Dodaj do ulubionych

Bank Spôłdzielczy

IP: 185.96.128.* 18.07.17, 14:52
Czy ktoś wie co siè dzieje z bankiem spôłdzielczym? Zarzàd zmieniony, podobno komisaruczny teraz, upadłość???? Zabierać swoje pieniàdze i udziały???
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarosław Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 15:51
      Ja już wypłaciłem. To nie mogło wiecznie trwać.
      • awrqs Re: Bank Spôłdzielczy 18.07.17, 16:12
        Ale to jak jest faktycznie? Majà komisarza? Upadłość? Czy co sie dzieje?
        • Gość: społdzielca Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 16:56
          PiS go reanimuje i zamieni w SKOK.
          • awrqs Re: Bank Spôłdzielczy 18.07.17, 17:14
            Ja poważnie pytałem a wy tu z pisem, Janka nie jest pisowa wièc nie ma opxji że pis, chciałem siè od niej czegoś dowiedzieć ale od kilku dni jest nieosiàgalna, generalnie żadnego Śmigielskiego nie move namierzyć, młody też siè zapadł pod ziemie wièc chyba coś jest w tym i trzeba siè zaczàć martwić
            • Gość: afera Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 17:39
              Sam sobie napisałeś tyle, że już dzis powinieneś wypłacic kasę, jak masz. Nikogo już nie ma. Strona internetowa BS też nie działa (nie znaleziono)
              • Gość: obserwator Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 17:43
                Hm, tak myślę, czy to znikniecie to nie reakcja na nowe prawo o konfiskacie majątków, nieruchomości, biznesów, nawet zapisanych na innych, itp.
                • awrqs Re: Bank Spôłdzielczy 18.07.17, 18:30
                  Eeee no tak źle chyba nie jest
                  • Gość: super Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 19:46
                    SKOK w Wołominie, kilkanaście innych skoków plus kilkanaście banków spółdzielczych w ostatnich latach też kwitły przed zapaścią, syndykiem, upadłością.
                    W d.... dostana ciułacze, a kredytobiorców i tak syndyk dopadnie. Oprócz tych, którzy zwiną się z kraju.
                    • awrqs Re: Bank Spôłdzielczy 18.07.17, 20:10
                      Tych co sie zwinà albo już to zrobili
                      • awrqs Re: Bank Spôłdzielczy 18.07.17, 20:18
                        Udało minsiè ustalić, Janke zwolnili a Aleksander dał radè na L4 zwiać, w zarzàdzie jest 3 komisarzy, czyli rano 8:00 w kolejkè po depozyty :(
    • Gość: Będący w temacie Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 18.07.17, 20:22
      Głupoty gadacie jakich mało!!! Jak nie pizzeria to bank przez Adrianę i inne takie. Są tu pewne osoby, które mają pożywkę z takiej taniej sensacji i same podsycają zamęt. Zarząd jest. Upadłości nie ma. Strona działa: www.bschelmno.pl/.
      • Gość: jutro wypłacam Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.17, 21:03
        G... wiesz. Strona tak działa, że

Forbidden
        You don't have permission to access / on this server.
        Apache/2.4.18 (Ubuntu) Server at www.bschelmno.pl Port 443

Bank był traktowany jak własny, jak prywata. To musiało beknąć.
        • Gość: sdsd Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.229.227.ipv4.supernova.orange.pl 18.07.17, 21:04
          Mi działa.
        • Gość: jenna Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 18.07.17, 21:51
          dziala
          • Gość: atp Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 19.07.17, 10:35
            ponoć posiadacze kont i oszczędności lada dzień będą bardzo zdziwieni
    • alex5555555 Re: Bank Spôłdzielczy 19.07.17, 10:55
      Co za bzdury. Poziom tego forum to dno totalne. Nie zapadłem się pod ziemię, nie uciekłem na l4, jestem na zwykłym, planowanym od pół roku urlopie!!! Bank funkcjonuje normalnie, nie mamy żadnych problemów, przestańcie konfabulować i szukać sztucznej sensacji!!
      Jeżeli ktoś chce się ze mnà kontaktować to proszę bardzo, numeru nie zmieniałem.
      Pozdrawiam Wszystkich szukajàcych sensacji. Aleksander Śmigielski 515-494-474
      • Gość: ??? Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.17, 11:06
        A co się stało z Panią prezes, z jakiego powodu została odwołana?
        • Gość: o matko Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 19.07.17, 11:27
          masz u góry nr tel do najlepiej poinformowanego to na forum szukasz dalej sensacji? zadzwoń i spytaj.
          • Gość: ??? Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.17, 11:35
            Jeżeli odwołanie Prezesa nie jest problemem, to dziękuje bardzo, rzeczywiście nie jest to żadna sensacja.
            • Gość: o matko Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 19.07.17, 12:31
              problemem jest to, z jakiego źròdła zasięgasz informacji. Forum chełmińskie zamiast banku. Ale to Twoja sprawa.
              • Gość: rrr Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.17, 13:17
                należy im sie !!!! prywate sobie zrobili synek i mamusia !!!
                • Gość: Yy22 Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.146.35.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.17, 15:45
                  Jedno jest pewne P. Prezes została odwołana przez zarząd, nie zrezygnowała sama. Odwołanie to nie jest premia za dobre wyniki. Jest nadzieja że sprawą byłej P. prezes w końcu zainteresują się odpowiednie instytucje.
      • Gość: Świadomy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.239.92.ipv4.supernova.orange.pl 21.07.17, 08:36
        A ładnie to tak zakładać anonimowo wątek żeby szczuć ludzi, a potem udawać, że się cokolwiek prostuje?

Włoskie IP i dokładnie tak samo skopana mapa klawiatury owszem, może być przypadkowa. Ale dwa przypadki jednocześnie? Pogratulować pomysłowości.
      • Gość: Kamil. W Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 30.07.17, 19:57
        Czas najwyższy że się za tą starą France wzięli. Skończy się panowanie Pani prezes sam dorzucę swoich dokumentów trochę do wglądu żeby ją bardziej pogrążyć wkoncu się doigrala. Kredyty na setki tysięcy złotych załatwiało się tam w jeden dzień.. Żeby nie było że anonimowo wpisu dokonuje. Pozdrawiam były zarząd BS Chełmno Kamil Wojciechowski...
        • Gość: 123 Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.17, 14:06
          Masz rację, najwyższy czas.
      • Gość: Uczciwy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.17, 14:06
        Bzdury wypisujesz. Jesteś temu wszystkiemu współwinny. Nadejdzie czas, że zainteresują się twoją osobą odpowiednie służby. Wspólne rządy z mamuśką się skończyły. Tylko szkoda dla tego banku i ludzi w nim zatrudnionych, że tak późno.
      • michalski.t Re: Bank Spôłdzielczy 28.05.18, 14:57
        Ale teraz oszukujesz ludzi na portalach audio i na allegro ....
    • Gość: gosc Re: Bank Spôłdzielczy IP: 89.191.152.* 19.07.17, 21:50
      Na stronie internetowej banku jest zamieszczony komunikat.
      • Gość: rolnik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 19.07.17, 22:13
        Z komunikatu dowiedziałem się- oprócz banałów o świetnej kondycji i bank jeszcze działa - że wkłady frajerów są objęte gwarancjami BFG (stąd zaspokojono ludzi po upadku skoków) i czegoś tam jeszcze) oraz dla wzmocnienia BS połączy się, czytaj będzie przejęty przez jakiś inny bank. Uspokoiłem sie, ale kase dla bezpieczeństwa już wypłaciłem i innym radze to samo.

www.bschelmno.pl/sites/default/files/komunikat_zarzadu_banku.pdf
        • Gość: gosc Re: Bank Spôłdzielczy IP: 89.191.152.* 19.07.17, 22:22
          No szkoda, że doszło do takiej sytuacji... Tym bardziej, że bank szczycił się swoją 140-letnią tradycją.
    • Gość: Teodor Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.17, 22:16
      Jakiś dziwny zbieg okoliczności, że pisane z IP należącego do Włoch?? Okolice Rimini...
      • Gość: Ii Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.146.97.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.17, 23:00
        Radzę zabierać kasę i to szybko.
        • Gość: bankster Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 19.07.17, 23:25
          Amber Gold,Skoki, Bank Spółdzielczy ... frajerów nie sieją, sami się rodzą. A tacy niby biedni , to skąd ta mamona? Zachłanność zawsze tak się kończy...
          • Gość: pytanie Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 00:00
            Czy radni odbiorą jej tytuł honorowego obywatela Chełmna? Bo to taki dyskomfort.
            • Gość: Ona Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.146.97.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.17, 00:15
              Amber Gold też wydawała komunikaty, a na drugi dzień ludzie klamki całowali.
              • Gość: wypłaciłem Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 08:09
                A tak dobrze żarło. Wszyscy miejscowi notable z burmistrzem włącznie brali tam korzystnie oprocentowane kredyty, miasto ma swoje rachunki. Klepali się po pleckach, tytuły sobie przyznawali. Ciekawe, jak to się skończy?
                • Gość: stuk puk Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 08:55
                  Nie wiem jak to się skończy, ale bank ma chyba ziemską a może i niebiańską polisę u Pallotynów za te agitki na mszy. Rzecz niebywała w normalnym społeczeństwie ale nam coraz dalej od normalności a jak w tym palce maczają przedstawiciele Kościoła Kasolickiego to wszystko wzorem toruńskich losów zbiórki pieniędzy na stocznia, wszystko jest możliwe.
                • Gość: miladyx Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.17, 09:01
                  jak to się skończy pytasz..? Zapewne tak,jak to zwykle bywa....zamiecione pod dywanik zostanie...
                  • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 09:11
                    Sygnały, że nie jest dobrze, było widać już kilka lat temu. Nietrafione kredyciki, często dawane swoim na piękne oczy, (a kto wie, może i słupom), niespłacane, windykacja z bólami, słabiutka, licytacje- dopiero jak dłużnik był już gołodupcem, bo wszystko przepisał na rodzinę. Kto się interesował, to wie, jak było.
                    • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 19:34
                      Nie ma dobrych wiadomości dla posiadaczy udziałów w BS.

Na przykładzie skok wołomin, syndyk masy upadłościowej SKOK Wołomin od października zeszłego roku wysyła byłym członkom SKOK-u wezwania do zapłaty dwukrotności udziałów(...)
                      pieniądze mają przynajmniej częściowo pokryć bilans ujemny, jaki powstał w ostatnim okresie działalności SKOK Wołomin.

Syndyk w swoich wezwaniach powołuje się na przepis, iż "każdy członek tej kasy ponosi odpowiedzialność w ustawowej, podwójnej wysokości wpłaconych uprzednio i posiadanych udziałów". Sprawa trafiła do sądu, ale sędzia nie może zakazać syndykowi działań, które ten podejmuje w celu realizacji swoich ustawowych obowiązków.

Ile warte były udziały BS? Cenili się, jeden z udziałowców w pewnym oficjalnym dokumencie wykazał, że ma 12 udziałów w BS o wartości 8.076,00 zł.
                      • Gość: o matko Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 20.07.17, 21:11
                        1. Skoki to nie banki. 2. BANK Spółdzielczy w Chełmnie nie upada tylko się łączy.
                        • Gość: hahaha Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.17, 21:31
                          Taaaaaaak, i jako krezus wchłonie inny bank. Taki silny, że się rozwija. A ciemny lud to kupi.
                          Powiedz lepiej, bo widzę, że jesteś zorientowany- to ile ludzie już wycofali wkładów i czy coś zostało w kasie na to "łączenie" lub koszty upadłości?

P.S. Dziś nawet na działce życzliwy sąsiad zapytał, czy mam konto w BS, bo jeśli tak, to lepiej będzie, jak zlikwiduje rachunek.
                • Gość: miladyx Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.17, 09:04
                  jak to się skończy pytasz..? Zapewne tak,jak to zwykle bywa....zamiecione pod dywanik zostanie..
    • ana-241 Re: Bank Spôłdzielczy 22.07.17, 17:43
      Nie wiem.
    • Gość: mieszkaniec Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.17, 21:32
      Mam pytanie. Miasto gdzie miało ulokowany swój budżet czy czasami nie w tym banku?
      • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 22.07.17, 22:59
        Tak, wszystkie rachunki miasta (tam wpłacałeś swoje należne miastu podatki, daniny, opląty), lokaty i kredyty były w tym banku. Bank jest też ściśle związany, co nie jest żadną tajemnicą,
        z miejscowymi niektórymi notablami, którym chętnie i chyba korzystnie udzielał dużych kredytów.
    • Gość: do gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.17, 00:16
      No to niektórzy mają teraz problem. Może nowy albo komisaryczny zarząd weźmie pod liupę zasady udzielania niektórym osobom kredytów?
      • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 23.07.17, 08:14
        Może...?
        • Gość: bakowiec Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 23.07.17, 10:14
          Nie ma problemu, wkłady są zabezpieczone gwarancjami BFG do 100 tys. euro.
    • rober.t1974.1 Re: Bank Spôłdzielczy 23.07.17, 20:06
      bank spoldzielczy to stary bank z tradycjami , z filiami w calym kraju, ma tez poreczenie panstwa ,wiec gdyby nawet to upadlo to panstwo gwarantuje oddanie lokat ,wiec mowienie ze to upada i ktos straci kase to wprowadzany jest w blad ,
      • rober.t1974.1 Re: Bank Spôłdzielczy 23.07.17, 20:07
        z skokami bylo co innego ,bo one nie nalezy do zwiazku banku i nie nalezaly do kontroli, wtedy lokaty sa zagrozone,
    • Gość: do robert Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.17, 21:14
      "z skokami bylo co innego ,bo one nie nalezy do zwiazku banku i nie nalezaly do kontroli, wtedy lokaty sa zagrozone," A mógłbyś napisać to w naszym ojczystym języku?
      • Gość: xx Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 23.07.17, 21:23
        Może IP z Włoch?
    • ana-241 Re: Bank Spôłdzielczy 26.07.17, 04:12
      Ok
    • Gość: Pracownik [...] IP: *.centertel.pl 01.08.17, 18:41
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.190.252.ipv4.supernova.orange.pl 01.08.17, 20:15
        Czytam tego posta i z podziwu nie mogę wyjść.

To jest dopiero próba tworzenia zasłony dymnej, na dodatek przez ataki ad personam.

Pomijając mniej lub bardziej prawdziwe argumenty, jak bardzo realne jest by nagle, po wielu latach żelaznego rządzenia wszystko się posypało z dnia na dzień, nawet jeżeli przywołanym osobom brakuje kompetencji? To raczej nie wymienione panie dowodziły tym okrętem przez wiele lat.

Jednym słowem: wygląda to na dość brzydką próbę oczerniania osób dla brzydkiego ratowania czyjejś opinii.

Inna sprawa, zastanówmy się jak wiele osób może dziś jeszcze dysponować dostępem do sieci w domenie *centertel...

Pomijam już logiczne przeczenie, zarzucające podejmowanie/brak podejmowania działań w obliczu oczywistych przepisów instytucji spółdzielczych.

Jednym słowem: WSTYD, autorze/autorko tego posta.
        • Gość: Pracownik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 01.08.17, 22:14
          Drogi heheszku do tej domeny ma dostęp każdy kto posiada usługi mobilne Orange, z Tobą włącznie. Zajmij się lepiej pracą a nie pisaniem na forum.
          • Gość: Heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.234.11.ipv4.supernova.orange.pl 02.08.17, 20:29
            Bo tylko Tobie wolno, prawda? Tyłek się pali i próbujesz ciągnąć za sobą kogoś na dno?

Fajnie byłoby zobaczyć jakąś klasę, uderzenie się w pierś. A zamiast tego - to, czego można było się spodziewać, dalsze próby snucia intryg.

Mimo wszystko pozdrawiam :]
            • Gość: Pracownik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 02.08.17, 21:58
              Drogi heheszku czy może Pani Ewo powinienem napisać. Czy ty jesteś normalna? Tobie się wydaje że z kim ty piszesz? Zajmij się pracą, dbaniem o nasze miejsca pracy a nie wypisywaniem bredni na forum!! A pali się chyba nam wszystkim co tu jeszcze zostaliśmy. Kto był mądry to odszedł a my zdychamy powolutku. Może gdyby nie Pani kreatywna księgowość uprawiana przez ostanie lata to inaczej byśmy teraz wyglądali. No ale jasne, niech Pani szyka winnych, proponuję zacząć od lustra.
              • Gość: Heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.213.223.ipv4.supernova.orange.pl 03.08.17, 19:36
                Jakiem Heheszek - uśmiałem się podwójnie.

Fantastyczne uciekasz przed rzeczywistością. Stać Cię na coś więcej niż inwektywy i zrzucanie winy na innych?

Oczywiście, fakty nie mają nic do rzeczy, przecież to taka targowica w wykonaniu całego świata spółdzielczości bankowej na Bogu ducha winną Rodzinę Sprawującą Władzę. Wszyscy niekomepetentni, wszyscy źli, a RSW - to ofiary zamieszania...

Oj oj, nie jestem żadną Ewą, Adamem z resztą też nie. I smuci mnie ta żałosna próba ciągnięcia całości instytucji na dno, zaczynając od założenia wątku przez kategorycznie odcinanie się od tego.

Pamiętaj, w Internecie nic nie ginie ;)
                • Gość: Pracownik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 04.08.17, 20:30
                  Ok, możemy cię dalej nazywać heheszkiem, mnie to wisi.
                  Natomiast zastanawiam się czy piszesz takie bzdury na zlecenie czy zwyczajnie jesteś kretynem.
                  Rodzina sprawująca władzę? Co to takiego?
                  Gdybyś miał faktycznie coś wspólnego z tym bankiem to doskonale byś wiedział jak wyglądają sprawy.
                  Osoba zajmująca się w tym banku księgowością, od kilkunastu lat kreowała własny obraz rzeczywistości, oszukiwała urząd skarbowy, komisję nadzoru i masę innych instytucji - obecnie jest po prezesa.
                  Kolejna osoba, która miała przez te wszystkie lata za zadanie kontrolować co się w tym banku działo, przymykała oczy na przekręty księgowe - obecnie jest członkiem zarządu. Nie wydaje ci się to dziwne?
                  A patrząc na to co się dzieje obecnie, po banku panoszą się pracownicy toruńskiego banku, wszędzie zaglądają, rozmawiają z nami, do wszystkiego co robimy wtykają nos a prawda jest taka, że nikt jeszcze nie wyraził zgody na połączenie Nas z Toruniem, nie było jeszcze walnego, które o tym zdecyduje, to też cię nie dziwi?
A sztucznie wykazywana strata banku? grubo ponad 20 milionów złotych? To też cię nie dziwi? Rusz głową i pomyśl chwilę, ile za chwilę będą warte nasze udziały przy takiej stracie? Nie będzie niczego, wszystko poleci na pokrycie tej właśnie sztucznie wykreowanej straty. Po co takie działania? A no po to żeby Toruń nie musiał zbyt wiele płacić. Wywali się znakomitą większość z Nas na bruk, pozamyka oddziały, a jedyny kto na tym zyska to 2 panienki z zarządu, które załatwiły sobie ciepłe posadki w nowym banku. To jest przykre. Na szczęście są w tym kraju instytucje, które zajmują się takimi procederami, większość dokumentów księgowych tych oryginalnych i tych wyglądających na oryginalne już przekazaliśmy do weryfikacji, reszta cały czas jest dosyłana. W tej chwili i tak nie mamy nic do stracenia.
                  Tak więc opanuj się heheszku z tymi bzdurami jakie tu wypisujesz i pomyśl chwilę zanim coś więcej napiszesz.
                  • Gość: ja Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 04.08.17, 22:00
                    sztucznie wykreowanej straty

A co, jeśli to nie sztucznie wykreowana, a rzeczywista strata? Przy takim zarządzaniu, machlojkach, zatrudnianiu rodzinki na kilku stanowiskach, udzielaniu kredytów pod fałszywą, zawyżoną wysokość zabezpieczenia zastawu/hipoteki? Ponad 20 baniek dla takiego banku to dość znaczna kwota- gdzie ta kasa jest?

Kreatywna księgowość ma ukrywać straty, a nie je tworzyć. Nawet dla tak niecnych celów, jak przekazanie banku pod inny bank.

Poza tym, jaki interes w tym miałaby honorowa obywatelka Chełmna Janka Ś., która wszystko firmowała, zatwierdzała-skoro poleciała w niesławie na bruk?
                  • Gość: Heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.17, 23:54
                    Bzdury?

Chyba żyjesz w jakimś matriksie jeśli naprawdę wierzysz w to, co napisałeś. Wysuwasz ciężkie oskarżenia - skoro wiesz, skoro masz dowody - czemu prokuratura się tym jeszcze nie zajęła? Czemu wylewasz śmierdzące prowokacją żale zamiast działać?

Póki co Twoja retoryka pozwala mi zachować dobry humor :]
                    • Gość: bank Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.17, 23:41
                      Banku i udziałów już nie ma a tu cisza????????
                      • Gość: Heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.210.169.ipv4.supernova.orange.pl 09.08.17, 19:13
                        Bank istnieje, może ma się nienajlepiej, ale istnieje, tak naprawdę nic strasznego się nie dzieje poza odsunięciem od żłoba wiadomo kogo - więc ile można to roztrząsać?

Każdy żarcik ma granice śmieszności ;)
                        • Gość: Janko Muzykant Re: Bank Spôłdzielczy IP: 80.50.143.* 11.08.17, 12:31
                          Ballada o Januszku

Nie tak dawno temu i wcale nie tak daleko, w pewnym mieście żyła pewna rodzina.
                          Była to rodzina Śmierdzielskich.
                          Pani Śmierdzielska wraz ze swoim ukochanym synkiem Januszkiem Śmierdzielskim dzięki pewnym układom i niezaradności pewnych ludzi, sprawowali władzę absolutną w pewnej instytucji.
                          Zrobili sobie prywatę o jakiej mało kto słyszał. Taka sytuacja trwała wiele lat, a oni kradli co tylko się dało i jak tylko się dało: kupowali meble do domu na firmowe faktury, Pan Śmierdzielski który miał firmę remontowo-budowlaną wykonywał często niepotrzebne remonty, Januszek robił służbowe zakupy po kilkukrotnie zawyżonych cenach, itd. Każdy Śmierdzielski korzystał ile mógł.
                          Na szczęście jednak w końcu udało się ich odsunąć od koryta i zakończyć haniebny proceder polegający na okradaniu firmy i znęcaniu się nad ludźmi którzy w tej firmie pracowali.
                          Śmierdzielscy okazali się zwykłymi oszustami i zostali wywaleni na zbite pyski.
                          Mamuśka dostała kilkumiesięczną odprawę ale jeszcze jej było mało, więc przyniosła L4 by tym sposobem wydoić jeszcze więcej podobnie zresztą jak Januszek.
                          Wszyscy myśleli że zachowają resztki godności i honoru i odejdą, jednak oni władzy trzymali się pazurami, nawet jak już byli odsunięci od koryta.
                          Śmierdzielscy nie mieli ani honoru ani godności !!!
                          Szybko okazało się że atmosfera w firmie którą rządzili (nie mylić z zarządzaniem) poprawiła się na lepsze.
                          Wszyscy szczęśliwie świętowali koniec dyktatorskich rządów Śmierdzielskich. Wkrótce skończyło się chamstwo, prostactwo, grubiaństwo i stosowanie mobbingu wobec podwładnych.
                          Zostali wywaleni na “zbite pyski”. Śmierdzielscy w pośpiechu musieli się pakować i uciekać jak złodzieje. W mieście w którym mieszkali byli skończeni, ludzie unikali kontaktu z nimi, nawet dawni znajomi wykasowali ich numery ze swoich telefonów.
                          Do prokuratury wpłynęło zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i machlojki uprawiane przez wiele lat ujrzały światło dzienne.
                          Januszek był zwykłym oszołomem, troglodytą i prostakiem. Ludzie czuli do niego respekt tylko dzięki jego pozycji w firmie. Wszyscy musieli przez długie lata znosić widok jego obrzydliwej mordy i słuchać jego prostackiego języka (choć wydawał majątek na kosmetyczki wyglał jak Quasimodo). W życiu prywatnym Januszek był zwykłym zerem. Szkołę skończył tylko dzięki znajomościom mamusi i dlatego że sponsorowała szkołę z kasy firmowej. Nie miał nigdy żadnych kolegów i zawsze był pośmiewiskiem. Januszek był wychowany jakby w innej rzeczywistości. Wywoływał spory ubaw gdy wszyscy słuchali jego niesamowitych opowieści wyssanych z palca… uważał się za mistrza świata we wszystkim… miał wszystko najlepsze, najdroższe, naj, naj…. myślał że był we wszystkim lepszy od reszty ludzi, uważał się za lepszego we wszystkim.
                          Tak go mamusia wychowała, ale mylili się.
                          Cała jego nieskromna osoba była jednym wielkim kłamstwem i chamstwem. Pani Śmierdzielska była ślepo w niego zapatrzona, gdy tymczasem debilowaty i głupkowaty Januszek śmiał się z niej za plecami, chwaląc się na prawo i lewo ile to kasy udaje mu się wyciągnąć korzystając z naiwności mamusi.
                          Przez swoje postępowanie Śmierdzielscy zrujnowali firmę o długoletnich tradycjach i wcale z tego powodu nie było im przykro, byli przecież zwykłymi oszołomami i tak też zostali zapamiętani w historii miasta w którym mieszkali.
                          Mamuśka została nawet honorowym obywatelem miasta w którym mieszkali. Pracownicy firmy byli zmuszani do głosowań w systemie sms ze służbowych i prywatnych telefonów żeby tylko Pani Śmierdzielska mogła poszczycić się jakimś tytułem, lub powiesić sobie w gabinecie jakieś trofeum, i tak zdobywała kolejne: honorowa to, honorowa tamto.... podczas gdy w rzeczywistości była zwykłą oszustką.
                          Uważali z mamusią że Januszek ma pojęcie o zarządzaniu firmą i ludźmi, więc mieszał z błotem wykształconych i wykwalifikowanych ludzi używając prostackiego języka i wulgaryzmów podczas gdy sam ukończył zaledwie szkołę średnią.
                          Rozpoczynał co rok jakieś studia, jednak w “dużym mieście” gdzie mamusia nie miała już układów bardzo szybko kończył rozpoczętą edukację. Bo co mógł biedny Januszek zdziałać ze swoim ptasim móżdżkiem bez wsparcia i układów…??
                          Swoją głupotą popisywał się na lewo i prawo, nie będąc do końca świadomy tego co robi.
                          Założył nawet wątek na jakimś forum próbując oczernić instytucję którą wraz z mamusią doprowadzili do ruiny. Nie zdawał sobie nawet sprawy z tego że jego intryga jest na bardzo niskim poziomie i wypierał się swojej głupoty w zaparte.
                          Gdyby Januszka obdarować choć na chwilę rozumem i inteligencją popadł by pewnie biedaczysko w depresję gdyż szybko zdałby sobie sprawę jakim w rzeczywistości jest debilem. Tak więc Januszek unikał pomocy psychiatrów i żył w kreowanej przez mamusię sztucznej rzeczywistości podobnej do średniowiecza, gdzie on był Panem a reszta chłopstwem pańszczyźnianym, żył w matriksie kreowanym przez mamuśkę.
                          Jednak ta historia zarówno dla Pani Śmierdzielskiej jak i dla Januszka nie kończy się dobrze.
                          Sprawiedliwości stało się zadość i Państwo Śmierdzielscy zostali obrzuceni zgniłymi pomidorami i wywiezieni na taczkach za miasto.

Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest przypadkowe. Imiona i Nazwiska są fikcyjne. Wszelka zbieżność jest przypadkowa. Wszelkie podobieństwo do rzeczywistych ludzi lub faktów są czysto przypadkowe.

Klienci banku nie mają się czego obawiać. Ich pieniądze są bezpieczne jak nigdy dotąd.
                          Ten Bank zostanie wkrótce przejęty przez inny bank który posiada mocniejszą i bardziej ugruntowaną pozycję na rynku. Zmniejszą się comiesięczne opłaty związane z prowadzeniem rachunku, bank wystąpi z lepszą ofertą kredytową oraz lepszym oprocentowaniem lokat.
                          Więc drodzy klienci nie macie się czego obawiać.

Pozdrawiam

Janko Muzykant
                          • Gość: Teodor Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.17, 10:26
                            A ja zawsze powtarzam, że życie prędzej czy później takich weryfikuje. Szkoda, że tak późno i szkoda, że kosztem innych...
                          • Gość: Brawo Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 13.08.17, 17:34
                            Czyżby to moi ulubieni pisarze Herbatka i Wik? Brawo, ładnie, dopiszcie jeszcze o klientach ratujących bank, o tej co sama sobie kredyty robiła i zakończenie zmieńcie bo już wiadomo jak będzie. Uciekać z pieniędzmi. Procedury odzyskiwania pieniędzy są długotrwałe i bardzo restrykcyjne.
                            • Gość: klient Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 13.08.17, 18:30
                              Tak szczerze, to z ilu fuch brał kasę Januszek Ś.? Na moje, to z 5 plus niepotrzebne remonciki
                              z kolosalnie zawyżanymi fakturami. Ktoś musi teraz za to beknąć. Wychodzi, że klienci pseudobanku.
                          • Gość: Kamil Wojciechowsk Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 25.08.17, 19:51
                            Janko jesteś wielki oczywiście wszyscy wiedzą o kim ta bajka i ja akurat mogę powiedzieć wprost że synek szefowej to debil bo nawet 2x2 liczył by na liczydle bo kalkulator to już zbyt skomplikowane urządzenie jak dla niego.. I coś do pani prezes przy jakimś spotkaniu powiedziała mi pani że szukam słomki do oka, ja wtedy powiedziałem że oślepnie pani szybciej jak ja i dodam tylko tyle że nie zasługuje Pani nawet na psa przewodnika bo było by tylko szkoda zwierzaka mam nadzieję że zginie pani w jakieś ciemnej noże pozdrawiam Kamil Wojciechowski.
                            • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 25.08.17, 20:43
                              A tak ja wszyscy kochali, i burmistrz, i radni (czy tytuł Honorowego obywatela już się nie zdewaluował? nie czas odebrać ten tytuł?), i szefowie róznych instytucji gminnych, powiatowych, mundurowych, rożnej maści ' byznesmeni"
                              A teraz wychodzi coraz więcej informacji, jak mobbingowała i poniżała pracowników, podwładnych.
                              • Gość: Klient Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.17, 17:01
                                Szkoda tylko pracowników. Nie mieli tam lekko. Dwonili się i troili żeby ten bałagan jakoś ogarnąć. I dla klientów ok. zawsze byli.
                                • Gość: Bez nazwy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 27.08.17, 00:02
                                  Dla klientów nic się nie zmieni oprócz nazwy. Teraz to będzie Bank Spółdzielczy w Toruniu Oddział Chełmno. Na spotkaniach z Członkani zostało przegłosowane połączenie z BS Toruń. Tak jak poprzednik dodam, że szkoda tylko ludzi którzy tam pracowali. Zawsze miła atmosfera (oprócz takiej jednej blondyny...). Pani Honorowa obywatelka spuściła do kibelka 150 lat tego banku... Nie mówiąć o pracownikach, których zawsze miała... aż brakuje mi słowa gdzie...
                                  • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 28.08.17, 21:40
                                    Sytuacja jakby podobna, czy to PRZYPADEK? Zajmą sie też jakieś organy?

biznes.interia.pl/wiadomosci/news/prokuratura-byla-prezes-banku-w-lesznowoli-z-kolejnymi,2534622,4199
                            • Gość: były budowlaniec Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 04.12.17, 21:55
                              Kamilku... gdyby nie "szefowa" to byście z twoim starym wodę z kałuży pili. Twój stary jest wart tyle co "szefowa"
                          • Gość: ze szkoły Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 14.09.17, 19:53
                            A ja chodziłem z panem Śmierdzielskim tak fikcyjnie od szkoły do Liceum, fakt klasę wyżej i NIGDY nie dał poznać po sobie, że jest KTOŚ, że mama ma pieniądze itd. Na piwie zawsze jak to młodzi o pierdołach, dziewczynach...NIGDY o tym jaki to on jest super. Po szkole nasze drogi się rozeszły i nie wiem co robił póżniej, ale pisząc o szkole troszkę podkoloryzowane. Zresztą o zdawaniu z klasy do klasy to w teorii o 99% dzieci chełmińskich nazwijmy ich BIZNESMENÓW można tak napisać. Szczytem była matura z języka :) zdana na 6. Szkoda tylko, że nikt naszego KOLEGI nie widział tego dnia w szkole....
                            • Gość: Pan Tenorek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.209.62.ipv4.supernova.orange.pl 14.09.17, 22:11
                              Taka była ówczesna dyrekcja, część nauczycieli również.

Pozostaje mieć nadzieję, że w końcu pojawi się jakiś cień sprawiedliwości i skończy się ta hipokryzja. Niemniej - jak nie ci, to Chełmno nadal pozostaje pod niezbyt korzystnym wpływem...

W końcu po co traktować poważnie chociażby badania wieszczące problemy miasta? Fakt, gołym okiem widać, że miasto upada. Więc w wypowiedzi dużo poważniejsze, acz wymagające odrobiny samokrytyki, a być może nawet odwagi, byłoby: tak, wiem.

Szkoda Chełmna.
      • Gość: OMG Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 01.08.17, 21:41
        Już na pierwszy rzut oka nawet niezbyt zorientowany laik domyśli się kim jest "Pracownik"... Brak słów...
        • Gość: Pracownik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 01.08.17, 22:16
          Oooo i druga Pani też się odezwała ;)
    • residentevil-14 Re: Bank Spôłdzielczy 14.08.17, 08:40
      Bzdury i plotki - bank jest objęty funduszem gwarancyjnym - widzę że wypowiadają się tu osoby o marnej wiedzy -pozdrawiam , klient banku od 16 lat - biegnijcie wypłacać zapomogi
      • Gość: Pracownik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 14.08.17, 13:28
        Fundusz gwarantuje tylko osoby prywatne. Cała budżetówka, gminy, miasta etc. nie mają gwarancji to ogólnie znany fakt. Więc jeżeli coś się sypnie to w pierwszej kolejności stracą samorządy, a tych w naszym portfelu jest sporo.
    • Gość: Misio Re: Bank Spôłdzielczy IP: 5.174.65.* 14.08.17, 21:19
      Widać że skala rozgoryczenia i nieprawidłowości była ogromna. Pracownicy chyba odetchnęli z ulgą, klienci to się okaże. Ale mam pytanie do pracowników, skoro widzieliście co się dzieje - kredyty na słabe papiery, niepotrzebne wydatki itd. to dlaczego nikt nie powiedział dosyć? dlaczego nikt nie napisał doniesienia do prokuratury? czyżby w tej grupie wielu pracowników nie było ani jednej osoby z jajami i nie ulegającej układom?
      • Gość: Mojsze Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.17, 20:33
        Wiesz, że donos musi być imienny i muszą być jakiekolwiek poszlaki? Rzucanie oskarżeń bez pokrycia również jest karalne. Chełmno to małe miasteczko. Jak sobie wyobrażasz życie w nim po rozpętaniu takiej burzy? Macki "lokalnej ośmiornicy" są zapewne długie. Wielu lokalnych przedsiębiorców zapewne przez długie lata pływała na powierzchni dzięki bankowi.
        • Gość: Heheszek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.214.221.ipv4.supernova.orange.pl 17.08.17, 18:35
          Cieszy, że bywają tu jeszcze ludzie rozsądnie myślący i zdający sobie sprawę co się dzieje.

Można historii mnożyć bez liku, ileż to w końcu było chociażby kontroli w tym miejscu. Ale... Rączka rączkę wymyła i dłoń podała. Szczerze mówiąc jestem w lekkim szoku, że w końcu udało się komuś coś zdziałać.

I przy okazji dziękuję za balladę o Śmierdzielskich. Rzecz warta pochwały!

• Gość: gosc Re: Bank Spôłdzielczy IP: 89.191.152.* 23.08.17, 17:49
      Czy to prawda, że udziały, które posiadam przepadły na pokrycie długu banku?
    • Gość: problem BANKU Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.17, 05:04
      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/bank-spoldzielczy-w-lesznowoli-prokuratura,77,0,2359117.html
      KOLEJNY BANK MA PROBLEM
      • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.17, 08:10
        Czy depozyty miasta są bezpieczne? Przeniesione do banku uczciwego banku?
    • Gość: Ja Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.17, 12:06
      Audi pani Ś. już trafiło do sprzedaży

www.otomoto.pl/oferta/audi-a6-s-tronic-quattro-serwis-aso-ID6z4jFy.html#0a3f8f44bb
      • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 04.09.17, 13:59
        A mogła przepisać na kuzyna albo szwagra. Chodzi o to, aby za jakiś czas wykazać przed sądem, że bidna nic nie ma. Nawet na grzywnę, a koszty sądowe jako ubogiej pokryje państwo.

Swoją drogą w opisie pojazdu brakuje mi informacji, że autem jeździła uczciwa starsza pani, a licznik nie cofany, co dealer wpisuje na fakturę..
        • Gość: eeee Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.17, 15:38
          ale to było banku
          • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 04.09.17, 19:49
            Banku czy jej prywatne...Jakie to ma znaczenie, do czasu wywalenia jej na zbita m. było jej. I basta.
            Bank, który ponoć nie ma kłopotów wyprzedaje się, by spełnić warunki do bycia bankiem? Kto żyw, wypłacił swoją kasę, była, a jutro może nie być.
            A kasa banku bezpieczna czy juz przeniesiona?
            • Gość: eeeeeeeeeeeee Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.17, 20:19
              łączenia banku nie bedzie UPADŁOŚĆ!!!!
              • Gość: smutny Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.17, 20:56
                Żartujesz? A co z pieniążkami miasta, które tam były zdeponowane. Co z rachunkami- wiecie, że wszystkie rachunki do oplat podatków, śmieci, itp. w były w tym banku?
                • Gość: pytanie Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 08.09.17, 09:42
                  Janka Ś. jeszcze w kraju czy już za granicą?
                  • Gość: obserwator Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.17, 12:59
                    zaszyła się gdzieś, a ucieczka jej nic nie da
                    • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 08.09.17, 21:12
                      Ciekawe, że nie bronią jej dawni przyjaciele, tacy, którzy dostawali łatwe, duże kredyty (przekraczające zdolność kredytową) i spłacali - po znajomości- tylko kredyt, a odsetki miały być dopiero po spłaceniu całości samego kredytu. Pewnie, jak to ongiś bywało z jednym radnym, niektórzy poważni kredytobiorcy (dłużnicy) pójdą bronic jej do sądu.Sami, nie wzywani- ze szczerego serca.
                      • Gość: Johny Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.17, 11:44
                        To akurat normalne że wszyscy odwracają się od kogoś kto jest na dnie. Jak prokurator zapuka do drzwi i będą wyroki to nawet rodzina o nich zapomni, więc paczek do pierdla nie będzie komu wysyłać.... trzeba bedzie zadowolic sie więzienna miską, czasopismami ze świetlicy i jak będą się dobrze sprawować to być może zasłużą na spacer i siłownię.....
                        • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 14.09.17, 08:19
                          Burmistrz Miasta Chełmna informuje, że od dnia 15 września 2017 r. ulegną zmianie numery kont bankowych Urzędu Miasta. Zmienione numery kont znajdują się na stronie bip. chelmno.pl. Wszelkich płatności od 15 września należy dokonywać wyłącznie na nowe nr kont.

Czyżby Kędzierski wyprowadził pieniądze miasta z tegoż BS? Czy to nie będzie negatywnie rzutowało na spłaty jego osobistych ogromnych długów?
                          • Gość: Ciekawy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 15.09.17, 08:28
                            A czy był jakiś przetarg miasta , w którym wygrał inny bank ?
    • Gość: mieszkaniec Re: Bank Spôłdzielczy IP: 171.25.230.* 15.09.17, 09:39
      A czy czasami niektórzy radni nie mieli tak kredytów?
      • Gość: ditu Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.09.17, 14:24
        Jakies przecieki z zebrania?
        Doszło do połączenia? czy BS Toruń olał Naszych?
        • Gość: Bank Spółdzielczy Re: Bank Spôłdzielczy IP: 80.50.143.* 15.09.17, 15:28
          W dniu 15.09.2017 Nadzwyczajne Zgromadzenie Przedstawicieli podjęło uchwałę o połączeniu Banku Spółdzielczego w Chełmnie z Bankiem Spółdzielczym w Toruniu. Efektem tego procesu będzie powstanie na lokalnym rynku silnej instytucji finansowej, która pozwoli zaspakajać potrzeby finansowe Klientów.

• andrzejberent Re: Bank Spôłdzielczy 15.09.17, 15:47
            Teraz pytanie podstawowe- ilu pracowników pójdzie na bruk???
          • Gość: ona Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.17, 16:15
            Ta uchwała to pobożne życzenie władz banku w Chełmnie. Ciekawe jaką uchwalę podjął Bank Spółdzielczy w Toruniu. Czy dalej zainteresowany jest przejęciem. Tak oto rządy P.Śmierdzielskiej doprowadziły Bank na skraj bankructwa.
            • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 15.09.17, 16:25
              Omijam szerokim łukiem ten upadły bank. Jak muszę przejść obok, przechodzę na drugą stronę ulicy.

Ile odprawy dostała p. Ś?
              • Gość: Szarak Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.17, 12:29
                To co piszesz jest przykre dla nas, pracowników tego banku. Pamiętaj że ten bank to nie tylko państwo Ś. Wiele ludzi ciężko pracuje tu od rana do późnego popołudnia. Dbamy o dobry wizerunek i o to żeby klienci czuli się tu dobrze. Teraz wielu z nas straci pracę i lekko nam z tym nie będzie. Nie jest prawdą ze nic nie próbowaliśmy robić z tą sytuacją, nie macie pojęcia ilu ludzi straciło tu pracę tylko dlatego że powiedzieli prawdę, a ci którzy zostali doświadczali mobbingu każdego dnia. Sytuacja byla specyficzna. Wina jest po stronie zarzadzajacych i tych ktorzy mieli nadzorować, bo oni mieli możliwości a nic nie robili. Teraz już wszystko przeglosowane. Bedzie to oddział toruński, więc dajcie sobie spokój ze zlosliwoscią i postawcie się na miejscu tych których nie dość że traktowano jak śmiecie to teraz mogą stracić pracę. A jeśli chodzi o panią ś i jej świtę to wkrótce zostaną rozliczeni ze swojej dzialalnosci.
                • stef90 Re: Bank Spôłdzielczy 20.09.17, 14:16
                  Nie chodzi jedynie o panią Ś,inne osobowości tego banku również jej przydupnicy zadzierali nosa i traktowali ludzi jak śmieci !a mankowska gnoiła ludzi tak samo a sobczakowa ta to dopiero zadzierała nosa kasjerka od siedmiu boleści ,cała "góra"myślała ,że jest innego sortu a tu niestety słoma z bucików wychodziła.Ten bank spadł na psy już jakiś czas temu -20 lat temu z przyjemnością tam się chodziło i na dół i do góry obsługa była na medal niestety pozniej już tylko ludzie odchodzili co ambitniejsi lub zostawali zwalnaini z byle powodu by na ich miejsce przyjąć ciotki ojca brata syna krowę ...
                  • Gość: Szaraczek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 20.09.17, 19:07
                    Niestety masz rację z tą świta. Nawet ta sekretarka od siedmiu bolesci, niekompetentna i dwulicowa. Mała Ewa to jest temat nie do ogarniecia. Tylko w d umiała wchodzic reszte zawsze zrzucala na innych, a kulture to miala tylko jak ktos wazny jej sluchal, inaczej traktowala ludzi jak smieci. Pewnie nic sie nie zmienilo.
                    • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 21.09.17, 23:16
                      Rachunki miasta przeniesione do Millenium. Czy kredyty burmistrza także przeszły do tego banku? Bo zawsze w parze... Zawsze.
                      • Gość: gosc Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 21.09.17, 23:54
                        a no takie układziki ma...
                • Gość: marek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.17, 15:52
                  proszę nie pisać takich bajek, siedzieliście tam blisko informacji i nikt nie widział w którą stronę to zmierza? czy nie było widać w tak małym banku objawów upadku? komu to zgłaszaliście? jakoś nie widziałem nic na tym forum, ani w gazetach, ani w prokuraturze która powinna się była już pewnie wcześniej zając wieloma sprawami z tego banku. wszyscy którzy tam siedzieli cicho są winni tej sytuacji i mam nadzieję że nowy właściciel nie zatrudni ponownie takiej ekipy
                  • Gość: Nosacz Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.ip-137-74-58.eu 24.09.17, 16:12
                    Gadasz jak typowy Janusz.
                    Od takich rzeczy jest rada nadzorcza. Nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz, ze myslisz ze szeregowy pracownik bedzie skladal doniesienia do prokuratury nie majac nic na poparcie swoich podejrzen.
                    • Gość: doniu Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 24.09.17, 19:34
                      Jakbyś miał pojęcie to byś wiedział, że w bankach spółdzielczych nie ma rad nadzorczych. Nadzór nad zarządem sprawują członkowie.... kłania się prawo spółdzielcze.
                      • Gość: gerwazy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.17, 19:58
                        odpowiedz na twoje dyrdymaly umiescilem nizej
    • Gość: Jaga Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 24.09.17, 19:26
      ciekawe,dlaczego ten post Pracownika z 01.08.2017r. godz.18.41 został usunięty.Co on zawierał i komu przeszkadzał,że został usunięty...?
    • Gość: gerwazy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.17, 19:57
      Interesujace...
      SKŁAD RADY NADZORCZEJ
      KAZIMIERZ RAMOWSKI - PRZEWODNICZĄCY RADY NADZORCZEJ
      FRANCISZEK BĄK - WICEPRZEWODNICZĄCY RADY NADZORCZEJ
      SŁAWOMIR BANASZEK - CZŁONEK
      ANDRZEJ KAŃSKI - CZŁONEK
      ANDRZEJ PIENIAK - CZŁONEK
      STANISŁAW ROBACZEWSKI - CZŁONE

Statut BS Chelmno
      www.bschelmno.pl/sites/default/files/pliki/pliki/statut_2016_1.pdf

VI. RADA NADZORCZA
      § 27
      2. Do zakresu działania Rady Nadzorczej należy:
      1) uchwalanie planów gospodarczych i programów działalności społecznej i kulturalnej,
      2) powoływanie i odwoływanie w głosowaniu tajnym członków Zarządu, w tym prezesa oraz występowanie do Komisji Nadzoru Finansowego o wyrażenie zgody na powołanie prezesa oraz powiadamianie o zmianach w składzie Zarządu,
      3) nadzorowanie i kontrolowanie działalności Banku Spółdzielczego poprzez:
      a) analizowanie przebiegu realizacji planów, badania okresowych i rocznych sprawozdań oraz rocznych zamknięć rachunkowych,
      b) dokonywanie okresowych ocen wykonania przez Bank Spółdzielczy jego zadań ekonomiczno-finansowych i społeczno-kulturalnych, ze szczególnym uwzględnieniem przestrzegania przez Bank Spółdzielczy praw jego członków,
      c) kontrolowanie stanu majątkowego i gospodarności Banku Spółdzielczego,
      d) uczestniczenie w lustracjach, rozpatrywanie ocen działalności Banku Spółdzielczego i wydanych na ich podstawie zaleceń polustracyjnych oraz podejmowanie odpowiednich uchwał i przedstawianie ich na Zebraniu Przedstawicieli,
      e) przeprowadzanie kontroli prawidłowości podejmowanych przez Zarząd uchwał, wykonania przez Bank Spółdzielczy uchwał jego organów, zaleceń wynikających z kontroli przeprowadzonej przez Komisję Nadzoru Finansowego w ramach nadzoru bankowego oraz Bank Zrzeszający,
      f) kontrolowanie sposobu załatwiania przez Zarząd skarg na działalność Banku Spółdzielczego, wniosków organów Banku Spółdzielczego i poszczególnych jego członków, a w razie gdy wnioski te dotyczą działalności Rady Nadzorczej - bezpośrednie ich rozpatrywanie,
      g) akceptowanie rocznych i wieloletnich planów audytu wewnętrznego,
      h) wybór biegłego rewidenta badającego sprawozdania finansowe – w rozumieniu przepisów o rachunkowości,
      i) nadzór nad wprowadzeniem systemu zarządzania oraz ocenianie jego adekwatności i skuteczności,
      • Gość: stary Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.146.161.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.17, 00:23
        Generalnie rzecz biorąc... jeśli rada nadzorcza nie potrafiła wyłapać nieprawidłowości ... to smutna godzina .. tym samym można stwierdzić jednoznacznie upadek bankowości spółdzielczej ...bo nie ma w niej żadnego nadzoru .
        • Gość: Realista Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.206.19.ipv4.supernova.orange.pl 26.09.17, 08:47
          Może być też tak, że członkowie rady nie trafili tam przez przypadek - wszyscy nawzajem klepali się po pleckach, bo mogło się to opłacać...
          • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 26.09.17, 08:56
            Zupełnie tak samo, jak rada miasta z burmistrzem. Jedzą sobie z dzióbków, klepią po ramionkach,
            • andrzejberent Re: Bank Spôłdzielczy 29.09.17, 16:59
              Dzisiaj pierwsza grupa pracowników Oddziałów Bs Chełmno dostało wypowiedzenia!!! Gratuluje tej" silnej instytucji finansowej o większym niż dotychczas zasięgu działania " pomysłu likwidacji Oddziałów... a miało być tak pięknie!! Żal pracowników i szkoda klientów.
              • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 28.11.17, 18:02
                Zamykają kolejne oddziały
    • Gość: JB Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.17, 14:41
      businessinsider.com.pl/finanse/prokuratura-przeswietla-sgb-bank/6qrhjnz
      • Gość: Quentin Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.232.140.ipv4.supernova.orange.pl 06.10.17, 19:07
        i co z tego?
        • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 06.10.17, 19:59
          Dziś nowi właściciele przejmowali kompleks garaży na Łożyńskiego. Wiedzieliście, że w pomieszczeniach gospodarczych przechowywano archiwum banku?
          • Gość: Quentin Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.232.140.ipv4.supernova.orange.pl 06.10.17, 20:55
            Jakieś dowody?
          • Gość: Tak sobie czytam Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 07.10.17, 11:00
            Bzdura bzdurą poganiana w tym wątku... Ciekawe czy byście tak pajacowali jeśli by trzeba pod każdym wpisem umieścić swoje imię i nazwisko...
            • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 07.10.17, 16:28
              Zaorać to. Nie wiem, kto teraz pójdzie do tego banku- nawet pod nową nazwą- po takim skandalu, po zamiataniu sprawy pod dywan, po kilkunastoletnim udawaniu, że kant nie jest kantem.
              Zawsze unikałem skokow, spółdzielczych i róznych ambergoldów. Niepewne to, prywatne folwarki pań i panów prezesów i rad nadzorczych, ktore nad niczym nie sprawowały nadzoru.
              Tak samo nigdy moja noga nie stanie w tym nowym-starym banku spółdzielczym.
              Teraz taki wybór, że to coś może nie zadziałać i na mur padnie. Ostatecznie. Amen.
    • Gość: cenzor Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 07.10.17, 16:43
      I co teraz zrobią Chełmińskie PSEUDO "BIZNESMENY" jak skończyły się darmowe kredyty.....
      • Gość: ku refleksji Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 07.10.17, 17:02
        Rzeczywiście w tym wątku jest pomieszanie z poplątaniem, prywatne rozgrywki, pracownicze gorzkie żale, troski tych z deficytem nie tylko pieniędzy / które na skutek delegacji ustawowej KNF nie są zagrożone/ale i umysłowym, przerażenie w oczach domorosłych byznesmenów i bankowych nadzorców sygnujacym im kredytów. Ale nie lękajcie się / jak to modne określenie weszło za przewielebnych sprawą do naszego języka/ ciemny lud dysponujący środkami na poziomie bankomatów jest bezpieczny a domorośli nowobogaccy mogą skorzystać ze sprawdzonej bezpiecznej dla nich drogi, mają SKOK na wyciągnięcie ręki, a znając krajową historię tej kasy , to nie takie klocki tam przechodzą jeszcze z nagrodą bycia senatorem...
        • Gość: blabla Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.tvgawex.pl 09.10.17, 23:11
          mówisz o "skok wołomin" ?....... :-)
      • Gość: do cenzora Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 07.10.17, 20:09
        oni już "porozwijali skrzydła" i są ustawieni tak,że więcej żadnych kredytów zaciągąć nie muszą
        • Gość: Obserwator Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.17, 22:15
          Nie będą brać bo nikt im nie da. Bajka się skończyła. Teraz płać albo giń....
          • Gość: Ciekawy Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.184.195.37.ipv4.supernova.orange.pl 16.10.17, 20:51
            Ktoś wie co dalej? Zapłaci ktoś w końcu za te lata matactw?
            • Gość: Cichoszaaaaaaaaaaa Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.play-internet.pl 16.10.17, 23:17
              jakoś dziwnie cicho.....szaaaaaaaaaa...to było do przewidzenia,że pod dywanik zamiecione zostanie.Kto ma plechy temu mogą nadmuchać
    • Gość: psikus Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.17, 12:30
      mama-m.pl/wp-content/gallery/dynie-na-halloween/dynie-halloween-pacmann-swiecace.jpg
      • Gość: Gosc Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 06.11.17, 15:18
        Śmierdzielscy jeszcze na wolności? Czy już za kratkami? Kiedy odbiorą Pani Ś. Tytuł honorowego obywatela miasta?
        • Gość: Gustlik Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 06.11.17, 15:48
          Mówią na mieście, że z tym tytułem burmistrz i radni nie zrobią nic. Czemu? Bo jeszcze nie spłacili swoich preferencyjnych okazyjnych kredytów. Po znajomości....
          • Gość: Żenada Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.centertel.pl 07.11.17, 15:12
            Burmistrz kończ waść. Wstydu oszczędź ...
            • Gość: gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.17, 23:06
              Aleksander Śmigielski, były pełnomocnik zarządu Banku Spółdzielczego w Chełmnie i dyrektor oddziału w Świeciu, a prywatnie syn byłej prezes banku.

Odniósł się do informacji o postępowaniu sprawdzającym, które rozpoczęła Prokuratura Rejonowa w Chełmnie. A dotyczy ono zawiadomienia, jakie śledczy dostali od jednego z byłych czonków zarządu banku, w którym zarzuca się kierownictwu między innymi „udzielanie kredytów, które nigdy nie zostały spłacone”.

plus.pomorska.pl/wiadomosci-z-regionu/a/w-banku-w-chelmnie-poszlo-o-kredyty,12682249
              Ciekawe, facet , który nie przystąpił do matury z polskiego, a mimo to uzyskał ocenę pozytywną, może nawet 5, był pełnomocnikiem zarządu Banku Spółdzielczego w Chełmnie i dyrektor oddziału w Świeciu. Kuźwa, tak dobrze to chyba nawet pis nie robi. Loda.
              • Gość: marek Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.17, 12:34
                tak dobrze to tylko w państwie PO i PSL było, zresztą jak widać na naszym lokalnym podwórku. miernoty i słabizny zarządzały dużymi instytucjami oraz naszymi pieniędzmi a wszyscy z tzw. lokalnych władz nie widzieli w tym nic złego. totalny rozkład i upadek. teraz już wiemy dlaczego Chełmno jest jednym z najbardziej upadłych miast w Polsce
                • Gość: ejże Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 19.11.17, 14:27
                  Jeśli się to potwierdzi, to okaże się , że Misiewiczów nie tylko "dobra zmiana " ma. A Chełmno załapało się na listę "najbardziej upadłych miast w Polsce" a tu nie było siedziby żadnego "słynnego" SKOKU , tylko ich dziuple - odpryski.
    • Gość: Gość Re: Bank Spôłdzielczy IP: *.dynamic.mm.pl 24.12.17, 14:08
      Przechodzilem dzisiaj obok Karczmy Chełmińskiej. Spojrzałem na umieszczone za szybą zdjęcia na których właścicel tej restauracji pokazuje swoją twarz w obecności różnych znanych postaci, które u niego jadały. A to z Glempem, a to z pre