Dodaj do ulubionych

Skazany za pedofilię odprawia msze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 20:16
Idzie się do kościoła by modlić się do Pana Boga a nie do księdza, który jak
każdy z nas ma swoje lepsze i gorsze strony! Cóż to za wierni, którzy się
zstanawiają czy brać udział we mszy sprawowanej przecież przez osobę
konsekrowaną... Taka jest nasza wiara, słaba i chwiejna!
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 [...] IP: *.comnet.krakow.pl 27.10.05, 20:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ******** Re:Problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:45
        I kto się najbardziej martwi moralnością księdza? Antyklerykał, niewierzący i zaprzaniec. Nie martw się tak bardzo, bo ci jeszcze zaszkodzi.

Jak tam czytam tego henia, to mam wrażenie, że to jakiś zboczeniec, obsesjonat, aż spuchnięty ze złości.

Boli, że się już nie da pakować księży do bagażników...Oj, boli. A miało być tak pięknie - czerwono i bez zboczeń (bo komuniści, jak wiadomo, mieli tylko ręce do pracy...wyłącznie się z tego składali...)

• swarozyc Re: Skazany za pedofilię odprawia msze 27.10.05, 20:56
      Przez tego ksiedza dzieci chyba nie przyjda do Pana..
      :-)
    • Gość: marian paździoch Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.chello.pl 27.10.05, 20:57
      po nie problem wiary.
      spróbuj skupić sie na modlitwie wiedząc, co za człowiek odprawia mszę św.
      nie sądzę, aby ksiądz pedofil zagościł tam na dłużej.

pozdrawiam serdecznie! mp
      • Gość: H56 Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.comnet.krakow.pl 27.10.05, 21:20
        zaraz rzucę to na inne fora
      • Gość: Nerv Masz się skupić na rozmowie z Panem a nie ułomnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:07
        człowiekiem. Po drugie, każda msza nawet sprawowana przez pijanego księdza, ma
        dla wiernych pełną wartość sakramentalną! To ksiądz stanie przed Jego obliczem
        i odpowie za to co zrobił, nie wierni... Nie bronię tego księdza, bo faktycznie
        szczególna sytuacja, ale pomyśl, do dziś mrderca Magdy z Wielgowa chodzi na
        wolności, może nawet mijamy go na ulicy... Ten człowiek /ksiądz/ też zbłądził,
        ma już swoją karę a jko kapłana czeka go jeszcze sroższa od Boga. Jednak musi
        raz dziennie odprawić mszę swiętą. Dla mnie nie liczy się kto opdrawia mszę,
        ale jak!
        • Gość: H56 Re: Masz się skupić na rozmowie z Panem a nie uło IP: *.comnet.krakow.pl 27.10.05, 22:28
          ciekawe, czy zjadłbyś obiad, gdyby podał ci go szambonurek ?
          • Gość: N ZJADŁBYM! Zadna apraca nie chańbi a po umyciu jes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:17
            • Gość: Nerv Re: ZJADŁBYM! Zadna apraca nie chańbi a po umyciu\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:19
            • Gość: Nerv ZJADŁBYM! Żadna praca nie hańbi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:21
              a po za tym człowiek się umyje i jest taki sam jak Ty, może pracujący w biurze.
              No i co to za porównanie, doprawdy lepszej analogii nie stać Cię znaleźć?
              • Gość: akka Re: ZJADŁBYM! Żadna praca nie hańbi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:28
                Bardzo słuszna analogia.
                Chodzi o to, że trudno jest przyjać cos czystego i wartosciowego z brudnych
                rąk.
                I nie splycaj tego do przedszkolnego stwierdzenia "żadna praca nie hańbi", bo w
                tym porównaniu nie o to chodzilo i albo doskonale o tym wiesz, albo skladam
                moje najszczerwze kondolencje...
                • Gość: H56 tu nie chodzi o pracę obrońco pederastów IP: *.comnet.krakow.pl 29.10.05, 05:46
                  akka ma racje. Pedofil broni pedofila, kibel nie jest im obcy więc się nie
                  brzydzą.
        • ja_aska nerv 28.10.05, 12:55
          mam pytanie: skoro odprawia rytuały (tak sie mówi?) to znaczy, że dostał
          rozgrzeszenie? i co, już grzechu nie ma? czyli przed najwyższym stawać nie
          będzie?
      • piotr33k2 Re: Skazany za pedofilię odprawia msze 29.10.05, 17:39
        to jest problem z którym polski kosciół nie może sobie poradzić od dawna bo ma
        za małą wolę aby sobie z tym poradzić podobnie jak np. z niejakim oszustem
        rydzykiem ,wszystko to działa na szkodę tegoż kścioła a wystarczyłoby troche
        zdecydowania i determinacji której kosciół tak wymaga od innych ,szkoda tylko
        ze w takich właśnie sprawach obowiązuje w kosciele katolickim podwójna
        moralność."żona cezara powinna być poza wszelkimi podejrzeniami " -to powinno
        obowiązywać również w polskim kościele katolickim.
    • Gość: Były parafianin Spowiadanie się pedofilowi to dowód,że spowiedź na IP: *.devs.futuro.pl 27.10.05, 22:18
      ucho to paranoja,wymysł pasożytów (rok 1116) dla zapanowania nad ludźmi i
      wyłudzania kasy.Swoją drogą,czy on ma lepszy kontakt z Bogiem,niż każdy z nas?
      To po co tam łazić i jeszcze kasę im oddawać?
    • gozal Re: Skazany za pedofilię odprawia msze 27.10.05, 23:18
      ciekawe, jakiemu leczeniu jest poddawany ten pedofil?
    • absztyfikant Re: Skazany za pedofilię odprawia msze 28.10.05, 03:19
      Wiem, wiem, bede niepoprawny politycznie: zamordowalbym sk....
    • Gość: socjotechnik Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.teleton.pl 28.10.05, 08:05
      dziwię sie, że ksądz pedofil, pracujący z młodzieżą i odprawiający msze,
      przedstawiany jest w kontekście problemu; widocznie to jest taka nasza narodowa
      tradycja. Jaka? Przecież przestepca A. Lepper, jest wice marszałkiem sejmu...,
      czy jeszcze ktoś chce podyskutować?
    • maestro_xp poczytajcie UWAŻNIE załączoną opinię jezuity 28.10.05, 08:57
      do tego artykuliku o zboczeńcu załączona jest naprawdę ciekawa opinia księdza
      jezuity.
      NAprawdę ciekawa i taka.... ludzka(?)
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2989549.html
      Nie spodziewałem się po ksiedzu takich słów, a zwłaszcza sformułowania:

"Biskup nie może ratować księdza pomijając dobro parafian. Okazuje się jednak,
      że myślenie o swoich wciąż góruje nad myśleniem o wiernych. Taki sposób
      pasterzowania jest niedopuszczalny"

Postawa jezuity warta najwyższego uznania !!!
      • enancjo Re: poczytajcie UWAŻNIE załączoną opinię jezuity 28.10.05, 09:11
        .. dla mnie molestowanie dzieci to taki sam czyn jak gwałt
        na dorosłym ... gwalciciel najczesciej tez jest chorym
        czlowiekiem, ale za swoj czyn idzie siedziec, a tam
        wspoltowarzysze szczegolnie lubia takich pacjentow..

.. problem moim zdaniem w tym, że ciągle tego typu czyny
        i to niezbyt ważne, że akurat dotyczą księdza, jaki i inne
        zło typu notoryczne karcenie, szykanowanie, mobbing, bicie,
        wyzywanie, wyslugiwanie sie dziecmi jest traktowane jako
        czyny o niby mniejszej szkodliwosci .. gdyz Ci ktorych to
        dotyczy sa pozniej bronieni jedynie przez doroslych .. ktorzy
        czesto zamiast sprawiedliwego ukarania winnych probuja
        sprawe tylko zalatwic ..
        .. ja uwazam, ze kazdy czyn naruszajacy prawa z reguly
        bezbronnych dzieci to przestepstwa przeciwko czlowiekowi
        i ludzkosci i z taka surowoscia powinny byc osadzane ..
        Enancjo
        • jolunia55 Re: poczytajcie UWAŻNIE załączoną opinię jezuity 28.10.05, 10:17
          Ja niestety uważam,że ten ksiądz nie powinien odprawiać mszy.To jest zboczenie
          jak wiele innych/wg.nauk kościoła/Tylko dlaczego jeżeli chodzi o pedofilię u
          księdza,biskup mówi o chorobie?Jeżeli zaś jest to chorobą,należy księdza
          leczyć.Przecież kler ma zakony,domy spokojnej starości,i swoich wykształconych
          lekarzy.Biskup powinien wysłąć siężula do takiego domu spokojnej starości dla
          kleru.Niech tam pełni posługę kapłańską i jest poddany leczeniu.
          • Gość: akka Re: poczytajcie UWAŻNIE załączoną opinię jezuity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:32
            Masz rację.
      • Gość: akka Re: poczytajcie UWAŻNIE załączoną opinię jezuity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:31
        Jezuici i Dominikanie zawsze stanowili tę zęść kosciola, ktorej do wiernych
        bylo najbliżej- w każdym razie ja ich ak zawsze odbierałam.
    • Gość: Fugazi Kończąc lamenty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:59
      Lamenty, lamenty a nikt wyjścia nie szuka.
      A rozwiązanie leży na ziemi (oraz w niebie) i wystarczy po nie sięgnąć.

Jezus w ewangelii wspomina o rzezańcach, a więc pozbawionych odpowiednich organów oczywiście "ku chwale Królestwa Niebieskiego".
      Zatem jeżeli klecha nie potrafi opanować chuci, a zarazem KK nie zezwala im na małżeństwa (zwyczajne czy homoseksualne), należy ich kastrować na bożą chwałę, a i spokój dzieci też.

Można też zwyczajnie bojkotować KK i dzieciom zakazać przychodzenia do Pana. Ale to wykracza poza wyobrażenie przeciętnego Polaka bo niezgodne jest z doktryną katolicką.

„Ich losem - zagłada, ich bogiem - brzuch, a chwała - w tym, czego winni się wstydzić. To ci, których dążenia są przyziemne. Nasza bowiem ojczyzna jest w niebie. Stamtąd też jako Zbawcy wyczekujemy Pana naszego Jezusa Chrystusa, który przekształci nasze ciało poniżone, na podobne do swego chwalebnego ciała, tą potęgą, jaką może On także wszystko, co jest, sobie podporządkować.”
      (Flp 1)

Pozdrawiam
      Fugazi
      • jolunia55 Re: Kończąc lamenty... 28.10.05, 10:22
        Biskup w stosunku do kapłana używa stwierdzenia,że jest to choroba/inni to
        zboczeńcy,kapłan chory/Dobrze.Jeżeli to choroba to należy ją leczyć.Mam rację?
        Kler ma przecież domy spokojnej starości,klasztory i przedewszystkim
        wykształconych lekarzy.Biskup powinien umieścić chorego w takim klasztorze czy
        domu opieki i tam niech jest poddany leczeniu i nadal udziela posługi
        kapłańskiej.
        • Gość: Fugazi Re: Kończąc lamenty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:48
          "Jakże bowiem mogę sądzić tych, którzy są na zewnątrz?
          Czyż i wy nie sądzicie tych, którzy są wewnątrz?
          Tych, którzy są na zewnątrz, osądzi Bóg. Usuńcie złego spośród was samych" (1Kor. 5:12-13)

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: replay apel do polityków lewicowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 06:11
            "Jakże bowiem mogę sądzić tych, którzy są na zewnątrz?
            Czyż i wy nie sądzicie tych, którzy są wewnątrz?
            Tych, którzy są na zewnątrz, osądzi Bóg. Usuńcie złego spośród was samych"
            (1Kor. 5:12-13)

• Gość: jot Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:18
      Byłem i jestem za ruchami oczyszczenia moralnego w kościele katolickim.
      Bardzo, ale to bardzo potępiam praktyki związane z ukrywaniem problemów
      pedofili, homoseksualizmu, oraz masowego współżycia księży z kobietami przez
      władze koścelne. W tym przypadku uważam jednak, że hierarchia kościelna nie
      postąpiła źle, ale dobrze. Czlowiek ma (jak rozumiem z artykułu) prawomocny
      wyrok w zawieszeniu. Istotą kościoła nie jest jednak tylko i wyłącznie
      piętnowanie, ale pomoc człowiekowi. Skierowanie księdza do pracy pomocniczej,
      bez kontaktu z dziecmi (co jak rozumiem zawiera także wyrok) jest posunięciem w
      moim mniemaniu właściwym i roztropnym. Nie potrzebnie robi się z tej akurat
      sprawy problem publiczny, bo tu problemu nie ma, a jest on obecny w wielu
      innych sprawach.
    • Gość: akka Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:24
      >Cóż to za wierni, którzy się
      > zstanawiają czy brać udział we mszy sprawowanej przecież przez osobę
      > konsekrowaną... Taka jest nasza wiara, słaba i chwiejna!

To bardzo mądra wiara, prosze Pana. Ksiądz ma byc pośrednikiem między wiernymi
      a Bogiem, trudno żeby wierni chcieli posrednictwa kogoś,kto molestował dzieci!

Owszem, każdy ma swoje słabe i silne strony, ale my nie mowimy o kradzieży
      bułki z esklepu czy nie przeprowadzaniu staruszki przez ulicę, ale ochydnym
      przestępstwie!
      • Gość: H56 pewnie biskup też pedofil !!! IP: *.comnet.krakow.pl 29.10.05, 05:40
        powinni go zamknąć w klasztorze pomiedzy innymi chorymi na homoseksualizm.
    • Gość: jąkała niech se państwo rzymskie katoliki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 05:49
      Niech se państwo rzymskie - katoliki w Polsce wywalczą włąsne prawa we własnym
      kościele.
      Niemce rzymskie katoliki se wywalczyły spore
    • Gość: Mateusz K. Re: Skazany za pedofilię odprawia msze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:33
      Osobiście uwazam, iż taki ktos nie powinien w ogóle, w żaden sposob odprawiac
      mszy. Gdyby to byl normalny Kosciól to by nie bylo takich glupich sytuacji,
      albowiem gdyby przez durnego papieza, uwazanego z kosciele katolickim za glowe,
      co jest oczywiscie nie zgodne z Biblią (Efezjan 1:22 - ktory mowi, ze glowa
      kosciola jest Jezus Chrystus, jest czarno na bialym, wiec dlaczego kosciol
      podaje co innego??? ale to zostawmy na kiedy indziej) j.w juz napisalem gdyby
      księza mogli sie zenic to by takie sytuscje nigdy nie wyniknęly (List do
      Tymoteusza 3:1-16 nwyraznie mowi, ze ksieza jednak moga sie zenic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka