Dodaj do ulubionych

Modlitwa o dotacje na spłacenie długów parafii

19.10.11, 13:39
Banda pasożytów społecznych. Tylko żebrać potrafią.
Obserwuj wątek
    • mh_1983 Modlitwa o dotacje na spłacenie długów parafii 19.10.11, 13:39
      chciałem napisać co myślę o autorze tego wybitnego artykułu, którego nawet sam nie napisał a skopiował (to w sumie nie wiem czy to nawet artykuł) ale skoro on się nie wysilił to i ja się nie będę nim zajmował.
    • wszczebrzeszyn Nie chcesz, nie dawaj 19.10.11, 13:53
      Urzędnicy + politycy to dopiero pasożyty. Księża działają na zasadzie "co łaska".
      • bukaj66 Re: Nie chcesz, nie dawaj 19.10.11, 14:05
        No nie do końca "co łaska" skoro mowa o dotacji. Podejrzewam, że niedługo urząd marszałkowski ogłosi konkurs, na remont dachów w kształcie kopuły, w budynkach o przeznaczeniu sakralnym, zlokalizowanych w mieście na prawach powiatu o liczbie mieszkańców od 175 do 210 tysięcy mieszkańców, przy skrzyżowaniu drogi dwupasmowej z jednopasmową w dzielnicy mieszkalnej, której nazwa rozpoczyna się na literę M .... i modlitwy zostaną wysłuchane. Tak to niestety w tej bananowej republice działa.
        • szlachcic Re: Nie chcesz, nie dawaj 19.10.11, 19:12
          czy aby dotacja nie bedzie od towarzysza gospodarza?
      • dodo20 Re: Nie chcesz, nie dawaj 20.10.11, 08:56
        Chyba sobie z nas kpisz w żywe oczy kolego. Co łaska to mówi kloszard na ulicy siedzący i wyciągający rękę bo jest głodny. Oni mają cenniki na wszystko i tego nikt mi nie wmówi ze jest inaczej. Z własnego doświadczenia wiem, ze pogrzeb kosztuje tyle, ślub kosztuje tyle, chrzciny tyle i co mi będzie pierdzielił o "co łaska " !! A tak w ogóle mam do wyremontowania kuchnię i łazienkę, czy mogę prosić o dotację ? Czy w związku z tym mam dać na mszę aby ludzie na mój remont wpłacali czy jak to ma wyglądać ? Śmieszne ? Ale prawdziwe, ja też mam potrzeby i chciałbym też dostać dotację, a mój zięć się buduje i potrzebuje dotację na kupno balustrady do schodów i dokończenie salonu. Uważam ze najpierw się gromadzi pieniądze, potem robi się remont, chyba że źle przeczytałem ze chcą aby dopiero zrobić, już nawet nie chce mi się wracać do tego artykułu. Wszędzie tylko wymuszają na tych biednych ludziach, no ale babcie dadzą, a może by tak się zgłosili do biznesmena z Radia Maryja, on na pewno da.
    • ubuntu-one Modlitwa o dotacje na spłacenie długów parafii 19.10.11, 14:32
      co jak co ale tego po redaktorach wyborczej się nie spodziewałem. Czy oby to jest legalne? Jeden juz taki zakonnik został skazany prawomocnym wyrokiem za nawoływanie do zbiórki w mediach. Spółka Agora powinna się przyjrzeć czy na pewno wie co robią jej redaktorzy.
    • tygrys102 Modlitwa o dotacje na spłacenie długów parafii 19.10.11, 15:59
      Jak to dobrze, że PiS nie wygrało wyborów...dziś czarni zagarnęli by miliardy...biedna babcia nie wykupi lekarstw, nie kupi masełka, ale czrnemu bandycie na tacę da...brzydzę się takimi, politycznymi czrnuchami w sutannach !
    • stud007 "wybitny" tekst... Żałosny... 19.10.11, 20:24
      Widzę, że GW poszła na całość w obrzucaniu błotem... Bravo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka