Gość: REKIN IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 12.07.01, 00:45 Widząc pewien zastój na naszym forum, proponuję temat dotyczący waszych ulubionych polskich nadmorskich miejscowości. Proszę o nadsyłanie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MICHAL Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.skane.se 12.07.01, 03:02 Co roku jezdze do Miedzyzdrojow. Mam tam blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 11:08 Polecam Darłowo( dawne województwo koszalińskie), jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 64.124.150.* 12.07.01, 22:23 Kiedys Dziwnowek teraz ...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElaF Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.access.nacamar.de 12.07.01, 22:58 Gość portalu: REKIN napisał(a): > Widząc pewien zastój na naszym forum, proponuję temat dotyczący waszych > ulubionych polskich nadmorskich miejscowości. > Proszę o nadsyłanie opinii. Wszedzie nad morzem jest fajnie...ale tylko przed albo po sezonie. PozdrE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuniek Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 212.244.25.* 12.07.01, 23:34 Pobierowo, Trzęsacz, Rewal, Niechorze, Pogorzelica są COOL!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 194.195.43.* 13.07.01, 10:13 Gość portalu: Niuniek napisał(a): > Pobierowo, Trzęsacz, Rewal, Niechorze, Pogorzelica są COOL!!!!!!!!! - czyli gmina Rewal! Calkowicie popieram. Wychowywalem sie w tamtej okolicy. Jako dzieciak wychodzilem wieczorem na dwor i liczylem odstepy miedzy blyskami na latarni w Niechorzu! Aha i zgadzam sie z ElaF ze najlepsze jest wybrzeze przed lub po sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 195.205.239.* 20.07.01, 12:43 Zdecydowanie zgadzam się, ze Rewal jest najlepszy!!! Dobijaja mnie ludzie, którzy chwala się, ze byli na wakacjach w Międzyzdrojach. A co to są Międzyzdroje? - kupa szpanerów i panienek, chodacych po promenadzie i czekających aż wyrwie je jakiś koleś z dyskoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lookash Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.cosmic.pl 14.07.01, 12:51 Bedac cztery sezony ratownikiem w tym wspanialym miateczku moge napisac tylko jedno - NIECHORZEEEEEE !!!!!!!!!!! A przy okazji pozdrawiam cala mloda ekipe Pawla Durandowicza "Sancza" - mam nadzieje, ze bedziecie sie tak samo "ostro bawic" jak ja w sezonach letnich 1994 - 1998. Tylko mi tam czujnie na plazy.... Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość 15.07.01, 20:01 Gość portalu: lookash napisał(a): > Bedac cztery sezony ratownikiem w tym wspanialym miateczku moge napisac tylko > jedno - NIECHORZEEEEEE !!!!!!!!!!! A przy okazji pozdrawiam cala mloda ekipe > Pawla Durandowicza "Sancza" - mam nadzieje, ze bedziecie sie tak samo "ostro > bawic" jak ja w sezonach letnich 1994 - 1998. Tylko mi tam czujnie na plazy.... a COZ E TYM nIECHORZU TAKIEGO WSPANIALEGO. Wybieram sie tradycyjnie do Miedzyzdrojow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szcz.gazeta.pl 19.07.01, 11:38 A cóż w tych Międzyzdrojach jest wspaniałego? Dziki tłum i księżycowe ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawal Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 10:11 Międzyzdroje już od dawna są kurortem szpanerów, "łysych" w beemkach cabrio, i dudniących głośników samochodowych. Kiedyś lubiłem Pobierowo, ale tam też zaczął się tłok. Została jeszcze chyba tylko Pogorzelica, bo spokojnie i blisko do Niechorza, jeśli ktoś ma ochotę na balangę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 195.205.239.* 20.07.01, 13:04 NO a Rewal? - Rewal też jest super. Szczególnie California!!!! - najlepsze imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szcz.gazeta.pl 20.07.01, 14:29 Miałem okazję porównać kurorty zachodniopomorskie z tymi z pomorza gdańskiego. Oto różnice: 1. Nasze kurorty mają lepszą infrastrukturę (więcej pensjonatów, gastronomii, handlu), plaże są szersze i ładniejsze. W gdańskiem za to ładniejsza jest miejska infrastruktura (polbruk, stylizowane latarenki, ławeczki, dywany kwiatowe na skwerkach, a w każdej miejscowości - molo (a nawet kilka). 2. U nas kurorty są totalne: wszystko jest nastawione na turystę. Drapieżne są ceny, sposoby zabiegania o letników. A to dlatego, że trzeba się przez trzy miesiące nachapać za cały rok. Po sezonie życie zamiera. W Gdańskiem oprócz trybu letnskowego toczy się normalne życie małych miasteczek. Turyści są jednym, ale nie jedynym źródłem dochodów. Rybacy łowią ryby, wędzarnie je wędzą, ktoś pracuje w usługach, ktoś dojeżdża do pracy w Trójmieście. Ludzie żyją tam z dziada pradziada i najazd letników przeżywają jak inwazję komarów: to uciążliwe, ale da się z tym żyć. Ogólnie - bliskość Gdańska (rynek pracy i zbytu towaru) daje tym ludziom alternatywną możliwość zarobkowana). U nas z tym klapa, bo do Szczecina dalej, a w dodatku w samym mieście 10 proc. bezrobocia. 3. Nasze miejsowości nadmorskie pachną grillem. W Gdańskiem - wędzoną rybą. To, co tamtejsza gastronomia nazywa szaszłykiem woła o pomstę do nieba: gumowe kawałki mięsa pieczone na elektrycvznym rożnie. Za to ryby - pycha: świeżutkie i tanie (łososie, tuńsczyki, karmazyny i wszyskie inne, jakich tylko dusza może zapragnąć). U nas jak rybka, to raczej smażona. 4. Ich wizytówką �zoologiczną� są foki w Helu, naszą - żubry (foki bardziej fotogeniczne). 5. Półwysep Helski to cud natury. Najlepiej to widać z wieży widokowej we Władysławowie. My mamy brzeg klifowy w Rewalu i Woliński Park Narodowy, ale to jednak nie to samo. 6. Biała flota tam kwitnie. U nas - jeśli nie ma sklepu wolnocłowego na pokładzie - zwija się. 7. Jurata i Międzyzdroje, czyli najbardziej ekskluzywne (snobistyczne) miejscowości są siebie warte. I tu i tam po godzinie mam ten sam odruch: uciekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 31.07.01, 12:13 Nie zgodzę się co do tego że Półwysep Helski jest piękniejszy od Wyspy Wolin, dla mnie wyspa ta to najpiękniejszy kawałek polskiego wybrzeża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.iton.pl 31.07.01, 12:39 Ciekawe porownanie. Mam nadzieje ze juz niedlugo sam je zweryfikuje! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekp Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość 20.07.01, 15:03 Zgadzam się z obs''em, że życie w kurortach w gdańskiem jest bardziej codzienne. Jednak nie można porównywać Międzyzdrojów z Juratą, to dwie różne miejscowości.Czego by nie powiedzieć o Międzyzdrojachto jest kurort pełną gebą - ośrodki,apartamenty, molo, promenada, gogusie w swych srebrnych autach..., Jurata natomiast oprócz prywatnej plaży przy hotelu Niemczyckiego i tych samych gogusi tyle że w innych autach niczym innym się nie wyróżnia.Pewnie że na płw. Helskim jest to kurort, ale do naszych Międzyzdrojów jej daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 212.160.165.* 31.07.01, 09:41 Pobierowo! Odpowiedz Link Zgłoś