Dodaj do ulubionych

Piernikarka...

09.07.11, 23:07
... to jakiś koszmar, wygląda jak najgorsza tandeta z tworzywa sztucznego, do tego ten piesek wykonany w innym stylu niż ta brzydka figura na nagrobkowym postumencie... śmietnik na St. Mieście uzupełnił się o kolejne szkaradło...
Obserwuj wątek
    • szlachcic Re: Piernikarka... 10.07.11, 09:24
      pomijam juz temat ze to kolejna rzezba Szmaka.
      sprawa oczywista jest ze Szmaczysko juz dawno przekroczylo granice smiesznosci w ilosci stawiania tych rzezb.
      Jestem pewien ze we lbie Szmaka sa juz kolejne ze 4 pomysly na postawienie jakiejs tandety.
      Szmak nic innego nie potrafi wiec jedynym namacalnym dowodem jego dzialania sa posazki
      Akcja psia kupa zakonczyla sie kompromitacja Szmaka i Zaleskiego
      Kompromitacja ta kosztowala nas 150tys zl
      Miejsca parkingowe - IQ Szmaka jest za male aby rozwiazac ten temat
      Ucieczka przedsiebiorcow ze SM - Szmak ma to gdzies
      Bedzie jeszcze gorzej gdy bybuduja CH Solaris. Co robi Szmak aby zalagodzic to, sprawic aby SM bylo nadal atrakcyjne? NICCCCCCC!!!!!!!!!!!
      TCM to sciema, Szmak nie robi nic poza stawianiem pomniczkow.
      Wracajac do piernikarki
      Stawiajac taki rodzaj aranzacji trzeba byc IDIOTA aby postawic ja na cokole
      • slusarstwo_art Re: Piernikarka... 10.07.11, 20:02
        > Ucieczka przedsiebiorcow ze SM - Szmak ma to gdzies

Jak to??? Przecież Gabriella Olson mówi że stare miasto jest żywe, że u niej w Szwecji to dopiero jest centrum miasta w którym nic się nie dzieje. Wniosek? Jest u nas lepiej niż w Szwecji! Kolejny sukces Szmaka!
        • alienisko Re: Piernikarka... 11.07.11, 09:57
          No szczerze mówiąc, to mimo szmakoczynów i ogólnego braku rozwoju jest żywe. Jak sobie spaceruje np. w Gdańsku w analogicznej części miasta, to jest trupio-ponuro w porównaniu do Torunia. Sam tym jestem zdziwiony, ale jakoś dajemy radę.
          • szlachcic Re: Piernikarka... 11.07.11, 10:24
            alienisko napisał:

> No szczerze mówiąc, to mimo szmakoczynów i ogólnego braku rozwoju jest żywe.

tak, ale liczba sklepow spada
            to daje efekt jeszcze minimalnego ale minmalnego zmniejszenia "zywotnosci" i ten proces TRWA.
            Za 2 lata powstanie Solaris Center
            To bedzie juz zauwazalne tapniecie.
            Inteligentny czlowiek uczciwie bioracy kase za dyrektorowanie TCM cos by robil
            Szmaczysko ma czas jadnak nie robi nic!!!!
            Gazety za tydzien przestana wspominac o piernikarce wiec do lba Szmaka znowu zawita kolejny pomysl z kolejnym kiczem, bo 3 ostatnie pomysly czyli : wozek, przekupka, piernikarka
            toc 100% kicze i 100% tragiczne wykonanie kiczowatych pomyslow
            • alienisko Re: Piernikarka... 11.07.11, 10:35
              Rozsądny człowiek już dawno zlikwidowałby TCM i TAK i pompowane tam pieniądze przeznaczył np. na wyremontowanie całego bulwaru. Niestety żyjemy w mieście, w którym za sukces władza uznaje postawienie figurki...
              • buckshot Re: Piernikarka... 11.07.11, 10:49
                Piernikarka była podobno za grosze, jakieś 55 tysięcy tylko.... Następny ma być podobno ślusarz a pożniej szewc.
                • alienisko Re: Piernikarka... 11.07.11, 10:57
                  W finale będą Szmak z Zaleskim trzymający się za ręce. Wokół nich toruńskie dzieci we wszystkich kolorach tęczy tańczące radośnie. Wszystko to ze specjalnie sprowadzonego z orbity kamienia księżycowego...
    • alienisko Re: Piernikarka... 11.07.11, 09:59
      W sobotę koło tego tworu przechodziłem nie wiedząc jeszcze co to jest. Z oddali wydawało się że to jakiś przebieraniec dorabia sobie i za kilka godzin zniknie. Niestety przy bliskim poznaniu okazało się, że ten kolorem pasujący do niczego potworek jest tam umieszczony na stałe :(
      • tryg.sk11 Re: Piernikarka... 11.07.11, 11:56
        Dajcie jeszcze jedną szansę Szmakowi.
    • wiechl Re: Piernikarka... cozaszit 11.07.11, 14:13

Wczoraj miałem "przyjemność" toto zobaczyć.
      Wspólnie z Połowicą uczciliśmy to 'cudo' chwilą milczenia, bo nic cenzuralnego niestety nie cisnęło się na usta.

Uważam, że tym żabowatozielonym glutem przekroczono wszelkie granice dobrego smaku. Ciosany łomem piesio nie poprawia wrażenia. Do tego jeszcze ten niezwykle "finezyjny" postument. Po prostu rozpacz.

Kolejny pomnik kiczu i bezguścia, tyle, że tym razem jeszcze gorszy, niż by sobie można było wyobrazić.
      Masssakra i obciach, Panie Meneżerze!

• poczuj_roznice Re: Piernikarka... 11.07.11, 16:14
      obiad cofnął mi się w przełyku, kiedy dzis w biegu kątem oka dojrzałem to zielone cos.
      Az stanąłem bez ruchu. Kuźwa, to wygląda gorzej niż jakiś koszmarek z horrorów.
      Ludzie pzrechodzili obok tego czegoś i z odraza sie temu przygladali.
      Maszkara w przerazliwie parszywym kolorze!!!
      Stoi na jakims ciosanym klocu i straszy. Szczyt tandety i odpustu w najgorszym wcieleniu.
      Czy ktoś to w ogóle widział na etapie projektu czy kupił gotowca?????????

Pi**dę na oczach trzeba mieć i gust najwiekszego buraka, by w eksponowanym miejscu postawić takie makabryczne goowno!

Szmak tandeciarzu- zabieraj ten szit i wstaw go sobie do gabinetu niech cie starszy!
      Ty wstydu nie masz smiecąc starówkę szmelcem, który do wesołego miasteczka sie nadaje.
      Strarówka jak skansem wyglada pełna dziadostwa postawuionego bez ładu i składu jak na jakiejś muzealnej wystawce niepotrzebnym eksponatów.
      Syfisz miasto bo nie masz pomysłu na nic innego, jak tylko koszmarne gówna wtykane na kazdym kroku.
      Mam nadzieje, że niebawem ktoś to zepchnie z postumenmtu i rozpadnie sie maszkara w 100 kawałeczków.
      Słonika gó...anego potrafiłeś zabrac wiec i z ten zielony syf zabieraj z ulicy!!!

Facet, ile ci jeszcze do emerytury zostało i ile jeszcze gówna ustawisz w tym czasie?
      Idz leczyć czlowieku te swoje natrectwa stawiania najgorszej tandetym, albo niech ci Zaleski wytyczy jakąś działeczkę na Kociewskiej przy wysypisku, gdzie bedziesz realizowal swoje smieciowe hobby bez szkody dla miasta!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka