Dodaj do ulubionych

Kolejki do okienek pocztowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:45
3 minuty???? Przyjedź do Dąbia, pół gdoizny stoisz za jednym
znaczkiem!!!!!!!!!!!!!! wieczne kolejki i guzdrające sie baby...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Kolejki do okienek pocztowych IP: 217.96.3.* 16.01.07, 20:51
      naprawdę nie wiem, skąd wzięły się im te "ponad trzy minuty". moje
      doświadczenia z pocztą polską przypominają raczej te opisane na końcu
      artykułu, zwłaszcza tam, gdzie nie ma numerków. czeka się po kilkanaście
      minut, a obsługa (zwłaszcza przelewy, których ostatnio na szczęście nie muszę
      już robić) trwa całe wieki. wszystko babki wklepują do kompa z palca,
      zapisują, stemplują, a to trwa. widuję czytniki kodów paskowych w urzędach
      pocztowych, ale jeszcze nie byłam świadkiem ich użycia. a i to nie
      gwarantowałoby, że nie będzie wklepywania z palca.
      • Gość: makda Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.covernet.pl 18.01.07, 14:58
        Z czytnikow korzysta sie tylko przy rachunkach z TPSA. Na inne nie ma
        pozwolenia i trzeba wszystko klepac.
    • Gość: hendryk Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.szczecin.mm.pl 16.01.07, 21:15
      Poczta na Jodłowej - dzis 32 mniuty w kolejce żeby nadać paczkę. Paczki można
      nadać tylko na dwóch stanowiskach, z czego jedno jest często zamknięte. Dziś
      szczęśliwie były otwarte dwa i stąd czas troszkę lepszy niż zwykle. Pozdrawiam
      urzędniczkę z lewego okienka - takiej guzdrały w życiu nie widziałem. Jej
      koleżanka obsłużyła czterech klientów, gdy ta nie załatwiła nawet jednego.
    • Gość: adamm Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:54
      Polecam pocztę na ul. Słowackiej na Warszewie. Godzina 9:30 rano widze że jedna
      osoba w kolejce a i tak wychodzę po 10 minutach.
      Ta poczta to najgorszy urząd w mieście.
      • Gość: as Re:faktycznie na Warszewie jest żle ale jest sposó IP: 62.233.145.* 17.01.07, 07:51
        ja się prawie uniezależniłem od poczty przelewy przez bank życzenia list sms i
        telefonem tylko polecone do mnie ale to z 2 razy do roku.Zauważyłem poprawe w
        godzinach pracy listonoszy wreście są z paczkami popołudniu tak jak ludzie są w
        domu.
      • Gość: ola Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:15
        Gość portalu: adamm napisał(a):

> Polecam pocztę na ul. Słowackiej na Warszewie. Godzina 9:30 rano widze że jedna
        > osoba w kolejce a i tak wychodzę po 10 minutach.
        > Ta poczta to najgorszy urząd w mieście.

Nie masz racji!
        Najgorsza to ta na Wilczej. Tam wyszedłbyś po 15 minutach, zakładając, że przed tobą byłaby jedna osoba.

To jest urząd, z którego list na Wyzwolenia idzie 4 dni. Jak dobrze pójdzie.
        Tu potrafią coś zgubić, albo wydać ci list cudzy (autentyk, wręczono mi kiedyś w okienku cudzy list, który pokwitowałam, a jakże. Ani nazwisko, ani ulica nie brzmiały nawet podobnie. To był list do jakiegoś pana Marka X, nie wyglądam na Marka X, nie mówiąc już o tym, że klka minut kaligrafowała moje dane z dowodu)

Tam jest czynne jedno okienko, a w tle przechadzają się panie ze szklankami z kawką. Tabliczki z godzinami przerw usunięto, bo się interesanci czepiali, że już po przerwie, dlaczego zamknięte...A tak czepialscy nie wiedzą kiedy przerwa i już.
      • Gość: aga Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:37
        Nie masz racji najgorszy urząd to urząd na Bukowym, chociaż nie radzę sprawdzać
        bo szkoda czasu
    • Gość: asiek wieczne kolejki IP: *.chello.pl 17.01.07, 08:55
      zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą...trzy minuty??/Przyjedźcie na
      ul.Pocztową...to zobaczycie- jednym słowem tragedia-jeszcze przed otwarciem -
      kolejka-później też non stop długi sznur ludzi. Żeby odebrać paczkę...trzeba
      być wyjątkowo cierpliwym poniewaź mają burdel na magazynie i szukanie owej
      paczki trwa w nieskończonośc. No i jeszcze te ślamazarne ruchy pań w okienkach,
      przerwy, przerwy i jeszcze raz przerwy....szkoda słow...Reasumując:skoro
      domagają się podwyżek i godnych pensji to niech do licha podniosą poziom i
      jakośc obsługi klienta.
    • jacm1 Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 09:00
      fajna poczta do zalatwiania czegos jest na dworcowej - mile dziewczyny i
      kolejki takie sobie.ale jestem chory jak mam isc na wyzwolenia,kolejki takie ze
      mozna sie zalamac.
    • Gość: adamabs Kolejki do okienek pocztowych IP: *.chello.pl 17.01.07, 09:17
      Ja nie wiem skąd wy te 3 minuty wytrzasnęliście?! Niech ktoś na pocztową ze
      stoperem przyjdzie!! Tragedia - poczta toczy się po równi pochyłej a z nią
      jakość usług.
      • Gość: elektra212 Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:40
        Fakt, na Pocztowej zawsze jest wesoło, nie ma znaczenia czy rano czy później, a
        w okolicach 16:00 gdy kończę pracę ( i mam wrażenie, że cały Szczecin razem ze
        mną :P) zaczyna się koszmar. Ale tu męki oczekiwania często uprzyjemniają
        doniosłe komentarze zniecierpliwionych klientów i czasami bywa wesoło :) 30-45
        min to już chyba norma. Pozdrawiam wszystkich stojących ze mną w kolejce!
        • asdf401 Re: Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 17:04
          Ja mam comiesięczną udrękę z "poleconym" do odbioru na poczcie. Mój listonosz
          nigdy do mnie nie dzwoni, bo musiałby od skrzynek zejść pod drzwi i nacisnąć
          domofon. Raz na miesiąć dostaje polecony i ZAWSZE awizo zamiast listu a
          następnie poczta na Pocztowej.
    • Gość: James Kolejki do okienek pocztowych IP: 212.244.189.* 17.01.07, 10:41
      zapraszam na milczańską...

3 minuty!!!!????

• alfredka1 Re: Kolejki do okienek pocztowych 17.01.07, 11:11
        na Włościańskiej też szybko. Wreszcie coś pozytywnego na Pomorzanach:))
        • Gość: paweł Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:13
          coś ty.... na Milczańskiej to 3 minuty razy .... 10. Chyba zacznę chodzić na
          włościańską
    • Gość: dae Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: 80.50.45.* 17.01.07, 11:13
      3 min wychodzi jak się policzy wszystkich klientów poczty, tzn nawet z tymi
      którzy wrzucają listy do skrzynek pocztowych.
    • Gość: aga Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:34
      Proponuję udac sie do Urzędu Pocztowego na osiedlu Bukowym dość że zawsze
      trzeba odstać w kolejce, bo czynne sa najwyżej dwa okienka, to jeszcze warunki
      oczekiwania są upokarzające pomieszczenie moze 30m2 ,dwa krzesła coś okropnego
      w końcu można by coś z tym robić, jak mogę omijam ten urzad nie mniej jednak to
      mój rejon i przesyłki polecone muszę odbierać właśnie tam. To jest po prostu
      horror , przeciez do tego urzędu należy całe osiedle Bukowe, Klęskowo, Kijewo,
      Kijewko, czy nie ma rzadnych przepisów które by zobowiązywały Pocztę Polską do
      brania pod uwagę przy lokalizowaniu Urzędów Pocztowych chociażby liczby
      mieszkańców. Proszę zróbcie coś z tym.
    • Gość: ala Kolejki do okienek pocztowych IP: *.um.szczecin.pl 17.01.07, 11:39
      chyba się komuś pomyliło!!! 3 minuty-to byłaby istna rewelacja. Proszę się
      przyjrzeć poczcie na Komuny Paryskiej albo na Pocztowej. Warjactwo!!! Stoi się
      w długich kolejkach po 20-40 min. Więc te średnie 3 minuty, to chyba marzenie???
    • Gość: mieczysław Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:14
      Jestem mieszkańcem ul.Zawadzkiego.Na tym osiedlu mieszka około 20.000 osób i
      jest jedna poczta.To jest miasto powiatowe i w takim mieście jest kilka urzędów
      pocztowych.Co wy wiecie o kolejkach.Przyjdzcie do nas.
      • Gość: Mika Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:27
        Właśnie. Osiedle Zawadzkiego rozrosło się i Urząd na Szafera bije wszelkie
        rekordy w długości kolejek i oczekiwania. Poprawili sie za to listonosze, są
        solidniejsi i sympatyczniejsi.
    • Gość: Nie 3, a 30minut.. Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: 213.155.165.* 17.01.07, 17:45
    • Gość: pocztowiec Kolejki do okienek pocztowych IP: *.globalconnect.pl 17.01.07, 21:21
      Zapraszam na pocztę na ul. Chopina - tutaj najlepiej przyjść z książką do
      czytania, żeby się nie nudzić czekając czasem nawet i pół godziny. Koszmar.
      • Gość: Zuza Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.astro.net.pl 18.01.07, 08:16
        Zgadzam się i dlatego jeśli to mozliwe omijam ukochaną pocztę bardzo szerokim
        łukiem stałe opłaty zleciłam bankowi ,wiem że opłaty płyną regularnie a ja mam
        raz w miesiącu tego potwierdzenie i nie muszę co miesiąc o tym pamiętać ,listy
        polecone oprócz sądowych [a takich sie nie spodziewam]za moim poleceniem
        pisemnym zostawiane są w mojej skrzynce , jeśli mam jednak jakiś rachunek do
        zapłacenia robię to w banku lub ajencji bankowej do której mam zaufanie i
        dlatego już bardzo dawno nie musiałam i mam nadzieję że jeszcze bardzo długo nie
        będę musiała oglądać NIEMOBILNOśCI paniuś z za okienka .
    • Gość: papugox Kolejki do okienek pocztowych IP: *.chello.pl 18.01.07, 10:02
      Ostatnio stałem 40 min na poczcie na Bukowym o godzinie 10 po przesyłkę to paranoja okienek 4 a tylko 2 pracują.Wszystkich bym z tej poczty wywalił na zbity ..... No cóż Poczta to relikt komunizmu
      • Gość: laya Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:44
        Najgorsze jak trzeba odebrać list...Wtedy na "swoją" pocztę trzeba iść...
    • Gość: Gryfita Re: Kolejki do okienek pocztowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:16
      A ja wczoraj wszedłem na pocztę i prosto do okienka. Nie byłem nawet minuty,
      więc średnia może dobra?
    • Gość: ~antymonopol Kolejki do okienek pocztowych IP: *.pl 18.01.07, 20:29
      3 minuty ??!!! Skąd oni to wzięli, na Komuny Paryskiej ilekroć wejdę na pocztę
      to minimum 40 minut sie czeka !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka