IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 13:09
Gratuluję dobrego samopoczucia kierowcy auta o nr rej CT 33992 (samochód był
obklejony danymi jakieś firmy, ale nie dostrzegłem jakiej), który w
niedzielę, stojąc na światłach w Bydgoszczy przy ul. Focha (obok Shella)
otworzył drzwi i wywalił na jezdnię ogryzek.

To było ogromne chamstwo. Szkoda, że zaprezentował je w Bydgoszczy kierowca z
Torunia.

Pozdrawiam
Gall
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiech Re: Chamstwo IP: 217.97.134.* 02.02.04, 13:39

trzeba było chama skopać!..
      ;)))

dobrze chociaż, że wzmiankowany odpadek ulega biodegradacji, i nie zanieczyścił
      trwale srodowiska..

a tak na poważnie - kulturne to rzeczywiście nie było, no ale żeby od razu się
      tak żoładkować?..
      wyluzuj Sąsiad, zdrowotności szkoda..
      :))
      • Gość: Gall Re: Chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:24
        Ja się nie denerwuję, a chamstwo trzeba piętnować.
        Być może znacie owego jegomościa, to przekażcie mu pozdrowienia.
        Gdy kary administracyjne nic nie dają, to trzeba wskazywać palcem sprawców
        takich incydentów. Może poczucie wstydu przeważy nad barkiem elementarnych
        zasad kultury.

Moja znajoma kiedyś przechodziła obok auta, z którego kobieta akurat wyrzuciła
        papierek. Jakie jej było zdziwienie, gdy ten sam papierek wpadł do auta wraz z
        ustnym przekazem o niestosowności takiego zachowania. I chwała dla tej znajomej.

Ja, w przedmiotowym przypadku, jako kierowca z pasażerami musiałem niestety
        ograniczyć się jedynie do dawania sygnałów świetlnych i dźwiękowych.

Zza miedzy pozdrawiam kulturalnych Torunian.
        Gall
    • Gość: 07(Janek Błąd) Re: Chamstwo - bo rzucił ogryzek ? IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 02.02.04, 17:29
      Ten pacan nie powinien wyrzucić ogryzka przez okno, to fakt, ale nie wpadajmy
      w skrajności. Galla uwiera ziarko w oku, a nie widzi belki. Jak już się
      zajmuje czystością środowiska, to może powie ile pieniędzy przeznaczył
      wojewoda bydgoski na ochronę środowiska w Toruniu, a ile w Bydgoszczy ?
      • Gość: 21 Re: Chamstwo - bo rzucił ogryzek ? IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 18:10
        A właśnie tak - chamstwo, bo rzucił ogryzek, jakby chciał pokazać, że ma wszystkich w dupie.
        • Gość: Wiech Re: Chamstwo - bo rzucił ogryzek ? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 02.02.04, 20:40

Szczerze mówiąc, to ja ogryzki też przewaznie wyrzucam przez okno, tyle, że
          nigdy w mieście, bo tu się rzeczywiscie nie godzi.

Jak jedziesz przez 'prerię' i wyrzucisz do rowu jakiś niewinny ogryzek-pyzek,
          to chyba grzech nie jest?..
          :))

Mnie bardziej zgrzewają jakieś papiery albo plastikowe syfy wywalane przez
          okna - to jest dopiero buractwo. Albo palące się jeszcze 'kiepy' wywalane
          rezolutnie o każdej porze roku.. Mniut malyna.
          • Gość: 21 Re: Chamstwo - bo rzucił ogryzek ? IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 22:29
            Dobra Wiechu, niech Ci będzie - i mi się zdarzyło wyrzucić ogryzek gdzieś za miastem. Bliżej mu do natury będzie tam niż w plastikowym koszu na śmieci. Jeśli już jesteśmy przy temacie to szczerze mnie wkurza jak ktoś jadący przede mną rzuci peta tak, że masz odruch ominięcia ognika.
            No ale panowie - pozbywać się publicznie resztek posiłku - w mieście? Pachnie mi to jakąś wyluzowaną małolatą. Może młodzieńczy odruch? A o co chodzi z tymi gliniarzami i psią kupą dalej w wątku?
    • Gość: roman_ Re: Chamstwo IP: 212.160.129.* 02.02.04, 21:02
      Jedyna obrona dla tego gościa-ogryzek śmieć ekologiczny.Tez mi sie zdarzalo tak
      postepowac.Zazwyczaj starałem sie rzucić na trawę ale chyba czas zmienić
      obyczaje.
      • Gość: krotki Re: Chamstwo IP: *.torun.mm.pl 02.02.04, 22:13
        zaczyna się od obryzka, później niedopałek, później chustki do nosa!!, następnie pampers, jestem za koncepcja "O tolerancji"
        Pozdrawiam
        a Psie kupy nadal doprowadzają mnie do szewskiej pasji - i czarni patrzący na to tez - teraz ostrzej nie pisze po tym jak ukarali jakiegos cjhłopaka że nawrzucał gliniarzowi ( o Boże może i za to mnie skażą) . Niech Zyje Orwell.
        • Gość: Wiech ano przesrane.. IP: 217.97.134.* 03.02.04, 09:40

Niestety, z przykrością muszę się zgodzić z przedmówcą..

Psy jak srały, tak srają nadal, a dla ich właścicieli to żaden problem.
          Magistrat sie nie ruszy, zeby zrobić z tym porządek, bo decyzje tego typu
          zwolenników im nie przysporzą.

A mnie wciąż szlag trafia, kiedy widzę co najmniej 1 gówno na metr kwadartowy
          na trawniku przed moim blokiem i rezolutnych właścicieli czworonogów,
          poprawiających co wieczór ze swoim 'pociechami' ten przykry wskaźnik.

tak dla przypomnienia pozwolę sobie wkleić link do gównianego tematu, ktory był
          jużjuż tu drzewiej roztrząsany:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=4623211&a=4623211

choć przyznam szczerze - nie wierzę, żeby ktoś 'decyzyjny' ruszył dupsko i
          zrobił z tym porządek..
          • Gość: ja ja jestem dobrze wychowany IP: *.client.comcast.net 04.02.04, 03:43
            Chcialo mi sie raz rzygac, wiec zamiast wystawic glowe przez okno zarzygalem
            cala deske rozdzielcza. Czy to kulturalnie?
          • Gość: Gall Re: ano przesrane.. IP: 217.97.147.* 04.02.04, 10:17
            W Bydgoszczy był swego czasu klimat, by wprowadzić pewne rozwiązania tego
            problemu. Właściciele czworonogów dostali nawet specjalne torebki - łopatki.
            Niestety inicjatora tych rozwiązań wyśmiano (media były tu bardzo aktywne) i
            nikt nie odważył się kontynuować podjętego przez niego dzieła. A problem jest,
            może nie tak jaskrawy jak przedstawiono go w "Dniu świra", ale osięgnął już
            rozmiar poważnego.

Marzy mi się moment, że bedę mógł za kilka lat wyjść z brzdącem do parku, bez
            ryzyka, że bawiąc się na trawie wdepniemy w to i owo.
            A swoją drogę do parków powinni wrócić woźni.

Pozdrawiam
            Gall
    • Gość: d spaduwa IP: *.torun.mm.pl 04.02.04, 18:35
      spadaj koles z forum torun macie swoje forum wiesniaki
      • Gość: 21 Re: spaduwa IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 20:39
        Sam jesteś wieśniak, bo nie wiesz, że Internet jest medium globalnym. A niech cię jełopie zobaczę na oglądaniu telewizji to ci przez resztę życia karzę oglądać jedynie swoje podwórko przez okno, turysto, złodzieju widoków!
      • Gość: Gall Re: spaduwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 09:27
        Gościu, sam sobie wystawiasz ocenę.
        Na szczęście wiem, że w Toruniu takie egzemplarze jak Ty to tylko niechlubne
        wyjątki.
        Pozdrawiam
        Gall
        • Gość: 21 Re: spaduwa IP: *.torun.mm.pl 05.02.04, 16:53
          hahaha
          • Gość: 21 Re: spaduwa IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 09:28
            Co hahahaha, kloniku ty mój?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka