Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:45 3 minuty???? Przyjedź do Dąbia, pół gdoizny stoisz za jednym znaczkiem!!!!!!!!!!!!!! wieczne kolejki i guzdrające sie baby... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Kolejki do okienek pocztowych IP: 217.96.3.* 16.01.07, 20:51 naprawdę nie wiem, skąd wzięły się im te "ponad trzy minuty". moje doświadczenia z pocztą polską przypominają raczej te opisane na końcu artykułu, zwłaszcza tam, gdzie nie ma numerków. czeka się po kilkanaście minut, a obsługa (zwłaszcza przelewy, których ostatnio na szczęście nie muszę już robić) trwa całe wieki. wszystko babki wklepują do kompa z palca, zapisują, stemplują, a to trwa. widuję czytniki kodów paskowych w urzędach pocztowych, ale jeszcze nie byłam świadkiem ich użycia. a i to nie gwarantowałoby, że nie będzie wklepywania z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makda Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.covernet.pl 18.01.07, 14:58 Z czytnikow korzysta sie tylko przy rachunkach z TPSA. Na inne nie ma pozwolenia i trzeba wszystko klepac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hendryk Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.szczecin.mm.pl 16.01.07, 21:15 Poczta na Jodłowej - dzis 32 mniuty w kolejce żeby nadać paczkę. Paczki można nadać tylko na dwóch stanowiskach, z czego jedno jest często zamknięte. Dziś szczęśliwie były otwarte dwa i stąd czas troszkę lepszy niż zwykle. Pozdrawiam urzędniczkę z lewego okienka - takiej guzdrały w życiu nie widziałem. Jej koleżanka obsłużyła czterech klientów, gdy ta nie załatwiła nawet jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamm Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:54 Polecam pocztę na ul. Słowackiej na Warszewie. Godzina 9:30 rano widze że jedna osoba w kolejce a i tak wychodzę po 10 minutach. Ta poczta to najgorszy urząd w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re:faktycznie na Warszewie jest żle ale jest sposó IP: 62.233.145.* 17.01.07, 07:51 ja się prawie uniezależniłem od poczty przelewy przez bank życzenia list sms i telefonem tylko polecone do mnie ale to z 2 razy do roku.Zauważyłem poprawe w godzinach pracy listonoszy wreście są z paczkami popołudniu tak jak ludzie są w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:15 Gość portalu: adamm napisał(a): > Polecam pocztę na ul. Słowackiej na Warszewie. Godzina 9:30 rano widze że jedna > osoba w kolejce a i tak wychodzę po 10 minutach. > Ta poczta to najgorszy urząd w mieście. Nie masz racji! Najgorsza to ta na Wilczej. Tam wyszedłbyś po 15 minutach, zakładając, że przed tobą byłaby jedna osoba. To jest urząd, z którego list na Wyzwolenia idzie 4 dni. Jak dobrze pójdzie. Tu potrafią coś zgubić, albo wydać ci list cudzy (autentyk, wręczono mi kiedyś w okienku cudzy list, który pokwitowałam, a jakże. Ani nazwisko, ani ulica nie brzmiały nawet podobnie. To był list do jakiegoś pana Marka X, nie wyglądam na Marka X, nie mówiąc już o tym, że klka minut kaligrafowała moje dane z dowodu) Tam jest czynne jedno okienko, a w tle przechadzają się panie ze szklankami z kawką. Tabliczki z godzinami przerw usunięto, bo się interesanci czepiali, że już po przerwie, dlaczego zamknięte...A tak czepialscy nie wiedzą kiedy przerwa i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:37 Nie masz racji najgorszy urząd to urząd na Bukowym, chociaż nie radzę sprawdzać bo szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek wieczne kolejki IP: *.chello.pl 17.01.07, 08:55 zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą...trzy minuty??/Przyjedźcie na ul.Pocztową...to zobaczycie- jednym słowem tragedia-jeszcze przed otwarciem - kolejka-później też non stop długi sznur ludzi. Żeby odebrać paczkę...trzeba być wyjątkowo cierpliwym poniewaź mają burdel na magazynie i szukanie owej paczki trwa w nieskończonośc. No i jeszcze te ślamazarne ruchy pań w okienkach, przerwy, przerwy i jeszcze raz przerwy....szkoda słow...Reasumując:skoro domagają się podwyżek i godnych pensji to niech do licha podniosą poziom i jakośc obsługi klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
jacm1 Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 09:00 fajna poczta do zalatwiania czegos jest na dworcowej - mile dziewczyny i kolejki takie sobie.ale jestem chory jak mam isc na wyzwolenia,kolejki takie ze mozna sie zalamac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamabs Kolejki do okienek pocztowych IP: *.chello.pl 17.01.07, 09:17 Ja nie wiem skąd wy te 3 minuty wytrzasnęliście?! Niech ktoś na pocztową ze stoperem przyjdzie!! Tragedia - poczta toczy się po równi pochyłej a z nią jakość usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektra212 Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:40 Fakt, na Pocztowej zawsze jest wesoło, nie ma znaczenia czy rano czy później, a w okolicach 16:00 gdy kończę pracę ( i mam wrażenie, że cały Szczecin razem ze mną :P) zaczyna się koszmar. Ale tu męki oczekiwania często uprzyjemniają doniosłe komentarze zniecierpliwionych klientów i czasami bywa wesoło :) 30-45 min to już chyba norma. Pozdrawiam wszystkich stojących ze mną w kolejce! Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 17:04 Ja mam comiesięczną udrękę z "poleconym" do odbioru na poczcie. Mój listonosz nigdy do mnie nie dzwoni, bo musiałby od skrzynek zejść pod drzwi i nacisnąć domofon. Raz na miesiąć dostaje polecony i ZAWSZE awizo zamiast listu a następnie poczta na Pocztowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James Kolejki do okienek pocztowych IP: 212.244.189.* 17.01.07, 10:41 zapraszam na milczańską... 3 minuty!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredka1 Re: Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 11:11 na Włościańskiej też szybko. Wreszcie coś pozytywnego na Pomorzanach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:13 coś ty.... na Milczańskiej to 3 minuty razy .... 10. Chyba zacznę chodzić na włościańską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dae Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: 80.50.45.* 17.01.07, 11:13 3 min wychodzi jak się policzy wszystkich klientów poczty, tzn nawet z tymi którzy wrzucają listy do skrzynek pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:34 Proponuję udac sie do Urzędu Pocztowego na osiedlu Bukowym dość że zawsze trzeba odstać w kolejce, bo czynne sa najwyżej dwa okienka, to jeszcze warunki oczekiwania są upokarzające pomieszczenie moze 30m2 ,dwa krzesła coś okropnego w końcu można by coś z tym robić, jak mogę omijam ten urzad nie mniej jednak to mój rejon i przesyłki polecone muszę odbierać właśnie tam. To jest po prostu horror , przeciez do tego urzędu należy całe osiedle Bukowe, Klęskowo, Kijewo, Kijewko, czy nie ma rzadnych przepisów które by zobowiązywały Pocztę Polską do brania pod uwagę przy lokalizowaniu Urzędów Pocztowych chociażby liczby mieszkańców. Proszę zróbcie coś z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Kolejki do okienek pocztowych IP: *.um.szczecin.pl 17.01.07, 11:39 chyba się komuś pomyliło!!! 3 minuty-to byłaby istna rewelacja. Proszę się przyjrzeć poczcie na Komuny Paryskiej albo na Pocztowej. Warjactwo!!! Stoi się w długich kolejkach po 20-40 min. Więc te średnie 3 minuty, to chyba marzenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczysław Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:14 Jestem mieszkańcem ul.Zawadzkiego.Na tym osiedlu mieszka około 20.000 osób i jest jedna poczta.To jest miasto powiatowe i w takim mieście jest kilka urzędów pocztowych.Co wy wiecie o kolejkach.Przyjdzcie do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:27 Właśnie. Osiedle Zawadzkiego rozrosło się i Urząd na Szafera bije wszelkie rekordy w długości kolejek i oczekiwania. Poprawili sie za to listonosze, są solidniejsi i sympatyczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie 3, a 30minut.. Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: 213.155.165.* 17.01.07, 17:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocztowiec Kolejki do okienek pocztowych IP: *.globalconnect.pl 17.01.07, 21:21 Zapraszam na pocztę na ul. Chopina - tutaj najlepiej przyjść z książką do czytania, żeby się nie nudzić czekając czasem nawet i pół godziny. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.astro.net.pl 18.01.07, 08:16 Zgadzam się i dlatego jeśli to mozliwe omijam ukochaną pocztę bardzo szerokim łukiem stałe opłaty zleciłam bankowi ,wiem że opłaty płyną regularnie a ja mam raz w miesiącu tego potwierdzenie i nie muszę co miesiąc o tym pamiętać ,listy polecone oprócz sądowych [a takich sie nie spodziewam]za moim poleceniem pisemnym zostawiane są w mojej skrzynce , jeśli mam jednak jakiś rachunek do zapłacenia robię to w banku lub ajencji bankowej do której mam zaufanie i dlatego już bardzo dawno nie musiałam i mam nadzieję że jeszcze bardzo długo nie będę musiała oglądać NIEMOBILNOśCI paniuś z za okienka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papugox Kolejki do okienek pocztowych IP: *.chello.pl 18.01.07, 10:02 Ostatnio stałem 40 min na poczcie na Bukowym o godzinie 10 po przesyłkę to paranoja okienek 4 a tylko 2 pracują.Wszystkich bym z tej poczty wywalił na zbity ..... No cóż Poczta to relikt komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laya Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:44 Najgorsze jak trzeba odebrać list...Wtedy na "swoją" pocztę trzeba iść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryfita Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:16 A ja wczoraj wszedłem na pocztę i prosto do okienka. Nie byłem nawet minuty, więc średnia może dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~antymonopol Kolejki do okienek pocztowych IP: *.pl 18.01.07, 20:29 3 minuty ??!!! Skąd oni to wzięli, na Komuny Paryskiej ilekroć wejdę na pocztę to minimum 40 minut sie czeka !!! Odpowiedz Link Zgłoś