Dodaj do ulubionych

Olimpiada :-)

16.08.04, 18:08
Śledzicie sportowe zmagania. Ja ze względu na swoje przymusowe leżakowanie
obejrzałam nawet ceremonię otwarcia, choć zawsze tego typu widowiska wydawały
mi się nudne. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego, co Grecy
przygotowali na otwarcie. Co prawda widziałam tylko tę część poprzedzającą
przemarsz reprezentacji, ale byłam zachwycona :-)
Oglądając TV trafiłam też przypadkowo na jakąś polską sztafetę niosącą ogień
olimpijski, a złożoną z osób pulicznych, była tam między innymi Kayah,
Piasek, jacyś aktorzy. Zastanawia mnie jednak sens takiego biegu. Jeśli ten
ogień miały nieść znane osoby z życia publicznego, które jednocześnie
reprezentowały nasz kraj, to na litość, powinny to być wybitne osobistości,
powiedziałabym, że nawet takie "dobra narodowe". A tu Piasek niosący ogień
olimpijski czy Marcin Meller (jeśli się nie mylę). Musiałam przytrzymać się
krzesła, żeby nie spaść! Zgroza!

anaiss
Obserwuj wątek
    • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 16.08.04, 19:38
      zmagania śledzę...siatkarzy, plywakow, bokserow...;-)

ceremonii otwarcia nie widzialem...ale widzac Kayah i Piaska pewnie by mnie
      powalilo na polakierowany niedawno parkiet;-)
      ciekawe i sluszne spostrzeżenie an!;-) wychwyciłaś!...baczny obserwator z
      Ciebie!

serdecznie
      • anaiss Re: Olimpiada :-) 16.08.04, 20:20
        soterix, widzę, że ja po tej chorobie jakoś mętnie piszę. Oczywiście Ci nasi
        artyści to biegli po drogach Grecji, a nie na stadionie olimpijskim. Tego by
        jeszcze brakowało !!! Jestem ciekawa czy jeszcze ktoś się natknął na tą migawkę
        w TV, bo ja nie oglądałam od początku i nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim
        chodziło. Podejrzewam, że miał to być ukłon w stronę państw, które będą
        reprezentowane na olimpiadzie, by mogły wysłać parę osób, które wezmą udział w
        sztafecie z ogniem olimpijskim. Strasznie się zdenerwowałam, jak później
        wszystkie te nasze osobistości barwnie opowiadały jakie to niesamowite
        przeżycie, niepowtarzalne doznanie, itp. W ich ustach brzmiało to jakoś
        kiczowato :-(
        To zaszczyt i honor nieść ogień olimpijski i nie wierzę, że najlepsze co mamy
        to Piasek (bez urazy).

an.
        • anaiss Re: Olimpiada :-) 16.08.04, 20:24
          Małe uzupełnienie:

"[...]Święty ogień olimpijski został rozniecony 25 marca w ruinach starożytnej
          świątyni Hery w Olimpii. Po przebyciu 78 tys. km i goszczeniu w 27 krajach na
          pięciu kontynentach, 9 lipca powróci do Grecji. Następnego dnia uda się w
          wędrówkę po tym kraju zaczynając od Krety. Polska otrzymała do pokonania
          dystans 2500 m w okolicach Heraklionu.

Odcinki po 250 m będą biegać: aktorzy i piosenkarze - Małgorzata Foremniak,
          Kayah, Danuta Stenka, Marcin Daniec, Andrzej Piaseczny i Artur Żmijewski, byli
          sportowcy - mistrz olimpijski z Montrealu (1976) w skoku wzwyż Jacek Wszoła,
          pierwszy złoty medalista mistrzostw świata w Helsinkach (1983) w trójskoku
          Zdzisław Hoffmann oraz dziennikarze - Maciej Kurzajewski i Marcin Meller [...]"

cytat za: www.samsung.com/pl/pzla/ateny_media.asp

an.
          • anaiss Re: Olimpiada :-) 16.08.04, 20:28
            i jeszcze...

"[...] Małgorzata Foremniak wyjawiła, że gdy będzie wpatrywać się w uroczystość
            zapalenia znicza 13 sierpnia w Atenach, pomyśli "o swej cząstce jaką wniosła do
            tego ognia [...]"

cytat za: sport.gazeta.pl/ateny/1,54566,2175247.html

an.
            • anaiss Re: Olimpiada :-) 16.08.04, 20:31
              i jeszcze coś...

"Mówiąc szczerze, trudno mi sobie wyobrazić bieg dla przyjemności. Wolę już
              grać w piłkę czy tenisa. Ostatnio zacząłem jeździć konno. Lubię też chodzić,
              więc w wakacje biorę plecak i maszeruję" - twierdzi Piaseczny.

cytat za: www.dlastudenta.pl/ar/index.php?act=show_ar&id=945
              • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 17.08.04, 09:58
                rzeczywiście...żenada!
                oni godni tylko noszenia świeczki po swoim domu!;-)
                • anaiss Re: Olimpiada :-) 17.08.04, 20:41
                  Oglądaliście mecz siatkówki Polska - Grecja. Szkoda słów jak nas Grecy
                  wykiwali. 3:1
                  Jestem niepocieszona...
                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 17.08.04, 20:42
                    ...ale za to Otylia jak zwykle popłynęła koncertowo :-)
                    • anaiss Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 11:08
                      Dzień dobry FB :-)
                      Spieszę Wam donieść, że nasza florecistka Sylwia Gruchała właśnie wygrała
                      pojedynek z Niemką Simone Bauer 15:9 :-)
                      To tak na miły początek dnia.
                      Serdeczności
                      anaiss
                      • toja50 Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 11:36
                        Dzieki za informacje, ale od wczoraj postanowilam ogladac tylko podsumowania
                        dnia, za duzo nerwow na minus. Pozdrawiam juz zdrowa kibicke hehe.
                        • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 15:12
                          patrzę, patrzę również ile się da, na ile pozwala czas i inne obowiązki!;-)

Otylia w formie i dziś o 19.13 płynie, Gruchały pojedynek widziałem, a
                          siatkarzy niestety słuchałem w radio, bo byłem w podróży...nie można ich być
                          pewnym, wygrają nawet z mistrzami świata czy olimpiady a przegrają z .....

serdecznie
                          • anaiss Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 16:17
                            Przed momentem zakończył się finał pchnięcia kulą kobiet. Polka Krystyna
                            Zabawska po słabym występie była siódma. Zwyciężyła Rosjanka.
                            Trzymamy kciuki za Otylię :-)
                            Ale będę się denerwować wieczorem...
                            Cmoki dla kibiców :-)
                            anaiss

P.S. Jeśli chodzi o siatkarzy, to niestety, soter, straciłeś niewiele.
                            • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 17:35
                              zgadza się an!;-)...ale w radiu emocje nieco inne niż przed TV...!
                              zresztą jak zawsze z siatkarzy cienka pociecha i odbieram ich bez emocji...

proszę popatrz na judo-ków...chwila nieuwagi i bach złoto leci...!;-)
                              • anaiss Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 19:38
                                Złoty medal dla Otylii :-))
                                Pięknie !!
                                A brąz dla Sylwii Gruchały, niestety nie widziałam tego pojeydnku, chyba nawet
                                go nie transmitowali. Szkoda mi tylko, że Sylwia straciła szansę na złoto,
                                oglądałam jej starcie z Włoszką w półfinale i byłam przekonana, że jednak wygra.

an.
                                • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 18.08.04, 19:44
                                  Też się cieszę!;-)
                                  Polska w nogę przegrywa i medale inne uciekają:-(((
                                  co za dzień!
                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 19.08.04, 19:21
                                    no i nie mamy zwycięzstwa siatkarzy przgrali z Frncją trzy do zera!;-(
                                    a i piłka nożna...mecz towarzyski Polska-Dania przegrany 1-5!:-(((
                                    • Gość: toja Re: Olimpiada :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:02
                                      Az sie pisac nie chce, jak sobie przypomne Atlante, to prawie co ranek radosc
                                      byla wielka, ech :-((( do bani te Ateny, bo juz na lekka atletyke tez nie licze.
                                      Pozdrawiam smutno!
                                      • anaiss Re: Olimpiada :-) 19.08.04, 22:16
                                        Słyszałam, że siatkarze przegrali z Francją 0:3.
                                        Makabra :-(
                                        • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 20.08.04, 09:53
                                          dobrze, że tylko słyszałaś...
                                          ja widziałem...
                                          grali jakby pierwszy raz wyszli na parkiet!!!

;-(
                                          • anaiss Re: Olimpiada :-) 20.08.04, 17:24
                                            zupełnie nie wiem, co się z nimi dzieje. Mają jeszcze jakiekolwiek szanse na
                                            zdobycie medalu, czy też nie?
                                            • toja50 Re: Olimpiada :-) 20.08.04, 18:39
                                              Na zdobycie medalu, to nie mieli szans absolutnie zadnych, ale na przyzwoita
                                              gre to chyba bylo ich stac, no i zawsze jest jakas nadzieja, a tu wyszlo
                                              kompletne zero. Jak sobie przypomne mecze Wagnera i jego druzyny, to jeszcze
                                              serce mi skacze. No nic, dzisiaj przesiadam sie do Sopotu, podobno to ostatni
                                              taki Sopot:-(
                                              • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 21.08.04, 17:30
                                                no z Tunezją poszło jako tako w siatkę!;-)
                                                a i Agata ma brąz, choć mina jej wskazywała na to, iż marzyła o czymś zgoła
                                                odmiennym...
                                                chinka i koreanka niestety były poza zasięgiem!

serdecznie
                                                • anaiss Re: Olimpiada :-) 21.08.04, 23:59
                                                  i jeszcze Mateusz Kusznierewicz też dołożył brązowy medal :-)))
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 22.08.04, 13:00
                                                    ... a dzisiaj panowie Robert Sycz i Tomasz Kucharski złoto :-)))
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 22.08.04, 13:57
                                                    anaiss napisała:

> ... a dzisiaj panowie Robert Sycz i Tomasz Kucharski złoto :-)))

piękny bieg...jestem pełen uznania!;-)

nie wiem czy ktoś widział dzisiaj mecz koszykówki Litwa-USA...wygrany przez
                                                    braci Litwinów...kolejna porażka USA i zajęcie przez nich 4 miejsca w grupie;-(

serdecznie
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 22.08.04, 20:12
                                                    wynik znam, meczu nie widziałam.
                                                    e, na moje to dobrze, że Litwa wygrała.
                                                    Może się wreszcie skończy hegemonia USA w koszykówce ;-)
                                                  • toja50 Re: Olimpiada :-) 22.08.04, 23:21
                                                    Wracam do Wroblownej, z tmi monstrami to rzeczywiscie nie miala szans,
                                                    Boszzzzeeee, ta Chinka wygladala jak zwierze,zwykle nie oceniam wygladu, ale tu
                                                    nie moglam patrzec, no jednym slowem to nie bylo ladne, szkoda, bo wsrod
                                                    normalnych nasza Agata mialaby szanse na lepsza mine.
                                                  • marowit Re: Olimpiada :-) 23.08.04, 12:21
                                                    A ja mam nadzieje ze dzis polscy siatkarze wygraja choc seta z Argentyna...
                                                    marowit
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 23.08.04, 20:32
                                                    wygrali z Argentyną 3:2 maro, i przez oddanie tych 2 setów teraz trafiają na
                                                    Brazylię!;-)
                                                    to ich mecz życia, muszą się sprężyć!!!

dzisiaj widziałem cudo spotkanie,
                                                    niesamowity mecz, gdzie Seung Min Ryu z Korei Południowej został mistrzem
                                                    olimpijskim w grze pojedynczej w tenisie stołowym mężczyzn. W finale pokonał
                                                    Chińczyka Hao Wanga 4:2 (11:3, 9:11, 11:9, 11:9, 11:13, 11:9).

serdecznie
                                                  • toja50 Re: Olimpiada :-) 24.08.04, 12:56
                                                    Nie moge ogladac tenisa stolowego, bo bardzo mnie oczy bola i nie nadazam.
                                                    Wobec tego malo sie znam na regulach, i nie ma dla mnie emocji, trudno, wole
                                                    wolniejsze dyscypliny np gimnastyke.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 24.08.04, 14:37
                                                    a propos gimnastyki!
                                                    wczoraj były ćwiczenia na drążku z Nemovem na czele, niestety został
                                                    skrzywdzony przez sędziów...gwizdom nie było końca!!!
                                                    nie lubię dyscyplin ocenianych przez ludzi, jakie są przewały, aż głowa boli...

zniesmaczony!
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 24.08.04, 16:27
                                                    widziałam jakieś skróty naszego spotkania z Argentyną i wydawało mi się, że
                                                    wygraliśmy pierwsze dwa sety, a tu nagle dowiaduję się, że końcowy wynik jest
                                                    3:2, czyli wychodzi na to, że końcówka spotkania była nieszczególna. Nie miałam
                                                    czasu oglądać gimnastyki, podpatrywałam trochę skoki z trampoliny, choć jesli
                                                    chodzi o mnie, to nawet na powtórkach wszystko za szybko się dzieje. Natomiast
                                                    dzisiaj rano zerkałam jak radzą sobie kajakarze i widziałam jak nasza Aneta
                                                    Pastuszka wypadła z kajaku do wody przed startem. Przykra sprawa, bidulka
                                                    musiała później płynąć w przemoczonym kostiumie, wyobrażam sobie jak taki
                                                    wypadek może wytrącić sportowca z równowagi. Kiedyś pływalam na takim kajaku,
                                                    niemal nie dało się pływać, bo był tak chybotliwy, że kazda zła pozycja
                                                    powodowała wywrotkę. Nie dziwię się, że przy takim wietrze fiknąła do wody.
                                                    Pozdrówka dla kibiców
                                                    anaiss

P.S. O co do licha chodzi w tym kolarstwie torowym na dochodzenie ?!!?!!?
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 24.08.04, 16:28
                                                    Acha, a do tenisa stołowego to chyba nigdy się nie przekonam.
                                                  • marowit Re: Olimpiada :-) 25.08.04, 11:32
                                                    Tego tenisa tez ogladalem - piekny mecz! Ja liczylem na Koreanczyka... ktory
                                                    apropo wygral ze Szwedem Waldnerem, najlepszym mistrzem w Europie!

marowit
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 25.08.04, 17:10
                                                    no tak, an!;-)
                                                    do tenisa stołowego nie przekonam Ciebie pewnie, ale opowiem Ci pewną
                                                    historię...
                                                    kiedy jeszcze było można serwować za ręki, i piłka była niewidoczna dla
                                                    odbierającego, wtedy własnie pasjonowałem się ping-pongie, głównie dużo
                                                    oglądałem w tele relacji z turniejów i...
                                                    zaczołem kiedy przyszło grać towarzysko, takie właśnie serwy moim przeciwnikom
                                                    i rzadko, który odbierał, a jeśli odebrał to padał, bo drugim zagraniu!;-)...
                                                    niestety innych zagrań nie miałem opanowanych skutek czego łatwo ogrywali mnie
                                                    potem!;-)
                                                    dzisiaj już takich serwów nie ma i piłeczka jest większa w śrdnicy o 2mm i
                                                    wynosi 40mm!;-)))

serdecznie
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 25.08.04, 20:32
                                                    Dzięki, soterix za wyjaśnienie, ale liczę jeszcze na Was z tym kolarstwem
                                                    torowym, chciałabym wiedzieć o co tam chodzi.
                                                    Serdeczności
                                                    anaiss
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 25.08.04, 23:55
                                                    Polscy siatkarze - tragedia. Nic więcej nie da się powiedzieć.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 26.08.04, 15:34
                                                    jeden set był może i nasz, może i cały mecz po prowadzeniu chwilowym w
                                                    pierwszym secie, ale całość dno.

Nie mówiąć o Rżanym, który pajacował i tańczył, gdy przegrywał 1 punktem a z
                                                    trybun leciały okrzyki: PRZEGRYWASZ!!!

kompromitacja Polskiej ekipy!!!;-(((
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 26.08.04, 19:38
                                                    A Kamila Skolimowska niestety poza podium. Była szósta o ile się nie mylę.
                                                    Szkoda.

an.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 14:24
                                                    Piękny akcent R. Korzeniowski złoto!!!

brawo.
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 18:26
                                                    Faktycznie, mistrz jak zwykle niezawodny :-) Chociaż muszę przyznać, że im
                                                    dalej, tym mniej jakoś chce mi się oglądać relacje z olimpiady. Dzisiaj na
                                                    przykład zerkałam na transmisję z kolarstwa górskiego, ale niestety szybko się
                                                    poddałam, bo realizator przez 99 % czasu pokazywał tylko zawodniczkę jadącą na
                                                    pierwszym miejscu i po prostu nie mogłam wytrzymać z nudów. Nie wiem nawet jak
                                                    spisały się nasze dziewczyny.

an.
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 18:38
                                                    gwoli ścisłości...

Kolarstwo górskie

Maja Włoszczowska zajęła szóste miejsce w wyścigu kobiet. Anna Szafraniec była
                                                    11., a Magdalena Sadłecka wycofała się z rywalizacji.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 19:49
                                                    to rzeczywiście rodzaj znużenia
                                                    ale moi drodzy na koniec są same rarytasy...
                                                    mecze finałowe i sztafety...
                                                    jeszcze będą emocje!;-)))
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 22:53
                                                    Jak w biegu mężczyzn przez płotki. Chińczyk był rewelacyjny. Biegł jak
                                                    szalony :-))
                                                  • toja50 Re: Olimpiada :-) 27.08.04, 23:28
                                                    Rewelacja juz jest, nie ma polskiej sztafety na 400 m. Juz nie pamietam kiedy
                                                    nie bralismy udzialu w finale, a zyje dosyc dlugo. Fatalnie i szkoda, i coz to
                                                    znowu stanelo na przeszkodzie?
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 28.08.04, 12:23
                                                    mamy dzisiaj brąz dwóch wiosłujących dziewcząt;-)
                                                    droga an!;-) chińczycy pokazali klasę dzisiaj w C2!;-)
                                                    Andrzej Person w wywiadzie w TV1, powiedział, iż rozmawiał z komentatorem
                                                    chińskim, który mu powiedział, że teraz wystawili reprezentację rezerwową,
                                                    natomiast na Pekin szykuje się pierwszy skład...!;-)

p.s.
                                                    Chiński team pływaczy trenuje Polak!!!
                                                    USA i Litwa walczą o brąz...tragedie narodowe tych państw;-(((

serdecznie
                                                  • toja50 Re: Olimpiada :-) 30.08.04, 12:34
                                                    My mamy swoja tragedie narodowa, a ma byc jeszcze gorzej, bo nie ma
                                                    konkurencji, nie ma z kogo wybierac, takie czasy, a puby i cluby pelne. Ot
                                                    czasy nastaly.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 30.08.04, 15:54
                                                    tak, ale dobrze, że już po olimpiadzie:-(
                                                    i LM rusza...popatrzymy jak grają!;-)
                                                    no i Nasi zagrają już 4 września z Irlandią!;-)
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 01.09.04, 20:46
                                                    soter, ale chyba nie chcesz patrzeć na naszych? Obawiam się, że jak zwykle nie
                                                    ma na co :-(
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 02.09.04, 18:10
                                                    anaiss napisała:

> soter, ale chyba nie chcesz patrzeć na naszych? Obawiam się, że jak zwykle
                                                    > nie ma na co :-(

będę patrzył z obowiązku chyba tylko na wynik!;-(
                                                    ale dzisiaj prym w tele u mnie w domu wiedzie hokej!!!

serdecznie
                                                  • toja50 Re: Olimpiada :-) 02.09.04, 21:45
                                                    Hokej to sport zimowy, nie strasz Soter, my chcemy jeszcze troszke lata. Hokej
                                                    bedziemy ogladac gleboka zima bbrrrr
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 03.09.04, 16:12
                                                    oj to niebawem, polecam wczesny trening, trzeba aby zima Nas nie zaskoczyła we
                                                    śnie!;-)))
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 05.09.04, 18:42
                                                    Hokej. Feee...
                                                    Nie lubię.

an.
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 07.09.04, 16:20
                                                    nawet na trawie?;-)
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 07.09.04, 19:16
                                                    no, na trawie to może strawię ;-)
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 07.09.04, 19:20
                                                    nie długo jako danie główne zaserwują nam skoki narciarskie!;-)
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 07.09.04, 19:26
                                                    to będzie prawdziwa uczta :-)
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 08.09.04, 15:40
                                                    oby tylko ludzie tak skakali jak małysz, a nie w życiu do gardeł i oczu!;-)

serdecznie
                                                  • anaiss Re: Olimpiada :-) 08.09.04, 18:24
                                                    pięknie, soterix. Zawsze znajdziesz odpowiednią puentę :-)
                                                  • soter_mlodszy Re: Olimpiada :-) 09.09.04, 17:06
                                                    na wczorajszy mecz w Chorzowie i puenty mi brakinie!;-(((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka