Dodaj do ulubionych

dobry mechanik samochodowy?

17.09.09, 09:34
witam,
czy znacie w toruniu jakis warsztat samochodowy, ktorego obsluga i
wlasciciel byliby kompetentni i uczciwi? szukam mechanika, ktory nie
dziala metoda "golenia frajera" i umie dokladnie okreslic termin, w
jakim naprawa zostanie wykonana. warsztaty, w jakich mialem
przyjemnosc byc dziala m.w. tak "bedzie na jutro 200-250 zl".
oczywiscie samochod jest zrobiony na jutro ale za tydzien, okazalo
sie, ze "panie trza bylo zrobic to i tamto jeszcze i czesci drogie"
i z 250 max robi sie 500 zl. oczywiscie na pytanie o fakture za
czesci pada najczesciej "a mam gdzies na zbiorowce ale to u
ksiegowej juz jest"
znacie dobry warsztat? wiecie ktore omijac?
Obserwuj wątek
    • fc_pl Re: dobry mechanik samochodowy? 17.09.09, 12:17
      A o co ci dokładnie chodzi? Blacharka, elektryka, mechanika, czy
      jeszcze coś innego?
      • malepiffko Re: dobry mechanik samochodowy? 17.09.09, 13:42
        chodziloby mi o mechanika i kogos kto umie zakonserwowac podwozie.
        warto byloby zrobic jakis forumowy ranking mechanikow, elektrykow,
        blacharzy etc. torunskich.
        • fc_pl Re: dobry mechanik samochodowy? 17.09.09, 14:02
          Dobry blacharz to Bordewicz w Złotorii przy Piaskowej, kawałek
          wcześniej, przy Toruńskiej po lewej stronie jest też dobry mechanik -
          to wiem na bieżąco, od matki
          Dwa lata temu dobrzy mechanicy byli też bodajże na Gdańskiej
          (za 'kierfurem') i na Kałamarskiego - u nich swoje 4x4 naprawiałem.
          Zakład przy Grudziądzkiej (koło shella albo BP, nie pamiętam) też
          jest ok - prowadzi go koleś, który wcześniej w ASO Nissana pracował.
          No i jeśli Zoltar dalej ma swój zakład przy rogu Lubickiej i
          Dziewulskiego (koło Katarzyny, wjazd od Mańkowskiego) to też mogę
          śmiało polecić.
          Sorki za brak nazwisk, pamięć już nie ta ;)
    • jme-1 Re: dobry mechanik samochodowy? 24.09.09, 13:48
      A ja polecam slawka kidys pracowal wlubiczu na stacji kontoli
      pojazdow a teraz otworzyl swoj warsztat w Głogowie za hotelem roza
      wiatrow Jest bardzo dobry Super ze zalozyl swoj zaklad
    • hobbes1980 Re: dobry mechanik samochodowy? 24.09.09, 17:23
      Na Gołębiej jest dobry mechanik- ja i cała moja rodzina naprawiamy u niego od
      dawna i zawsze zrobione było świetnie, szybko i bez widocznego zawyżania cen.
      Fakt, ze czasem trzeba poczekac na termin (raczej nie narzeka na brak pracy) ale
      generalnie żadnych zastrzezen do niego nie miałem i z czystym sumieniem polecam.
    • glumka Re: dobry mechanik samochodowy? 24.09.09, 22:43
      Ja polecam Forcar na Okreznej.
      Nigdy sie nie zawiodlam,
      rzetelnie i sprawnie.
      Przed naprawa zawsze wycena i pytanie czy robimy.
      Zawiodlam sie natomiast na ASO Renault.
      • nionio_41 Re: dobry mechanik samochodowy? 24.09.09, 23:35
        Ja nie będę polecał, a zdecydowanie odradzał. Uwaga na mechanika przy
        Grudziądzkiej, zaraz za stacją BP w kierunku Gdańska. Ten facet to zwykły oszust
        i naciągacz. Oddałem mu auto z uszkodzonym czujnikiem temperatury. Miał mi go
        wymienić na nowy w ciągu 2 dni. Później okazało się, że auto trzymał mi równy
        tydzień. Co przez ten czas zrobił? NIC! Przy odbiorze zapewnił mnie, że czujnik
        został wymieniony na nowy i nic złego nie powinno się już dziać. Niestety
        czujnik po tej "naprawie" dalej wariował jak przedtem, więc auto ponownie
        odstawiłem do tego pseudo warsztatu. Po kilku dniach odebrałem je z ponownym
        zapewnieniem "jest ok". Szybko się okazało, że jednak ok nie jest. Zrezygnowany
        oddałem auto do serwisu i okazało się, że w środku jest ... stary czujnik! Gość
        wmówił mi, że wymienił czujnik na nowy, a tymczasem - prawdopodobnie nie umiejąc
        go wymienić - zostawił w głowicy stary i uszkodzony. Przy okazji wykorzystał
        sobie moje auto do przewiezienia jakiegoś zderzaka. Dodam, że mimo iż auto
        odebrałem w dokładnie takim samym stanie w jakim go oddawałem, zapłaciłem 550
        zł. Szczerze odradzam tego fachowca w naciąganiu.
    • montenegro5 Re: dobry mechanik samochodowy? 25.09.09, 19:19
      A jaka jest opinia o autocomplex kulczewski przy polnej ?? Słyszałem
      tak diametralnie rózne zdania, że nie wiem, co robic a mam
      do "podreperowania " blaszki w ukochanym VW mojej zony...
    • 82misiek Re: dobry mechanik samochodowy? 21.08.13, 16:07
      Z czystym sumieniem mogę polecić Ci warsztat Uni-Car Dwa. Za każdym razem jestem bardzo zadowolony z ich serwisu. Do tej pory jeszcze nie zdarzyło się, żebym musiał na coś narzekać lub coś reklamować. W 100% polecam
      • sine.ira Re: dobry mechanik samochodowy? 03.10.13, 20:38
        Spadajcie z tymi nachalnymi reklamami.
    • ggoscc Re: dobry mechanik samochodowy? 04.09.13, 10:26
      Znam takiego, ale nie chce tu robic reklamy , moge ewentualnie podac numer telefonu to sie z nim trzeba dogadac przez telefon 730 649 020
    • mariusz-boro Radzę omijać warsztat na Kwiatowej. 04.09.13, 11:42
      Żona wstawiła tam samochód bo zepsuł się w pobliżu (przegub). Pan mechanik naprawiał to tydzień, po czym okazało się, że: nieprawidłowo założył gumową osłonę, przegub dostał wody, do wymiany po paru mies. Co gorsze, Pan mechanik uszkodził w samochodzie progi podstawiając podnośnik pod "płetwę" za którą mocuje się lewarek. Blachy podwinęły sie z obu stron, rdzewieje. Żebym był wtedy w kraju, to przyrzekam, pojechałbym na Kwiatową urwać mu łeb. Moja rada, omijać z daleka.
      • skator Re: Radzę omijać warsztat na Kwiatowej. 04.09.13, 19:28
        mariusz-boro napisał(a):

> pojechałbym na Kwiatową urwać mu łeb. Moja rada, omijać z daleka.

Mnie wizyta tam kosztowała niepotrzebne planowanie głowicy (+pieniądze). Choć wyraźnie zastrzegałem, żeby tego akurat nie robić.
    • wiechl Re: dobry mechanik samochodowy? 01.10.13, 08:12
      magda.grzelewska napisała:

> Robiłam u nich swoje auto po stłuczce. Faktycznie bardzo porządny serwis i miła
      > obsługa. Auto wyjechało pięknie przygotowane i po zdarzeniu nie było nawet jed
      > nego śladu. Uni Car Dwa robią dobrą robotę!

z pewnością.. Uni Car Dwa płaci za pozytywy w necie.
      Szanowna "Magdo" - ile sie zarabia na etacie zachwalacza? Historia Twoich postów jest jednoznaczna, niestety.
      • corvus11 Re: dobry mechanik samochodowy? 10.12.13, 16:25
        A jakieś opinie o warsztacie na Uśmiechu 4, albo o Maciejewskim?
        • basth Re: dobry mechanik samochodowy? 11.04.14, 11:29
          Nie wydaje mi się żeby UCD robiło takie rzeczy. To duży i znany warsztat, opinie mają dobrą i tak.
          • wiechl Re: dobry mechanik samochodowy? 12.04.14, 08:04
            basth napisał:

> Nie wydaje mi się żeby UCD robiło takie rzeczy. To duży i znany warsztat, opini
            > e mają dobrą i tak.

Z pewnością Uni Car Dwa nie płaci mizernym firmom za szeptaną reklamę..

na marginesie:
            to już Twój drugi post na forum GW, gratuluję!
            Pierwszy w sumie absolutnie nie potwierdza potwierdzonej przeze mnie tezy:

Forum Wałbrzych ;-)
            "Re: Kocioł gazowy co cw - gdzie kupić, kto montuj
            Autor: basth 11.04.14, 14:20

Sprawdź w 3e heating. Oni co prawda są z Wrocławia ale nie wiem czy do Wałbrzycha też nei dowiozą I nie zamontuja. Oficjalny przedstawiciel Viessman – także 100% profesjonalizmu."

idź chłopcze(?) spamować gdzie indziej.
    • tojaedka Re: dobry mechanik samochodowy? 14.04.14, 14:09

Czarek Ch. w Starym TOruniu. po lewej stronie jadac na Bydgoszcz zza lasu wystaje hala. KOcha to, co robi. : )
      • piotr.harnn Re: dobry mechanik samochodowy? 23.04.14, 21:29
        Dobry serwis jest przy hebanowej 26, firma nazywa się Celmer. Można się umówić telefonicznie lub wejść na stronę celmer.torun.pl
        • wiechl Re: dobry mechanik samochodowy? 24.04.14, 19:01
          piotr.harnn napisał(a):

> Dobry serwis jest przy hebanowej 26, firma nazywa się Celmer.

Twój drugi i ostatni post na forum GW:
          "Re: Jak oceniacie meble kuchenne IKEA?

Generalnie meble, jak to meble. Moja znajoma musiała dokupić lepsze kołki drewniane do montażu w kolkidrewniane.pl , bo te załączone były jakieś kiepskie."

Sio Spamerze.

Jeśli chodzi o Celmera - swego czasu wyceniali mi korektę lakierniczą - drobna sprawa parkingowa(firmę polecał o dziwo ubezpieczyciel, u którego miałem AC). Cena kosmos.

Za zdecydowanie lepszą cenę (choć wcale nie najtaniej) załatwiłem sprawę w S-Plus przy Granitowej/Sz.Olsztyńskiej. Pełen profesjonalizm, doskonale wykonan usługa.

Znajoma odwiedziła Celmera z potrzebami dotyczącymi zawieszenia - wycena znowu 'od serca', a parę części chcieli zaocznie wymienić 'na wszelki wypadek'. Na szczęście nie dała zrobić z siebie 'blondynki' i zrobiła to gdzie indziej.

Co do napraw 'nielakierniczych' przećwiczyłem kilka firm, z różnymi wrażeniami. Od pewnego czasu korzystam z firmy Mer-For na Sz.Olsztyńskiej, mimo, że to dla mnie drugi koniec miasta. Firma nie jest najtańsza, ale mają pojęcie i jak na razie się nie zawiodłem; uważam, że warto ich polecić.
          • astawista Re: dobry mechanik samochodowy? 23.02.15, 13:02
            Szukam dobrego mechanika (bieżące naprawy,) uczciwego i solidnego - osiedle Chełmińskie lub Wrzosy. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc?
    • stachpe Unikajcie mechanika z Kwiatowej 83 05.06.15, 10:11
      Po naprawie zawieszenia, które kosztowało 2200 zł, mechanik z Kwiatowej 83 ZAPOMNIAŁ zamontować z powrotem osłony drążka kierownicy. W efekcie doszło do uszkodzenia przekładni kierownicy. Łączne koszty to ponad 500 zł. Dlatego zdecydowanie odradzam. Ponadto, po pierwszym remoncie w niektórych miejscach pod maską brakowało śrub, a częsć była bardzo poluzowana. Ten "mechanik" (chyba tylko z nazwy na szyldzie), psuje auta zamiast je naprawiać.

• kieszkowix Re: Unikajcie mechanika z Kwiatowej 83 20.01.16, 11:18
        Już się kiedyś na tym naciąłem więc od tamtej pory jeżdżę do Uni-Car. Już lepiej podjechać do ASO i zapłacić te kilka złotych więcej, a mieć zrobione oryginalnymi częściami na gwarancji niż oddawać pseudo-mechanikom...
    • monuni Re: dobry mechanik samochodowy? 29.01.16, 22:47
      Jest też warsztat w Grębocinie, mechanik od razu wylicza przybliżony koszt naprawy, gdy coś dojdzie to zawsze dzwoni i pyta klienta. Naprawiają dość szybko i solidnie. Jak do tej pory to nie mam zastrzeżeń. Mogę podać telefon: 790222230.
      • kieszkowix Re: dobry mechanik samochodowy? 26.04.16, 11:08
        W Toruniu Uni Car dobrze działa, widzę tu mieszane opinie, ale to autoryzowany salon więc oprócz nieco wyższej ceny za naprawę to nie ma się do czego przyczepić...
    • lol66la Re: dobry mechanik samochodowy? 11.07.16, 08:15
      Również Euromaster jest bardzo dobry jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju usterki. A do tego maja różnego rodzaju promocje, jak np. darmowy przegląd darmowyprzeglad.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka