Dodaj do ulubionych

wesele w Kołobrzegu

09.03.06, 18:48
Witam, poszukuję sali wraz z kwaterą dla 60 gości - wesele we wrześniu.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki, wszak trudno z Warszawy szukać sali.
Co prawda bywamy w Kołobrzegu kilka razy w roku, jednak nie mamy zbytnio
pojęcia jak się w tym temacie odnaleźć :(

Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • all4seasons Re: wesele w Kołobrzegu 10.03.06, 09:17
      Jako sprawdzone miejsce weselnych hulanek polecam Pałac w Budzistowie (to
      praktycznie jak w Kołobrzegu), tylko chyba nie mają tam tylu miejsc noclegowych
      - może mogą coś zaproponować...?
      Wszystko zależy jaki standard Cię interesuje - są hotele 4-gwiazdkowe, jest i
      Dom Marynarza a'la Gierek, gdzie praktycznie co weekend weselisko :) Poza tym
      ważne czy zabawa może być poza miejscem noclegów, czy chcesz by odbyła się w tym
      samym obiekcie, bo wtedy od razu odpada kilka lokali...
      Powiedz coś bliżej co do wymagań, to postaram się coś podpowiedzieć.
      Pozdrawiam
      • ivrosze Re: wesele w Kołobrzegu 10.03.06, 14:38
        a ja spotkałam się z opinią niemiłej obsługi w Pałacu w Budzistowie:( I kilka
        osób skarżyło się, że ciężko tam cokolwiek załatwić, właściciele niemili, mojej
        kuzynce samowolnie przesunęli termin wynajęcia sali, moja koleżanka kupiła piwo
        na poprawiny, a nikt tego piwa nie wystawił... niby szczegóły, ale potrafią
        zepsuć imprezę... standart może jest wysoki, ale stres przed ślubem i w
        trakcie - nie polecam...
    • blawatek-blu Re: wesele w Kołobrzegu 11.03.06, 19:46
      Byłam na weselu w Mesku- ośrodek wczasowy. Bawiliśmy się na dole w kawiarni, posiłki były podane bardzo estetycznie i smacznie. Młodzi mieli przygotowany pokój, goście przyjezdni pokoje do wynajęcia w osrodku na miejscu, lub w innym.Warto podzwonić po ośrodkach, umówić się na termin i pooglądać, dobrze że już bo fajniejsze miejsca są szybko rezerwowane, a i sezon wczasów trwa do końca lub połowy września. Napisz coś więcej, co i jaki standart cię interesuje.
      • jagomago Re: wesele w Kołobrzegu 12.03.06, 09:07
        Dzięki za odzew, wiedziałam, że można na Was liczyć :)
        Standard?! Cóż, pierwszy raz wychodzę za mąż ;-) więc jestem zagubiona. Tym
        bardziej, że póki co w "obcym" mieście. Nie wiem jakie są ceny od osoby za
        żarełko, noclegi z tego co się orientowałam przy tak dużej ilości gości do
        zakwaterowania można negocjować. Jesteśmy przygotowani w sumie na każde warunki
        jakie zostaną nam zaproponowane -tzn w granicach rozsądku. Wiem, rozsądek to
        pojęcie względne...
        Teściowie mieszkają w/na Radzikowie. Ślub będzie u Franciszkanów. Szukamy sali
        na 80 osób i noclegi dla ok 60 osób. Grzybowo - Dźwirzyno - Kołobrzeg.
        Najlepiej gdyby były noclegi piętro wyżej sali weselnej, ale jeśli nie ma
        takiej możliwości, a sala spełnia warunki tzn pomieści tyle osób to nie
        problem. Możemy wynając cały ośrodek w Grzybowie - już po wstępnych rozmowach.
        Czy wiecie coś o ośrodku Omega? Mamy tam jechać na wizję lokalną w kwietniu.
        A Dom Rybaka? Podobno socjalizm jak sie masz, ale sprawdzone miejsce, jedzenie
        ok. Ach, no i jeszcze sprawdzone kapele... Czy nie za dużo oczekuję?! Tak na
        prawdę oczekuje porady, ba RATUNKU!!! ;-)
        Będę wdzięczna jak nie wiem co.
        Już wkrótce dołączę do społeczności Kołobrzeskiej ;-)
        • ivrosze Re: wesele w Kołobrzegu 13.03.06, 11:16
          też miałam ślub u franciszkanów, we wrześniu:) ale nie organizowaliśmy wesela,
          było przyjęcie w restauracji na 25 osób. Ale czasem chodzę na wesela znajomych,
          rodziny, więc troszkę się orientuję:)tego ośrodka w Dźwirzynie nie znam:( Byłam
          tam tylko w ośrodku Anna i nie podobało mi się, brak klimatu, stary wystrój
          itp. Z tego co wiem jeszcze dobre warunki są w ośrodku Włókniarz w Kołobrzegu,
          jest po remoncie, dodają jakieś gratisy i wszyscy sobie chwalą wesela tam
          wyprawiane:)
          • jagomago Re: wesele we Włokniarzu 10.04.06, 20:58
            a co do tej sali, jakie macie opinie, może jakieś info ad ceny?
            kontaktuję się mailowo z tymi osrodkami, ale coś mi się wydaje, że z tym jednak
            gorzej.
            będę na święta w Kołobrzegu to pośmigam po ośrodkach, ale Wasze wskazówki bardzo
            sobie cenię, tak więc im więcej ich tym będzie mi łatwiej.

z góry dziękuję
        • 2203.m591 Re: wesele w Kołobrzegu 28.03.06, 19:47
          adwocen do poprzedniej propozycji mojej proponuję ktoryś zosrodków wczasowych
          np.dzwirzyno prima polecam kilka w zaleznosci od wielkosci kasy 501562614
    • 2203.m591 Re: wesele w Kołobrzegu 28.03.06, 19:36
      jagomago napisała:

> Witam, poszukuję sali wraz z kwaterą dla 60 gości - wesele we wrześniu.
      > Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki, wszak trudno z Warszawy szukać
      sali.
      > Co prawda bywamy w Kołobrzegu kilka razy w roku, jednak nie mamy zbytnio
      > pojęcia jak się w tym temacie odnaleźć :(
      >
      > Pozdrawiam
      > Magda
    • 2203.m591 Re: wesele w Kołobrzegu 28.03.06, 19:42
      mam doświadczenie w organizacji wesel 501562614 .zespoł rowniez wj.niem
      prowadzenie fotograf video i dobra atmosfera pozdrawiam
      • jagomago Re: wesele w Kołobrzegu 29.03.06, 17:57
        dziekuje, skontaktuje sie w najblizszych dniach
        • majka733 Re: wesele w Kołobrzegu 06.04.06, 11:16
          w dzwirzynie polecam ośrodek "Akces"
    • jagomago Re: i nie będzie wesela w Kołobrzegu :( 22.04.06, 23:45
      miało byc fajne wesele do białego rana, a będzie tylko kolacja w knajpce do
      24.00
      szkoda, przykro, cóż... jeśli nikt nie chce zarobić nie będę nikogo zmuszać...

pozdrawiam

• ivrosze Re: i nie będzie wesela w Kołobrzegu :( 24.04.06, 14:56
        ja miałam podobnie:) kolacja do 24:)
        • jagomago Re: i nie będzie wesela w Kołobrzegu :( 25.04.06, 09:23
          a gdzie była kolacja? może polecisz lokal?
          będę wdzięczna, ponieważ znowu jestem w Wawie, do Koł pojadę dopiero w lipcu...
          zmarnowałam cały tydzień szukając sali w Koł, a gdybym od razu wiedziała, że
          nikt nie chce zarobić na weselisku szukałabym restauracji...
          boję się, że pozostanie mi wariant parasoli i cateringu w ogródku teściów :(

• ivrosze Re: i nie będzie wesela w Kołobrzegu :( 25.04.06, 13:27
            miałam tutaj, bo miało być przyjęcie na 30 osób i szukałam małej knajpki, ale w
            miarę eleganckiej:) jak Ci się spodoba i będziesz chciała znać więcej
            szczegółów, to daj znać:)
            podaję Ci link, menu nie jest aktualizowane na stronie www - z tego co wiem :(

restauracja-nottingham.webpark.pl/dwa.html
            • jagomago Re: 25.04.06, 21:55
              dzieki za link, obejrzalam sale, menu tez, slinka pociekla a to dobry znak ;-)
              info jakie bym chetnie poczytala to ile placilas za osobe (wiem, ze to zalezy od
              menu, ale tak pi_razy_oko), czy alkohol i tort sama musialas zalatwiac, czy byla
              jakas kapelka jesli tak to jaki koszt i czy fajna
              po prostu jak znajdziesz chwilke to prosze albo na forum albo na maila
              jagomago@gazeta.pl

bede ogromnie wdzieczna
              dzieki
              pozdr
    • jagomago Re: wesele w Kołobrzegu 25.04.06, 22:31
      i jeszcze jedno, fryzjer, plizzz, w Tobie chyba cala nadzieja...
      • ivrosze Re: wesele w Kołobrzegu 27.04.06, 14:11
        wysłałam @ :)
        kapeli nie mieliśmy, nie zdązyliśmy załatwić i była muzyka, którą puszczają w
        restauracji tak na codzień:) ale mi się podobało:)
        a, i pytali nas wcześniej, czy chcemy dostarczyć swoją muzykę, ale my nie
        przynieśliśmy:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka