starless2 12.07.10, 20:44 jak to dobrze że właścicielce 57-latka nic się stało ;-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze.torunczyk Tu się nie ma z czego śmiać. 12.07.10, 21:02 To pokłosie braku kultury posiadaczy psów. A raczej kultury rodem ze wsi gdzie kundla na podwórko wypuszcza się samopas, kundel sra gdzie popadnie, kundlowi wolno wszystko. Właściciele zaliczyli awans społeczny ale nie zaliczyli awansu mentalnego. To widać na każdym kroku, zasrane trawniki, psy radośnie biegające po osiedlach bo przecież "on nie gryzie". Na plaży to samo- wśród kąpiących się nad jeziorem hasają psy. Gdy zwrócisz uwagę- w najlepszym przypadku usłyszysz argument "przecież nie ma zakazu". Za tych ludzi niestety trzeba myśleć- sami o to proszą... ile jeszcze gnoju na trawnikach, hektolitrów moczu zanim służby zaczną egzekwować prawo. Nie jestem zwolennikiem zamordyzmu i uważam że im więcej przepisów tym bardziej chore państwo (Tacyt) ale tu już nie ma żadnego marginesu porozumienia, do właścicieli czworonogów nic nie trafia -niech w końcu zacznie trafiać represja- ale tak jak powiedziałem- tu potrzeba służb wykonujących sumiennie swoje obowiązki. Właściciel kundla powinien beknąć za nieumyślne spowodowanie śmierci (on odpowiada za psa) a wyrok surowy powinien być nagłośniony by trafił do świadomości i pamięci właścicieli psiaków- zwierząt które darzę ogromną sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-losz Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 08:23 Te zawsze.torunczyk przestań pier.... Ten człowiek zginął przez przypadek. Ani pies ani właściciel nie są winni. Jak czytam Twoje wywody o awnsie społecznym to mi żal Twojej żony. Musi mieć z Tobą przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 09:20 Jasne... A dziecko, które zginęło na chodniku rozjechane przez pijanego kierowcę też zginęło przez przypadek, bo przecież mogło stać w innym miejscu. Coś mi bratku wyglądasz na właściciela psa, który go wypuszcza wieczorem na trawnik. Na dodatek jesteś zakompleksiony, bo zazdrościsz Toruńczykowi umiejętności wysławiania się. Sądząc po słownictwie, to twoja żona ma z tobą prze... Choć raczej wątpię, czy masz żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 11:02 jonnek napisał: > Sądząc po słownictwie, to twoja żona ma z tobą prze... Choć > raczej wątpię, czy masz żonę. > Ale może ma kota tak jak prezes partii. Odpowiedz Link Zgłoś
balajan Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 09:31 a kto ma odpowiadać jak nie właścicielka psa,może sam pies ma stanąć przed sądem.Jeśli ktoś ma psa musi za niego odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
schamienie.rozsiane Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 10:44 ka-losz napisał: > Te zawsze.torunczyk przestań pier.... Ten człowiek zginął przez przypadek. Ani > pies ani właściciel nie są winni. Jak czytam Twoje wywody o awnsie społecznym t > o > mi żal Twojej żony. Musi mieć z Tobą przesrane. Zawsze się zastanawiam po co komu takie wycieczki osobiste. Naprawdę jesteś takim indolentem intelektualnym że nie możesz otworzyć gęby by nie obrażać adwersarza? Jaki przypadek? Nie byłoby nieodpowiedzialnej właścicielki, nie byłoby psa, nie byłoby "przypadku"- proste to i logiczne. I zacznij sprzątać po psie. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Tu się nie ma z czego śmiać. 13.07.10, 10:59 Uważaj bo się możesz animalsom narazić za zwierzaka można iść siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś