tepa_zyletka 20.03.09, 21:30 Ma pan u mnie plusa za ten tekst. Tylko że takie teksty powinny ukazywać się codziennie, bo nagromadzenie idiotycznych decyzji(lub braku mądrych) w wykonaniu włodarzy miasta, osiągnęło w Szczecinie masę krytyczną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny-malkontent wreszcie dobry tekst... 20.03.09, 21:40 wreszcie poprawny konstrukcyjnie i rzetelny w analizie artykuł. Szkoda tylko, że jak zwykle spóźniony. Na forum ten temat umarł 3 dni temu. Niemniej zgodzę się, że taki tekst powinien by każdego dnia być drukowany. Samej głupoty szczecińskich drogowców by wystarczyło na połowę tekstów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zedover_buzka Re: wreszcie dobry, populistyczny tekst... IP: *.chello.pl 21.03.09, 09:01 populistyczny to ty jesteś w każdym calu oops, a może jestem w błędzie, może to ty sam jesteś prezio krzystek albo jego jakiś najbliziejszy :0 hehe. panie redaktorze, prawda jest taka, że się z panem zgadzam, tak nieudanej ekipy to nie mieliśmy od ... niech pomyślę, :) od czasów jurczyka :) tylko, że to był życzliwy prosty chłop :) a chłopcy POwcy robią czystki w samym urzędzie i jednostkach podległych, byli i są nieprzygotowani do zarządzania gminą, za to świetnie im wychodzą własne interesy, szkolenia dla kolesi z pieniędzy, które powinny iść na szkolenia (sensowne szkolenia a nie przepijanie pieniędzy na kilkudniowych wyjazdach pod koniec roku) dla wszystkich pracowników urzędów i jednostek. kupowanie działek w mieście i gminach obok :) na siebie i znajomych, obsadzanie stanowisk, likwidacja różnych instytucji (szpitali) z dalekosiężnymi planami komercjalizacji tych terenów :) no się ustawili kurde balans jak ksiądz przy skorbonie :0 haha :) przyjeżdżając do kraju na kilka dni w miesiącu i patrząc na tą hołotę można się pośmiać :) ale współczuję mieszkańcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED mistrz detektywow IP: 78.152.240.* 21.03.09, 15:25 i przyjezdzajac do kraju na te kilka dni zebrales dowody na te wszystkie akcje, czy po prostu zebrales garsc plotek, doprawiles sobie je sam, i teraz podajesz dalej? chcialbym poznac to co masz na potwierdzenie swoich slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasujcie chυj [...] IP: 218.30.96.* 21.03.09, 22:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: mistrz detektywow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:34 ZED-ZGRED a ty znowu swoje ?! Spedaliłeś się z tym PO czy jak ? Trzeba być skończonym tępakiem żeby nie widzieć destrukcyjnej roboty twojej faworyty. Śledzie to tylko w śmietanie a nie na urzędy wynosić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hero77 Re: mistrz detektywow IP: 62.69.212.* 22.03.09, 14:09 ZED rusz się ze swojego Urzędu, opuść na chwilę swoją boginię p. Masojć i wyjdź do ludzi. Porozglądaj się, posłuchaj co mówią inni (nie tylko p. Masojć), odwiedź najbliższą szkołę, spróbuj zapisać dziecko do przedszkola. Zobacz jak wygląda najbliższe otoczenie a później słuchaj swojej bogini, może Ty jej przedstawisz prawdę o świecie. Życie nie toczy się w gabinecie p. Masojć i p. Krzystka. Życie to ulica :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k3 Re: wreszcie dobry tekst... IP: *.chello.pl 22.03.09, 08:41 Popieram .A poza tym cos się Jachimowi należy za odwagę . Niektóre wypowiedzi forumowiczów czasami szokują, ale lepsze to chyba niż dopuszczanie do głosu tylko pochlebców i klakierów , co praktykowane jest w innych szczecińskich gazetach. Tam jest może kulturalnie, szef " uwielbiany", chwalony , podziwiany, ale chyba nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej IP: 62.233.138.* 20.03.09, 21:41 Czekam na ekwilibrystyczne popisy obrońców Krzystka, Jarmolińskiego i Masojciowej. Ale mam złą wiadomość: tej sprawy nie da się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tutaj nawet ZED zamknie buźkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:06 i ucieknie z podkulonym ogonkiem, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Populista Jachim IP: 89.19.74.* 21.03.09, 05:25 nie przemilcze glupoty innych, niestety sie nie da. pan jachim mysli, ze finanse to to samo co jego portfel, gdzie moze sobie przekladac banknoty z dzialki na piwo, jedzenie czy wakacje. ot, tak, jednym ruchem. ale pan jachim robi z ludzi glupkow wmawiajac im, ze tak dziala budzet miasta. budzet, w ktorym z gory, na kazdy rok sa przydzielane pieniadze na poszczegolne dziedziny i trudno oczekiwac, ze na zawolanie oswiata bedzie ratowac kulture albo dzial inwestycji bedzie obcinal swoja kase na to by reperowac zobowiazania na np. sport. co pan na to panie jachim? jako redaktor naczelny faktu moglby pan robic wode z mozgu czytelnikom, ale czy w wyborczej to wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
1gggg Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej 20.03.09, 22:14 a moja żona pracuje w szkole specjalnej, jest nauczycielem kontraktowym (II stopień) i zarabia 1500 netto ja sie zastanawiam kto zarabia te 3500, praca czasami wręcz niebezpieczna, uczniowie niezrównoważeni, czasami włos się naglowie jeżya ta p...da jeszcze zabiera dodatek, teraz to dostanie moja żona 1000,glosowałem na krzystka, ale to co pokazuje on i jego ekipa to tylko piar, i na kogo teraz głosować, jacynka-pacynka nielepsza (znam prywatnie) za komuszkami na pewnonie będę głosowała głosowac trzeba nie wiem co zrobię chyba po prostu się z tąd wyprowadzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endy Re: Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:45 > a moja żona pracuje w szkole specjalnej, za > komuszkami na pewnonie będę głosowała To ty masz żonę kobieto? a u nas to wolno zawierać małżeństwa pomiędzy tą samą płcią? A do tego obrażasz przyszła panią prezydent Szczecina. Oj kłamczuszko! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej 20.03.09, 22:29 Moze Jachim poszedl po rozum do glowy i wzial moje rady sobie do glowy, tzn, stanal po stronie ludu i prawdy? :-)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=84305505&a=84305505 Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej 20.03.09, 22:33 i AC/DC - a o co kaman ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Masojć jak żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:41 Dowcip Michała Janickiego: Facet dostawał pensję i za każdym razem w bramie swojego domu odpalał 50 zł dla żula. Pewnego razu postanowił dać żulowi tylko 20 zł. Żul pyta: dlaczego? Facet odpowiada: widzisz, syn zaczął studia, żonie kupiłem nowy samochód, muszę wymienić meble. Na to żul: ale dlaczego za moje?! Masojć sprowadza nauczycieli do roli takiego żula co to niesłusznie pobierał kasę i teraz musi oddać te pieniądze na nowy samochód dla żony faceta. A tak naprawdę to zlem jest Masojć niesłusznie pobierająca kaśe za to co robi, bo nic nie robi poza staniem w bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
akita09 To tak, jak w Świnoujściu! 21.03.09, 08:46 Prezio Żmurkiewicz obniża wzięte z sufitu dochody o 25 mln zł!!!! (na pewno czeka nas jeszcze co najmniej jedna obiżka!) i tnie po inwestycjach. Ale bzdurny festiwal Karuzela Cooltury, czyli igrzyska, w budżecie zostały. Ot, taki to sobie mały pezetpeerowski nieuk i cwaniaczek (dla naiwnych "fenomen z wysp"). Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej 21.03.09, 08:57 To jest k**** skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej IP: *.kalisz.mm.pl 21.03.09, 12:08 Kiedys jeden minister edukacji zle wyliczyl kwote podwyzek nauczycielskich i podal sie do dymisji.Dymisje przyjeto i faceta juz nie widac nawet w polityce.A Masojciowa co to babsko jeszcze robi w UM?Ona nigdy tego nie zrobi-to jest butne,zle wychowane i nieodpowiedzialna baba i bardz msciwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Kasy bedzie brakowac wiecej! 21.03.09, 21:18 A przepraszam w budzecie ukjeto na remont stadionu Pogoni 1 milion, ale z wyliczen wynika, ze jezeli ma sie odbyc tam mecz reprezentacji Polski, to trzeba wyłozcy ze 5 milionów... Pan Krzywik powiedział, ze miasto wyłozy dla prywatnej druzyny kolegów panów z PO... Nadto pozwole sobie przypomniec, ze zabraknie takze 4 milionów dla pań, ktore najprawdopodobniej odzyskaja grunt na ktorym miasto uchwalilo i zaprojektowalo szkole na Warszewie, a pan prezydent Krzywil zataił przed radnymi, ze teren ma wade prawna... To daje nam juz... 8 milionów brakujacych! Kto nastepny do golenia...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popow Re: Kasy bedzie brakowac wiecej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:13 ale skoro pani Gronkowiec - Walec daje prywatnej spółce ITI stadion za 300 mln złotych to dlaczego Ksyfek nie ma dać chłopakom z Can Cana 5 milionów? Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Kasy bedzie brakowac wiecej! 21.03.09, 23:44 Jachim, nie Jachim, jeden h.j, nie wiem gdzie się Państwu zaprodukować, więc postanowiłem tu. Swego czasu Minister Kultury, Pan Bogdan Zdrojewski, zaprosił na raut, do Ministersrwa Kultury, Pana Marszałka Stefana Niesiołowskiego, w między czasie, Pan Minister poprosił Marszałka do gabinetu politycznego, zadzwonił telefon, słuchaj Stefan, muszę iść się odlać, więc odbierz,o.k. Halo, Słucham? Rzekł szorstko Marszałek. Dzień dobry, czy to pralnia? Sralnia, nie pralnia, tu Ministerstwo Kultury, qtasie jeba.y, rzekł Marszałek, a to sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Kasy bedzie brakowac wiecej! IP: *.ipspace.xilinx.com 22.03.09, 01:07 stary, dobry dowcip nigdy nie jest zly, nawet jak go chcesz wlepic we wlasna walke polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogofogo Re: Kasy bedzie brakowac wiecej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:29 a dwumilionowej wartości darowizna dla jakiegoś Łobuza o imieniu Dej (tureckiego???)???? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Kasy bedzie brakowac wiecej! 22.03.09, 12:43 to OPUSciłem, bo poszło w barterze za rozgrzeszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: śmiech nad głupotą ZED-a 22.03.09, 01:44 ZED ma racje - powinno byc wiecej imprez, wiecej szmalu na igrzyska... Po co nam nauczyciele i tak zarabiaja za duzo, zlikwidowac szkoły - najpierw te specjalne... bo jak pani Masojc wyliczyła sa zbyt drogie. Do pracy w marketach nie potrzeba szkół - widziałem taka reklame, ze gosciu czytał oznaczenie na towarach - wystarczy tego nauczczac! No, i wiecej imprez... ludzie potrzebuja zabawic sie. Tego brakuje w naszym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: śmiech nad głupotą ZED-a 22.03.09, 15:30 zamiast szkół wystarcza kursy czytania KODÓW KRESKOWYCH... oraz siłownie dla pracowników do przenoszenia skrzynek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED nie nie IP: 78.152.226.* 22.03.09, 20:04 przeznaczmy 100% budzetu na oswiate, calosc, i nie patrzmy czy jest wydawana z sensem, czy nie, czy gdzies jest marnowana. brawo, ANDREAS NA PREZYDENTA. pierwszy kandydat, ktory musli TYLKO o oswiacie i nie obawia sie powiedziec, ze ma w 100% w dupie kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: nie nie 22.03.09, 20:11 Kulture, to robi pan Dariusz Startek, ktory organizuje kilka zacnych koncertów, a za 1,6 mln mógłby zrobic duzo wiecej - czlowiek stad i ludzmi stad... ale prezydent chce radio pana Schetyny z Wrocławia! A u nas tnie sie budzet na oswiate, likwiduje szkoly, ale nie na billboardy i nie dla komercyjnego radia z Wrocławia - na to musza byc pieniedze bez konkursu i oferty innych! A co Ty myslisz, ze pan prezydent Krzywik tak sie nie interesuje miastem przezywanym przez niego Sefcecinem, ze nie wie, ze tu tez sa osoby mogace zorganizowac takie koncerty, a moze duzo taniej - zostałoby dla nauczycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Mam Cię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:09 ZED czyli Zachodniopomorski Ekspert Dupowłazowy PS. Pewnie dlatego dysponujesz ponadprzeciętną ilością wazeliny, hm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hero77 Re: nie nie IP: 62.69.212.* 22.03.09, 23:18 Czytając Twoje posty ZED jestem pewna, że na oświatę nie trzeba wydawać nic, bo dla takich ludzi jak Ty szkoda mojej nauczycielskiej pracy. Mogę pracować bez wynagrodzenia, ale z dziećmi, które chcą się uczyć. Z dziećmi, które będą pamiętały, że podstawowych wiadomości nauczyły się w szkole i dzięki swoim nauczycielom mogą iść dalej. Jeśli zniszczycie oświatę w Szczecinie to co się z nim stanie? Kto będzie dbał o rozwój tego miasta? Wykształcenie będziemy zdobywać po bramach z nalewką w ręku. BRAWO za takie myślenie. Mam nadzieję, że kiedyś będziesz miał dzieci, które będziesz chciał wykształcić. Tylko co wtedy biedaku zrobisz, jeśli szkół nie będzie a wszyscy dobrzy nauczyciele wyjadą z tego miasta lub zasiądą na wygodnych fotelach w supermarketach. Może Twoja przyjaciółka p. Masojć zmuszona do powrotu do zawodu, będzie uczyła w pustych budynkach po szkołach. Miejsca w urzędzie dla niej nie będzie, bo zwyczajnie wydziału oświaty nie będzie sensu trzymać (tam gdzie nie ma szkół nie ma wydziałów nimi zarządzających). Pewnie wtedy Wy szkodnicy Szczecina weźmiecie się za niszczenie czegoś co jeszcze da się zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED nauczycielko dramatu IP: *.ipspace.xilinx.com 23.03.09, 01:22 czy swoich uczniow tez uczysz przejaskrawiania kazdej sytuacji i wpadania w powszechna panike? moglbym zapytac dlaczego tak sie rozpisalas nad ta katastrofa ale wlasciwie to nie ma sensu. jak widze jestes kolejna osoba, ktora uwaza, ze miasto mialo od zawsze IDEALNA oswiate a kazda zmiana w niej skutkuje katastrofa (i tu wspomniany dramat). droga nauczycielko dramatyzmu, jesli masz pomysly na to by oswiata lepiej radzila sobie ze swoimi finansami to prosze, przedstaw je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herp77 Re: nauczycielko dramatu IP: 62.69.212.* 23.03.09, 07:20 Zabierzcie religię ze szkół. Zamiast rekolekcji normalne zajęcia lekcyjne. To oszczędność rzędu kilku milionów a nie jakichś tam 200 tysięcy.Na religię w szkole chodzi ok. 50 % uczniów, reszta nie ma co ze sobą zrobić w tym czasie. Oświata w Szczecinie jak sam napisałeś nigdy nie była idealna (przynajmniej ja nie pamiętam),ale każda zmiana p. Masojć doprowadza ją do katastrofy. ZED popracuj w szkole i później pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: nauczycielko dramatu IP: 78.152.231.* 24.03.09, 01:59 no to teraz sie rozchodzisz na watki poboczne. jak uda ci sie przekonac wiekszosc w sejmie do takich zmian to ja nie mam nic przeciw temu by nie bylo religii. jesli kazda zmiana przeprowadzona przez masojc doprowadza do katastrofy to wyglada, ze juz bylo tych katastrof kilkanascie. a jakos wszystko dziala dalej. jak to sie dzieje? herp77 ja cie nie zmuszalem bys byla nauczycielka, co wiecej, nikt ci nie obiecywal, ze bedzie lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-man Re: nauczycielko dramatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:21 Oto katastrofy: -nie ma miejsc w żłobkach (trudno o nie bo i żłobków nie ma) -nie ma miejsc w przedszkolach - bo niż demograficzny głoszony przez panią Masojć, który był powodem zamykania przedszkoli i mniejszych szkół, nie nadszedł jednak -nie ma miejsc w szkołach na przyjęcie sześciolatków, bo klasy zagęszczano aby upchnąć dzieci z likwidowanych szkół -nie ma chętnych do rozreklamowanego przez p. Masojć gimn. nr 14 bo dzieci nie chcą się Włoskiego uczyć - po połączeniu szkół specjalnych i zamknięciu bursy dla wielu upośledzonych młodieńców nie wystarczy miejsca w szkole na Jagielloń skiej by mogli zdobyć jakiś zawód - nie ma pieniędzy w budżecie jakieś 5,6 mln. bo danych do wzoru (danych z roku 2007 a nie wartości szacunkowych)urzędnicy pani Masojć nie potrafią podstawić itp itd ale koncert rockowy w środku tygodnia na pewno przyciągnie tłumy miłośników piwa na Wały Chrobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Niech żyje piar! A nauczyciele? Trochę mniej IP: 195.117.124.* 22.03.09, 14:38 jak nigdy nie zgadzałem się z Jachimem, to tu ma 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 15:25 ...czyli nauka o matactwie. 23 marca, a więc jutro, odbędzie się kolejna sesja RM. Otóż jednym z jej punktów to uchwalenie zmian do budżetu miasta - uchwała 66/09 (www.szczecin.pl/UMSzczecinSwiat/chapter_59139.asp? soid=40D7B1CBF80245F7AB25366D1CF82414). Pośród wielu paragrafów, punkcików jest i ten dotyczący zmian w oświacie (zał nr 3): "Bieżące 80195 - wynagrodzenia wraz z pochodnymi.................189.093 zł (in minus !)" Wielu z radnych głosujacych nad tymi zmainami nawet go nie zauważy ! A jak będą zatwierdzone zmiany w budżecie to uchwalenie nowego regulaminu pozostaje formalnością. Tak więc te spotkania z radnymi konisji edukacji, narady dyrektorów, konsultacje ze środowiskiem to piękne mydlenie oczu. Pani Śledź osiągnie dokładnie to co chciała! Rozpoczęła dyskusję n/t regulaminu wynagradzania odciągając tym samym nauczycieli od istoty problemu czyli poprawek do BUDŻETU miasta, które są tu kluczem. Ten sposób myślenia i postępowania pani v-ce prezydent (niewątpliwie sukces Masojćowej) jest też odpowiedzią dlaczego Krzystek tak chętnie ją nagradza. Mieć w pogardzie nauczycieli jest teraz w magistracie COOL. ...co za rzygowiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Posłanka Zaremba oderwana od rzeczywistości IP: 62.233.138.* 22.03.09, 15:38 www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=47953 Czy płacić w kryzysie 1,5 mln zł za koncert? ---Z zarzutem prowadzącego audycję Tomasza Chacińskiego, że gdy nie ma pieniędzy na pełne wynagrodzenie nauczycieli szkół specjalnych, są przyznawane pieniądze na komercyjny festiwal, nie zgodziła się posłanka Renata Zaremba z PO.--- Koledzy partyjni POdsypali jakieś specyfiki do kawy? Jak można zaprzeczać faktom? Ludzie, patrzcie kogo wybieracie, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0) ZED się ocknął! IP: *.foebud.org 22.03.09, 20:23 Co tam ZEDziu? Pozmywałeś już wszystkie gary u irola na kuchni? Masz wolny wieczór? To idź spać, bo jutro znowu zmywak na ciebie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: ZED się ocknął! IP: *.ipspace.xilinx.com 23.03.09, 01:24 nie, dzis mam wolne, dlatego chcialem wybrac sie do twojej zony, ale do niemiec nie chce mi sie jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED malkontent sie uczy IP: *.ipspace.xilinx.com 23.03.09, 01:18 dzis nauczyl sie slowka pijar i od teraz bedzie go czesto uzywal. a mnie tylko zastanawia co ten biedny zakonnik z zakonu pijarow ma do tych inwektyw jakie pisze gdy juz mu brak argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as przecież mozna zwiekszyć dochody miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:40 Teren gontynki, tereny Pogoni, duet itd leża odłogiem i przynoszą 0 zł dochodu z podatków a generują koszty z tytułu zarządzania tymi gruntami.Więc nie chrzań że miasto nie ma pieniedzy , miasto nie chce mieć pieniedzy bo ma nieudolny zarzad.A do nauczycieli pretensje mozecie mieć do siebie jesteście elektoratem PO i to wy powołaliscie tych ludzi do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED pstryknij palcami i to zrob IP: 78.152.231.* 24.03.09, 02:05 a takie rzeczy jak plany zagospodarowania, zdobycie inwestorow, zabezpieczenie prawne umow, negocjacje to zajma sekunde i rach ciach, zwiekszymy dochody? chcialbym miec twoje podejscie do finansow, totalna beztroska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO rządzi już 2,5 roku na terenach o których mowa IP: 62.69.220.* 24.03.09, 07:30 właściwie nic się nie zmieniło jest w punkcie wyjścia i bez planów na przyszłość.Beznadziejny prezydent ma beznadziejnego nowaka od inwestycji i to jest przyczyna zastoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz PełO was okrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 08:33 no i pani Masojć wygrywa ale tak naprawdę wygrywa Krzstek bo udaje mu się jej rękami wyrwać ludziom należną im kasę.A ludzie nie rozumieją że to PełO ich okrada tylko myślą że to jakaś Masojć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Chaciński w PRS broni Krzystka :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 08:43 Właśnie Chaciński broni Krzystka w Polskim Radiu Szczecin.Że on jest taki dobry,bo teraz negocjuje z nauczycielami a ta zła to Masojć bo to ona chce obniżki pieniędzy dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es-man Re: Chaciński w PRS broni Krzystka :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:25 Oto katastrofy: -nie ma miejsc w żłobkach (trudno o nie bo i żłobków nie ma) -nie ma miejsc w przedszkolach - bo niż demograficzny głoszony przez panią Masojć, który był powodem zamykania przedszkoli i mniejszych szkół, nie nadszedł jednak -nie ma miejsc w szkołach na przyjęcie sześciolatków, bo klasy zagęszczano aby upchnąć dzieci z likwidowanych szkół -nie ma chętnych do rozreklamowanego przez p. Masojć gimn. nr 14 bo dzieci nie chcą się Włoskiego uczyć - po połączeniu szkół specjalnych i zamknięciu bursy dla wielu upośledzonych młodieńców nie wystarczy miejsca w szkole na Jagielloń skiej by mogli zdobyć jakiś zawód - nie ma pieniędzy w budżecie jakieś 5,6 mln. bo danych do wzoru (danych z roku 2007 a nie wartości szacunkowych)urzędnicy pani Masojć nie potrafią podstawić itp itd ale koncert rockowy w środku tygodnia na pewno przyciągnie tłumy miłośników piwa na Wały Chrobrego Odpowiedz Link Zgłoś