dyzurny-malkontent 19.12.08, 23:11 Dlaczego w pierwszej kolejności nie sprawdza się świecznikowych postaci, które dostały mieszkanka (i dodatkową kaskę)? Prokuratura winna równiejszych traktować równiej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rumburak Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 23:30 Ciekawe z jakiego powodu MieczJur był taki wazny dla Regionu, że mu się mieszkanko należało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max przestępcze procedery IP: *.chello.pl 20.12.08, 03:47 od trzech lat o tym tu piszę, przy każdej okazji gdy mowa o mieszkaniach, to mnie tu już oszołomem nazwano, od czci i wiary odsądzano, pisano że urzędnicy mnie do Sądu powini podać, dwa art. w Wyborczej, Pani Monika Adamowska napisała o naszym mieszkaniu, i nic, w poczuciu bezkarności zabrano nam to mieszkanie,teraz w listopadzie, rodzinne mieszkanie, po niemcach, od 1945r. tu jesteśmy! Pan Prezydent Chochulski dał wiarę urzędnikom, nawet nie dano nam szansy w sądzie, gdy było słowo przeciwko słowu.A spotkamy się w Sądzie napewno, bo napiszę do Sądu że chcę zeznawać, dobrze że śledztwo jest wielowątkowe, teraz, zainteresowani oszuści z Sądów Powszechnych, pralnię brudnych mieszkań postanowili zrobić! Nie pytają Wysokiego Sądu, czy mieszkanie było słusznie przyznane, tylko czy ukradzione komunalne mieszkanie, było legalnie kupione, wątek wstąpienia w stosunek najmu, jest celowo pominięty, bo aż śmierdzi korupcją! Opiszę też inny ich stały proceder, rodzinie zmarłego głównego najemcy, np. siostrze, czy bratankowi, który mieszkał ze zmarłym, wymagany przez prawo okres 6 lat, sugeruje się wystąpienie z pozwem do Sądu, o wstąpienie w stosunek najmu, urzędnicy z góry wiedzą, że sprawę mamy przegraną, wiedząc że w świetle polskiego prawa, np. siostra nie jest rodziną, potem kombinują tak żeby obalić wątek tam zamieszkiwania przez 6 lat, mają swoich radców prawnych, którzy dostają od urzędników sugestie jaka ma być ekspertyza prawna, w naszym przypadku użyto radcy prawnego pani Małgorzaty Michalak, która bezczelnie kłamała w eksperytzie, że nie można sprawy mieszkania skierować na komisje mieszkaniową, gdyż świadków trzeba przesłuchać w Sądzie pod przysięgą, następnie urzędnicy sami występują do Sądu o eksmisję z powodu braku tytułu najmu, i w Sądzie już twierdzą że przesłuchanie świadków jest bezprzedmiotowe, i wyroki Sądów nie mogą być inne, delikwent musi przegrać! Zero szans, i w ten prosty sposób oszukuje się ludzi, biednych zwykłych ludzi, których czsami na chleb nie stać a co dopiero na prawnika,a rzecznik Piotr Landowski, twierdzi w mediach, że wyroków Sądów nie chcemy uszanować, normalna załamka, czarna rozpacz nas ogarnia, że w tych czasach można tak spokojnie bezkarnie kraść, jak mówię że jest układ w Szczecinie to w czoło pukają, mieszkanie zabrane remontują na koszt Gminy, i dostaje je kolejny "niezbędny", no proszę Państwa, mam nadzieję że CBA nie odpuści, a Sądy i Prokuratura nie da się zwieść prawnikom-krętaczom z Magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przestępcze procedery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 07:24 Gość portalu: max napisał(a): > od trzech lat o tym tu piszę, przy każdej okazji gdy mowa o > mieszkaniach, to mnie tu już oszołomem nazwano, od czci i wiary > odsądzano, Nie zapominaj ze to forum czytają też urzednicy i ooby zainteresowane i oni zrobia Ci czarna kampanie, robiąc z Ciebie wariata.. oczywiscie ze ten proceder dzialal i dziala poniewaz kazdy kto chcial wykupic mieszkanie zderzal sie z ta sprawa mniej lub bardziej... Proponuje tez zeby CBA zajelo sie spolkami miajskimi zarzadzajacymi loakalami komunalnymi, tam tez ich czekaja ciekawe odkrycia... poza tym powinni dotrzec do tych tzw. meneli i alkoholikow.. duzo ciekawych rzeczy by sie dowiedzieli :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przestępcze procedery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 07:42 Max, jeszcze dodam, że jak piszę, że to wszystko złodzieje na stołkach biorący wysokie pensje z naszych podatków, to admini uprzejmie usuwaja te posty :))))) Oczywiscie informacje o urzędniczych przekrętach sa dość skąpe w naszych szczecinskich mediach :)))) napisalbym jeszcze do Misji Specjalnej żeby wrócili do Szcecina, bo tu dopiero się sprawa rozwija, jeszcze mogliby kilka programów wypełnic ciekawymi tematami z naszego miasta.. bo lokalne media, to bu ha ha ha ha ah ha ha ha ha ha.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzy Re: przestępcze procedery IP: *.chello.pl 20.12.08, 11:29 Najzwyklejsza w świecie mafia ze swoimi mackami w urzędzie ,prokuraturze i w mediach, okrada w wyrachowany sposób swoich mieszkańców.Kim są ludzie , którzy zakładają filie pseudo banków , windykacje komornicze i handel nieruchomościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przestępcze procedery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 11:57 > Kim są ludzie , którzy > zakładają filie pseudo banków , windykacje komornicze i handel nieruchomościami > . Spółki miejskie są powiązane personalnie z .. firmami handlującymi nieruchiomosciami... :)))))))))) Obawiam się że CBA zabaluje w Szczecinie przez wiele lat by rozsupłać te zagadki miejskie.. Może nawet jakiś trup bendzie??? Komuś nerwy mogom puścić i rąbną w bańkę lub utopią w Odrze jakiegoś niewygodnego świadka... Ach Szczecin, zupełnie jak Londyn Szerloka Holmsa , bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Przepraszam, pomyliłem nazwem miasta miałobyć "fefin" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: przestępcze procedery IP: *.acx.pl 09.01.09, 10:44 Napisałam że "niezbędny" komendant strazy pożarnej Jacuś dostał mieszkanie - wynajmuje je a sam mieszka w apartamencie na osiedlu strzeżonym i zniknęło ... ale macie dobrą cenzurę pozdrawiam cenzorów Odpowiedz Link Zgłoś
wypedzonyzziemodzyskanych Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA 20.12.08, 11:54 I dlatego za granicą spotykam wiele osób, które jednak wolą tam żyć, bo nie mogą znieść tej naszej polskiej niesprawiedliwości. Po prostu zostali inaczej wychowani i nie potrafią dostosować się do naszego szczecińskiego towarzystwa wzajemnej adoracji i wyborców którzy głosują na kandydatów z krzywym usmieszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zilbeera Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 12:21 Coś nie spamujesz? Czy kolega przestał pić, a może "małolata" już nic nie przekazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 20.12.08, 14:17 To jak się nazywa ten z-ca od mieszkaniówki, co jako urzędnik ma w lewej kieszeni na podorędziu 30 tyś na kaucję i tych dwóch pomocników co teraz gibają. Telewizja pokazywała budynek SCRu . Od dawna piszemy ,że to złodziejska instytucja. Kto pamięta jeszcze nie tak dawno byłą aferę z wyrokami z urzędnikami z mieszkaniówki, może to ci sami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:37 Gość portalu: twarda wazelina napisał(a): > Telewizja pokazywała budynek SCRu . > Od dawna piszemy ,że to złodziejska instytucja. No i niech się tam też pojawi wreszcie CBA.. będą mieli co robić, choć właściwie to na wstępie powinien sie tam pojawić NIK i kilka innych kontrolnych instytucji.... Chciałbym zobaczyc wówczas miny tych ostro walących w dekiel charakteropatów i ich sk...wieli o aparycji gangsterów, którzy lubią się miotać po deptaku i straszyc ludzi, oczywiscie z namaszczenia spółki i UM :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zilbeer Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA 21.12.08, 13:15 A czy ja kiedykolwiek spamowałem? Ot napiszę czasem, co przy piwie znajomki opowiadają. Oni kariery porobili, a ja jakoś nie mam ochoty:) Wolę Berga wypić. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 kolejka po komunalne korupcjogenna 20.12.08, 14:20 być może to celowa polityka miasta - ZBiLKu w Szczecinie ok. 15 lat czas oczekiwania na komunalne lokum, w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu po kilka lat, albo liczą na łapówy albo na wymarcie kolejkowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max kiedyś IP: *.chello.pl 20.12.08, 22:27 Kiedyś, rok temu zgłosiłem do Prokuratury, że urzędnicy oszukują, podałem konkrety, efekt był, wszczęto śledztwo, śledztwo przekazno, do komisariatu Policji, było legalnie, Pani Aspirant, przesłuchała panią, która napisała nieprawę! To wystarczyło do umorzenia śledztwa! Boże kochany, w jakim kraju żyjemy? Szef Pani Aspirant też jest benificjentem komunalnego mieszzkania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezdomny Re: kiedyś w Szczecinie IP: *.chello.pl 20.12.08, 22:38 To, że żyjemy w "państwie" jest faktem. A to, że w instytucjach takiego "panstwa", panuja przerozne formy korupcji już nikogo tu nie dziwi. Niestety, jeszcze śię taki nie urodził, który umiałby postawić tamę biurwokracji przyniesionej tu na sowieckich bagnetach! CBA nie dochodzi nawet do źródeł i przyczyn tego co działo się w szczecińskiej mieszkaniówce, gdzie kadrami sterowali towarzysze typu Wieczorek :( A na dokładkę: Krzystek contra Krzystek! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=88708420&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kiedyś w Szczecinie IP: *.chello.pl 20.12.08, 23:02 ja niewiem Panie vc-e Prezydencie Chohulski! Czy w kontekście, w kontescie tego wszystkiego, co Panu mówiliśmy, dalej Pan ma nas w du..e! Jest układ, i to udowodnię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kiedyś w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 23:23 Gość portalu: Bezdomny napisał(a): > To, że żyjemy w "państwie" jest faktem. A to, że w instytucjach takiego > "panstwa", panuja przerozne formy korupcji już nikogo tu nie dziwi. Niestety, > jeszcze śię taki nie urodził, który umiałby postawić tamę biurwokracji > przyniesionej tu na sowieckich bagnetach! Radzę poczytac Paska, dzienniki z XVII wieku w dwóch tomach.. to samo się działo wówczas. Skorumpowani urzędnicy, totalnie skorumpowane sądy.... W Polsce szlacheckiej, choć ze szlachetnością nic wspólnego to nie miało. Poczytaj Modrzewskiego Frycza... "O poprawie Rzeczypospolitej" z 1551 roku, lektura druzgocąca i nie pozostawiajaca najmniejszej wątpliowści, to się działo w Polsce, zanim Ruskie w ogóle pomysleli o Swietach.. nie szukałbym przyczyny w panowaniu sowietów w Polsce, ale w nas samych... szczerze mówiąc, to mnie wkurza jak po raz kolejny słyszę czy czytam o swowietach.. to my, qrwa mać my sami sobie to robimy, a nie jakies tam sowiety... każdy urzędas to skorumpowane panisko kłaniające się nisko przed jeszcze wyższym urzędasem i po cichu nienawidzacym tego co wyżej i chętnie kopjącym pod nim dołki... a "polytyk" to wypasiony złodziej, zyjący jak milioner za panstwowe pieniadze, zazwyczaj do tego ostentacyjnie bogobojny... popatrz na ich majątki? Skąd oni to wszystko mają? z "pensji" polityka?????? ten kraj a w szczegolności to miasto jest przeżarte kompletną chorobą, prawie nieuleczalną.. No chyba, że zaczną ich wreszcie wsadzać do mamra i pojawią się nowi bardziej uczciwi ludzie... Władza urzednicza w fefinie i w Polsce robi ludziom pulpę z mózgu i totalną sieczkę... wykorzystują swoja "wadzem" do uzyskiwania jedynie wielkich dochodów.. dobrze ze CBA działa choćby najbardziej koślawo.. niech ludziom wreszcie klapy sedesowe z oczu spadają.. niech zobacza w jakim bagnie żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.08, 23:01 Gość portalu: max napisał(a): >....... Szef Pani Aspirant > też jest benificjentem komunalnego mieszzkania! Znam te hece w fefinie, znam :))) np. jak zglaszam łamanie prawa w odpowiedniuej komórce UM i dotyczy to spraw miasta i sprawa jest więcej niż ewidentna, a dany wydział z mocy prawa powinien się tym zając, to owszem sprawę przyjmą, na pismo nawet odpowiedza, ale tak naprawde nic nie robią :))) dlaczego? Bo prawo łamie np. ktoś w UM, ktoś WAŻNY, czy nawet najważniejsza OSOBA w miescie.. wówczas kierownik działu czy pracownik bezpośrednio odpowiedzialny za nadzór nie zareaguje, choć ustawa to od niego wymaga.. Prawo prawem, ale układy układami... spytałem kiedyś urzędniczki tak prywatnie czy się boi zareagować choć to jej działka i odpowiada głową za wykonanie zgodnie z ustawą czynnosci urzędowych, szczerze odpowidziała że tak... boi się bo musiałaby narzucić karę .. zwierzchnictwu swojemu. I tu jestesmy w domu. Nie licz na prawo i uczciwość urzednika... bo to bajka dla dzieci z daunem i to głebokim. W Polsce, a szczególnie w fefinie, prawo się nie liczy, ale liczy się to, kto jest na jakim stołku.. to jest stara zfgniła, chora, szlachecka Polska, kraj korupcji i przekrętów w biały dzień, byleby był właściwy stołek.... arogancja, warcholstwo i bezhołowie. Sąd? Policja? Prokuratura??? to są śmiechu warte marionetki od wykańczania maluczkich, ale nie od stania na straży prawa i praworządności.... czy nie daj boże chronienia ludzi. Wierzyc w te służby to być debilem skończonym.. jedyne rozwiązanie to skarga w KE, bo to idzie szybko oraz sąd, ale w Strasburgu... na szczęscie jesteśmy w Unii i możemy odwoływać się do stadndardów cywilizowanego i demokratycznego świata Europy... Tu w fefinie panują wciąż średniowieczne układy feudalne.... nic więcej. A mieszkancy są tylko głupimi niewolikami i są własnoscią WŁADZY. A propos policji - opowiadał mi znajomy, że jego kumpel wezwał policję, tzw. "policję".... na interwencje. No i przyjechała po czym, chcieli ukarać ... ale tego, który zgłosił skargę, bo głupek nie wiedział, że składa skargę na innych policjantów łamiących prawo, zresztą interweniujący patrol to byli kumple tych na których zkładano skargę..... tak tak, to było w Szczecinie.. potem spytałem się tego frajera czy to prawda i potwierdził .. uśmiałem się po pachy z ludzkiej naiwności... A policja??? nie nazywałbym tych ludzi policją.. to coś zupełnie innego. I taka pani aspirant pewnie szybciej szefowi zrobi dobrze, niż sprawę skieruje zgodnie z prawem na odpowiednie tory.. gdyby tak się stało, czyli zgodnie z literą prawa, to środowisko by ją wykończyło... to jest Polska, to jest fefin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kiedyś IP: *.chello.pl 20.12.08, 23:32 Oczywiście, ale posłuchaj! Policja musi być! Tam są normalni ludzie! Boże kochany, gdyby nie było Policji? To kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.08, 08:08 Gość portalu: max napisał(a): > Oczywiście, ale posłuchaj! Policja musi być! Tam są normalni ludzie! > Boże kochany, gdyby nie było Policji? To kto? Oczywiscie, ze musi być, czy ja mówię że nie? Tylko po co ta policja jak np. w nocy na interwencje nie przyjedzie mimo ciagłych wezxwań.. a raz jedna dyspozytorka przez 15 minut o 2 nad ranem tłumaczyła mi czemu nie wyśle załogi :))) Argumentowała że ludzie później się wycofują i nie chcą dalej skarżyć innych za wykroczenia przed sądem grodzkim.. mimo tego że deklarowałem że ja zaskarżę łamiących prawo, bo q...wa nie boję, to i tak w konkluzji powiedziała że nie wyśle.. 2 rano, na ulicy dintojra... szczecinska "policja" w akcji .. spania o 2 nad ranem... Wiec pytam sie po co jest PP? Pretnesje mam i nie mam.. ich bezczyynnosć doprowadziłą do rozzuchwalenia i w końcu brutalnego morderstwa pokazywały to media w całej Polsce..... taka była nasza dzielna PP. Z drugiej strony państwo-rzad traktuja policje jak idiotów.. pensje zabawne, mogą sobie lizaki kupić, przywileje poodbierane etc. etc. traktuje sie obecną PP jakby to była SB i MO i się chyba ciągle na nich mszczą za miniony okres.. jakby żaden h..j w warszawce nie rozumiał że to praca na granicy ryzyka życia i jeszcze im nie wolno strzelać... to tylko w Polsce sa takie głupoty, bo już w Niemczech czy Danii takich idiotyzmów nie ma.... Więc się też tej policji się nie dziwię, ale poziom niestety prezentuja tragiczny i często zdarzają się tam ludzie nie nadający się do słuzby w PP... Ogolnie to panstwo i jego służby co chwilę ktoś podaje do trybunałuw Strasburgu i przegrywamy każdą sprawę z kretesem.. tak to wygląda i to świadczy o sytuacji w kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: Milicja czy policja? IP: *.chello.pl 21.12.08, 00:00 Gość portalu: gość napisał(a): > A policja??? nie nazywałbym tych ludzi policją.. to coś zupełnie > innego. I taka pani aspirant pewnie szybciej szefowi zrobi dobrze, > niż sprawę skieruje zgodnie z prawem na odpowiednie tory.. > gdyby tak się stało, czyli zgodnie z literą prawa, > to środowisko by ją > wykończyło... to jest Polska, to jest fefin... Niestety, całkowicie się z Tobą zgadzam! Po formalnym upadku komuny, milicja bardzo szybko przemalowała się. A w praktyce ta jedna z wielu tutejszych służb mundurowych do tej pory nie jest zdolna do stosowania cywilizacyjnych norm europejskich w praktyce i na co dzień. Niedawno, jako poszkodowany, nie mogłem przez miesiąc wydobyć z tej instytucji zaświadczenia o tym, co tak faktycznie się stało. A próbowali to opisać chyba ze cztery razy. Za każdym razem poświadczając nieprawdę. Jedynie moja konsekwencja i zapowiedź złożenia skargi w kontroli wewnętrznej na wyższym szczeblu zaowocowała wymęczeniem 3 prostych zdań, które precyzyjnie ujmowały istotę rzeczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Milicja czy policja? IP: *.chello.pl 21.12.08, 00:41 Państwo mają rację, oczywiście, tylo że nic z tego nie wynika! Jakieś Nitrasy, Sałki czy Janie, Kopackie, czy Jacyny,każdy laskę kładzie, no nie wiem? zawsze byłem anty-komunistą! Może Pan Jędrzej Wijas? Sam nie wiem? Pana uważam. Uważam bo kiedyś rozmawialiśmy w autobusie, i Pan zrobił dobre wrażenie na mnie, tel 784089450. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Milicja czy policja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.08, 08:17 Gość portalu: max napisał(a): > Państwo mają rację, oczywiście, tylo że nic z tego nie wynika! > Jakieś Nitrasy, Sałki czy Janie, Kopackie, czy Jacyny,każdy laskę > kładzie, no nie wiem? zawsze byłem anty-komunistą! Może Pan Jędrzej > Wijas? Sam nie wiem? Pana uważam. Uważam bo kiedyś rozmawialiśmy w > autobusie, i Pan zrobił dobre wrażenie na mnie, tel 784089450. Wijas jest fajny, ale jak słyszę ostatnio, to go zaszczuli trochę, nawet własne szefostwo.. za dobry był i zagrażał.. to jest sfora tutaj w fefinie.. no i "polskie piekło" kabarety.tworzymyhistorie.pl/1370_neo_niebo.php :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Milicja czy policja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.08, 08:14 Gość portalu: Poszkodowany napisał(a): > Jedynie moja konsekwencja > i zapowiedź złożenia skargi w kontroli wewnętrznej na wyższym szczeblu > zaowocowała wymęczeniem 3 prostych zdań, które precyzyjnie ujmowały istotę rzec > zy :( Wiem coś o tym ... moi znajomi w tym roku nie mogli się doprosić spisania protokołu kradzieży w ich własnym domu, straty na ok. 6-8 tysięcy złotych..bardzo wartościowe przedmioty, których mieli zdjęcia.. policja nawet nie chciała tego przyjąć :))) dopiero za moją rada wzięli adwokata i z nim poszli na policję... dopiero wówczas łąskawie spoisali protokol przyjęli sprawę i wzięli zdjęcia... zresztą kluczowe w odnalezieniu tych rzeczy.... Za komuny tego nie było... pamiętam sprawy wówczas, za wybryk huliganski ktorego byłem świadkiem na drugi dzien suka wziela mnie prosto z klasy na salę rozpraw, a koles dostał od razu 2,5 roku .. dzisiaj takich misaczków wypuszczają od razu do domu żeby sobie dalej hasali .. takich jaj dawniej nie było. a spróbuj być normalnym obywatelem, który nie ma konfliktu w prawem, od razu ci dokopią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 21.12.08, 06:21 A niech też CBA, spyta się Władka Lisewskiego, czemu te mieszkania tak namiętnie rozdawał, i za wiela? Bo Władek jak to Władek, dobra chłopina, on na pewno nie ciągnął do siebie, bo to dobra chłopina, i wtedy, tak zwanej, Platformy Obywatelskiej, jeszcze nie było! Była w zamysłach tylko kaczora, ale Donalda kaczora, więc nie oskarżajcie gamonie Nitrasa, bo to też dobra chłopina, a jak mówię Platformy wtedy nie było, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 21.12.08, 09:38 Kiedyś Władek Lisewski wraz z kolegami założył Stowarzyszenie "Szczecin 2000" z którego wywodzili się członkowie władz miasta przez wiele lat. Między innymi niejaki Stefan Ziółkiewski, ten sam, który później zrobił interes życia na gruntach miejskich w ramach spółdzielni "Bryza z Wąsikiem i Turbaczewskim. W 1998 roku wybory wygrał Jurczyk, który wziął sobie komunistów do współpracy. Tacy towarzysze jak Wieczorek, Dużyński i Kołodziejski też się uwłaszczyli. Wystarczy przeanalizować włascości w kamienicy ul. Wyszyńskiego 10. A Nitras to polityczny gangster! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=88354431&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 21.12.08, 11:54 To zejdźmy do konkretów. Głos coś więcej podaje , zatrzymani zostali trzej panowie na R. Czy były zastępca lokalówki to Andrzej Ruszczyński? co wyszedł za kaucją 30 tyś bo tyle miał akurat w tylnej kieszeni dzinsów? To w jakiej on spółce mieszkaniowej pracuje i z jakiego powodu miasto z niego wcześniej zrezygnowało.? Co to są za pośrednicy? Reszta tych panów Jacuś i Grzesio R? Pierwszy z panów do niczego się nie przyznał i został wypuszczony. Czy w tej olbrzymiej sprawie okradania mieszkańców i doprowadzania go do zubożenia , nie powinna prowadzić prokuratura z innego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.08, 15:42 Gość portalu: twarda wazelina napisał(a): > Czy w tej olbrzymiej sprawie okradania mieszkańców i doprowadzania go do > zubożenia , nie powinna prowadzić prokuratura z innego miasta? Też tak uwazam, przeciez tu w Szczecinie to często znajomki, albo znajomki znajomków... Prokuratura i to najlepiej jaks z Pasewalku wówczas nie martwiłbym sie o rzetelność dochodzenia... a tak, to to samo bagno w kólko... A jak prokuatura chętna do wypuszczania na wolnośc jak się nie przyznał do zarzutów.. powalające ze śmiechu... ciekawe czy wszsytkich nieprzyznających się tak traktują.... Bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 21.12.08, 23:21 Zgadzam się. Pewnie tylko niemieckie standardy urzędniczego postępowania mogą wyświetlić to szczecińskie bagno powiązań mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 09:14 Nie tylko niemieckie, ale unijne lub zachodnieuropejskie... jednak cywilizacyjnie jesteśmy mocno cfnięci, co widać po standardach przestrzegania prawa przez urzdników oraz kompletny brak uczciwosci.... eee tam, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 22.12.08, 09:35 Panowie z CBA, jeżeli to śledztwo jest wielowątkowe, to ja chcę zeznawać, mam dowody jak się przekręca ludzi w ZBiLK, za pomocą ekspertyz radców prawnych, potrafię udowodnić że radcy nie opierają się na zgromadzonym materiale, ale uzgadniają jej treść z wyższej rangi pracownikami ZBiLK, jeżeli chcecie ich naprawdę pozamykać, to proszę o kontakt. e-mail zorro234@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 14:00 Gość portalu: marian napisał(a): > Panowie z CBA, jeżeli to śledztwo jest wielowątkowe, to ja chcę > zeznawać, mam dowody jak się przekręca ludzi w ZBiLK, Póki co o wsadzili i wypuścili jednego chamskiego urzędnika zatrudnionego w spółce miejskiej, dośc słynnej na tym forum, ale dokop tym co nas okradają, dośc urzędniczej mafii w tym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A w Szczecińskim Centrum Renowacyjnym .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 17:29 Siem poukrywali różni tacy fajni chlopcy :))) a gdzie dawny prezio siem schował? Już go nawet nie ma na liście urzędasuf SCR na stronie scru, choć pojawia się na spotkaniach z klientami i jak zawsze ich straszy .... SCR & CBA, taki duet bardzo mi się podoba... może ta spółka zło.dziejka przestanie wreszcie istnieć... czas najwyższy ją rozpędzić.. www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=14765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A w Szczecińskim Centrum Renowacyjnym .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 17:34 W ogóle w SCR to powinni dłużej zabalować smutni i weseli panowie z CBA :))) a NIK to już tam jest niezbędny od dawna.......... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Prosze o spokój... 22.12.08, 09:44 Prosze o spokój, winni tego stanu rzeczy poniosa kare, na pewno pan prezydent moze to obiecac! Pan preezydent, który nadzoruje prace wydziału UM na pewno nie dopusci by uszło to płazem urzednikom, którzy zawinili lub przekroczyli swoje uprawnienia! Mozemy byc spokojni. Jeszcze tak nie było w naszym kraju, zeby winni nie byli ukarani. Michał M. złapany na kradziezy batonikow za 55 zl, natychmiast trafił do aresztu i grozi mu do 10 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 23.12.08, 00:51 tej sprawy Panowie tak nie można puścić płazem, w mieście jest normalna mafia, ZBiLK, to mafia, może trzeba Panią Red. Elżbietę Jaworowicz poprosić? Bez mediów nie da rady, czują się bardzo bezkarnie, to sięga wszystkich opcji politycznych, i dlatego tak ciężko z nimi wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prosze o spokój... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 01:45 Gość portalu: max napisał(a): > tej sprawy Panowie tak nie można puścić płazem, w mieście jest > normalna mafia, ZBiLK, to mafia, może trzeba Panią Red. Elżbietę > Jaworowicz poprosić? Elke można poprosić, jeszcze w Szczecinie nie była :))) a że to wielowarstwowa mafia, to mnie nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prosze o spokój... 23.12.08, 01:53 Była juz kilka razy, a niedawno robiła dwa programy... Jeden o likwidowanych szkołach i szpitalach, a drugi o wyspie Puckiej, jak pamietam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A ja prosze o mieszkanie dla Eli Jaworowicz....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 08:04 andreas.007 napisał: > Była juz kilka razy, a niedawno robiła dwa programy... > Jeden o likwidowanych szkołach i szpitalach, > a drugi o wyspie Puckiej, jak pamietam! > Coś Ty?! Ale jaja, no to ja uważam, że ona jest osoba niezbędna dla Szczecina :))) skoro znowu przyjedzie i zaczyna bywac tu coraz częściej, to władze miasta powinny przyznac jej mieszkanie, jako osobie niezbędnej dla miasta. No przynajmniej jakies biuro mogliby jej odpalic, biuro to oczywiscie i ma się rozumieć za darmo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 23.12.08, 09:25 Dlaczego wielowarstwowa? Już mówię, naprawdę jestem w temacie, bo walczę z draniami od czerwca 2005r. i oni wszyscy ci "niezbędni" widzieli jak nasza rodzina protestuje, bo protesty rozpoczeliśmy w dniu inaguracji obecnego Prezydenta,i wszyscy "niezbędni" i "zasłużeni" patrzyli na nas, jak na jakieś zwierzęta w ZOO, nikt z nich nie podszedł porozmawiać, o co chodzi, tylko ktoś od Pana Chochulskiego. Demonstrowało wtedy z nami pod urzędem około 50 osób, trzy telewizje ze mną rozmawiały, TVP, Polsat, i TVN, i wszystkie ukręciły łeb sprawie, tylko mała fotka w Głosie Szczecińskim, można sprawdzić, ja bym może i siedział cicho, bo już nie mieliśmy siły z nimi walczyć, bo mieli dać za te mieszkanie 2 pokojowe z łazienką i kuchnią, coś w zastępstwie, nie dlatego że oni mają takie dobre serca, ale przepisy kpc, tak im nakazują, bo nie wolno na bruk, no i dali, teraz w listopazie, na święta niecałe 8,5 metra, tylko kran zepsuty ze ściany wystaje, a reszta wymogów przewidzianych przez kpc, to przenośna maszynka elektryczna, i farelka, razem jakieś 5.000. tyś. vat.,no i dziury w drzwiach, które uprzejma pani ze ZBiLK, poradziła żebym sobie drewnianymi ćwierćwałkami pozabijał, dlatego nie będę już cicho, bo myślę że dzieci Pana Prezydenta, mają w pomieszczeniu na kapcie większy metraż! A więc pierwsza warstwa polityczna, to pani v-ce dyr. WMiLU, Iwona Jasionowska, jej podpisy były pod pismami że, mamy jako oszuści iść wont,pani która sobie kpiła ze śmierci naszych bliskich w tym mieszkaniu, na łamach Wyborczej, w art. o naszym mieszkaniu, ale też bardzo namiętnie uzasadniała w tym czasie niezbędność przyznania 148. m. mieszkania Panu Prezydentowi, więc ta pani jest z SLD, mianowana przez pana V- ce prezydenta Krawca, też z SLD, kolejna warstwa, to "niezbędny" Mieczysław Jurek, przewodniczący "Solidarności", gdyby wszystkich "niezbędnych", zaatakowała z większą determinacją opozycja, no to PiS, pozbawiony głosów solidarności w ogóle mógłby pakować manatki w naszym regionie, no i trzecia warstwa w postaci "niezbędnych" radnych Platformy, panów Sieńki, i Jabłońskiego, i mamy trzy warstwy podstawowe, a poza tym cała masa różnego folkloru, w postaci różnych komendantów, naczelników, artystów, trenerów, i innych pociotków, bardzo trudno będzie CBA, naprawdę, ale życzę powodzenia z całego serca, bo to chyba ostatni uczciwy taki organ w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 23.12.08, 12:03 Skoro wiem na pewno że Panowie z CBA, czytają wszystko co tu pisze, to ja mam takie pytanie? Czy chociaż jedna osoba pomyślała skąd urzędnicy mieli te mieszkania dla "niezbędnych"? Skąd się wzieły? Przecież ich nie wybudowano, tylko w jakiś sposób przejęto od ludzi, bo wolnych mieszkań nie ma. Czy Panowie z CBA, wiedzą, ile łez i krzywdy ludzkiej, takie mieszkanie dla "niezbędnego" kosztowało? Że pozyskiwano te lokale nieraz metodą oszustwa, myślałem że ten wątek CBA, też pociągnie, skoro już się wzieło za naszą lkoalną klikę, pozostaje mi tylko chyba opinia publiczna, może jakiś uczciwy dziennikarz? Bo jak mam to udowodnić, kiedy wszyscy tylko z oszustami rozmawiają? No jak? W święta opiszę dokładnie z detalami, jak ten proceder był stosowany w przypadku przejęcia lokalu, po mojej zmarłej rodzinie. A uczciwych ludzi proszę o pomoc, żeby ten temat nie zszedł na dalszy plan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prosze o spokój... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:05 > Czy Panowie z CBA, wiedzą, ile łez i > krzywdy ludzkiej, takie mieszkanie dla "niezbędnego" kosztowało? Że > pozyskiwano te lokale nieraz metodą oszustwa, myślałem że ten wątek > CBA, też pociągnie, skoro już się wzieło za naszą lkoalną klikę, > pozostaje mi tylko chyba opinia publiczna, może jakiś uczciwy > dziennikarz? No to jak w jakimś Mambolandzie :))) co wódz plemienny sobie zażyczył to zaraz wykonano.. zupełnie jak w przypadku szkół i szpitali w miescie..... Do tego organizajca imprez za nasze pieniądze daje świetne dochody wodzowi i jego przybocznym ludożercom.... oczywiscie lewe dochody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prosze o spokój... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 14:01 Gość portalu: max napisał(a): > Dlaczego wielowarstwowa? No bo w to jest zamieszana cała masa ludzi... z róznych instytucji. W związku z czym będzie istniała zmowa milczenia i stygmatowania Ciebie i Tobie podobnym.. Można raczej zadawac sobie pytanie kto nie był w to zamiesznay... dlatego jest to sprawa wielowarstwowa i nie dotyczy pojedynczych urzedników.. Tu nie tylko CBA jest do tego potrzebne, ale brygady antyterorystyczne i to spoza Szczecina... trzeba by kupe ludzi zapuszkowac i to jest znacznie szerszy temat niz wyłącznie zagrabione za bezcen mieszkania... Moze ich podac w ogole jak terrorystow i niech ich Amerykanie stąd wywożą w nieznane samolotami cia??? I to jak najdalej..to byłoby tzw. rozwiązanie systemowe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 24.12.08, 08:01 Dzisiaj nie napiszę o mieszkaniach, bo nie wypada, dzisiaj złożę życzenia. A więc, wszystkim Zasłużonym, Niezbędnym, Niezatapialnym, Niezwyciężonym, Nieomylnym, życzę dobrego samopoczucia i wytrwałości w walce z Ludem i C.B.A., a CBA, też życzę wytrwałości i przyspieszenia działań, gdyż jak mniemam, śledztwu zostanie ukręcony łeb, równo z upływem kadencji Mariusza Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prosze o spokój... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.08, 08:34 Gość portalu: xxx napisał(a): > Dzisiaj nie napiszę o mieszkaniach, bo nie wypada, dzisiaj złożę > życzenia. ... życzę dobrego samopoczucia i wytrwałości > w walce a CBA, też życzę wytrwałości i > przyspieszenia działań, gdyż jak mniemam, śledztwu zostanie ukręcony > łeb, równo z upływem kadencji Mariusza Kamińskiego. I oby nam sie nie przeziębił przed upływem kadencji :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 24.12.08, 12:00 i jeszcze życzę wytrwałości, i trwania w poczuciu niezbędności, i niezastępowalności, i nie pękajcie, jak ten urząd CBA, przejmie jakaś Pitera, to wszysko wróci do normalności, i włos wam z głowy nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox nius Re: Prosze o spokój... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 12:06 Panie Krzysztofie. Spokoju życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Bubu Re: Prosze o spokój... IP: *.chello.pl 25.12.08, 08:39 Właśnie spokoju, ale trudno go zachowć, bo jak powiedział klasyk, czyli Leszek z serialu, "Daleko od szosy", jak się patrzy na taką sztukę, to trudno zachować kulturę. Ale że są Święta, to z dobrą radą wyjdę do zainteresowanych naprzeciw, jako że się uzbierało już nam trochę tego uwikłanego towarzystwa, to proponuję organizację założyć, taką ze statutem, i capo di tutti capi, o nazwie "STETFIN COSA NOSTRA", czyli po Polsku z szefem wszystkich szefów, Szczecin nasza sprawa, proponuję żeby clu, czyli elitą i bazą, tejże było 52 "niezbędnych" z listy CBA, a także 3 nowo aresztowanych, oraz byłych dyrektorów i urzędników ZBiLK, już prawomocnie skazanych, a było już tego trochę. Proszę Państwa, to dobra rada, naprawdę, bez sarkazmu, zapamiętajcie że, w KUPIE siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.08, 09:16 Gość portalu: misio Bubu napisał(a): > "STETFIN > COSA NOSTRA", czyli po Polsku z szefem wszystkich szefów, Szczecin > nasza sprawa, proponuję żeby clu, czyli elitą i bazą, tejże było > 52 "niezbędnych" z listy CBA, a także 3 nowo aresztowanych, oraz > byłych dyrektorów i urzędników ZBiLK, już prawomocnie skazanych, a > było już tego trochę. Proszę Państwa, to dobra rada, naprawdę, bez > sarkazmu, zapamiętajcie że, w KUPIE siła. No i jeszcze z SCR-u też juz maja w tym towarzystwie sowjego przedstawiciela, niejakiego Andrzeja R., tzw. rezydenta mafii w tej słynnej miejskiej "spółce" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Bubu Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.chello.pl 26.12.08, 00:22 Z SCR-u, też zostanie prośba uwzględniona,o członkostwo w Cosa Nostra, w ogóle będą brane pod uwagę wszystkie środowiska przestępcze, działające bez łomu, w białych koszulach i krawatach, a także STS, czyli Szczecińskie Towarzystwo Spekulacyjne, oraz Zachodniopomorskie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Poprosiłem też swojego przyjaciela misia Jogi, żeby napisał dla nich statut, oraz zaprojektował logo, zgodził się, prezentacja niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 13:03 Gość portalu: misio Bubu napisał(a): > Poprosiłem też > swojego przyjaciela misia Jogi, żeby napisał dla nich statut, oraz > zaprojektował logo, zgodził się, prezentacja niebawem. Najlepiej jak ostrzeżenie na linii wysokiego napięcia o zagrożeniu pzy nadmiernym zbliżeniu... u naszych sąsiadów były kiedyś w wielkiej modzie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Bubu Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.chello.pl 27.12.08, 03:55 Misio Jogi zdraził mi co nieco, a więc pierwsza dobra wiadomość dla zarządu miasta, to to że nie weźmie 500.000. tyś zł za nowe logo, no bo tyle wzieła zaprzyjaźniona firma za nowe logo miasta, więc takie są koszty, a za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze, niech Gmina Miasto Szczecin kupi ubranka na zimę dla dzieci z domu dziecka. Wiem też że tłem dla logo powstającej organizacji, Stetsfin Cosa Nostra, będą przeplatane między sobą stare barwy granatowo-bordowe i nowe biało-zielone, ma to znaczenie symboliczne, będą symbolizować zazębiające się ze sobą stary i nowy układ w mieście, np. Władek- Piotrek, Marek-Bazyli, Bartek-Darek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 09:58 Gość portalu: misio Bubu napisał(a): > będą przeplatane między sobą stare barwy granatowo-bordowe i nowe > biało-zielone, ma to znaczenie symboliczne, będą symbolizować > zazębiające się ze sobą stary i nowy układ w mieście, np. Władek- > Piotrek, Marek-Bazyli, Bartek-Darek itp. Do układu zapomniałeś że w każdej kozie nosie należy dodać panienki, na które zazwyczaj chopaki z układu przepisujom swoje majontki, tudzież bezprawnie zdobyte nie-rucha-mości :))) powinna więc być jeszcze dodana Basia Zosia Ania etc. do tych układanek... niech sobie CBA układa tego puzzla :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Bubu Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.chello.pl 28.12.08, 03:34 Oczywiście, w szczególności zaś Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Jogi Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.chello.pl 28.12.08, 15:19 Statut Stetsfin Cosa Nostra, jest bardzo prosty. 1) demokracji nie ma 2) członkem może zostać każdy, kto po śmiesznie niskiej cenie skombinował coś komunalnego 3) Capo di tutti capi zostaje ten który najwięcej skombinował LOGO organizacji, ponieważ nie da się przedstawić w wersji graficznej, zostanie opisane literami. 1) Tarcza, o barwach, kolejno: bordo-granat, biały-zielony (symbolizująca stary i nowy układ w mieście) 2) w środku sylwetka Julii Pitery (profil), ze rozpostartymi skrzydłami, ma symbolizować orlicę chroniącą swoje małe 3) pod prawym skrzydłem, cyfra 5, pod lewym cyfra 2, czyli 52, liczba symbolizująca 52-ciu dwóch niezbędnych dla Miasta Szczecin, nad którymi orlica rozpościera symboliczny parasol ochronny 4) w zaciśniętych szponach, orlica trzyma trzy litery C. B., i trzecia już zamazana 5) licząc od srodka nosa orlicy, promieniście bijących światłością, rozpościera się Stokłosów żytnich, też pewien symbol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:34 Gość portalu: misio Jogi napisał(a): > Statut Stetsfin Cosa Nostra, jest bardzo prosty. > 1) demokracji nie ma > 2) członkem może zostać każdy, kto po śmiesznie niskiej cenie > skombinował coś komunalnego > 3) Capo di tutti capi zostaje ten który najwięcej skombinował > Zgłaszam wniosek w kwesti formalnej... ad. pkt 2.. i proponuję ując ten fragment w nowym brzmieniu: "członkiem szeregowym organizacji może zostać każdy, kto po dostał pozwolenie by śmiesznie niskiej cenie skombinował sobie coś komunalnego..." Inaczej zostanie podważony sens pkt. 1, tzn. że "demokracji nie ma"... bo każdy cwaniak z gilem w nosie mógłby zostać członkiem lokalnej mafii, a to już cuchnie na odległość jakąś demokracjom ... a to z zasady jest niedopuszczalne, poniewaz mafia skupia tylko osoby "wtajemniczone"... Dodałbym jeszcze jeden lub dwa punkty w związku z punktem 2... np. 2A/ czlonkiem może zostac tylko biurwa szczebla samorządowego lub wojewódzkiego, o ile wykaze odpowiednie związki z samorządowcami.. 2B/ czlonkiem może zostac również osoba nie-biurwa z polecenia "kogoś niezwykle ważnego" ... ktośniezwykleważny - niektórzy adwokaci w fefinie wiedza o kogo chodzi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Jogi Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.chello.pl 29.12.08, 17:39 akceptuję te słuszne uwagi, zostaną wpisane do statutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szczecin Cosa N..., rezydent z SCR-u :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 23:23 A kogo typujesz na pierwszego capi kozy nosdrzy? no i kto bedzie ksiengowym? bo bez tego mafia to ani rusz... O pardon, zapomniałem, że akcja toczy się w fefinie, czyli nigdzie i tu jest ogólna dzicz, wienc nawet ksiengowego nie majom, każdy kradnie na łapu capu i jak popadnie byle szybciej zanim straci synekurkę lub zanim wsadza do pierdla przed przepisaniem łupu na koleżankem małżonkem, tak wienc niestety CBA bedzie musialo zatrudnic swojego rachmistrza za nasze pieniondze, by podliczył całe to lokalne manko na naszym gminnym mieniu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 16:59 Ciekawe, czy taką akcję przeprowadza się także w Poznaniu? Niektórzy lokatorzy wiele miesięcy czekają na wykup, a "komunalka" chyba czeka aż oni poumierają, by zająć się ich mieszkaniami. Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 30.12.08, 18:34 Pierwszym Copo di tutti capi, musi być ktoś z wykształceniem prawniczym, młody zdolny, i niezbędny, i musi mieć przekręcone komunalne mieszkanie ponad 100m.kw., a tak na poważnie to te "niezbędne" łajzy się uwłaściły same, a teraz wymyśliły że będzie lepiej dla Miasta jak sprzedaż wstrzymają. Hipokryckie sukinkoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 00:36 Gość portalu: jogi napisał(a): > te "niezbędne" łajzy się uwłaściły same, a teraz wymyśliły że będzie > lepiej dla Miasta jak sprzedaż wstrzymają. Hipokryckie sukinkoty. O, o, o, właśnie! to było wyjątkowe qrestwo z ich strony, no ale czego się spodziewać po tych debilach i kryminalistach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 00:46 Gość portalu: Emerytka napisał(a): > Ciekawe, czy taką akcję przeprowadza się także w Poznaniu? Wątpię.. w Poznaniu chyba najszybciej przeprowadzono uwłaszczenie mieszkan komunalncyh i to za najniższe symboliczne stawki, no ale to Poznań i tam nie ma przybłęduf ze wsi jak w Szczecinie... W fefinie sznurkami władzy poruszaja głodne doły ze wsi i szczecinskiej prowincji, które sa pazerne do granic oblędu i nie potrafia odpuścic, a miasto traktują jak własne gumno, na którym moga się szarogęsić... może CBA w końcu to ukruci? Gdyby w S. jakis z prezydentów uwłaszczył wszystkie mieszkania nawet po 1 zł to by mu włos z głowy nie spadł.. ale tutaj było tak, że ludzie nic wykupic nie mogli, a te niezbędne ryje przy korycie łapały najlepsze nieruchomosci, chyba jednak nie całkiem legalnie... Do tego część śródmiescia oddając za nic spólce miejskiej SCR, która dożyna mieszkańców i sklepikarzy.... jak wiemy juz jednego Andrzeja R. z SCR-u aresztowano... Mam nadzieję że na niejakiego P. tez coś znajdą, bo go ostatnio w okolicy nie widać ... no i w ogóle tym miastem rządzą właśnie takie typy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 31.12.08, 22:43 CBA życzę wytrwałości w swojej pracy, a niezbędnym pięknych nowych cel po dwa metry kwadratowe na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 01.01.09, 09:50 TVN, to nie moja TV, w pewnym sensie popiera złodziejski układ, ale o dziwo, zauważyłem że wczoraj na pasku, leciał napis takiej treści: Szczecin, 46 osób podejżanych o korupcję, w tym 19 policjantów, a więc drodzy "zasłużeni" i "niezbędni", przybywa wam kolegów, i chyba to już nie jest paranoja tych którzy tu od lat piszą o układzie. Apeluję do Samorządu, dobudujcie dodatkowe piętra, w tym odział dla pań, w zakładzie karnym, na ul. Kaszubskiej 28, zamiast pakować w ten koncert rockowy E-ski miliony, to się przyda i zaowocuje oszczędnościami, po co te całe towarzystwo, wozić gdzieś do Wronek czy Rawicza, czyli prestiżowych więzień, o odpowiednim image dla tego towarzystwa wzajemnej adoracji, niech tu sprzątają ulice i odbywają kary, które, w co mocno wierzę, zostaną im adekwatnie do rangi, kiedyś przez Sądy nadane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Życzenia nowroczne ... CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.09, 18:07 Panowie i Panie, Oficerowie CBA! Najlepsze życzenia, Szczęśliwego Nowego Roku i wielu SUKCESÓW w pracy!!! Życzą mieszkańcy Szczecina :))) Obyście nam sie nie "przeziębili", tego Wam życzymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Życzenia nowroczne ... CBA IP: *.chello.pl 02.01.09, 00:42 Ja też się życzę wszystkiego dobrego, Panowie z CBA, jesteście w tej chwili jedyną instytucją w Polsce nie dotkniętą skazą korupcji, i apolityczną, i tak będzie dopuki, doputy kierował nią będzie ideolog, a nie człowiek zachłanny na kasę, wy jesteście na pewno uczciwi, ale boję się że jak upłynie kadencja Pana Mariusza Kamińskiego, i przyjdzie na jego miejsce jakaś Pitera, to wbrew waszej woli każe wam wszystko pozamiatać, więc czas nagli. Panowie zapewne zdajecie sobie sprawę, że z tymi mieszkaniami to przestępstwo nastąpiło w chwili załatwienia przez urzędników, umowy najmu, bo nawet według ich prawa kaduka, to żadna z tych osób nie była ani niezbędna, ani zasłużona, a dalej już szło gładko z uwłaszczeniem, a pseudoprawnicy Prezydenta robią taki numer np. Pan Prezydent przejechał samochodem kogoś, przepisał go na żonę, i występuje do sądu z zapytaniem czy samochód był legalnie kupiony, meritum nie ważne, a za cały proces i adwokatów Miasto Szczecin zapłaci, a jakże, zakład? Machiawelli powinien się nazywać, ten który to wymyślił, ale plan jest prosty i głupi.Ludzką inteligencje obrażają dranie, mam nadzieję że ani CBA, ani Sądy nie nabiorą się na ten cienki numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Życzenia nowroczne ... CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 00:52 Gość portalu: max napisał(a): > Prezydent przejechał samochodem kogoś, przepisał go na żonę, i > występuje do sądu z zapytaniem czy samochód był legalnie kupiony, > meritum nie ważne, a za cały proces i adwokatów Miasto Szczecin > zapłaci, a jakże, zakład? Machiawelli powinien się nazywać, ten > który to wymyślił, ale plan jest prosty i głupi.Ludzką inteligencje > obrażają dranie, mam nadzieję że ani CBA, ani Sądy nie nabiorą się > na ten cienki numer. Swoją drogą to skończone draństwo, że te łobuzy za nasze pieniądze z kasy miejskiej opłacają prawników do załatwiania SWOICH ZASRANYCH PRYWATNYCH SPRAW...... wyjątkowa podłość i qrestwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 09:15 Przyszedł czas zapytać co z mieszkaniem Krzystka? Kiedy w końcu odda je szczecinianom i zapłaci za wynajem przez te lata komercyjną stawkę? stać go na to skoro zarabia ok 12 tys zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.chello.pl 02.01.09, 22:20 Tu Proszę Państwa, nie chodzi tylko o mieszkanie Pana Prezydenta, twierdzę że, wysokiej rangi urzędnicy ZBiLK ( czy tam byłego WMiLU, bo to to samo) rozdawali te mieszkania komunalne , z tym że rozdawali tylko swoim, ci 52 z list CBA, to tylko mały szczegół, twierdzę że za wstawiennictwem wysoko postawionych osób, i to jest meritum. Panowie z CBA, szukajcie a znajdziecie, są powiązania, nitki prowadzą do ZBiLK, bo tam i w tej całej niby społecznej komisji zapadały takie decyzje, to cała organizacja kompleksowa, jednym zabiera, drugim daje, może to być li tyko korupcja polityczna, ale nie tylko sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewnik Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:36 Gość portalu: max napisał(a): może to być li tyko korupcja polityczna, ale nie tylko sądzę. Co to za wytwór ta "korupcja polityczna"? Czy to coś jak "sprawiedliwość społeczna"? Jest "sprawiedliwość", a jakikolwiek "dodatek" do niej sprawia że nie jest to już sprawedliwość. Tak samo z tą korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.chello.pl 02.01.09, 22:55 No może źle się wysłowiłem? Wiesz co ? Idź do ZBiLK, i poproś o mieszkanie 100. m. kw., to zobaczysz co ci powiedzą! Zarabiasz 1000. zł. to możesz sobie wynająć! A jak się zna polityków to nie ma sprawy! Mietek znał Longina i Andrzeja, a Longin to v-ce Premier, a Andrzej to Minister,Piortek znał Władka, a Władek to Wojewoda, i tak wszyscy z tej listy, to jest korupcja, coś za coś, przecież nie powiedzą co w zamian, może tylko poparcie, w innych sprawach, a do kogo zwrócił się Komendant Policji? No przecież nie pisał w internecie że z głodu przymiera, i nie ma gdzie mieszkać ? A do kogo szef Urzędu Celnego? Ci ludzie, jak i cała reszta z listy CBA, zarabiają krocie! Jak to nazwać po imieniu, no proszę powiedzieć. Zapytali mnie czy chcę mieszkanie, tak twierdzi Mieczysław Jurek, Przewodniczący "Solidarności", pytam kto pytał Panie Jurek, kto? Pytam też całą resztę, kto? Napiszę w końcu do waszego Premiera, kto? Kto chce żeby żyło się lepiej, wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 22:55 No i niech się wreszcie wezmą za wydział mieszkaniowy w UM, bo tam ponoc mimo akcji CBA proceder w ogóle sie nie skończył jak śpiewaja sikorki wróbelkom .... panowie oficerowie smiało weźcie na tapetę wszystkie wnioski i decyzje o przydziałach.... jest co czytać i sprawdzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.chello.pl 02.01.09, 23:24 mieszkania komunalne uwłaszczone przez wybrańców losu, proszę zobaczyć jak one wygłądają, mieszkam na takim podwórku gdzie są trzy kamienice, tam gdzie uwłaszczono dwie, są okienka szczelne plastykowe, ciepełko, wszystko działa, pomalowane oczywiście, a nasza chyba ze 30 lat nawet malowana nie była, szyby powybijane, zimno, wiem chuligani, ale chuligani mieszkają w tamtych kamienicach też, naprawia się tylko połowę domofonu naprzykład, a wybita szyba jest wymieniana natychmiast w tzw. wspólnocie, tak jest, i Miasto dokłada, nam nie wolno już wykupić, jest rezerwa mieszkaniowa Miasta Szczecin stworzona teraz bez uprzedzenia ludzi! Chyba do czasu aż dzieci niezbędnych dorosną, w celu im przekazania jako nowym niezbędnym. Państwo z zarządu Miasta Szczecin, gwałcicie notorycznie swoim postępowaniem, KONSTYTUCJĘ R.P., a konkretnie jej art. 32., który mówi: wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. No proszę uprzejmje odpowiedzieć, w którym miejscu mijam się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 23:34 Gość portalu: elzbieta napisał(a): > gwałcicie notorycznie > swoim postępowaniem, KONSTYTUCJĘ R.P., a konkretnie jej art. 32., > który mówi: wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do > równego traktowania przez władze publiczne. No proszę uprzejmje > odpowiedzieć, w którym miejscu mijam się z prawdą. Mija się pani z prawdą o tyle że ten świstek zwany "konstytucją" mają w głębokim poważaniu wszyscy z płemiełem na czele, co widać po tym jak traktuje on inne organa władzy, równie konstytucyjne jak on. Dajmy sobie spokój z tymi bzdetami. Chory kraj, chorzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.chello.pl 03.01.09, 00:02 Nie wszyscy są chorzy, np. Pan Mariusz Kamiński i CBA, nie! Naprawdę wierzę i liczę na to, że pomimo to iż szefem Prokuratury, jest człowiek, który pisze za pieniądze "ekspertyzy prawne", że aferzysta który za wielkie pieniądze korumpował urzędników Ministerstwa Finansów, którzy mając wszelkie środki i prolągatywy do umarzania długów wynikających z podatków dla Państwa Polskiego, czyli dla nas wszystkich, wierzę że pomimo to wszystko, gro Prokuratorów i Sędziów, to uczciwi ludzie, naprawdę w to wierzę, żeby tylko im telefony z biurek pozabierać, jak zenał przed Komisją Śledczę Sejmu RP Prokurator Krajowy Pan Kapusta, który nieopatrznie wybrał się o 5 rano z laptopem wypasionym informacjami o korupcji urzędników państwowych, przez ul. Brzeską w Warszawie, i który mu ponoć czciciele Bachusa zabrali, w co zresztą nie weirzę! Ale tak jak mówię, będzie kiedyś w Polsce sprawiedliwośc, i w to jednak wierzę, tylko rewolucji potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 10:33 Gość portalu: max napisał(a): > RP Prokurator Krajowy Pan Kapusta, który nieopatrznie wybrał się o 5 > rano z laptopem wypasionym informacjami o korupcji urzędników > państwowych, przez ul. Brzeską w Warszawie, i który mu ponoć > czciciele Bachusa zabrali, w co zresztą nie weirzę! Ale tak jak > mówię, będzie kiedyś w Polsce sprawiedliwośc, i w to jednak wierzę, > tylko rewolucji potrzeba! Akurat uważam, że ten cały Kamiński to jest niezłe ziółko i facet ma mocno rąbnięte klepki pod pułapem podobnie jak Antek Policmajster... Ale ten ideologiczny bzik Kamińskiego wychodzi nam na zdrowie i dobrze nam robi, bo ściga tych PO..jebuf którzy nas ewidentnie okradaja.. Więc oby się nam Mariusz tylko nie przeziębił :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: co z mieszkaniem Krzystka? IP: *.chello.pl 14.01.09, 16:38 nie odpuszczać, Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 03.01.09, 01:16 Do uczciwych ludzi apeluję, naprawdę warto o tym pisać, jeszcze nie znacie wszystkich kulisów tego mieszkaniowego procederu, mam taką nadzieję że CBA, tego nie odpuści, przecież to ewidętne bezsporne szachrajstwa, mam taką nadzieję że zasiądą kiedyś na ławach oskarżonych, a nie w ławach Rady Miasta, żeby uczciwym ludziom za pieniądze podatników prawnicy miejscy wodę z mózgów mieszkańcom Szczecina robili, i zwłaszcza że w sądażach im rośnie, paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 03.01.09, 10:13 kiedy urzędnicy rozdający umowy najmu, poniosą konsekwencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Połowa wpisów jest autorstwa pana Bazana. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:46 Pan Bazan przegrał z UM sprawę o mieszkanie i teraz wszystkich oskarża o korupcję. Taki to prawy wojownik. Sprawa była opisywana w mediach i sobie to sprawdziłem. Pan Bazan nie może zrozumieć, że posłowie zmienili prawo i wnuki nie wstępowały w najem po zgonie dziadków. Sam z rodzicami nie mieszkał w chwili ich śmierci, więc najmu nie mógł otrzymać. Jego syn, który podobno mieszkał, też nie mógł, bo wnuk nie syn. Takie prawo. Pan Bazan nie może pojąc, że gdyby urzędasy mu najem dali, to dzisiaj tych urzędasów, chwalone przez Pana Bazana CBA, wywlekłoby z domów w kajdankach. Może i samego Pana Bazana, bo mołojcy z CBA wszędzie widzą łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Połowa wpisów jest autorstwa pana Bazana. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:10 A druga polowa wpisów jest moja i sam znam przypadki, że pogoniono lokatora, który był zameldowany na stałe ponad 20 lat z dużego mieszkania jak chciał je wykupić i od razu zapowiedziano mu w UM, że ma zapomnieć o kupnie.. gościa wywalili i dali mu małe 2 pokojowe mieszkanko :))) Nie nazywał sie do tego Bazan, nie był też nie płacącym czynszu alkoholikiem proadził własna firmę, ale nie miał "wejść" w UM... to nie był człek z "układu", teraz zamiast w dużym i fajnym mieszkaniu mieszka w małym mieszkanku ... a co się stało z dużym mieszkaniem moze ktoś zapytać? No zgadnijcie :))) oczywscie ktoś bardzo "ważny" je dostał, po czym sprzedał :))) i ktos inny kupił, ale tez na handelek... nikt już tam nigdy nie mieszkał i tak siem krenci ten interesik.... panów nie-Bazanuf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czazz Re: Połowa wpisów jest autorstwa pana Bazana. IP: 85.114.131.* 03.01.09, 22:26 Gość portalu: zgred napisał(a): > Pan Bazan przegrał z UM sprawę o mieszkanie i teraz wszystkich oskarża o > korupcję. Taki to prawy wojownik. Sprawa była opisywana w mediach i sobie to > sprawdziłem. > Pan Bazan nie może pojąc, że gdyby > urzędasy mu najem dali, to dzisiaj tych urzędasów, chwalone przez Pana Bazana > CBA, wywlekłoby z domów w kajdankach. Może i samego Pana Bazana, bo mołojcy z > CBA wszędzie widzą łapówki. Moze i pan Bazan to pisal,moze i masz racje, ale te chaty dla "niezbednych" to zwykle sqrwysynstwo, bo przeciez komus musiano je odebrac, nie dac, wywalic z kolejki zeby dac tym pasibrzuchom? Tak jak z tymi tbs-ami co to pecyna zgrzyt zrobila awanture i dopiero dostali je ci z kolejki a nie pociotki kierownikow ze zbilku. Zeby tych "niezbednych" nie bylo stac na wynajecie albo kupienie mieszkania, ale z ich pensjami to dla nich zaden problem. Tylko po co wydawac wlasna kase skoro mozna dostac mieszkanie komunalne czyli niczyje, bo nas wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Połowa IP: *.chello.pl 03.01.09, 23:09 Bo jak ktoś nazywa się Jabol i pochodzi z Łowicza gdzie rosną wyborne jabłka, to wiadomo, że jest tu NIEZBĘDNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Połowa IP: *.chello.pl 04.01.09, 11:41 Pan Bazan nic nie przegrał drogi Panie, ZBiLK, wystąpił o eksmisję i tyle, każdy przegra jak nie ma umowy najmu, nie zna Pan faktów, rzeczywiście wnukowi nie przysługuje mieszkanie, ale umowa najmu przysługuje na podstawie Uchwały Rady Miasta, jak się 6 lat zamieszkuje z najemcą, i tu zaczęto fałuszować postępowanie prawnoadministracyjne, nie wykonano polecenia Prezydenta Jurczyka, który wyznaczył na piśmie konkretną Kancelarię Prawną, po pozytywnym dla nas wywiadzie środowiskowym, w obecności jego przedstawiciela, mianowicie Poczobut-Odlanicki, bo wiedział że ZBiLK, ma zaprzyjaźnionych prawników, następnie bezczelne kłamstwa w ekspertyzie prawnej sporządzonej przez ich radcę prawnego, Małgorzatę Michalak, która twierdziła w niej że wobec tego trzeba przesłuchać świadków pod przysięgą w Sądzie, a w Sądzie ZBiLK, zrobił taki numer, że wystąpił o wydanie mieszkania, z bowodu braku umowy, a przesłuchanie świadków jest bezprzedmiotowe, a geneza tego była taka, że w pierwszej fazie postępowania żeby uwiarygodnić swoje kłamstwa urzędnicu napisali, że najemca mieszkał sam, i że zwłoki się przez kilka dni rozkładały w domu, kiedy przyniosłem papiery ze szpitala, gdzie było napisane że przebywał 3 dni w szpitalu gdzie zmarł, to mnie wyśmiano, a jedna z urzędniczek niższej rangi, w przypływie szczerości i poczuciu bezkarności powiedziała nawet, że szefowie kazali jej przejąć ten lokal, ludzie, na to wszystko co piszę są dokumenty, tylko że wszyscy to olewają od lewa do prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytacz CBA pomyliło się w nazwiskach IP: *.chello.pl 04.01.09, 12:42 "Raport CBA ma 76 stron. Czterech agentów od lutego do końca października ub.r. najpierw wertowało materiały dotyczące przekazania sześciu mieszkań komunalnych tzw. osobom niezbędnym dla regionu. Był wśród nich m.in. obecny prezydent Szczecina, a wówczas dyrektor generalny Urzędu Wojewódzkiego Piotr Krzystek i szef regionu Solidarności Mieczysław Jurek. Później funkcjonariusze zajęli się przekazywaniem mieszkań o powierzchni powyżej 80 m kw. "zwykłym ludziom". Już pierwsza strona raportu CBA zawiera błędy, świadczy o niedbalstwie. Pomylono nazwiska członków zarządu, za których to kadencji kontrolowane mieszkania były prywatyzowane. I tak w materiałach CBA występuje wiceprezydent Grzegorz Młodziejowski - chyba chodziło o Grzegorza Kołodziejskiego. Jest Elżbieta Malinowska, podczas gdy wiceprezydentem była Elżbieta Malanowska. Agenci CBA napisali także, że członkiem zarządu Szczecina był Lucjan Bobolewski, podczas gdy był to Lucjan Bąbolewski. Przed upublicznieniem protokołu szczeciński magistrat wymazał imiona i nazwiska wszystkich osób, co do których CBA ma zastrzeżenia, że dostali lokale niezgodnie z prawem. Można przeczytać o popełnionych nieprawidłowościach, ale nie wiadomo, komu takie mieszkanie zostało przydzielone. Zasłonięto także imiona i nazwiska osób pełniących funkcje publiczne - także prezydenta Szczecina Piotra Krzystka. - To w trosce o ochronę danych osobowych, tak zdecydowali nasi prawnicy i osoby zajmujące się informacją niejawną - tłumaczy Sebastian Wypych z biura prasowego prezydenta Szczecina. CBA: komunalnych nie wolno dawać bogatym W 1999 r. wiceprezydenci Szczecina Dariusz Wieczorek i Jan Dużyński (obaj SLD) podpisali z AWS-owskim wojewodą Władysławem Lisewskim porozumienie, na podstawie którego miasto przekazało wojewodzie sześć mieszkań komunalnych, które on przydzielił osobom niezbędnym dla regionu. Zdaniem CBA, bez zgody rady zarząd miasta nie miał prawa takiej decyzji podejmować. Na dodatek te mieszkania nie powinny w ogóle trafić do osób pełniących tak ważne funkcje publiczne, bowiem zarabiały one za dużo, by zająć mieszkanie komunalne. CBA uważa również, że osoby "niezbędne" miały zbyt duże dochody, by płacić niższy - regulowany czynsz komunalny, powinny płacić czynsz droższy - wolny. Urzędnicy wyjaśniali agentom, że w przypadku tzw. osób niezbędnych dla miasta, kryterium dochodowości w ogóle nie było brane pod uwagę. Spośród sześciu osób niezbędnych dla regionu, obecny prezydent Szczecina Piotr Krzystek otrzymał mieszkanie największe - czteropokojowe, 148-metrowe. Z protokołu wynika, że Krzystek niezgodnie z prawem skorzystał ze zwrotu 3,5 tys. zł za remont tego mieszkania z Programu Małych Ulepszeń. CBA podkreśla, że niezgodnie z prawem, bowiem czekał na wykup - a już samo złożenie wniosku o prywatyzację pozbawia najemcę prawa do skorzystania z takiej możliwości. Urzędniczka, która przyznała Krzystkowi dotację, zeznała funkcjonariuszom CBA, że nic nie wiedziała o tym, że Krzystek chce mieszkanie wykupić i że w błąd wprowadziła ją sekretarka TBS Prawobrzeże." www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=33990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CBA pomyliło się w nazwiskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 18:03 I co z tego że CBA sie pomyliło? Nawet gdyby nie było żadnego dochodzenia CBA to my mieszkańcy i tak wiemy jak nas urzędasy skubią... jak okradaja to miasto i jakie tu są numery... CBA nie jest tu potrzebne bo zanim sie pojawiło to wielokrotnie pisalismy na forum o złodziejstwie, chamstwie i arogancji władzy i urzedników... h..j z nazwiskami, ważne jest zjawisko i jego skala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: CBA pomyliło się w nazwiskach IP: *.chello.pl 04.01.09, 19:57 oczywiście że masz rację, ja wiem co ich boli, gazet i TV się tyko dranie boją trochę, i Bóg mi świadkiem że dotrę tam kiedyś, a dokumenty na przewały mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 00:25 Andrzej R. z SCR, poszedł jednak siedzieć, sąd wyższej instancji uchylił decyzję kolesiów z rejonufki w sprawie kaucji na 30 koła .... :)))))))) Andrzej R. wraca za kratki miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,6119609,Andrzej_R__wraca_za_kratki.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=89297140 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.chello.pl 06.01.09, 03:36 prawie mnie nie ma w domu, na razie nie czytam innych, na który? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.chello.pl 06.01.09, 16:41 a ten Andrzej R, to w WMiLU, też był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:47 Gość portalu: max napisał(a): > prawie mnie nie ma w domu, na razie nie czytam innych, na który? Na te linki poniżej popatrz: Andrzej R. wraca za kratki miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,6119609,Andrzej_R__wraca_za_kratki. html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=89297140 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.chello.pl 06.01.09, 22:49 no sorry, sory, gościu, z całym szacunkiem, może wiem kim jesteś? Ale nie ważne, ważne że choć jeden człowiek wie o tym qrestvie w ZBiLK, no może nie jeden, ale to szczegół. Więc posłuchaj, pomóż mi jakoś udowodnić oficerom CBA, że ci Państwo z WMiLU, to normalni złodzieje, proszę, bo wiem, wiem po twoich wywodach, że coś wiesz! Więc proszę napisz do CBA,bo tam są jeszcze uczciwi ludzie, bo do kogo mam się zwrócić? Do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 23:18 www.pomorzezachodnie.pl/opcja/0/komentarz/8387/1513.dhtml Społeczeństwo popiera działania C.B.Antykorupcyjnego w WMiLU. UM. w Szczecinie Czwartek 8 Luty 2007 Społeczeństwo Miasta Szczecin popiera działania oficerów śledczych CBA w Wydziale Mieszkalnictwa i Lokali Użytkowych Urzędu Miejskiego w Szczecinie. Społeczeństwo ma sygnały, że ta Uchwała Rady Miasta z 2003r. niekoniecznie była uchwalona w interesie mieszkańców miasta. Apelujemy do śledczych żeby sprawdzili bilingi z telefonów komórkowych, przewodniczącego komisji mieszkaniowej z tego okresu, byłego radnego pana Bogdana Trzosa i vc-e dyr. WMiLU. pani Iwony Jasionowskiej, oraz zasadność przydziału wszystkich komunalnych mieszkań przyznanych bez wyroków Sądów, dokonanych przez ekipę mianowaną przez byłego vc-e prezydenta Krawca-aparatczyka PZPR. (ekipa ta trzyma władzę w WMiLU do tej pory, jest panu Krzystkowi na rękę, albo ma "haka" na niego) Społeczeństwo ma sygnały od pokrzywdzonych przez WMiLU, że oprócz tych 6-ciu spornych mieszkań jeszcze 26-ciu urzędnikom z Urzędu Miejskiego, bądź Urzędu Wojewódzkiego, a przypomnę, że jest to zespół naczyń połączonych w Szczecinie (wide Piotr Krzystek raz tu,raz tam i znowu tu) bądź ich rodzinom przyznano lokale komunalne. Społeczeństwo Szczecina apeluje do oficerów CBA, nie dajcie się Panowie łatwo zbyć, szczególnie pani Jasionowskiej, która nota bene jest koleżanką Piotra Krzystka, oni pójdą w zaparte, mają wiele do stracenia. SPOŁECZEŃSTWO ZIEMI SZCZECIŃSKIEJ Oni w tym CBA po prostu musza porządnie przejrzec papiery.. przeciez tam jest czarno na białym i trzeba byc slepym, żeby nie widziec jak mieszkania w Szczecinie przyznawano i co tam się musialo dziać... Przecież to nie tylko dotyczyło urzędników, ale tez przyznawania mieszkań miejskich znajomym, rodzinom, dzieciom ledwo dorosłym etc. cały ten system w mieszkaniówce działał i pewnie działa do dziś... A teraz popatrz na 46 podejrzanych o korupcję w PP w Szczecinie... skoro policjantów mogli złapac, to co za problem z wumilem??? Chyba ze dostana cynk z warszawki ze maja sie wlec z tym dochodzeniem... jesli ktoś wazny bedzie miał tam stracic stanowisko to d...pa blada.. Sprawa jest POLITYCZNA poniewaz dotyczy rzadzących... i urzędników z nadania partyjnego... Ci ludzie trzęsą Szczecinem i maja dobre układy z Warszawką... to nie tylko wumil, to znacznie więcej... jak powyzej: system naczyń połączonych.. gdyby się za to naprawdę wziąć, to by w urzędach pewnego dnia zaczęło brakowac urzędników... przewały robią na czym się tylko da... nie tylko na mieszkaniach. Można wymienić całą liste urzędów i spółek miejskich gdzie CBA i NIK mieliby co robić przez następne wiele lat... a w ZK Goleniów podniósłby sie średni poziom wykształcenia osadzonych :))) Popatrz jak "szukali" mordercuf Papały :((( ... nie wiem jaki układ za tym stoi tu w Szczecinie, ale moze być wiekszy niż myślimy... oby CBA nie miało związanych rąk... Przeczytaj to: www.ceo.org.pl/binary/file.action?id=77363 Jak nie czytasz pdf-uf to masz normalny html tautaj: 74.125.77.132/search? q=cache:THD2j_XI9A0J:www.ceo.org.pl/binary/file.action%3Fid% 3D77363+korupcja+Seku%C5%82a&hl=pl&ct=clnk&cd=21&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.chello.pl 07.01.09, 08:32 no właśnie , bilingi, jakie to proste, sam słyszałem na własne uszy jak pan Bogdan Trzos, były konduktor WARS-u, i nota bene Radny miasta, mówił przez telefon, no co ty Iwonka, do pani Jasionowskiej przez telefon w gmachu Magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.chello.pl 09.01.09, 10:01 Sprawa będzie rozwojowa, na pewno, nie jeden(a), zacznie sypać jak poczuje zapach celi, 1/8 margaryny i ćwiartkę chleba na śniadanko, no może jakaś mortadela jeszcze, czy marmolada z puszki, ja wiedziałem o tych przekrętach, jak jeszcze CBA, nie było,piszę o tym od 2005r. tutaj na tym forum, tyle że wariata ze mnie zrobiono, no i to że to ja chcę okraść urzędników, a oni niby na straży stoją itp.. To jest faktycznie polityczna sprawa, z tym że dobrze że Pan Kamiński nie jest sterowany, i tu oficerowie CBA, mają wolną rękę, i całe szczęście, no bo proszę sobie przypomnieć przyjechała tu pani Pitera, podobnych mnie też oszołomami nazwała, powiedziała że jest cacy, że to wrogowie polityczni rozkręcają itd. A cała sprawa zaczęła się już kiedy Olek krętacz, na prośbę towarzyszy zawetował Ustawę uwłaszczeniową, no bo przecież nie było by qrva co kraść! A jak żyć, jak żyć, ze skromnych pensyjek dyrektorów WMiLU. Pisanie o samym panu Krzystku, kiedy tych przekręconych mieszkań są setki, też jest nietrafione, dlatego piszę tu, nie tam, Krzystek to tylko jedno z ważniejszych ogniw, i ten R mówi to co wszyscy wiedzieli od dawna, nikt z tych ludzi co dostali komunalne lokale nie był niezbędny, nikt! Ale protektorat mają mocny, np. taki Mieczysław Jurek, kolega Panów Milczanowskiego i Komołowskiego, w tamtym czasie co dostawał ten lokal, to jeden z panów był szefem tajnych służb, i szefem MSWiA, a drugi v-ce Premierem, i tak cała reszta, i jak tu kopać się z koniem? No jak? Tak jak mówię, jedyna nadzieja w CBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Max rzuć okiem obok na nowy temat.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 00:20 Gość portalu: max napisał(a): > Sprawa będzie rozwojowa, na pewno, nie jeden(a), zacznie sypać jak > poczuje zapach celi, 1/8 margaryny i ćwiartkę chleba na śniadanko, > no może jakaś mortadela jeszcze, czy marmolada z puszki, No i po pysku tak z kilka razy, jak za komuny, to ja tesz by im dał..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 10.01.09, 16:18 Panowie z CBA, prośba, czytajcie a znajdziecie, bo krzywda ludzka jest zbyt wielka, żeby to płazem puścić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.chello.pl 12.01.09, 08:33 nie odpuszczać tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
bodarkows-k3 Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA 01.10.09, 20:16 CBA przeszkadzA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:52 na dobrą sprawę CBA z Urzędu Miejskiego i ZBiKu wychodzić nie powinna w ogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna sprawa Re: Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:57 Dlaczego Łukasz miał stracić mieszkanie Zarząd Budynków i Lokali Komunalnych chciał wyrzucić z mieszkania 21- letniego studenta tylko dlatego, że nie położył na czas wykładziny i nie wstawił uszczelek w oknach Czy to nie jest kolejna sprawa dla CBA? Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-gubernator Sprawa wykupu mieszkań. Supertajna akcja CBA 02.10.09, 14:27 niezbędni Odpowiedz Link Zgłoś