Dodaj do ulubionych

Paczkowski-przyjacielem przyrody!

23.04.03, 17:51
No bójcie sie narody Boga! Ireneusz Paczkowski został laureatem
nagrody "Zielonego Pióra" dla PRZYJACIELA PRZYRODY!!!!!!!!
Naprawde , jakby w tvp szczecin nie było nikogo kto by sie tą przyrodą
zajmował...............
Jakie jury- taka nagroda
Jaki organizator /woj.fundusz ochrony środowiska/ - takie jury.......
Obserwuj wątek
    • jurek.orwell Jesteś niecierpliwy 23.04.03, 18:37
      Cierpliwości. Ta nagroda nie jest jeszcze objęta procedurą unijną więc mogły
      powstać błędy. Z chwilą gdy wejdziemy do Unii i będą wszędzie procedury, ISO
      XYZ taki błąd się nie wydarzy. Urząd Miejski po wdrożeniu ISO od razu zaczął
      prawidłowo funkcjonować. Nie zauważyłeś ? :-)
      A tak poważnie to masz stanowczo rację.
      • wheelman Re: jednak smutno 23.04.03, 19:10
        ... bo osoby zajmujace sie naprawde sprawami i ochrony i edukacji ekologicznej
        i wreszcie dokumentem przyrodniczym , mogą sie poczuc troche urażone.
        To co ,że ta nagroda jest o dupę potłuc /o randze swiadczą niektórzy laureaci/

Fundusz wojewódzki już nie pierwszy raz dał znać o swoim ignoranctwie , ale
        teraz , gdy wice wojewodą jest Jan Sylwestrzak /ds ekologii/ to jest wtopa na
        całego!

cały to nasz pierdzielony szczecinek /sorry mieszkańcy tego pięknego grodu,to
        tylko zbitka słów/
        • Gość: rado Re: jednak smutno IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 19:30
          paczkowski matyle do powiedzenia o srodowisku co i o kulturze. ta sama sldowska
          mafia. zasiedli w funuszu ochrony pozajmowali agencje telewizje i mysla ze
          ludzi etgo nie widza.
          juz niedlugo. milerowi tez juz ludiz podziekuja.
          pozdrawiam rado
          • Gość: Karuzelowy Re: trudno o wiarę... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 25.04.03, 11:57
            ... w to co czytam????????
            Jakiej to przyrody,oprócz filmów "przyrodniczych" typu: wesołe sanitariuszki z
            głębokimi gardłami, jest obrońcą i przyjacielem red Paczkowski???????
            Luuudzie! o co tu chodzi?

karuzelowi wszystkich krajów- nie strzelajcie do Paczkowskiego!
    • Gość: XYZ Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 28.04.03, 17:27
      Chciałbym sie dowiedzieć kiedy paczkowski ruszył swój gruby tyłek i był
      ostatnio w terenie i chronił przyrodę ?. Może będę się chwalił,ale chcę
      udowodnić , że siedzę w temacie i moja opinia nie jest wypowiedzią jakiegoś
      pieniacza.Od 30 lat walczę o środowisko,z kłusownikami, sadzę drzewa , robię
      filmy ekologiczne i diaporamy o tymże, które następnie są prezentowane w
      szkołach w celach edukacyjnych. Nie mówię ,że to mnie ma się należeć ta
      nagroda , ale napewno nie paczkowskiemu!!!. To rzeczywiście policzek dla
      szczecińskiego świata przyrodników!!!!!!!Jeżeli paczkowskiemu nie odpowiada to,
      co tu napisałem to możemy się spotkać i udowodnię ,że jest ignorantem w tej
      dziedzinie.Na wizji!!!nie prywatnie!! Redaktorek siedzący za biurkiem, nie
      wiedzący jaki to ptak śpiewa na drzewie jest przyjacielem przyrody!!!!>???????
      Jak on może ją chronić, kiedy jej nie zna??Mogę podać wiele nazwisk ludzi
      naprawdę walczących o środowisko, będących prawdziwymi przyjaciółmi przyrody,
      znający ją.Jak oni się teraz czują??!! To kolejny blamaż fundacji!!Ale czego
      się spodziewać wystarczy przeczytać nazwiska tam siedzących i zajrzeć w ich
      papiery. Chamstwo!!
      Tylko czy ktoś się na tym, co tu napisałem zastanowi?? Odbędą się kolejne
      edycje, kolejni ignoranci otrzymają statuetkę. A mnie kolejny wrzód na żołądku
      się utworzy. Tfu!! Idę posadzić drzewko , może mi przejdzie?
      • Gość: naim Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.telan.pl 28.04.03, 17:32
        Paczkowski chroni swego ptaka. To mało?
        • Gość: Karuzelowy Re: już bez znaków zapytania.. IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 28.04.03, 18:06
          ....he he
          wiem o co chodzi. Red. paczkowski załatwił sobie sponsoring programu z Funduszu
          Ochrony Środowiska....
          zgadnijcie kto przyznał Irkowi te nagrodę???????????? /trzy tysiące pln/

karuzelowi wszystkich krajów- niech nas irek w dupę pocałuje!
          • Gość: Mirek Re: już bez znaków zapytania.. IP: *.biot.ar.szczecin.pl 28.04.03, 18:18
            W sam środek naszego ekologicznie "czystego" tyłeczka ;)))
    • Gość: YXZ Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 29.04.03, 16:10
      znalazłem "uzasadnienie" werdyktu jury:
      komisja konkursowa przyznała "Zielone Pióro" red. Ireneuszowi Paczkowskiemu za
      wartościowe cykle programowe poświęcone ekologii na antenie Telewizji Polskiej,
      zachęcające do przeciwdziałania zanieczyszczaniu środowiska, za popularyzację
      osiagnięć zachodniopomorskich samorządów w sferze ekologii".....
      Czy ktoś z Szanownych Internautów może mi przedstawić krótką recenzję chociaż
      jednego z tych " wartościowych cykli programowych....."
      Będę dźwięczny za info
      • hsps Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! 29.04.03, 16:26
        Gość portalu: YXZ napisał(a):
        > Czy ktoś z Szanownych Internautów może mi przedstawić krótką recenzję chociaż
        > jednego z tych " wartościowych cykli programowych....."
        > Będę dźwięczny za info
        Raz w miesiącu - 20 minut, niestety nie widziałem żadnego.
        www.szczecin.tvp.pl/programy/ekoregion.html
        • Gość: Karuzelowy żenada! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 29.04.03, 17:48
          z tej samej strony , podanej przez "hsps" można wejść w informacje o programach
          tvp szczecin. znalazłem tam taki ciekawy motyw: " skarby przyrody " program
          w.kaczmarka , na antenie od 1995 roku....
          oglądam red. kaczmarka od wielu lat. on nie pokazuje urzędników funduszy
          ochrony czegośtam. pokazuje przyrodę , ale może w konkursie "przyjaciel
          przyrody" nie o to chodziło?
          arleta nalewajko w "kurierze" od lat napierdziela sie w imieniu biednych
          zwierzaków...
          ale może nie o to chodziło?
          marek osajda "kurier,tefał, inne gazety .... od lat...
          ale może?..........
          urzędniczy skandal w małym miasteczku jeszcze mniejszych ludzi.
          zobaczcie jakie osobistości zasiadaja w tych różnych funduszach i komitetach
          do spraw ochrony środowiska......

karuzelowi wszystkich krajów-chrońcie sie sami!
          • wheelman Re: żenada! 30.04.03, 15:37
            Osobistości w instytucjach ochrony przyrody od lat są te same, a jakie mają
            osiągnięcia!!
            Oglądam naszą telefizję , czytam gazety....i mam swoich ulubionych "przyjaciół"
            przyrody. Będąc ich czytelnikiem ,czy widzem, daję Im o wiele więcej wartą
            nagrodę. A ci z Funduszu niech ich w d... pocałują.
            • Gość: XYZ Re: żenada! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 30.04.03, 16:02
              Serdeczne dzięki wheelman. Dla takich jak Ty warto coś nadal robić :)) jedno z
              drzewek, które niedługo zasadzę nazwę Twoim nickiem, OK? wolisz dąbka czy
              sosenkę?? mówię (piszę ) serio.
              Powodzenia
              • wheelman BRZOZA! 30.04.03, 16:31
                Ona szybciej rośnie, a wiek nie pozwala mi już czekać na wyrośnięcie dębu :0)

Mam częsty kontakt z ludźmi szanującymi środowisko.Oni najczęściej nie pchają
                się do organizacji,instytucji. Są wśród nich myśliwi,wędkarze... tak ,tak. Ci
                też potrafią uszanować i być przyjaciółmi.
                Rozmawialiśmy niedawno o nagrodzie dla red.P. Czuli się zażenowani i obrażeni.
                Ale cóż... poszliśmy nad Rzekę i trochę posprzątaliśmy po Paczkowskich i
                pracownikach wydziału ochrony środowiska urzędu wojewódzkiego......:0)

Bardzo dzięki za dzrewko!
                Nazwę rybkę Twoim nickiem, ale będzie śmiesznie: XYZ! do nogi!!!!!
                • Gość: YXZ Re: BRZOZA! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 30.04.03, 16:39
                  OOOOOO brzózek Ci u nas dostatek.
                  Miłego longłikendu.
                  PS.A ta rybka to gryzie?? (sam jestem spod znaku Ryb) Powodzenia i do miłego :))
                  • Gość: Karuzelowy Re: BRZOZA! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 30.04.03, 16:47
                    ryba yxz!! takiej jeszcze nie złapałem!
                    macie rację chłopaki,taka zabawa jest o wiele więcej warta,niż całe to gówniane
                    gadanie o chronie i ochrońcach!!!

karuzelowi wszystkich krajów- przed nami ciężki łykand!
                    • Gość: XYZ Re: BRZOZA! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 30.04.03, 16:51
                      No witam Karuzelowego w cyberprzestrzeni!!. Chociaż raz się ze mną zgodziłeś.
                      Tobie też drzewko zadedykować??
                      • Gość: Karuzelowy ja to niespotykanie... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 30.04.03, 17:29
                        spokojny człowiek jestem.naprawdę nie wiem skąd ta opinia człeka porywczego???
                        drzewko pytasz? a i owszem byle byłoby to drzewko rozsądku , pogody ducha ,
                        uśmiechu , przyjaźni , tolerancji i rodziło małe ,śliczne buteleczki piwa:)

karuzelowi wszystkich krajów- podlewajcie dzrzewka!
        • Gość: ZXY Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 30.04.03, 15:58
          Piękne dzięki za informację. Teraz wiem , że Fundusz sam sobie dał
          nagrodę.Pozdrawiam
    • Gość: Arkadiusz Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 06.05.03, 13:21
      A gdzie Kolmer i Furga z PR Szczecin? a może Czeraszkiewicz? czy Kaczmarek z TV
      Szczecin? gdzie Koło Młodych Ornitologów z SP w Kliniskach od lat ratujące
      m.in. bocianie gniazda czy zawieszające budki dla ptaków , a w zimie
      dokarmiające zwierzynę, kiedy paczkowski siedzi w ciepłym studio i ględzi o
      wystawach czy spektaklach razem ze swą ukochaną Prokop? I jeszcze jedno , jak
      mają się czuć przy takim "laureacie", laureaci z poprzednich lat jak np. dr
      Giergielewicz czy Zofia Brzozowska? Policzek dla przyrodników to mało
      powiedziane!!!!!
      • wheelman wszystko dobrze... 06.05.03, 16:11
        ale co w takiej sytuacji robić?????
        dokonano jeszcze jednego,nie narażonego na pośmiewisko przewału, ale co my
        bidule możemy?
        • Gość: XYZ Re: wszystko dobrze... IP: *.biot.ar.szczecin.pl 07.05.03, 15:19
          Jakoś może to ujawnić ??tylko jak?? może należy zmusić fundusz do ujawnienia na
          co idą nasze pieniądze??
          • Gość: Karuzelowy i to jest... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 07.05.03, 17:21
            jakis pomysł.
            a może Gazeta zajęła by sie tą sprawą???????????//
            • Gość: YXZ Re: i to jest... IP: *.biot.ar.szczecin.pl 08.05.03, 14:48
              Gość portalu: Karuzelowy napisał(a):

> jakis pomysł.
              > a może Gazeta zajęła by sie tą sprawą???????????//

Dzięki za poparcie Karuzelowy!!! Gazeta do dzieła , to nasza prośba please,
              please, please!!!!!
    • Gość: Arkadiusz Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 12.05.03, 09:34
      I coś przycichło w tej sprawie, a wyjaśnienia jak nie było, tak nie ma.
      • Gość: Karuzelowy i jak nie ma tak ... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 09:42
        nie będzie....((
        nasze apele do szanownej redakcji nie zdadzą się na nic , no bo jakże to
        koledze robić kuku??????
        • Gość: YXZ Re: i jak nie ma tak ... IP: *.biot.ar.szczecin.pl 13.05.03, 10:12
          Nie ma i nie bęęęęęęędzie!!!!!
          • Gość: laureat Re: i jak nie ma tak ... IP: 195.245.213.* 14.05.03, 16:08
            Brawo szczecińscy ekolodzy! Tyle zawiści i jadu przez jedno wyróżnienie.
            Pragnę "uspokoić" wszystkich chorych z zawiści. Nie otrzymałem
            nagrody "Przyjaciel przyrody" ( laureatem został p. Aleksander Nieczajew - nich
            ktoś powie, że niesłusznie?). Zostałem natomiast wyróżniony "zielonym piórem"
            za programy nt. ochrony środowiska w Polsce i UE. To tylko zwykłe pióro bez
            jakiejkolwiek finansowej gratyfikacji - mimo to jestem z tego wyróżnienia
            bardzo dumny (sic!). Za co to ? Zaintersowanych odsyłam do TVP Polonia, TVP 2 i
            TVP 3 - 16 odcinków programu "Echo Bałtyku", 24 odcinki "Ekoregionu" i ponad
            20 "Obserwatorów zachodniopomorskich". W sumie setki godzin spędzonych na
            zdjęciach i montażu - w tym filmowanie wszystkich parków narodowych szwedzkiej
            Skanii, niemieckiej Meklemburgii i woj. zachodniopomorskiego. To mało?
            I jeszcze jedno. Kilkoro dziennikarzy szczecińskich otrzymało już takie
            wyróżnienie przede mną . Zawiść to czy umysłowe lenistwo!
            • Gość: Przyjaciel "wheelm Re: i jak nie ma tak ... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 14.05.03, 16:57

> Brawo szczecińscy ekolodzy! Tyle zawiści i jadu przez jedno wyróżnienie

dzięki za brawa. to nie zawiść , tylko opadłe ze zdumienia szczęki,że właśnie
              Pan Laureat został wyróżniony spośród kilkunastu dziennikarzy od wielu lat
              parających się tą tematyką.

Pragnę "uspokoić" wszystkich chorych z zawiści. Nie otrzymałem
              > nagrody "Przyjaciel przyrody" ( laureatem został p. Aleksander Nieczajew -
              Zostałem natomiast wyróżniony "zielonym piórem"
              > za programy nt. ochrony środowiska w Polsce i UE. To tylko zwykłe pióro bez
              > jakiejkolwiek finansowej gratyfikacji - mimo to jestem z tego wyróżnienia
              > bardzo dumny (sic!).

pisaliśmy o tym właśnie piórze i proszę tu , zwyczajem Pąńskich kol.z
              organizacji, nie "rozmydlać" tematu naszego oburzenia.
              a tak a propo, to najwyżej zasługuje Pan na nową ,mniej łososiową marynarkę niż
              na jakąkolwiek część "filmowanej" przez Pana przyrody.

Za co to ? Zaintersowanych odsyłam do TVP Polonia, TVP 2 i
              TVP 3 - 16 odcinków programu "Echo Bałtyku", 24 odcinki "Ekoregionu" i ponad
              > 20 "Obserwatorów zachodniopomorskich". W sumie setki godzin spędzonych na
              > zdjęciach i montażu - w tym filmowanie wszystkich parków narodowych
              szwedzkiej
              Skanii, niemieckiej Meklemburgii i woj. zachodniopomorskiego. To mało?

jestem niezwykle zainteresowany JAKIE i KIEDY Parki Narodowe woj.
              zachodniopomorskiego Pan filmował????????
              /tu chyba Pan stanowczo przesadził.../
              najbardziej , jednak ubawił mnie Pan przytoczonym , jako argument "obserwatorem"
              Panie Laureat, nie wstyd Panu???

> I jeszcze jedno. Kilkoro dziennikarzy szczecińskich otrzymało już takie
              > wyróżnienie przede mną . Zawiść to czy umysłowe lenistwo!

Nie ! oburzenie na zwykłe kumoterskie skurwysyństwo!!!
              Najpierw dotacje do programu, a później nagroda od firmy , która to opłaca.....

nie spodziewam się odpowiedzi na ten post, bo to nie w Pańskim stylu-dyskusja
              na argumenty.
              życzę mniej gwałtowności,wizyty u logopedy i dalszych "sukcesów" w ochronie
              przyrody zachodniopomorskiej......
            • wheelman drogi Laureacie: 14.05.03, 18:25
              podobnie jak i innych,ubawiła mnie Twoja wyliczanka. Zwłaszcza ,jeśli chodzi o
              te parki narodowe w naszym województwie.Widziałem filmy o
              Wolinie,Drawnie,Ińsku,Słońsku,Dolinie Odry...ale jakoś nie dopatrzyłem się
              nazwiska Sz.Pana Laureata.
              Setki godzin spędzonych podczas Pańskiej twórczości ekologicznej poszły chyba
              na marne.Co na to Pański szef?

ps
              a może wczytałby się Pan we wszystkie posty zawarte w tym wątku?
              Może zrozumiałby Pan w czym problem??
              Podobnie jak "Karuzelowy", wątpię czy może to Pan pojąć , a tym bardziej zabrać
              głos w tej sprawie.
              • Gość: XYZ Re: drogi Laureacie: IP: *.biot.ar.szczecin.pl 15.05.03, 16:19
                Szanowny Laureacie
                Zrobił Pan wielki błąd odzywając się. Udowodnił Pan ,że nie wiesz gdzie tkwi
                diabeł i żeś jest ignorant.Nikt z nas Panu nie zazdrości, nie jest zawistny
                czy inne takie duperele.Rozmowa z Panem na temat przyrody i jej ochrony to
                tak, jak byśmy ze ślepym o kolorach rozmawiali.
                Niech Pan powie skąd nagle u Pana taka wiedza i miłość przyrodniczo-
                ekologiczna? Po tylu latach siedzenia w "kulturze"?.
                A propos kultury, ale osobistej to u Pana jej nie stwierdzam.Do młodych,
                dopiero startujących w dziennikarstwie ma Pan stosunek płciowy. Sam się o tym
                przekonałem kilka lat temu.
                Raz jeszcze BRAWO WHEELMAN za podjęcie tematu!!! a Wam Przyrodnicy z regionu
                dzięki za wsparcie.
                Teraz tak sobie pomy ślałem , że Laureata nikt, prócz niego , nie broni. Coś w
                tym musi być........
                Drzewka rosną!(to info dla osób wiadomych). PZDR
            • Gość: Karwowski Paczkowski? Czerwona marynarka IP: *.telia.com 15.05.03, 17:48
              Kiedy przestaniesz w koncu chodzic w tej starej czerwonej marynarce, no chyba
              ze jest tak wytrzymała jak peruki Kostańskiej i plastikowe zeby Oryla i
              drewniany głos dyrektorka Matlaka
              • wheelman prośba do Karwowskiego 15.05.03, 19:28
                jako sprawca tego wątku, proszę forumowiczów o niestosowanie form wypowiedzi
                powszechnie uznanych za "paczkowskie"
                dziękuję.
            • Gość: Arkadiusz Re: i jak nie ma tak ... IP: *.biot.ar.szczecin.pl 21.05.03, 11:04
              Czyżby Pan Laureat zamilkł z powodu przedstawienia mu konkretów i mocnych
              argumentów?? Siła argumentów, a nie argument siły to to czym pokonaliśmy
              paczkowskiego....wymiękł "przyjaciel". KOOOONIEC!! PZDR.
              • Gość: Karuzelowy Re: i jak nie ma tak ... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 21.05.03, 14:48
                • Gość: Karuzelowy omskło mię się sorry :0) IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 21.05.03, 14:52
                  a Laureat w pocie czoła dokonuje nowych ważnych dla ludzkości dzieł
                  telewizyjnych.
                  zawiodłem się na Tobie drogi laureacie...strach przed odkryciem kłamstwa jest
                  aż tak obezwładniający???
                  no to może chociaż kol. z Twojej pracy pobrechtają się /jeszcze raz/ z Ciebie

karuzelowi wszystkich krajów - chrońcie przyrodę przed paczkowskimi!
                • Gość: XYZ Re: i jak nie ma tak ... IP: *.biot.ar.szczecin.pl 22.05.03, 13:09
                  Coś ostatnio Karuzelowy często Ci się omskiwa?? Rączki nie te czy mysza franca??
                  POzdrawiam
                  Drzewko rośnie , ale jakoś buteleczek z piwem nie widać :((((
                  • Gość: Karuzelowy no bo, no bo... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 22.05.03, 16:58
                    ...właśnie moje dzrzewko owocuje i buteleczki same lecą do rączki....
    • Gość: YXZ Re: Paczkowski-przyjacielem przyrody! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 25.06.03, 18:31
      Znalazłem specjalnie dla tvman`a. Widocznie znowu brakło argumentów też na tę
      sprawę.PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka