Dodaj do ulubionych

Omijajcie Rugię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:57
Kompletny absurd! Przecież wirus tej grypy jest wśród ptactwa od conajmniej
5tys. lat tyle, że teraz go dokładnie zdefiniowano. Skąd więc nagle taka
panika? Ja tego nie wymyśliłem, to słowa głównego lekarza wterynarii...
Obserwuj wątek
    • Gość: borewicz Re: Omijajcie Rugię IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.06, 20:19
      Przecież w Polsce już jest kacza grypa i nikt nikogo nie wybija!Niestety!
    • nedfan Re: Omijajcie Rugię 19.02.06, 20:37
      Jak to skąd? Firmy farmaceutyczne muszą na czymś zarabiać, nie?
      A taki sztucznie wywołany popyt to jak błogosławieństwo.
      Ja się nie szczepię!!!
      • Gość: merlin Re: Omijajcie Rugię IP: 87.207.88.* 19.02.06, 21:40
        Wydaje mi sie, ze rzeczywiscie ktos (najpewniej firmy farmaceutyczne ) chcac
        zarobic na szczepionkach i innych lekach podsycaja atmosfere paniki , a
        pomagaja im w tym niektore media, spragnione chwytliwych "newsow". Jezeli - jak
        podaja oficjalne zrodla - na ptasia grype zmarlo (na calym swiecie !!!) 90
        osob w ciagu ostatnich trzech lat ,to mowienie i pisanie o mozliwej pandemii
        jest gruba przesada i bezczelnym klamstwem!!! Podejrzewam, ze na zwykla odmiane
        grypy umiera na swiecie w ciagu roku(!!) znacznie wiecej osob - nie mowiac
        o "epidemiach " wypadkow drogowych, powodowanych przez pozbawionych rozumu i
        wyobrazni( a to tez choroba ) kierowcow. Ale o tym sie nie pisze, bo to
        nie "news". Oczywiscie, ze nalezy "dmuchac na zimne", ale bez otumaniania i
        straszenia ludzi.
    • Gość: eri Re: Omijajcie Rugię....ptaszki:) IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 19.02.06, 20:50
      • Gość: Hagar Re: Omijajcie Rugię....ptaszki:) IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 19.02.06, 22:52
        Do tej pory, na całym Świecie na ptasią grype zamrło coś koło 100 osób. Na
        zwykła grypę, w ciągu roku, na świcie umiera kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset
        tysięcy osób i nikt nie orbi z tego powodu paniki. W samej Polsce, na zwykła
        grypę umiera dużo więće osób niż te 100 ofiar ptasiej.
    • Gość: oktomvre Re: Omijajcie Rugię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:06
      No właśnie... Uległam histerii i w tym (tfu, w tamtym) roku jesienią
      zaszczepiłam się. Całą zimę mam przesr...ą, ciagle choruję. Jakiś perfidny
      zbieg okoliczności? Czy wróble tez mogą byc nosicielami?
      • Gość: mamoniowa Re: Omijajcie Rugię IP: 62.69.202.* 19.02.06, 23:11
        Mysle, ze rozregulowalas organizm, stad te problemy. Ja nigdy nie chorowalam na
        grype, wiec zignorowalam te masowa histerie.
        Najwazniejsze to zachowac zdrowy rozsądek.
        Wroble? Nie byly wymieniane w grupie ryzyka.
        Teraz przed przylotem wedrownego ptactwa zaczyna sie podkrecanie paniki. A
        przeciez chory i oslabiony osobnik nie jest w stanie pokonac dystansu tysiecy
        kilometrow.
        • Gość: oktomvre Re: Omijajcie Rugię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:20
          Ja też nigdy nie chorowałam na grypę, w dzieciństwie kilka razy angina, potem
          już tylko zwykłe przeziębienia, ale raz na ruski rok, ostatnio co chwila :(.
          Moze za mało sie wietrzę? A o wróble pytam , bo pełno tej ptasiej chołoty w
          moim ogródku, srok i kosopodobnych nie zliczę... Dokarmiałam, to się
          przyzwyczaiły do "lekiego chleba" ;-) Masz rację, zdrowy rozsądek ponad
          wszystko.
          • Gość: mamoniowa Re: Omijajcie Rugię IP: 62.69.202.* 19.02.06, 23:28
            Zwykla analogia, chorujesz, gdy organizm jest oslabiony czy w jakims stresie,
            Zreszta to na jedno wychodzi. Tak jak i u tych skrzydlatych osobnikow, beda
            podatne na infekcje, gdy beda oslabione, dlatego trzeba je dokarmiac!
            Juz wspomnialam, ze dokarmiam kaczki, zal mi ich, bo czasami widac, ze sa
            strasznie wyglodniale. A jeszcze troche czasu minie, zanim beda mogly sie
            uniezaleznic od ludzkiej hojnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka