Dodaj do ulubionych

Brakuje krwi.

14.07.06, 09:18
Może ktoś z forumowiczów ma ochotę oddać krew? Tych, którzy już oddawali
zachęcam do kolejnej wizyty w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa, a tych
którzy jeszcze nie doznali tej przyjemności i satysfakcji szczerze zapraszam
(Sz-cin, Wojska Polskiego 80 - po,lewej od Pl. Sprzymierzonych, na czczo, od
7-12). Kiedyś musi być ten pierwszy raz:-)Krwi naprawdę brakuje.
Obserwuj wątek
    • dusia25 Re: Brakuje krwi. 14.07.06, 20:36
      Ja idę z moim małżem jutro z rańca ;D Mam nadzieję, że wyniki badania krwi będą
      ok (ostatnio za mało żelaza było i dostałam dyskwalifikację na miesiąc ;< ) i że
      swoją dawkę krwi oddam.

Też gorąco zachęcam wszystkich do pojawienia się w Centrum. Panie są miłe,
      fachowe, wkłuwanie się ani oddawanie krwi naprawdę nie boli, bo one świetnie
      znają się na swojej pracy!! Poza tym to chyba jedyna placówka służby zdrowia,
      gdzie cieszą się, że człowiek do nich przyszedł... ;D
      No i sam fakt, że badają wcześniej. Kilka miesięcy temu przede mną w kolejce
      była dziewczyna, której pani doktor wykryła jakieś szmery na sercu i wysłała do
      lekarza POZ po skierowanie na dokładniejsze badania. Dziewczyna czuła się dobrze
      i zdziwiła ją ta diagnoza, tym bardziej, że sama mówiła, że się na nic nie leczy
      i do lekarzy nie chodzi. A tak, wizyta w Centrum mogła jej pomóc gdyby się
      okazało, że coś naprawdę się dzieje. Zawsze lepiej dmuchać na zimne...

A co do bycia na czczo, to można zjeść coś lekkiego na śniadanko (np. kromkę
      chleba z masełkiem - taka "szpitalna" dieta ;)) Ja bym chyba umarła z głodu
      zanim bym dotarła z prawobrzeża do Centrum ;P

A zatem kochani, oddawać krew - biegiem marsz ;D Do zobaczenia w Centrum ;))))))

• Gość: onufry Re: Brakuje krwi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:19
      Jestem honorowym dawcą krwi.Widzę że coraz mniej osób zgłasza się do punktów
      krwiodawstwa.Oczywiście gdy wielka katastrofa,tragedia Naród wali oknami i
      drzwiami a potem znów zostają apele.Jak długo Państwo zamierza liczyć tylko na
      idealistów? Honorowym krwiodawcom zabrano już wszystko.Te pięć czekolad to na
      zasadzie "spieprzaj dziadu". Co ja bym chciał po oddaniu krwi: recepta na
      darmowe witaminy wzmacniające organizm i 30 - 50 % ulgi na wykup podstawowych
      lekarstw.Czy to dużo? Jeżeli dalej będzie taki marazm ze strony rządu to
      zostanie kicha.Któregoś czasu potrzebna była krew (stacja krwiodawstwa
      przyjmuje każdą grupę krwi), apel rozpowszechniono w dużym zakładzie pracy
      naszego regionu (2,5 tys.ludzi).Pytanie ile osób się zgłosiło?.... NIKT
      • Gość: aaa Re: Brakuje krwi. IP: *.chello.pl 14.07.06, 23:45
        Ja jade w poniedzialek. Do zobaczenia.
      • dusia25 Niezły pomysł... 16.07.06, 20:13
        Onufry, to dawanie np. witamin zamiast czekolad, to niezły pomysł. Koszt 8
        czekolad a np. pudełka 24 - 30 pastylek (multiwitaminy) byłby chyba porównywalny...

Tylko kto o tym moze zadecydować?
        • nieslubne_dziecko_romana Re: Niezły pomysł... 17.07.06, 11:55
          Pojawiaja sie propozycje aby płacić za krew, ale na szczęście kazdy kto zna
          temat (lekarze, dawcy) jest przeciw. Powinno się położyć nacisk na
          propagowanie, rozwijanie świadomości. Kiedyś hurtem krew oddawali żołnierze,
          pracownicy dużych zakładów... a dziś bezinteresowność zanika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka