Gość: andreas IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.05, 21:05 To teraz funkcjonariusze ranieni, poszarpani w akcji, czyli w czasie pracy, tez powinni skarzyć KWP o odszkodowanie za uszczerbek i nerwicę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inijak nie wczoraj tylko DZISIAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:54 Ale plama- "Wyrok w tej sprawie zapadł wczoraj w sądzie rejonowym." Wyrok zapadł dzisiaj po południu (we wtorek 02.VII) a nie wczoraj, panie redaktorze. PLAMA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błyskotliwy Re: nie wczoraj tylko DZISIAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:08 bo to jest artykuł z jutrzejszego wydania gazety zatem wczoraj a nie dzisiaj powinno byc i tak jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inijak Re: nie wczoraj tylko DZISIAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:18 Nad artykułem widnieje data wydania wyroku, a w sanym artykule użyto słowa "wczoraj". Dla mnie to blamaż, bo wprowadza sie w ten sposób czytelnikow w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekus Małe sprostowanko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:39 Gość portalu: inijak napisał(a): > Ale plama- "Wyrok w tej sprawie zapadł wczoraj w sądzie rejonowym." Wyrok > zapadł dzisiaj po południu (we wtorek 02.VII) a nie wczoraj, panie redaktorze. > PLAMA Nie "panie redaktorze" - a raczej pani redaktor Aleksandra PEZDA , od której proszę nie wymagać rzetelności dziennikarskiej. Ona nie zna tego pojęcia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powypadkowy Uważam iz dopuszczono się nadużycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:55 Jestem zbulwersowany po przeczytaniu tego artykułu i "grającego" w nim główną rolę Komendanta Wojewódzkiego.Jestem policjantem który odniósł znacznie większe i poważniejsze obrażenia w związku z pełnieniem slużby ( w jej trakcie)-Komisja lekarska MSWiA,robi wszystko i zrobiła wszystko by szeregowy pracownik otrzymał skromne procenty i co za tym idzie odszkodowanie.Mi po urazie kręgosłupa i pęknietych kręgach przyznano 4% i proszę sobie wyobraźić,że dopiero wówczas kiedy powiedziałem,że od swojego ubezpieczyciela dostałem 5%.Oczywistą rzeczą jest,że w interesie resortowej Komisji absolutnie nie leży w interesie dbać o zdrowie policjanta i orzekać procenty bo wewnętrzne "tajne"rozporządzenia wręcz nakazują podchodzic do tego z rozwagą bo resort biedny i nie ma na renty i procenty dla chorych policjantów.Pan Gorgiel natomiast za kolizję w której doznał lekkich obrażeń otrzymał aż.17%!!!!!!!!!-szkoda,że nie ujawniono uzasadnienia i nazwiska przewodniczącego komisji resortowej.Uważam iż wszyscy uczestnicy działali w zmowie i dopuścili się nadużycia.Pan Gorgiel powinien sie wstydzić takiego postępowania-dzwięczą mi i nie tylko mi w uszach słowa i treści bzdurnych zaleceń przez niego pisanych i rozsyłanych na jednostki w których zwraca uwagę na niepokojące zjawisko wzrostu wypadków w związku ze służbą i ubiegania sie o odszkodowania.Polecił też karanie policjantów którzy przebywaja na zwolnieniach lekarskich dłużej jak 14 dni w roku a ostatnio 15 dni w ciągu 3 lat!!!!!!!!!!!-zabierając im nagrody,dodatki oraz wstrzymując awanse.Jakie zatem ten Pan ma moralne prawo do ubiegania sie o procenty-?.Na koniec......sprawa jest dla każdego policjanta jasna i oczywista a mianowicie wspomniane procenty są panu Gorgielowi niezbedne by przy odejściu na emeryturę móc ją sobie zwiększyć właśnie o uszczerbek na zdrowiu w związku z wypadkiem w słuzbie.Prawda że sprytne-?......niestety plany być może spalą na panewce bo sprawę bada Inspektorat KGP oraz inne organa.Mam dziką satysfakcję,że "sprawa" tak bulwersująca ostatnio policjantów w garnizonie szczecinskim ujrzała światło dzienne,że napływają ciągle w tej sprawie nowe informacje.Szkoda tylko,że Ci"sprawiedliwi"co prawo stanowią dzielą policjantów na lepszych i gorszych i jest różnica zyc na emeryturze mając co miesiąc 4-5 tyś zł a np.1.500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:36 nawet żartować sie nie chce... chyba tylko złapać się za głowę z tej nerwicy... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: nawet 02.08.05, 23:41 eeee tam nerwica.. po prostu sie wkurvvil. Nerwica to nadinterpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 nieroby z górnej półki, obdarowani zaszczytami 03.08.05, 06:04 i pieniędzmi. Teraz robią nabory do służby w Policji wedle nowych zasad. Tylko kto bedzie dowodził tymi ludźmi ? niestety stara milicyjna kadra i ich faworyci skazani na sukces.Niech powstania nowa komisja weryfikacyjna i stanowiska zajmą ludzie którzy mają wyniki w służbie a nie zasługi na polu związkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KumoterSzyszkownik Re: nieroby z górnej półki, obdarowani zaszczyta IP: 62.69.200.* 03.08.05, 08:35 Mam takie nieodparte wrażenie Heniu, że coś na te zaszczyty (przyjecie do policji w wieku dość słusznym i szybka emeryturka) sam załapałeś się poniekąd. A w Gryfinie zawsze do budżetówki werbowano po konotacjach rodzinno-towarzyskich. W tamtejszej policji, to juz wogóle pracują czasami niemal całe rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: Uważam iz dopuszczono się nadużycia IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 03.08.05, 10:33 To przerazajace. JEst wiele takich rzecze, ale Kim Ir Sen nie do ruszenia był (moze cos drgnie). Nasze Słońce Karpat nie tylko robił to o czym pisze powypadkowy, ale wstrzymywał wszystkie awanse na ktore miał wpływ (na oficerskie juz niestety nie) zeby zaoszczedzic. Mam wrazenie rozmawiajac z policjantami w Szczecine ze oni sa naprawde skrzywdzeni. Oni by naprawde chcieli pracowac, ale na skutek nieodpowiedzialnych działan i poczucia nietylkanosci sa niszczeni. Dwie gdupy - pracujaca oraz robiaca kariere. Ile razy slyszalem jak to w danej komorce jeden biega a 5 siedzi. I tych 5 jeszcze rozlicza i zwraca uwage cu powinien robic WERYFIKACJA - WERYFIKACJA - WERYFIKACJA. I skandalem jest to ze nic sie nie zmienia 1. Anlulowanie Mandatów 2. Pobicie Walusia 3. Podejrzane odszkodowanie I ? I nic... Odpowiedz Link Zgłoś
maestro_xp Zapadł wyrok, więc się bójmy! 03.08.05, 15:20 niekorzystny dla K-ta wyrok może spowodować nasilenie STWIERDZONEJ nerwicy. Co teraz? Stany lękowo-depresyjne? A może mania prześladowacza? Bo patrząc na tę buźkę ciśnie się nieodparte wrażenie, że białe myszki widuje co najmniej często... Biorąc jednak pod uwagę możliwości Pana K-ta BAĆ SIĘ powinni przede wszystkim jego najbliżsi współpracownicy - wszak giwera mu przysługuje, a jak się człek wnerwi......... I my, szare żuczki, też nie jesteśmy bezpieczni - ma on cały aparat przymusu do dyspozycji! Może się więc okazać, że za pieska bez kagańca zamiast mandatu - otrzymamy KULKĘ... I nie wołajcie o żadne WF-y dla niego!!!!!!!!!!!!!! Bo on on może reaktywować "ścieżki zdrowia" dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
fifura Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic 03.08.05, 10:33 Patrząć na posturę Pana komendanta wojewodzkiego zastanawiam sie czy jest on zdolny do czegos innego oprócz siedzenia na krześle i p.....nia w stołek. Może PANIE KOMENDANCIE JAKIŚ sprawdziań z WF ( bo chyba policjanci musza zdawać WF , podobnie jak strzelanie), bo chyba nie jest Pan w innej policji tzn. tej która nie zdaje egzaminów.A ponadto policjantem sie bywa a człowiekiem sie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski Oszołomom twarde nie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:15 Do d.py z ta KWP w Szczcecinie, pracuje tam tyle oszołomów, że całą policyjną Polskę by obdzielił. A najwięcej w sztabie policji i wydziale prewencji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.wlan.pl 03.08.05, 13:23 To teraz funkcjonariusze ranieni, poszarpani w akcji, czyli w czasie pracy, tez powinni skarzyć KWP o odszkodowanie za uszczerbek i nerwicę! ale ci nie sa komediantem wojewodzkim - oni maja stres jak widza wyplate :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadszyszkownik C. Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 15:48 Brawo Tchórze ! nie mam nic wspólnego z Panem Komendantem (nie jestem policjantem) ale wydaje mi się że ta cała sprawa ma charakter nagonki. Dramatem tego kraju jest że wszyscy jak ta koza z przysłowia skaczą na pochyłe drzewo. Przypomina mi się sławna sprawa z Einsteinem kiedy to środowisko naukowców sformułowało 100 zarzutów przeciw jego tezom. Sam Einstain nie przejął się tym zbytnio twierdząc że gdyby jego oponenci mieli rację to wystarczyłby tylko jeden argument. Mam nadzieję że Ci którzy czują się bezkarni obrzucając innych błotem na forum internetowym sami doświadczą co oznacza być opluwanym i wyszydzanym w ten niewybredny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
maestro_xp Porównanie K-ta z Einsteinem 03.08.05, 15:55 jest jak najbardziej trafione! Einstein miał swoją teorię względności a K-t - teorię WZGLĘDNEJ RÓWNOŚCI pogadaj prywatnie z szeregowymi gliniarzami, to usłyszysz takie "kwiatki" że szczena ci opadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadszyszkownik C. Re: Porównanie K-ta z Einsteinem IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 16:12 To nie jest kwestia tego co Pan Komendant wyczynia lecz tego w jaki sposób Ci którzy uważają się za ostatnich sprawiedliwych próbują się z nim rozprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
maestro_xp Re: Porównanie K-ta z Einsteinem 04.08.05, 07:41 "To nie jest kwestia tego co Pan Komendant wyczynia" Mylisz się!!! To właśnie JEST kwestia tego CO i z jaką klasą Pan K-t wyczynia. I to tak w tej konkretnej sprawie, jak i w analogicznych sprawach podległych mu LUDZI A że się go boją, to cię dziwi??? Jak się chłop postara to ponamierza niekornych internautów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.teleton.pl 03.08.05, 16:28 Nadszyszkownik, Ty się w łeb p...nij. Co jak co, ale stawanie w obronie tego kogoś,świadczy o zaniku (u broniacego) wszystkiego, czego człowieczeństwo dorobiło się przez wiele lat ewolucji. Znam człowieka, który po wypadku słuzbowym samochodem na skutek urazu kręgosłupa przeleżał 9 miesięcy. A kiedy policjant wystapił o postepowanie powypadkowe (z własnej inicjatywy nic nie zrobili), tow. Kim Ir Sen kazał wszcząć mu postępowanie o usiłowanie wyłudzenia odszkodowania. Z kozą to on ma wspólny chyba tylko iloraz inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadszyszkownik C. Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.devs.futuro.pl 03.08.05, 16:37 To po ... wam związki zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.teleton.pl 03.08.05, 16:52 Szef tzw. Związanych Zawodowców siedzi w d... u Kim Ir Sena tak, że mu tylko grzywka wystaje. W końcu pensja i etat zależy od niego. A i sam Kim jest przecież czynnym członkiem. Musiał byś poczytać piątkowy "Głos" i peany pochwalne, jakie Rogoziński (szef ZZ) słał na chwałę Kima. Szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 126p Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:24 Nadszyszkownik pisze o osobie sprawcy tego całego zamieszania per "Pan Komendant". Może Nadszyszkownik to prawa ręka Pana Komendanta, czyli tzw. przy...upas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 04.08.05, 11:33 ja dostałem 20% uszczerbku i to jest bardzo dużo procent, ale mi wyplacono 8000 zł. Osiem tysiecy. Więc skąd te 15 dla komendanta??? Ciekawe po jakich stawkach??? Myslalem, że dla wszystkich są równe. To jest dziwne. Trzeba to wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 05.08.05, 19:26 ZNAM WIELU FUNKCJONARIUSZY KTÓRZY ULEGLI WYPADKOM W CZASIE SŁUŻBY, ALE O TAK WYSOKIM ODSZKODOWANI MOGĄ TYLKO POMARZYĆ, KGP POLICJI BYŁA BARDZO CHOJNA DLA SWOJEGO KOMENDANTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Judym Mam wolne miejsce na oddziale. IP: 212.180.161.* 08.08.05, 18:03 Dajcie przebadam waszego komendanta jeszcze raz . Jeśli chory to na rentę a jak symuluje to do pierdla za wyłudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Sądowa porażka komendanta wojewódzkiego polic IP: *.chello.pl 09.08.05, 23:24 Ja też jestem policjantem i doznałem na służbie urazu głowy z raną tłuczoną, byłem na zwolnieniu.... Rozpoznano również wstrząs mózgu. Ubezpieczyciel przyznał mi 5 % odszkodowania. Po kilku miesiącach wezwano mnie na komisję i powiedziano, że jak doznałem jakiegoś uszczerbku na zdrowiu, to dostanę od nich opinię o "nieprzydatności do służby na zajmowanym stanowisku" lub zero odszkodowania. Miałem gdzieś odszkodowanie i wcale się o nie nie starałem (dzięki Bogu, naszą rodzinę utrzymuje Żona ze swojej pensji). No i jak Panie Generale?? Głupio Ci wyszło!! Nawet były prokuratorek Gorazdowski - obecny Radca KWP i autor wspólnych (z Generałem) artykułów prasowych nie pomógł... Niestety, nasz Komendant, stary milicjant tylko do siebie, a nic od siebie. Faktem jest to, co napisał ktoś powyżej. Ściga chorych, a sam naciąga... Pozdrawiam tych co liczą, że w Policji jeszcze zmieni się na lepsze!! Odpowiedz Link Zgłoś