Dodaj do ulubionych

Lachowicz: Bez strefy byłby horror

• andreas.007 pan Lachowicz przezył H O R R O R! 26.11.07, 17:22
      Pan Lachowicz przezył horror, to była tragedia...
      "Musiałem parkować parę przecznic dalej, bo akurat tam było wolne
      miejsce."

Bardzo panu bardzo współczuje i musiał pan przejs pareset metrów,
      no tragedia - wspólczujemy panu panie Lachowicz bardzo!

Teraz wreszcie biedzie pan mógł partkowac bezposrednio
      przy bramie czy wejsciu do urzedu czy sklepu...
      bo pana stac na abonament albo urzad funduje...

Dalej miły panie Lachowicz, to ze sie krytykuje prace policji
      nie oznacz, ze sie domaga jej likwidacji - widzo pan róznice?

Nikt nie domaga sie likwidacji stref drogi panie, a
      ale pomyslenia, a to ze trzeba przejsc kilkaset metrów,
      to nie jest drogi panie horror!

Wspominał pan drogi panie o parkingach,
      niech pan jeszcze rzuci gdzie sa te parkingi...
      Czy miasto cos zrobiło by zbudowac jeden, kilka
      wielopoziomowych parkingów...

Moze miasto, by na jakis swoich terenach zbudowało miejskie parkingi
      nawet dogadujac sie z pobliskimi hipermarketami...
      • Gość: PO przejściach Re: pan Lachowicz przezył H O R R O R! IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.07, 18:13
        > Pan Lachowicz przezył horror, to była tragedia...

czy te oczy mogą kłamać ?
    • Gość: mechan Byłby, a jest groteska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 17:57
      Horroru nie będzie w ramach walki ze złem. Ale tragifarsa jest. SPP -
      alam z tego miejsca - moja noga w tym urzędniczym mieście nie
      postanie. Pilnujcie sobie chłopaki tę strefę. Horror mi niestraszny
      za to boję się tych waszych twarzy uczciwych, co mnie straszą w nocy
      i w dzień - niestrefowo, wszędzie.
    • Gość: kasia Re: Lachowicz: Bez strefy byłby horror IP: *.chello.pl 26.11.07, 19:46
      Pan Lachowicz był wcześniej super dyrektorem wydziału zdrowia i
      polityki społecznej a teraz prosze prosze jest strategiem i
      ekonomista zarazem w zakładzie gospodarki Szczecina! stołki sie
      tylko zmieniaja!
      • Gość: kiełbaska Czy ktoś ściemnia, czy kłamie? Oto jest pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 20:28
        Gazeta: - Dlaczego uchwała nie wiąże przychodów z biletów z
        inwestycjami - jak choćby obniżanie krawężników czy budowa zatoczek?

Lachowicz:- Bo jest to niemożliwe pod względem prawnym. Pieniądze
        idą do wspólnej kasy magistratu i radni decydują o tym, czy lepiej
        wydać je na budowę parkingów czy szkolnictwo.

Z CZATU Z KRZYSTKIEM:
        Bogusław Lepek- Mamy podwyżki cen za parkowanie, kiedy jednak
        doczekamy się nowych miejsc parkingowych. Czy miasto o tym myśli, i
        czy jest jakiś plan budowy nowych parkingów?
        Piotr KrzystekSrodki ze Strefy Płatnego Parkowania będą przeznaczane
        na poprawę jakości istniejących miejsc parkingowych - obniżanie
        krawężników, tworzenie nowych miejsc i przygotowywanie co najmniej 2
        parkingów podziemnych - pl. Orła Białego i kwartał 21.
        • Gość: :) Re: Czy ktoś ściemnia, czy kłamie? Oto jest pytan IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.07, 20:36
          Lachowicz swoje, Krzystek swoje :)
        • Gość: eh Trzeba te pieniądze wydzielić z budżetu IP: 217.153.19.* 27.11.07, 08:32
          Formalnie jest tak jak mówi Lachowicz - pieniądze idą do budżetu (do
          wspólnego wora)i rada decyduje na co je wydać. W obecnej sytuacji
          prawnej nie ma mozliwości automatycznego przeznaczania tych
          pieniędzy na komunikacje i transport. Jedyną mozliwościa jest
          stworzenie funduszu celowego. To częśc budżetu wydzielana na
          konkretny cel z konkretnymi dochodami. Trzeba stworzyć taki fundusz
          i pieniądze ze sterfy i np. podatek od środków transportu
          przeznaczac na komunikację miejską , parkingi , integrowanie różnych
          środków komunikacji..Wtedu nie ma mozliwości że te pieniądze zostaną
          przeznaczone na cos innego.
    • Gość: Cygan Mikroos-czy ty tworzysz tę strefe-??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 20:38
      Czytając twoje wypowiedzi śmiem twierdzić,że albo nie jesteś mieszkańcem
      Szczecina,bowiem całkowicie twoje stwierdzenia i mądrości są oderwane od
      rzeczywistości,albo jesteś twórcą tego głupiego i absurdalnego kolejnego planu
      władz miasta.Jeżeli twierdzisz,że płacąc drożej za bilet będzie miejsce do
      parkowania-to gratuluję ci dobrego samopoczucia,klepiesz znane już populistyczne
      hasełka,slogany powtarzane przez kolejne zmieniające się ekipy rządowe-które w
      pomysłach prześcigają się jak tu złupić kasę od podatnika.Tak więc proszę
      zastanów się nad realiami życia w takim mieście i nie porównuj ich do życia w
      miasteczku bez strefy-nie wypisuj i nie opisuj stanu całkowicie oderwanego od
      rzeczywistości-to są księżycowe opowieści którymi karmisz opinię publiczną
      • Gość: mikroos Re: Mikroos-czy ty tworzysz tę strefe-??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 22:17
        Nie, nie tworzę tej strefy, ale dla mnie jako mieszkańca miasta jest ona bardzo korzystna. Daje możliwość parkowania w centrum, ale też ogranicza wykorzystywanie tej możliwości ponad potrzeby.

Czy cena blokuje dostęp do usługi? ależ oczywiście, że tak. Zalecam solidną pobudkę: mamy rok 2007, gospodarkę rynkową i regulowanie dostępności usług i produktów przez cenę. Im droższy produkt, tym mniejsze zainteresowanie, i w drugą stronę: im niższej jakości usługa (miejsce do parkowania), tym klient powinien oczekiwać niższej ceny. Tak sprawiedliwy model, na pewno bardziej niż dotychczasowy, gdzie płaciłeś tyle samo niezależnie od miejsca, w którym stajesz.

Nie bardzo rozumiem odwołanie do miasta bez strefy. Ja tylko staram się zwrócić uwagę, że w całym cywilizowanym świecie strefy ograniczonego parkowania bądź ruchu istnieją, a obywatele pogodzili się z ich istnieniem. Wskaż mi choć jedno duże europejskie miasto, gdzie można bezkarnie parkować samochód w dowolnym miejscu za darmo. Podejrzewam, że nie będziesz w stanie lub wskażesz ich max. kilka. Strefa jest najzwyczajniej w świecie konieczna. Poza tym pisałem to już wcześniej: już widzę to biadolenie, gdyby nagle zabrakło w kasie miasta tych 15 mln zł rocznie i gdyby przez to odbywał się jeden ważny remont mniej. Wtedy żaden kierowca nie dostrzegłby, że zniesienie znienawidzonej strefy jest za tę sytuację współodpowiedzialne. O kompletnym zapchaniu wolnej przestrzeni do parkowania w mieście nawet nie wspomnę.
    • Gość: XXX Większa rotacja? IP: 83.168.75.* 26.11.07, 21:26
      to większy ruch na mieście. Więcej korków. Więkcej spalin w
      powietrzu. Proponuję więc wprowadzić jeszcze za wzorem wielu miast
      opłatę klimatyczną. Za 15 minut oddychania tym smrodem 1,50 zł dla
      przyjezdnych a dla mieszkańców 0,50 gr za każde wyjście z domu, lub
      abonament roczny 300 zł za możliwość chodzenia po Szczecine.
    • Gość: gibson30 Lachowicz: Bez strefy byłby horror IP: 81.190.127.* 26.11.07, 21:36
      P.Lachowicz- do pana wiadomości w tej chwili roczny abonament dla mieszkańca kosztuje 180zł. ,a sprzeciwy były- w poprzedniej kadencji klub radnych PO sprzeciwiał się
      takim cenom dla mieszkańców strefy-proponował darmowe parkowanie dla mieszkańców danej ulicy(wiem bo korespondowałem z radnymi),zaś przed wyborami samorządowymi p.Nitras twierdził że gdy PO dojdzie do władzy w Ratuszu to zlikwiduje strefę,osobiście mnie o tym zapewniał.Teraz PO włada w Ratuszu i ma przewagę w radzie miasta ale jak widać punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia.Także paniem Lachowicz nie opowiadaj pan dyrdymałów.
    • Gość: kierowca Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami w mojej IP: *.globalconnect.pl 27.11.07, 00:06
      Gość portalu: mikroos napisał(a):
      > Aż strach przeliczyć, ile hektarów miejskiej
      > powierzchni marnuje się codziennie przez takie osoby.
      Podpowiedz nam mikroosie jak chciałbyś wykorzystać ta miejska powierzchnie?

> Ja muszę płacić za sieciówkę i żyję, nie robię z tego życiowej
      > katastrofy i bajdurzyć o tym, jak strasznie mnie wszyscy okradają.
      Podpowiem Ci mikroosie ze muszę dopłacać do Twojej sieciowki mimo ze mam moje
      auto. Zabierają mi to w podatkach! Ty nie dopłacasz do mojego auta.

Dobra! Nie chce mi sie dalej punktować Twoich debilnych pomysłów.
      Podsumowując jesteś kretynem. Prawdopodobnie jakimś domorosłym ekologiem.
      Takim samym kretynem w mojej ocenie jest niejaki Lachowicz.
      który powiedział:
      > To są uroki mieszkania w centrum dużego miasta: wszędzie blisko,
      > ale parkowanie jest płatne. A pamięta pan, co się działo, kiedy na > skutek
      prawnych zawirowań strefa nie działała przez miesiąc. To
      > dopiero był horror.
      To był piękny miesiąc kiedy nie miałem żadnego problemu aby parkować.
      żadne podnoszenie cen nie zmieni czasy który muszę poświecić na załatwienie
      spraw w UM.
      Jeśli mam stać godzinę będę stal godzinę i kropka.

Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami w mojej ocenie.
      • Gość: mikroos Re: Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 00:10
        > Podpowiedz nam mikroosie jak chciałbyś wykorzystać ta miejska powierzchnie?

1. Więcej chodników albo dodatkowe deptaki
        2. Miejsca parkingowe dla rowerów, które zajmują ZNACZNIE mniej miejsca i są zdrowsze
        3. Więcej zieleni
        4. Ścieżki rowerowe
        5. Ryneczki podobne do tych, które rozsiane są np. po całym Poznaniu

Mam wymieniać dalej?

> Podpowiem Ci mikroosie ze muszę dopłacać do Twojej sieciowki mimo ze mam moje
        > auto. Zabierają mi to w podatkach! Ty nie dopłacasz do mojego auta.
        Ależ oczywiście, że dopłacam. Twój podatek drogowy wcale nie zwraca w 100% kosztów budowy dróg.

> Dobra! Nie chce mi sie dalej punktować Twoich debilnych pomysłów.
        > Podsumowując jesteś kretynem. Prawdopodobnie jakimś domorosłym
        > ekologiem.

Yeeeah, mamy postawę prawdziwego inteligenta :D Po prostu błyszczysz intelektem. Po co mi mózg, przecież zawsze mogę kogoś wyzwać, co? Tylko w efekcie zamiast kogokolwiek przekonać do swoich racji, robisz z siebie błazna, na dodatek miotającego się z bezsilności i przemieniającego to w agresję. Aż miło patrzeć :]
        • Gość: Late Re: Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami w IP: 217.153.79.* 27.11.07, 12:54
          Policzyłem twoje posty, mikroos, od wczoraj do tej chwili popełniłeś ich 32, na 108 postów łącznie. To daje prawie 30% topicu. Albo coś niezdrowego cię napędza, albo maczałeś paluszki w tym strefowym biznesie.
          • Gość: mikroos Re: Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:24
            Udzielam się aktywnie, bo temat jest moim zdaniem istotny i wart tego, żeby zabierać głos. Proste. Nie napędza mnie nic zdrowego, a wręcz przeciwnie: troska o własne płuca, o ilość przestrzeni w mieście oraz o płynność ruchu.
        • Gość: kierowca Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami!!!! IP: *.globalconnect.pl 27.11.07, 16:56
          Myslisz ze nie likwidujac miejsc parkingowych (a tylko podnoszac oplaty aby niby
          wymusic rotacje) powstanie jakis deptak ryneczek czy sciezka rowerowa?
          Jestes żałosny.
          Moj podatek drogowy jest rozkradany przez urzednikow. Biora moja kase aby dac
          budowniczym tylko ze koszt tego przejscia przez ich rece jest straszny.
          Przyklad? Ulica Szeroka latem tamtego roku nowy asfalt dzisiaj zerwany bo jakis
          urzednik-kretyn zapomnial ze trzeba rury polozyc!
          Postaraj sie mikrusie zrozumiec ze podnoszeniem oplat nie wybudujesz nic!!!!
          Zadnej zieleni, ryneczkow, miejsc parkingowych ktore sa zdrowsze, deptakow czy
          chodnikow.
          Co do tego ze uwazam Cie mikrusie za kretyna to sie tak nie buzuj.
          Ja tylko stwierdzam fakt czytajac twoje posty.
          Nie jest to wyzwisko. To jest stwierdzenie faktu.
          Jesli bym widzial ze masz rude wlosy to mam twierdzic zes szatyn?
          Odbieram Cie jako kretyna to wszystko.
          POWTARZAM LACHOWICZ I MIKROOS SA KRETYNAMI!!!!
          • Gość: baa Re: Powtarzam Lachowicz i mikroos sa kretynami!!! IP: *.chello.pl 27.11.07, 17:25
            hehe, zajebiste jest te forum... tyle inteligentnych ludzi, same konkrety :D:D:D...
          • Gość: mikroos Słoma Wam z butów wychodzi, panowie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:32
            Ależ oczywiście, że żeby stworzyć więcej miejsc dla pieszych, trzeba zlikwidować miejsca do parkowania. I wcale nie będzie mi ich żal. Miasto przeżyje bez pewnej ilości miejsc do parkowania, natomiast stworzenie nowego deptaku bądź przedłużenie obecnego będzie korzyścią dla znacznie większej ilości mieszkańców.

Natomiast kwestia wykorzystania przychodów to kompletnie inna para kaloszy i to również jest kwestia, nad którą także należy popracować, bo dzieje się źle albo nawet tragicznie w wielu przypadkach. Ale to wcale nie zmienia faktu, że obecny stan rzeczy powoduje, że transport samochodowy uważam za wysoce nieefektywny.

Poza tym powtarzam argument, który pod Twoją czaszkę chyba nie dociera: gdyby nie strefa, nie miałbyś 15 mln złotych rocznie w budżecie miasta. Aż strach pomyśleć, jak strasznie byś wtedy biadolił, że nie ma remontów. No, ale po osobie z Twoim intelektem nie sposób oczekiwać zrozumienia faktu, że na remont trzeba skądś zdobyć pieniądze. A skoro jest to inwestycja w drogi, z których korzystają samochody i które są właśnie przez nie niszczone, to oczywistym jest, że właśnie kierowcy powinni być obarczani opłatą.
            • Gość: kierowca Lachowicz i mikroos sa kretynami!!!! To jasne IP: *.globalconnect.pl 28.11.07, 00:42
              > natomiast stworzenie nowego deptaku bądź przed
              > łużenie obecnego będzie korzyścią dla znacznie większej ilości
              > mieszkańców.
              Dlaczego uwazasz ze bedzie to jakas dla nich korzysc?
              Na chodnikach jest teraz jakis tlok pieszych?
              Dlaczego uwazasz ze to bedzie korzyscia dla znacznie większej ilości
              mieszkańców?
              Wiesz co chcieliby mieszkancy Szczecina?
              Dowod na to ze jestes kretynem mikrusie:
              > Natomiast kwestia wykorzystania przychodów to kompletnie inna para > kaloszy i
              to również jest kwestia, nad którą także należy
              > popracować, bo dzieje się źle alb
              > o nawet tragicznie w wielu przypadkach.

> gdyby nie strefa, nie miałbyś 15 mln złotych rocznie w budżecie
              > miasta
              W pierwszym zdaniu mowisz o tym ze wykradzione(!) z mojej kieszeni i innym
              parkujacym 15mnl zlotych jest zmarnowane.

Pomysl jakim bezmozgowiem jest ten Lachowicz. Przezył horror idac pareset
              metrow. Przejscie tego odcinka przez tego kretyna spowodowalo u niego wrazenie
              horroru. Jadac samochodem czuje sie wspaniale. Idac horror.
              A jest mikrusie przeciez zwolennikiem tej samej opcji na temat miejsc parkingowych.
              Porozmawiaj z nim jak w koncu chcecie zrobic?
              Mysle tez ze koszt budowa sciezk rowerowych i miejsc parkingowych dla rowerów
              kosztuje. Dlatego tez wprowadzmy oplaty dla rowerzystow za korzystanie z tych
              rzeczy.
              Masz rower plac, kretynie.
              > A skoro jest to inwestycja w drogi, z których korzystają
              > samochody i które są właśnie przez nie niszczone, to oczywistym
              > jest, że właśnie kierowcy powinni być obarczani opłatą

mikrusie! jedziesz tramwajem wiec plac za remont torowiska i za zakup wagonow.
              Ty natomiast uwazasz ze miasto nma to zrobic i juz. Ciekawe.
              Likwidujac miejsca parkingowe pod Twoje deptaki zastanowiles sie moze co zrobic
              z tymi autami ktore tam staly?
              Zlikwidowac? Zlomowac?
              Zabierz wiec auto tego kretyna Lachowicza. Dostanie obledu i horroru i sie go
              pozbedziemy. ha ha ha

I jeszcze jedno.
              > w całym cywilizowanym świecie strefy ograniczonego parkowania bądź > ruchu
              istnieją, a obywatele pogodzili się z ich istnieniem.
              Dlaczeego uwazasz ze Polska moze zaliczyc sie do cywilizowanego swiata?
              Zauwaz ze mieszkancy "musza sie pogodzic z istnieniem oplat"
              ONI TEGO NIE CHCA!!!!!

kierowca

ps. tego Lachowicza chetnie bym zwolnil zaby przestal sie slizgac na cudzych
              pieniadzach.
              Uwazam ze Lachowicz to pasozyt i kretyn.
              Nie ma zadnych podstaw do tego aby podniesc ceny parkowania.
              Jak zostana podniesione i rotacja bedzie taka sama to przeciez nie zrezygnuja z
              naszej kasy. To jasne.

ps. 2 Mikrusie kretynie przypatrz sie dobrze! Na chodnikach nie ma pieszych!
              Jest luzno. Szersze chodniki sa zbedne.
              • Gość: mikroos Re: Lachowicz i mikroos sa kretynami!!!! To jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:55
                Wiesz, myślę, że stężenie Twojego chamstwa przekroczyło pewną granicę, powyżej której nie zamierzam się wdawać w pyskówki. Jeśli w dziedzinie kultury osobistej ciągle nie zszedłeś z drzewa, to najlepiej nie pisz nic, a jeśli wciąż piszesz, to nie licz na to, że ktoś z takim chamem będzie miał choćby najmniejszą ochotę dyskutować. Żegnam, szkoda mi nerwów na tak skoncentrowany przykład prostactwa, choć dyskusję uważam za ciekawą.
              • jack_sparrow_pl Re: Lachowicz i mikroos sa kretynami!!!! To jasne 28.11.07, 09:39
                tego Lachowicza chetnie bym zwolnil zaby przestal sie slizgac na
                cudzych
                > pieniadzach.
                > Uwazam ze Lachowicz to pasozyt

jak większość urzędasów, zwłasza tych "co to się znjom na zdrowiu,
                opłatach, ekonomi, polityce społecznej i czym tak jeszcze....."
    • searover Re: Lachowicz: Bez strefy byłby horror 27.11.07, 12:45
      Gdynia jest jednym z nielicznych jesli nie jedynym duzym, polskim
      miastem gdzie nie ma sterfy platnego parkowania. To ponoc realizacja
      niezyjacej bylej Prezydent tego miasta.
      I co? Parkuje tam codziennie, podobnie jak i w Sopocie oraz od czasu
      do czasu w Gdansku. W Sopocie i Gdansku sie placi, a roznicy w
      stosunku do Gdyni nie widac.
      • tylo Re: Lachowicz: Bez strefy byłby horror 27.11.07, 16:16
        > Gdynia jest jednym z nielicznych jesli nie jedynym duzym, polskim
        > miastem gdzie nie ma sterfy platnego parkowania. To ponoc
        realizacja
        > niezyjacej bylej Prezydent tego miasta.
        > I co? Parkuje tam codziennie, podobnie jak i w Sopocie oraz od
        czasu
        > do czasu w Gdansku. W Sopocie i Gdansku sie placi, a roznicy w
        > stosunku do Gdyni nie widac.

3miasto jest długie i ma kolejkę. A my nie. Jakbyśmy mieli kolejkę
        jadącą od Stargardu przez Plonię, Słoneczne, Majowe, Dąbie,
        Podjuchy, Centrum, Kaliny, Zawadzkiego, Niebuszewo, Pomorzany,
        Przecław, osów i na końcu do Świnoujścia i to bez przesiadki to co
        innego.
        • Gość: baa Re: Lachowicz: Bez strefy byłby horror IP: *.chello.pl 27.11.07, 17:27
          Racja
    • Gość: baa opłata to dobry pomysł... ale trzeba więcej działa IP: *.chello.pl 27.11.07, 17:34
      tramwaje częściej i szybciej, kolejki, ściezki rowerowe... wszystko to jeśli jest dobrze rozbudowane razem przejmuje nawet do 60% komunikacji w mieście... i wtedy bedziecie mogli parkować samochody nawet 5m od pracy :)
    • Gość: Vlad.H. strachy na Lach(y)owicza IP: 80.53.41.* 28.11.07, 00:24
      i tyle - .................. klamiaca w zywe oczy, ciekawi mnie czy strefy beda
      oznaczone w sposob jednoznaczny i nie budzacy watpliwosci, czy bedzie
      oznakowanie umozliwiajace wybor strefy (np informacja ze przecznice dalej sa
      tansze miejsca parkingowe)
    • felixd13 "ZNAWCA" 28.11.07, 20:28
      Widać dyrektor jest alfą i omegą Gminy Szczecin. Najpierw znał się na służbie
      zdrowia jako dyrektor tego wydziału, teraz na inżynierii drogowej. Ciekawe
      jeszcze jakie ten Pan ma zdolności. Powinien wystartować w miliarderach lub
      wielkiej grze. Może i w Rządzie się coś znajdzie - wiecepremier bez teki.
      • Gość: POlitruk Re: "ZNAWCA" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:01
        felixd13 napisał:

> Widać dyrektor jest alfą i omegą Gminy Szczecin. Najpierw znał się
        na służbie
        > zdrowia jako dyrektor tego wydziału, teraz na inżynierii drogowej.
        Ciekawe
        > jeszcze jakie ten Pan ma zdolności. Powinien wystartować w
        miliarderach lub
        > wielkiej grze. Może i w Rządzie się coś znajdzie - wiecepremier
        bez teki.

i do tego całkowicie apolityczny
        • Gość: lizusek Re: "ZNAWCA" IP: *.szczecin.mm.pl 07.12.07, 16:31
          szczupaka mu, albo innego O_konia
          • Gość: kld "bezpartyjny pseudoekspert" z SLD IP: *.chello.pl 07.12.07, 20:34
            aż dziw że Krzystek go trzyma. Jego zachowanie odbija się na wizerunku urzędu i Prezydenta
    • Gość: boś Lachowicz: Bez strefy byłby horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 10:26
      Szanowny Pan Dyrektor kpi czy o droge pyta. Przecież tu chodzi
      tylko o kasę o jakiej rotacji tu mowa. Przy tak postawionej tezie
      urząd zwalnia się z jakichkolwiek obowiązków. Gdzie jest budowa
      parkingów, dlaczego za tą kasę nie tworzy się w strefach
      dodatkowtych miejsc parkingowych. Uważam, że p. Dyrektor podjąłby
      chyba jedna mądrą decyzję gdyby słowo zamienil w czyn ale do tego
      nie dojdzie bo to jest przeogromna kasa reszta to zawsze ideologia.
      Zapominacie Panowie, że istnieją zawsze bariery wytrzymałości koszty
      utrzymania rosną w tempie zastrzaszającym a somochód dzis nie jest
      luksusem tylko narzędziem pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka