Dodaj do ulubionych

Remont ulicy Klasztornej

06.07.15, 17:26
Rozpoczął się remont ulicy Klasztornej. I choćby człowiek nie chciał to nie można obok tematu przejść obojętnie. burmistrzu czy ty ogarniasz jeszcze pracę urzędu czy ty masz nas mieszkańców śródmieścia za idiotów rusz w końcu twoją dupę z za biurka i wyjdż zobacz coście narobili. Kierowcy jeżdżą wkoło Kopernika Mestwina Rynek Koprenika . A wystarczyło ruszyć łbem i zrobić na ulicy Batorego znak dla tych co się pomylili i nakazać skręt w lewo w ulicę średnią .Facet piszę do ciebie zakumaj czy wzdłuż rynku obok Trojana nie zrobić ograniczenia 30km/h przecież gdybyś leniu jeden ruszył dupę zza biurka to byś zobaczył ,że tam na drodze jes ogrudek. I co obrazisz się pójdziesz do sądu idż jak z tymi z przechowa Facet miej honor i przeproś nas kierowców nas mieszkańców a jak nie masz honoru to spadaj i nie rób wstydu miastu memu. Czy ty wiesz ,że ludzie kierowcy jeżdżąc w kółko pukali się w czoło a wiesz facet ,że u nas w mieście to gest wymowny. Powtarzam ogarnij się do tego nie potrzeba rasy biznesmenów rusz supę jutro z urzędnikami którzy cię zawiedli na miasto i do roboty.Łaski nie robisz
Obserwuj wątek
    • kaczorek123456 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 17:33
      Co za wsiur z Ciebie, przyznaj się z jakiej Wsi jesteś?
      • maxym45 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 18:46
        z czapelek gdzie pogoda a jak chcesz palancie to z koziej wólki kmiocie npiepszony kto ci płaci za chejtowanie
      • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 18:50
        Ja również twierdzę, że jakaś niekompetentna osoba zajęła się ustawianiem objazdów podczas remontu ul. Klasztornej. Istniało kilka lepszych rozwiązań dla tej sytuacji a wybrano najgłupszy pomysł. Nie wiem czym się kierowała się osoba zajmująca się tym. Może nie posiada ona auta, albo nie jest mieszkańcem Świecia i jej wszystko jedno.
    • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 18:52
      A Ty ogarniasz cokolwiek?Co Ty masz w tej łepetynie?Siano??
      Masz pojęcie na temat powierzchni dopuszczonej do użytku drogowego albo niedopuszczonej??
      Ogródek piszemy przez "ó" a nie tak jak Ty "ogrudek"!
      Wytykasz komuś "błędy"a sam je popełniasz...juz nie mówię o budowaniu zdania w sposób zrozumiały.
      Gdzie Ty do szkoły chodziłeś?
      Masz problem do burmistrza miasta-idz jutro do UM!Właśnie we wtorki przyjmuje interesantów...
      ..albo nie idź..bo tego bełkotu nikt nie zrozumie.
      • maxym45 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 19:04
        Ty menel zamknij morde
        • krwawy_marry Re: Remont ulicy Klasztornej 07.07.15, 18:53
          Kto cię łachu języka polskiego uczył? Świniopas z twoich okolic?
      • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 19:32
        Emocje są zrozumiałe, bo jeśli ktoś mieszka na tym terenie albo jest zmuszony przejeżdżać tą drogą to go krew zalewa. Nigdy nic nie miałam osobiście do decyzji burmistrza. Świecie dla mnie to ładne i zadbane miasto. Nie rozumiem tylko tego co dzieję się od jakiegoś czasu na terenie Dużego Rynku. Te absurdalne decyzje miały nawet odzwierciedlenie w wyborach samorządowych. W tym okręgu burmistrz przegrał i to znacząco. Wiem, że moi znajomi interweniowali u burmistrza, ale ich prośby były pozostawione głuche. Więc nie ma dla mnie sensu odsyłać ludzi do niego, bo to niestety nie przynosi skutku jeśli chodzi o sprawy związane z rewitalizacją.
        • maxym45 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 19:44
          Święta racja
          Pozdrawiam
          • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 21:19
            W tym wyszukanym sposobie wypowiedzi rozpoznaję kwiecisty styl Janusza P. :-)
            • 0beta123 Re: Remont ulicy Klasztornej 06.07.15, 23:16
              Brawo !!! Bardzo dobrze napisane Maxym45 !!. Ile jeszcze syfu w śródmieściu urządzi nam, mieszkańcom tej okolicy nasz burmistrz. Nie dość że z przejezdnej ulicy Mestwina zrobili jednokierunkowa. Niewiadomo na co, to jeszcze na domiar tego, zamknięta została brama do Urzędu Miasta, przez którą można było w "łatwy" sposób dostać się na Wojska Polskiego. Teraz kilka razy dziennie, jak ten osioł muszę przyjeżdżać miasto żeby sie wydostać na główną. GŁUPOTA NA JAKĄ STAĆ TYLKO NASZYCH URZĘDASÓW !!!!!! a tego co dzisiaj zobaczyłam nie chcę nawet komentować. Zjeżdżam z Mestwina w Batorego, aby potem wjechać w Klasztorną, Sądową, 10-lutego, Mickiewicza i w końcu na Wojska Polskiego (prawda jakie to proste) żeby oczywiście wydostać się z miasta i wtedy znaki kierują mnie na Duży Rynek, Kopernika i..... znowu w Mestwina. GDZIE TU LOGIKA ????? MAXYM CHOCIAŻ TY PRAWDĘ NAPISZESZ. A NONNEL JAK ZAWSZE NAJWIECEJ DO POWIEDZENIA W TEMACIE, KTÓRY GO NIE DOTYCZY !!!
      • maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 07.07.15, 01:09
        mnie burmistrz właśnie we wtorek przyjął tak,jak ostatniego śmiecia. Zachowuje się jak na prywatnym folwarku.To on dla nas a nie my dla niego.Niech wreszcie to pojmie !
        • escw Re: Remont ulicy Klasztornej 07.07.15, 22:11
          Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jakiegokolwiek wyjazdu z centrum podczas remontu zrobienie ulicy Mestwina dwukierunkowej ... Na litość boską otwórzcie tą cholerną bramę przy UM.... pozdrawiam... PS."maria_666" wiem o czym piszesz i popieram Cię w 100%
          • maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 02:38
            Powiem jedno : powinien zostać przywrócony ruch jak przed rewitakizacją ! Teraz z ul klasztornej aby wyjechać na WP zobaczcie jakie koło robimy i ile kasy i spalin.Lokalne knajpki na płytę rynku prznieść i wrócic ruch bo to masakra jakaś.Takie ułatwienia niech sobie w Białym wprowadza a nie tu!

• tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 07:23
              Hmm, nagle gdzieś nam zniknął maxym45 i pojawiła się maria666. Zmiana płci? Panie Januszu P., powiem tak - krytykować można, jak najbardziej, ale sposób w jaki pan to robisz, z użyciem języka rodem z szamba, jest po prostu niesmaczny, by nie użyć ostrzejszego określenia, ale nie będę zniżał się do twojego poziomu. Szambo i rynsztok w pełnej krasie :-)
              • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 09:57
                Panie Pani tomahawk40 a dokładnie Bank Spółdzielczy w Chełmnie z odziałem w Świecie wasza miłość do Pana Tadeusza P jest ogólnie społeczności Świecie znana , Ale co wy wiecie o życiu mieszkańców i małych firm w centrum Świecia ?. Prosimy zajmijcie się swoini sprawami , mam u was konto firowe ale jurz nie długo i poproszę innych znajomych z małych firm aby omijali was szerokim łukiem .
                Pozdrawiam mały przedsiębiorca z okolic centrum
                • krwawy_marry Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:24
                  Jesteś małym przedsiębiorcą i już takim zostaniesz. Pisząc JURZ kariery w biznesie nie zrobisz. Sprzedawaj więc te swoje kartofelki i kalafiorki na rynku i głowy sobie biznesem nie zawracaj.
                  • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:32
                    Tak sprzedaję kartofelki i kalafiorki i się tego nie wstydzę, płacę podatki i ma prawo do swojej wypowiedzi, co do miejsca mojej pracy a ty trollu, co następny z grupy wsparcia,
                  • krwawy_marry Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:37
                    Dupku leśny z rozwiniętym analfabetyzmem wtórnym - ile ty jeszcze tych kont założysz?
                • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:25
                  Baranie!Wracaj do szkoły albo publicznie się nie "wypowiadaj",bo wstydem i wiochą wali..
                  "Już" piszemy przez "ż" a nie jakieś "jurz"!!!!!!

..a teraz mi do...........ol!
                  • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:37
                    Ludzie trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam, co jest gorsze jeden błąd ortograficzny czy wypociny na poziomie nawet nie budki z piwem, a wszystko po to, aby odwrócić uwagę od meritum wypowiedzi.
            • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 11:02
              maria_666 napisał(a):

> Powiem jedno : powinien zostać przywrócony ruch jak przed rewitakizacją ! Teraz
              > z ul klasztornej aby wyjechać na WP zobaczcie jakie koło robimy i ile kasy i s
              > palin.Lokalne knajpki na płytę rynku prznieść i wrócic ruch bo to masakra jakaś
              > .Takie ułatwienia niech sobie w Białym wprowadza a nie tu!

-Odnośnie spalania..mniej wiecej to wyliczyłem..jadąc tym kołem,powiedzmy z ulicy Klasztornej(wysokość Klasztorka) do Wojska Polskiego,prze Świętopełka mamy 350 metrów...
              Przy samochodzie który spala...no powiedzmy 8l/100 km ...przy jednej osobie o wadze powiedzmy 60kg, stracimy z portfela: 16 groszy!!!
              Przy tym większym "kole" czyli ulicą Sądową,10 Lutego i Mickiewicza do Wojska Polskiego ..przejedziemy 650 metrów..co przy tych samych danych daje nam koszt: 33 grosze!!!
              Powtarzam że to wyniki na zasadzie "mniej więcej" czyli można dodać/odjąć powiedzmy jakieś 2 grosze.
              Panie "Maria 666" proszę zauważyć "ile kasy pan spala swoim samochodem!
              Myślę że nie ma o co robić rabanu i krzyku bo to tylko robienie niepotzebnego szumu.
              33 grosze więcej!!
              Faktycznie,straszne....zbankrutuje pan po prostu...
              Że dookoła i że kiedyś było inaczej..?
              Trudno, "Co było a nie jest ........." ....znasz Pan drugą część...?

ŻE NA DA !
              >

• maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 19:35
                Kolego NONNEL podajesz przykład wyjazdu z Klasztornej (wysokość Klasztorka) a zobacz jaki jest wyjazd z Klasztornej ( wysokość banku Millennium). Różnica jest zasadnicza.
          • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 10:42

> Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jakiegokolwiek wyjazdu z centrum podczas rem
            > ontu zrobienie ulicy Mestwina dwukierunkowej ... Na litość boską otwórzcie tą
            > cholerną bramę przy UM.... pozdrawiam... PS."maria_666" wiem o czym piszesz i p
            > opieram Cię w 100%

--taa najlepiej zróbmy trzy pasy bo się nie chce 300 metrów dłużej jechać.
            Zrozumcie w końcu że trwa remont czy jak to się nazywa-rewitalizacja odcinku ulicy Klasztornej.W zwiazku z tym utrudnienia zawsze będą,czy tego chcecie czy nie.Nie widziałem żadnego większego remontu ulicy w centrum miasta,bez czasowych utrudnień.objazdów,zakazów etc.
            Ale nie w Świeciu
            ..tutaj się znajdzie banda oszołomów,której nigdy nic nie pasuje....a która swoje żale i frustracje nie załatwia w miejscu do tego stworzonym tylko na forum.
            Śmiem twierdzić że w szpitalu na ul.Sądowej są bardziej poważni ludzie od was.

Co to znaczy "na litość boską otwórzcie tą cholerną bramę na ulicy Mestwina"?
            Pogieło Cię chłopie?
            Normalny jesteś?
            Ze swojego ogródka czy placu parkingowego przed domem też byś chciał utworzyć miejsce gdzie co chwila będą samochody jeździły???Się ciesz że wcześniej nikt mandatu za wjazd tam nie otrzymał bałwanie!
            • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 11:04
              Po pierwsze znów obrażasz ludzi brak ci podstaw kultury osobistej, pewnie wykształcenie wyższe masz za to brak podstawowego. Urząd i urzędnicy są po to, aby nam ułatwiać życie a nie utrudniać, czy ktoś z urzędu pytał się mieszkańców centrum o tę rewitalizacje?, Nie i dziwisz się, że się niższe formy od kartofelków i kalafiorków się buntują.
              • maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 11:41
                Pomieszkaj w centrum i klucz codziennie po parę razy(nie chodzi mi o obecny remont) to zminisz zdanie naten temat.Pewnie sam kolega nonnel jest urzędasem i dlatego tak twardo za burmistrzem stoi.Co za oddanie.A zamiast dyskutować trzeba coś z tym zrobić by było tak jak dawniej.Przed rewitalizacją miałam kilka alternatyw by wyjechać z domu a teraz mam jedną i to fatalną!
                • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 18:38
                  maria_666 napisał(a):

> Pomieszkaj w centrum i klucz codziennie po parę razy(nie chodzi mi o obecny rem
                  > ont) to zminisz zdanie naten temat.Pewnie sam kolega nonnel jest urzędasem i dl
                  > atego tak twardo za burmistrzem stoi.Co za oddanie.A zamiast dyskutować trzeba
                  > coś z tym zrobić by było tak jak dawniej.Przed rewitalizacją miałam kilka alter
                  > natyw by wyjechać z domu a teraz mam jedną i to fatalną

-Pudło.Nie mam nic wspólnego z burmistrzem ani nie jestem żadnym urzędasem.Nie trafiłeś chłopie....no ale tak to najłatwiej "strzelać"-bez zbędnej filozofii.
                  Też jeżdżę po "centrum"Świecia,chociażby z racji swojego zawodu.Też uważam że kiedyś było łatwiej i prościej...ale
                  ..Ale teraz jest tak i nie chlastałbym się z tego powodu ani nie wieszał
                  Jak było dawniej tak już nie będzie.Ciężko to zrozumieć?
                  Chyba nie sądzisz że przywrócą dawny "układ ruchu"tylko dlatego że akurat Ty miałaś kilka alternatyw by wyjechać z domu???
                  No mamy demokrację i wolność słowa ale to co proponujesz to już prawie dyktatura jest.
                  JA jestem najważniejsza.
                  Zostały Ci dwa wyjścia: 1.zaakceptować stan rzeczy jaki jest i będzie
                  2.nie akceptować absolutnie niczego ze zmian i w związku z tym
                  wylewać swoje żale i frustracje na tym forum,absolutnie nie
                  zgadzając się z osobami,które mają inne zdanie a które też
                  mieszkają w naszym mieście.

...dodam jeszcze że punkt drugi i jego skutki dają Tobie Twoje moralne prawo aby ich obrażać,szczuć,wyzywać i pomawiać.

Witamy w Twoim świecie!

• tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 12:02
                Hmm, świeciak1966 powiedz mi skąd Ci przyszło do głowy, że mam cokolwiek wspólnego z Bankiem Spółdzielczym? I to jeszcze z bankiem chełmińskim z oddziałem w Świeciu? O czym ty do jasnej anielki piszesz? Nie dość, że nie potrafisz napisać jednego zdania poprawną polszczyzną, to jeszcze wypisujesz bzdury. Hahaha! Bank Spółdzielczy! A dlaczego nie np. PKO? Zawsze to większy i bogatszy bank. Jak już to wolałbym tam pracować hehehe. Ty to masz chłopie wyobraźnię... ja cie kręcę :-). A tak na marginesie - maxym45, czyli Janusz P. nadal milczy?
                • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 12:22
                  forum.gazeta.pl/forum/w,635,156537438,156537438,Wygraj_bilety_na_kabaret_Paranienormalni_.html Na forum może być tylko jedna osoba o tej samej nazwie, więc jak tomahawk40
                  • krwawy_marry Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 13:48
                    Do roboty - ale JURZ !!!
                    • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 14:08
                      Już jaśnie Panie lecę do roboty, albo nie na swoim jestem i nie muszę a ty grzejesz krzesełko przy biureczku za podatki takich jak ja?.
                      • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 14:53
                        Chłopino, to, że ktoś prowadzi firmę i w ramach prowadzonej działalności świadczy usługi na rzecz różnych firm, nie oznacza, że jest pracownikiem tych firm. Współpracowałem też np. z Bartem, Mondi i Synakiem, więc równie dobrze możesz mnie uznać za człowieka Mondi, Bartu i Synaka. A to tylko kilka firm z wielu, z którymi współpracowałem. Kiepski z Ciebie Sherlkock Holmes hehehe. Wiesz chyba kto to był? A Janusza P., gdzieś nie widziałeś, bo coś mi się wydaje, ze maxym 45 i ty to ta sama osoba hahaha.
                        • swieciak1966 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 14:59
                          Słabiutka dedukcja Watsonie
                          • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 15:03
                            Z tego całego steku bzdur, ciężko jest wyłapać jakąś rzeczową wypowiedź. Zaczynam omijać już wypowiedzi niektórych tu się udzielających bo zamiast pisać rzeczowo i na temat to bawią się w pyskówkę kto jest kto i jak się dane słowo piszę. Żenada! Załóżcie sobie osobny temat i tam z dala od innych wylewajcie swoje bzdurne wypociny.

Zgadzam się z wypowiedziami swieciak1966, maria_666, escw i maxym45.

Jak ktoś nie ma styczności na co dzień z tym rejonem i nie jest skazany na nową reorganizację to nie zrozumie jaką gehennę muszą przechodzić jej mieszkańcy. To nie jest tylko kilkanaście metrów. Nie mówiąc już o znacznym zużyciu samochodu. Gdyby jeszcze był jakikolwiek logiczny argument . A tu niestety jakiś stek kłamstw nie mających realnego odniesienia do sytuacji. Niby większość mieszkańców chciała tej zmiany? Niby jaka większość. Osoby których się o to pytano, są w większości osobami bez samochodów i pracy oraz osobami starszymi, którym jest wszystko jedno. W Świeciu jest wiele węższych ulic gdzie pozostawiono ruch dwukierunkowy. Absurdalnie głupia decyzja przez którą muszą cierpieć mieszkańcy. Ale co to obchodzi urzędników? NIC! Znam kilkanaście osób które interweniowały, ale niestety bez skutku.
                          • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 15:10
                            Tak czy siak, miło było poczytać bełkot maxyma45 :-)
                      • krwawy_marry Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 15:33
                        Za podatki takich jak ty, to by mi na papier do ksero nie starczyło.
                        • 0beta123 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 20:37
                          Skąd Ty się urwaleś tomahawk40 ????? Zakochaleś się w Januszu P, że go tak namiętnie szukasz ?? Ty i nonnel sronnel nie wtrącajcie się w sprawy o których nie macie pojęcia. Nie musicie robić codziennie kilku zbędnych kilometrów tylko dlatego, że urzędasom wymarzyła się wizja objazdu naszego śródmieścia tak bezsensownym slalomem, że sami mieszkańcy naszego miasta się w tym gubią. Ty tomahawk40 możesz robić za nauczyciela polskiego bo co chwile jakieś dyktanda no forum robisz a Ty nonnel sronnel idź poucz matematyki, bo widze że wyliczanki tu jakieś robisz. Mam dla Was specjalną grupę docelową - NASZYCH URZĘDASÓW. Skoro oboje jesteście tacy wszechwiedzący to idźcie i nauczajcie ciemnogród z UM i wypad z tego wątku !!!!!
                          • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 20:46
                            Oberta 123, a tak z głową wszystko w porządku? :-)
                            • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 20:55
                              A tak na marginesie Oberta 123 nie odniosłem się tu nigdzie do organizacji ruchu i do tego czy jest ona dobra czy zła, tylko do języka, jakiego używa m.in. maxym45 (przeczytaj sobie pierwszy wpis). Twoim zdaniem to normalny język? Można się z kimś nie zgadzać i krytykować decyzje urzędników, ale nie wylewać takiego szamba.
                              • 0beta123 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 23:18
                                No właśnie nie odniosłeś się do organizacji ruchu. To po w takim razie udzielasz się w wątku do którego się nie odnosisz ?????? Strzel sobie dyktando ;)
                            • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:00
                              Z Jej tak a z Twoją chyba nie za bardzo. Pomyliłeś kolego wątki. Zamieszanie siej gdzie indziej. Wydaje mi się czasem, że należnych do tych co w twarz się boją coś powiedzieć a później na forum gdzie są anonimowi udają cwaniaków. Tutaj każdy głupi może być odważny i Ty do nich należysz.
                              Wchodzę na tą dyskusję, żeby znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie a znajduję Twoje nędzne wypociny. Nie uczyli Ciebie, że jak się nie ma nic ciekawego dodanie do rozmowy to się milczy.
                              Tylko mi tu nie odpisuj na tym swoim poziomie szczeniaka, bo mnie to i tak nie ruszy. Zmarnujesz tylko swój czas.
                              • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:02
                                I poświęć więcej czasu na czytanie wątków. Bo akurat się odniosła. W porównaniu do Ciebie wniosła coś w ten wątek.
                                • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:10
                                  Zacznij czytać ze zrozumieniem ok? Pisałem, że to ja nie odniosłem się do organizacji ruchu, a nie Oberta :-). Oczywiście chamski język tej dyskusji cię nie razi? Taaak, a co wniosła Oberta w ten wątek oprócz sformułowań "nonnel sronnel" i "wypad z tego wątku"?
                                  • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:15
                                    To co Ty tu robisz? Serio, jak nie masz nic do powiedzenia w dyskusji ? Czyżby za dużo wolnego czasu. Nie będę Ci cytować co kto wniósł, bo chyba nie jesteś dzieckiem i umiesz korzystać z forum.
                                    • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:39
                                      A co ty tu robisz? Też masz za dużo wolnego czasu? Czy weszłaś tu sobie, żeby poobrażać ludzi razem z maxymem45?
                                      • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 22:12
                                        Poczytaj moje wypowiedzi to się dowiesz. Ale chyba celowo omijasz te wątki które odnoszą się do tematu. Ja w porównaniu do Ciebie nie jestem tu codziennie i o każdej porze. A obrażam tylko tych, którzy obrażają innych czyli np. Ciebie.
                                        • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 22:14
                                          Zadziwiające. Chamski język maxyma45 cię nie gorszy tak? Uważasz, że nikogo on nie obraża?
                                          • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 22:23
                                            Nie pamiętam, żebym kogoś wulgarnie obraził. I nie jestem na forum codziennie :-). Ostatni raz byłem tu ładnych parę tygodni temu. Tak, dla jasności - uważam, że organizacja ruchu na starym mieście jest kiepska. Za późno też ustawiono znaki w związku z remontem Klasztornej. To tyle, jeśli chodzi o sedno sprawy. Szkoda tylko, że cała dyskusja musi odbywać się na poziomie szamba. Nikt nie zareagował na chamski język maxyma45, ale między innymi Ty rzuciłaś się na mnie z krytyką podejrzewając, że mam inne zdanie od Twojego na temat organizacji ruchu. Smutne to, że chamstwo tolerujemy, ale odmiennego zdania innej osoby - albo nawet tylko podejrzenia, że ten ktoś ma inne zdanie - już nie. Pozwól, że na tym zakończę z Tobą dyskusję. Pozdrawiam.
                                            • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 23:05
                                              Ja szanuje Twoje zdanie, szkoda tylko, że tak późno je poznałam. Każdy ma prawo do swojej opinii i chwała mu za to jeśli potrafi to sensownie jeszcze wyrazić.
                                              Nie czytałam też wszystkich opinii, ani nie czytam też wątków odnoszących się do niektórych osób na forum np. nonnel. A nie lubię, wręcz nie cierpię pomówień i tego jak z anonimowego konta na publicznym forum podaje się bezpodstawnie dane innych osób.
                                              Faktycznie niektóre wypowiedzi są wulgarne, ale ja rozumiem że kogoś może krew zalewać jak spotyka się z takim urzędniczym podejściem. Uważam , że nie potrzebna była ta dyskusja, ale ten ostatni komentarz, aż z przyjemnością się czytało bo coś wniósł. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
                                            • 0beta123 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 23:20
                                              Nie jesteś na forum codziennie - jesteś kilkanaście razy dziennie...wróć do życia. Nie samym internetem człowiek żyje.
                            • maxym45 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:08
                              Witajcie, pseudo indianin twierdzi, że maxym45 to Janusz P. Czuję się w obowiązku zdementować te bzdury. Jeżeli Janusz P czyta fora, to proszę przyjąć moje przeprosiny, że zostało naruszone jego dobro osobiste. Wszystkie wątki, jakie dotychczas rozpocząłem na forum są sensowne, konkretne i dotyczą spraw, które bolą nie tylko mnie, ale i większości mieszkańców naszego miasta. Świadczy o tym bardzo duża aktywność forumowiczów. Indianin pisze bzdury, jednak nie raczył zweryfikować informacji podanej przez urząd z rzeczywistością. W ubiegłym tygodniu, miały być ustawione znaki informujące kierowców o rozpoczynającej się rewitalizacji i zmianie organizacji ruchu. Znaki ustawiano dopiero dzisiaj w godzinach popołudniowych, a kierowcy jeździli jak opętani Kopernika - Mestwina- Batorego i zawracali koło Trojana, aby zrobić kolejne koło.Można było tego uniknąć, gdyby potraktować poważnie użytkowników dróg. Pragnę zwrócić uwagę, że gdyby nie fora, nie byłoby żadnego dialogu z ekipa rządzącą. Występując na forach nie chodzi o anonimowość i ubliżanie komukolwiek, ale o to aby rządzący zrozumieli, że to nie początek XX wieku, a wiek XI. Wiek internetu i ogromnej mobilności. Podkreślam, że każdemu należy się szacunek, a obecna postawa i działanie ekipy rządzącej w Świeciu świadczy o całkowitym braku szacunku do części mieszkańców. Pozdrawiam
                              • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:15
                                Hmm, no proszę ładnie i bez wyzwisk, czyli można, prawda? A co do kontaktu z ekipą rządzącą - idź do burmistrza, przyjmuje we wtorki, powiedz mu co o tym myślisz. Pogoda ma też swój profil na Facebooku za pomocą którego kontaktuje się z mieszkańcami. Dlaczego tam nie napiszesz, co leży Ci na sercu? Lepiej tutaj używać wulgaryzmów?
                                • tomahawk40 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 21:23
                                  A tak na marginesie maxym45, podobał mi się fragment twojego ostatniego wpisu:
                                  "Podkreślam, że każdemu należy się szacunek?"

A to fragmenty z twojego pierwszego wpisu adresowane do burmistrza Świecia:

"rusz w końcu twoją dupę z za biurka"

"A wystarczyło ruszyć łbem i zrobić na ulicy Batorego znak dla tych co się pomylili"

"Facet piszę do ciebie zakumaj czy wzdłuż rynku obok Trojana nie zrobić ograniczenia 30km/h przecież gdybyś leniu jeden ruszył dupę zza biurka?"

"rusz dupę jutro z urzędnikami ?"

Każdemu należy się szacunek tak? Według ciebie używanie takiego języka wobec drugiego człowieka to przejaw szacunku? Masz jakieś skrzywienie na punkcie dupy i ruszania nią?
                                • 0beta123 Re: Remont ulicy Klasztornej 08.07.15, 23:22
                                  Czytaj odpowiedzi powyżej jak koleżanka forumowiczka maria666 była u burmistrza i jaki był rezultat. Dopiero potem doradzaj innym takie spacerki do UM
                                  • jawanda Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 07:11
                                    Na forum jest się osobą anonimową,można więc napisać wszystko.
                                    Chciałabym tu powiedzieć,że ja osobiście załatwiałam niejedną sprawę m.in. u pana Burmistrza i nigdy nie zostałam potraktowana po chamsku.Wg mnie to jest osoba o wysokiej kulturze osobistej.
                                    Ludzie w większości są roszczeniowi,oczekują załatwienia sprawy na zasadzie "mnie się należy" nie przyjmując żadnych argumentów na nie,jak np.państwo od tego nieszczęsnego domu w Przechowie wyżej wymienionego.
                                    Można oczywiście mieć zastrzeżenia,można nie lubić kogoś,ale wylewanie wiadra pomyj to już delikatnie mówiąc brak jakiejkolwiek kultury osobistej.
                                    • maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 11:44
                                      Byłam kilka razy w burmistrza po tym jak jego pracownicy ostro namieszali w dokumentach mnie dotyczących. Szkoda,że nie nagrałam treści rozmowy.Po pierwszej wizycie na kolejne już nie szłam sama aby mieć świadków cudownego traktowania petenta. Teraz takie same złe traktowanie przeżywa moja przyjaciółka,która jeszcze do niedawna jak lwica broniła burmistrza. Nie boję się o tym mówić publicznie, mogę się nawet ujawnić bo to jest najprawdziwsza prawda.Zresztą na poparcie mam segregator dokumentów. Mieszkam tu od lat i nie mogę się pogodzić z całym tym zamieszaniem na starówce.Ten,kto tu nie mieszka a tylko czasami bywa ni odczuje tego co my mieszkańcy ul Klasztornej, Kopernika i Mestwina. Taka jest prawda.Nie piszę tylko w swoim imieniu ale w imieniu osób,które nie mają dostępu do netu i forum panie nonnel.
                          • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 08:08
                            0beta123 napisał(a):

> Skąd Ty się urwaleś tomahawk40 ????? Zakochaleś się w Januszu P, że go tak nami
                            > ętnie szukasz ?? Ty i nonnel sronnel nie wtrącajcie się w sprawy o których nie
                            > macie pojęcia. Nie musicie robić codziennie kilku zbędnych kilometrów tylko dla
                            > tego, że urzędasom wymarzyła się wizja objazdu naszego śródmieścia tak bezsenso
                            > wnym slalomem, że sami mieszkańcy naszego miasta się w tym gubią. Ty tomahawk40
                            > możesz robić za nauczyciela polskiego bo co chwile jakieś dyktanda no forum ro
                            > bisz a Ty nonnel sronnel idź poucz matematyki, bo widze że wyliczanki tu jakieś
                            > robisz. Mam dla Was specjalną grupę docelową - NASZYCH URZĘDASÓW. Skoro oboje
                            > jesteście tacy wszechwiedzący to idźcie i nauczajcie ciemnogród z UM i wypad z
                            > tego wątku !!!!!
                            -po pierwsze mieszkańcy się nie gubią-to co piszesz jest bzdurą
                            -po drugie matematyką wyliczyłem te "ogromne"straty w spalaniu paliwa..przypomnę-33 grosze!!po prostu masakra...
                            -po trzecie jesli już nie masz argumentów to wysyłasz mnie do urzedasów...
                            ...słabe to jest i nie podparte żadnym argumentem.
                            • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 08:18
                              Bardzo ciekawą rzecz zauważył "tomahawk"..
                              ..Otóż nikt stąd nie napisze i nie umieści swoich "żali" i frustracji na oficjalnym profilu burmistrza p.Pogody na facebooku..
                              A dlaczego?
                              A ja,podobnie jak wspomniany "tomahawk" wiem dlaczego...i nie jest to dla trzeźwo myślącego człowieka trudna odpowiedź.
                              Proste jak drut,prawada? ;-)
                              • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 14:42
                                Otóż dla trzeźwo myślącego człowieka nie jest trudno odróżnić od siebie profilu publicznego i prywatnego na facebooku. Profil burmistrza Tadeusza Pogody, jest profilem prywatnym a nie stroną osoby publicznej. To jest znacząca różnica, bo w tym przypadku odnosi się do życia prywatnego tej osoby. Dostęp do profilu mają tylko osoby które są w znajomych pana Burmistrza i tylko one mogą komentować. Z racji szacunku nie wypada mieszać się z buciorami w czyjejś prywatne sprawy .

To chyba proste jak drut.

A ciekawe jak ci wyszło 33 grosze? Nie da się jednoznacznie określić ile ta kwota wyniesie, a z pewnością już na pierwszy rzut oka jest to o wiele większy koszt. Kilkukrotne ustępowanie pierwszeństwa, podjazd pod ul. Świętopełka, warunki atmosferyczne, rodzaj paliwa. Twoje wyliczenia dotyczącą chyba samochodu na gaz, na drodze prostej z pierwszeństwem.
                                • maria_666 Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 15:29
                                  bo nonnel startuje z Klasztornej na wysokości Klasztorka a nie z Klasztornej na wysokości np Millennium
                                  • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 22:57
                                    maria_666 napisał(a):

> bo nonnel startuje z Klasztornej na wysokości Klasztorka a nie z Klasztornej na
                                    > wysokości np Millennium

Tak.Przykładowo obrałem tenże punkt.

• nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 22:55
                                  vitan-ella napisała:

> Otóż dla trzeźwo myślącego człowieka nie jest trudno odróżnić od siebie profilu
                                  > publicznego i prywatnego na facebooku. Profil burmistrza Tadeusza Pogody, jest
                                  > profilem prywatnym a nie stroną osoby publicznej. To jest znacząca różnica, bo
                                  > w tym przypadku odnosi się do życia prywatnego tej osoby. Dostęp do profilu ma
                                  > ją tylko osoby które są w znajomych pana Burmistrza i tylko one mogą komentować
                                  > . Z racji szacunku nie wypada mieszać się z buciorami w czyjejś prywatne spraw
                                  > y .
                                  -Oczywiście każda wymówka jest w tym momencie zbawienna.Profil jest niestety ale publiczny i wiele już osób w ten sposób "komunikowało"się.Wystarczy spojrzeć w historię.Nie ma w tym żadnej wydumanej filozofii-trzeba tylko chcieć.Jedyny problem to ..jak widzę jawność tego rodzaju korenspondencji...no ale trzeba być konsenkwentnym,prawda?
                                  Jak już się zdobyło na oszczerstwa i brak szacunku to proszę to robić jawnie.
                                  Co to za sztuka kryć sie na forum za nickiem?

> A ciekawe jak ci wyszło 33 grosze? Nie da się jednoznacznie określić ile ta kwo
                                  > ta wyniesie, a z pewnością już na pierwszy rzut oka jest to o wiele większy ko
                                  > szt. Kilkukrotne ustępowanie pierwszeństwa, podjazd pod ul. Świętopełka, warun
                                  > ki atmosferyczne, rodzaj paliwa. Twoje wyliczenia dotyczącą chyba samochodu na
                                  > gaz, na drodze prostej z pierwszeństwem.

-A masa jest tych "kalkulatorów spalania paliwa" i tym podobnych..Oczywiście jak wspomniałem jest to wynik uśredniony..zapewne wyjdzie jakieś 40 groszy...zależy od wielu czynników przecież.
                                  Nie,moje wyliczenia dotyczą samochodu na benzynę.Na ON będzie trochę taniej no a już najtaniej właśnie na gaz.
                                  • vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 23:44
                                    Profil Burmistrza jest PRYWATNY. Osoba spoza znajomych nie może napisać komentarza. Profile osób publicznych charakteryzują się tym, że w wynikach wyszukiwania pojawia się o tym adnotacja a ich profil można polubić. Profilu pana Burmistrza nie można nawet obserwować.
                                    • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 10:52
                                      vitan-ella napisała:

> Profil Burmistrza jest PRYWATNY. Osoba spoza znajomych nie może napisać komenta
                                      > rza. Profile osób publicznych charakteryzują się tym, że w wynikach wyszukiwani
                                      > a pojawia się o tym adnotacja a ich profil można polubić. Profilu pana Burmist
                                      > rza nie można nawet obserwować.

Bzdurki małe piszesz...profil można obserwować i można "dodać komentarz"(proszę wcześniej zmienić swoje ustawienia)
                                      ...co i tak nie zmienia faktu o którym pisałem wcześniej....zawiść już taka jest..

• vitan-ella Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 11:46
                                        Bzdurki to właśnie Ty piszesz. Osoby które NIE SĄ dodane do znajomych Pana Burmistrza nie mogą dodawać komentarzy. Nie ma możliwości, żebym to ja zmieniła ustawienia. Ustawienia musi zmienić Pan Burmistrz jeśli chce, żeby wszyscy ( a nie tylko znajomi) mogli komentować jego wpisy.
                                        Może dawno temu byłeś na facebooku i faktycznie kiedyś, jeszcze długo przed wyborami i przed reorganizacją ruchu wszyscy mogli komentować i obserwować profil Pana Burmistrza. Jakiś miesiąc przed wyborami została ta możliwość cofnięta.
          • dolna-pa Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 06:37
            Oczywiście, że te 30m Mestwina powinno być dwukierunkowe. Tam parkuje raptem kilka samochodów, więc można by wprowadzić zakaz zatrzymywania się i postoju.
    • piotr2_pl Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 14:48
      maxym45 napisał:
      > Rozpoczął się remont ulicy Klasztornej. I choćby człowiek nie chciał to nie moż
      > na obok tematu przejść obojętnie. burmistrzu czy ty ogarniasz jeszcze pracę urz
      > ędu czy ty masz nas mieszkańców śródmieścia za idiotów rusz w końcu twoją dupę
      > z za biurka i wyjdż zobacz coście narobili. Kierowcy jeżdżą wkoło Kopernika Mes
      > twina Rynek Koprenika . A wystarczyło ruszyć łbem i zrobić na ulicy Batorego z
      > nak dla tych co się pomylili i nakazać skręt w lewo w ulicę średnią .Facet pisz
      > ę do ciebie zakumaj czy wzdłuż rynku obok Trojana nie zrobić ograniczenia 30km/
      > h przecież gdybyś leniu jeden ruszył dupę zza biurka to byś zobaczył ,że tam na
      > drodze jes ogrudek. I co obrazisz się pójdziesz do sądu idż jak z tymi z prze
      > chowa Facet miej honor i przeproś nas kierowców nas mieszkańców a jak nie masz
      > honoru to spadaj i nie rób wstydu miastu memu. Czy ty wiesz ,że ludzie kierowcy
      > jeżdżąc w kółko pukali się w czoło a wiesz facet ,że u nas w mieście to gest
      > wymowny. Powtarzam ogarnij się do tego nie potrzeba rasy biznesmenów rusz supę
      > jutro z urzędnikami którzy cię zawiedli na miasto i do roboty.Łaski nie robis
      z

Uważam, że kolega ma rację przedstawiając bez owijania w bawełnę to co Burmistrz wyprawia na starym mieście. Wydaje się, że skoro "wersal" nie dociera, to użycie "chłopskiego" języka jest zasadne :)

"Strażnikom czystości języka" chciałbym zwrócić uwagę, że nie wszyscy są literatami i zresztą nie ma takiej potrzeby, za to istnieje coś takiego jak dysleksja, czy brak polskich znaków diakrytycznych w niektórych klawiaturach :) Nikt kulturalny raczej nie robi z tego problemu :) Mnie to nie przeszkadza.

Osiem litrów na setkę paliwa pod ostrą górę na Świętopełka? Przy przyśpieszaniu przy wyjściu z zakrętu? Na zimnym silniku? Bzdura kompletna i tylko dyletant, który nie zna Świecia i nie prowadzi samochodu może coś takiego wypisywać. Dobrze jak zmieści się w dwudziestu, ale zwykle jest sporo więcej. Wystarczy włączyć w komputerze pokładowym wskazanie chwilowego zużycia paliwa, żeby samemu zobaczyć :)
      • escw Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 15:58
        Brawo, brawo "piotrze2"-BARDZO DOBRZE UJĘTE.. ciesze się, że w końcu dotarłeś tu do nas na forum.. wreszcie zacznie się konkretna i merytoryczna dyskusja... pozdrawiam
        • escw Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 16:02
          Ja myślę, że nonnel startuje z ul.Sądowej... i to by się zgadzało ...
          • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 23:03
            escw napisał(a):

> Ja myślę, że nonnel startuje z ul.Sądowej... i to by się zgadzało ...

Dokładnie.Tam gdzie Klasztorna łączy się z Sądową.Dokładnie z tego miejsca odliczałem odległości.
      • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 09.07.15, 23:01
        piotr napisał:

Osiem litrów na setkę paliwa pod ostrą górę na Świętopełka? Przy przyśpieszaniu
        > przy wyjściu z zakrętu? Na zimnym silniku? Bzdura kompletna i tylko dyletant,
        > który nie zna Świecia i nie prowadzi samochodu może coś takiego wypisywać. Dobr
        > ze jak zmieści się w dwudziestu, ale zwykle jest sporo więcej. Wystarczy włączy
        > ć w komputerze pokładowym wskazanie chwilowego zużycia paliwa, żeby samemu zoba
        > czyć :)

-Czytaj ze zrozumieniem.Przy spalaniu 8l/100km!!I to przykładowym.
        Kąt nachylenia(mniej więcej)w procentach i długość wzniesienia też zostały uwzględnione.

• piotr2_pl Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 08:24
          Pamiętam skąd "startowałeś". Trzeba zwrócić uwagę, że od skrzyżowania Sądowa/Klasztorna do Wojska Polskiego przez Świętopełka cały czas jest pod górę. Dodatkowo z powodu zaparkowanych na Świętopełka aut trzeba jeździć slalomem, często zatrzymując się aby przepuścić jadące z naprzeciwka. Z pewnością podnosi to "fabryczne" zużycie paliwa i to bardzo podnosi. Jednakże nie jest to istotą problemu. Istotą jest, moim zdaniem to, że Świętopełka nie nadaje się do codziennego objazdu miasta, bo najzwyklej jest za stroma i dodatkowo trudno z niej włączyć się w strumień pojazdów na Wojska Polskiego.

Przyznaję, że mnie również zaskoczyło zamknięcie bramy do Urzędu Miejskiego od Mestwina, zwłaszcza teraz jak zaczęto remont Klasztornej. Moim zdaniem krytyczne uwagi z tego powodu pod adresem Burmistrza są jak najbardziej zasadne :)
          • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 10:58
            piotr2_pl napisał:

> Pamiętam skąd "startowałeś". Trzeba zwrócić uwagę, że od skrzyżowania Sądowa/Kl
            > asztorna do Wojska Polskiego przez Świętopełka cały czas jest pod górę.
            -wiem o tym-uwzględniłem długość i mniej więcej procent nachylenia
            Dodatko
            > wo z powodu zaparkowanych na Świętopełka aut trzeba jeździć slalomem, często za
            > trzymując się aby przepuścić jadące z naprzeciwka. Z pewnością podnosi to "fabr
            > yczne" zużycie paliwa i to bardzo podnosi.
            -góra 8 groszy na 20 sekund....tak około

Jednakże nie jest to istotą problemu
            > . Istotą jest, moim zdaniem to, że Świętopełka nie nadaje się do codziennego ob
            > jazdu miasta, bo najzwyklej jest za stroma i dodatkowo trudno z niej włączyć si
            > ę w strumień pojazdów na Wojska Polskiego.
            -a i tak gro pojazdów jeździ tamtędy....
            >
            > Przyznaję, że mnie również zaskoczyło zamknięcie bramy do Urzędu Miejskiego od
            > Mestwina, zwłaszcza teraz jak zaczęto remont Klasztornej. Moim zdaniem krytyczn
            > e uwagi z tego powodu pod adresem Burmistrza są jak najbardziej zasadne :)
            -są dwie strony medalu.....moja racja i mojsza racja.....ja osobiście też zamknąłbym tą bramę-z jednego prostego powodu
            • escw Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 13:22
              NAPISZ NAM "NONNEL" Z JAKIEGO POWODU TY BYŚ TAKŻE ZAMKNĄŁ BRAMĘ PODCZAS REMONTU ? BARDZO NAS TO CIEKAWI....
              • nonnel Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 14:10
                Ależ proszę bardzo.
                Gdybym miał takową możliwość i siłę sprawczą też zadecydowałbym o zamknięciu tej bramy.
                Dwa względy.Otóż po pierwsze nie za bardzo bym chciał i marzył aby tamtędy na skróty jeździło dziennie kilka setek samochodów i to różnorakiego ciężaru...gdyż dopiero co skończył się tam całkiem poważny remont parkingu,jego utwardzenia,dojazdu etc.
                Przejazd codziennej kawalkady samochodów przez to miejsce raczej nie wpłynęło by dobrze na jego powierzchnię.Po za tym jest to parking a nie droga dopuszczona do ruchu drogowego.
                Podejrzewam również że istnieje też coś takiego jak okres reklamacyjny odnośnie wykonawcy....a po zniszczeniach wskutek nieodpowiedniego używania parkingu( używania jako ulicy,drogi) raczej reklamacja nie miała by i sensu i miejsca.
                Druga sprawa to.....hm mogę się mylić ale wydaję mi się że wjazd wraz z wspomnianą bramą służy jako tzw.droga ewakuacujna..dla służb w razie pożaru,itp.itp
                ..Choć pewności nie mam,ale przyznacie że jest to całkowicie możliwe.
                To te dwa względy,którymi ja bym się kierował.
                Można oczywiście się z nimi nie zgadzać...
                ...no ale coś jednak jest na rzeczy skoro bramę zamknięto.
                • piotr2_pl Re: Remont ulicy Klasztornej 10.07.15, 15:36
                  Dlaczego nie przywrócono ruchu dwukierunkowego na Mestwina przynajmniej na odcinku Klasztorna - Wojska Polskiego? Przecież tam parkuje najwyżej kilkanaście samochodów, a wyjazd z miasta utrudnili wszystkim.
    • fotel05 Re: Remont ulicy Klasztornej 15.07.15, 11:38
      A co nasz burmistrz ma do objazdów podczas remontu jakiejkolwiek ulicy/drogi ? :) A i czas zacząć patrzeć na znaki podczas jazdy . Stoi znak ZALECANY OBJAZD :) także nie ma co się burzyć
      • piotr2_pl Re: Remont ulicy Klasztornej 26.07.15, 12:41
        fotel05 napisał(a):
        > A co nasz burmistrz ma do objazdów podczas remontu jakiejkolwiek ulicy/drogi ?
        > :) A i czas zacząć patrzeć na znaki podczas jazdy . Stoi znak ZALECANY OBJAZD :
        > ) także nie ma co się burzyć

Mnie się zdaje, że za to co dzieje się w mieście odpowiada Burmistrz, za to jemu, my mieszkańcy, płacimy dużą kasę i nie słyszałem, żeby Burmistrza ktoś zwolnił z tej odpowiedzialności. To ma Burmistrz do, moim zdaniem, beznadziejnej organizacji ruchu na starówce.
        Zwróć też uwagę kolego, że znaki "stawiają" urzędnicy, a nie jakaś tam siła nadprzyrodzona i bardzo często są to beznadziejnie bezmyślne decyzje :) Nie wspominając już o utrudnieniach typu zamknięta od Mestwina brama Urzędu, której zamknięcia właściwie nie można racjonalnie uzasadnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka