Dodaj do ulubionych

Dzieci zatruły się coca-colą

• Gość: re Kto pije to gow*o??? Powszechnie wiadomo, ze... IP: *.dsl.look.ca 12.05.06, 15:48
      ..."napoj" ten ma wlasciwosci zrace.
      90% ludzi nie wie po co robi kupe, wiec nic dziwnego...
      • Gość: MadChomik Piję 2-3l dziennie IP: *.warcnet.szczecin.pl 14.05.06, 05:20
        Piję Cole, Coca Colę, nie Pepsi w ilości 2-3l dziennie od wielu lat i nie
        narzekam....
    • Gość: Werona Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.softpro2.pl 12.05.06, 17:05
      Jak wypiły po 5 puszek na głowe to nic dziwnego ze sie zatruły
    • Gość: Pediatra Niezależny lekarz radzi: IP: *.devs.futuro.pl 12.05.06, 17:48
      Coca-cola zawiera znaczną dawkę kofeiny, co przy
      częstym lub jednorazowo nadmiernym jej spożyciu powoduje objawy pobudzenia i
      dolegliwości ze strony układu pokarmowego -szczególnie mocne u dzieci. Coca-cola
      jest zasadniczo produktem wyłącznie dla osób dorosłych i dla takich nie stanowi
      zagrożenia, nie ma w niej /jeśłi zachowano reżomy produkcji i przechowywania/
      żadnych trujacych czy szkodliwych substancji, ale dla dzieci czy osób starszych
      jej spożycie jest jednak wysoce niewskazane -ze względu na obecność mocno
      stężonego /jak na produkty spożywcze/ specyficznego kwasu, działającego silnie
      odwapniajco na kości czy zęby, nie wszyscy jednak o tym wiedzą. Jeśli jednak
      ktoś decyduje się na podawanie Coca-coli dzieciom powinien zadbać o
      zrównoważenie ubytku wolnych jonów wapnia w organiźmie /stanowiących bazę
      budulcową dla rosnących kości dzieciecych czy ich zębów i osłabionych kości osób
      starszych/ poprzez podanie preparatów wapniowych, chcoćby w postaci popularnych
      tabletek musujących.
      Inaczej naraża sie dzieci na krzywicę kości i ich złamania czy przyspieszoną
      próchnicę zębów a osoby starsze na szybko postępującą osteoporozę -i wszelkie
      tego konsekwencje.
    • Gość: marta Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:39
      Może dzięki temu nigdy więcej nie tkną tego świństwa.
    • Gość: MP Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.lisek.pl / 80.53.180.* 13.05.06, 13:49
      A może po prostu dzieciaki nie mają umiaru i się "przepiły" Coca-Colą? To nie
      wina koncernu że piły bez umiaru. Gdyby puszki były limitowane, to ktoś by
      zarzucił Coca-Coli skąpstwo. Moim zdaniem napoje były ok. A w nadmiarze
      wszystko szkodzi.
      • de-bordo Re: Dzieci zatruły się coca-colą 13.05.06, 18:02
        tak sobie czytam i czytam a może z innej beczki.
        Co można kupiś w sklepikach - odpo słodzone brr napoje
        Co najczęściej reklamuje się w TV - słodzone napoje w tym coca cola
        Dzieciaki i młodzieć to najbardziej chłonni odbiorcy reklam- odsyłam do badań na
        ten temat.
        Wg reklam na śniadanie płatki nestle - przegryzka- batonik, rogalik,chipsy a do
        picia cola,słodzone napoje.
        W szkole co wstawiaja - maszyny z napojami- jw.
        Kto ma te dzieciaki nauczyć co i jak jeść? Rodzice?? - Oby
        Można rzucać nazwami konserwantów i substancji chemicznych można się tu wywnętrzać
        ale rzeczywistość jest taka jw.
        Wiedza i profilaktyka oto narzędzia do .... "walki"? "z wystandaryzowanym
        sposobem jedzenia" Kto ma dziecko ten wie jak trudno wprowadzić pewne nawyki -
        zwłaszcza jak przeciw sobie ma media i np.prawie cała klasę.:))
    • Gość: mama dziecka cała prawda IP: *.chello.pl 13.05.06, 21:11
      jestem bardzo wściekła na ludzi że tak mówią że zatruły się przez pazerność bo
      jak za darmo to wypiły po 5 10 puszek .Moje dziecko wypiło 2 puszki a po 1,5
      godzinie znalazło się w szpitalu .Miało gorączke ,drgawki ,poty i ból
      brzucha .Dlaczego te puszki trafiły do rąk dzieci ,żekomo akcjia była
      skierowana do osób dorosłych .Myślę że powinien ktoś za to odpowiedzieć. A tak
      poza tym z firmy nikt nie raczył ruszyć tyłka i pojechać do szpitala zobaczyć
      niby tylko 6 dzieci ,wstyd.O ile mi wiadomo było tych dzieci a także i
      dorosłych o wiele więcej. Za ich cierpienie powinien ktoś zapłacić.
    • Gość: mini morris no comments IP: *.iscnet.pl 18.05.06, 22:58
      napoje były stare,chchacha, a coca cola to się w ogóle może zestarzeć?!;] ja bym
      raczej zapytała jak można dziecko na czczo do szkoły puścić?,
      nie mówiąc już, że studenci pili ile wlezie, a co dopiero bachorki z SP ;P
    • Gość: WitchKing Re: Dzieci zatruły się coca-colą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.06, 19:27
      Coca-cola jest wyklęta przez specjalistów od zdrowego żywienia od momentu jej
      wprowadzenia na rynek. Ja zaś przypominam, że George W. Bush swojego czasu
      niemalże się udławił... precelkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka