Dodaj do ulubionych

Twoja ulubiona nadmorska miejscowość

IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 12.07.01, 00:45
Widząc pewien zastój na naszym forum, proponuję temat dotyczący waszych
ulubionych polskich nadmorskich miejscowości.
Proszę o nadsyłanie opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: MICHAL Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.skane.se 12.07.01, 03:02
      Co roku jezdze do Miedzyzdrojow.
      Mam tam blisko.
      • Gość: sun Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.swinoujscie.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 11:08
        Polecam Darłowo( dawne województwo koszalińskie), jest super.
        • Gość: Ed Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 64.124.150.* 12.07.01, 22:23
          Kiedys Dziwnowek teraz ...????
    • Gość: ElaF Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.access.nacamar.de 12.07.01, 22:58
      Gość portalu: REKIN napisał(a):

> Widząc pewien zastój na naszym forum, proponuję temat dotyczący waszych
      > ulubionych polskich nadmorskich miejscowości.
      > Proszę o nadsyłanie opinii.

Wszedzie nad morzem jest fajnie...ale tylko przed albo po sezonie.
      PozdrE
    • Gość: Niuniek Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 212.244.25.* 12.07.01, 23:34
      Pobierowo, Trzęsacz, Rewal, Niechorze, Pogorzelica są COOL!!!!!!!!!
      • Gość: Mike Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 194.195.43.* 13.07.01, 10:13
        Gość portalu: Niuniek napisał(a):

> Pobierowo, Trzęsacz, Rewal, Niechorze, Pogorzelica są COOL!!!!!!!!!

- czyli gmina Rewal!
        Calkowicie popieram. Wychowywalem sie w tamtej okolicy. Jako dzieciak wychodzilem
        wieczorem na dwor i liczylem odstepy miedzy blyskami na latarni w Niechorzu!

Aha i zgadzam sie z ElaF ze najlepsze jest wybrzeze przed lub po sezonie.
        • Gość: Ewa Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 195.205.239.* 20.07.01, 12:43
          Zdecydowanie zgadzam się, ze Rewal jest najlepszy!!!
          Dobijaja mnie ludzie, którzy chwala się, ze byli na wakacjach w Międzyzdrojach.
          A co to są Międzyzdroje? - kupa szpanerów i panienek, chodacych po promenadzie
          i czekających aż wyrwie je jakiś koleś z dyskoteki.
    • Gość: lookash Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.cosmic.pl 14.07.01, 12:51
      Bedac cztery sezony ratownikiem w tym wspanialym miateczku moge napisac tylko
      jedno - NIECHORZEEEEEE !!!!!!!!!!! A przy okazji pozdrawiam cala mloda ekipe
      Pawla Durandowicza "Sancza" - mam nadzieje, ze bedziecie sie tak samo "ostro
      bawic" jak ja w sezonach letnich 1994 - 1998. Tylko mi tam czujnie na plazy....
      • szpiro Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość 15.07.01, 20:01
        Gość portalu: lookash napisał(a):

> Bedac cztery sezony ratownikiem w tym wspanialym miateczku moge napisac tylko
        > jedno - NIECHORZEEEEEE !!!!!!!!!!! A przy okazji pozdrawiam cala mloda ekipe
        > Pawla Durandowicza "Sancza" - mam nadzieje, ze bedziecie sie tak samo "ostro
        > bawic" jak ja w sezonach letnich 1994 - 1998. Tylko mi tam czujnie na plazy....

a COZ E TYM nIECHORZU TAKIEGO WSPANIALEGO.
        Wybieram sie tradycyjnie do Miedzyzdrojow.

• Gość: obs Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szcz.gazeta.pl 19.07.01, 11:38
          A cóż w tych Międzyzdrojach jest wspaniałego? Dziki tłum i księżycowe ceny?
        • Gość: jawal Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 10:11
          Międzyzdroje już od dawna są kurortem szpanerów, "łysych" w beemkach cabrio,
          i dudniących głośników samochodowych.
          Kiedyś lubiłem Pobierowo, ale tam też zaczął się tłok.

Została jeszcze chyba tylko Pogorzelica, bo spokojnie i blisko do Niechorza,
          jeśli ktoś ma ochotę na balangę.

• Gość: Ewa Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 195.205.239.* 20.07.01, 13:04
            NO a Rewal? - Rewal też jest super. Szczególnie California!!!! - najlepsze
            imprezy!
            • Gość: obs Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.szcz.gazeta.pl 20.07.01, 14:29
              Miałem okazję porównać kurorty zachodniopomorskie z tymi z pomorza gdańskiego. Oto różnice:
              1. Nasze kurorty mają lepszą infrastrukturę (więcej pensjonatów, gastronomii, handlu), plaże są szersze i
              ładniejsze. W gdańskiem za to ładniejsza jest miejska infrastruktura (polbruk, stylizowane latarenki, ławeczki,
              dywany kwiatowe na skwerkach, a w każdej miejscowości - molo (a nawet kilka).
              2. U nas kurorty są totalne: wszystko jest nastawione na turystę. Drapieżne są ceny, sposoby zabiegania o
              letników. A to dlatego, że trzeba się przez trzy miesiące nachapać za cały rok. Po sezonie życie zamiera. W
              Gdańskiem oprócz trybu letnskowego toczy się normalne życie małych miasteczek. Turyści są jednym, ale nie
              jedynym źródłem dochodów. Rybacy łowią ryby, wędzarnie je wędzą, ktoś pracuje w usługach, ktoś dojeżdża do
              pracy w Trójmieście. Ludzie żyją tam z dziada pradziada i najazd letników przeżywają jak inwazję komarów: to
              uciążliwe, ale da się z tym żyć. Ogólnie - bliskość Gdańska (rynek pracy i zbytu towaru) daje tym ludziom
              alternatywną możliwość zarobkowana). U nas z tym klapa, bo do Szczecina dalej, a w dodatku w samym mieście
              10 proc. bezrobocia.
              3. Nasze miejsowości nadmorskie pachną grillem. W Gdańskiem - wędzoną rybą. To, co tamtejsza gastronomia
              nazywa szaszłykiem woła o pomstę do nieba: gumowe kawałki mięsa pieczone na elektrycvznym rożnie. Za to
              ryby - pycha: świeżutkie i tanie (łososie, tuńsczyki, karmazyny i wszyskie inne, jakich tylko dusza może
              zapragnąć). U nas jak rybka, to raczej smażona.
              4. Ich wizytówką �zoologiczną� są foki w Helu, naszą - żubry (foki bardziej fotogeniczne).
              5. Półwysep Helski to cud natury. Najlepiej to widać z wieży widokowej we Władysławowie. My mamy brzeg
              klifowy w Rewalu i Woliński Park Narodowy, ale to jednak nie to samo.
              6. Biała flota tam kwitnie. U nas - jeśli nie ma sklepu wolnocłowego na pokładzie - zwija się.
              7. Jurata i Międzyzdroje, czyli najbardziej ekskluzywne (snobistyczne) miejscowości są siebie warte. I tu i tam po
              godzinie mam ten sam odruch: uciekać!!!
              • Gość: REKIN Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 31.07.01, 12:13
                Nie zgodzę się co do tego że Półwysep Helski jest piękniejszy od Wyspy Wolin,
                dla mnie wyspa ta to najpiękniejszy kawałek polskiego wybrzeża.
              • Gość: Mike Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: *.iton.pl 31.07.01, 12:39
                Ciekawe porownanie. Mam nadzieje ze juz niedlugo sam je zweryfikuje! ;-)
    • bartekp Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość 20.07.01, 15:03
      Zgadzam się z obs''em, że życie w kurortach w gdańskiem jest bardziej codzienne.
      Jednak nie można porównywać Międzyzdrojów z Juratą, to dwie różne miejscowości.Czego by nie powiedzieć o
      Międzyzdrojachto jest kurort pełną gebą - ośrodki,apartamenty, molo, promenada, gogusie w swych srebrnych
      autach..., Jurata natomiast oprócz prywatnej plaży przy hotelu Niemczyckiego i tych samych gogusi tyle że w
      innych autach niczym innym się nie wyróżnia.Pewnie że na płw. Helskim jest to kurort, ale do naszych
      Międzyzdrojów jej daleko.
    • Gość: jaro Re: Twoja ulubiona nadmorska miejscowość IP: 212.160.165.* 31.07.01, 09:41
      Pobierowo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka