swarozyc 22.09.05, 23:39 jak Jas i Malgosia, to i dom z piernika, chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miśka Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: 195.136.49.* 23.09.05, 08:08 To jest skrajny przykład pieniactwa! O co chodzi tej Pani? Mam wrażenie że chce kupić nowy dom za małe pieniądze i dlatego szuka "dziury w całym". Oj ludzie ludzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm5 Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 14:44 A wy, moja nieodżałowana GW, jak jakaś gazetka w pipidówce lub książka życzeń i zażaleń opisujecie te bzdety..! Jaki jest społeczny, szerszy wydźwięk tej historii? Niedługo będą przychodzić do Was ludzie skarżąc na wzajem- żona na męża i odwrotnie, WSZYSCY na ZŁYCH dentystów, ginekologów, prawników, zdunów itp...wstyd! Czy ktoś chociażby z góry, z Warszawy nie pilnuje poziomu dodatku szczecińskiego GW!!! Jak, za przeproszeniem, p..e gaz w Cukrowni w Gryficach i zabije dwóch ludzi, to macie to w dupie już po dwóch tygodniach, a niech proces się ślimaczy! My do wyższych celów stworzeni. Kto nie znami ten przciwko nam! Wiele osób z nielicznej szczecińskiej inteligencji ma Was już po prostu dość a niby to Wasz "target"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 23.09.05, 15:38 tak ten dom ma pelno usterek z aktem notarialnym koszt 400 tys w firma siemaszko daje 280 tys. a gdzie sa koszty wlasne tego sie nie liczy ja mam 55l i na 20 lat kredyt to mam prawo wymagac dobry dom bo dom mial byc oddany pod klucz ale nie powiedziano jaki to klucz bo to jest klucz hydrauliczny ja za okna zaplacilam nowe a nie uzywane stare podrapane i pokszywione z grzybem iotd moze ktos chce taki dom z usterkami z woda ktora w ulewy dostaje sie do domu ? nie ja jedna mam te usterki nie jestem prominentem tylko szarym czlowiekiem to sie mnie ignoruje. wrecz jestem ignorowana bo p.rogala zuca sluchawka i tez nie odpowiada na korespondencje w jakim my kraju zyjemy gdzie korupcja nieutczciwosc i ignorancja ida rowno w parze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 18:58 kobieto, kup działkę, pod lasem i wybuduj dom, bedziesz szczęśliwa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 23.09.05, 18:58 domy szeregowce ktore powstaly siemaszko k.puchatka i j.i malgosi maja same usterki kto nie wierzy niech sie przejedzie i popyta ludzi to sa buble wykonane najtansza technika usterka goni usterke te domy to nie kosztuja 5 zl on ma sluzyc conajmniej 20 lat a nie na 2.do 3lata zanim kupisz to sie dobrze zastanow na jakim gruncie te domy powstaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: 80.53.170.* 23.09.05, 21:37 2 lata wstecz zgłaszałem w ZB Siemaszko (deweloper) pęknięty balkon, do końca października miałem mieć naprawione, mija 2 rok, jak nikt (NIKT) nie pokazał się! To niestety jest standard u tego wykonawcy, jak widzę. Mieszkańcy budynków w których mieści się biuro też mają problemy, a to ogrodzenie uszkodzone przez koparkę p. Siemaszko nie jest naprawione od marca (tak się wywiedziałem), a to tynki pocharatane przez tą koparkę straszą dziurami. Moim skromnym zdaniem zbyt mało ludzi tam pracuje i stracili już kontrole nad coraz większą iloscią administrowanych wspólnot :( - a recepta jest prosta, znaleźć w każdej ze wspólnot jedną osobę, płacić jej za 1/2 etatu (na przykład) i niech ta osoba bedzie posrednikiem, niech prowadzi dokumentację. Wtedy, podejrzewam, będzie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlodzieje dom na zlych fundamentach IP: *.hsd1.wa.comcast.net 23.09.05, 23:11 ten dom osiada, i dlatego pekaja sciany, jesli grunt jest niestabilny ten proces bedzie trwal latami i scian sie nieda naprawic, beda ciagle pekac. za stare okna podac dziada do sadu. sadowski to jakies scierwo ubeckie. bez litosci dla bydlakow. jakosc to slowo dla nich nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowa Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 24.09.05, 09:27 Drodzy panstwo prosze wybaczyc, ale zakupiony towar chcemy miec dobry, tak tez dotyczy to DOMU Ja jako kupujaca ten dom juz bylam 3 osoba tego domu bo tamcia panstwo rezygnowali a dlaczego mozna sie domyslac, tracili przytzm swoje pieniadze. Moj dom mial byc w wersji wykonczeniowej,na co mam dokumenty ze lezy tarakota,panele,pomalowane biala sanitarka itd,jest to duza okazja. Zaplacilam gotowka i u notariusza wszystko zalatwione prosze sie wprowadzac w ciagu 2 tygodni .WPROWADZILAM sie i co sie okazujke ze tego nie ma ????????????? Dom samych usterek dwonienia pisania prosby kierownika budowy i bez echa. Mam nato zdjecia kamera zrobione nagrywane rozmowy arogancja pani dyrektor Rogali ,nie dopuszczenie do rozmow z prezesem Siemaszko i nie mowienie mu prawdy to jest jego firma i jego imie jest szkalowane przez nie odpowiednie osoby ,ktorezatajaja.Od dnia 28.12.04 gdy sie tylko wprowadzilam prowadze walke mam teraz termin do naprawienia tych wszelkich usterek do 30.09.05 ??????? zobaczymy czy sppelni sie moje mazenie????? Nie ja jedna walcze z tymi usterkami sa to roboty niechlujnie wykonane jak najtanszym sposobem. Dom odkupic i w ciagu 48 godz mam go opuscic a gdzie mam isc mieszkac za cene ktora p. dyrektor podala 280 tys.????? Prosze sie zastanowic nie krytykowac a trzezwo myslac. Dom wody go podmywa.sciany pekajace ,okna Sokolka zniszczone stare ,dachowe z grzybem,popekajace dachowki, sciany pozalewane deszczem, nieszczelnosc dachu,pozrywana folia,zatruicie gazem wykonawca kaze mi sie myc przy otwartych drzwiach i oknach. junkers popatrzec na niego widac golym okiem ze nie jest to nowy a z odzysku,problem wjechac do garazu prosze zobaczyc ze skrzynki gazowe i elektryczne stoja na srodku.garaz zaprojektowany na male auto. Pobrane pieniadze na struzowke, a gdzie jest struzowka?????????????????? Na moim ogrodzie rosnie tona zboza, to dziwne ze 500m to jestesmy bogatym krajem ze na takim malym kawalku tyle zboza rosnie.Prosze o dotacje unijne???? Zanim kupujesz dom to sie zastanow jaki to wykonawca, na jakiej ziemi jest budowany , i specjaliste swojego ktory stwierdzi fakt autentyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.05, 12:48 To skandal!!!! Wspolczuje pani bardzo. Sam to przezylem i to nie jest mila sprawa. Przez takie firmy nie dziwne ze ludzie dochodza do bankrutctwa i utraty zdrowia. Na kazdym kroku jestesmy oszukiwani. Obojentne czy przez Panstwo, firmy budowlane,firmy prywatne itd. Jak tak dalej pojdzie to nasza polska zejdze na calkowite dno. Nie dziwne ze na calym swiecie ma kazdy onas opinie ze my to najwieksi zlodzieje i oszusci. @ stwarozyc Dom napewno z piernika ale z najdroszego i na dodatek zlej jakosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.05, 13:22 Gdybym ja kupowała, to pierwsze co bym zrobiła to przed kupnem, to byłabym trzeźwa. By móc dokładnie ocenić piony, poziomy, jakość wykonania. Płatne z góry, to nic, że trochę drożej - wiem z autopsji ze pazerność nie popłaca. Nie rokuję tej paniusi jakichkolwiek efektów - moge załozyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 24.09.05, 15:54 ta pani juz wygrywa bo firma nie chce stracic reputacji i do konca miesiaca chce wszystko naprawic a jak pani nie wiezy to niech pani zobaczy obecna budowe tam domy powstaja na wysypisku smieci tam domy beda pekac i walec sie jak domki z kart Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk 24.09.05, 17:13 >>Zanim kupujesz dom to sie zastanow jaki to wykonawca, na jakiej ziemi jest budowany , i specjaliste swojego ktory stwierdzi fakt autentyczny. No właśnie. Szkoda mi osób, które tak się władowały. Ale zrobiły to na własne życzenie. Jak kupuję buty, to wkładam na nogę. Nie wyobrażam sobie sytuacji, ze ładuję grubszą gotówkę w coś czego nie widziałam. Jeżeli nie jestem specem- budowlańcem, opłacam człowieka, który obejrzy dom przed kupnem. Rozmawiam z ludzmi, którzy też od danej firmy domy kupili. Sama muszę się tam pokręcić aby atmosferką pooddychać i biorę znajomych aby też rzekli słówko. Nie wyobrazam sobie wirtualnego kupna domu, tym bardziej od nieznanej firmy. Mimo wszystko mam nadzieję, że usterki zostaną usunięte we wrześniu, choć osobiście to bym zwiewała, zanim pojawią się następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytel.Danuta Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 25.09.05, 20:51 Do Pani redaktor Alicji Lewinskiej. Chcialam Pani serdecznie podziekowac za okazana pomoc i wsparcie w trudnej dla Nas sytuacji ale gdybym wiedziala ,ze bedzie ona w takiej formie opisana to napewno bym z niej nie skorzystala. Napisala Pani bardzo ladnie ze szczegolnym podkresleniem,iz nie jestem zainteresowana odkupieniem przez firme SIEMASZKO domu przy ul Jasia i Malgosi Pani Alicjo zapomniala Pani o drobnym szczegole tj. dom kosztowal bagatelka 400.000,00pln,zas zaproponowano 280.000,00pln z terminem przeprowadzki 48 godz. Prosze mnie uwierzyc rozwazalam ta propozycje z rodzina tylko gdzie mialam pojsc w tak krotkim czasie ponoszac jednoczesnie juz ogromny koszt przez Nas poniesione w momencie zagospodarowania posesji. Dla formalnosci moge przedstawic rachunki i faktury opiewajace na kwote 150.000,00pln. Bardzo prosze o nietraktowanie Mnie jako zlo konieczne jak rowniez osoby zlosliwej i lubiacej intrygi,gdyz mam rodzine i dla kogo zyc jak rowniez poswiecac swoj czas. Naprawde prosze mi wierzyc,ze nie nalezy do przyjemnosci dochodzenia swoich praw zwiazanych z reklamacjami dot. umowy zawartej miedzy Mna a firma SIEMASZKO,dla ktorej jestesmy tylko kolejnymi nabywcami. Ze strony mojej i meza podpisujac umowe kupna domu oczekiwalismy uczciwosci i godnego potraktowania Nas jako Ludzi i klientow nie majac wowczas zadnych watpliwosci co do solidnosci i uczciwosci tak renomowanej Firmy. Dla nas mial to byc ostateczny cel podazania w Naszym zyciu,mial byc to Dom spokoju i ciszy od zgielku miasta wnoszac radosc i cieplo na reszte zycia. Prosze wybaczyc brak odpowiedniego stanowiska i obycia w takich sprawach ale dla Nas jest to cos zupelnie nowego i trudnego do zrozumienia jednoczesnie proszac Pania o powazne traktowanie zwyklej Emerytki. Pragne dodac do Pani stwierdzenia w naglowku,iz nie jestem Niezadowolona tylko naprawde rozczarowana i przybita tymi ciaglymi usterkami i problemami. Pozdrawiamy i zyczymy z calego serca spokojnego i bezproblemowe zycie dla Pani i calej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: 80.53.170.* 25.09.05, 22:13 Pani Danuto! Rozmawiałem dziś z kierownikiem nadzorujacym budowę Pani domu. Proszę powiedzieć, dlaczego 15 grudnia ub. roku postawiła Pani ultimatum pracownikom wyposażającym Pani dom, ze przed świętami chce sie Pani wprowadzić??? Oni pracowali w takim tempie że NA PANI PROSBĘ nie zostały zachowane ŻADNE terminy technologiczne. A kiedy mimo nie powysychanych posadzek kazała Pani wstawić drzwi we framugi, miała Pani podpisać oświadczenie, że to na Pani życzenie nie zachowano czasu schnięcia. Nie podpisała Pani, a teraz ma Pani pretensje??? Znam Firmę Siemaszko, również z tej nie za dobrej strony, ale po wysłuchaniu Pani argumentów i rozmowie (towarzyskiej) z pracownikiem, który wykańczał Pani dom śmiem twierdzić że to jest Pani dobrym przykładem pieniactwa. W zasadzie jedynym PRAWDZIWYM niedociągnięciem tych ludzi było usypanie siemi przy Pani budynku (spad z ulicy) co spowodowało podtopienie garażu, bowiem izolacja pozioma jest w Pani garażu 20cm niżej niż w reszcie domu. Ale z tego co wiem zostało to poprawione. Ci ludzie tłumaczyli Pani ze wylana posadzka musi schnąć określony czas. Pani się uparła, stąd wypaczone okna i drzwi. W zasadzie Oni chcieli Pani wstawić drzwi do ubikacji, i tylko tam, żeby towarzystwo mężczyzn - budowlańców nie krępowało Pani, kręcącej się po niewykończonym domu. Ech, ja od pewnego czasu nie dowierzam ŻADNEJ gazecie, a Wyborczej, niestety, w szczególności, dlatego pociągnąłem za język kogo trzeba i macie Forumowicze drugą stronę medalu. Aczkolwiek uważam, ze p. Rogala powinna dokończyć tę sprawę jak najszybciej, a nie odkładać słuchawkę, bo nie jest to elegancka forma załatwienia sprawy. Mad Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk 25.09.05, 22:53 Jeżeli nawet były przyśpieszane prace na życzenie właścicielki, a pracownicy wykonali jej "prośby" nie ŻĄDAJĄC pisemnego oświadczenia, to winę za wpadki wzięli na siebie. To fachowcy nie przewidzieli jak to się skończy i że w ramach gwarancji będą poprawiać?? Nadal czegoś tutaj nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: 80.53.170.* 25.09.05, 23:14 Z tego co się dowiedziałem (nie jestem ani pracownikiem, ani współpracownikiem ZB Siemaszko), to Pani miała takowy papier podpisać, ale zaraz po załozeniu drzwi "wykręciła się" od tego. Ja to rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 26.09.05, 09:00 drzwi sa cale i w porzadku tylko sciany pekaja ,i dach przepuszcza wode deszcowa ,dachowki popekane, pekajace sciany, plyty gipsowe, i styropian na zewnetrznej stronie domu to ja jestem winna drogi Panie prosze przyjechac i zobaczyc. Okna stare po uszkadzane to tez moja wina z grzybem sinica to ze junkers jest nie sprawny to czyja to wina ,mam sie myc przy otwartych drzwiach i oknach moze chce byc pan moim doradca ,. A co jest ze strozowka za krote za ktore musielismy placic jest to aktem notarialnym , gdzie ona jest to taka porzadna firma drogi panie . ziemia nie odrolniona za ktora mamy placic sa dokumentyprzez 8 lat mamy placic bo rosnie tu zboze . jak pan tu nie byl to niech pan zacznie prawde pisac a dopiero dyskutowac zycze milego dnia i szczerosci i uczciwosci bo dzisiaj ekipa p. Lewandowskiego kierownika budowy ma usowac usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 19:01 proponuję terapię, każdy wiedział co kupuje, ale gdyby za darmo "dali" ne miałaby nieruchomość wad zpewne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.09.05, 09:12 Dzień dobry, chciałabym zapytać czy ktoś miał podobne problemy, ale w blokach budowanych przez "Siemaszkę" ? Sprawa bardzo pilna- do końca tygodnia mam podpisać umowę na mieszkanie przez nich budowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz bloga Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: 195.124.114.* 26.09.05, 11:26 www.szczecin.refleksje.pl/viewtopic.php?t=13038 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z forumowicz Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 26.09.05, 17:02 Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych tematyką budynków wykonywanych przez ZB "Siemaszko". Z łatwością można oskarżać jeden drugiego przy pomocy takiego narzędzia jakim jest net, jedyną rzeczą do jakiej może tu dojść to do wymiany zdań i do podsycania złości jeden w drugim, pytanie czy to na wiele sie zda?? tu powinno się usiąść i racjonalnie przedyskutować całą sprawę na spokojnie. Wiem zaraz padną kolejne opinie że tak się nie da. Ja ze strony ZB "Siemaszko" oczekuję również na niesienia poprawek ale jakoś nie mogę się doczekać pracowników w/w firmy od nie pamiętam jak długiego czasu, już zdążyłem o tym zapomnieć i chyba nie mam zamiaru psuć sobie krwi. Zgadzam się z opinia jaka krąży o zaznaczam co po niektórych tylko pracownikach, nawet nie opłaca się zaczynać z nimi rozmowy bo władamy całkiem innym słownictwem. Jeśli chodzi o bałagan na budowach to jest koszmarny, dotrzymanie terminów też pozostawia wiele do życzenia, wykonanie niektórych prac jest...... hmmm jak by to w miarę możliwości najdelikatniej nazwać niechlujne. Dosłownie ręce opadały jak sie widziało praca ZB "S". Jeśli chodzi o p.Siemaszkę to mimo wszystko uważam go za człowieka porządnego. Wiem że tu zaraz padną opinie iż odznaczam sie brakiem zdecydowania, ale fakt że nie potrafi poradzić sobie z pracownikami i ogarnąć całą swoja działalność tak by wszyscy byli zadowoleni, nie oznacza że trzeba od razu wyzywac od najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 26.09.05, 19:07 Pan Siemaszko jest w porzadku czlowiekiem .ale nie mozna znim rozmawiac bo p.Rogala nie pozwala z nim laczyc rozmow , i prezes Siemaszko ma klienotow w nosie. Wpierw powinien zmienic kadre w biurze a wtedy nie bylo by szkolowane jego imie. Troche wiecej czasu poswiecic firmie i zainteresowac kupujacymi zeby nie kupujacy ludzie nie bylo by firmy Z.B.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.chello.pl 26.09.05, 19:40 czyli, że, po prostu trzeba się czepiać przed przekazaniem ostatniej raty, przy odbiorze technicznym. A reszta w porządku. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:41 cccccc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Czy dom przy ul. Jasia i Małgosi jest źle wyk IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.13, 19:03 I czarownica znalazła się:) Odpowiedz Link Zgłoś