Dodaj do ulubionych

Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny

24.04.08, 22:24
W końcu dzieje się coś na co czekałem długo. jeden z najpiękniejszych pomników
jakie widziałem (choćby na fotografiach) będzie miał okazję stanąć z powrotem
na swoim miejscu.
Mam nadzieję, że się uda.
Życzę powodzenia, a niedługo "cegiełka" ode mnie znajdzie się na koncie.
W sumie zamiast Colleoniego, to właśnie Sedina powinna znaleźć się na
pierwszym miejscu, jeżeli chodzi o pomniki Szczecina.
Obserwuj wątek
    • Gość: Enya Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 22:56
      A może Krzystek - Chłystek coś dorzuci? Przecież umie zarządzać publicznymi
      pieniędzmi!
    • serenita123 zamiast Sediny posadźmy Krzystka-Hakena !!!! 24.04.08, 23:13
      on ma wizje

to i ja mam ho-ho-holo-gramy!!!!!!

po 100 gram na raz
    • Gość: racza Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.chello.pl 24.04.08, 23:46
      Piękna idea i również moje marzenie,aby zobaczyć ten pomnik (nawet odtworzony).I
      ręce miasta precz od tej idei i finansów.Przecież szukają 38mln. Niech
      rzeczywiście lepiej uporządkują ten teren: latarenki, wycięcie tych krzewów,
      które służą tylko za szalet dla "gości" pobliskich knajp,odnowa nawierzchni przy
      ul. Dworcowej i nie przeszkadzać,nie przeszkadzać!
      • Gość: kiełbaska Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 23:52
        I znowu wraca ten temat. Co za nuda. Może lepiej zajmijcie się czymś
        twórczym, a nie odtwórczym. Miasto kopistów. Najlepie postawcie
        rzeźbę kiełbaski.
        • Gość: x Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: 217.153.136.* 25.04.08, 08:03
          Rzeźbę Kapitana Bomby proponuję.
        • sedina Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny 25.04.08, 08:17
          > I znowu wraca ten temat. Co za nuda. Może lepiej zajmijcie się czymś
          > twórczym, a nie odtwórczym. Miasto kopistów. Najlepie postawcie
          > rzeźbę kiełbaski.

Nie znasz sie... uwierz mi... :)
          • Gość: gryfita Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 25.04.08, 12:52
            Jakim prawem nadałeś sobie nick "sedina" i kwestionujesz jej
            odbudowę chory człowieczku? Taką postawą nic się nie osiągnie, więc
            jeśli chcesz tutaj wylewać swoje żale wiecznego niezadowolenia, to
            nie wchodź na tą stronę. Skąd się biorą tacy ludzie?!!
            • Gość: sedinafan Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.univ.szczecin.pl 25.04.08, 14:49
              Widze ze kolega ma klopoty w czytaniu ze zrozumieniem i interpretacja cytatów...
    • Gość: enskw Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: 195.139.24.* 25.04.08, 09:04
      z mila checia sie dorzuce - choc uwazam ze bardziej na miejscu bylaby zbiorka na 38mln odszkodowania bo obawiam sie ze w przyp .przegranej sprawy w sadzie taka suma rozsadzi nasz budzet..
    • Gość: amanda Sedina to coś więcej niż pomnik - to dobry duch IP: *.zchpolice.com 25.04.08, 09:59
      miasta. Od dnia, w którym postawiono ja na piedestale Szczecin
      zaczął się rozwijać w niewyobrażalnym tępie - wszyscy to zauważyli.
      A kiedy ją zdjęto zaczął upadać. I ta ruina postępuje i dziś.
      • Gość: kiełbaska Re: Sedina to coś więcej niż pomnik - to dobry du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:23
        Amanda, ty lepiej poczytaj zamiast powtarzać te bzdury, które ktoś
        kiedyś rzucił po pijaku, tak dla draki.
    • Gość: arek Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:26
      dałbym kilka złotych pod warunkiem umieszczenia cegiełki dla upamiętnienia
      darczyńców
    • Gość: Budowlaniec Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: 57.66.53.* 25.04.08, 11:04
      Pomysł słuszny, idea piękna
      przekazałbym parę złotych lecz... znam pewne twarze na tym zdjęciu.
      niestety... :(
    • Gość: semina Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.eastwest.com.pl 25.04.08, 12:46
      A może spadkobiercy i miłośnicy tych co sedinę na środki do unicestwienia
      przerobili,bo ich dziedziusiowie na niegodny ludzi pomnik przetopili a teraz po
      forach mlaskają ze się należy na nowo postawić.
    • Gość: gryfita Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 25.04.08, 12:48
      "Jeszcze zanim pojawiła się idea odbudowy Szczecina, postanowiliśmy,
      że chcemy coś zrobić dla Szczecina. I to takiego, co pokazałoby
      mieszkańcom, że warto działać razem, że działając wspólnie można w
      efektowny sposób uatrakcyjnić miasto."
      I o to właśnie chodzi. Dziękuję pani Piwońskiej za konsekwencję w
      działaniu. Ja już dokonałem wpłaty na konto Sediny i mam nadzieję,
      że szczeciniacy dołożą się do tego również. Powodzenia :)
      • Gość: Ekspans Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: 83.168.108.* 25.04.08, 12:53
        Super sprawa i kto krtykuje tę inicjatywę nie jest patriotą Szczecina. Oczywiście kupię cegiełkę myślę że się uda. Miasto powinno zagospodarować plac i będziemy mieli rynek no inny jak w Poznaniu czy Wrocławiu.Dziękuję Wam za pracę w odbudowie tego działa pomnika fontanny.
        • Gość: kiełbaska Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:32
          Jestem patriotą, Sediny nie chcę.
          Pani P., jeszcze kilka miesięcy temu nie wiedziała kiedy tę waszą
          Sedinę postawiono, i tak interesuje ją ona bardziej ogólnie. To
          świetny chwyt marketingowy na różne maluczkie, zagubione dusze.
          A jak chcecie coś zrobić to jest naprawdę wiele, i nawet jakąrzeźbę
          można postawić, ale najpierw trzeba się zastanowić i porozmawiać -
          nie z małpami, bo wtedy zostajecie tylko małpiarzami.
          • Gość: Vlad.H. Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.08, 13:07
            ekhm... a co ma wspolnego patriotyzm z Sedina? A gdyby Sedina byl Merkury?
            Szczecin nie jest Polskim miastem, tak samo nie jest miastem Niemieckim czy
            Szwedzkim.
            • ekspans Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny 26.04.08, 13:15
              Nie !!!! Klęska tegoi miasta polega na tym że wszelka inicjatywa jest tu opluwana i krytykowana a dlatego że nie czujecie się mieszkańcami tego miasta to jest patriotyzm.
              • Gość: kiełbaska Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:23
                Wszelka? Raczej miejska, urzędowa, bo ta z reguły jest antymiejska,
                czyli przeciw nam, mieszkańcom tego grodu. Brak uczciwej, prawdziwej
                rozmowy, komunikacji, dialogu pomiędzy nami a władzą. Władza
                sprowadza naszą rolę do poziomu swojego klakiera, bądz - tak tu
                modnego - malkontenta zwanego trollem.
                Jezeli to zechcesz zauwazyć to będziesz już szczesliwym odkrywcą
                prawdy o 'nędzy" naszego miasta.
                • swantevit swantevit 26.04.08, 13:28
                  Ja na waszym miejscu wygospodarowalbym troche miejsca na cmentarzu
                  Centralnym i zrobilbym tam aleje "zasluzonych" dla waszych
                  prezydentow, ich zastepcow i co bardziej "wybitnych" dyrektorow
                  roznych urzedow. Obok alei, miejsce zadumy - nad glupota mieszkancow
                  tego miasta.
                  ale czy to pomoze?
                  • Gość: kiełbaska Re: swantevit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:36
                    Trochę miejsca - bardzo śmieszne, ha, ha, ha i ho - trochę miejsca!!
              • Gość: Vlad.H. A okradac miasto tak jak robia IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.08, 13:44
                to rozni "inwestorzy" o ktorych mowisz z takim zachwytem wespol z "elitami" tego
                miasta to jest czy nie jest patriotyczne?
            • Gość: kiełbaska Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 13:17
              Tak, to miasto jest miastem Sediny i Krzystka z cieniem Nitrasa.
              • Gość: Sedina Re: Każdy może dorzucić się do odbudowy Sediny IP: 83.168.106.* 27.04.08, 02:11
                Kiełbsa nie rozumiem jesteś przeciwnikiem wszelkich zmian czy
                inwestycji czy tylko tych urzędniczych ?
                Piszesz, ze tych urzędniczych, ale jak widze również jesteś
                przeciwnikiem tych inspirowanych przez mieszkańców (Sedina) czy też
                tych przez inwestorów (Park Plaza).
                Nie bardzo rozumiem.

Może po prostu napisz jakie twoim zdaniem inwestycje w trakcie
                budowy lub planowane twoim zdanim byłyby dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka