nie tlum na ulicy.
          Nie podoba mi sie to tak samo jak tobie( patrz inne watki na ten temat)ale
          musisz sie wczuc w sytuacje zarowno jednej , drugiej strony jak i
          pokrzywdzonego prezesa.
          Przecierz ci ludzie to nie sa lumpy spod ciemnej gwiazdy tylko normalni ojcowie
          rodzin.
          Zobacz do czego doprowadzila transformacja.
          Podejrzewam ze ze spokojnych ludzi zrobila bandytow.
          A [policja powinna zalatwic to po cichu.
          Chyba ze chcesz ogladac plonace miasto.
          pzdr
    • Gość: Rychu Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 07:39
      Nie demonizujmy grupy pseudostoczniowców szwędających sie po ulicach i
      rzucających jajami. Nie przesadzajmy z tymi płonacymi miastami i buntem
      powszechnym. Nasze społeczeństwo w większości jest rozsądne w działaniu, a
      malkontenckie w sposobie wyrażania emocji. Do tego bierne i niezorganizowane.
      Przywódcy Komitetu Protestacyjnego chcą tylko rękami tych ludzi ugrać swoje
      małe interesiki wynikające z powiązania Solidarności 80 z Samoobroną. Za tym
      psedobuntem robionym przez tych pseudostoczniowców nie ma żadnej myśli. W
      większości jest to napływowa społeczność z Mazur czy Podlasia zdolna tylko do
      pyskowania i ewentualnie, w grupie, zlania faceta pięściami po łbie, bo nie
      było skąd sztachet z płotu wyrwać. Tyle oni maja wspólnego z buntownikami, co
      rosół z kury z bulionem francuskim.
      Jeżeli usprawiedliwiamy emocje grupy, to proponuję kibolom po każdym meczu
      piłkarskim wieszać zawodników drużynu przegranej. Możemy zacząć po meczu Polska-
      Belgia. Ewentualnie proponuję podsunąć uczniom sposób na dobre stopnie -
      każdego nauczyciela stawiającego dwóje należy zlinczować.
    • Gość: M Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 09.08.02, 08:33
      Mam przyjaciela policjanta w moim wieku (studenta). Rozmawiałem z nim na temat zajść na terenie Odry i innych działań stoczniowców. To, co powiedział o sobie i kolegach z jednostki zdziwiło nawet mnie. Wydawało mi się do tej pory ze policja potępia działania stoczniowców dopiero on mi uświadomił jak wielu z nich chętnie przeszłoby na drugą stronę. Oni tez maja już dość chamstwa polityków, czy swoich szefów, załatwiania awansów tylko i wyłącznie po znajomości.
      • Gość: Rychu Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 08:41
        Oraz stałą pensję, wszelkie zabezpieczenia socjalne, urlop, zwolnienie
        lekarskie, mundurowe itp. Moi znajomi, prawdziwi stoczniowcy, też chętnie
        zamieniliby się z nimi. Może ich skontaktujmy.
        • skuter70 Re: A co by było gdyby wkroczyła......... 09.08.02, 08:45
          Gość portalu: Rychu napisał(a):

>Moi znajomi, prawdziwi stoczniowcy, też chętnie
          > zamieniliby się z nimi. Może ich skontaktujmy.

nietak dawno policja przyjela kilkadziesiat osob do pracy
          po pierwszej wyplacie wiekszosc rzucila robote w diably

a stoczniowiec, ktory dostawal 2000 na lape albo wiecej na pewno nie bedzie sie
          chcial w policji zatrudnic
          no i trzeba miec mature

• Gość: Rychu Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 08:54
            Powtarzam: nie mylcie facetów z remizy strażackiej ze stoczniowcami, w
            większości ludźmi wykwalifikowanymi. Kadra techniczna, mająca wypowiedzenia z
            pracy w rękach - chetnie podjęłaby jakąkolwiek pracę. Natomiast masz rację - do
            stoczni na odpowiedzie stanowiska trzeba mieć maturę.
          • Gość: naim Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.telan.pl 09.08.02, 08:57
            Rychu: 99,9% racji. Jurczyk , Gnojek i inne leppy wlczyć będą do końca dni
            swoich i naszych o Polskę bez Niemców i socjalizm z ludzką gębą
            Co do policji i ich zarobków. To jest tak jak kiedyś z górnikami( nie o
            wysokość zarobków mi idzie, ale o fakt posiadania stałej pracy): mówił, że
            zrabiał np 3000 tyś. , ale nie liczył 13-tki, Barburki, deputatu, innych ulg i
            należnych świadczeń itd.
    • Gość: ZetKa Re: A co by było gdyby wkroczyła......... IP: *.net.com / 3.111.148.* 09.08.02, 08:58
      > Moze ktos chciał zeby tak sie stało i pod Odra zaczela by sie interwencja.
      > Kto zapanowal by nad taka iloscia ludzi. Nie wiem jakie byly nastroje wsrod
      > stoczniowcow ale wydaje mi sie ze ci ludzie sa juz bardzo zdesporowani.
      > Moze w Szczecinie znow polala by sie krew.
      I trudno. Widac tak trzeba. Nie bylo odpowiednio wczesniej zadnych dzialan, to
      sie stoczniowcy rozbestwili. Uwazam, ze gdyby trzeba bylo, nalezaloby teren
      wrecz spacyfikowac. Bo jesli pozwala im sie na coraz bardziej bestialskie
      zachowania, oni rozbestwiaja sie coraz bardziej. Lepiej teraz zpacyfikowac
      grupke stoczniowcow-chuliganow, niz potem walczyc z cala Polska strajkow, ktore
      wszystkie beda sie konczyly pobiciami, mordami, itp.
      Nie rozumiem jednego: skoro wlamuje mnie sie ktos do mieszkania, albo bije mnie
      na ulicy, policjant ma prawo go pobic. Jesli ktos mu pomaga - tez ma prawo
      pobic, czyz nie? Jesli ktos atakuje policjanta - tym bardziej nalezy mu sie
      lanie w obronie policjanta.
      Wiec czemu stoczniowca juz uderzyc nie mozna, w czasie, gdy on moze pobic
      kazdego?

> Tych policjantow chyba trzeba nagrodzic za opanowanie tak wybuchowej sytuacji
      > a nie odwolywac.
      Nagrodzic, za te rozboje, ktore wywolaja bezkarni stoczniowcy i ich nasladowcy.
      • Gość: MAX Re: A co by było gdyby wkroczyła.....ZetKa WON !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 23:40
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Moze w Szczecinie znow polala by sie krew.
        > I trudno. Widac tak trzeba. Nie bylo odpowiednio wczesniej zadnych dzialan,
        to
        > sie stoczniowcy rozbestwili. Uwazam, ze gdyby trzeba bylo, nalezaloby teren
        > wrecz spacyfikowac.

Ktoś kto chce, aby w naszym mieście polała się krew nie zasługuje na to, aby
        mieszkać w Szczecinie. I to bez względu na to czyja jest to krew, prezesa,
        stoczniowca, szwaczki. Nie ma to znaczenia.

WON ZE SZCZECINA !!!

• Gość: Stefan Puknij się w głowę bollo - puk puk IP: *.ipartners.pl / 157.25.198.* 09.08.02, 10:59
      bollo100 napisał:

> .....do akcji policja.
      > Moze ktos chciał zeby tak sie stało i pod Odra zaczela by sie interwencja.
      > Kto zapanowal by nad taka iloscia ludzi. Nie wiem jakie byly nastroje wsrod
      > stoczniowcow ale wydaje mi sie ze ci ludzie sa juz bardzo zdesporowani.
      > Moze w Szczecinie znow polala by sie krew.
      > Tych policjantow chyba trzeba nagrodzic za opanowanie tak wybuchowej sytuacji
      > a nie odwolywac.

A co by było gdyby Waluś np. dostał w wyniku całego zajścia np. zawału serca,
      albo ktoś by mu włorzył nóż pod żebra i zmarł. Co? Kto by odpowiadał za to
      morderstwo - inaczej tego nie można nazwać. Kto powiedziałby jego rodzinie,
      dzieciom że bardzo dobrze że policja nie interweniowała, że to dlatego że nie
      płacił. A co do płacenia to Waluś jest prezesem, ale właściciele Odry siedzą
      sobie w Poznaniu, z dala od kłopotów!
      • bbury Re: Puknij się w głowę bollo - puk puk 09.08.02, 12:26
        Właśnie - tak naprawdę Waluś to pionek - a tłuszcza bije nie tego kogo NAPRAWDĘ
        trzeba. Tłum jest głupi i bezmyślny. A jeszcze gorzej że aktualnie jest (był)
        bezkarny. Zostawmy więc wymierzanie sprawiedlowści systemowi prawa tworzonwmu
        od kilku tysięcy lat.

I na marginesie: SSmani też byli przykładnymi ojcami itd itp. To że ktroś jest
        porządnym ojcem rodziny o niczym nie świadczy.
    • Gość: ProJack NO BEZ JAJ! IP: *.ekon1.ar.szczecin.pl 09.08.02, 12:36
      Jesli mozna pobic czlowieka na oczach 40 policjantow to mam sie czuc
      bezpiecznie? Jesli w mojej firmie sa niezadowoleni pracownicy to czy wpadna po
      mnie ich znajomi z innej firmy? Czlowieku, policja jest od tego by stac na
      strazy sprawiedliwosci! Od tego maja palki i bron. Gdyby tlum nie zrozumial
      palek to moze zrozumialby gdyby padlo 15 stoczniowcow! Cholera, mandat za
      przekroczenie predkosci pewnie pochwalasz, ale nieinterweniowanie na lincz nie?
      W kazdym cywilizowanym kraju do tego by nie doszlo, jesli trzeba opanowac tlum,
      a nie ma innej mozliwosci jak bron - nalezy strzelac. Ich ciezka sytuacja nie
      tlumaczy chamstwa i rozboju!
      • Gość: Rychu Re: NO BEZ JAJ! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 23:37
        Mandat za przekroczenie prędkości pochwalam, jak wlepiją innym, a nie mnie.
        Przecież po ulicach chodzą dzieciaki i taki wariat może spowodować poważny
        wypadek. Ja oczywiście zdążyłbym wychamować. Takich złodziejskich prezesów
        trzeba lać i patrzeć, czy równo puchnie. Ja oczywiście też czasem ludziom nie
        płacę terminowo, ale po prostu nie mam z czego, przecież nie zlikwiduję lokat.
        Żona zorganizowała wczoraj w sklepie w którym pracuje trochę polędwiczki
        wieprzowej na szaszłyk, przecież temu właścicielowi sklepu nie ubędzie, a
        zresztą i tak mizernie u niego zarabia.Syn przyniósł mi radio do samochodu z
        Turzyna za 300 zł. Takie samo w sklepie kosztuje 1200 zł. Wiem, bo niedawno
        wybili mi szybę i ukradli identyczne. To cholerni złodzieje! A tego łobuza, co
        od nich kupił, rwałbym na pasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka