Dodaj do ulubionych

Pani profersor Teresa Lubińska,

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:47
Jestem dumny, że w rządzie na takim odpowiedzialnym stanowisku zasiada
kobieta, ze Szczecina.Ma racje mówiąc o supermarketach, Powinniśmy sie
cieszyć, że nasz człowiek jest w Warszawce - tak mało Szczecina na zewnątrz !
Obserwuj wątek
    • krysia.tuchalowa Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 17.12.05, 22:53
      Nalezy dodac, ze pani minister nie jest pierwsza z naszych w stolicy. Przed nia
      byli chociazby panowie: Milczanowski, Piechota, Komolowski.
      • Gość: pismak 77 Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:57
        Po owocach ja poznacie - a tamtych juz poznaliśmy !!!
        • krysia.tuchalowa Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 17.12.05, 23:00
          wyda owoce ? hmmm
          • great_cornholio Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 18.12.05, 00:21
            oj Bea, Bea...nick inny a rozumek wciaz ten sam...:(
            • krysia.tuchalowa Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 18.12.05, 00:24
              Bea? Mylisz mnie z kims.
              • Gość: XXL Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.internet.v.pl 18.12.05, 00:43
                krysia.tuchalowa napisała:

> Bea? Mylisz mnie z kims.

to nie pomyłka, to nie pomylka kolega ma rację:)))))
                • krysia.tuchalowa Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 18.12.05, 00:45
                  a wlasnie, ze nie!Zreszta myslcie co chcecie.
            • beatrix13 Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 18.12.05, 03:31
              great_cornholio napisał:

> oj Bea, Bea...nick inny a rozumek wciaz ten sam...:(

>ja mam w przeciwieństwie do Ciebie zawsze ten sam
              stała w uczuciach jestem
              • krysia.tuchalowa Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 18.12.05, 16:04
                Mistrz dedukcji te uwage skierowal do mnie :-)
          • Gość: don Pedro Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 10:31
            wydać owoć, a tym bardziej owoce w tym wieku to ewenement.
    • mariner4 Popieram 18.12.05, 12:37
      bo na ch... nam ona w Szczecinie?
      M.
    • Gość: andreas a właściwie co to znaczy? IP: *.orange.pl 18.12.05, 12:51
      a co to znaczy, że ze Szczecina...?
      Bo urodzona chyba w Wałczu...
      Mieszka w Szczecinie.

Trzeba doprecyzowac, bo jak tak to i premier ze Szczecina prawie!
      A prezio ustepujacy, toz Koszalin pod Szczecin podlega?

Czy lansujemy szczecinian mieszkajacych, znaczy zameldowanych tu,
      czy urodzonych... czy tak po prostu na wyczucie i poczucie?
      • Gość: max Re: a właściwie co to znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:58
        Chłopie, odpuść komputer i forum.
        I nie zaprzątaj sobie głowy rozważaniami tej natury,bo coraz bliżej u ciebie do
        szaleństwa.wyluzuj i zajmij się czymś mniej uzależniającym i lepszym dla
        zdrowia - może narty biegowe, albo wspinaczka na skałkę....
        • Gość: andreas Re: a właściwie co to znaczy? IP: *.orange.pl 18.12.05, 13:05
          ale widze w Twoim wypadku nie poskutkowało...
          spróbuj jakis medykament!
      • Gość: jill Re: a właściwie co to znaczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:31
        Rzeczywiście ten Andreas albo się szaleju napił albo nie ma za dużo zwojów
        Idąc tropem tego niskozwojowca umysłowego należałoby przestac mówić
        nadburmistrzu Hakenie, bo on przecież urodził sie w Koszalinie.
        • Gość: andreas Re: a właściwie co to znaczy? IP: *.orange.pl 18.12.05, 16:40
          Czytac pany ze zrozumieniem literek!!!
          XZrozumieniem!
          Zadałem pytanie, a nic nie sugerowałem... rozumiecie słowo nic nie sugerowałem!

Lubie scisłe i konkretne okreslenoa!

Pan Kwaśniewski tez jest z Koszalina!!
          Lapper zdaje sie tez jakos.... no tu nie wiem?

Pan premier studiował czy doktoryzował sie (prónował) chyba w Szczecinie...

a wiec grono tak rozumianych szczecinian jest o wiele wieksze
          i tyle na ten temat!

Jak ktoś nie rozumie pytania o dookreslenie ... to przepraszam!
          W matematyce tak jest, ze jak dokładnie nie okreslisz...
          to odpowiedzi nie bedzie...
          zreszta w zyciu tez!!

Nie wiem o co Wam chodzi, dookreslenie... i po prioblemie.
          ja przeciez nie neguje ani roli ani umiejetnosci pani minister,
          i w ogóle tego nie rozumiem tu czepiania się mnie!!

Albo ktos nadwrazliwy, albo uwziety, albo ograniczony....

nad soba sie zastanowie... moze mam zbyt duzo atrakcji w zyciu....
    • Gość: Gienekx Jak zwykle IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 18.12.05, 12:55
      zero wiedzy mnóstwo osądów :( nic w tej wiosce się nie zmienia

Nie przepadam za tą panią ale z faktami nie dyskutuję.
      Dla informacji niektórych - to pierwszy minister co o Szczecinie myśli i już
      działa (i nie chodzi o hipermarkety)
      Naród jakby zgłupiał co w TV lub w GW, to jakby ostateczna prawda. Poziom
      dziennikarstwa jest mierny i taka też informacja. W sprawie faktów proszę się
      skontaktować z rzecznikiem prasowym p. minnister.
      • ja_aska dr hab. 18.12.05, 14:02
        i nic więcej.
        • Gość: remi Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:12
          Aż.
          W przeciwieństwie do Kwacha bez mgr.
          • ja_aska Re: dr hab. 18.12.05, 18:42
            i kit z tym. ale do pofesora jej jeszcze daleko.
            • Gość: remi Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:51
              Bliżej niż Kwachowi do magr. Znacznie bliżej
              Pomijając fakt, że w USA są prof uczelni a nie prof prezydenta.
              Nie ma prof przez zasiedzenie i nicnierobienie.
              A pani minister jest profesorem Uniwersytetu Szczecińskiego.
              a teraz ministrem finansów. Co komuchów i nomenklaturę kłuje w oczy i w uszy a
              zacznie w kieszeń.
              • ja_aska Re: dr hab. 18.12.05, 19:31
                guzik prawda. wypracowała sobie tylko habilitację a od lat sama sie przedstawia
                jako prof co jest duzym naduzyciem. bardzo dużo jej brakuje do tytułu, nie ma
                publikacji. leci tylko na artykułach. znając wielu profesorów nie mam ochory
                czytać rzeczy uwłaczających ich godności i osiągnięciom.
                • Gość: polip Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:08
                  głupstwa wypisujesz i idiotyzmy
                • Gość: asys Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:12
                  wypracowała sobie tylko habilitację
                  Tylko ? Przecież habilitacja to juz najwyżej w karierze naukowca.
                  Profesor to zaledwie tytulik.
                  • ja_aska Re: dr hab. 18.12.05, 21:22
                    hahahahahahha
                    to dlaczego ona tak usilnie go pragnie, że sobie dopisuje?
                    • Gość: słuchaj idiotko Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:03
                    • Gość: asys Re: dr hab. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:04
                      Tytułu profesora uzywa na zewnątrz multum naukowców mimo iz nie jest to profesor
                      belwederski. Taki juz powstał zwyczaj. Mnie też się ten zwyczaj nie podoba ale
                      dlaczego akurat w przypadku tylko Lubińskiej to Ciebie boli. Nie pamiętam aby
                      ktoś (Ty również) krytykował np użytego w prasie i wszędzie indziej tytułu
                      profesor przez doradcę Jurczyka i Piechoty niejakiego Flejterskiego czy
                      Zazryckiego. Wygląda to na tendencyjna jazdę polityczną. Może zajmij się
                      znajomością angielskiego u Piechoty lub specjalnymi kursikami doktoranckimi dla
                      swojakó, na które onże również jest wpisany.
                      • ja_aska asys 19.12.05, 15:25
                        piętnuje każde uzywanie nieprawne tytułu prof. a niestety nasza pani dr sama
                        się tak przedstawia. i to od dawna.
                        • Gość: asys Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:58
                          No to zaprezentuj mi swój post na temat uzywania takiego tytułu przez
                          Zarzyckiego czy Flejterskiego a wchodzę pod stół i zaszczekam .
                          Jeżeli nie zprezentujesz to dalej twierdzę, że sprawę traktujesz ... wybiórczo
                          • ja_aska asys 19.12.05, 16:11
                            a skąd mam wziąć taki post? nigdy o nich nie pisałam uzywając określenia prof.
                            • Gość: asys Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:18
                              No przeciez chodzi Ci o tych , którzy uzywają tytułu profesor a nie mają go
                              nadanego obecnie przez Prezydenta a jedynie przez uczelnię. Twoim zdaniem jest
                              nadużyciem uzywanie tytułu profesor (uczelnianego) na zewnątrz poza uczelnią.
                              Ja twierdzę, że Ty uczepiłaś się tylko Lubińskiej a tymczasem na zewnątrz
                              takiego samego tytułu używa wielu, wielu innych ale o tym nie pisałaś. Zabolało
                              Cie to tylko wybiórczo w tym jednym przypadku. Rozumiesz ?
                              • ja_aska Re: aśka 19.12.05, 16:24
                                nie widziałam by flejterski się przedstawiał jako prof. nigdy.
                                za to tę panię wielkokrotnie.
                                • Gość: asys Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:51
                                  Częśc ludzi widzi co chce. Czego nie chce to nie widzi.
                                  Ze strony ulubieńca dr Flejterskiego
                                  Włodzimierz Kotwas, dla licznych przyjaciół, kolegów po prostu Włodek, dla mnie
                                  również Włodek. Znamy się od lat, wielu...., od ponad 20 lat.Podobnie jak
                                  Włodek kiedyś działałem kiedyś w Zrzeszeniu Studentów Polskich, świetnej
                                  organizacji.Włodek zajmował tam różne ważne pozycje, funkcje, był bardzo
                                  lubiany , szanowany w całym środowisku szczecińskim studenckim i myslę że był i
                                  jest postacią o ujmującej osobowości, licznych zaletach umysłu, charakteru,
                                  imponował mi wielokrotnie mimo że jest ode mnie młodszy. Włodek działał również
                                  ze mną razem w Biznes Club Szczecin, od niedawna działamy razem w
                                  Stowarzyszeniu Ordynacka, tak że Włodek jest znaną postacią z licznych
                                  inicjatyw , przedsięwzięć w środowisku szczecińskim. Włodek imponuje mi,
                                  imponował mi i imponuje, jest to człowiek poważny, profesjonalny, pragmatyk,
                                  szanowany przez ludzi, bo też umie słuchać ludzi, jest to człowiek który
                                  potrafi w dobrym stylu rozwiązywać problemy, nie mnoży tych problemów bez
                                  potrzeby. Zaimponował mi Włodek równiez tym że jest ambitny, powodem jego
                                  ambcji jest to, że podjął studia doktoranckie na moim macierzystym wydziale,
                                  Wydziale Zarządzania i Ekonomiki Usług Uniwersytetu Szczecińskiego.Myślę że ta
                                  przygoda, ten epizod się dobrze skończy, życzę mu tego bardzo, Włodek na to
                                  zasłużył. Myślę że niejednokrotnie dał, daje i da dowody swojej
                                  nieprzeciętności, swojej klasy.To jest człowiek któremu nie jest wszystko
                                  jedno.

prof. dr hab. Stanisław Flejterski

Uniwersytet Szczeciński
                                  Zdaje się, że się podpisał profesor

• ja_aska asys 20.12.05, 08:18
                                    no to źle świadczy o nim.
                                • Gość: asys Re: a tu masz aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:54
                                  a tu masz aśka ze świeżej wybiorczek " PROFESORA " Zarzeckiego
                                  miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3075347.html
                                  Dalej nie widzisz problemu Twojej stronniczości i wybiórczości
                                  • ja_aska asys 20.12.05, 08:20
                                    a jaka tu stronniczość skoro nie wiedziałam o ich "inwencji" twórczej? mam
                                    gdzieś co robią inni ale od pani "minister" mogę wymagać troche przyzwoitości.
                                    • Gość: asys Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:32
                                      No to biedactwo gazet nie czytasz i tv nie oglądasz. Tam dowód na to iż czepasz
                                      się zwyczaju, kóry jak Ci pisałem również mnie się nie podoba ale jest masowy i
                                      nie dotyczy tylko Lubińskiej. Zresztą po przejrzeniu archiwum stwierdzam, że
                                      był to jakiś haczyk (haha) jeszcze przed ministrowaniem.
                                      Masz bardzo wybiórczą postrzegawczość
                                      • ja_aska asys 20.12.05, 08:49
                                        ależ oczywiście czytam gazety. musisz przyznać, że żaden z tych panów nie pcha
                                        się na afisz tak jak tobi to pani exradna od kilku lat. więc po prostu nie
                                        rzucili mi się w oczy.
                                        • Gość: galoty Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:05
                                          Ty chyba żartujesz. Jeden z nich jest autorem Stategii dla Szczecina, mało
                                          wartościowego, wirtualnego dokumentu, który prowadził szeroka konsultację
                                          społeczna w tej sprawie i był z duma przedstawiany przez Cehaka i Malanowską
                                          jako profesor (stanowczo nie zaprzeczał) , a drugi w każdej sprawie nawet spoza
                                          zakresu specjalizacji wypowiada się częściej niż Lubińska jako Od Nowa czy
                                          Minister w sprawach od koniunktury w przemysle stoczniowym po Bank Komunalny
                                          Jurczyka.
                                          Aśka. Proszę bądz obiektywna. Twoje częstokroć słuszne argumenty tracą gdy
                                          okazujesz się tendencyjna.
                                          • ja_aska Re: aśka 20.12.05, 11:55
                                            odwal się. ja nawet o tym zarzeckim nie słyszałam. z flejterskim ostatnio
                                            miałam kontakt jak był dyrektorem banku , ot i wsio. od 3,5 roku zwracam uwagę,
                                            że exradna przegina i nikt nie zwrócił mi uwagi, że pomijam innych. a teraz gdy
                                            radosna exradna jest na stołku to od razu rejwach?
                                            • Gość: asys Re: aśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:03
                                              Dobrze odwalę się.
                                              A któregoż to banku był dyrektorem profesor Flejterski ? Jak miałaś z nim
                                              kontakt :-)
                                              Odpowiesz ?
                                              • ja_aska asys 20.12.05, 12:32
                                                był moim wykładowcą bankowości na US. jeszcze na transporcie. miałam tróję więc
                                                nie szaleję ze szczęścia na jago widok.
                                                dyrektorem jakiegoś banku przy radissonie:) ale jakiego to nie jestem pewna.
                                                big banku chyba ale głowy sobie nie dam uciąć.
                                                PS. sam używasz słowa prof:)
                                                • Gość: asys Re: asys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:35
                                                  Tak użyłem słowa profesor ale to z przekąsem. Ja zkolei cenie Flejterskiego
                                                  tylko dopominam się ... sorry przecież miałem się odwalić.
                                                  • ja_aska Re: asys 20.12.05, 13:27
                                                    ja cenię ich wszystkich tylko do cholery niech nie przeginają z tytułomanią.
                                                  • Gość: asys Re: asys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:36
                                                    I tu się zgadzam z uwagi na użycie przez Ciebie liczby mnogiej.
                                                    Wielu "profesorów" nadużywa tego uczelnianego tytułu w biznesie robiąc sobie
                                                    wizytówki z tym tytułem co ma podnieść rangę i cenę ekspertyzy. doradztwa itp a
                                                    tymczasem jest to na ten przykład naukowo doktor.
                                                  • ja_aska Re: asys 20.12.05, 14:05
                                                    i właśnie przeciwko temu protestuję. min dlatego, że na tym opierała się cała
                                                    kampania prezydencka w mieście. a jak sam mówisz tym samym autorytetem była
                                                    podparta strategia.
                                                  • Gość: kotuś Re: asys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:48
                                                    ale ta mjakaś aśka to głupia i tępa krowa
                                                  • ja_aska Re: asys 21.12.05, 09:17
                                                    zdecydowanie popieram. miło byc docenionym przez absolwenta us.
                                                  • beatrix13 Re: asys 21.12.05, 15:13
                                                    a kto by tam Lubińską chciał posunąć? taka z niej piekność jak z
                                                    Jacynowej,która uważa się za szczecińską królową piękności
                                                  • swarozyc Beatrice.. 21.12.05, 15:16
                                                    Ty mi sie podobasz..
                                                    wszystko Cie interesuje..
                                                    :-)
                                                  • beatrix13 Re: Swarożyc 23.12.05, 08:40
                                                    a ja już najbardziej Ty
                                                    u mnie uczucia constans
                                                  • Gość: galoty Re: asys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 15:16
                                                    strasznie brutalne chamstwo wobec kobiet tu uprawiacie prostaki
                                                  • Gość: hehe Re: asys IP: *.chello.pl 23.12.05, 02:17
                                                    Gość portalu: galoty napisał(a):

> strasznie brutalne chamstwo wobec kobiet tu uprawiacie prostaki

bo tu w ogóle chamstwo panuje. małe piekiełko małych ludków
                                                  • great_cornholio Re: asys 23.12.05, 02:20
                                                    no cos Ty.... toz to sama elyta...
                          • Gość: Jaro Re: aśka IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 23.12.05, 08:21
                            Asys, kimżeś ty jest, że tak zaciekle bronisz nienaruszonego w tym temacie
                            jeszcze nawet honoru pp. Flejterkiego i Zarzyckiego?
    • anamar Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 19.12.05, 15:16
      taka sama profesor,jak kwaśniewski magister...
      • ja_aska Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 19.12.05, 15:26
        no
      • Gość: galoty Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:29
        Ciepło, ciepło ale niezupełnie. Lubińska ma tytuł profesora uczelnianego a
        Kwaśniewski jakiego ma magistra ?
        • ja_aska Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 19.12.05, 15:49
          takiego jak lubińska ma tytuł prof: wyimagiwanego.
          • Gość: galoty Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:51
            No niestety nie takiego samego wyimaginowanego. Obiektywnie nie masz racji.
            Lubińskiej tytuł profesora uczelnianego nadała uczelnia a magistrowi kto ?
            • ja_aska Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 19.12.05, 15:57
              oboje zosie samosie
              • Gość: tylko dr Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.internet.v.pl 19.12.05, 23:43
                Czy to dyskusja o habilitacji czy magiel osiedlowy?
                • Gość: max Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 08:43
                  Magiel osiedlowy.Bo czerwona ja-aśka w dyskusji nie umiałaby wziąć
                  udziału.Duskusja to jest wtedy gdy siada wziątek,piechota, meyer i radzą,
                  a ja-aska parzy im kawę.
                  Przecież to tuman wychowany na radzeniu o niczym.
                  • ja_aska Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 20.12.05, 08:51
                    cześć, witam absolwenta uniwerku.
                    • piotr33k2 Re:sb-ki ręce precz od pani profesor! 20.12.05, 22:51
                      odczepcie sie podłe sb-ki od wielkiej pani profesor!
                      • Gość: kotuś Re:sb-ki ręce precz od pani profesor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:45
                        Pierwsze mądre słowa w twoim wykonaniu
                        jeszcze będą z ciebie ludzie!
    • babciny_bambosz Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 21.12.05, 08:08
      Jak myslicie, czy Lubinska dotrwa do pierwszej duzej rekonstrukcji rzadu czy
      posuna ja przy malej?
      • Gość: study Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:48
        Pani minister będzie ministrem do końca kadencji tego rządu. Bo jest dobrym
        ministrem,o czym świadczy poparcie dla tego rządu.Pieski będą ujadać, bo nic
        innego nie potrafią poza ujadaniem. I takie ich zadanie w przyrodzie.
        • wesolyromek2005 Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 21.12.05, 08:49
          Rozumiem Lem tez jest ujadajacym pieskiem?
          • Gość: study Re: Pani profersor Teresa Lubińska, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 09:04
            A kim jest Lem? Chyba pisarzem? O ile wiem, to pani Lubińska na temat
            literatury futurystycznej nie wypowiada się publicznie ani dobrze, ani źle - bo
            się na tym nie zna. Oczywiście są też wypowiedzi negatywne fachowców takich jak
            Witold Gadomski z Gazety Wyborczej. I to akurat bardzo dobrze. Więcej takich
            wypowiedzi i rząd będzie miał nie 44% poparcia, ale 95%.
            • great_cornholio Re: Pani profersor Teresa Lubińska, 23.12.05, 02:02
              bingo study!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka