Dodaj do ulubionych

wielki park rozrywki w Szczecinie

IP: *.eki.mdh.se 19.06.01, 20:49
Wiadomo ze skandynawowie i niemcy maja duzo kasy wiadomo ze dla
nich jest u nas tanio- niech przyjezdzaja i wydaja ta kase tutaj.
Przeciez sa blisko!
Nie tylko zakupy ale moze parodniowy pobyt/lub czestsze jednodniowe
pobyty- ale do tego potrzebne jest cos wiecej niz jest obecnie
>moze jakies wielkie wesole miasteczko !!!!!!!!!!!!!!!!
(mozliwe jest to nawet w centrum miasta, gdy sie
chce :Tivoli-Kopenhagen,Liseberg-Götebog ;to byla informacja dla sceptykow)
ale w Szczecinie sugeruje raczej na obrzezach.
Uwazam ze wesole miasteczko z prawdziwego zdarzenia z
prawdziwymi "rolerkostrami" moglo by byc magnesem i dobra forma
na spedzenie wolnego czasu dla Szczecinian.
Aco wy na to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafal Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: *.telia.com 19.06.01, 22:50
      Park? jusz jest w Hotel Amber bylem tam miesonc temu sami Szwedzi co w dzien
      grajom w golfa a w nocy "rozrywajom" sie z paniami z baru.
    • Gość: grogreg Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: 212.160.165.* 20.06.01, 07:57
      Jeat projekt parku wodnego na przeciwko Wyspy Puckiej - taka ciut wieksza Laguna
      • Gość: pokost Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: *.eki.mdh.se 20.06.01, 13:34
        wiesz cos wiecej na ten temat ?
        Laguna _czy chodzi o te z gryfina?
        W 1 mailu chodzi chyba o rozrywke nie dla kazdego - golf; poza tym Amber jak
        dobrze rozumiem miedzyzdroje - daleko
        W 2 chodzi o park wodny moze byc ale co z tradycyjnym parkiem rozrywki z "rollami"
        Czy moglby powstac w Szczecinie ?

• Gość: makaron Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 13:47
          Taki park ma powstac jakies 40 km od szczecina pisali to jakies dwa miesiace
          temu w gazetach podobno juz jest podpisana umowa
          • Gość: Mike Park Fantazja? IP: 194.195.43.* 20.06.01, 14:08
            Gość portalu: makaron napisał(a):

> Taki park ma powstac jakies 40 km od Szczecina pisali to jakies dwa miesiace
            > temu w gazetach podobno juz jest podpisana umowa

Juz spotkalem sie z sie z tym. Ale nie znam zadnych szczegolow. Forumowicz Rafal
            w watku "inwestycje..." podal nazwe Park Fantazja. Ale ogolnie totalna cisza.

A pomysl bylby doskonaly. Uwazam ze powinien powstac w okolicach aquaparku Laguna
            w Gryfinie. Po co sie rozdrabniac. Niech bedzie jedno wielkie centrum rozrywki.
            Moze Dolna Odra zechce kontynuowac inwestycje w tej branzy?
            Wokol Berlina nie ma czegos takiego wiec dla Niemcow byloby blisko, dobry dojazd
            i tanio. Tylko, na milosc boska, trzeba cos zrobic z ta droga do Gryfina! Toc to
            wertepy!

• Gość: pokost Re: Park Fantazja? IP: *.bib.mdh.se 20.06.01, 15:00
              Czy muslicie ze Niemcy jezdzac do Gryfina chcieliby takze przyjezdzac do
              Szczecina ?
              Mnie sie wydaje, ze szczegolnie duzych kozysci (nie znaczy ze zadnych) miasto
              by nie mialo.(Raczej odwiedzali by Szczecin Niemcy z dalszych okolic a ci "z
              zagranicy" jezdzily by prosto do Gryfina).
              Moim zdaniem powinno powstac cos w granicach miasta aby chcialo sie wielu
              zachaczyc o centrum - typu : "A moze wskoczyc na piwko na podzamczu."
              Dwa parki rozrywki to za duzo-oczywiste.Laguna ,Fantazja(40km) - a ja mam na
              mysli park rozrywki w Szczecinie ,ktory Szczecinianom da prace i zarobek (w tak
              zw. otoczce ).
              Czy wasze glosy oznaczja ze w Szcz. nie ma na niego absolutnie zadnych szans ?
          • Gość: grogreg Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: 212.160.165.* 21.06.01, 13:25
            Przed Dziewokliczem.
    • Gość: asik80 Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: 62.244.139.* 21.06.01, 11:59
      W Szczecinie nie ma miejsc gdzie mozna by pójść większą grupą i się kulturalnie
      pobawić, dlatego taki park powinien powstać. Być może wreszcie nasze miasto
      mogłoby konkurować z niemieckimi, które są tylko kilkadziesiąt kilometrów dalej.
      JESTEM ZA!!!
      • Gość: pokost Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: *.eki.mdh.se 21.06.01, 14:11
        Nie wiem jak sie maja sprawy z chelvertonem (kupil nie kupil buduje nie buduje
        ale tamten rejon (Dabie) bylby jednya z lepszych kandydatur.
        • Gość: svennis Moje propozycje IP: *.telia.com 21.06.01, 14:23
          Na serio.
          Zbudowac "redlightdistrickt" i odwozyc "coffe shops" i Szczecin bedzie mekkom
          europy.
          Ja beden glosowal na Kaczynskich bo kce to zlegalizowac.
          • Gość: pokost Re: Moje propozycje IP: *.eki.mdh.se 21.06.01, 14:26
            ciekawa propozycja ale przyznasz ze chyba nie mozan ich nazwac rozrywkami
            rodzinnymi a o takie mi chodzi
          • Gość: grogreg Re: Moje propozycje IP: 212.160.165.* 21.06.01, 14:45
            I bede musial tolerowac nacpanych Niemcow na moich ulicach?
            W zyciu!
            • Gość: lijo Re: Moje propozycje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
              Gość portalu: grogreg napisał(a):

> I bede musial tolerowac nacpanych Niemcow na moich ulicach?
              > W zyciu!

• Gość: Mike Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: 194.195.43.* 21.06.01, 20:07
          Gość portalu: pokost napisał(a):

> Nie wiem jak sie maja sprawy z chelvertonem (kupil nie kupil buduje nie buduje
          > ale tamten rejon (Dabie) bylby jednya z lepszych kandydatur.

Bobie to bylaby swietna lokalizacja. A na dokladke jeszcze mariny jachtowe,
          hotele i regionalne lotnisko.
          Ogolnie ten pomysl z parkiem rozrywki b. mi sie podoba.

• Gość: Mike Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: 194.195.43.* 21.06.01, 20:19
      Park rozrywki jest pomyslem dobrym i logisznym - jedna z najmocniejszych
      dziedzin w naszej gospodarce jest turystyka (wystarczy spojrzec na najlepsze
      gminy w Polsce) i w te stone powinnismy isc.

Ale moze mamy inne pomysly?
      Moja propozycja. Szczecinskie uczelnie powinny zaczac scislej wspolpracowac ze
      swoimi zachodnimi odpowiednikami - przede wszystkim w Niemczech. Sa juz
      przyklady ze ta wspolpraca jest wartosciowa i owocna - np. kierunek Inzynier
      Europejski na Politechnice badz Niemiecki Potok Studiow na informie US.
      Powinno sie rowniez postawic na wspolprace z niemieckimi firmami - tak aby
      studenci mogli tam odbywac staze i praktyki. Pomyslcie - studenci z Polibudy
      majacy praktyki np. u Simensa w Berlinie. Z czasem firmy te, chcac zmniejszyc
      koszty osobowe, zaczna otwierac swoje oddzialy u nas. To nie mzonki. W tej
      chwili jako glowna bariere przedstawia sie brak wyksztalconych specjalistow,
      mowiacych po niemiecku i znajacych specyfike pracy w niemieckich zakladach.
      Jest to oczywiscie proces dlugotrwaly ale by go wdrozyc nie potrzeba ogromnych
      sum a efekty beda bardzo trwale. Inwestycje w kapital ludzki to najlepsze z
      mozliwych.
      • Gość: rasdo Re: Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> Park rozrywki jest pomyslem dobrym i logisznym - jedna z najmocniejszych
        > dziedzin w naszej gospodarce jest turystyka (wystarczy spojrzec na najlepsze
        > gminy w Polsce) i w te stone powinnismy isc.
        >
        > Ale moze mamy inne pomysly?
        > Moja propozycja. Szczecinskie uczelnie powinny zaczac scislej wspolpracowac ze
        > swoimi zachodnimi odpowiednikami - przede wszystkim w Niemczech. Sa juz
        > przyklady ze ta wspolpraca jest wartosciowa i owocna - np. kierunek Inzynier
        > Europejski na Politechnice badz Niemiecki Potok Studiow na informie US.
        > Powinno sie rowniez postawic na wspolprace z niemieckimi firmami - tak aby
        > studenci mogli tam odbywac staze i praktyki. Pomyslcie - studenci z Polibudy
        > majacy praktyki np. u Simensa w Berlinie. Z czasem firmy te, chcac zmniejszyc
        > koszty osobowe, zaczna otwierac swoje oddzialy u nas. To nie mzonki. W tej
        > chwili jako glowna bariere przedstawia sie brak wyksztalconych specjalistow,
        > mowiacych po niemiecku i znajacych specyfike pracy w niemieckich zakladach.
        > Jest to oczywiscie proces dlugotrwaly ale by go wdrozyc nie potrzeba ogromnych
        > sum a efekty beda bardzo trwale. Inwestycje w kapital ludzki to najlepsze z
        > mozliwych.

dadałby do tego jeszcze hutę, Cherveltona, ECE i park rozr.
        • Gość: pokost Re: Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: *.eki.mdh.se 24.06.01, 00:00
          Hute juz mamy
          • Gość: Mike Re: Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: 194.195.43.* 25.06.01, 00:00

> Hute juz mamy

Ta, ktora mamy jest odrobine przestarzala. Austriacy planowali postawic nowa
            razem z walcownia blach. Odbiorca mialo byc m.in. BMW ale cos te plany zarzucono.
            • Gość: pokost Re: Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: *.eki.mdh.se 25.06.01, 00:00
              Jezeli jest przestarzala to czy ja niedlugo zamkna ?
              Jezeli mnie pamiec nie myli to powstala rowniez ocynkownia - chyba nalezy do
              Porty.

Gość portalu: Mike napisał(a):

> Gość portalu: pokost napisał(a):
              >
              > > Hute juz mamy
              >
              > Ta, ktora mamy jest odrobine przestarzala. Austriacy planowali postawic nowa
              > razem z walcownia blach. Odbiorca mialo byc m.in. BMW ale cos te plany zarzucon
              > o.

• Gość: Mike Re: Inne propozycje - jak pchnac miasto w XXI wiek IP: 194.195.43.* 25.06.01, 00:00

> Jezeli jest przestarzala to czy ja niedlugo zamkna ?
                > Jezeli mnie pamiec nie myli to powstala rowniez ocynkownia - chyba nalezy do
                > Porty.

Huta szczecin obecnie nalezy do Stalexportu. Stalexport ma klopoty i wyzbywa sie
                wszystkiego co mozliwe. Slyszalem ze znalazl sie inwestor dla Huty. Ma byc
                przeprowadzona modernizacja.

Porta to ma na pewno nabrzeze (na polnoc od Stoczni) na ktorym rezyduje spolka
                Porta Cynk. Wydaje mi sie ze dokonuja tam raczej przeladunkow. Czy istnieje
                cynkownia nie wiem ale obstawiam ze jest to bardzo prawdopodobne. Holding Porta
                wyrasta na giganta - poza Stocznia maja jeszcze 12 firm: od terminalu paliwowego
                po turystyke (hotele i pola golfowe). Ostatnio trwaja jakies rozmowy z Zarzadem
                Portu w sprawie utworzenia konsorcjum autostradowego.
    • Gość: kustosz Re: wielki park rozrywki w Szczecinie IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 26.06.01, 00:00
      "Szkielet" na ul. Struga dalej straszy.
    • Gość: pokost Re: wielki park rozrywki w Szczecinie- propozycja lokalizacji IP: *.eki.mdh.se 26.06.01, 00:00
      A moze by tak park wybudowac kolo os.Slonecznego.
      po lewej stronie jak sie jedzie od miasta.
      ps.Co sie dzieje z ta niedoszla chala/domem towarowym/inne kolo ekko i komfortu
      w tamtym rejonie , czy nadal rozpoczeta budowa straszy ?
      • Gość: Mike Re: wielki park rozrywki w Szczecinie- propozycja lokalizacji IP: 194.195.43.* 26.06.01, 00:00

> A moze by tak park wybudowac kolo os.Slonecznego.
        > po lewej stronie jak sie jedzie od miasta.
        > ps.Co sie dzieje z ta niedoszla chala/domem towarowym/inne kolo ekko i komfortu
        > w tamtym rejonie , czy nadal rozpoczeta budowa straszy ?

Najlepsza lokalizacja to miedzy Slonecznym a Dabiem ze wskazaniem na Dabie.
        Plusy to:
        - dobry dojazd od granicy
        - po ukonczeniu Nowoclowego - bdb dojazd od miasta
        - po drodze z/nad morze
        - bliskosc jeziora - sporty wodne, mariny jachtowe (moze odzyje zegluga na trasie
        Odra-Havela-Berlin)
        Minusy:
        -linia kolejowa biegnaca przez srodek obszaru
        -brak inwestora

Ten niedokonczony szkielet jeszcze niedawno tam byl.
        • Gość: pokost Re: wielki park rozrywki w Szczecinie- propozycja lokalizacji IP: *.eki.mdh.se 26.06.01, 00:00
          > Ten niedokonczony szkielet jeszcze niedawno tam byl.
          A teraz juz go nie ma?

Tak, linia kolejowa biegnaca przez srodek tereny moze byc problemem.
          Choc z drogiej strony mozna ja zabudowac.
          • Gość: Mike Re: wielki park rozrywki w Szczecinie- propozycja lokalizacji IP: 194.195.43.* 26.06.01, 00:00

> > Ten niedokonczony szkielet jeszcze niedawno tam byl.
            > A teraz juz go nie ma?

Nie bylem dawno na prawobrzezu. Obstawiam 10:1 ze ciagle straszy.

> Tak, linia kolejowa biegnaca przez srodek tereny moze byc problemem.
            > Choc z drogiej strony mozna ja zabudowac.

Mozna tez zagospodarowac tereny blizej Zalomia.

Zalom
              Teraz trafiles w dziesiatke.Nie mam blizszych propozycji ale Zalom jest naprawde
              dobry.
              Przyszly mi na mysl rowniez takie dzielnice jak Skolwin ,Golecino (zwane
              gettem!).Nie znam dokladnie topografi ale moze tamte rejony (gdyby bylo to
              mozliwe).Taki park bylby stymulatorem dla tych dzielnic.(rozwoju)
              Jezeli ktos jest blizej tych dzielnic niech napisze, czy sa tam jakies wolne
              przestrzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka