Dodaj do ulubionych

Wybory ankieta (wrózenie z fusów)

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.05, 21:19
Przewiduje nastepujacy procentowy wynik wyborow do przyszlego parlamentu:
Pis 24%
Po 22%
Samoobrona 17%
Lpr 11%
Sdpl 9%
Sld 8%
Psl 5%
Reszta to plankton, moze dajcie też swoje typy (jeśli sie nie boicie wyjsc na
głąbów). Ja sie nie boje. Nadmieniam ze ew. tchórzom odmawiam potem prawa do
dyskutowania. Zeby nie było - a nie mówiłem/mówiłam.
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas moje typy IP: *.orange.pl 23.09.05, 21:24
      PO - 55
      PiS - 38
      Samo - 28
      LPR - 19
      SLD - 18
      SdPL - 13
      PSL - 9
      reszta to ok. 20-33
      • hotcat01 Re: moje typy 23.09.05, 22:34
        jakie to jednostki miary ? :) "prowocenty" ? :)
        • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.orange.pl 23.09.05, 23:36
          jak to jakie jednostki miary!???
          miarą jest przyzwoitość i uczciwość,
          w w mojej tabeli procenty - oznaczenie %
          • hotcat01 Re: moje typy 23.09.05, 23:58
            no to sumę masz w okolicach 200% :) dlatego pytam :)
            • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:03
              no to co, że w okolicach 200%... nierozumiem...
              to znaczy tylko, że wysoko stawiam poprzeczkę!
              Każdfy ma prawo do stawiania takich typów, jakie chce i uważa ze bedą!
              To demokracja i wolność!
              • hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 00:05
                hmm, procent to ułamek o mianowniku 100 :)

tak się czepiam :)
                • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:11
                  przeciez ja nie uzyłem mianowników, chyba no nie?
                  a nawet gdybym uzył mianownika, to jeszcze sa liczniki przecież!
                  A nie wiem nic o ograniczeniach dla licznika, jak mianownik jest 100!
                  Czyli moze byc ułamek o mianowniku 100 i liczniku jakims tam przecież!
                  • hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 00:26
                    sorry, nie za bardzo Cie rozumiem :) w skrócie, populację wyborców okreslamy
                    jako 100% więc udział poszczególnych partii w wynikach wyborów nie może po
                    zsumowaniu dac nam wartości większej od 100%. Chyba, że pijesz obecnie a wtedy
                    wszystko jest możliwe :)
                    • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:32
                      nie wiem kto to WY,
                      piszesz okreslamy...w porzadku kazda partia sobie okresla jak chce!
                      Jedni tak inni inaczej... zobaczymy jak wyborcy zadecyduja!
                      Poza tym to za komuny tak było, że były jakieś ograniczenia... czy tez wskazania
                      co to znaczy "nie moze po zsumowaniu"?
                      Jak wyjdzie zobaczymy - system nakazowy sie skonczył - nie zauważyłeś?
                      • hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 00:36
                        :)

ok, jak rozumiem , nie rozumiemy się :)

mniejsza z tym,
                        My to My czyli ja :) zwrot w liczbie mnogiej ulubiony przez nomenklaturę PRL
                        owską :)
                        • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:42
                          nie rozumiem dlaczego piszesz że sie nie rozumiemy?
                          Ja Ciebie rozumiem!
                          Z tym mianownikiem masz racje, ze 100!
                          Ale czemu ma byc suma partii tez 100?
                          Przeciez kazda partia moze wystawic kandydatów i ne było ograniczeń,
                          zeby do 100 im sie sumowało!

Zreszta my (czy tez WY) idziemy głosować i martwimy sie na kogo,
                          a tak na dobra sprawe nikt sie nie interesuje,
                          całya systematyka wyboru - ta strona zliczania i naliczania!
                          Nie wiem czy tam tak pilnuja tego mianownika do 100,
                          a juz na pewno nie zliczaja do 100!!!

trzymam kciuki z Ciebie i za siebie i za wszystkich!
                          • hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 00:44
                            :)
                            • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 00:51
                              no dobra to jak tak koniecznie chcesz,
                              to mozesz w moich typach pozmieniac tak zeby było dobrze!
                              No, zeby sie sumowało...
                              bo mnie chodziło zebym mógł sie wypowiadac w dyskusji,
                              bo zona pijaka zaznaczyła, ze jak kto nie wytypuje to nie może!
                              A nie chce zeby zona pijaka sie przyczepiała,
                              że cos sie nie sumuje do 100!

PS. Sprawdziłem u innych - TEZ SIE NIE SUMUJE DO 100!!!
                              Maja nizsze, bo oceniaja nizej po prostu! Ja stawiam poprzeczke wysoko!
                              Lubie Cię!
                              • hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 17:12
                                a no to inna bajka :) popracuje wieczorem nad sprowadzeniem Twoich typów do
                                wspólnego mianownika :)

Pozdrawiam

• hotcat01 Re: moje typy 24.09.05, 21:23
                                no to robimy wspólny mianownik :)

Gość: andreas 23.09.05, 21:24

PO - 55 ( 27,5% )
                                PiS - 38 ( 19% )
                                Samo - 28 ( 14% )
                                LPR - 19 ( 9,5% )
                                SLD - 18 ( 9% )
                                SdPL - 13 ( 6,5% )
                                PSL - 9 ( 4,5% )
                                reszta to ok. 20-33 zostańmy przy tej 20 :) ( 10% )

to "uporządkowane" typy Andreasa :)

Pozdrawiam
                                • Gość: andreas Re: moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 00:44
                                  no dziekuje przyjacielu - sam bym lepiej nie wymyslił...
                                  dzieki za ten wspólny mianownik,
                                  kamień z serca juz sie martwiłem, że pokaszaniłem te wybory!
                                  Dzieki
                                  • hotcat01 Re: moje typy 25.09.05, 01:06
                                    "jor łelkam" jak mawiają białorusini :)
    • Gość: andreas Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.orange.pl 23.09.05, 21:34
      a wiesz że to nie ankieta?

Ja mam już prawo do dyskusji nie...
    • Gość: Fugazi Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:41
      Oto moje typy:

Oszuści 35%
      Złodzieje 35%
      Bandyci 10%
      Błazny 10%
      Cioty 5%
      Lenie i śpiochy 5%

Reszta procentów to uczciwe posły.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: XXL Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.internet.v.pl 23.09.05, 22:12
        Fugazi twoje typy są najbardziej adekwatne do sytuacji w Polsce :)
    • hotcat01 Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 23.09.05, 22:44
      w sumie to byłbym zadowolony ( dwie pierwsze pozycje) przy takim rozłożeniu głosów:

PO: 31%
      PIS: 29%
      LPR: 10%
      Samoobrona: 9%
      SLD:6%
      SDPL: 6%

reszta nie wchodzi
    • kurde.felek Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 09:09
      Moje typy:
      Prawica:
      PiS - circa 23-25,5%
      PO - circa 23-25,5%
      LPR - circa 13-15%
      Samoobrona - circa 11-13%
      Lewica:
      SLD +SdRP - circa 20-22%; w tym: (11%-14%) i SdRP (7-11%)
      Ponieważ elektorat jest nieco nieprzewidywalny zmiany mogą dotyczyć PO,PiS oraz
      partii lewicowych.

Frekwencja niska, najniższa od 1989 r. w granicach 45% albo nawet mniej. Dużo
      głosów nieważnych.
      Nie przewiduję, że pójdzie więcej niż połowa uprawnionych do głosowania.
      Wcale nie wykluczone, że głosujacych będzie niewiele więcej niz 1/3 upranionych
      Polaków do głosowania.
      To byłby dramat, bowiem 2/3 polskiego społeczeństwa nie akceptowała by w tym
      milczacym proteścia klasy politycznej we własnym kraju.
      I zwyciestwo kogokolwiek byłoby iluzoryczne, pyrrusowe. Żaden mandat społeczny
      do rządzenia Polską.
      Elektorat jest poważnie zniechęcony.
      • Gość: zona pijaka Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.05, 09:22
        Dziękuję Ci Kurde, zawsze wiedziałam ze jesteś odpowiedzialnym, świadomym
        wyborcą. Troche zaciemniają sytuację i wprowadzają element asekuracji -
        Twoje "circa" - ale niech tam!
        Z wyrazami szacunku
        żp (nie mylić z żopą)
        • Gość: fifrak Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 10:22
          Moje typy:

PiC - 100% i jestem przekonany, że innej opcji nie ma.
      • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 18:12
        Kurde.felku twoje typowanie to marzenie ściętej głowy. Szczególnie te ostatnie
        pozycje.

A moje typy to:
        Frekwencja 50-60%
        PO - 30-34%
        PiS - 26-30%
        Samoobrona - 12-16%
        LPR - 6-10%
        SLD - 4-8%
        PSL - 3-6%
        SDPL - 3-6%
        PD - 2-4%
        UPR - 2-4%
        pozostali o-1%

Pozdrawiam
        JZ
        • Gość: K.F. Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:25
          Jacku, przekonamy się szacunkowo już wieczorem.
          Opieralem się raczej na wszekich sondażach, opiniach socjologów itp. a nie na
          marzeniach.
          Praktyka od lat wskazuje, ze sondaże są nieco wyższe niż wyniki głosowań- więc
          przyjąłęm tę zasadę w moim typowaniu.
          Frekwencja na wyborach w Polsce spada notorycznie od 1989 r. i nie sądzę by
          była inna tendencja w tej chwili. Socjologowie takze prognozują spadek. W
          poprzednich wyborach była w granicach 46%, nie pamiętam licz po przecinku.
          Więc zechcij w swojej opinii o mnie - zauważyć, że nie lansuję tutaj moich
          marzeń (tych nie znasz) ale opierajć się na w miarę racjonalnych przesłankach
          usiłuje wytypowac wynik wyborczy.
          • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 11:49
            Szanowny KF,
            Na pewno masz rację, pisząc że wieczorem będziemy znali bardzo zbliżony
            szacunek wyników.
            A co do marzeń to nie twiedziłem że są to Twoje marzenia, tylko marzenia
            ściętej głowy, a Twoja z pewnością jest na swoim tradycyjnym miejscu.
            Pozdrawiam
            JZ
            • kurde.felek Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 09:51
              No cóż Jacku, jak się okazało moje typy, poza SDRP, które oceniłem wyżej nż
              elektorat - sprawdziły się, a zwłaszcza to, co napisałem o frekwencji.
              Nie mam powodów do radości.
              Żadnych.
              Przewidywałem, że ludzie nie zaakceptują ani wystawionych kandydatów, ani
              sposóbu prowadzenia kampanii wyborczej ani też propozycji programowych, i w
              bezsilnym proteście - nie pójdą na wybory.
              I tak praktycznie (plus-minus) 2/3 społeczeństwa zrobiła.
              Bo te kilkanaście procent w sumie poparcia całego elektoratu - i tego
              głosującego i tego co olał wybory - dla PiS nie jest mandatem społecznym do
              rządzenia.
              • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 16:45
                kurde.felek 24.09.05, 09:09 Moje typy:
                Prawica:
                PiS - circa 23-25,5% Jest 26,8%
                PO - circa 23-25,5% Jest 24,2%
                LPR - circa 13-15% Jest 7,9%
                Samoobrona - circa 11-13% Jest 11,7%
                Lewica:
                SLD +SdRP - circa 20-22% Jest 15,19%
                w tym: SLD (11%-14%) Jest 11,4%
                i SdRP (7-11%) Jest 3,8%

partii lewicowych.

głosów nieważnych. Jest 40,17%

Znacząco pomyliłeś się co do wyniku LPR i SDPL.
                Reszta różnic to drobiazgi.
                I niestety miałeś rację co do frekwencji.
                Pzdr
                JZ
              • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 16:45
                kurde.felek 24.09.05, 09:09 Moje typy:
                Prawica:
                PiS - circa 23-25,5% Jest 26,8%
                PO - circa 23-25,5% Jest 24,2%
                LPR - circa 13-15% Jest 7,9%
                Samoobrona - circa 11-13% Jest 11,7%
                Lewica:
                SLD +SdRP - circa 20-22% Jest 15,19%
                w tym: SLD (11%-14%) Jest 11,4%
                i SdRP (7-11%) Jest 3,8%

partii lewicowych.

głosów nieważnych. Jest 40,17%

Znacząco pomyliłeś się co do wyniku LPR i SDPL.
                Reszta różnic to drobiazgi.
                I niestety miałeś rację co do frekwencji.
                Pzdr
                JZ
      • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 18:16
        Poza tym SLD powstała z SdRP, więc w zasadzie to jedno i to samo.
        Coś Ci się pomieszało.
        A może chodzi o borówki? Takie małe SDPL-ki?
        Pzdr :-)
        JZ
        • Gość: KF Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:27
          Sorry za literówkę, , rzeczywiscie chodziło mi o "borówki"
          • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 11:51
            Nic nie szkodzi, zresztą nie tylko Tobie zdarzyła się ta pomyłka :-)
            Pzdr
            JZ
      • hotcat01 Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 21:26
        chyba elektorat lewicowy :) jest wyraźnie zniechęcony :)
    • e.beata Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 16:44
      36
      33
      18
      12
      7
      2

To numery z kuponu, który zapomniałam wysłać.
      Jak nic jestem głąb.
      Jak duży okaże się po losowaniu totka.

• Gość: K.F. Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 16:54
        Z liczeniem do 100 masz kłopoty. Musisz albo zwiększyć Sejm RP o jakieś 27
        miejsc (8%) albo zweryfikować wróźby.
        • Gość: wizytka Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:56
          Tera ja :
          PiS i PO nie dojdzie do 30%, może PO trochę przekroczy, razem niecałe 60%, SLD
          ponad 15%,LPR ok 9%,Sam. ok 10%-12%,UPR - reszta. Wg mnie frekwencja wbrew
          pozorom dosyc wysoka ok 60%
          • piotr33k2 Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 19:29
            też mi sie wydaje że tym razem frekwencja będzie dość wysoka jak na nasz
            kraj,zwycięży PO potem pis i długo nic ,do parlamentu wejdzie jeszcze napewno
            saomobrona lpr. i sld. ,inni nie wiadomo kto dokładnie bo wszyscy na granicy
            progu i byle głos może zdecydować.
          • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 20:14
            Jak SLD będzie miało 15 procent to zapuszczę brodę i postawię kolejkę wszystkim
            forumowiczom. Z ROZPACZY.
            Ale na szczęście to wręcz niemożliwe.
            pzdr
            JZ
            • Gość: Fugazi Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:11
              zdobędzie.

Pozdrawiam
              Fugazi
              • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 22:33
                Fugazi, przyjmujesz zakład. Ja twierdzę że SLD na 15 % to nie ma żadnych szans.
                Podejmujesz "rękawice"?
                JZ
                • piotr33k2 Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 24.09.05, 23:05
                  jacek.zienkiewicz napisał:

> Fugazi, przyjmujesz zakład. Ja twierdzę że SLD na 15 % to nie ma żadnych
                  szans.
                  > Podejmujesz "rękawice"?
                  > JZ
                  15%?w życiu ,gdzieś między 5-10.na sld bedą głosować ludzie mniej lub bardziej
                  bezpośrednio i osobiście związani z tą partią ,dalsze i bliższe rodziny,znajomi
                  znajomych ludzi mających etaty partyjno-urzednicze i uzależnionych układami
                  biznesowymi,to pokązna grupa i wystarczy im aby wejść do sejmu,normalni ludzie
                  głosujący przedtem na nich z czystych dobrych intencji przekażą swoje poparcie
                  albo na po. samoobrone lub borówki.
                  • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 00:36
                    piotr33k2 napisał:
                    > 15%?w życiu ,gdzieś między 5-10.na sld bedą głosować ludzie mniej lub
                    bardziej
                    > bezpośrednio i osobiście związani z tą partią ,dalsze i bliższe
                    rodziny,znajomi
                    >
                    > znajomych ludzi mających etaty partyjno-urzednicze i uzależnionych układami
                    > biznesowymi,to pokązna grupa i wystarczy im aby wejść do sejmu,normalni
                    ludzie
                    > głosujący przedtem na nich z czystych dobrych intencji przekażą swoje
                    poparcie
                    > albo na po. samoobrone lub borówki.

I z tym się w pełni zgadzam Piotrze.
                    JZ
                  • Gość: K.F. Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:02
                    To zależy, na listach SLD są także zupełnie normani, przywoici ludzie. Tak jak
                    i na listach innych partii.
                    Zatem nie możesz twierdzić autorytatywnie - że ci co głosują na SLD np. - to
                    układ towarzysko-rodzinny, biznesowo-polityczny i nienormalni.
                    Nie obrażaąj ludzi, niektorych znam i uważam, że są zupełnie normalni.
                    Bowiem na PO np. także będą głosować ludzie z układów towarzysko-rodzinnych i
                    polityczno-biznesowych i co, sami normalni?
                    A PiS, Samoobrona itp.
                    Sam będę głosował na konkretne osoby, ktore moim zdaniem są przydatne dla kraju
                    w Sejmie i Senacie, mało mnie obchodząa ich legitymacje partyjne.
                    Akurat w tych wyborach moje sympatie wyborcze są...wielopartyjne.
                    • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 12:24
                      O rety Felek, nie kłuj mnie tak mocno, nie jestem ślepym doktrynerem i nigdy
                      nie twierdziłem że w jakiejkolwiek partii czy środowisku są sami dobrzy lub
                      sami źli. To samo dotyczy nawet PZPR i PRL-u (np. mój ojciec był w PZPR, a jest
                      porządniejszy ode mnie, bo bardziej pracowity).
                      A neguję SLD jako formację za ostatnie cztery lata wyskoków i co ważniejsze
                      wewnętrzną tolerancję dla takich ludzi jak np. Łapiński, Pęczak czy Jagiełło.
                      Dopiero widmo totalnej klęski wypchnęło do góry Olejniczaka i przynajmniej
                      pozory zmian.
                      Nigdy nie negowałem nikogo za same przekonania tylko za to jakim jest
                      człowiekiem. A że tych nie bardzo uczciwych w SLD było sporo, to sami są sobie
                      winni. Za to zawsze szanowałem np. Piotra Ikonowicza, aczkolwiek kompletnie i
                      całkowicie się z nim nie zgadzam.
                      Za to Twoja deklaracja o głosowaniu na konkretne osoby (byle byli porządnymi i
                      jak piszesz przydatnymi ludźmi) bardzo mi się podoba.
                      Pzdr
                      JZ
                • Gość: Fugazi Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:59
                  I jak tu pić z takiego powodu. SLD zawsze będzie mieć te 15-20%. Nawet gdyby wsadzili I sekretarza za kratki. Nie rozumiecie istoty tego elektoratu.

Pozdrawiam
                  Fugazi
                  • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 00:38
                    Fugazi, zakładasz się? Ty określasz stawkę.
                    JZ
                    • Gość: Fugazi Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 09:36
                      Szanowny Jacku. Wybory nie zabawa. Wynik o jakim mówię stanowić będzie o tragicznym moralnej wyborców, lecz jeszcze bardziej o morale tych którzy mieli złoty róg (tych z górnej półki sondażowej) a okazali się cha.... .Choćbym wygrał, jak sądzę nie przyjdzie mi się cieszyć z niego. Możemy zakładać się o to, czy wygramy w piłkę kopaną ale nie o wynik wyborczy.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                      • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 11:54
                        O'k trochę żartowałem, ale rozumiem że traktujesz sprawę poważnie, więc dodam
                        tylko że gdy sprawdzi się Twoje czarnowidztwo, to będę bardzo niepocieszony.
                        Pzdr
                        JZ
                        • Gość: Fugazi Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:11
                          Miałeś rację z tymi procentami. Wypada mieć nadzieję, że będzie i godniej i lepiej w sejmie i RP.
                          Choć szczerze wątpię.

Pozdrawiam
                          Fugazi
                • Gość: fased gnidy z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:02
                  Panie kandydacie zienkiewicz - łamiesz pana cisze wyborczą - takie to zasady ma PO - gnidy!
                  • jacek.zienkiewicz Re: gnidy z PO 25.09.05, 12:15
                    Panie fased nic nie łamię. Nie musisz pan wchodzić na moją stronę, a rozmowy na
                    forum nie są publiczną dyskusją. Poczytaj pan komunikat PKW co jest łamaniem
                    ciszy wyborczej, to będziesz pan wiedział.
                    Pzdr
                    JZ
                    • Gość: kazik Re: gnidy z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:23
                      Przyjżałem się pańskiej karierze zawodowej i wniosek mi się nasuwa taki; że
                      nigdzie pan nie zagrzał miejsca. Czyżby był pan taki konfliktowy?
                      • jacek.zienkiewicz Re: gnidy z PO 25.09.05, 12:26
                        Połowa moich zmian pracy wynikała z przesunięć lub awansów
                        wewnątrzkorporacyjnych, czyli w ramach jednaj grupy kapitałowej.
                        JZ
            • albert_c Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 01:24

> Jak SLD będzie miało 15 procent to zapuszczę brodę i postawię kolejkę wszystkim
              >
              > forumowiczom. Z ROZPACZY.
              > Ale na szczęście to wręcz niemożliwe.
              > pzdr
              > JZ

* Jacku, no ale w Szczecinie cos mi zdaje ze te 15% zrobia bez problemu.
              • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 12:00
                Albercie, nawet taki wynik w samym Szczecinie nie będzie mnie przesadnie
                martwił (ale będzie świadczył że my mieszkańcy tego miasta nie wyciągamy
                wniosków z historii), jeżeli tylko w całej Polsce SLD będzie poniżej 5%, no
                chociaż poniżej 8.
                Ważniejsze jednak są wyniki ogólnopolskie, a nie lokalne czy indywidualne.
                Ostatecznie wybieramy ludzi którzy mają reprezentować nas i realizować nasze
                idee.
                Pzdr
                JZ
              • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 16:52
                Albercie SLD w okręgu nr 41 15% nie zrobiło.
                Pzdr
                JZ
                • albert_c Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 22:54

> Albercie SLD w okręgu nr 41 15% nie zrobiło.
                  > Pzdr
                  > JZ

* i to mnie zadziwia, szczerze, bylem pewien ze bedzie lepiej.

PIS mnie bardzo zaskoczyl wynikiem w Szczecinie, PSL w kraju, SO w Koszalinie i
                  jeszcze kilka takcih.

dziwi - nie marwti - dla jasnosci sytuacji;-)
                  • jacek.zienkiewicz Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 26.09.05, 23:59
                    Ale mogę nie zapuszczać brody :-)
                    JZ
        • e.beata Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) 25.09.05, 10:03
          a przeczytałeś co napisałam pod liczbami?
          Od kiedy suma numerków w Lotka ma wynosić 100? ;-))))))))
    • Gość: nos czerwony od... A teraz k... ja. IP: *.chello.pl 24.09.05, 21:33
      LPR 45%
      Samoobrona 35%
      reszta poniżej progu
      • piotr33k2 Re: A teraz k... ja. 24.09.05, 22:49
        Gość portalu: nos czerwony od... napisał(a):

> LPR 45%
        > Samoobrona 35%
        > reszta poniżej progu
        armagedon
        • albert_c albert_c wypelnia ankiete 25.09.05, 01:19
          zeby nie bylo, ze nie moge pozniej pisac a nie mowiel, tak wiec biore swiadomie
          udzial w zabawie zaproponowanej przez Zone, oto moje typy:

PIS: 28
          PO: 27%
          SO: 12%
          SLD: 9%

i pozniej PSL: 4,8%
          SdRP: 3%
          PD: 3%

w Szczecinie wyniki beda zgola inne i stawiam na wygrana PO a wyniki beda mniej
          wiecej takie wg mnie:

PO: 31%
          SLD: 22%
          PIS: 16%
          PD: 7%
          SdRP: 6%

a najlepszy wynik jako posel otrzyma Piechota tu z za nim Zaremba.

Jak zapewne juz jutro okaze powyzej sie pewnie wyglupilem:)))))
          • absztyfikant ALBERT 25.09.05, 10:15
            Absztyfikant podziela przypuszczenia kolegi Alberta. Przy okazji mala prywata:
            Albercie sprawdz prosze swoja poczte.
    • kurde.felek Do żony 26.09.05, 09:57
      Kochanieńka, odstaw lokówkę i kielonek, zabieraj się do podsumowania swojej ankiety.
      Kudre, nie leń się, dzionek ładny, a Ty co?
    • Gość: Ed Re: Wybory ankieta (wrózenie z fusów) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.09.05, 03:26
      Te fusy były rozsypane jeszcze przed wyborami. Decyzja gawiedzi o paru mandatach
      w tę czy inną stronę i tak nie zmieniała postaci rzeczy :))

Ota taka nie wiele znacząca satysfakcja - niech se powrzucają. I tak mają tylko
      alternatywy przez NAS ustawione :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka