Dodaj do ulubionych

Barbarka - obawy

15.05.11, 13:19
No to jeszcze sobie ponarzekam. Z niepokojem patrzyłem na zagospodarowywanie jedynego terenu rekreacyjnego Torunia - Barbarki. Coraz więcej płotów, tablic, budek... Jakoś to dotąd trzymało się jednego stylu. Ale napór kapitalizmu robi swoje. Właśnie koło parku linowego dojrzałem nową, białą budkę (w siermiężnym stylu jak z lat minionych). Ciekawe kto dostał tu koncesję? Przecież już jest bufet w Zielonej Szkole i pilne potrzeby gastronomiczne są zabezpieczone. Wywieszony na białej budce cenni robi wrażenie: lody 8-10 zł, danie obiadowe 13-15 zł. Coś dla wielodzietnej rodziny.
Teraz brakuje tylko parkingowego (równajmy do najlepszych). Proponuję 5 zł za godzinny postój :)
Obserwuj wątek
    • julo57 Re: Barbarka - obawy 18.05.11, 19:24
      Firma kateringowa z białą budką jest spoza Torunia. Poszukiwania chętnych do takiej działalności trwały bardzo długo. Budka i jej otoczenie ma przejść poważny face lifting, taki by nie raziła zbytnio w otoczeniu. Bufet w Szkole Leśnej nie prowadzi działalności "posiłkowej" (tzn. obiady i tym podobne) stąd pomysł na uzupełnienie oferty dla odwiedzających Barbarkę.
      • neurogin Re: Barbarka - obawy 18.05.11, 20:41
        Dzięki za rzetelne wyjaśnienia. Tylko wolałbym żeby z sezonu na sezon budek już nie przybywało i żeby nie powstała myśl zarabiania na kierowcach.
        W przeciwnym razie samochody będą parkować wszędzie na drogach leśnych i żadna straż leśna (kiedy i kto ją widział?) nie pomoże.
        • julo57 Re: Barbarka - obawy 18.05.11, 23:02
          neurogin napisał:

> Dzięki za rzetelne wyjaśnienia. Tylko wolałbym żeby z sezonu na sezon budek już
          > nie przybywało i żeby nie powstała myśl zarabiania na kierowcach.

Raczej więcej budek nie będzie. Nie ma chętnych na lokalizację na Barbarce.

> W przeciwnym razie samochody będą parkować wszędzie na drogach leśnych i żadna
          > straż leśna (kiedy i kto ją widział?) nie pomoże.

Raz widziałem Straż Leśną, gdy było otwarcie Szkoły Leśnej z marszałkiem woj., prezydentem Tor. i "wszystkimi świętymi lokalnymi". Trochę się kręcił samochód SL podczas długiego majowego weekendu. Pozdrawiam. J.
          • marcin.grzegorz Re: Barbarka - obawy 18.05.11, 23:48
            Budka jest straszna i nigdy nie powinna powstać w takiej formie. Sprawy nie rozwiąże też pomalowanie jej na zielono, czy przybranie siatką maskującą. Ktoś nie dopilnował sprawy i tyle.
            A propos działań antysamochodowych. To jestem za wszczęciem starań za zamknięciem drogi dla ruchu samochodowego Barbarka-Przysiek! Tym bardziej, że na wielu mapach jest ona oznaczona wręcz jako jedna z ważniejszych dróg w Toruniu! Ruch mimo dziur i potrzaskanych płyt czasami jest tam bardzo duży....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka