Dodaj do ulubionych

Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowisk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 16:33
Zbyńko uważa, że hala jest najważniejsza... A ja się pytam, kto pójdzie na
imprezy i zawody jeśli nie ma pracy, społeczeństwo b.ubożeje a ze Szczecina
masowo emigrują młodzi ludzie, bo oferuje im się pracę za 900zł? Co z
miejscami pracy? Hala dla emrytów i rencistów? Im potrzebne są kluby
osiedlowe a nie hala na końcu miasta!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: andrut Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 15.06.06, 20:25
      > Co z miejscami pracy?
      nie ma ich gdzie budować. szczecin to miasto rolnicze i zaraz za jego granicami
      uprawia się zboże itd. starczy przejechać się do ustowa, kurowa i siadła
      dolnego żeby zobaczyć jak pięknie tam wszystko rośnie. piękne uprawy są też
      między ustowem a elektrownią pomorzany. na przemysł nie ma tu miejsca.
    • Gość: jill Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:21
      to jakas chyba maszkara bedzie ..nie ma wolnych miejsc lepszych?
      a co tam pojedzie ktos przez cale miasto?
      poroniona lokalizacja...zgadzam się w 100 procentach...
      • Gość: jill Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:22
        a czy ktos zapytal mieszkancow czy to jest najlepsza lokalizacja ze jeszcze
        dopisze..tylko co chwile pare osob gada ze tam..doprawdy najlepsza?
        • Gość: ja_aska Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:51
          znowu ma mniejszość decydować za większość? a może tak miejskie referendum? ja
          jestem za ta lokalizacja.
    • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 15.06.06, 22:28
      Wprowadzajac w srodek osiedla wielki parking, likwidujac prawie wszystkie
      zielone place na potrzeby garazy. Doskonale kolejne kretynskie posuniecia
      urzednikow. Jak stworzyc slamsy - patrz tworca Zbigniew Zalewski
      • Gość: ja_aska Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:30
        masz propozycję?
        • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 15.06.06, 22:39
          a zobacz www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2005/doc/garaze-szafera.pdf
          czy myslisz, ze jest to rozsadne aby to osiedle tak wygladało?
          • ja_aska Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi 16.06.06, 13:41
            czyli potrzebne garaże podziemne. to co jest teraz zakrawa o pomste do...
    • Gość: normal Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.06, 22:38
      najlepiej zeby tacy narzekający jak Nerv wyjechali z tego miasta i truli
      innych. Jak ktoś ma łeb na karku to dobrze płatną pracę w Szczecinie znajdzie.
      I masa ludzi taką ma... A jak ktos bedzie tak jeczec jak ty to nigdy jej nie
      dostanie. Ale narzekający niech stąd uciekaja! Nie mozna was sluchac!
      • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 15.06.06, 22:51
        Ja sie nie martwie tymi ludzmi na osiedlu - ale widac golym okiem, ten parking
        np. na 300 miejsc zaczyna wbijac sie w wewnetrzne drogi, 300 samochodow! jezdzi
        wewnatrz osiedla! likwiduja pasow zieleni przy juz ruchliwej ulicy Zawadziego!
        Straszne! Gdzie architekci- przeciez to jakies pasy blokujace halas, estetyka,
        itd. Zamiast poprawiac wyglad tego osiedla - wladza urzednicza szykuje nowe
        slamsy.
        W polnocnej czesci osiedla - te parkingi sa dobrą propozycją - można do nich
        dojechać od północy od Litewskiej, jest ok. Ale inne przypadki to wielka
        strata!!!
      • Gość: Nerv Z Twoją"normalnością"grubo nie tak...21%bezrobocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:04
        Z czego ponad 90% bez prawa do zasiłku! 35tys. osób na garnuszku MOPR (pomoc
        społeczna jakbyś nie wiedział), od pół raku w Szczecinie nie mieszka ok.60tys
        ludzi! Część już się wymeldowała i z liczby 417tys. mieszkańców w 1998 roku,
        teraz jest 386tys. i liczba stale spada! Dobrze płatna praca? Chyba jesteś
        złodziejem - bez obrazy, ale poszukaj pracę dla młodego po studiach o nominale
        1500zł na początek, nawet nie 2tys! Ty z normalnością masz coś nie tak kolego!
        A ja nie zamierzam stąd wyjechać bo takim jak Ty tylko igrzysk potrzeba, a ja
        chcę dać też kawałek chleba!
        ]
        • Gość: Obserwator Re: Z Twoją"normalnością"grubo nie tak...21%bezro IP: 62.69.212.* 15.06.06, 23:13
          Bedzie praca przy budowie ;)
        • Gość: normal Re: Z Twoją"normalnością"grubo nie tak...21%bezro IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.06, 23:22
          No i juz nam kolega Nerv powiedział Ze kazdy kto ma prace w szczecinie to
          złodziej!!! Wyjezdzaj szybko do Londynu!!!!
          • Gość: Nerv Jednak jesteś prymityw, a "normal" tylko z nicka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:55
            Szkoda z Tobą dyskutować... Nawet prostych zwrotów i określeń Twoja percepcja
            nie łapie... Pracowełm w USA w tamtejszej TV i wiem coś nie coś o świecie...
            A Londyn mam tu, to moje miejsce na ziemi.
            Ciekawym, jak będziesz śpiewać gdy stracisz pracę, którą się chełpisz, lub
            upadnie interes, który prowadzisz. Ale życzę wszyskiego dobrego.
    • Gość: andreas ciekawym czy pan wiceprezydent już... IP: *.centertel.pl 16.06.06, 00:45
      ciekawym czy juz pan wiceprezydent rozpoczął pierwsze spotkania
      z potencjalnymi wykonawcami (toż to 165 mln) w hotelu Panorama???

Juz wstepnie mozna sie spotykać i konsultować przecież...
      • Gość: Obserwator Re: ciekawym czy pan wiceprezydent już... IP: 62.69.212.* 16.06.06, 08:59
        Jak juz zartujemy sobie - to jakie sa to procenty?

A powaznie czy ktos moze ogladal plany "wypelnienia" zieleni miejscami
        parkingowymi!
    • Gość: urzędas Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.chello.pl 16.06.06, 10:15
      ehhh i znowu bajki Pana Zalewskiego. Po pierwsze wcale się nie dogadal z
      garażowiczami. Mają podpisane porozumienie ale ani jedna ani druga strona go
      nie przstrzega. Po drugie garaży jest 1400 i tyle miejsc parkingowych trzeba
      przygotować (zastępczych) na terenie osiedla. Niewątpliwie będzie to urokliwe
      osiedle. Tylko trochę będzie śmierdzieć spalinami - ale co tam, ważne że
      zmiezamy do realizacji obietnic przedwyborczych.
      • Gość: ss Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:30
        to znaczy ze oszukuje opinie publiczna Pan Zalewski?
        • Gość: andreas nie oszukuje, tylko głosno sobie planuje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 13:53
    • Gość: rem Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.chello.pl 16.06.06, 15:32
      A kto to sprawdzi po wyborach - zwali się na jakiegoś urzędniczyne, że niby
      czegoś nie dopilnował,że brak było planu zagospodarowania, że garażowicze
      zostali wprowadzeni w błąd przez Stowarzyszenie SMOK - byle do wyborów
      dociągnąć. Chociaż jak wieść niesie Pan Zalewski ma szczere chęci starowania na
      Prezydenta lub w ostateczności radnego.
      • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 16.06.06, 16:17
        A kto tak "ładnie" projektuje w miescie? A czy mozna zobaczyc wizje
        architektoniczne dot. tego obiektu oraz garazy? gdzie to mozna ogladac bo juz
        mam dosc klepiacego bezsensu urzednika-prezydenta.
        • Gość: rem Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.chello.pl 16.06.06, 17:53
          Projektuje niejaki Pan Cehak - niestety też urzędnik i to u niego w wydziale
          można spojrzeć na plany osiedla.
          • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 17.06.06, 22:41
            Projektowanie urzędnicze!!! Tragedia dla osiedla Zawadzkiego. Czy jest jakis
            pomysl, jak zaprojektowac w tym miascie, by pojawily sie miejsca parkingowe na
            osiedlach lub obok ich. A nie np. na srodku osiedla. Nie mozna likwiedowac
            pasow zielieni!!!
    • Gość: znad morza Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 07:46
      Zalewski może mówić i o hali i o stadionie i o wielu innych obiektach że
      wybuduje bo robi sobie kampanię wyorczą na polecenie tych,którzy maja nadzieję
      że o zabiezrze parę głosó przeciwnikom Piechoty.
    • Gość: lehi Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:49
      .” Budowa hali jest jedną z najważniejszych inwestycji dla miasta, regionu, a
      nawet kraju.”
      Aż ciśnie się, żeby dopisać Europy. Do tej poru „udało się skasować” basket i
      siatkówkę w Szczecinie, nie ma drużyny dla, której kibice by chodzili na mecze,
      więc dlaczego ma to być najważniejsza inwestycja.
      „Miś: Powiedz mi po co jest ten miś ?
      Hochwander: Właśnie, po co ?
      Miś: Otóż to ! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta.
      Wiesz co robi ten miś ? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa.
      To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem ? My
      otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i
      to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest
      miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do jesieni na
      świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi ?
      Hochwander: Protokół zniszczenia… ?
      Miś: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych
      inwestycjach.”- takie małe skojarzenie do tej budowy.

”a mamy znakomitych sportowców, np. lekkoatletów, takich jak Monika Pyrek czy
      Przemysław Czerwiński. Żeby ich wyniki były jeszcze lepsze, jak powietrza
      potrzebujemy hali widowiskowo-sportowej.”- żeby ich wyniki były jeszcze lepsze,
      wcale nie potrzeba hali za 165mln, nawet jeżeli by była ta hala, to i tak
      ludzie nie będą płacili za l.a. , hale sportowe są dla sportów zespołowych
      najlepiej koszykówka, albo siatkówka i to w wykonaniu męskim, wtedy jest szansa
      na kilku tysięczną frekwencję, ale te sporty jak wcześniej pisałem udało się
      zniszczyć w Szczecinie.
      „ W budżecie na ten rok są 2 mln zł. 1 mln z przeznaczeniem na wyprowadzenie
      właścicieli garaży na os. Zawadzkiego, drugi na niwelację terenu.” – to są
      przede wszystkim pieniądze związane z garażami, a nie z halą.
      „Wystąpiliśmy do ministra sportu o współfinansowanie szczecińskiej hali jako
      inwestycji o szczególnym znaczeniu dla rozwoju sportu.” – Szczecin może się
      pochwalić wyjątkową troską o sport i rozwój kultury fizycznej....małe hale
      przy szkołach i boiska przy szkołach rosną jak grzyby po deszcz i potrzeba
      tylko reprezentacyjnego obiektu :).

”Jest Pan przekonany do lokalizacji hali na os. Zawadzkiego?”
      Zła lokalizacja i nie chodzi o te garaże. Po co pakować taki obiekt gdzieś na
      osiedle, jak w Szczecinie idealnym miejscem jest gdzieś przy Gdańskiej, albo
      dalej przy wylotówce w kierunku Prawobrzeża.
      Cena 165mln. – we Włocławku hala na 4tyś nie tak dawno kosztowała 15 mln. W
      3Mieście na 12tyś będzie kosztowała 180mln. W 2009 w Sopocie będą ME w
      koszykówkę i mają być rozgrywane mecze Euroligi.
      • Gość: rem Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.chello.pl 18.06.06, 13:50
        Gratuluje porównania z ,,Misiem,,. Nic dodać nic ująć. I intencje chyba też
        takie same - ktoś chce zarobić
      • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 18.06.06, 18:40
        Zła lokalizacja i nie chodzi o te garaże. Po co pakować taki obiekt gdzieś na
        osiedle, jak w Szczecinie idealnym miejscem jest gdzieś przy Gdańskiej, albo
        dalej przy wylotówce w kierunku Prawobrzeża.
        Ciekawe!!!
        Tylko gdzie???
        • Gość: joker Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:28
          TA LOKALIZACA jest jakas smieszna.to potwor bedzie...
    • Gość: lehi Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 21:40
      „Ciekawe!!!
      Tylko gdzie???” nie wiem, nie wiem jakie są możliwości miasta. Wiem, że
      wjeżdżając do Szczecina jest po prostu brzydko, fatalna i nijaka architektura.
      Hala sportowa to w jakimś stopniu wizytówka miasta, dlaczego mamy ją chować
      gdzieś w blokowisku. Hala w Szczecinie ma powstać za 165mln, hale na 5-6 tyś
      pewnie można wybudować np. za 50mln., masz jeszcze ewentualne rezerwy na wykup
      terenu. Masz lotnisko praktycznie w centrum miasta, z którego korzysta pewnie
      kilka osób, albo tereny w okolicach Słonecznego. Piszę o dobrej lokalizacji,
      dobrej dla wszystkich.
      • Gość: joker Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:26
        dokładnie...myslenie starowieczne..inni maja wizytowki a my nic..no prawie...
        • Gość: Obserwator Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: 62.69.212.* 19.06.06, 01:31
          Pamietajmy o wielu parkingach - to tez powierzchnia!!! I komunikacja - nie
          wszyscy maja auta!!!
          • Gość: syf Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:53
            nie ma co komentowac, 4 lata rzadow Jurczyka. Gazeta prosimy podsumowac!!!!
    • Gość: andreas pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko! IP: *.centertel.pl 20.06.06, 12:59
      pan Zalewski jest gotów zrobić dla nas wszystko
      i hale na miare naszych potrzeb i możliwości
      i nowoczesna dzielnice Śr4ódodrze
      i piekny Szczecin...

Mam nadzieje, że ulubiony hotel prezydenta na spotkania
      PANORAMA nie zbankrutuje
      • Gość: rem Re: pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko IP: *.chello.pl 20.06.06, 22:11
        teraz się wycwanił i wysyła na spotkania tylko tych z wyższym wykształceniem.
        • Gość: ian Re: pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko IP: 83.168.106.* 21.06.06, 10:45
          Dawno temu ,chyba w 1972 r o ile dobrze pamiętam rozpoczęto przygotowania pod budowę Hali Widowiskowo-Sportowej w trójkacie zamkniętym ulicami:E.Plater,Gontyny i ks.Salomei.Teren niwelowano dniami i nocami,ciężarówki wywoziły gruz i ziemię a prostaczkowie cieszyli się,że powstanie obiekt,barwnie malowany kłamstwami i obietnicami różnych "wicie towarzysze,rozumicie".Co powstało każdy widzi i może dobrze ,bo teren w srodku miasta jest piękny.Tuż obok jest Gontynka z z perspektywą zagospodarowania,no i ogródki działkowe,które chyba czas najwyższy zacząć przejmować i wykorzystywać na cele rozwojowe.Może jednak to jest odpowiednie miejsce na stworzenie prawdziwego kompleksu rozrywkowo-rekreacyjnego?
          • Gość: Obserwator Re: pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:37
            to gdzie ta hala? Propozycje!
          • bjq Re: pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko 21.06.06, 13:51
            no fakt ze jest..niezla propozycja...
            • Gość: nie rozumiem Re: pan prezydent Zalewski zrobi dla nas wszystko IP: *.system.szczecin.pl 21.06.06, 22:00
              przeciez na Zawadzkiego sa obiekty sportowe, lokalizacja hali jest dobra, ale
              zawsze znajda sie niezadowoleni
              • Gość: andreas mnie to tam wisi, ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:08
                wydaje mnie sie, że jak to bedzie hala widowiskowa
                i tam maja byc koncerty i powiedzmy dobre jakieś...
                to jak do Szczecina na ten koncert przyjada ludzie z okolic i Polski,
                to niezły kocioł bedzie w Szczecinie,
                jak to wszystko bedzie sie przewalac przez miasto do tej hali!

Nie wiem czy o tym pomysleli...

Pomysla, jak juz bedzie sie miasto blokować...
                Nasi włodarze nic przeciez nie spieprza!
                • Gość: Obserwator Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: 62.69.212.* 21.06.06, 22:27
                  Wlasnie hala sportowa tak ale nie widowiskowa!
                  Czy ktos przeprowdzil symulacje ruch w tym miejscu? moze propozycje innych
                  miejsc?
                  • Gość: andreas Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:44
                    dla mnie to raczej na wjeździe do Szczecina powinna byc...
                    no Szczecin komunikacyjnie, to troche inny jest...
                    Moze gdzieś przy lotnisku...
                    • Gość: ono Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:16
                      Swego czasu Jacyna-Witt z Od Nowa proponowała żeby hala widowiskowo-sportowa
                      stanęła na terenie pomiędzy ul. Południową a Cukrową. Obecnie to teren Cukrowni
                      Szczecin czyli skarbu państwa czyli na inwestycje publi9czną możan dostać
                      bezprzetargowo. to teren najlepiej skomunikowany w Szczecinie , na wjeździe z
                      Niemiec a przede wszystkom blisko stacji Gumieńce która ma być rozbudowana w
                      związku z budową linii Szczecin-Berlin. takie propozycje były przedstawiane ale
                      nikogo to nie zainteresowało.ciekawe jest to że wtedy jeszcze nie byliśmy w UE
                      a już patrzono na to perspektywicznie../.
                      • Gość: Obserwator Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: 62.69.212.* 21.06.06, 23:22
                        Tez myślalem o tej lokalizacji :)
                        Takie były wcześniej propozycje?
                        • Gość: ono Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:35
                          były. to najlepsza koncepcja z możliwych. ale żeby realizować koncepcje to
                          koncepcjoniści muszą mieć władzę a nie użerać się z Marianem w opozycji.
                          • Gość: andreas Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 00:49
                            to dobra lokalizacja, w poblizu sa uczelnie...
                            jezeli spełnia wszystkie warunki, to na pewno lepsza niz ta.
                            Bo jak zwali sie kilkadziesia tysiecy osób... nie wiem jak duza hala ma byc,
                            i to wszystko ma przejechac przez całe miasto...
                            to groza!
                            • Gość: Obserwator Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: 62.69.212.* 22.06.06, 07:29
                              Też myslialem o studentach, ale o studentach to jeszcze inna historia... Ale
                              dworzec tam jest, mozna stworzyc wiekszej w przyszlosci. Tylko jakie to sa
                              tereny na Cukrowej?
                            • Gość: joker Re: mnie to tam wisi, ALE... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:29
                              idealne miejsce...popieram
                              • Gość: andreas i dojazd prawie z kazdej strony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:36
                                • Gość: Obserwator Re: i dojazd prawie z kazdej strony... IP: 62.69.212.* 23.06.06, 00:07
                                  To dlaczego nie moze byc rozwoju Szczecina w kierunku poludniowym? Moze tam
                                  hala? Czy sa tam jakies tereny wolne?
    • Gość: lehi Re: Wiceprezydent Zbigniew Zalewski o hali widowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 00:14
      „były. to najlepsza koncepcja z możliwych.”
      To jakie były inne koncepcje? Jakie były kryteria tych koncepcji? Bo dla mnie
      hala w Szczecinie w tym miejscu i przede wszystkim za te pieniądze to kiepska
      koncepcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka