Gość: rock IP: 212.160.190.* 12.08.02, 16:02 Co myślicie o tej kandydaturze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ret Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 14:46 Tak popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.08.02, 17:26 Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sevenn Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta UHAHAHHA IP: 212.14.60.* 20.08.02, 20:49 Gość portalu: rock napisał(a): > Co myślicie o tej kandydaturze? chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK spoza ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co Odpowiedz Link Zgłoś
lupin2 Prez Chrobrowski i Braciszewski .Sevenn spasuj 21.08.02, 07:35 Gość portalu: sevenn napisał(a): > Gość portalu: rock napisał(a): > > > Co myślicie o tej kandydaturze? > chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie > widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK spoza > ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to > nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co Jestem przeciwny kandydaturze Edzia Runowicza panie nowy. Natomiast Pański pean o tych dwóch nieznanych kandydatach jak Chrobrowski i Braciszewski z powołaniem się na głosowanie w gazetach świadczy o celu w jakim tu się wypowiedziałeś. Nie będę dezawuował twoich kandydatów, ale będąc przeciwnym Rujnowiczowi jako Prezydentowi wolę już jego niż nieznane i niezrównoważone osoby jakimi są Twoich kandydaci, którzy od kilku tygodni wypełniają kupony rękami pracowników i swoimi. Daj sobie spokój z tą propagandą bo zaszkodzisz swoim mocodawcom (lub nawet sobie). Zaraz ktoś się znajdzie (jak to na Forum) kto zna te osoby i je opisze . Będzie głupio bo chyba byłoby o czym pisać. Ci kandydaci to polityczny folklor. Spasuj Sevenn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Prez Chrobrowski i Braciszewski .Sevenn spasu IP: *.telan.pl 21.08.02, 11:52 lupin2 napisał: Zaraz ktoś się znajdzie (jak to na Forum) kto zna te osoby i je opisze . Będzie głupio bo chyba byłoby o czym pisać. Ci kandydaci to polityczny folklor. Spasuj Sevenn //Ja już pisałem o tych bohaterach. Sevenn: spytaj Chrobrowskiego, budowa ilu nowych hipermarketów ma być receptą na szczecinskie bezrobocie? 8 czy 9? Bo już zapomniałem, jaka cyfrę wymieniał w swoim "programie wyborczym"... Acha , jeszcze jedno: dlaczego Lepper odmówił zjedzenia z nim wspólnego obiadku? Nawet taki Lepper... Co do kompetencji tych Panów, dalej nie chce mi się pisać pozdr. naim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta UHAHAHHA IP: *.iton.pl 22.08.02, 17:00 Gość portalu: sevenn napisał(a): > Gość portalu: rock napisał(a): > > > Co myślicie o tej kandydaturze? > chyba karykaturze:))) dziad jakich malo patrze na kurier i glos na notowanie > widze tylko dwoch godnych uwagi CHROBROWSKI MICHAŁ I BRACISZEWSKI WOJTEK spoza > ukladu fajni ludzie a nie stary skorumpowany Edziu Runowicz jak widze to > nazwisko to zbiera mi sie na wymioty ot co Czlowieku! Tu nie chodzi o wycinanki dla dzieci, tylko o los tego miasta. Faceci, których proponujesz to jakis folklor. Ja prosiłem, abys sie ustosunkowal do kandydatury A.Ł. A Ty tu blotem rzucasz i propagande siejesz. To nie ta bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.members.com.pl 21.08.02, 16:14 Jestem za kandydaturą Andrzeja Łuszczewskiego. Postawienie go przy Chrobrowskim czy Runowiczu, to tak jak porównanie wilka z hieną i szakalem. Wilk jest drapieżcą, ale to mimo wszystko szlachetne zwierzę a nie padlinożerca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Ł Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 18:01 Gość portalu: MAJA napisał(a): > Jestem za kandydaturą Andrzeja Łuszczewskiego. Postawienie go przy Chrobrowskim > > czy Runowiczu, to tak jak porównanie wilka z hieną i szakalem. Wilk jest > drapieżcą, ale to mimo wszystko szlachetne zwierzę a nie padlinożerca. Dzieki Maja za zdecydowana postawe i ciekawe porownania.Uwazam jednak, ze mozna udowodnic swoje racje nikogo nie obrazaja.Ci, ktorzy probuja nas urazic sa w gruncie rzeczy slabi i odpadna jak chore liscie z zdrowego drzewa.Pozdrawiam.A.L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 18:16 Tamci juz byli.Mamy to co mamy.Starego psa nikt nowych sztuczek nie nauczy. Spieprzyli co sie spieprzyc dalo.Miasto a raczej to co z niego zostalo siega dna.Trzeba dac szanse nowemu czlowiekowi.Mamy wybory bezposrednie i nareszcie paru cwaniaczkow nie bedzie decydowac w zaciszu gabinetow,kto nami bedzie rzadzil.Ubieganie sie o reelekcje przez niektore nazwiska to czysta kpina z wyborcow.To jak nasrac komus pod drzwiami i poprosic o papier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.08.02, 22:43 Paru facetów w gabinetach nie powinno decydować o wyborach samorządowych. Ale jaką mamy gwarancję, że osoba wystawiona przez tych facetów, nawet w swoich deklaracjach niezależna, będzie miała swobodę podejmowania decyzji? Jestem zwolennikiem naprawdę niezależnych kandydatów - mam nadzieję, że A.Ł. takim kandydatem będzie. Pod warunkiem, że na listach do rady miasta z jego komitetu nie będzie zużytych nazwisk, typu: dyrektor wydziału, kurator, radny, prezes spółki miejskiej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 22.08.02, 17:31 popieram kandydata Łuszczewskiego na prezydenta, ekstra pomysl z tymi kolami ratunkowymi z jego imieniem rozdawanymi na kapieliska a przede wszystkim oni wszyscy juz byli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laufer 1 Ostatnie badania CBOS -u : 18 % SLD. IP: *.xtra.pl 22.08.02, 20:07 Panie Łuszczewski.SLD spadło do 18 %.Są szanse. Szanse Rujnowicza spadają mimo olbrzymiej kasy krojonej z podatnika na jego wybory. Panie Łuszczewski spokojnie, ale do przodu. Czas na normalność. Mundek do Dominikowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta 22.08.02, 22:30 Gość portalu: rock napisał(a): > Co myślicie o tej kandydaturze? Poproszę o jego życiorys. Skąd pochodzą jego środki na kampanię wyborczą, z którą w naszym wystartował niewątpliwie - jako pierwszy. Co dotychczas srobił dla Szczecina? Kto z osób publicznych w naszym mieście może potwierdzić wiarygodność tego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 08:39 rycyna napisała: > Gość portalu: rock napisał(a): > > > Co myślicie o tej kandydaturze? > > Poproszę o jego życiorys. Przeczytasz w ulotkach wyborczych. Jedno jest pewne, posiada kindersztubę, zna doskonale języki obce, co jest istotne w momencie wejścia Polski do UE, jest wykształcony kierunkowo (prawo). > Skąd pochodzą jego środki na kampanię wyborczą, > z którą w naszym wystartował niewątpliwie - jako pierwszy. Zarobił jako przedsiębiorca. Nie wykorzystauje do kampanii wyborczej pieniędzy publicznych, tak jak wszyscy urzędnicy, z Edmundem na czele. Zarobił uczciwie, bo urzędy skarbowe nie mają do niego pretensji. > Co dotychczas zrobił dla Szczecina? Odprowadzał podatki z których np. zrobiono placyk pod Colleoniego. No i nic nie spieprzył. > Kto z osób publicznych w naszym mieście może potwierdzić wiarygodność tego > kandydata? A kto potwierdzi wiarygodność osób publicznych? Osoba publiczna, to taka, która żyje z publicznych pieniędzy. Osoby te, będąc oderwane od społeczeństwa, mogą potwierdzić najwyżej nawzajem swoje wiarygodności. To żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
rycyna Re: Andrzej Łuszczewski 23.08.02, 20:22 Gość portalu: Rychu napisał(a): > To żałosne. Dziękuję za info. Poczekam na ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Niepolityczne zachowanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.08.02, 21:40 rycyna napisała: > Gość portalu: Rychu napisał(a): > > > To żałosne. > Nie wyrywaj kotku zdania z kontekstu, bo to brzydko i niepolitycznie. A ty, jako rasowy, kształcony polityk, przesiąknięty (-a) etyką do szpiku kości, nie powinieneś (-naś) tego robić. Fe.. A Łuszczewski jest O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
news3 Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta 25.08.02, 22:38 Według OBOP, wśród osób o sprecyzowanych preferencjach wyborczych, które deklarują udział w wyborach samorządowych, w sierpniu tylko 6 proc. pytanych głosowałoby na kandydata niezrzeszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Andrzej Łuszczewski na prezydenta IP: *.iton.pl 26.08.02, 17:38 wszystkie Andrzeje to fajne chlopaki (oprocz Leppera) i dlatego ma moje poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
lupin2 Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... 04.09.02, 06:38 Szanowny kandydacie. Niech Pan nie stawia zbyt silnie na tzw prawicowe partie polityczne. Za wyjątkiem PO,PiS,SKL - to smietnik politycznej historii. Unia Wolności ma poparcie + - jak UPR.Kto to jest RS ? Kiedyś AWS, a teraz RS. To jak kiedyś PZPR, a po kompromitacji tejże- SLD. Czy warto sobie zawracać tym głowę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacek Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.xl.pl 05.09.02, 16:01 Pan Andrzej Ł jak na Szczecin jest stosunkowo dobrym kandydatem na Prezydenta. W przypadku jego ustąpienia proponuję ściągnąć osobę z innego miasta, nie uwikłaną w urzędnicze kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.members.com.pl 06.09.02, 15:01 Gość portalu: Gacek napisał(a): > Pan Andrzej Ł jak na Szczecin jest stosunkowo dobrym kandydatem na Prezydenta. > W przypadku jego ustąpienia proponuję ściągnąć osobę z innego miasta, nie > uwikłaną w urzędnicze kontakty. Przypominam, że osobą nieuwikłaną w urzędnicze kontakty jest Teresa Lubińska - bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną przez polityków, bo nie wchodzi z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.net.iton.pl 06.09.02, 15:50 Gość portalu: MAJA napisał(a): > bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną przez > polityków, bo nie z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana. ale chciała. nie pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Panie Łuszczewski. Niech Pan ..... IP: *.telan.pl 06.09.02, 18:05 Gość portalu: MAJA napisał(a): > Przypominam, że osobą nieuwikłaną w urzędnicze kontakty jest Teresa Lubińska - bezpartyjny kandydat na Prezydenta Szczecina. I w dodatku znienawidzoną przez polityków, bo nie wchodzi z nimi w układy i nie chce być przez nich popierana. Maju, Ty śnisz? A co ta Pani zrobi bez poparcia polityków ? To właśnie wśród nich szuka nazwisk. A jak szuka, piszę powyżej w "Nie gra się znaczonymi kartami". Skupiła wokół siebie wiele cywilnych nazwisk, ale one nie wystarczą. Brakowało jej do kompletu jeszcze prof. Marlicza, ale tu jej się nóżka powinęła. Amatorom w taki wydaniu dziękuję. Niektórzy "niezależni" kandydaci są bardziej zależni od polityków, niż im się wydaje. Zobaczymy, jaki wynik osiągnie "niezależny" Chrobrowski, który nie wiedzieć czemu, błąka się i zbiera różne partyjne spady, proponując wszystkim napotkanym stołki. A Pani Lubińska powinna wiedzieć, że nawet bąka trzeba umieć puścić w towarzystwie. Nie wierzę że to był wypadek przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Raczej Łuszczewski. IP: *.telan.pl 07.09.02, 23:37 Powoli przychodzi pora na podsumowanie. Z tej plejady gwiazd konstelacji osła, najlepszym kandydatem Pan jest, Panie Amdrzeju Ł. Pamiętam Pana z Redy. Portierował Pan tam. Znam Pana z indyjskiej restauracji. Śledziłem Pańskie ruchy w kwartałach. Pracował Pan ciężko za granicą. OK. Może Pan spróbować powalczyć. Nie słyszałem o Panu nic złego przy tym całym pseudopolityczno-gospodarczym bagnie. Chłoptasie wycyckali Pana. Bez mydła. Robili to zawsze i mają w tym wprawę. Chyba sobie strzelili gola. Myślę , że już niedługo przyjdzie pora na rewanż. Wie Pan o czym mówię? Wie Pan. Sam już zacieram rączki. Ma Pan pieniądze na kampanię. Swoje. To dobrze. Ma Pan program. Do roboty! Ja pomogę. naim Odpowiedz Link Zgłoś
lupin2 Re: Raczej Łuszczewski. 08.09.02, 08:37 Wniosek ze słuszny, moim zdaniem. Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na tym.Do boju ale z głową. PS Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra, to jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Raczej Łuszczewski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.02, 09:35 lupin2 napisał: > Wniosek ze słuszny, moim zdaniem. > Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z > Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na > tym.Do boju ale z głową. > > PS > Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą > przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra, to > jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes. > Fajnie, że popierasz Łuszczewskiego, ale dobry gracz nie może dać się wykiwać. Świat biznesu jest nie mniej okrutny. Przychodzi inwestor do Szczecina, obiecuje, ty naiwnie mu wierzysz i... A on mówi sorry Andrzej, ale ja miałem wielu prezydentów, z którymi rozmawiałem. Ty byłeś tylko jednym z nich. Niestety, ale w polityce tak jak w biznesach, nie można być naiwnym. Uczciwym: tak, ale nie naiwnym. Pamiętam, że niedawno popierałeś Lubińską. Coś się zmieniło? Czy też nie chcesz kopać leżącego A.Ł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laufer 1 Zdecydowanie Łuszczewski, a nie Lubińska IP: *.xtra.pl 09.09.02, 08:17 Gość portalu: Rychu napisał(a): > lupin2 napisał: > > > Wniosek ze słuszny, moim zdaniem. > > Wszyscy zaczęli twierdzić, że jak smarkacza Zaremba coś powiedział to z > > Łuszczewskim koniec. Może być odwrotnie to Pan, Panie Łuszczewski wygra na > > > tym.Do boju ale z głową. > > > > PS > > Zasada jest taka. Jesteś dobrym biznesmenem to polityk w biznesie z Tobą > > przegra. Wchodzisz biznesmenie w politykę , to uważaj bo Polityk Cię ogra, > to > > jego zawód, a Twój nie. Tak jak Twój - biznes. > > > > Fajnie, że popierasz Łuszczewskiego, ale dobry gracz nie może dać się wykiwać. > Świat biznesu jest nie mniej okrutny. Przychodzi inwestor do Szczecina, > obiecuje, ty naiwnie mu wierzysz i... A on mówi sorry Andrzej, ale ja miałem > wielu prezydentów, z którymi rozmawiałem. Ty byłeś tylko jednym z nich. > Niestety, ale w polityce tak jak w biznesach, nie można być naiwnym. Uczciwym: > tak, ale nie naiwnym. > Pamiętam, że niedawno popierałeś Lubińską. Coś się zmieniło? Czy też nie chcesz > > kopać leżącego A.Ł? Zdecydowanie Łuszczewski, a nie Lubińska. To, że wycofali się Politycy z tzw centroprawu świadczy dobrze o Łuszczewskim. Nie dał im wszystkiego i nie chciał być figurantem. To już tak jakby był po pierwszej ostrej rundzie w boksie. Dostał silny cios ale to mu pomoże dalej lepiej walczyć. Łuszczewski jest praktykiem. ma konkretne osiągnięcia w biznesie, dobre i konkretne kontakty międzynarodowe w biznesie. Szczecinowi jak krew umierającemu jest potrzebny kapitał i inwestorzy. Pani Lubińska dobrze (w to nie wątpie) opracuje system zarządzania finansami publicznymi, ale te finanse muszą się znależć, a jak je znajdzie profesor który zawsze zarządzał i wydawał publiczne budżety. Łuszczewski je znajdzie, a przynajmniej ma największe szanse na to. Z jednym się zgadzamy jak nie znalazł , tak nie znajdzie ich (pieniędzy i inwestorów) Rujnowicz. I to jest najpewniejsze. Sorry Rychu i Lupin, ale wybory to ważna rzecz i tu nie możemy się klepać po plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Zdecydowanie Lubińska nie Łuszczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.02, 20:58 Nie musimy Laufer klepać się po plecach, ale przypominam: 1. A.Łuszczewski do tej chwili jest członkiem Platformy Obywatelskiej 2. Cała ta historia jest wynikiem pojawienia się niezależnej kandydatury T. Lubińskiej. 3. Gdyby P.O. udało się trzymać T.L w niepewności do ostatniej chwili, to wyeliminowliby ją z gry 4. Niestety, Tereska wypięła się i ogłosiła, że startuje jako niezależna, bezpartyjna - chwała jej za to. 4. Został do rozegrania A.Ł. Facet o dużej ambicji, kasie, ale naiwny politycznie, otoczony złymi doradcami. Gdyby T.L. nie podjęła decyzji o samodzielnym starcie, do ostatniej chwili szczuto by ich wzajemnie na siebie. 5. A.Ł cały czas obiecano poparcie kandydowania na prezydenta, jednocześnie rozmawiając pod stołem z Edem. Facet wpakował kupę kasy w akcję Wspólnota Serc - i co? 6. W międzyczasie zrobiono idiotów z UW, SKL i RS - zmuszając ich do poparcia A.Ł. a później wypinając się na nich. Teraz bidulki muszą startować sami z poparciem 1%. 7. W następnym międzyczasie uzgodniono pod stołem koalicję powyborczą SLD-PO, robiąc idiotów z PiS, którzy w dobrej wierze przyjęli poparcie PO dla Masłowskiej, nie zdając sobie sprawy, że ta koalicja POPiS będzie trwała do ogłoszenia wyników. W ustaleniach przyjęto,że po wyborach wiceprezydentem będzie A. Litwiński. 8. A może PiS zdaje sobie sprawę...? I też nie bezinteresownie. 9. Reszta komitetów wyborczych nie liczy się. 10. Jedyny kandydatem bezpartyjnym, niezależnym, będącym solą w oku politykom jest Teresa Lubińska i ludzie ją otaczający. Wszelkie nieudokumentowane zarzuty w dyskusji na Forum pochodzą od członków partyjnych komitetów wyborczych. Powtarzam: nieudokumentowane! 11. Jedynym marzenie partyjniaków, jest skłócenie T.L i A. Ł. Wtedy głosy ludzi wściekłych na zapaść Szczecina, spowodowaną przez rządzących polityków, rozbiłyby się. 12. Jestem pewien, że na Forum rozpocznie się wściekły atak ze wsystkich stron na Teresę Lubinską i wszystkich popierających ją. Ale ona i tak wygra. Demoralizacja naszych lokalnych polityków sięgnęła szczytów (dna?). Dziwię się tylko porządnym chłopakom z SLD, bo i tacy są, że pozwalają sobą zagrywać durnym szczeniakom i manipulantom. I mają przed sobą mały cel, gubiąc gdzieś to, co najważniejsze Jestem obserwatorem "życia politycznego" w Szczecinie i z przykrością konstatuję, że jest ono na poziomie magla - nie obrażając magla. Wszyscy przedstawiciele partii politycznych grają na swoje małe, szmatławe interesiki mając nas wszystkich gdzieś. Interes Szczecina mają w spodniach - i nie jest zbyt duży. Odpowiedz Link Zgłoś