widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 16.11.11, 20:02 nic ciekawego, poza tym że niedługo ludzie po godzinach za darmo będą zostawać, żeby kierownikowi nabijać punkty Odpowiedz Link Zgłoś
widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 26.11.11, 10:33 wszystkie soboty do końca pracujące!!! oczywiście "dla chętnych", ale spróbuj tylko nie przyjść to konsekwencje murowane! taka jest teraz polityka w zakładzie!!! nowy kierownik i nowe rządy! umarł król, niech żyje tyran! terrorysta na maxa! zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 10:51 kurcze a chciałam tam uderzyć do pracy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.11.11, 11:01 czyżby mowa o adamie Odpowiedz Link Zgłoś
widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 26.11.11, 11:47 piłat przy nim to pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.11, 12:38 Idzta do Rudego tam jest dopiero cyrkus hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 17:47 Wszędzie dobrze,gdzie nas nie ma.Nie chcecie nie pracujcie,nikomu krzywdy nie robicie... Odpowiedz Link Zgłoś
widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 27.11.11, 13:32 to oni krzywdzą nas i nasze rodziny, bo zamiast spędzać weekend z żoną i dziećmi, chodzimy do pracy w soboty a nawet w niedziele, napełniamy ich portfele grubą kasą a sami dostajemy niewiele! a oni w piątek o godzinie 14 zwijają się do domku, siedzą w wygodnych fotelach i liczą ile kasiory ludzie dla nich zarobią! ostatnio nawet wywiesili informacje że nie ma urlopów na żądanie! a jak kumpel poszedł do kierownika po dzień wolnego to ten mu powiedział że mu matka zmarła i że nie był na pogrzebie i że niedostanie wolnego!!! według ciebie to jest normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.11, 17:55 A co ich obchodza nasze rodziny wazne ze oni maja pelna d....e i ich rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 27.11.11, 20:46 czas na zniany brygadzistów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@2@@ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:37 widzę że ktoś ma chrapkę na miejsce brygadzisty hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzimi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ims-furniture.com 09.01.12, 09:09 a trzeba było się uczyć, każdy jest kowalem swojego losu, może Wy byście teraz zajmowali ich mijsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bol Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 83.238.5.* 27.11.11, 21:33 do widzewiak co ty piszesz ? u mtki na pogrzebie nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 28.11.11, 16:55 ci co nie byli w sobote na nadgodzinach wylądowali dzisiaj u kierownika adama na dywaniku, ciekawe co jeszcze wymyśli żeby ludzi zastraszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@2@@ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:39 jak to co straszy naganami za niechodzenie na nadgodziny mam nadzieje ze to się skończy w sądzie pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:48 Pracownik w zasadzie nie może odmówić pracodawcy wykonywania pracy w godzinach nadliczbowych. Jest to jego obowiązek jaki wynika z podporządkowania pracownika w stosunku do pracodawcy. Za pracę po godzinach nadliczbowych pracownik dodatkowo otrzymuje wynagrodzenie w wysokości 50 lub 100 procent swojego wynagrodzenia. Jeżeli pracownik złoży pisemny wniosek to wtedy pracodawca może mu udzielić czasu wolnego od pracy w takim samym wymiarze. W takim wypadku nie będzie mu przysługiwał dodatek..... wiecej znajdziecie tu : www.biznes-firma.pl/Dopuszczalna_ilosc_godzin_nadliczbowych_w_roku__czyli_pracownik_po_godzinach,17764.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 18:50 zapomnialem ... jesli sa spelnione warunki o ktorych mowa wyzej to : Nieuzasadniona odmowa naraża pracownika na karę porządkową (nagana lub upomnienie), a w niektórych przypadkach nawet i na zwolnienie z pracy. Otrzymanie kary porządkowej skutkuje wpisaniem jej do akt osobowych pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kodeks Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 28.11.11, 19:28 brawo dla neo!!!niektorym helveciarzom w glowach sie przewraca.pracy niema zle.praca jest tez zle. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 28.11.11, 20:37 w głowach to poprzewracało się chłopakom z byłego etapu, którzy zostawają po godzinach w pracy i harują za darmo, bryluje t.zw. Lider, który pracuje po 10 czy nawet 11 godzin dziennie! oczywiście soboty też żadnej nie odpuści! Żal mi was chłopaki, zdrowie trzeba oszczędzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to pojechales ! Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 20:44 10 czy 11 godzin ?? tez mi co ??? 10 godzin/ dobe to praktycznie cala europa pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 28.11.11, 21:17 chyba ty się nazywasz "cała europa", niewiem skąd ty te informacje wziąłeś! dla twojej informacji polska to najbardziej pracowity kraj w europie, to u nas się najdłużej pracuje! inne kraje weekend zaczynają już w piątek o godz.14 a nawet 12 a my polacy pracujemy nawet w niedziele! doinformuj się mule zanim coś napiszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 29.11.11, 00:13 pracowałem w etapie 6 lat moim kierownikiem był adam i powiem wam że tam kto chciał zarobić to robił po 10 lub 12 godz byłem jednym z takich naiwniaków którzy myśleli że jak zarobie 3 tyś to jestem gość poprostu głupi byłem bo w przeliczeniu na godziny to jaką stawkę godzinową miałem ile widziałem rodzine . teraz pracuje 8 godz żadnej soboty spokojnie i nikt mi nie stoi nad głową i nie mowi że mało lub że trzeba by było przyjść do pacy w sobote i że to mi się będzie opłacało oczywiście ale nikt nie mówi o kasie jaką dostają kierownicy i brygadziści za wyrobienie planu miesięcznego lub rocznego im to sie dopiero opłaca jak jeden z drugim przyjdzie na nadgodziny a co do kierownika to widze ze nic sie nie zmienił kto orze to jest jego oczkiem w głowie a mam pytanko chodzi jeszcze po hali i zagaduje co słychać chłopaki albo ja was skrzywdzić nie dam albo ja też byłem tapicerem fajne te opowieści były no nic czas podsumować akord mam w dupie i kasa to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 29.11.11, 19:21 jest dokładnie tak jak piszesz a chłopaki z byłego etapu są nawet źli gdy sobota jest wolna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc caine Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 29.11.11, 20:34 do widzewiak1983, tak nie dostać urlopu na pogrzeb matki to nienormalne (tak było pod kierownikiem pińciem), ale mieć żal, że się nie dostaje urlopu bo się np. telewizor spier...ł i co ja będę robił po pracy to dopiero jest śmieszne (też słyszałem od kolegi co poszedł po urlop). Odpowiedz Link Zgłoś
widzewiak1983 Re: Może coś o HF-IMS sofa 30.11.11, 15:44 no tak, też to słyszałem, dobre, a tak naprawde to prawda jest taka że pupile kierowników dostaną zawsze urlop i to bez konkretnej potrzeby a jak ktoś z nas naprawde potrzebuje wolne żeby coś pozałatwiać albo np. jechać z dzieckiem do lekarza to sprawiają nam problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwaniarz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 16:04 u karwana chłopaki jest tak samo,nadgodziny przymusowe inaczej na dywanik do kierownika,wszędzie ten sam syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 83.238.5.* 30.11.11, 19:26 czy pracownicy wiedza do czego służy PIP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 19:57 ale nie podniecajcie sie .przeciez w te soboty odrabiamy okres swiateczny i juz od 23.12 do konca roku bedzie wolne to sobie co niektorzy wypoczna jak sa tak przemeczeni pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwaniarz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 08:14 wy to chociaż dostaniecie jakieś talony czy tam kasę na święta,nie wiem,a u nas pustka.Pan prezes biedny jest......;\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 01.12.11, 11:42 no to musicie wiedzieć, że od każdego z Was jest odkładana co miesiąc składka na Fundusz świadczeń socjalnych a wasz "Pan", prezes po prostu źle "zarządza", tymi pieniążkami i za to grozi wysoka kara-wystarczy zgłosić odpowiedniej instytucji zwanej Państwowa Inspekcja Pracy, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do smyka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.11, 13:40 Tam jest tak tylko w teori jak ma odkladac jak ledwie zipie ale talony beda w teori jak wszystko zreszta u tego pana a taki wielki i amerukanski mial byc hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwaniarz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 14:32 ledwo zipie mówicie...a my jak takie osły rypiemy po 12 godzin,zamówień tysiące,już sam nie wiem o co w tym bagnie chodzi.zaraz napisze meila do inspekcji pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 01.12.11, 22:10 hf vel ims sofa talony- 700 i 1000 zł, w zależności od zarobków ( ponizej 600 zł na członka rodziny - 1000 zł , powyzej - 700) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwaniarz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 09:01 Jeżeli to prawda to tylko pozazdrościć,my zap...my tak samo jak wy i lipa,nie ma nic,pustka Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 02.12.11, 19:34 no tak, talony u nas są, ale na wszystkim oszczędzają,na wszystko są limity, brak zszywek, stópek itp., kiedyś nawet liczyli zużycie zszywek na poszczególne komplety, parodia!!! tapicer biega po całej hali i czegoś szuka u innych tapicerów! u karwana też tak jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 02.12.11, 20:31 nie gadaj , kiedyś zszywki walały się wszędzie a stópki i blaszki i inne czasami przydają się w domku- nieprawdaż? Nie wspomnę o śrubach , wkrętach itp. No jakbyś miał prywatny swój prywatny doszedł byś do wniosku , że coś nie jest tak skoro kupuje 1000 śrub na 30 kpl ( z górka 200 na straty) , a tu okazuje się , że starcza tylko na 5 ??? byś się nie zdziwił?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.abaks.pl 02.12.11, 21:08 tapicer biega po sali szukajac zszywek a klocek wszawy turek sprawdza ile zszywek i jak wypaskudzil na podbitke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IMSowicz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 03.12.11, 13:38 Kazdy jest tam falszywy zamiast trzymac sie razem jako grupa Henio najwiekszy ormowiec zapisuje na kartce kto poszedl o 22 do domu i nie zostal do 23 niby nadgodziny a przez pierwsze kilka godzin wgl roboty nie ma a potem kaza zostac... ogolnie jeden wieli syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 03.12.11, 14:36 no to zróbcie porządek z tymi wszystkimi gnojami, co nie ma sposobu? sprawdzają was , sprawdźcie ich, "hak' , to najlepszy argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 03.12.11, 17:55 moim zdaniem teraz mowa do helweciarzy jesteście dupy w korach bo tak sie dajecie dymać tym z etapu pierwsza sprawa nie oszukujmy sie troch więcej od was zarabiają i śmieją sie z was że tylko narzekać potraficie i może robią nadgodziny ale to są barany nie ludzie wtedy dniówka wychodzi im 250 zł na reke ale jakie normy mają na swoje meble nic wam nie m,ówią bo po co ale każdy z etapu śmieje się z helweciarzy z c hełmna i bydgoszcZy a wy dostaniecie koło 3 tyś i radocha jak z etapu dostaję ponad 4 bez wysiłku no i trzeba wspomnieć o przywilejach związanych z tym że adam czyli kierownik też jast z etapu a on swoich ludzi skrzywdzić nie da tak samo jak brygadziści pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 03.12.11, 20:06 REVOLUTION!!! Róbta tak dalej, osły. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 04.12.11, 17:12 ja proponuje żeby brygadzistów i kontrolnych( z wyjątkiem marka który jest wporzo) dać na 3 miechy na stół, wtedy zobaczyliby jak fajnie sie robi na stole a tak to tylko łażą, ziewają i się cwaniakują, kto ich zresztą zrobił kontrolnymi, przecież oni do niczego się nienadawają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 18.12.11, 18:25 Zgadzam się, tam awansują największe głupki co nic nie potrafią.Robią wtedy kolejnego brygadzistę ,kontrolnego lub kierownika do spraw niepotrzebnych.tu powinna byc redukcja,szkoda na tych darmozjadów pieniędzy.A oni potem chodzą i polą głupa że awans mają za inteligencję.Brygadzista po zawodówce-żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@2@@ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 17:13 ale z ciebie DEBIL jak by nie zapisywał kto zostaje do 23 to potem mieli byście brąchy że nie macie zapłacone za nadgodziny przecież na każdym dziale zapisują kto pracuje dłużej matko z skąd tacy debile się biorą nie masz o czym pisać to takie bzdury wypisujesz no kompletny idjota Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter_5 Re: Może coś o HF-IMS sofa 04.12.11, 20:43 Macie rację że Marek to spoko człowiek,ale kontrolny nie może być dobry dla pracowników,dobry pomysł żeby kontrolnych wziąć na stół włącznie z kierownikiem kontroli jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ims Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.146.72.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 21:01 z tego kierownika kontroli to dopiero nierób i wielki znawca a jak by poszedł na stół to pierwszego dnia by się zabił Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter_5 Re: Może coś o HF-IMS sofa 04.12.11, 21:11 Kiedyś jak był pan S to mniał poparcie,bo dobrze.......a teraz już nie i sam się boi o pracę,bo się na niczym nie zna,tylko dużo gadać i cwaniakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.12.11, 22:23 i tak ludzie z etapu sie z was śmieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do @@@2@@ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 05.12.11, 17:53 zapisywal kto poszedl idoto zeby zaraz podpier*** a Ty naucz sie pisac baranie... i jak nie wiesz o co chodzi to sie nie wpier*** leszczu:) pozdro matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 05.12.11, 17:58 i tak etapowcy z was sie smieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 06.12.11, 11:59 to i tak jebnie bo musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 16:52 ty grt nie podjudzaj !!! dazysz do tego zeby cale to towarzystwo sklocic. tak sie nie robi .a jesli chodzi o kontrolnych z kierowniczkiem na czele to usmialem sie niesamowicie bo nie wyobrazam sobie takiego klocka co ma raczki jak niemowlak naciagajacego pokrowiec !! przeciez odciskow by dostal i co wtedy? chorobowe.a ogolnie to jest ok pozdrawiam wszystkich naszych i tych z etapu tapicerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 06.12.11, 21:37 co wy chcecie od Klocka , ku... tyle lat i jest wporzo, ma tam swoje za uszkami ale to tylko kilka ludzkich ułomnosci, nie chciejcie innych, a może podpie...cz maciek - łeb ma wyżej niż kierownik , dupek z adriany, he... Ech gdzie ta Stara Gwardia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 06.12.11, 22:34 no aa co powiecie na wysokość talonów etap 800 a hf około 600 i do tego etap paczki dla dzieci i gdzie tu sprawiedliwość i nikogo nie podburzam to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 07.12.11, 09:59 słabo się orientujesz, bo helveciarze dostali większe talony od 700 do 1000 w zależności od dochodów, a etap mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 07.12.11, 14:07 no racja nie róbcie z tego rabanu od przyszłego roku będzie tak" samo', wszędzie, tzn Słupsk dupa, Chełmno lepi( he), etap dużo bo "Wałęs(z)a ", dla swoich wywalczy , reszta to kmioty i wieśniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 13:57 Narzekać,narzekać,narzekać jakkolwiek by niebyło!!!to jest to co wychodzi nam najlepiej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 08.12.11, 20:52 Dokładnie . Cieszmy się z tego że mamy pracę o którą niestety ciężko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 21:17 ZUZA ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupon Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 09.12.11, 10:12 tak dajcie sobie nabić kołki w dupki i liżcie j....a, szefom którzy się z was śmieją , a jutro zabiorą wam premie, pojutrze socjal a na koniec kopna was w zadki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 10.12.11, 12:51 widze ze z helweciarzami jadą jak z gównem po polu ciołki z was że nie potraficie tego załatwić że ci z etapu zarabiają wiecej od was i mają wieksze talony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 14:49 Ludzie niech taki IMS zbankrutuje to ciekawe kuźwa co powiecie, wypierdzielajcie do innej roboty,nikt Was nie trzyma,trzeba było sie uczyć GAMONIE, to byście siedzieli i w stołki pierdzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupon do h Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 10.12.11, 19:08 wreszcie jeden mądry, a niech ten jebany IMS padnie, przydupasy wreszcie otworzą oczy jak PIŁACXIK I INNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO zocha Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 10.12.11, 19:13 no dupka się boi bo stanowisko dali cieciu, pierdziel się buraku i popraw twarz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 18.12.11, 18:46 Tylko nie GAMONIE.Gamoń to może ty jeś.Ja się uczyłam i co mam przełożonego po zawodówce-żenada.Tu się liczy wazeliniarstwo i znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 18.12.11, 18:36 Ty taka mądra nie bądź.Gdybyś tak cięzko pracowała jak my to tak samo byś pisała.Chyba się jeszcze cięzko nie napracowałaś że tak cwaniakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 18:37 o jakich talonach ty mowisz? nie siej propagandy . talony juz byly i koniec kropka .moze ty masz jakies chore ambicje ale jezeli mieliby cos dac to tylko dla najbiedniejszych sory dla najbardziej potrzebujacych tz wiecej niz 2 dzieci pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.abaks.pl 11.12.11, 19:02 klocek=śmiech ma sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 11.12.11, 19:52 ponoć maja być zwolnienia, nowy rok będzie katastrofa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 14.12.11, 07:37 już nam wyrównali , za dużo będziemy skakać to polecim jak z procy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 13.12.11, 10:31 Kto ma PLECY ten ma Raj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 14:43 nie panikujmy !!! jezeli jestes dobry w tym co robisz to cie nie zwolnia.a leserow i obibokow czemu nie! jak dlugo mozna sie slizgac? trzeba zrobic z tym porzadek. a tak wogole jezeli wracaja starzy tapicerzy typu "ciunek" "brian" to mozemy spac spokojnie. przeciez nie ma "papaja" to kto za nich bedzie pokrowce naciagal? lysy? chyba nie.szkoda ze "galka"nie wraca to by z baranem nie raz pojechal!!! haha pozdrawiam wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 13.12.11, 16:45 ale nikt sie nie boi ze moze stracic prace ty;lko chodzi o wyrównanie etapu z hf w kasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 16.12.11, 00:45 a robicie 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 18:39 22.12 pracujemy ostatni dzien w tym roku (teoretycznie) bo znajac zycie to po swietach na pewno cos nasze kirownictwo wymysli . 5 dni wolnego !!!toz to mozna w glowe dostac . mysle ze jakies zaleglosci bedziemy robic albo cos w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 18.12.11, 19:21 jeszcze 4 dni a potem 10 dni wolnego!!! i jeszcze raz talony mają dawać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.11, 09:55 na szwalni były zapisy na nadgodziny na 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.play-internet.pl 19.12.11, 13:42 niedajcie sie wyciulać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 20.12.11, 14:33 Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Pracowników. Poza tym pamiętajcie , że życie to "koło fortuny", jutro zawsze wygra ktoś inny wiec szanujcie się wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 20.12.11, 23:39 ha ha a ja dostałem 4.600 wypłaty dodam ze etap rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: do poprzednika IP: 89.231.149.* 21.12.11, 11:16 Ale jesteś głupi. Posiadam rozległa wiedzę ale, na takiego osła brak nawet określenia. Wesołych Świat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.205.9.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.11, 14:16 4.600 ale pracowałeś po 10-12 godzin dobrze wiem kim jesteś zarób tyle w 8h jak jesteś taki dobry połowa z was to zwykłe lebiody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa i omega Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 18:40 no jak sie robi 260% normy to moze ma to 4600, ale powiedzmy niezorientowanym ten chlopak przychodzi na 9.00 rano a wychodzi o 22.00 nie zazdroszcze takiej pensji. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brew Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 26.12.11, 19:14 czyli debil! debil i do tego jeszcze głupszy od normalnych debilów. No cóz , tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.abaks.pl 26.12.11, 19:43 dokladnie kolega wyczerpal temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.12.11, 23:35 a ja znam gościa o przezwisku kapusta który robił w etapie a teraz robi w hf i co miesiądz dostaje koło 5 tyś a w listopadzie dostał 6 tyś fakt jest taki ze robił pare nadgodzin ale kase ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.12.11, 23:54 pare nadodzin ha ha ha paredziesiąt czyli i tak debil:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 212.122.223.* 28.12.11, 17:32 posluchaj tepaku sam pewnie chcialbys zarobic takie pieniadze ale nie jak sie woli leserowac i dyskutowac to rob za marne pieniadz i marudz jak wieksza czesc naszego spoleczenstwa najlepiej polozyc sie i niech pieniadze leca z nieba .... I tak jeszcze na koniec bujaj dalej w oblokach:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 28.12.11, 21:02 obrażasz mnie czy większość społeczeństwa? Większość ma racje debilu- to demokracja młocie, ix do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 29.12.11, 13:12 ty ktos tam tu nikt nikomu nic nie zazdrosci tylko żal mi włazidupków którzy robią po 12 godz i dostają 5 tys wypłaty jak by robili 8 godz by dostali 1800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 13:28 przepraszam a w demokracji pracowac nie trzeba?? to chyba kolega bedzie musial isc do szkoly bo mu sie cos pomieszalo w glowie .!? doceniam tego chlopaka za determinacje i tylko jestem ciekawy jak dlugo tak pociagnie?dla mnie najwazniejsze jest to zeby tanio sie nie sprzedac tz. jak mam ochote zostac dluzej lub przyjsc w dzien wolny od pracy to musze wynegocjowac jak najlepsze warunki (podobalo mi sie stanowisko tapicerow ostatnio 200 na reke + setki ) trzeba sie cenic to cie beda szanowac !!!! pamietajcie o tym . tym razem kierownictwo odpuscilo ale nastepnym razem podejrzewam ze sie dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 29.12.11, 23:38 aron nie bede cie obrazać ale baran jesteś widze nigdy nie pracowałeś w jakimś dużym zakładzie myslisz że masz jakieś szanse wynegocjować jakieś stawki gdyby kierownictwo nie miało noża na gardle to by was olali ciepłym moczem pracowałem w etapie i powiedzmy sobie szczerze tam tapicer był nikim jak nie chodził na nadgodziny i nawet nikomu nie przyszło do głowy żeby iść i ustalać warunki za ile ma robić na nadgodzinach jak nie chciałeś robić nadgodzin to nie zarobiłeś bo dostawałeś same śmieci na których nie można było wyrobić normy a jak chodziłeś na nadgodziny to miałeś jak w raju nawt kierownik czasem się pofatygował i przyszedł pogadać jak my w etapie zarabiałiśmy po3 tyś fakt z nadgodzinami dobrych pare lat temu to w hf i adrianie mieliście max 1400 i nie mow że tak nie było bo mam znajomych a zresztą pomysl ile kierownik dostał za sobote myslisz ze 200 + setki w etapie przyjeżdzał na 30 min a pewnie kasował za cały dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 13:22 jezeli "etap"uwazasz za duza firme no to sory !! ale nie mamy o czym rozmawiac. natomiast wracajac do tematu to tylko jak kierownictwo ma noz na gardle mozna cos negocjowac !!! i zawsze przed swietami tak jest.!!! zgodze sie z toba ze normalnie to nic nie wskoramy tylko (klopoty) ale jak zapowiada sie dluzsza przerwa swiateczna lub urlopowa lub jakas inna dlugoweckendowa to jest mozliwosc walczyc o swoje i dyktowac swoje warunki a nie jak posluszne owieczki isc za glosem barana. i na drugi raz prosze cie czytaj ze zrozumieniem pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.204.96.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.12, 09:56 Seba a tobie ciągle mało ale jak to mówią Nowy Rok nowe możliwości pierwsze 10 godzin zaliczone będziesz mógł się znowu pochwalić wypłatą tylko ciekawe jak długo tak pociągniesz żebyś czasami nie skończył jak TYGRYS nie będziesz mógł pyska umyć bo ci ręce zesztywnieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 03.01.12, 23:24 rany juz sie zagoiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.181.14.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.01.12, 09:01 Na paluszkach może tak ale te w głowie to na pewno nie jesteś zwykły baran koledzy z twojej zmiany się śmieją piszesz cepie jeden że 4600 zarobiłeś a pogniecionym fiacikiem się kulasz . A co do kierownika to nie narzekaj że taki zły jak byś mógł to byś mu .... na stojąco pykną zresztą jak połowa tych przydupasów i bez uraz po prostu pisze to co widzę bo tak po za tym to wesoły z Ciebie gość gdzie nie pójdziesz tam cię wyśmieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.01.12, 16:10 znowu wymyslili nadgodziny roboty nie ma do 14 a gdzie nadgodziny jak robota jest wszyscy chodza kierownik brygadzista a jak nie ma to nagle nikogo nie ma i potem za damski ch... kaza zostawac zenada... Tylko muly zostaja pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.01.12, 23:02 ja ide na nadgodziny a tak wogóle to nie jeżdze fiacikiem ktos mnie chyba pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pindzi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 06.01.12, 10:29 bo masz gary zryte powodzenia konie co normy nie umieją wyrobic buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzimi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ims-furniture.com 09.01.12, 09:20 ja nie rozumiem niektórych ludzi, myślicie że bycie kierownikiem to taka prosta sprawa, myślicie że oni mają taką sielankę, przecież oni też mają ludzi nad sobą, którzy pewnie pomiatają nimi jeszcze bardziej... jak wiemy helvetia czy tam ims jest producentem mebli tapicerowanych, jak wiemy konkurencja w tej branży nie śpi. W dodatku oferują meble dość drogie, wiec co zrobi nasz odbiorca jeśli za drogimi meblami będzie czekał za długo? oczywiste że pójdzie do konkurencji! A dzięki temu wy zostaniecie bez pracy! Więc co dla Was będzie gorsze za dużo pracy czy jej brak? Przemyślcie to... A tak po za tym to z tego co wiem to w IMS-ie prowadzone są rekrutacje wewnętrzne więc zawsze jest jakaś możliwość awansu! Wytrwałośći życzę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 09.01.12, 11:57 ale za jakie pieniądze. Za 6 tyś. to może mi kierownik co dziennie kopać w dupę, wytrzymam... Za te grosze co my robimy to może mnie jedynie w nią lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ims-furniture.com 09.01.12, 13:25 zawsze mozna sie dokształcac i korzystac z rekrutacji wewnetrznych... a jesli nie to zawsze mozna sie zwolnic! Pozdro dla wytrwalych, co nie narzekaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 09.01.12, 23:42 hahaha zobaczcie na adres ip dzimiego toś to ktoś z biura co za zenada oj oni mają zle hahahahahahhahahahahahaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znany Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 25.02.12, 07:47 Do roboty na Waleze pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFF Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 16.03.12, 18:01 Byli kierowniki na baletach troche kasy naszej przepili ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 17:38 no no !! pewnie ktorys z kierownikow zabral glos , tz ze czytal wszystkie posty na tym forum !!! to dobrze bo 90% postow mowi prawde i niech szanowne kierownictwo wie o czym rozmawiaja pracownicy na forum. nie o bojkocie , nie o strajku nie o odmawianiu pracy w nadgodzinach a o lepszych zarobkach o lepszej organizacji pracy o lepszej atmosferze itp. moze kiedys sie doczekam ze rozmowy na lini kierownik - pracownik beda w formie partnerskiej wymiany pogladow a nie tak jak teraz w formie nakazow i polecen Pozdrawiam i zycze kierownictwu jasnosci umyslu i trafnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 02:02 dzimi ty chyba masz za mało zajęć korzystasz nielegalnie z internetu powinni ci się dobrać do tyłka Bierzesz kasę zasiedzenie w sieci EXSTRA--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.180.83.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.12, 10:02 Wiecie coś odnośnie basenu bo podobno już nie ma wejść z zakładu czyżby oszczędności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.12, 19:42 basenu już nie ma dla pracowników hf. niestety cięcia w budżecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grt Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 17.01.12, 00:32 a dla pracownikóe etapu w bydzi sa wejsciówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpu Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 19.01.12, 10:36 za chwilkę obudzicie się z ręka w nocniku. Wasz kier. ZB.M.pójdzie w odstawkę, z reszta rozprawia się stopniowo.teraz tylko bydgoszcz i słupsk, zresztą po wczorajszej wizycie możemy byc pewni zmian na gorsze, to h...owizna w najlepszym wydaniu. Nas tylko potrafią kontrolować a jeszcze niedawno do nas przyjeżdżali uczyć się . a my dajemy nadal nabijać na pal tylko niedługo dupa nas zaboli bo coraz głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 22.01.12, 19:53 takich pracowników jak miała helvetia już niebędzie, chłopcy z bydgoszczy mogą się schować, robią po 3 komplety dziennie a reszte wpisują dniówki, wtedy mają po 110%, a nasi chłopacy z byłej hf robią po 5-6 kompletów dziennie i to w 8 godzin! a kierownik z etapu nie może patrzeć na chełmińskich pracowników, chyba nie może przełknąć tego że są lepsi od jego pupili z bydgoszczy! gdyby był Jurek S. już dawno by z nimi porządek zrobił, bo takiego syfu jak oni po sobie zostawiają to jeszcze nie widziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 22.01.12, 23:00 może robią po 3 komplety ale wyglądają 1000000% razy lepiej niż robią helweciarze soje 5 kompletów a poza tym to nikt sobie dniówek nie wpisuje i widze troche was boli ze etapowcy we wszystkim sa lepsi a powiedzmy sobie wprost helweciarze robią kaszane i są zwykłymi obijaczami a masówkę to każdy potrafi robić a i trzeba zaznaczyć ze za dobrze wykonaną prace jest też dobra wypłata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 23.01.12, 08:59 Skoro hf robi masówke i zle a etap dobre i ładne meble to dlaczego 90% mebli stojących na serwisie u miodka to meble własnie z etapu?? Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 23.01.12, 10:12 no właśnie! a poza tym etapowcy jak zrobią mebel to już wygląda jakby był używany z 3 lata, a druga zmiana ciągle po nich poprawia i puszczają ten szmelc bo tak to by stało z 3 miechy, jak widze ten ich szrot na środku to mi się niedobrze robi, nawet jakby było nasrane na środku to by sie tym nikt z etapu nie zainteresował, widocznie oni z kierownikiem adamem na czele są przyzwyczajeni do takiego burdelu, może w domach mają tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 23.01.12, 11:53 zazdrosc was zżera cieniasy a prawda jest taka że gdyby nie my to hf już by nie istniało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 23.01.12, 14:35 To prawda ze etap ma nasrane na swoich stanowiskach przynieśli swoje przyzwyczajenia z bydgoszczy , poza tym ktoś z etapu napisał ze gdyby nie oni to hf by nieistnieło ,otórz pragnę zacytować kawałek wypowiedzi prezesa który w wywiadzie do gazety powiedział że od 5 lat firma Etap rzynosiła o 50 % miej zysków niż w poprzednich latach , więc nie powinniście się w ten sposób wypowiadać . Pragnę również przypomnieć że jakiś czas temu Krzysztof Z robił takie krótkie zebrania z wyświetlaniem reklamacji i ogromna ilość to medle z Etapu !!!! Więc nie pierd....... głupot . a jak się Wam nie podoba to fora ze dwora do syfu w Bydgoszczy bo tylko przez was jest niemiła atmosfera na tapicernii. I nie zapomnijcie zabrać swojego kierownika króry z przykrością trzeba przyznać kulturą osobistą nie grzeszy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwaczka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 17:42 brawo popieram w 100 % szwalnia etapowska to tez straszne partaczki i syf tam panuje nie tęgi syf jedna z koleżanek jak pojechała pokazywać jak się szyje (bo te wyśmienite szwaczki nie potrafiły)to powiedziała że miesiąc by tam trzeba było sprzątać ale przecież Adaś widzi tylko czubek swojego nosa i swoich etapowców Ps.Adaś wiem że czytasz fora więc jak coś obiecujesz to dotrzymuj słowa bo najgorsze jak ktoś robi z gęby ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blade_Runner Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.12, 02:26 Drogi gościu aaa piszesz, że tylko przez nas etapowców jest niemiła atmosfera na tapicerni. Jakoś tego nie odczuwam :) Wybacz stary, ale nie widzę, żeby ktoś na kogoś patrzył wilkiem itp. Ale czytając to forum, widzę że jakiś tam problem jest. To weź sobie chłopie poczytaj wszystkie posty od początku do końca i zobacz kto tą niemiłą atmosferę tworzy. Jasno z nich wynika, że Wy tj. pracownicy byłej Helvetii. A w zasadzie kilku z nich :P Nie sugeruj się też tym co powiedział prezes do gazety, jakiś powód zamknięcia tapicerni w Etapie musiał podać. Całego zakładu przecież nie zamknął :) Jaka była produkcyjność obu zakładów HF skoro jeden zakład pracował tylko na rano a drugi raz na dwa tyg. na dwie zmiany??? Etap zawsze funkcjonował na dwie zmiany :))) A co do tych reklamacji na etapowskie meble, to idę o zakład, ze 90% z nich to są meble wykonane przez Was :PPPP Piszesz "fora ze dwora" , że niby co Chełmno to Dwór??? Bez komentarza... BUHAHAHA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 12.10.12, 11:13 aleś wjebał kij w mrowisko!!! ufff!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.205.125.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.12, 20:52 Proponuje poprosić o spotkanie z Hasetem lub podczas jego wizyty poinformować jak jest niszczony zaklad i kto za to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 25.01.12, 11:50 wy helweciarze nie macie pojecia jaka fajna atmosfera była kiedyś w etapie wszyscy byli dla siebie mili jeden drugiemu pomagał a jak kierownictwo wychodziło o 15 to dobiero była robota wiadomo ze trzeba było swoje robić ale nikt nad głową nie stał a jak ci sie nie chciało to nie robiłeś na drugi dzień nadrobiłeś no i oczywiście wszyscy dobrze zarabiali napewno więcej niż w hf a teraz w chełmnie to jest totalne szambo co z tego że posprzątane jak na stole meble hu .....owo zrobione i tylko kłutnie a na parkingu to najlepiej bejzbole rozdać a co do adama to nic sie nie zmienił no ale ktoś musi być kierownikiem a Blade_Runner ma w 10000000% racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SET Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 25.01.12, 12:20 bujaj się geju! Jo, wy sobie pomagaliście chyba ssać fiutki, jesteście brudasy , niechluje i mimo ( aż żal Bydgoszczy), wieśniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.prac. Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 25.01.12, 14:21 kto jak robi to powinna sie wypowiedziec kontrola jakosci moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.148.* 25.01.12, 18:49 nie rozumiem po co to całe wrzucanie sobie na wzajem na temat dwóch zakładów ? ich już nie ma i te czasy już nie wrócą . teraz mamy IMS Sofa i powinniśmy tworzyć jeden zespół . pracować trzeba wszędzie i niestety mamy takie czasy , że ciężko jest z pracą i musimy się trzymać tego co mamy . zamiast psuć atmosferę i żalić się jeden przez drugiego na forum zjednoczmy się i walczmy z biurokracją w naszej firmie . gdyby nie my , pracownicy to nie było by ciepłych stołków w biurach , ten zakład to my a ich pieniądze to nasze hektolitry potu wylane by 10tego zobaczyć marny efekt :/ i nie ważne czy jesteś tapicerem , monterem , pakowaczem , szwaczka to nikt nie leży i nie czeka aż mu za to zapłacą ! każdy z nas jest człowiekiem i żołądki mamy takie same :) więc zamiast walczyć między sobą walczmy z pracodawcą bo w końcu wszystkich nas nie zwolnią i to my powinniśmy dyktować warunki :) w kupie siła bo kupy nikt nie ruszy :) pozdrawiam byłych pracowników Etapu i HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.01.12, 12:14 ja tam sie nie poce a i tak uważam że hf to lipa etap rulez bydzia rulez adam rulez wszyscy z rejstracją cb rulez cch nie rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 26.01.12, 15:02 żałosne dupki, was już nie ma, jest plan , jest kop bo adaś musi go wykonać, jest kop dla adasia , jest kop dla Zbysia , jest kop dalej a najbardziej boli Was a oni i tak działają jak 'przewodniki",(nic ich nie boli), oni w sobotę kładą lachę tylko patrzą czy są punkty a jak nie ma no to morda w poniedziałek i apiać pracująca sobota. Powalczyć to możeta se powalczyć ale w swoich majtkach. brr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 26.01.12, 17:20 OBOJĘTNIE JAKIMI PROSTAKAMI J E S T E Ś CI E ;-( .... to i tak dla mnie ŻENADA że tu pracuje... jedyne pocieszenie że świat wirtualny-rzeczywistym na szczęście nie jest . Miłego dnia i w pracy i poza nią WAM życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja tuhajbej Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 19:16 nic dodac nic ujac. z wiekszoscia sie tu nie dogadasz. a prawde mowiac to masz racje ze w jednosci sila i kupa mosci panowie jak to mawial imc pan zagloba. na pohybel z adasiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 20:01 to tylko świadczy o twojej inteligenci pracownik ma racje kłócicie się jak dzieci w piaskownicy moja łopatka jest fajniejsza wcale że nie bo moja a i tak kierownictwo wszystkich nas kopie w dupę bez różnicy czy to etap czy HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.01.12, 21:14 a wy z hf macie płacone za dojazdy tak jak my upsssssssssss nie macie bo mają was głęboko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 27.01.12, 12:06 do radka - i po co podjudzasz idioto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!chyba czas już skończyć wylewanie brudów publicznie . Widać hf nigdy nie będzie zyło w zgodzie z etapem ale chociaż zacznijcie się tolerować bo niedługo dojdzie do tego że jeden drugiemu w gębe przyłoży jak w bydzi :( Smutne ale prawdziwe . Wy się kłócicie a kierownictwo się cieszy bo najlepiej się żadzi ludżmi skłóconymi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 27.01.12, 13:26 nikt nikomu w bydzi w gebe nie dał no chyba ze zasłużył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 27.01.12, 13:28 koniec tematu bo adam czyta nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 21:36 przecież ty nie jesteś z etapu bo w godzinach w jakich piszesz to oni są w pracy ludzie patrzcie na IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 28.01.12, 09:21 istnieje cos takiego jak urlop i chorobowe spryciarzu hahhhahahahha adi rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebab Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 23:34 podobno pracownicy magazynu zarabiają krocie w hf, a dzisiaj jeden z brygadzistów wyżebrał kebab od kierowcy... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Araya Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 23.02.12, 15:15 może i zarabiają ale pracują od 6 do bólu az wszystko pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FFF Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 16.03.12, 18:04 Byli kierowniki na baletach troche naszej kasy przepili ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 26.03.12, 22:18 jebaj sie miniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.12, 18:15 a propos dlaczego te meble są tak drogie, skoro mamy tak tanią siłę roboczą? Jeden sprzedany komplet to jest pensja dwóch "osób". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 15.03.12, 18:20 Aty co robisz norme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 19.01.14, 22:25 Ludzie czy wy ku.. nie macie co robić! Tylko dupe opie...... szok weźta się za robotę a nie na forum dyskutujecie a połowa to cfana przez neta ... Ma ktoś coś do Adriany to niech każdy idzie tam i powie swoje a nie! A połowa to pracowniki piszą! powinni na zbity ryj wyleciec z pracy proste chcesz mieć kase zapie...j nie chcesz się Zwolnij!!! Barany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dpd Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 20.01.14, 15:06 ło jezuuu!!!! co to za wpis gramatycznie- zajebisto -prostolinijny w kolorze bordo (czyt. buraczanym). skondinond nie bede pisała gramatycznie to może tera dotrze zakuta pało! ludzie swoj honor majo , zapie...c trza ale nie na zbity łeb. praca to nie przymus i nikt mi nie bedzie gadal czy mom, kogo krytykowac czy nie. lobudxta sie parobasy !!! ło, i powiedzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrer Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 28.01.12, 09:28 zakonczmy juz temat bo to nie ma sensu pozdro dla wszystkich pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 28.01.12, 19:04 136 wpisów , nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amis Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 02.02.12, 19:53 to co tam sie wyrabiam to szok ludzie maja tez swoje zycie a zapie...ja nadgodziny powinno byc dla chetnych a nie ze trzeba jeden wielki syf i jeszcze denne naganny to jak zastraszanie pracownikow zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FR Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 03.02.12, 20:10 no właśnie, zarobić w 8 godzin to sztuka bo zap...c po 12 i wszystkie soboty to jest moi mili do czasu. Jak tylko złapie Was jakieś choróbsko to naprawdę nikt nie będzie pamiętał o waszym "poświęceniu" ( GŁUPOCIE). Macie dużo przykładów i nikt jeszcze z tej nauki nie wyciągnął wniosków.Aha, jak macie 110 , 120 procent przy 10-12 godzinach to 80 procent przy 8 smiu? chyba to prawda . Przyjdzie czas , że nie będzie tyle pracy a wasz procent wyrobienia będzie właśnie 80-70 procent i niestety zwolnic Was będzie można bardzo łatwo-NIEWYDAJNY. I naprawdę wtedy walka o zawyżone normy to naprawdę będzie walką z wiatrakami. Tyle. Myślę , że wiele następnych Waszych wpisów będzie przyznawało mi racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.02.12, 01:27 pany dajta se luz z tym zakladem z adim i resztą zwolnijta sie i do adriany tam jest git mają nawet alkomaty na portierni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 04.02.12, 09:17 a co ma piernik do wiatraka? Adriana to drugi idiotyzm na naszym rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragones Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.02.12, 15:14 Ims to dramat co tam sie wyrabia kazdy ludzia z etapu w dupe wlazi a to zwykle czuby z paluchem na czele:D Tyfus tu tyfus:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 17:45 w ims jest super nawet ochrona.z siekiera biega po parkingu pewien nadgorliwy ochroniarz i nasza xene chcial wypier...ic z parkingu haha biedna xena tyle lat pracy i ma podziekowanie . toz to teraz strach do pracy isc bo ten wariat nie wiadomo co mu do lba strzeli i pewnego dnia moze kogos potraktowac ciupaga po zebrach.po prostu musimy na bramie uwazac na szalenca jak dostaje biale oczy to trzeba spier... ac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:49 no wlasnie !! ciekawe jak dlugo nasze kierownictwo bedzie tolerowac wybryki tego ochroniarza ?? mam nadzieje ze nie trzeba bedzie czekac do chwili az komus zrobi jakas krzywde, a parking lancuchami opleciony jest i co najciekawsze tabliczka" zakaz parkowania"!!!! absurd do potegi. pytanie nasuwa sie samo ,To gdzie do cholery mam parkowac ? jak nie na parkinngu. Panie kierowniku zrob Pan cos z tym debilem bo niedlugo to caly parking zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 18:04 a co sie stalo z heniem ? podobno go pobili !!! ma miesiac zwolnienia to chyba niezle oberwal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 25.02.12, 08:06 Zbynio na tapicera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszardq Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 19:13 Ja sie nie zgadzam. Głópki jesteta zarabiam 8000 złodyh w hf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 05.02.12, 09:17 akord + podpier....nie, to się zgodzę. 10 %- akord, 90%- sprzedawanie kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 06.02.12, 01:17 a ile dodatku jest za wchodzenie pod biurko 300 czy 400 zł jutro do roboty a czy ja odpale na takim mrozie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.147.71.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.12, 17:07 Ja to wam tylko jedno powiem.Stare przysłowie mówi ;WSZYSCY POLACY TO JEDNA RODZINA STARSZY CZY MŁODSZY BYLE NIE Z BYDGOSZCZ A ZWŁASZCZA ADAŚ PS.pozdro dla pracowników starego HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 07.02.12, 08:39 Ja wiedziałam ze ten ochroniarz ma z garem ale że aż tak . Mam nadzieję ze go już nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.182.149.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 16:23 Dlaczego jesteś zdziwiony młodzi ludzie siedzą bez pracy a walnięci emeryci szaleją na portierniach z siekierami ale to przecież Polska rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 17:10 tego ochroniarza juz nie ma i nie bedzie!!! Brawo kierownik za szybka reakcje,chamstwo i terroryzm trzeba tepic w zarodku.Gdyby sprawa ucichla to ten pan dopiero obroslby w piorkai wtedy panoszylby sie na calego a parking traktowalby jak wlasny folwark. dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy patrzac na zlo nie sa obojetni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.180.11.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.12, 18:18 Chyba nie myślisz o kierowniku bo on też ma swoje za uszami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 08.02.12, 18:42 no ochroniarz to temat zastępczy , no ale co tam dzielny i sprawiedliwy pan kierownik uratował wszystkich. No ku... czy wyście powariowali. co tam wybryki ochroniarza maja do chamstwa kierownika, o czym Wy w ogóle gadacie. Życze zdrowia i radości ze zwolnienia ochroniarza-oj jaki milowy krok, he,he,he. Durnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 08.02.12, 23:57 o wielki adamie składamy ci pokłony prowadz nas zbłakane owieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 193.200.51.* 08.02.12, 23:58 ten zaklad to juz przezytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 09.02.12, 12:31 Miles ma garem Adam tak samo jedyny w miare to Andrzej potrafi zrozumiec kazdego nie tak jak reszta bo tez jest czlowiekiem a nie matolem... wiecej sobot panowie a w tyg bieda ledwo robota jest... pozdrawiam uposledzonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 09.02.12, 13:59 endriu rulez adi nie rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 09.02.12, 20:29 te "rulez", weź sobie ten blokowy slang schowaj w te buty pełne bydgoskiej słomy -pedale. Jak chcesz zabrać głos to pisz po polsku pało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.180.24.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.12, 17:49 Polo sam jesteś upośledzony ten Twój cały Andrzejek jak go nazywasz jest tak zakręcony jak tampon w p.... brygadziści muszą mu mówić co po kolei trzeba robić bo biedaczyna nie nadąża co do Adasia to racja a Mileś jest spoko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 15.02.12, 00:23 napiszcie cos bo dawno nic nikt nie pisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 16.02.12, 21:29 urlopow nie chce dawac a roboty nie ma i w soboty kaza przychodzic zenada kto bral urlop to do Adama na dywanik jaka bieda... tylko licza sie punkty u tych mulow bo wieksza kase maja i sie ciesza buraki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 193.200.51.* 17.02.12, 09:05 a kun jeszcze zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 17.02.12, 23:41 na adama szykowane jest już pismo ze skargą, i z podpisami pracowników, jeśli macie go dość to podpiszcie się na tej liście, może zrobią z nim porządek bo tak być nie może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 18.02.12, 08:40 dajcie spokuj adamowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 18.02.12, 10:56 I oby kazdy podpisal bo nadaje sie to wyrzucenia wielki kierownik ha ha uj nie kierownik matol jeden :) podpisujcie sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 193.200.51.* 22.02.12, 10:27 a kiedy byli tam madrzy kierownicy?wszystkie matoly bez wyksztalcenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 23.02.12, 23:09 a ja dziś miałem 140 % i pewnie znowu bedzie ponad 4 tyś wypłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 193.200.51.* 24.02.12, 14:22 a ja dziś miałem 140 %-i obsrane gacie Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 25.02.12, 09:07 140% i w wieku 40 lat garb na plecach i ręce do ziemi, to tylko świadczy o twojej głupocie, żal mi Ciebie i twojej głupoty!!! pracujesz po 11 godzin, we wszystkie soboty, i co masz z tego życia, a kasy nawet niepowąchasz bo twoja stara ci wszystko zabiera, i bawi sie z innymi fagasami gdy ty spędzasz całe dnie w pracy, otrząśnij się człowieku póki jest jeszcze pora! pozdro dla ludzi normalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 25.02.12, 11:46 ciagle w robocie a panne pukaja Ci za plecami i to pewnie nie jeden typ bo twoje zycie wyglada robota praca robota praca a potem chwalisz sie ze masz 140% hahahah w 8 godzin nawet 100% bys nie zrobila hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 26.02.12, 13:24 pukaja i wiem o tym ale wszystko nagrywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 193.200.51.* 28.02.12, 18:51 jak tam henki ile procent normy zrobiliscie?kiedys dygalo sie 220% w 8 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 29.02.12, 07:14 a co u adiego i andzejka moich kumpli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.147.78.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 10:01 Każdy z was robi po 140%KAPUSTA SEBA ERNI i wielu innych a jak kończą się lekkie graty to urlopy chorobowe ratujecie się jak tylko można żal na was patrzeć pozdrowienia dla tych co robią 80-110% ale w 8h i na wszystkich meblach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HE Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 29.02.12, 14:22 WSZYSCY JESTEŚCIE BURAKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 03.03.12, 01:11 jak przed wypłata nastroje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adria Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 06.03.12, 12:14 nie narzekajcie slyszalam,ze zarzad organizuje wam impre w spichlerzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.cdma.centertel.pl 07.03.12, 10:19 nie nam tylko vipom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 09.03.12, 23:26 rudy Lechu podpie...ja a chca pic z nami wódke smiech na sali kto normaly nie przyjdzie tylko sama mafia bedzie sie bawic:) burunyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rey Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 10.03.12, 17:42 dajcie znać kiedy i gdzie to się nimi zajmiemy, nawet po wyjściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timy Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 11.03.12, 15:03 słyszłem o podwyżkach każdy po 100 zł sprawdzona informacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 15.03.12, 09:11 ale Wam pyski zamknęli, tak łatwo Was zastraszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 12.03.12, 12:05 Co do niektórych śmiałków - słyszałem już niedługo będziecie mogli się wypowiedzieć głośno przed policją zarząd postanowił wnieść sprawe przeciwko niektórym wypowiedziom na tym forum z jakiegoś tam paragrafu itp. ponieważ niektóre wypowiedzi na tym forum godzą w dobre imie firmy i pracowników w niej zatrudnionych.Z tego co wiem jest również zarzut o podjudzanie na tym forum ludzi przeciwko sobie co wpływa negatywnie na stosunki między ludzkie firmie a co za tym idzie współprace która w ostateczności wpływa na wynik i produkcje firmy. Z mojej strony powiem jedynie - w końcu ktoś bierze się za to co już dawno powinno być zrobione. ps. jeszcze podpowiem by już po wszystkim firma wywiesiła nazwiska wszystkich mądrali i podjudaczy na tablicy. Jak Wam nie wstyd takie głupoty tu pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 13.03.12, 07:25 takimi wpisami dopiero podjudza się ludzi którzy na Was pracują. Prawda w oczy kole. Nie ma paragrafu zabraniającego wypowiedzi. A już to - "podpowiemy żeby wywieszono nazwiska na tablicy", świadczy sam nie wiem o czym, no chyba o "bohaterstwie ", przodowników - podp...czy. Zapraszamy policje do naszych domów, mieszkań itd.To chyba pisał L. bo nie znam innego tak zmurszałego głupca. FORUM JEST DLA WSZYSTKICH A OD PILNOWANIA PORZADKU JEST ADMINISTRATOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti do edo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 13.03.12, 15:35 Już jestem. Dodam cytat "Kolegi"- "ponieważ niektóre wypowiedzi na tym forum godzą w dobre imię firmy i pracowników w niej zatrudnionych". Jakie ku..a imię i to jeszcze dobre. Czy ktoś już naprawdę postradał zmysły. Gdzie tu dobroć? Zarząd niech się weźmie do roboty i zacznie oddawać ludziom ich pieniądze z funduszu socjalnego. Od zeszłego roku nikt nie dostał pożyczki a pieniądze idą. Ale banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 15.03.12, 18:34 A kto to jest ten Rudy Lechu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 19:23 i co ?bandyta pracuje dalej!! szok!!!on nie ma wstydu, pobil i obrabowal kolege z pracy i po 48 godz na darmowym utrzymaniu policji wrocil jakby niby nic.!! ciekawe kogo teraz zaatakuje? patrzac na zarobki to pewnie bedzie ktos z kierownictwa. oby nie!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 16.03.12, 17:56 Nie rozumie to ten rudy kogos pobil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 17.03.12, 07:31 Słyszałem że kierowniki mieli impre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 19.03.12, 10:05 tak pracuje dalej w magazynie wyrobów gotowych,szok że zakład na to pozwoli, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 25.03.12, 18:52 Co tak cicho u was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 25.03.12, 19:30 Jak to co , wystraszyli się policji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do munka Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 21:13 policji!!! oni zamykaja tylko bandziorow!!(po 48 godz wypuszczaja)a nioe porzadnych forumowiczow. doszly mnie sluchy ze na wielkanoc cos dadza , podobno 250 w karcie platniczej. jak cos wiecie wiecej to piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pumio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 27.03.12, 17:51 Podobno tym z bydzi po 700 a nam po 250 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 19:50 no nie zartuj sobie!! robisz tylko niepotrzebnie zamieszanie . mam nadzieje ze to byl niesmaczny zart !! moim zdaniem wsyscy powinni dostac po rowno. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 28.03.12, 09:12 200 i 250 zależy od zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 16:53 a zwrot podatku ze skarbowki tez bedzie brany pod uwage? jezeli tak to znowu nic nie dostane !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 11.04.12, 14:44 co tak cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 30.05.12, 12:33 szast -prast i palca nima, kto odpowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.12, 11:57 Szukaja oszczędności a fundują nam mundurki i jeszcze na pralnie wydatek chyba poto aby zabrać te 20zł co mamy za pranie przy wypłacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa i omega Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 16:20 soboty wolne i dlugie weekendy i nie ma na co narzekac dlatego taka cisza.teraz zaczna narzekac ci co chcieliby troche dorobic a nie maja mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.gazebo Re: Może coś o HF-IMS sofa 12.04.12, 21:28 i jak tam dobre imie hf ims? zlapali juz piszacych zle o hf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 13.04.12, 14:43 wszyscy siedzą w kryminale dostali dożywocie. Adam został królem i będzie panował , panował , panował aż przestanie (to chyba niedługo) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 25.04.12, 09:40 podobno pozyczki sie zblizaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 25.04.12, 11:46 do spłacenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.12, 09:10 nazywam się Adam z ch***mi nie gadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 20:54 haha dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 28.04.12, 15:16 HI HI HI HI HI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 13.05.12, 22:27 jaki tu spokoj nic sie nie dzieje... a roboty jak nie ma tak nie ma i zaczynaja sypac zwolnieniami:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.148.* 14.05.12, 21:04 to prawda ... jest źle bo roboty nie ma , teraz to trzeba się modlić by nie było jeszcze gorzej o ile gorzej może być . ze zwolnieniami też prawda bo już kilka osób odstrzelono :/ i te nieszczęsne kradzieże :/ ech ten zakład powoli umiera . brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter_5 Re: Może coś o HF-IMS sofa 14.05.12, 21:27 Chyba już po IMS jak zaczynają się zwolnienia,coraz gorzej się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seti Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 15.05.12, 15:31 pisałem już jakiś czas temu , nikt mi nie wierzył. Zakład generuje straty( poważne). Samochody słuzbowe , telefony, delegacje ( zauwazylicie ile razy ktos przyjeżdża z zewnatrz, ile kierowników , i tudziez innych przydupasów?). Wszystko to ogromne koszty, nie zarobimy tego i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hf Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.12, 16:10 a kasa na urlop będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.12, 22:00 Kiedy po raz pierwszy ktoś zacznie rozdeptywać ci palce, myślisz, że to nieprawda, a potem przychodzi zdziwienie, że człowiek może coś takiego zrobić z drugim człowiekiem. Ale nie bardzo masz czas to przemyśleć, bo właśnie oddają ci mocz na twarz i ty znowu myślisz, że to nieprawda, bo przecież ten człowiek rozkraczony nad tobą ma takie samo serce, nerki i ten sam wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.12, 09:57 to oczywiście metafora.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 16.05.12, 13:51 nima kasy, bida ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 07:23 ni przypiac ni przylatac !!do czego to sie ma to naprawde nie wiem. anonim rozwin temat to moze podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 17.05.12, 09:30 nie kumacie? wszyscy jesteśmy tacy sami jeżeli chodzi o żołądki, serca itp., to znaczy wszyscy musimy zjeść, napić się i załatwić potrzeby fizjologiczne...ale cały wasz zarząd i kierownik sika na was i ma gdzieś co będziecie jedli po tym jak was wypieprzą z pracy, bo oni już żadnego wstydu nie mają a tym bardziej serca. (tak na marginesie to był cytat z książki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:38 no niestety taki to jest kapitalizm !! i tego chocbys chcial i tak nie zmienisz. tak sie dzieje nie tylko w naszej firmie ale wszedzie , nawet tam na gorze w sejmie w rzadzie .kazdy kto sie dopcha do koryta to juz dawnych kolegow nie zna nie pamieta . a z drugiej strony nikt cie do pracy w takiej firmie nie zmusza , zaloz wlasny biznes i masz po klopocie. to jest wolny kraj i jak ja to mowie" wolna amerkanka" kazdy robi to co lubi. jeden lubi pracowac a drugi krasc .pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 17.05.12, 21:40 Ludzie co panikujecie na lato zawsze była lipa z robotą i wtedy zaczynały się porządki z ludźmi i na zakładzie wiadomo, że sztuka, ale coś się musi dziać jak nie ma pracy :) Dobrze by było jak by zrobili porządek z odpowiedzialnymi za marketing, bo skoro popyt maleje to kto jest odpowiedzialny, my ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.12, 15:34 to fakt...wszędzie jest podobnie...tylko koryta różne. Im szersze koryto, tym więcej trzody się dopcha, ale wśród tej trzody są również ludzie...tylko oceniani przez okoliczności i sytuacje. Ale uważam, że powinni być konsekwentni...a nie są. Jeśli jednych się wypieprza za to, że mąż z żoną pracują w jednej firmie, czy jest stosunek nadrzędności, to tutaj też powinna być konsekwencja, tzn. u koryta. W końcu jest przecież bardzo dużo firm, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.12, 15:40 jak kolega wspomniał powyżej załóżcie własne firmy, czego jeszcze tego nie zrobiliście??? a nie siedzicie tylko na jakimś śmiesznym forum i narzekacie...pozakładajcie firmy!!! i kierownik Adam będzie mógł wam nadmuchać...kolega miał naprawdę świetny pomysł!!!Gratuluję pomysłowości i życzę konsekwencji w działaniu...na rynku meblowym, najlepiej tuż koło IMS Sofa Panie Prezesie, a może informatyku...od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.12, 15:55 a ja jestem sobie kierownikiem w innej firmie ale już niedługo nim będę, bo na polecenie mojego kierownika muszę wypieprzyć swoją podwładną....no coż teraz ją wypieprzę, a potem zaproszę na kawę...ciekawe, czy będzie miała ochotę ze mną pójść...baaardzo k...wa ciekawe. Zapamiętaj sobie łosiu, który masz mamusię w pracy, że w pracy nie ma kolegów i koleżanek, są polecenia służbowe i oceny pracownicze, zależne od jakości wykonanej pracy, a nie od tego, czy koleżanka mi właśnie dupę obrobiła...i pamiętaj, że ploty są czasami rozpuszczane po to, żeby sprawdzić jak daleko sięgają. Jak do ciebie wrócą, to już wiesz z kim masz do czynienia.....dlatego polecenia służbowe wydaje się pisemnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.12, 16:03 sejm i rząd zostaw...tam są najwięksi ch.....dobre jest to, ze nie musimy ich oglądać na codzień, a z kierownikami to różnie bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.12, 17:14 mc aron to jest na 100% ktoś z kierowników...:):):) i teraz piszcie sobie dalej, a w pracy się rozglądajcie, 1000 zł nagrody dla tego kto "wyśledzi" MC (B) ARONA. Udanej zabawy, nie zapomnijcie się podzielić informacją na forum:) Czekam z niecierpliwością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 08:21 rozpisales konkurs na mnie jak na bandyte !! kto mnie zlapie to dostanie nagrode !!! jeszcze plakaty rozwies na kazdym slupie !!! jezeli jestes z hf to mozemy sie spotkac ja sie nie ukrywam. tylko watpie czy masz na tyle odwagi by ustalic miejsce i czas spotkania.a tak poza tym to po czesci sie z toba zgadzam ze kolegow w pracy nie ma i nie obchodzi mnie czy ktos kogos lubi czy nie.jezeli ktos komus wydaje polecenie zeby cos zrobil a ten sie obraza no to sory ale ja nie jestem od lubienia , mnie rozliczaja z wykonanej pracy nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.12, 08:25 MC Aron nie denerwuj się, ja mam tylko takie poczucie humoru :) i absolutnie nie uważam Ciebie za bandytę!!!! wyluzuj, pracowałem w HF baaardzo długo, zbyt długo...z różnymi ludźmi i do dzisiaj szczerze tej firmy i ludzi nie lubię...oczywiście nie wszystkich, bo wszystkich nie poznałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 19.05.12, 16:13 macie nasrane w tych łbach . Sami was napuszczają na siebie i dodam , ze w helvetii nie ma kierownika, bo to same przypadkowe osoby ( lepszy kit niż nikt). Mój Boże , kupa imbecylów, wsioków, buraków i pisać by wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 08:29 acha zapomnialem ci powiedziec ze mozemy podyskutowac ale bez zadnych wyzwisk typu :losiu jeleniu durniu itp ja nikogo nie obrazam i vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 19:02 czyzby anonim byl kobieta? no to faktycznie masz szeroki zakres wiedzy nt wspolpracy tapicerow z cch i cb ?! mimo wszystko zycze ci powodzenia na st. kierowniczym na pewno dasz sobie rade i wszyscy beda wniebowzieci ze swojej kierowniczki . pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 19:46 a ty jesteś wniebowzięty? bo ja jakoś nie i nigdy nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 27.05.12, 20:38 cały urlop nam już wybrali, ciekawe co dalej zrobią bo pracy jak nie było tak nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 30.05.12, 15:05 dobre, roboty nie ma a ludzi wzywają na dywanik że za mało wyrabiają, śmiech na sali, pośmiewisko z siebie robią:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 30.05.12, 16:13 maja być zwolnienia to i podstawy do zwolnień trzeba znaleźć. uciekajcie na przetrzymanie wiecie gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.12, 12:09 skoro nie ma pracy, a wzywają ciebie na dywanik bo normy nie wyrabiasz to znaczy że jesteś kiepski :) buhahaha. Chodzi o to, że masz kierownikowi powiedzieć, że przecież nie ma pracy...będzie to podstawa do zwolnienia ciebie.( bo każdy tzw. dobry pracownik znajdzie sobie zajęcie :)) Albo jesteś kiepski inaczej...bo nie radzisz sobie w grupie, tzn. jesteś albo zbyt kulturalny, albo myślisz perspektywicznie ( to niedobrze, od tego masz kierownika). Jednym słowem, chodzi o to żebyscie sami złożyli wypowiedzenia, a wszystko co się dzieje wokół was jest zwykłą prowokacją. (nieważne kto was sprowokuje, czy kolega, czy kierownik, wytrzyma to tylko największa....wpiszcie sobie co chcecie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 17:07 a może wy jesteście po prostu mało elastyczni, niereformowalni, mało kreatywni, a wasi kierownicy to wspaniali ludzie, którzy próbują wam życie umilić (na różne sposoby, niekoniecznie przez was akceptowalne, ale co wy tam wiecie...:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 22.06.12, 09:51 ludki napiszcie lepiej czy was w Chełmnie też wydymali z wczasami pod gruszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 11:17 oszczędności są dobre, żeby wam zrobić wodę z mózgu...w żadnym innym celu. Skoro się mówi o kryzysie to i musi być. A twórcy tego całego syfu i tak "swoje" wezmą ( w czasie kryzysu najwięcej), bo będzie im się wydawało, że skoro jest taki kryzys a oni jeszcze funkcjonują, to są po prostu rewelacyjni (ale za właściciela macie wielkiego filantropa, może zechce was wspomóc....dobrą radą :) ), bo do biznesu nikt nie chce dokładać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 19:07 nieważne co się tu napisze, dotyczy to każdej firmy. Tak długo jak nie pada tu nazwisko, uważam, że można napisać wszystko :) Znajomości, układy itp są wszędzie i uważam, że to należałoby zlikwidować, może wtedy ktoś poczuwałby się do odpowiedzialności, jakiejkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 18:50 kolesiostwo bylo ,jest i bedzie!! i tego nikt nie zmieni. a polska to chory kraj. tylko u nas jest tak ze pracujesz po 10 - 12 godz dziennie i na nic cie nie stac nawet na to zasrane zycie bo zrobisz oplaty i po pieniadzach,szczescie maja ci co mieszkaja u rodzicow lub maja emeryta w domu to dorzuci trochge grosza . a wracajac do watku to ci na gorze (przy korycie) to juz umiaru nie maja ile brac . i najciekawsze jest to ze pomimo kryzysu dla nich kasa musi byc zawsze . prezes szuka 2mln oszczednosci do konca roku !! to niech sprzeda te sluzbowe "passaty" laserowe wskazniki tablety i inne gadzety to sie troche uzbiera , pare etatow w biurach zlikwiduje i bedzie jak znalazl te 2 banki. to moze w koncu na swieta bedzie jakas premia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.31.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 26.06.12, 19:53 prezes szuka???? Wow... z lupą przy ziemi? :) Niech szuka, zawsze coś tam się znajdzie to tu to tam, to tu ukrócimy, tam upier...., wy skosicie trawnik, pani z biura skroi skórę (może uszyje kilka torebek :) -otworzycie butik z galanterią skórzaną :), ktoś tam jeszcze koraliki nawlecze, ktoś pewnie zna się na chemii, więc też coś wymyśli (nie mam na myśli bomby : ) ), pani Zosia izbę zamiecie i sprzeda wasze wyroby i jakoś się będzie kulało :) do lepszych czasów. Życzę Wam miliona zamówień (w kompletach)! a jak będziecie fikać i robić za dużo, żeby zarobić , a nie daj Boże jeszcze przy tym mówić to..........będziecie mieć do czynienia z bezrobociem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 20:21 wizja przyszlosci naszej firmy przedstawiona przez ciebie nie powiem jest dosc zabawna ale czy prawdziwa ?... to sie okaze dopiero po powrocie z urlopow. my z pewnoscia wszystkiego nie wiemy co sie tam na gorze dzieje ale jedno jest pewne - prezes szuka oszczednosci wszedzie nawet w funduszach socjalnych . do tej pory dofinansowanie do urlopu bylo od 300 do 400 a teraz ma byc od 150 do 200 a poza tym pozyczki wstrzymane i wiele innych rzeczy z socjalu nie ma ( basen, kabaret itp) mysle ze po urlopach sie okaze w ktorym kierunku idziemy ? czy w gore czy w dol . pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynamo Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.191.147.* 11.10.12, 23:40 Pracuje w PC-1 Bydgoszcz prawie 14 lat był Przybylski,był Iwański,był Chasett nie było za nich aż tak żle ale ten Kaczmarek to sie nam udał bez pudła to jakiś nie poważny facet jest wykańcza nas tak jak to robił w Słupsku takie same plany i te same zamieżenia .Teraz hutnicza wegetuje w piątki nie ma pracy nie ma sobót , nadgodzin o podwyszkach nie wspomne Ten zakład to dno i niech wylonduje na dnie ludzie prace znajdą bo to najbardziej robotni ludzie jakich widziałem tylko ten sentyment i niska samoocena powoduje strach .Nigdy nie wyobrażałem sobie że to powiem (napisze)ale nie omieszkam to zrobić. firmo ims-sofa plajtuj byle szybko żebyś ludziom zdrowia i nerwów tak dużo nie zabrała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODDAJ GŁOS Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 13:34 Oddajcie swój głos designowemiasto.pl/designowe-miasto.html i kliknijcie lubię to www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/kawa-czy-herbata/wideo/chelmno-designowe-miasto/7527270 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 16:53 socjal jest obowiązkowy, w pewnych określonych przypadkach, chociaż przepisy na czas trwania tzw.kryzysu zostały zmienione (szczegółów nie znam). Rozporządzenie również określało wysokość dofinansowania do wypoczynku. Jakby na to nie patrzeć, w dupę, również w czasach kryzysu, dostaje ten najniżej w hierarchii, a sam prezes nic nie znajdzie, bo jedyne na co go stać, to powiedzenie, że jest kryzys (usłyszałem w telewizji, przeczytałem w internecie-ale tam jest również napisane, że dyrektorzy banków wzięli sobie najwyższe premie-właśnie w czasach największego kryzysu.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 19:28 poza tym tylko ci co przeszli z hf helvetia furniture do ims sofa są zobowiązani do spłat pożyczek. Ci co odeszli z pracy z hf i nie mają podpisanych umów o pożyczkę z ims sofa, nie muszą ich spłacać, tylko jeśli chcą, bo mają odrobinę honoru i wstydu-ale Ci nie zajdą daleko...za to będą mieli jakąś godność, spokój sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexis Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 19:38 wypowiedź prawnika-nie godząca w niczyje tzw. "dobre imię". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 22:29 anonim ty duzo wiesz!!! jesli chodzi o takie niuanse jak splacanie zaleglych pozyczek przez zyrantow a nie kredytobiorcow to jestem pelen podziwu skad masz takie informacje skoro juz u nas nie przcujesz!?.no ale mniejsza oto bo informacje masz prawdziwe tylko jesli chodzi o socjal to przeciez wiadomo jest prezes w tej kwesti nie ma nic do powiedzenia ustala jedynie najmniejsza z mozliwych kwot na 1 pracownika na dany rok kryzysowy jak ty to nazwales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexis Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 22:37 a propos funduszu socjalnego-ustawa antykryzysowa...jedna przeminęła niedawno z wiatrem...co do kolejnej nie interesowałam się tym. Skorzystaj z porady prawnika-zapłać mu odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Baron Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 22:50 taaak...nie trzeba tam pracować, żeby wiedzieć, że hf jest firmą nieaktywną (więc aktywnie nikt tam nie spłaca pożyczki). Wróciliście w sobotę z urlopów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 23:18 A Alexis na to "niemożliwe"!!!, a jednak są tacy co siłą woli zginają łyżeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 23:28 i to też jest napisane w internecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 23:32 MC ARON to kierownik...i to z najwyższego szczebla. Firma HF helvetia furniture i ims sofa nie mogą udzielać kredytów, więc nie ma mowy o żadnym kredytobiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 23:44 śmiem nawet sądzić, że założyciel tego forum...oczywiście po co? żeby tutaj wami manipulować. Założyciel forum jest z Bydgoszczy, wysoko w hierarchii, w ścisłej współpracy z informatykiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexis Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.12, 23:57 25% szefów (raczej prezesów, kierowników) to psychopaci (artykuł z internetu)-ja już wiem, że jeden z moich byłych kierowników był psychopatą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.12, 02:20 teraz zmieńcie tytuł forum np. na " Może coś o szpitalu w Bydgoszczy" i wszystko powyżej będzie pasowało, albo może na "Może coś o Adrianie z Chełmna" i też wszystko będzie pasowało...psychopaci-dyplomaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Może coś HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 01.07.12, 10:45 ...ale smądzicie. Odpisy na fundusz są jakie są . Na podstawie tego można obliczyć ile dostaliśmy na Wielkanoc ile teraz na urlopy i ile zostanie na Święta Bożego Narodzenia. Chyba , że prezes przeznaczy z tego coś na inne cele ( oby w granicach prawa) . Zapytajcie się członków komisji Funduszu Socjalnego lub Pań księgowych. A jeśli ktoś słyszał o jakichś nieprawidłowościach to poinformować odpowiednie służby. Co do psycholi w naszym zakładzie to ich nie brakuje a już o "Narcyzach", nie wspomnę. Może troszkę o tym celem wytłumaczenia- "Współczesny narcyz zachwyca się sobą, jest przekonany o swojej wyjątkowości. Wierzy, że jest niezwykły, irytuje się, gdy ktoś go krytykuje lub zwraca mu uwagę. Chce być pępkiem świata i zrobi wiele, by budzić zachwyt i zwracać na siebie uwagę. Całe jego postępowanie skoncentrowane jest wyłącznie na jednym celu – na budzeniu zachwytu otoczenia. Jest w swych dążeniach bezkompromisowy i bezduszny. W końcu liczy się tylko on". Ilu takich wokół nas??? IMS to chory twór, nigdy juz tu nie będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 10:46 anonim ! kiedys wysylales za mna listy goncze !! a teraz robisz ze mnie " admina" tego forum .!! no nie !!!! robisz sie po prostu smieszny jak ten inspektor Clouseu z "Rozowej Pantery" no ale szukaj dalej bo pomysly masz ciekawe. Fantomas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexis Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.12, 15:33 do ss: pięknie to ująłeś, naprawdę mi się spodobało...czyli to wszyscy prezesi, kierownicy, którzy winy w sobie nigdy nie widzą, a swoim pracownikom, jak czegoś chcą, karzą być "ponad to" . Tak więc, jak będziecie chcieli "zarobić" na utrzymanie rodzin, czy zwyczajnie swoje- powiem wam bez żadnych oporów "bądźcie ponad to" :-) bo przecież po co człowiekowi pieniądze, no k...wa pytam się po co?????????????? z poważaniem Prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 06.07.12, 11:45 a co państwo myślą o nowym pomyśle naszego szanownego zarządu , aby nas ubrać w jednolite stroje obozowe . Biorąc pod uwagę brak wentylacji, duchotę na hali i wysoką temperaturę, stroje będą się ładnie prezentować na zziajanych i przepoconych ludziach o "wzroście" produktywności nie muszę wspominać . Czy jeszcze się doczekamy zmian , które będą ułatwiać pracę , a nie za każdym razem utrudniać i spowalniać . "Kochany" Prezesie MYŚLENIE NIE BOLI !!! jak nie wiesz o co chodzi to porozmawiaj z ludźmi sam na sam bez dupowłazów przy boku to się dowiesz co można naprawdę zrobić żeby było lepiej i więcej schodziło mebli . { wiem ze w biurach czytacie te wpisy więc proszę niech będzie ktoś tak miły i przekaże naszemu zarządowi że istnieje takie coś to forum i że warto by było tu zajrzeć } no nic, dzisiaj ostatni dzień w saunie i urlop :))) , więc dla wszystkich dobrej pogody życzę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.12, 12:19 ubrania robocze? Uważam to za bardzo dobry pomysł-pod warunkiem, że dadzą wam letnie i zimowe (musi tak być), zapewnią odpowiednią ilość kabin prysznicowych, toalet ( są jakieś wytyczne-25 kobiet-jedna toaleta, czy jakoś tak)itp. A ludzie z biur w mundurkach też letnich i zimowych. (Wzór ubrań w biurach i na produkcji proponuję taki sam-w końcu niczym się nie różnicie- tylko wysokością zarobków, wykształceniem, stopniem zarozumiałości, warunkami pracy :) itd.) Poproście o spotkanie z prezesem, niech posłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.12, 02:09 a dla pań koniecznie spódniczki, oczywiście pasiaste, przy czym proponuję aby panie, których obwód tali do bioder (mierzony w cm) jest niższy niż 0,7 nosiły spódniczki w paski poziome, a panie, dla których ta proporcja jest większa wdziewały spódniczki w paski pionowe ( i odpowiednio dłuższe). Miarę zdejmą oczywiście panowie nie mający co robić (pomiarów należy dokonywać bez okularów-ale tylko powyżej 3 dioptrii-znak bez znaczenia, w pozostałych przypadkach można uznać, że cm są calami (proszę nie zapomnieć o przekazaniu danych o jakości wzroku przedstawicielowi firmy, która będzie szyła mundurki). Ten celem sprawdzenia, czy pomiary zostały dokonane prawidłowo wyśle waszych pracowników na badania okulistyczne-bo inaczej spieprzy wszystkie mundurki. Prezes oczywiście wyrazi zgodę na takowe działania, bo przecież chce właściwie skrojone mundurki (zwłaszcza spódniczki dla pań-żeby nie zostać posądzonym o dyskryminację ! o good!!! panowie oczywiście też mogą wybrać spódniczki-prezes musi wiedzieć, kto lubi spódniczki a kto spodnie-bo nie chce być oskarżony później o naruszanie wolności, dóbr osobistych itp.- do których każdy obywatel w Polsce i pracownik ma przecież niezaprzeczalne prawo!). Tak więc już nie będziemy się zajmować tym co zrobi firma zewnętrzna (bo wy nie umiecie uszyć mundurków-prezes wie lepiej), przyjmiemy z wdzięcznością fakturę za zestaw 600 spódniczek (400 z paskami podłużnymi, 200 z poprzecznymi i 100 par spodni w wzór hawajski-letnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc aron Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 21:53 jeszcze sie urlop na dobre nie rozpoczol a co niektorym hawaje juz sie marza!!! no no ! tylko ostroznie bo biura podrozy bankrutuja tak jak Sky Club. proponuje jednak nie Las Palmas nie Las Vegas a Las Klamras i to na roweryku marki Ukraina. milego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.12, 11:12 chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że działania niektórych firm to parodia, po prostu. Gdybyście mieli mieć odzież "roboczą" uszylibyście ją sobie już dawno temu (pomijam tutaj fakt, że niektóre muszą spełniać wymogi przepisów BHP itp), ale nie sądzę, zeby to dotyczyło przeciętnego pracownika ims sofa.(musiałoby być po prostu funkcjonalne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgd Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.31.108.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.12, 13:17 Mają być zgodne z bhp i p.poż bo kupują op1 z demobilu z wojska hihi Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś HF-IMS sofa 08.07.12, 17:29 po urlopach duże zmiany na tapicerni, zobaczymy co nasze mądre kierownictwo wymyśliło żeby nam znowu utrudnić prace, chyba szykują się zmiany na stanowiskach brygadzisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 08.07.12, 21:48 coś muszą wymyślać żeby pan prezes widział że coś robią , a że nic mądrego nie wymyślą to jest do przewidzenia , bo niby na czym się znają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.12, 15:03 a propos ubrań roboczych...jeżeli portier biega z pistoletem na kulki z farbą, to może powinniscie mieć również do tego gustowne kamizelki kuloodporne w kolorze khaki? :) parodia...po prostu, a jednej porządnej toalety nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś HF-IMS sofa 22.07.12, 11:08 koniec urlopu, powrót do obozu:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwalnia Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 22.07.12, 11:53 tak te dwa tyg urlopu niech sobie wsadzą w...co niektórzy dupska sobie na słońcu wygrzali w ciepłych krajach.AAAA i dziękujemy za pieniążki na urlop,których do dziś nie dostaliśmy szkoda gadać tęsknię za HF to już nigdy nie wróci Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś HF-IMS sofa 24.07.12, 16:45 adam chodzi ciągle po tapicerni i się zastanawia do jakiego bałaganu doprowadził, ale jak się ma ciągle głupie pomysły i wprowadza beznadziejne zmiany to taki efekt jest, zegar tyka coraz szybciej, bomba może wybuchnąć w każdej chwili, teraz pozostaje tylko czekać aż się to wszystko rozsypie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś HF-IMS sofa IP: *.zone13.bethere.co.uk 24.07.12, 18:52 Odkad odszedl Andrzej S w tej firmie ciagle przeszkadzali ludziom w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 25.07.12, 21:32 Hej jak tam mundurki ? pełne zadowolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 26.07.12, 16:14 kolejny chory pomysł, lepiej by pomyśleli o klimatyzacji w zakładzie, zresztą ciężko to nazwać zakładem, teraz to jest cyrk Adama W., ciekawe w jakim mundurku będzie chodził sam szefunio, no i jego psy gończe kierowniki, chodzą słuchy że duża część tapicerów odejdzie to może wtedy wskoczą sami w te eleganckie ciuszki i będą pracować na stołach żeby szef miał swoje punkty i wysokie premie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 31.07.12, 20:22 "Etap Sofa to produkty najwyższej jakości. Umiejętnie łączymy innowacyjne koncepcje z perfekcyjnym wykonaniem. ]Wykorzystujemy najnowsze technologie, ale przede wszystkim inwestujemy w ludzkie umiejętności. Wiemy, że żadna maszyna nie zastąpi człowieka. Współpracujemy z projektantami z całego świata, staramy się szukać najlepszych rozwiązań, tak by zaspokoić wymagania wszystkich użytkowników". -to cytat ze strony firmy. Co za obłuda-człowiek najważniejszy- he,he. I ten nasz super polski prezes Kaczmarek , ale nie Patryk tylko Patrick. O Jezu !!! Tak ładniej , bardziej światowo??? Proszę o opinie -czy to głupota ludzka, czy to tylko zwykły BURAK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 03.08.12, 12:07 może nie burak , ale wpie... się w rzeczy na których się nie zna i o których nie ma pojęcia z jednej strony to fajnie jak jakaś wycieczka zobaczy ludzi jednolicie ubranych, a nie w strojach plażowych i o to mu chodzi tylko,że jest druga strona medalu, a tą ma w dupie albo o niej nie wie, myślę że to pierwsze -jeśli my się gotujemy w krótkich spodenkach i koszulkach to co będzie w polówkach i ogrodniczkach, mają po prostu wyjebane, tylko zacznie się sezon na mebelki to zaczną się zebrania, żeby więcej robić, zostawać dłużej, przyspieszyć tempo, przychodzić w soboty bez nadgodzin (żeby sobie dorobić :) to fajnie by było żeby załoga też powiedziała że ma wyjebane, ale tego pewnie nie dożyję bo my lubimy tylko marudzić i kiwać palcem w kieszeni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 03.08.12, 14:31 no to jak przyjdzie czas powiedzmy , że przyjdziemy ale tylko w krótkich majdach. wiele to roboty? A jak nie to niech se Miles sam zapier...a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 03.08.12, 14:34 Wystarcza koszulki,i ale dla brygadzistów tez. a a kierownicy w garnitury jak chcą wyglądać bardziej okazale ( a propos- cieniasy)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 08.08.12, 13:59 czyżby żniwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.12, 16:24 uwierzcie, że może być ktoś gorszy od Patrick'a :) :), zdecydowanie.... ja jestem już po żniwach ziemiaczanych, na buraki muszę trochę poczekać, ale w tym roku będzie ok. Jak nie będziecie mieć roboty, to zapraszam na wykopki :) A tak na marginesie, wy chcecie biegać po firmie w samych majdach? A na plaży nie można bez.... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter_5 Re: Może coś o HF-IMS sofa 16.09.12, 21:00 DLACZEGO NIE MA PRACY,LUDZI PUSZCZAJĄ NA PRZYMUSOWE URLOPY,CHYBA POWOLI PADA TA FIRMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.zone13.bethere.co.uk 21.09.12, 22:37 jak tam henki cos umilklo co tam u was jak tam klocek zyje jeszcze nie odjechal na pikawe Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 22.09.12, 20:21 helvetia to był dobry zakład a teraz to jest syf, zachciało im się połączenia i teraz etap pociągnął nas ze sobą na dno, to już jest koniec tego zakładu, na dodatek te mundurki z kodami kreskowymi, jak we więzieniu, nic dobrego już nas nie spotka w tym zakładzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 22.09.12, 21:08 Coś ci się popie...ło ! etap z hf połączyli wasi mądrzy zarządcy, a prezesów z etapu wywalili . Dwie tapicernie w Fordonie i Gniewkowie zlikwidowali to gdzie są zamówienia z tych zakładów , powinniśmy być zasypani robotą co nie? Masz rację , że zakład idzie na dno, bo pewnie o to chodzi , co za problem następne tapicernie pozamykać . Jeśli dla ciebie helvetia była dobrym zakładem to jak byś popracował parę dni w Etapie to byś się osrał z zachwytu , a tu też nie było idealnie i narzekaliśmy, do puki nie zobaczyliśmy prawdziwego burdelu . :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 23.09.12, 09:19 czyli dupa! Odpowiedz Link Zgłoś
imsowiak Re: Może coś o HF-IMS sofa 23.09.12, 22:32 burdel to tu się zrobił gdy przenieśli tu ludzi z etapu, roboty nie ma a oni zostawają za darmo po godzinach, żenada, w hf nigdy tak nie było, za każdą nadgodzinę było zapłacone, nie tak jak teraz że gdy nie ma punktów to adaś każe zostawać dłużej za friko oczywiście bo to niby nasza wina że nie ma punktów, w hf zawsze był porządek i ład na tapicerni a jak przyszli ludzie z bydzi to jest syf i malaria, może być nasrane na środku i nikt się tym nie zainteresuje, niby ludzie z miasta a jakby ich z chlewu wypuścili, taki syf zostawiają że szok, w domach pewnie też tak dbają o porządek, wynocha tyfusy do siebie, to może jeszcze się da uratować ten zakład!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 25.09.12, 10:14 tak na pewno ty uratujesz :))) nie jesteś osobą do poważnej rozmowy bo widzisz tylko czubek własnego nosa i jesteś kiblowym krzykaczem, a jak przychodzi co do czego to to robisz się malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.10.12, 18:28 no i sa mundurki ,nawt nie takie zle czlowiek przynajmiej swoich rzeczy nie wybrudzi,a tyle krzyku bylo no i wszyscy przynajmiej sa rowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.10.12, 18:39 no chyba nie tak do konca rowni,bo z tego co widac to nie wszystkich to obowiazuje ,kierownictwo na produkcji tez mialo nosic a jakos nie widac,no tak teraz widac ze maja sie za lepszych,tylko jak to jest ,procownicy musza przestrzegac zasad a kierownictwo nie? a przecierz oni powinni dac przyklad,ale ich przelozony im na to pozwala,tylko dlaczego zwraca uwage zwyklym pracownikom a kierownictwu nie,i tu widac na tym przykladzie jaki jest sprawiedliwy nasz kierownik zakladu,poraszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.10.12, 18:49 jesli chodzi o mundurki,to kierownictwo jak najbardziej powinni dac przyklad ale oni jak oni a kontrolny ktory nie nosi mundurku jak jego koledzy i kolezanki z konroli i nikt mu nwet uwagi nie zwruci, to jest juz kpina,wlasciwie niewiadomo kim on jest skoro nie musi sie przebierac jak kierownictwo...teraz dopiero widac nierownosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.10.12, 18:54 a poco ten niby kontrolny ma sie przebierac, skoro nic nie robi to sie nie pobrudzi, niech przyjdzie donas na oklejanie lub porobi w akordzie wtedy doceni mundurki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.tvgawex.pl 04.10.12, 19:00 to nie chodzi o pobrudzenie lecz o rownosc teraz widac kto sie ma za lepszego,dziwie sie tylko ze Adam mu na to pozwala ,,a takie niby porzadki maja byc,pewnie beda sie ubierac jak prezes przyjedzie ,ale ludzie nie sa tacy glupi z kaczmarkiem tez potrawia rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 89.231.149.* 04.10.12, 19:36 kondomy na łeb załóżcie, wtedy będzie równo . bo same h..e.He,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.205.74.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.10.12, 21:23 zobaczymy bolek czy w lato będziesz taki zachwycony tym firmowym garniturem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojra Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 195.117.188.* 08.10.12, 04:42 witam wszystkich,chciałabym sie dowiedzieć na temat pozyczek z zfss jestem byla pracownicą i mam do splaty troche zlotych, splacac czy nie,prosze o konkretne wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.12, 21:05 Jak nie będziesz spłacać to ten kto ci podpisał dostanie popalić a ty narobisz sobie wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: 62.233.222.* 12.10.12, 18:38 powtarzasz się na pewno z pługiem lepiej ci idzie niż z kompem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Araya Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.chelmno.mm.pl 05.10.12, 16:40 odnośnie przykładu z góry. pracowałem kiedyś w wielkiej dalekowschodniej fabryce i tam każda osoba bez względu czy zwykły robol czy prezes nosili takie same ubrania wiec żadna z osób sie nei wyróżniała. ale nasi i pod tym względem i po względem jakości pracowitości i sposobem zarządzania nigdy nie dogonią Japończyków Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter_5 Re: Może coś o HF-IMS sofa 06.10.12, 20:46 Czy to prawda że nie ma pracy na krojowni skór w Bydgoszczy,czy będą zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Może coś o HF-IMS sofa IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.12, 20:42 nie trzeba szukać na dalekim wschodzie...w Niemczech właściciel firmy, który zatrudnia elektryków z Polski za 16 euro na h, wsiada w ciągnik jak trzeba i nie popie... w garniturze. Ale pewnie nie zawsze...a u nas się uważa, że prezes to zawód wyuczony. Za bardzo się ich "szanuje" . Odpowiedz Link Zgłoś